itse tehty säilykekala

saanko ohjeen

Hei,
oletko tehnyt itse kalasäilykettä: ladotaan lasipurkkeihin pienehköä perattua kalaa, sekaan mausteita suolaa ja nesteeksi öljyä, sitten lasipurkin kansi kiinni ja uuniin kypsymään useiksi tunneiksi (matala lämpö)...
Jos olet kokeillut,miten onnistuit?
T: Sirkku

8

17244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pelle

      laita vaan kansi kiinni ja uuniin ni alkaa paine kasvaa ja purkit pamahtaa pitkin uunia!

      • kels

        Erityisen hyviä saat silakoista, muikuista tai pienistä särjistä. Täytä purkit kastikkeella ja kaloilla, jätä kiehumisvara. Sulje purkkien kannet.
        3. Laita purkit kylmään uuniin. Kypsennä silakkasäilykettä 125 asteisessa uunissa 2½-3 tuntia kalojen ja purkkien koosta riippuen.

        Hyvää tulee!


      • saanko ohjeen
        kels kirjoitti:

        Erityisen hyviä saat silakoista, muikuista tai pienistä särjistä. Täytä purkit kastikkeella ja kaloilla, jätä kiehumisvara. Sulje purkkien kannet.
        3. Laita purkit kylmään uuniin. Kypsennä silakkasäilykettä 125 asteisessa uunissa 2½-3 tuntia kalojen ja purkkien koosta riippuen.

        Hyvää tulee!

        ...kiitos...


      • kalan ystävä
        saanko ohjeen kirjoitti:

        ...kiitos...

        Tässä ohje, jonka löysin täältä netistä:

        MUIKEA MUIKKUSARDIINI

        1 kg pieniä (tai keskikokoisia) muikkuja
        1,2 dl öljyä
        2 tl suolaa
        2 rkl chiliketsuppia
        1 rkl sinappia
        3 rkl etikkaa
        2 tl suolaa
        sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
        viherpippureita, rose` pippureita

        Kalat perataan (puhkotaan, päät ja pyrstö pois) ja laitetaan (paloi-
        teltuna kahteen osaan tai kokonaisina) kerroksittain sipulirenkaiden
        ja pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin,
        (puhtaisiin)tiiviskantisiin lasipurkkeihin.

        Ei liian täyteen, että mahtuvat kiehumaan.

        Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin.(Kannet kiinni huolellisesti). Purkki laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.

        Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta lähtien noin neljä tuntia.

        Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa.


      • kiinnostusta,ei kokemusta
        kalan ystävä kirjoitti:

        Tässä ohje, jonka löysin täältä netistä:

        MUIKEA MUIKKUSARDIINI

        1 kg pieniä (tai keskikokoisia) muikkuja
        1,2 dl öljyä
        2 tl suolaa
        2 rkl chiliketsuppia
        1 rkl sinappia
        3 rkl etikkaa
        2 tl suolaa
        sipulirenkaita, 1 laakerinlehti, purkki sinapinsiemeniä
        viherpippureita, rose` pippureita

        Kalat perataan (puhkotaan, päät ja pyrstö pois) ja laitetaan (paloi-
        teltuna kahteen osaan tai kokonaisina) kerroksittain sipulirenkaiden
        ja pippureiden sekä sinapinsiementen kanssa paineenkestäviin,
        (puhtaisiin)tiiviskantisiin lasipurkkeihin.

        Ei liian täyteen, että mahtuvat kiehumaan.

        Valmistetaan kastike ja lisätään se purkkeihin.(Kannet kiinni huolellisesti). Purkki laitetaan kylmään uuniin, säädetään lämpö 125 asteeseen.

        Kun purkkien sisältö ”kuplii”, alennetaan lämpö sataan asteeseen tai vähän alle. Annetaan purkkien olla uunissa kiehumisesta lähtien noin neljä tuntia.

