Hei,
oletko tehnyt itse kalasäilykettä: ladotaan lasipurkkeihin pienehköä perattua kalaa, sekaan mausteita suolaa ja nesteeksi öljyä, sitten lasipurkin kansi kiinni ja uuniin kypsymään useiksi tunneiksi (matala lämpö)...
Jos olet kokeillut,miten onnistuit?
T: Sirkku
itse tehty säilykekala
8
17406
Vastaukset
- pelle
laita vaan kansi kiinni ja uuniin ni alkaa paine kasvaa ja purkit pamahtaa pitkin uunia!
- kels
Erityisen hyviä saat silakoista, muikuista tai pienistä särjistä. Täytä purkit kastikkeella ja kaloilla, jätä kiehumisvara. Sulje purkkien kannet.
3. Laita purkit kylmään uuniin. Kypsennä silakkasäilykettä 125 asteisessa uunissa 2½-3 tuntia kalojen ja purkkien koosta riippuen.
Hyvää tulee! - saanko ohjeen
kels kirjoitti:
Erityisen hyviä saat silakoista, muikuista tai pienistä särjistä. Täytä purkit kastikkeella ja kaloilla, jätä kiehumisvara. Sulje purkkien kannet.
3. Laita purkit kylmään uuniin. Kypsennä silakkasäilykettä 125 asteisessa uunissa 2½-3 tuntia kalojen ja purkkien koosta riippuen.
Hyvää tulee!...kiitos...
- kalan ystävä
saanko ohjeen kirjoitti:
...kiitos...
Tässä ohje, jonka löysin täältä netistä:
MUIKEA MUIKKUSARDIINI
1 kg pieniä (tai keskikokoisia) muikkuja
1,2 dl öljyä
2 tl suolaa
2 rkl chiliketsuppia
1 rkl sinappia
3 rkl etikkaa
2 tl suolaa
sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
viherpippureita, rose` pippureita
Kalat perataan (puhkotaan, päät ja pyrstö pois) ja laitetaan (paloi-
teltuna kahteen osaan tai kokonaisina) kerroksittain sipulirenkaiden
ja pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin,
(puhtaisiin)tiiviskantisiin lasipurkkeihin.
Ei liian täyteen, että mahtuvat kiehumaan.
Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin.(Kannet kiinni huolellisesti). Purkki laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.
Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta lähtien noin neljä tuntia.
Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa. - kiinnostusta,ei kokemusta
kalan ystävä kirjoitti:
Tässä ohje, jonka löysin täältä netistä:
MUIKEA MUIKKUSARDIINI
1 kg pieniä (tai keskikokoisia) muikkuja
1,2 dl öljyä
2 tl suolaa
2 rkl chiliketsuppia
1 rkl sinappia
3 rkl etikkaa
2 tl suolaa
sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
viherpippureita, rose` pippureita
Kalat perataan (puhkotaan, päät ja pyrstö pois) ja laitetaan (paloi-
teltuna kahteen osaan tai kokonaisina) kerroksittain sipulirenkaiden
ja pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin,
(puhtaisiin)tiiviskantisiin lasipurkkeihin.
Ei liian täyteen, että mahtuvat kiehumaan.
Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin.(Kannet kiinni huolellisesti). Purkki laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.
Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta lähtien noin neljä tuntia.
Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa.kuis tällaanen purkkikala säilyy? mistä tietää
keiton onnistuneen?onko ainoa vihje onnistumisesta
henkiin jääminen tai terve vatsa? - Anti-Pelle
Et taida sinäkään, Pelle, koskaan ollut kuullut umpioinnista. No ei se mitään. Synteettiset lisäaine-einekset on keksitty juuri sinunkaltaisille avuttomille.
- Syksyinen purkittaja
Itsellä tulee syksyisin pyydettyä siikaa talven varalle purkkiin. Tälläpä reseptillä teen itse (omasta mielestä) herkullista purkkikalaa:
5 kiloa siikaa (fileoituna, selkäranka pois, kylkiruodot voi jättää, pehmenevät uunissa. Tietenkin jos kalan koko kasvaa kovin, kannattaa kylkiruodot myös ottaa pois. Paloitellaan saksilla reilun etusormen vahvuisiksi)
Kastike:
3/4 dl suolaa
1½ dl sokeria
3½ dl ketsuppia
½ dl öljyä
valkopippuria, sitruunapippuria
Sekoitetaan kalanpalat ja kastike ennen purkkiin laittamista, jotta kastike leviää tasaisesti.
Tästä eteenpäin menee samoin kuin Kalan ystävällä eli purkkeihin sopiva määrä, ei liian täyteen. Kannet tiukasti kiinni ja lämmöt aluksi 125, sitten kun kiehuu, alennetaan lämpö 100 asteeseen. Aika 4-5 tuntia, riippuen kalan koosta (Kylkiruodot ehtivät kunnolla pehmetä)
Purkkien annetaan jäähtyä uunissa aukaisematta uunia. Olen tehnyt useasti mm. muikuista ja aina on onnistunut erittäin hyvin. Erilaisia mausteita vaihdellen saa erilaisia säilykkeitä. Myös isot siiat, hauki ja särkikin sopivat erinomaisesti, täytyy paloitella pienemmiksi.NAM!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2944791Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1353076Miksei Björn Wahlroos jaa rahaa köyhille?
Esimerkiksi Nordean tiloissa? Vai tuovatko ne köyhät hiekkaa marmorilattioille ja siksi ei pysty mursunviiksi pystyyn k522993Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn281551Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2271252- 471199
Yksikään persu ei ole saanut Nobelin palkintoa
Kertoo paljon persujen älyn puutteesta. Demareista mm. Ahtisaari on kyseisen palkinnon saanut.71016Miten antaa merkki hyvin eri ikäiselle miehelle, että kertoisi toiveensa ja ajatuksensa?
Olen pitkään pitänyt miehestä, joka myös varmasti minusta. Hän ei tosin kerro ihastumisesta, eli voi hyvin olla, että tu781001Paskalaista valokuitulakiin
Nyt maksajiksi joutuvat kaupunkilaiset eivätkä mökkiensä ulkohuusseissa kakistelevat mummot. Nimittäin EU määrää jokais52989Emme koskaan keskustelleet kasvotusten syistä välirikollemme
Enkä voisi kertoa perimmäistä rehellistä syytä. Kerroin sinulle pintapuolisen ”paketin” ja otin tavallaan omalle vastuu58981