Tuolla puolen

Anonyymi

Onko sinulla kokemuksia nk. Yliluonnollisista tapahtumista joihin et ole keksinyt loogista selitystä? Esimerkkeinä otettakoon esineiden siirtymiset itsekseen, askeleiden kuuluminen ketään näkemättä, koputukset esim. Ikkunan takana talviaikaan lumessa merkkejäkään jäljistä.

17

387

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Huoneestani on joskus kuulunut outoa koputusta.

   Kaatopaikalta otettu taskulamppu rupesi piipittämään.

   molempiin on varmasti luonnolliset selitykset.

   • Anonyymi

    Mulla on myös kokemusta molemmista. Eräässä rakennuksessa kuuluu iltaisin kolahduksia ja askelten ääniä yläkerrasta. Nopeus vaihtelee. Kyseessä on ilmeisesti peltikaton kutistuminen kun se jäähtyy.
    Myös mun taskulamppu on piipittänyt. Siinä on led jonka hakkurikela vinkuu pwm taajuudella. Myös perinteinen taskulamppu on pitänyt vinkuvaa ääntä. Se johtui kuluneesta kytkimestä joka kipinöi ja ilmeisesti myös värähteli lämpölaajenemisen vuoksi.


  • Anonyymi

   Rahasiirtymät on oudoimmat kokemukset.

  • Anonyymi

   Yleensä nuo kokemukset johtuvat mielenterveyden ongelmista.

  • Anonyymi

   Jos näkee esineen siirtyvän itsestään, on syytä ottaa heti yhteyttä paikalliseen terveyskeskukseen. Asia voi olla hoidettavissa, mutta hoitamattomana voi pahentua.

   Askeleiden kuuluminen voi olla jonkin luonnollisen tapahtuman aiheuttama, samoin koputukset yms. ääneet, mutta tulkittu askeleiksi, koputukseksi tms., mutta sellaiset voi myös olla mielen aiheuttamia harhoja.

   Koska mieli tuottaa kokemuksia, eikä aina toimi oikein, syntyy joskus tapahtumia, jotka tulkitaan tai koetaan epänormaaleiksi. Pahiten tähän vaikuttaa tiedossa oleva kummittelukulttuuri, tarinat, uskomukset yms., joiden kautta nämä epänormaaleiksi koetut asiat uudelleenmuotoillaan. Näin syntyy "yliluonnollinen kokemus". "Yliluonnollinen" on ihmisen itsensä luoma käsite, josta on tullut kymmenien, jopa satojen tuhansien vuosien aikana kiinteä osa ihmisen elämää ja psyykettä. Nykyään näihin ilmiöihin osataan suhtautua myös ilman taikauskoa.

   Olen itse vieraillut kummittelupaikoissa Ranskaa myöten ja ryhmän kanssa tehtiin toistotestit sekä päivänvalossa että yöllä. Vuorokauden ajankohta vaikuttaa suuresti kokemukseen, koska uskomuksellisesti yö on aaveiden yms. aikaa ja silloin koetut äänet ja muut ilmiöt vaikuttaa jopa hyvinkin vahvasti. Ryhmän kanssa koettiin samat ilmiöt, eli rapinat, kopinat, läähätykset, laahaukset jne. sekä päivällä että yöllä. Vaikutus mieleen oli suuri ja samalla löydettiin myös selittäviä tekijöitä, jotka yön pimeydessä jäi näkymättömiin, joka on yksi vaikutin siihen, miten ääniin yms. reagoidaan. Esim. hylätystä talosta kuuluva rapina johtui rikkoutuneen seinän ripaleissa olevasta muovista, joka liikkui ilmavirrassa. Samoin rotat ja hiiret aiheutti erilaisia ääniä. Kuusista tippui käpyjä katolle ja omenapuun oksat rahnutti tuulessa talon seinää. Lisäksi mielikuvitus saa pimeässä aikaan harhanäkyjä liikkeestä, jotka voi laukaista esim. laahaavat yms. äänet.

   "Yliluonnollinen" on siis täysin mielen tuottama kokemus, jota korostaa jo kehitellyt tarinat yms. tiedot.

   • Anonyymi

    Kyllä automobiili liikkuu nimensä mukaisesti ihan itsestään. Tuskinpa terveyskeskuksessa on sellaista asiantuntemusta jolla auton omatoimiset liikkumiset saataisiin hallintaan.
    Suosittelen maahantuojan valtuuttamaa merkkihuoltoa joka tyhjentää bensatankin tai sähköauton ollessa kyseessä poistaa autosta akun.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kyllä automobiili liikkuu nimensä mukaisesti ihan itsestään. Tuskinpa terveyskeskuksessa on sellaista asiantuntemusta jolla auton omatoimiset liikkumiset saataisiin hallintaan.
    Suosittelen maahantuojan valtuuttamaa merkkihuoltoa joka tyhjentää bensatankin tai sähköauton ollessa kyseessä poistaa autosta akun.

    Automobiili ei liiku itsestään, vaan liike-energiaa tuottavan mekanismin kautta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Automobiili ei liiku itsestään, vaan liike-energiaa tuottavan mekanismin kautta.

    Automobiilissa on kaikki tarvittavat mekanismit jo valmiiksi sisällään. Ei se muuten olisikaan automobiili.
    Nojoo. Joissain automobiileissa saattaa jotain repsottaa ulkopulellakin, mutta se ei ole erityisen yliluonnollista.


  • Anonyymi

   Ei ole mitään olemassa olevaa eroa ns. yliluonnollisten- ja lunnollisten ilmiöiden välillä.On olemassa ainoastaan ilmiöitä.

