itse tehty säilykekala

saanko ohjeen

Hei,
oletko tehnyt itse kalasäilykettä: ladotaan lasipurkkeihin pienehköä perattua kalaa, sekaan mausteita suolaa ja nesteeksi öljyä, sitten lasipurkin kansi kiinni ja uuniin kypsymään useiksi tunneiksi (matala lämpö)...
Jos olet kokeillut,miten onnistuit?
T: Sirkku

8

16944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelle

      laita vaan kansi kiinni ja uuniin ni alkaa paine kasvaa ja purkit pamahtaa pitkin uunia!

      • kels

        Erityisen hyviä saat silakoista, muikuista tai pienistä särjistä. Täytä purkit kastikkeella ja kaloilla, jätä kiehumisvara. Sulje purkkien kannet.
        3. Laita purkit kylmään uuniin. Kypsennä silakkasäilykettä 125 asteisessa uunissa 2½-3 tuntia kalojen ja purkkien koosta riippuen.

        Hyvää tulee!


      • saanko ohjeen
        kels kirjoitti:

        Erityisen hyviä saat silakoista, muikuista tai pienistä särjistä. Täytä purkit kastikkeella ja kaloilla, jätä kiehumisvara. Sulje purkkien kannet.
        3. Laita purkit kylmään uuniin. Kypsennä silakkasäilykettä 125 asteisessa uunissa 2½-3 tuntia kalojen ja purkkien koosta riippuen.

        Hyvää tulee!

        ...kiitos...


      • kalan ystävä
        saanko ohjeen kirjoitti:

        ...kiitos...

        Tässä ohje, jonka löysin täältä netistä:

        MUIKEA MUIKKUSARDIINI

        1 kg pieniä (tai keskikokoisia) muikkuja
        1,2 dl öljyä
        2 tl suolaa
        2 rkl chiliketsuppia
        1 rkl sinappia
        3 rkl etikkaa
        2 tl suolaa
        sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
        viherpippureita, rose` pippureita

        Kalat perataan (puhkotaan, päät ja pyrstö pois) ja laitetaan (paloi-
        teltuna kahteen osaan tai kokonaisina) kerroksittain sipulirenkaiden
        ja pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin,
        (puhtaisiin)tiiviskantisiin lasipurkkeihin.

        Ei liian täyteen, että mahtuvat kiehumaan.

        Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin.(Kannet kiinni huolellisesti). Purkki laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.

        Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta lähtien noin neljä tuntia.

        Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa.


      • kiinnostusta,ei kokemusta
        kalan ystävä kirjoitti:

        Tässä ohje, jonka löysin täältä netistä:

        MUIKEA MUIKKUSARDIINI

        1 kg pieniä (tai keskikokoisia) muikkuja
        1,2 dl öljyä
        2 tl suolaa
        2 rkl chiliketsuppia
        1 rkl sinappia
        3 rkl etikkaa
        2 tl suolaa
        sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
        viherpippureita, rose` pippureita

        Kalat perataan (puhkotaan, päät ja pyrstö pois) ja laitetaan (paloi-
        teltuna kahteen osaan tai kokonaisina) kerroksittain sipulirenkaiden
        ja pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin,
        (puhtaisiin)tiiviskantisiin lasipurkkeihin.

        Ei liian täyteen, että mahtuvat kiehumaan.

        Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin.(Kannet kiinni huolellisesti). Purkki laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.

        Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta lähtien noin neljä tuntia.

        Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa.

        kuis tällaanen purkkikala säilyy? mistä tietää
        keiton onnistuneen?onko ainoa vihje onnistumisesta
        henkiin jääminen tai terve vatsa?


      • Anti-Pelle

        Et taida sinäkään, Pelle, koskaan ollut kuullut umpioinnista. No ei se mitään. Synteettiset lisäaine-einekset on keksitty juuri sinunkaltaisille avuttomille.


    • Syksyinen purkittaja

      Itsellä tulee syksyisin pyydettyä siikaa talven varalle purkkiin. Tälläpä reseptillä teen itse (omasta mielestä) herkullista purkkikalaa:

      5 kiloa siikaa (fileoituna, selkäranka pois, kylkiruodot voi jättää, pehmenevät uunissa. Tietenkin jos kalan koko kasvaa kovin, kannattaa kylkiruodot myös ottaa pois. Paloitellaan saksilla reilun etusormen vahvuisiksi)

      Kastike:

      3/4 dl suolaa
      1½ dl sokeria
      3½ dl ketsuppia
      ½ dl öljyä
      valkopippuria, sitruunapippuria

      Sekoitetaan kalanpalat ja kastike ennen purkkiin laittamista, jotta kastike leviää tasaisesti.

      Tästä eteenpäin menee samoin kuin Kalan ystävällä eli purkkeihin sopiva määrä, ei liian täyteen. Kannet tiukasti kiinni ja lämmöt aluksi 125, sitten kun kiehuu, alennetaan lämpö 100 asteeseen. Aika 4-5 tuntia, riippuen kalan koosta (Kylkiruodot ehtivät kunnolla pehmetä)

      Purkkien annetaan jäähtyä uunissa aukaisematta uunia.

    • Olen tehnyt useasti mm. muikuista ja aina on onnistunut erittäin hyvin. Erilaisia mausteita vaihdellen saa erilaisia säilykkeitä. Myös isot siiat, hauki ja särkikin sopivat erinomaisesti, täytyy paloitella pienemmiksi.NAM!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      16
      2178
    2. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      84
      2128
    3. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      101
      1397
    4. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      10
      1316
    5. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      84
      1217
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      146
      1188
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      249
      896
    8. Omalääkäri hallituksen utopia?

      Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha
      Maailman menoa
      173
      874
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      78
      869
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      63
      854
    Aihe