itse tehty säilykekala

saanko ohjeen

Hei,
oletko tehnyt itse kalasäilykettä: ladotaan lasipurkkeihin pienehköä perattua kalaa, sekaan mausteita suolaa ja nesteeksi öljyä, sitten lasipurkin kansi kiinni ja uuniin kypsymään useiksi tunneiksi (matala lämpö)...
Jos olet kokeillut,miten onnistuit?
T: Sirkku

8

17404

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelle

      laita vaan kansi kiinni ja uuniin ni alkaa paine kasvaa ja purkit pamahtaa pitkin uunia!

      • kels

        Erityisen hyviä saat silakoista, muikuista tai pienistä särjistä. Täytä purkit kastikkeella ja kaloilla, jätä kiehumisvara. Sulje purkkien kannet.
        3. Laita purkit kylmään uuniin. Kypsennä silakkasäilykettä 125 asteisessa uunissa 2½-3 tuntia kalojen ja purkkien koosta riippuen.

        Hyvää tulee!


      • saanko ohjeen
        kels kirjoitti:

        Erityisen hyviä saat silakoista, muikuista tai pienistä särjistä. Täytä purkit kastikkeella ja kaloilla, jätä kiehumisvara. Sulje purkkien kannet.
        3. Laita purkit kylmään uuniin. Kypsennä silakkasäilykettä 125 asteisessa uunissa 2½-3 tuntia kalojen ja purkkien koosta riippuen.

        Hyvää tulee!

        ...kiitos...


      • kalan ystävä
        saanko ohjeen kirjoitti:

        ...kiitos...

        Tässä ohje, jonka löysin täältä netistä:

        MUIKEA MUIKKUSARDIINI

        1 kg pieniä (tai keskikokoisia) muikkuja
        1,2 dl öljyä
        2 tl suolaa
        2 rkl chiliketsuppia
        1 rkl sinappia
        3 rkl etikkaa
        2 tl suolaa
        sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
        viherpippureita, rose` pippureita

        Kalat perataan (puhkotaan, päät ja pyrstö pois) ja laitetaan (paloi-
        teltuna kahteen osaan tai kokonaisina) kerroksittain sipulirenkaiden
        ja pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin,
        (puhtaisiin)tiiviskantisiin lasipurkkeihin.

        Ei liian täyteen, että mahtuvat kiehumaan.

        Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin.(Kannet kiinni huolellisesti). Purkki laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.

        Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta lähtien noin neljä tuntia.

        Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa.


      • kiinnostusta,ei kokemusta
        kalan ystävä kirjoitti:

        Tässä ohje, jonka löysin täältä netistä:

        MUIKEA MUIKKUSARDIINI

        1 kg pieniä (tai keskikokoisia) muikkuja
        1,2 dl öljyä
        2 tl suolaa
        2 rkl chiliketsuppia
        1 rkl sinappia
        3 rkl etikkaa
        2 tl suolaa
        sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
        viherpippureita, rose` pippureita

        Kalat perataan (puhkotaan, päät ja pyrstö pois) ja laitetaan (paloi-
        teltuna kahteen osaan tai kokonaisina) kerroksittain sipulirenkaiden
        ja pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin,
        (puhtaisiin)tiiviskantisiin lasipurkkeihin.

        Ei liian täyteen, että mahtuvat kiehumaan.

        Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin.(Kannet kiinni huolellisesti). Purkki laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.

        Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta lähtien noin neljä tuntia.

        Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa.

        kuis tällaanen purkkikala säilyy? mistä tietää
        keiton onnistuneen?onko ainoa vihje onnistumisesta
        henkiin jääminen tai terve vatsa?


      • Anti-Pelle

        Et taida sinäkään, Pelle, koskaan ollut kuullut umpioinnista. No ei se mitään. Synteettiset lisäaine-einekset on keksitty juuri sinunkaltaisille avuttomille.


    • Syksyinen purkittaja

      Itsellä tulee syksyisin pyydettyä siikaa talven varalle purkkiin. Tälläpä reseptillä teen itse (omasta mielestä) herkullista purkkikalaa:

      5 kiloa siikaa (fileoituna, selkäranka pois, kylkiruodot voi jättää, pehmenevät uunissa. Tietenkin jos kalan koko kasvaa kovin, kannattaa kylkiruodot myös ottaa pois. Paloitellaan saksilla reilun etusormen vahvuisiksi)

      Kastike:

      3/4 dl suolaa
      1½ dl sokeria
      3½ dl ketsuppia
      ½ dl öljyä
      valkopippuria, sitruunapippuria

      Sekoitetaan kalanpalat ja kastike ennen purkkiin laittamista, jotta kastike leviää tasaisesti.

      Tästä eteenpäin menee samoin kuin Kalan ystävällä eli purkkeihin sopiva määrä, ei liian täyteen. Kannet tiukasti kiinni ja lämmöt aluksi 125, sitten kun kiehuu, alennetaan lämpö 100 asteeseen. Aika 4-5 tuntia, riippuen kalan koosta (Kylkiruodot ehtivät kunnolla pehmetä)

      Purkkien annetaan jäähtyä uunissa aukaisematta uunia.

    • Olen tehnyt useasti mm. muikuista ja aina on onnistunut erittäin hyvin. Erilaisia mausteita vaihdellen saa erilaisia säilykkeitä. Myös isot siiat, hauki ja särkikin sopivat erinomaisesti, täytyy paloitella pienemmiksi.NAM!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin

      Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http
      Maailman menoa
      253
      4567
    2. Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi

      se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?
      Maailman menoa
      131
      2993
    3. Miten löydän sinut

      Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit
      Ikävä
      41
      2752
    4. Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla

      Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?
      Heinola
      74
      1740
    5. Vaikea tilanne

      Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te
      Ikävä
      106
      1584
    6. Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?

      Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn
      Maailman menoa
      23
      1475
    7. Milloin kaivatullasi

      .. on nimipäivä?
      Ikävä
      55
      1334
    8. Kehtaisitko näyttäytyä

      kaivattusi seurassa?
      Ikävä
      93
      1245
    9. Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!

      Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En
      Maailman menoa
      206
      1103
    10. Missä kunnassa kaivattusi asuu

      Kuinka tarkkaa uskalla sanoa?
      Ikävä
      48
      1095
    Aihe