Siis yksi harvoista milloinkaan keittämistäni keitoista ja suolaa jäi uupumaan...
Hamasta esihistoriasta muistaisin, että nesteessä suolatasapainopyrkimyksen pitäisi saada suolaisuuden siirtymään läpi nestemassan, siis teoriassa.... Miten on keitossa, jota ei oikein voi kaloja pirstomatta sekoittaa, onko parempi tehdä täydennyssuolaus vasta lautaslle vai toimisiko vanha keskikoulukemian sääntö myös elävässä elämässä?
Tein ahvenkeiton ja tuli suolatonta
14
101
Vastaukset
- Anonyymi
Keittoon voi lisätä suolaa kattilaan ennen kuin alkaa sitä syömään, jos kerran maistuu suolattomalta. Ainakin minä voin vaikken ole käynyt lähelläkään keskikoulua. Kansa- ja kansalaiskoulu ja kauppakoulu vain käytynä.
- Anonyymi
"Keittoon voi lisätä suolaa kattilaan ennen kuin alkaa sitä syömään.."
-Näyttäisi toimivan, kiitos! Vastaavasti jälkikäteen lisätty pippurirouhe vaikka lihakeitossa jää just siihen, mihin sen laittaa, jos ei voi sekoittaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Keittoon voi lisätä suolaa kattilaan ennen kuin alkaa sitä syömään.."
-Näyttäisi toimivan, kiitos! Vastaavasti jälkikäteen lisätty pippurirouhe vaikka lihakeitossa jää just siihen, mihin sen laittaa, jos ei voi sekoittaa.Miksi ei voi sekoittaa? Varovasti sekoitat ja siinä se.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miksi ei voi sekoittaa? Varovasti sekoitat ja siinä se.
Ten keitot mahdollisimman vähäisellä liemen määrällä ja silloin kokemuspeäisesti pienet ahvenfileet tuppaavat menemään silpuksi sekoitettaessa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Keittoon voi lisätä suolaa kattilaan ennen kuin alkaa sitä syömään.."
-Näyttäisi toimivan, kiitos! Vastaavasti jälkikäteen lisätty pippurirouhe vaikka lihakeitossa jää just siihen, mihin sen laittaa, jos ei voi sekoittaa.Kyllä lihakeittoa voi sekoittaa ja pippurirouhe ei kyllä kuulu perinteiseen lihakeittoon.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä lihakeittoa voi sekoittaa ja pippurirouhe ei kyllä kuulu perinteiseen lihakeittoon.
Kokonaiset maustepippurit kuuluvat aika moneen keittoon, kuten lihakeittoon, Makkara ja nakkikeittoon. Hernariin ei pippurit kuulu.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kokonaiset maustepippurit kuuluvat aika moneen keittoon, kuten lihakeittoon, Makkara ja nakkikeittoon. Hernariin ei pippurit kuulu.
Kyllä joo kokonaiset maustepippurit, mutta ei pippurirouhe joka on ilmeisesti mustapippurirouhetta.
Ja kyllä hernekeittoon kuuluu kokonaiset maustepippurit, keittokirjani vuodelta 1897 kertoo että hernekeittoon tulee laittaa mausteeksi sipulia, suolaa ja maustepippuria
Sinappi on siihen tullut jostain kumman syystä joskus myöhemmin ruotsista. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä joo kokonaiset maustepippurit, mutta ei pippurirouhe joka on ilmeisesti mustapippurirouhetta.
Ja kyllä hernekeittoon kuuluu kokonaiset maustepippurit, keittokirjani vuodelta 1897 kertoo että hernekeittoon tulee laittaa mausteeksi sipulia, suolaa ja maustepippuria
Sinappi on siihen tullut jostain kumman syystä joskus myöhemmin ruotsista.Rouhe tulee juuri siitä pippurista, jota mortteliin laitetaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä joo kokonaiset maustepippurit, mutta ei pippurirouhe joka on ilmeisesti mustapippurirouhetta.
