Hei,
oletko tehnyt itse kalasäilykettä: ladotaan lasipurkkeihin pienehköä perattua kalaa, sekaan mausteita suolaa ja nesteeksi öljyä, sitten lasipurkin kansi kiinni ja uuniin kypsymään useiksi tunneiksi (matala lämpö)...
Jos olet kokeillut,miten onnistuit?
T: Sirkku
itse tehty säilykekala
8
17171
Vastaukset
- pelle
laita vaan kansi kiinni ja uuniin ni alkaa paine kasvaa ja purkit pamahtaa pitkin uunia!
- kels
Erityisen hyviä saat silakoista, muikuista tai pienistä särjistä. Täytä purkit kastikkeella ja kaloilla, jätä kiehumisvara. Sulje purkkien kannet.
3. Laita purkit kylmään uuniin. Kypsennä silakkasäilykettä 125 asteisessa uunissa 2½-3 tuntia kalojen ja purkkien koosta riippuen.
Hyvää tulee! - saanko ohjeen
kels kirjoitti:
Erityisen hyviä saat silakoista, muikuista tai pienistä särjistä. Täytä purkit kastikkeella ja kaloilla, jätä kiehumisvara. Sulje purkkien kannet.
3. Laita purkit kylmään uuniin. Kypsennä silakkasäilykettä 125 asteisessa uunissa 2½-3 tuntia kalojen ja purkkien koosta riippuen.
Hyvää tulee!...kiitos...
- kalan ystävä
saanko ohjeen kirjoitti:
...kiitos...
Tässä ohje, jonka löysin täältä netistä:
MUIKEA MUIKKUSARDIINI
1 kg pieniä (tai keskikokoisia) muikkuja
1,2 dl öljyä
2 tl suolaa
2 rkl chiliketsuppia
1 rkl sinappia
3 rkl etikkaa
2 tl suolaa
sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
viherpippureita, rose` pippureita
Kalat perataan (puhkotaan, päät ja pyrstö pois) ja laitetaan (paloi-
teltuna kahteen osaan tai kokonaisina) kerroksittain sipulirenkaiden
ja pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin,
(puhtaisiin)tiiviskantisiin lasipurkkeihin.
Ei liian täyteen, että mahtuvat kiehumaan.
Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin.(Kannet kiinni huolellisesti). Purkki laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.
Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta lähtien noin neljä tuntia.
Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa. - kiinnostusta,ei kokemusta
kalan ystävä kirjoitti:
Tässä ohje, jonka löysin täältä netistä:
MUIKEA MUIKKUSARDIINI
1 kg pieniä (tai keskikokoisia) muikkuja
1,2 dl öljyä
2 tl suolaa
2 rkl chiliketsuppia
1 rkl sinappia
3 rkl etikkaa
2 tl suolaa
sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
viherpippureita, rose` pippureita
Kalat perataan (puhkotaan, päät ja pyrstö pois) ja laitetaan (paloi-
teltuna kahteen osaan tai kokonaisina) kerroksittain sipulirenkaiden
ja pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin,
(puhtaisiin)tiiviskantisiin lasipurkkeihin.
Ei liian täyteen, että mahtuvat kiehumaan.
Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin.(Kannet kiinni huolellisesti). Purkki laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.
Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta lähtien noin neljä tuntia.
Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa.kuis tällaanen purkkikala säilyy? mistä tietää
keiton onnistuneen?onko ainoa vihje onnistumisesta
henkiin jääminen tai terve vatsa? - Anti-Pelle
Et taida sinäkään, Pelle, koskaan ollut kuullut umpioinnista. No ei se mitään. Synteettiset lisäaine-einekset on keksitty juuri sinunkaltaisille avuttomille.
- Syksyinen purkittaja
Itsellä tulee syksyisin pyydettyä siikaa talven varalle purkkiin. Tälläpä reseptillä teen itse (omasta mielestä) herkullista purkkikalaa:
5 kiloa siikaa (fileoituna, selkäranka pois, kylkiruodot voi jättää, pehmenevät uunissa. Tietenkin jos kalan koko kasvaa kovin, kannattaa kylkiruodot myös ottaa pois. Paloitellaan saksilla reilun etusormen vahvuisiksi)
Kastike:
3/4 dl suolaa
1½ dl sokeria
3½ dl ketsuppia
½ dl öljyä
valkopippuria, sitruunapippuria
Sekoitetaan kalanpalat ja kastike ennen purkkiin laittamista, jotta kastike leviää tasaisesti.
Tästä eteenpäin menee samoin kuin Kalan ystävällä eli purkkeihin sopiva määrä, ei liian täyteen. Kannet tiukasti kiinni ja lämmöt aluksi 125, sitten kun kiehuu, alennetaan lämpö 100 asteeseen. Aika 4-5 tuntia, riippuen kalan koosta (Kylkiruodot ehtivät kunnolla pehmetä)
Purkkien annetaan jäähtyä uunissa aukaisematta uunia. Olen tehnyt useasti mm. muikuista ja aina on onnistunut erittäin hyvin. Erilaisia mausteita vaihdellen saa erilaisia säilykkeitä. Myös isot siiat, hauki ja särkikin sopivat erinomaisesti, täytyy paloitella pienemmiksi.NAM!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka1053163GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad?
GALLUP: Kuka voittaa The Voice of Finland -kisan: Oliver, Janina, Julia vai Mohammad? Tänään jännittävä finaalilähetys431167- 831142
Tämä on kyllä heittämällä erikoisin ihmissuhde mitä on koskaan ollut
Hulluinta on se että ei edes ole varsinaista suhdetta minkäänlaista, mutta tuntuu kuin olisit elämässäni mukana koko aja521075Helikopteri pörrää ja POLIISIT on eristettynä pururadan vieressä!
Suojatehtävä pitää kiireisenä. Kulut ovat kovat!331011- 67878
- 53857
Tunnustan
Vaikka peitän sen erittäin hyvin niin tunnustan että pidän sinusta erittäin paljon, mieheltä naiselle39852- 45847
Autolla puuhun
Halapahallin kohilla auto puuhun, lujaa on tultu ja ei oo pysyny hallinnassa. Taisipa olla lundin pojan auto, eipä tainn24831