77 päivää ratkaisi asian

Presidenttimme oli oikeassa sanoessaan tiedotustilaisuudessa, että Ukrainan sodan aloittaja voi katsoa peiliin.

https://yle.fi/uutiset/3-12442420
"Nyt, kun Nato-hakemuksen jättämiseen on muutama päivä, Niinistö ja Marin toteavat yhdessä: “Nato-jäsenyys vahvistaisi Suomen turvallisuutta. Naton jäsenenä Suomi vahvistaisi koko puolustusliittoa. Suomen on ensi tilassa haettava Naton jäseneksi. Toivomme, että tämän ratkaisun tekemisen vielä edellyttämät kansalliset askeleet otetaan lähipäivinä ripeästi.”

Toisaalla tämä päättävien elimien ulkopuolinen, valtakuntamme iki-oppositiota edustava "valtiomies" tuo edelleen Natoon liittyviä kielteisiä tuntemuksiaan julki ja omalla besserwisserimäisellä tavallaan antaa jopa ymmärrystä itänaapurin johdolle:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovayrynen/mita-vladimir-putin-sauli-niiniston-peilista-nakisi/

Valtakuntamme on luojan erityisessä suojeluksessa koska tuo opportunisti ei ikinä päässyt sellaiseen asemaan jossa olisi ollut em. asioista päättämässä.

...ja päinvastoin ajateltuna kiitos luojalle, että maatamme johtaa hallitus ja presidentti jonka kyky ymmärtää ulkopolitiikan lainalaisuuksia suhteutettuna turvallisuuspolitiikkaan aikaansai sen välttämättömän reaktion joka tässä tilanteessa tuli tehdä. Natoon liittymisen.

Itse olen elämäni varsitiellä eri rauhanturvaan liittyvien yksiköiden jäsenenä olen nähnyt omin silmin mitä sota saa aikaan. Nuo kokemukset vahvistivat käsitystäni siitä, että Suomen kaltaisen pienen valtion tulee kuulua suurempaan turvallisuuttamme lisäävään ja sitä ylläpitävään voimaryhmittymään.

Nyt tuo on toteutumassa. Vihdoin voimme alkaa hengittämään vapaammin

22

155

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Täysin samaa mieltä, joku venäläinen, olisiko ollut Gogol, kirjoitti aikoinaan, että ei ole peilin vika, jos naama on vino... Kyllä , venäläiset saa katsoa peiliin, he aloittivat tämän, mutta eivät välttämättä enää ole se, joka tämän lopettaa. Tarkoitan ainakin venäjän nykyisen hallinnon.

  • Anonyymi

   Elämme historiallista aikaa. Natoon liittymisen päivästä tulisi tulla toinen itsenäisyyspäivä jolloin toisen kerran vapauduttiin itäisen naapurin ikeestä.

   t. E.Uusilato

  • Voi Hyvä Luoja tuota Väyrystä! Enpä olisi häntä ihan tuollaiseksi uskonut. Ja ottaa tukijakseen Juhani Suomen, joka taatusti elää edelleen siinä Kekkosen ajassa, jossa näköjään Väyrynenkin. Siis hyvin kaukana menneisyydessä, jossa tilanteemme ja myös turvallisuuspoliittiset tarpeemme olivat aivan muuta kuin nyt. Silloin ne TÄYTYI hoitaa niin kuin hoidettiin, nyt ne on hoidettava niin kuin turvallisuutemme nyt vaatii.

   Tietenkin täysin yhdyn näihin sanomiisi:

   ”Valtakuntamme on luojan erityisessä suojeluksessa koska tuo opportunisti ei ikinä päässyt sellaiseen asemaan jossa olisi ollut em. asioista päättämässä.

   ...ja päinvastoin ajateltuna kiitos luojalle, että maatamme johtaa hallitus ja presidentti jonka kyky ymmärtää ulkopolitiikan lainalaisuuksia suhteutettuna turvallisuuspolitiikkaan aikaansai sen välttämättömän reaktion joka tässä tilanteessa tuli tehdä. Natoon liittymisen”.

   • Huomasithan että tuo Juhani Suomen haastattelu oli vuodelta 2017 eli tehty aivan toisenlaisessa tilanteessa. Mielestäni on Väyryseltä epäreilua käyttää sitä näkemystensä tukena. Kukapa tietää, vaikka Juhani Suomikin olisi tarkistanut näkemyksiään samaan suuntaan kuin useimmat meistä muistakin suomalaisista.