  • Anonyymi

   Järkevä ihminen pystyy omalla ajattelullaan ja järkeilemällä selittämään sellaiset ilmiöt jotka vähemmän järkevä tulkitsee yliluonnollisiksi. Yliluonnollisia ilmiöitä ei ole olemassakaan niin kauan kun kukaan ei pysty sellaista luomaan tai esittämään.

   • Anonyymi

    Yliluonnollisten ilmiöiden luominen on aivan helppoa. Lauantaisin tai viimeistään sunnuntaina aamulla suussa maistuu kissanpaska vaikkei minulla ole kissaa. Eikä ole koiraakaan.


  • Anonyymi

   Aika hauskojskin avasruusjutut, niissä on pohdintaa aina, ja asiks hauskoja avaruusohjelmiakin on olemassa.

  • Anonyymi

   Lähes kaiki kokevat jonkinlaisia selittämättömiä kokemuksia elämänsä aikana. Toiset kuittaavat ne aistiharhoina yms. ja toiset kokevat ne joksikin selittämättömäksi "kummitteluksi".

   Itse en oikeastaan näe tarvettaa lokeroida asioita mutu-tuntumalla. Ihan taatusti osa on normaaleja luonnonilmiöitä, joita nyt vaan ei sillä kertaa osaa selittää ja kuinka tavis siihen edes kykenisi, mutta varmaan osa on "jotain" mitä ihmisen ymmärrys tai havaintokyky ei vain kykene ymmärtämään ja havainnointikin on vain hetkittäisiä välähdyksiä jostain ihan oikeasta eli todellisesta ilmiöstä.

   Kyllähän tieteessäkin käsitellään verraten ylilunnollisia asioita kuten mustien aukkojen luomia madonreikiä, kvanttifysiikkaa ja taas toisaalta edes unista ei tiedetä kuin pintaripauksia esim. missä syntyy moinen virtuaalitodellisuus jota ihminen (ainakin aika ajoin) ei erota todellisuudesta.

   Kyllä tässä maailmankaikkeudessa on vielä paljon sellaista mitä ihminen ei ymmärrä tai ei kykene havaitsemaan. Oikeastaan eihän meillä ole varmaa tietoa edes elämän ja maailmankaikkeuden todellisesta olemuksesta.

  • Anonyymi

   Erkki Tuomiojan puheet tulevat jostain täysin yliluonnollisesta universumista. Niitä ei ole pystynyt selittämään Erkkikään niin että täysijärkinen tajuaisi.

  • Elämä on täynnä ihmeitä, kun vaan avaa silmänsä ja ottaa teologiset selitykset mukaan filosofiaansa. Tärkein on syntien anteeksisaamisen helpottava kokemus Jeesuksen sovitustyön Jumalallisen Voiman avulla.

   Se on yliluonnollinen kokemus.

   Ja parantamiset. Ne eivät yleensä tapahdu skeptikkojen vaatimissa kontrolloiduissa olosuhteissa. Vika on niissä vaatimuksissa, liian kovat käytännössä. Pitää ottaa todelliset tapahtumat elämässä ja arvioida niiden todellista tapahtumista.

   • Anonyymi

    Olli S:n idioottimaiset horinat tulevat jostain täysin yliluonnollisesta universumista. Niitä ei ole pystynyt selittämään itse Erkkikään niin että täysijärkinen tajuaisi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Olli S:n idioottimaiset horinat tulevat jostain täysin yliluonnollisesta universumista. Niitä ei ole pystynyt selittämään itse Erkkikään niin että täysijärkinen tajuaisi.

    Turhaa leimaamisyritystä BB dogmaatikoilta, olen asiallinen. Ja filosofiassani on Jumala. Se on uskonvapauteen kuuluva asia. Sillä yritetään aina leimata minua. En ole fundamentalistinen kristitty, vaan kannatan filosofista materialismia, tiedettä ja tietoteoreettista realismia.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   5084
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   397
   3409
  3. Rane lähettää terveisiä Sofialle ja Stefulle instassa

   Case: 2020-luvun Matti ja Mervi Näiden kahden sankarin elämään en ole liittynyt enää pariin vuoteen. Olen vankilaan asti kuullut mitä hurjimpia tarino
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   1381
  4. Sofian piti taas matkia Martina ja ostaa samanlainen nahkatakki.

   Miksi seuraa Martina ja pukeutuu ja ostaa samoja vaatteita, on kuin kiusan tekoa .?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   864
  5. Millä vitun mandaatilla Sanna Marin

   Menee Ukrainaan heilumaan, sehän antaa Venäjälle, lisäsyyn operoida Suomeenkin?! :x
   Maailman menoa
   307
   856
  6. Ukrainalaiset varastivat kaikki ruoat

   Olimme leipäjonossa, kuten ennen eläkepäivää muutenkin. Oli jo hyvissä ajoin Ukrainan pojat tulleet. Kun ovet aukesivat, niin kaksin käsin kantoivat
   Maailman menoa
   175
   791
  7. Vanhemmalle södelle naiselle

   Olithan ihan mukava, ei siinä mitään mutta pysy jo kauempana minusta. Sydämeni kuuluu nyt naiselle joka voisi ikänsä puolesta olla sinun oma tyttäresi
   Tunteet
   69
   709
  8. Mä haluisin niin paljon nähdä

   Sinut.. voi tätä haluamisen määrää.. :(
   Ikävä
   27
   696
  9. Et sä kehtaisi kumminkään

   Et kehtaisi seistä vierelläni! Vai kehtaisitko? naiselle mieheltä
   Ikävä
   48
   664
  Aihe