Ja kyllä hernekeittoon kuuluu kokonaiset maustepippurit, keittokirjani vuodelta 1897 kertoo että hernekeittoon tulee laittaa mausteeksi sipulia, suolaa ja maustepippuria
Sinappi on siihen tullut jostain kumman syystä joskus myöhemmin ruotsista.Hyi en söisi. Sipulilla ja pippurilla pilattua hernekeittoa. Sinappia jokainen halutessaan laittaa lautaselle. Kattilaan en sinappia laita.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä lihakeittoa voi sekoittaa ja pippurirouhe ei kyllä kuulu perinteiseen lihakeittoon.
1. Kyse ei ollut lihakeitosta ja
2. Entäs sitten? Vaim oletko täydellisesti hirttäytynyt ja lukittautunut johonkin reseptiin? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Rouhe tulee juuri siitä pippurista, jota mortteliin laitetaan.
Ai niin totta tuokin, anteeksi etten huomannut että olet besserwisser. Asia on vaan nyt niin että maustepippuria jauhetaan morttelissa tosi tosi harvoin saatikka että sitä on myllyissä ravintoloiden keittiöissä, yleensä jauhetaan muita pippureita, ainakin mitä olen 40 vuoden kokkiurallani nähnyt.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ai niin totta tuokin, anteeksi etten huomannut että olet besserwisser. Asia on vaan nyt niin että maustepippuria jauhetaan morttelissa tosi tosi harvoin saatikka että sitä on myllyissä ravintoloiden keittiöissä, yleensä jauhetaan muita pippureita, ainakin mitä olen 40 vuoden kokkiurallani nähnyt.
Maustepippurihan ei kuulukaan pippurikasveihin, voi olla myös maustesekoitus. Pöydissä on joskus viher- tai mustapippuria, itsellä on myllyssä viher- ja punapippuria, mustapippurin ja muut olen ostanut valmiiksi jauhettuna.
Ravintoloiden keittiöissä varmaan harvemmin tuhlaavat aikaa jauhamiseen vaikka sähkömyllyllä ei paljon aikaa menisikään. Kokonaisia pippureita ei taida käyttää enää juuri kukaan, ikävä onkia ruuasta pois.
- Anonyymi
Suolaa on helppo lisätä mutta vaikea saada pois. Lidlin lasagne onaan makuun liian suolaista, voi kyllä syödä mutta janottaa älyttömästi. Kun itse tekee ruuan niin ei tarvitse juoda paljonkaan enkä edes käytä erityisen vähän suolaa.
- Anonyymi
Suolaa laitetaan vaikkapa teelusikalla mitaten, kokemus opettaa kuinka paljon esim. litraa kohti, eihän sitä paljoa tarvi. Minä en lisää ikinä suolaa valmiiseen ruokaan. Suomalaisten kannattaa totutella pienempiin suolamääriin koska käyttävät sitä aivan liikaa, keskimäärin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1713458
Tekisi niin mieli laittaa sulle viestiä
En vaan ole varma ollaanko siihen vielä valmiita, vaikka halua löytyykin täältä suunnalta, ja ikävää, ja kaikkea muuta m811459Miksi ihmeessä?
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek251229- 1581202
Pitääkö penkeillä hypätä Martina?
Eivätkö puistonpenkit ole istumista varten.Ei niitä kannata liata hyppäämällä koskaa likaantuvat eikä siellä kukaan niit192978- 35961
Erika Vikman diskattiin, tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek
Erika Vikman diskattiin, ei osallistu Euroviisuihin – tilalle Gettomasa ja paluun tekevä Cheek https://www.rumba.fi/uut16923Kuinka kauan
Olet ollut kaivattuusi ihastunut/rakastunut? Tajusitko tunteesi heti, vai syventyivätkö ne hitaasti?57822Maikkarin tentti: Orpo jälleen rauhallinen ja erittäin hyvä, myös Purra oli hyvä
Lindtman ja Kaikkonen oli kohtalaisia, sen sijaan punavihreät Koskela ja Virta olivat taas heikkoja. Ja vastustavat jalk85751- 62735