   • Anonyymi
    Pystyyn_kuollut kirjoitti:

    Huomasithan että tuo Juhani Suomen haastattelu oli vuodelta 2017 eli tehty aivan toisenlaisessa tilanteessa. Mielestäni on Väyryseltä epäreilua käyttää sitä näkemystensä tukena. Kukapa tietää, vaikka Juhani Suomikin olisi tarkistanut näkemyksiään samaan suuntaan kuin useimmat meistä muistakin suomalaisista.

    Enpä huomannut tuon haastattelun ajankohtaa. Juhani Suomikin saattaa olla nykyisin toisissa näkemyksissä ja Väyrynen sen ehkä tietää ja siksi tukeutuu tuohon viiden vuoden takaiseen haastatteluun.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Enpä huomannut tuon haastattelun ajankohtaa. Juhani Suomikin saattaa olla nykyisin toisissa näkemyksissä ja Väyrynen sen ehkä tietää ja siksi tukeutuu tuohon viiden vuoden takaiseen haastatteluun.

    Minultahan tuo. Kirjautumiseni oli tippunut pois päältä.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    kapi_ kirjoitti:

    Minultahan tuo. Kirjautumiseni oli tippunut pois päältä.

    "Kekkostutkielmissasi" sinulle kelpasi ja sinä löysit Juhani Suomen kirjoituksista monenlaista negatiivistä asiaa Kekkosen ulkopolitiikasta?
    Sinä et ymmärtänyt kokonaisuutta.
    Nyt on globaali sotakiima päällä :)))


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Kekkostutkielmissasi" sinulle kelpasi ja sinä löysit Juhani Suomen kirjoituksista monenlaista negatiivistä asiaa Kekkosen ulkopolitiikasta?
    Sinä et ymmärtänyt kokonaisuutta.
    Nyt on globaali sotakiima päällä :)))

    Sinulta on tippunut järki pois päältä jo ajat sitten !


   • Pystyyn_kuollut kirjoitti:

    Huomasithan että tuo Juhani Suomen haastattelu oli vuodelta 2017 eli tehty aivan toisenlaisessa tilanteessa. Mielestäni on Väyryseltä epäreilua käyttää sitä näkemystensä tukena. Kukapa tietää, vaikka Juhani Suomikin olisi tarkistanut näkemyksiään samaan suuntaan kuin useimmat meistä muistakin suomalaisista.

    Kulloisenkin ajan tilassa täällä aina eletään. Olisiko J.Suomi on muuttanut mielipidettään 14 vuoden aikana? Tuolloin esitti Kunto Kalpa nikillään mielipiteenään:

    "Elokuussa 2008, kansainvälisen tilanteen kiristyessä Etelä-Ossetian viiden päivän sodan seurauksena, nimimerkki palasi vielä yhdellä kolumnilla. Eläkkeelle siirtyvän päätoimittajan Erkki Laatikaisen kunniaksi tehdyssä erityisjulkaisussa ilmestyneessä kolumnissa Kalpa arvosteli rajusti Suomen Venäjä-politiikkaa. Kalvan mielestä Suomessa on nostanut päätään ”henkinen suursuomalaisuus”, jota hänen mielestään vaalii erityisen auliisti ”oma Pravdamme” eli Helsingin Sanomat.[10]"

    Nyt miltei 90-vuotiaana en usko, että hänen viisautensa olisi näistä ajoista lisääntynyt.


  • Anonyymi

   Halonen väyrys luokkaa ei hyväksy Natoa. Ja nyt olevaan aikaan reakoida, ei 5 vuoden takaisiin eikä vanhempiinkaan. Kgb käytti Halosta mannekiinina alkuun, sitten huomatessaan ettei tuo saa Suomea Venäjän yhteyteen kun alkoi homottaan ja naisista puhumaan kuin keväinen kolli kiimassa. Jos Putin olisi ollut nainen Tarja olisi raiskannut hänet.

   • Anonyymi

    Olisiko uhannut putleria sllä ja sai kuitenkin mirriä? Siis Halonen sai mirriä, ei putler, putler sai melaa DDRässä ja muualla.


