Tein ahvenkeiton ja tuli suolatonta

Anonyymi

Siis yksi harvoista milloinkaan keittämistäni keitoista ja suolaa jäi uupumaan...

Hamasta esihistoriasta muistaisin, että nesteessä suolatasapainopyrkimyksen pitäisi saada suolaisuuden siirtymään läpi nestemassan, siis teoriassa.... Miten on keitossa, jota ei oikein voi kaloja pirstomatta sekoittaa, onko parempi tehdä täydennyssuolaus vasta lautaslle vai toimisiko vanha keskikoulukemian sääntö myös elävässä elämässä?

14

123

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keittoon voi lisätä suolaa kattilaan ennen kuin alkaa sitä syömään, jos kerran maistuu suolattomalta. Ainakin minä voin vaikken ole käynyt lähelläkään keskikoulua. Kansa- ja kansalaiskoulu ja kauppakoulu vain käytynä.

      • Anonyymi

        "Keittoon voi lisätä suolaa kattilaan ennen kuin alkaa sitä syömään.."

        -Näyttäisi toimivan, kiitos! Vastaavasti jälkikäteen lisätty pippurirouhe vaikka lihakeitossa jää just siihen, mihin sen laittaa, jos ei voi sekoittaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Keittoon voi lisätä suolaa kattilaan ennen kuin alkaa sitä syömään.."

        -Näyttäisi toimivan, kiitos! Vastaavasti jälkikäteen lisätty pippurirouhe vaikka lihakeitossa jää just siihen, mihin sen laittaa, jos ei voi sekoittaa.

        Miksi ei voi sekoittaa? Varovasti sekoitat ja siinä se.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi ei voi sekoittaa? Varovasti sekoitat ja siinä se.

        Ten keitot mahdollisimman vähäisellä liemen määrällä ja silloin kokemuspeäisesti pienet ahvenfileet tuppaavat menemään silpuksi sekoitettaessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Keittoon voi lisätä suolaa kattilaan ennen kuin alkaa sitä syömään.."

        -Näyttäisi toimivan, kiitos! Vastaavasti jälkikäteen lisätty pippurirouhe vaikka lihakeitossa jää just siihen, mihin sen laittaa, jos ei voi sekoittaa.

        Kyllä lihakeittoa voi sekoittaa ja pippurirouhe ei kyllä kuulu perinteiseen lihakeittoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä lihakeittoa voi sekoittaa ja pippurirouhe ei kyllä kuulu perinteiseen lihakeittoon.

        Kokonaiset maustepippurit kuuluvat aika moneen keittoon, kuten lihakeittoon, Makkara ja nakkikeittoon. Hernariin ei pippurit kuulu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokonaiset maustepippurit kuuluvat aika moneen keittoon, kuten lihakeittoon, Makkara ja nakkikeittoon. Hernariin ei pippurit kuulu.

        Kyllä joo kokonaiset maustepippurit, mutta ei pippurirouhe joka on ilmeisesti mustapippurirouhetta.
        Ja kyllä hernekeittoon kuuluu kokonaiset maustepippurit, keittokirjani vuodelta 1897 kertoo että hernekeittoon tulee laittaa mausteeksi sipulia, suolaa ja maustepippuria
        Sinappi on siihen tullut jostain kumman syystä joskus myöhemmin ruotsista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä joo kokonaiset maustepippurit, mutta ei pippurirouhe joka on ilmeisesti mustapippurirouhetta.
        Ja kyllä hernekeittoon kuuluu kokonaiset maustepippurit, keittokirjani vuodelta 1897 kertoo että hernekeittoon tulee laittaa mausteeksi sipulia, suolaa ja maustepippuria
        Sinappi on siihen tullut jostain kumman syystä joskus myöhemmin ruotsista.

        Rouhe tulee juuri siitä pippurista, jota mortteliin laitetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä joo kokonaiset maustepippurit, mutta ei pippurirouhe joka on ilmeisesti mustapippurirouhetta.
        Ja kyllä hernekeittoon kuuluu kokonaiset maustepippurit, keittokirjani vuodelta 1897 kertoo että hernekeittoon tulee laittaa mausteeksi sipulia, suolaa ja maustepippuria
        Sinappi on siihen tullut jostain kumman syystä joskus myöhemmin ruotsista.

        Hyi en söisi. Sipulilla ja pippurilla pilattua hernekeittoa. Sinappia jokainen halutessaan laittaa lautaselle. Kattilaan en sinappia laita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä lihakeittoa voi sekoittaa ja pippurirouhe ei kyllä kuulu perinteiseen lihakeittoon.

        1. Kyse ei ollut lihakeitosta ja

        2. Entäs sitten? Vaim oletko täydellisesti hirttäytynyt ja lukittautunut johonkin reseptiin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rouhe tulee juuri siitä pippurista, jota mortteliin laitetaan.