        Katkaistaan lämpö ja annetaan purkkien jäähtyä uunissa.

        kuis tällaanen purkkikala säilyy? mistä tietää
        keiton onnistuneen?onko ainoa vihje onnistumisesta
        henkiin jääminen tai terve vatsa?


      • Anti-Pelle

        Et taida sinäkään, Pelle, koskaan ollut kuullut umpioinnista. No ei se mitään. Synteettiset lisäaine-einekset on keksitty juuri sinunkaltaisille avuttomille.


    • Syksyinen purkittaja

      Itsellä tulee syksyisin pyydettyä siikaa talven varalle purkkiin. Tälläpä reseptillä teen itse (omasta mielestä) herkullista purkkikalaa:

      5 kiloa siikaa (fileoituna, selkäranka pois, kylkiruodot voi jättää, pehmenevät uunissa. Tietenkin jos kalan koko kasvaa kovin, kannattaa kylkiruodot myös ottaa pois. Paloitellaan saksilla reilun etusormen vahvuisiksi)

      Kastike:

      3/4 dl suolaa
      1½ dl sokeria
      3½ dl ketsuppia
      ½ dl öljyä
      valkopippuria, sitruunapippuria

      Sekoitetaan kalanpalat ja kastike ennen purkkiin laittamista, jotta kastike leviää tasaisesti.

      Tästä eteenpäin menee samoin kuin Kalan ystävällä eli purkkeihin sopiva määrä, ei liian täyteen. Kannet tiukasti kiinni ja lämmöt aluksi 125, sitten kun kiehuu, alennetaan lämpö 100 asteeseen. Aika 4-5 tuntia, riippuen kalan koosta (Kylkiruodot ehtivät kunnolla pehmetä)

      Purkkien annetaan jäähtyä uunissa aukaisematta uunia.

    • Olen tehnyt useasti mm. muikuista ja aina on onnistunut erittäin hyvin. Erilaisia mausteita vaihdellen saa erilaisia säilykkeitä. Myös isot siiat, hauki ja särkikin sopivat erinomaisesti, täytyy paloitella pienemmiksi.NAM!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi sä valitsit

      Juuri minut sieltä?
      Ikävä
      73
      3380
    2. Kerro nyt rehellisesti fiilikset?

      Rehellinem fiilis
      Suhteet
      62
      2614
    3. Hei........

      Pelkkä sun näkeminen saa mut hymyilemään pitkin iltaa. Oot niin 🤩😘 Edellinen poistettiin.
      Ikävä
      58
      2308
    4. Heilutetaanko peittoa hieman

      Heilutetaan peittoa vähän ;3
      Ikävä
      70
      2252
    5. Mitä sanoa pituudeksi näillä mittaustuloksilla?

      Jos jossain tarttee ilmoittaa pituus sentin tarkkuudella? Mitattu neljästi virallisesti ja mittaustulokset on olleet 1
      Sinkut
      91
      2227
    6. Kaipaan sua, Ope

      Mietin, että ajatteletko sinä minua?..
      Ikävä
      42
      1743
    7. Tilanteesi nyt?

      Kysymys otsikossa
      Suhteet
      43
      1692
    8. Mä en jaksa suojella sua enää

      Oot osa mun tarinaa ja ensirakkaus 🩷🌈 Olisiko niin kauheata, jos muutkin ystävämme tietäisivät? Se on jo niin vanha ”t
      Ikävä
      14
      1353
    9. EU:n uusin idea - jatkossa joudut tunnistautumaan kun katsot PORNOA!

      "Pornon katsominen muuttuu täysin Euroopan komissio on kehittänyt sovelluksen, jolla internetin käyttäjä voi todistaa p
      Maailman menoa
      148
      1320
    10. Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa kansainvälinen etsintäkuulutus Poliis

      Poliisi: Kymmenhenkinen pohjalaisperhe ollut vuoden kateissa – kansainvälinen etsintäkuulutus Poliisi pyytää yleisön apu
      Maailman menoa
      177
      1305
    Aihe