  • Anonyymi

   Olisin itse halosena ottanut henk koht suhteen Putiniin
   ja lähettänyt hänelle heti silloin
   väinö linnan kirjallisen tuotannon venäjäksi

   siten
   että olisi alleviivannut eräitä kohtia tuntemattmasta ja ja pohjantähdestä
   ja sanonut että tuntematon oli kielletty bolshevistivenäjällä
   ja että

   lukemalla nämä vladimir vladimirovitsh
   toivon että ymmärrät
   ettet tee
   väärää arvioita kuin Stalin
   ja
   erityisesti lyö päätäsi Ukrainen mäntyy luullen että ne ovat puolellasi

   nyt sitten
   olisin halosena kirjoittanut henk kohta avoimen kirjeen
   että

   vladrimis vladirimovitsh

   etkö lukenut niitä mitä lähetin
   sinähän teit juuri sen virheen josta varoitin

   pitäisikö minun tulla nyt sinne Altaille luolaasi
   auttamaan sinua pääsemään tästä kiipelistä
   voisimme tehdä yhteisen rauhansuunnitelman joka
   kelpaa zelenskyille jne
   tervehtien

   tua
   Tarja

  • Anonyymi

   Ennen heinäntekoa päästään kotiin.

   • Anonyymi

    Sotakiimaiset kaipailevat näköjään Suomessakin uusiin sotiin. Kannattaa huomata, että kiivaimpia ovat nämä lerppakullit.


  • Anonyymi

   Viro ja Tanska ovat kärsineet tappioita Naton operaatioissa. Jos se yksi kahjo lähtee höökimään painaako meidän nilkit perässä?

  • Anonyymi

   Perinteisesti Venäjään kallellaan oleva Maalaisliitto käänsi Nato-takkinsa Ukrainan tapahtumien myötä:

   5.1.2022 Eduskuntaryhmien puheenjohtajat täysin eri mieltä Natosta, Keskustalta ehdoton ei. Saarikko: ”Keskusta ei kannata Suomen Nato-jäsenyyttä”.

   9.4.2022 Keskustan puoluevaltuusto antaa hyväksyntänsä Nato-jäsenyyden hakemiselle. Lehmänkäännöksensä jälkeen Saarikko julisti Nato-hakemuksen tarpeellisuutta kirkkain silmin!

   Tälläisiä nämä tollukat ovat.

  • UUSI

   Olihan tuo hieno nähdä tänään presidentti ja pääministeri tiedotustilaisuudessa.

   Helpompi hengittää koska lukuisien jälkeläisieni tulevaisuus on turvattu.

   • UUSI

    Minusta Nato-päätöksen jälkeen ei ole helpompi hengittää eikä jälkeläisteni tulevaisuus ole taattu. Nato-sopimukseen ei kannata ladata sellaisia toiveita, jotka voivat osoittautua katteettomiksi.

    Elämme aika epävarmoja ja vaikeasti ennustettavia aikoja eikä helpotusta ole lyhyellä aikavälillä näköpiirissä. Nato-sopimuksemme ei poista Venäjän päätöksenteon arvaamattomuutta eikä muuta sen suuntaa. Voi päinvastoin kuvitella, että pettymys ja turhautuminen sillä suunnalla vain kasvavat. Kriisin eskaloitumisen vaara on merkittävä eikä Nato-sopimus suojaa Suomea sodan eskaloitumiselta. Asia on melkeinpä päinvastoin. Venäjällä on yhä enemmän perusteita - olkoonkin että ne ovat kuviteltuja - tuntea kansallisen olemassaolonsa uhatuksi, mikä Venäjän doktriinin mukaan kynnys ydinaseiden käytölle. Eskalaatiotilanteessa Suomessakin voi olla vaikeampi hengittää, kun olemme Natossa kuin että emme olisi.

    Muitakin pidemmän ajan vaaroja on olemassa. Toinen niistä on USA ja toinen Kiina. USA muodostuu ongelmaksi, jos Trump valitaan uudestaan presidentiksi tai USA jakaantuu kahtia. Trumphan uhkasi jopa hajottaa koko Naton. Hänen ulkopolitiikkaansa oli vetäytymispolitiikkaa, joka ei halua uhrata amerikkalaisia muiden takia. USA on Naton ylivoimaisesti merkittävin jäsen ja sen ulkopolitiikan muutos heiluttaisi mannerlaattoja täällä Euroopassa. Biden palautti entisen luottamuksen USAhan, mutta onko se ikuista, voi olla epäselvää.