        Ai niin totta tuokin, anteeksi etten huomannut että olet besserwisser. Asia on vaan nyt niin että maustepippuria jauhetaan morttelissa tosi tosi harvoin saatikka että sitä on myllyissä ravintoloiden keittiöissä, yleensä jauhetaan muita pippureita, ainakin mitä olen 40 vuoden kokkiurallani nähnyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai niin totta tuokin, anteeksi etten huomannut että olet besserwisser. Asia on vaan nyt niin että maustepippuria jauhetaan morttelissa tosi tosi harvoin saatikka että sitä on myllyissä ravintoloiden keittiöissä, yleensä jauhetaan muita pippureita, ainakin mitä olen 40 vuoden kokkiurallani nähnyt.

        Maustepippurihan ei kuulukaan pippurikasveihin, voi olla myös maustesekoitus. Pöydissä on joskus viher- tai mustapippuria, itsellä on myllyssä viher- ja punapippuria, mustapippurin ja muut olen ostanut valmiiksi jauhettuna.

        Ravintoloiden keittiöissä varmaan harvemmin tuhlaavat aikaa jauhamiseen vaikka sähkömyllyllä ei paljon aikaa menisikään. Kokonaisia pippureita ei taida käyttää enää juuri kukaan, ikävä onkia ruuasta pois.


    • Anonyymi

      Suolaa on helppo lisätä mutta vaikea saada pois. Lidlin lasagne onaan makuun liian suolaista, voi kyllä syödä mutta janottaa älyttömästi. Kun itse tekee ruuan niin ei tarvitse juoda paljonkaan enkä edes käytä erityisen vähän suolaa.

    • Anonyymi

      Suolaa laitetaan vaikkapa teelusikalla mitaten, kokemus opettaa kuinka paljon esim. litraa kohti, eihän sitä paljoa tarvi. Minä en lisää ikinä suolaa valmiiseen ruokaan. Suomalaisten kannattaa totutella pienempiin suolamääriin koska käyttävät sitä aivan liikaa, keskimäärin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. IL - Patteriauto syttyi parkkihallissa Tampereella - 50 autoa LUNASTUKSEEN!

      "Palon aikaan parkkihallissa oli 90 autoa, joista noin 50 tuhoutui palossa korjauskelvottomiksi. Lisäksi palo vaurioitti
      Maailman menoa
      239
      45198
    2. Polttomoottoriauto tulessa parkkihallissa Tampereella

      Pystyy näkemättä jo sanomaan, koska sähköautoissa ei ole palavia nesteitä lainkaan. Ihme ettei polttomoottoriautoja ole
      Maailman menoa
      123
      25976
    3. SDP palauttaa Suomen kansalle kulta-ajat

      Hyvinvointivalto on pääosin SDP:n ja osin myös Maalaisliiton rakentama. Hyvinvointivaltion ylläpito edellyttää oikeude
      Maailman menoa
      323
      15654
    4. Persut JYTKYTTÄÄ ylös, ohi kepun! +2,1 %

      Persut palasi kolmen suurimman joukkoon ja on matkalla kohti kevään 2027 eduskuntavaalivoittoa. Sosialistit ovat syöksy
      Maailman menoa
      164
      10791
    5. Älkää vassarit kuvitelko, että Marinin kulta-ajat palaavat

      Vaikka demarit voittaisivat seuraavat vaalit, se ei palauta Marinin taskut-täyteen-kelasta-aikaa takaisin, ei voi eikä h
      Maailman menoa
      122
      9707
    6. Sanna Marin saa ylistystä Hillary Clintonilta

      Jos joku ei tiedä kuka tämä rouva Hillary Clinton on, niin kerrottakoon "fun fact", eli hän on se keneltä Donald Trump
      Maailman menoa
      36
      9481
    7. Kristillisistä Siionisteista asiallista tietoa Hesarissa.

      KD ja Persut ovat kaiken takana avoimesti!
      Maailman menoa
      30
      9383
    8. Ja jälleen uusi latauksessa olleen sähköauton palo! Nyt Keravan Prisman parkkihallissa.

      IS 3.10.2025 Latauksessa ollut sähköauto syttyi yöllä tuleen Keravan Prisman parkkihallissa, Keski-Uudenmaan pelastusla
      Maailman menoa
      85
      8468
    9. 242
      6814
    10. Gallup, PS:lle JÄRISYTTÄVÄ nousu, SDP suurin laskija

      https://yle.fi/a/74-20186114 PS kovaa vauhtia nousemassa ennen 2027 vaaleja suurimmaksi puolueeksi. Nyt mennään jo etua
      Maailman menoa
      221
      6476
    Aihe