    Kiinan ja USAn mahdollinen välirikko voi johtaa sotaan Aasiassa ja siihen suomalaiset tuskin tuntevat vetoa ryhtyä. Naton jäseninä Suomi voi joutua mukaan sotiin niin Aasiassa kuin Lähi-idässä. Sotaan joutumisen riskit kasvavat.

    En tunne siis monestakaan syystä suurta helpotusta, vaikka kannatankin Suomen liittymistä Natoon tässä tilanteessa. Vaikka Venäjä ei ole uhannutkaan Suomea, riski siihen on kasvanut Ukrainan hyökkäyksen takia. Se kertoo siitä, että Venäjä ei kunnioita naapurimaiden suvereniteettia.


   • UUSI
    Mielipidepankki kirjoitti:

    Minusta Nato-päätöksen jälkeen ei ole helpompi hengittää eikä jälkeläisteni tulevaisuus ole taattu. Nato-sopimukseen ei kannata ladata sellaisia toiveita, jotka voivat osoittautua katteettomiksi.

    Elämme aika epävarmoja ja vaikeasti ennustettavia aikoja eikä helpotusta ole lyhyellä aikavälillä näköpiirissä. Nato-sopimuksemme ei poista Venäjän päätöksenteon arvaamattomuutta eikä muuta sen suuntaa. Voi päinvastoin kuvitella, että pettymys ja turhautuminen sillä suunnalla vain kasvavat. Kriisin eskaloitumisen vaara on merkittävä eikä Nato-sopimus suojaa Suomea sodan eskaloitumiselta. Asia on melkeinpä päinvastoin. Venäjällä on yhä enemmän perusteita - olkoonkin että ne ovat kuviteltuja - tuntea kansallisen olemassaolonsa uhatuksi, mikä Venäjän doktriinin mukaan kynnys ydinaseiden käytölle. Eskalaatiotilanteessa Suomessakin voi olla vaikeampi hengittää, kun olemme Natossa kuin että emme olisi.

    Muitakin pidemmän ajan vaaroja on olemassa. Toinen niistä on USA ja toinen Kiina. USA muodostuu ongelmaksi, jos Trump valitaan uudestaan presidentiksi tai USA jakaantuu kahtia. Trumphan uhkasi jopa hajottaa koko Naton. Hänen ulkopolitiikkaansa oli vetäytymispolitiikkaa, joka ei halua uhrata amerikkalaisia muiden takia. USA on Naton ylivoimaisesti merkittävin jäsen ja sen ulkopolitiikan muutos heiluttaisi mannerlaattoja täällä Euroopassa. Biden palautti entisen luottamuksen USAhan, mutta onko se ikuista, voi olla epäselvää.

    Kiinan ja USAn mahdollinen välirikko voi johtaa sotaan Aasiassa ja siihen suomalaiset tuskin tuntevat vetoa ryhtyä. Naton jäseninä Suomi voi joutua mukaan sotiin niin Aasiassa kuin Lähi-idässä. Sotaan joutumisen riskit kasvavat.

    En tunne siis monestakaan syystä suurta helpotusta, vaikka kannatankin Suomen liittymistä Natoon tässä tilanteessa. Vaikka Venäjä ei ole uhannutkaan Suomea, riski siihen on kasvanut Ukrainan hyökkäyksen takia. Se kertoo siitä, että Venäjä ei kunnioita naapurimaiden suvereniteettia.

    Minä olen eri mieltä, Sen jälkeen kun olemme Naton jäseniä ei venäjä lähde edes yrittämään minkään tyyppisiä aseellisia konflikteja. Kyllä erilaisia hybridimallin häirintäoperaatioita voi tulla mutta niistä selvitään. Ei venäjä ole puolaa eikä baltian maitakaan uhannut koska ovat naton jäseniä vaikka em. maat tukevat runsailla asetoimituksilla Ukrainaa.

    Valtiollinen olemassaolomme itsenäisenä valtiona on Naton jäsenenä turvattu.


  • Anonyymi
   UUSI

   no, ukrainan sodan aloitti ukraina tekemällä laittoman vallankaappauksen 2014 ja hyökkäämällä venäläisväesatönsä kimpuun. Ukrainalla on myös peiliin katsomisen paikka.

   • UUSI

    Ukraina ei ole aloittanut mitään sotaa. Ukraina on itsenäinen valtio, jonka sisäisiin asioihin Venäjä on puuttunut laittomasti. Ukrainan vallankumoukset eivät kuulu Venäjälle.

    Vallankaappausta kutsutaan vallankumoukseksi, kun se onnistuu. Näinhän tehtiin Venäjälläkin lokakuun vallankumouksen jälkeen. Ei sitä pidetty minään laittomana vallankaappauksena eikä pidetä vieläkään.

    On hyvin kiistanalaista, onko Ukraina hyökännyt venäläisväestön kimppuun vai pyrkinyt vain estämään separatistisen politiikan ja käyttämään normaalia valtion valtaa alueellaan. Separatistithan tässä ovat olleet vallankaappaajia ja päättäneet Krimin osalta liittää itsensä Venäjään, mikä loukkaa tietysti Ukrainan suvereniteettia. Se olisi verrattavissa siihen, että saamelaiset päättäisivät liittää Lapin Venäjään tai ahvenmaalaiset liittäisivät Ahvenanmaan Ruotsiin.

    Venäjällä on ollut selvä tarve ja halu rajoittaa Ukrainan itsenäistä päätöksentekoa ja se on sodan syttymisen syy. putler on puheissaan jopa kyseenalaistanut koko Ukrainan valtiollisen olemassaolon oikeutuksen ja pitänyt suurta osaa Ukrainasta historiallisesti osana Venäjää. Se on melkeinpä sama asia, jos Venäjä pitäisi myös Suomea historiallisesti osana Venäjää, koska kuuluimme Venäjään yli sadan vuoden ajan autonomisena valtiona. Tätähän Zhirinovski aikoinaan esittikin eli halusi liittää Suomen takaisin Venäjään. Venäjä on tässä kaikkien ongelmien ydin, ei Ukraina. Venäjä pyrkii vanhakantaiseen etupiiripolitiikkaan eli haluaa alistaa reunavaltioita omaan käskyvaltaansa.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia miksi soitit torstaina Stefanil ja pyysit käymään kun muka olet ahdistunut.?

   Oliko asia suunniteltu, kun pyysi käymään ja varmasti tiesi et miten Stefan asiaan suhtautuu.Oliko myös Seiskan toimittaja pyydetty tarkoituksella pai
   Kotimaiset julkkisjuorut
   124
   2100
  2. Stepuli itkee facessa

   Haluaisin pyytää julkisesti karseaa käytöstäni anteeksi lähimmiltä, naapureilta ja etenkin Sofialta! Ei ole missään olosuhteissa hyväksyttävää käyttä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   133
   2009
  3. Martina oli sarjassaan tänään 32.

   Mutta eikö pyöräily ja uinti ole vahvempia hänellä kuin juoksu? Aikaa on vielä harjoitella ennen Frankfurtin kisoja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   210
   1817
  4. Sofia oli ainoastaan rahan takia suhteessa Stefanin ja Nikon kanssa.

   Järkyttävää miten Sofia on käyttänyt hyväksi näitä molempia miehiä ja rahat loppu niin vain haukkumiset tullut kiitokseksi heille.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   258
   1491
  5. Voi kun menisi nyt Stefan katsoo tyttären uutta ponia, viettäisi aikaa hänen kanssa.

   Aika parantaa kaiken ja meillä kaikilla on elämässä vastoinkäymisiä ja yli kyllä pääsee ainakin ajan kanssa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   134
   1397
  6. Suomi teki typeryyttään Venäjästä nyt konkreettisesti vihollisen, jota se ei aiemmin ollut.

   Venäjä ei ole uhannut Suomen turvallisuutta, eikä Venäjän ja Ukrainan välinen konflikti ole signaloinut minkäänlaista uhkaa Suomelle. Se "uhka" luotii
   Maailman menoa
   541
   1142
  7. Minä menetän sinut kokonaan

   Siksi olen paniikissa, sekaisin ja surullinen. Taitaa olla jonkinasteinen stressitila päällä. Toivottavasti sinulla on kaikki hyvin.
   Ikävä
   50
   992
  8. Onpas Martina valinnut sopivan laulun

   Storyssa kun Isben poni tulee, " älä vie lapsuuttani pois." Äiti se lähtee mieluummin panopuuksi hotelliin, kuin viettäisi senkin ajan lastensa kanssa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   936
  9. Uskomatonta miten "kassatyttö Sannasta" tuli hetkessä kuoleman kauppias.

   Demarit on kautta historian olleet "takinkääntäjien"mestariluokkaa kokoomuksen hihassa kiinni. Sannan arviointikyky petti täysin Naton suhteen, Brysse
   Maailman menoa
   348
   921
  Aihe