Kasvismaidosta puuttuu kalsiumi

Anonyymi

Vuosia on tullut käytetyä bio-soijamaitoa jossa lisättynä _synteettistä_ kalsiumia, eli ei ehkä se optimaalisin vaihtoehto.

Nyt sitten vakimarketissa juuri tuo tuote on kokonaan kadonnut hyllystä ja jäljellä on vain ilman kalsiumia olevia vihannesmaitoja.

Kirottu sokeri ...

Siirryin nyt ainakin toistaiseksi tavanomaiseen nelijalkaisen maitoon, mutta niissä kaikkissa on peräti 4,8% sokeria, vastenmielistä joka suorastaan ällöttäen peittää melekin kaiken maun aamisesta ja ennenkaikkea kaikkea se on muuta kuin hyväksi terveydelle. Mikähän kirottu vimma valmistalla on pilta maito liialla sokerilla. Käyttämässäni soijamaidossa oli 0,4 g / 100 ml sokeria.

Mutta sama ongelma melkein kaikkien bio-murojen ja myslienkin suhteen, jotka on täysin pilattu kohtuutomalla sokerikuormalla. Yleensäkin katson niistä aina sokerin, suolan, kuidun ja proteiinin määrät.

Mutta mistä te vihannesruokailijat saatte riittävästi kalsiumia?

63

1846

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Siis kaikkiinhan niihin on lisätty kalsiumia, paitsi luomuihin ja kyllä makeuttamattomia on myös, ainakin Alpro.

      • Anonyymi

        Ilmeisiä luten sisäistämisen ongelmia, sillä juurihan avauksessa manitsin, että ko. marketin kasvismaidoista vain yhdessä (bio-soija) oli lisättynä kalsiumia, synteettistä tietenkin , mutta juuri ko. tuote on kadonnut hyllystä.

        Alproa ko. marketissa ei ole ja mielikuva, että tuossa tuottessa on melko reippaasti brändi-hintalisää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisiä luten sisäistämisen ongelmia, sillä juurihan avauksessa manitsin, että ko. marketin kasvismaidoista vain yhdessä (bio-soija) oli lisättynä kalsiumia, synteettistä tietenkin , mutta juuri ko. tuote on kadonnut hyllystä.

        Alproa ko. marketissa ei ole ja mielikuva, että tuossa tuottessa on melko reippaasti brändi-hintalisää.

        Ai niin, pieni lisäys. Saatan erehtyä, mutta muistikuva että Alproissa on melko paljon sokeria, saa korjata jos muistan virheellisesti.


    • Anonyymi

      Onko sitten epäeettistä syödä kalsiumtabletteja litkujen kanssa läträämisen sijasta?

      • Anonyymi

        Eiköhän se ole ihan sama mitä ostaa jos se on tuotettu ihmisten tai eläinten oikeuksia loukkaamatta. Joutuuhan sen D- vitamiininkin jokainen ottamaan purkista.


      • Anonyymi

        "Onko sitten epäeettistä syödä kalsiumtabletteja litkujen kanssa läträämisen sijasta?"

        Mitähän tuo lause mahtanee tarkoittaa ja mistähän litkuista tuossa halutaan haastella.

        Eettisyyksistä en tiedä, mutta eikös olisi viisainta koettaa mennä terveys edellä aina silloin kun mahdollista, eli saada se kalsiumin mieluummin luonnollisessa muodossa.

        Mistä veegat saavat riittävän kalsiumin? Siihen kukaan ei halunnut komentoida.


    • Anonyymi

      Miksi syöt muroja mitkä on pilattu hiilihydraatilla ja jopa lisätty sokeria.

      "Hiilihydraatit eli sakkaridit ovat orgaanisia yhdisteitä, jotka koostuvat yleensä hiilestä, vedystä ja hapesta. Hiilihydraatit jaetaan sokereihin ja sokereiden varastomuotona toimiviin tärkkelykseen ja glykogeeniin sekä kasvien rakennusaineina toimiviin selluloosaan ja hemiselluloosaan. "
      https://fi.wikipedia.org/wiki/Hiilihydraatti

      • Anonyymi

        "Miksi syöt muroja mitkä on pilattu hiilihydraatilla ja jopa lisätty sokeria."

        Mistä sinä tuollaista revit? Nimenomaan harmittelin sitä miten bio-tuotteetkin, kuten myslit, on liki laitanaan pilattu kohtuuttomasti lisätyllä sokerilla.

        Sitten on hyvä muistaa, että on hyviä hiilareita ja huonoja hiilareita, joista viimeksimainittuja on hyvä koettaa karttaa tai rajata varsin vähiin.

        "Älä anna hiilarien huijata - 10 ruokaa, joita kannattaa ehdottomasti nauttia"

        "Hiilihydraatit voivat hämmentää. Tässä jutussa kerromme, millaisten hiilareiden syöminen on terveysteko, ja millaiset kannattaa jättää suosiolla kaupan hyllylle."

        - https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/3ce9ad6f-23b0-48c6-9af9-48793888b32f


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miksi syöt muroja mitkä on pilattu hiilihydraatilla ja jopa lisätty sokeria."

        Mistä sinä tuollaista revit? Nimenomaan harmittelin sitä miten bio-tuotteetkin, kuten myslit, on liki laitanaan pilattu kohtuuttomasti lisätyllä sokerilla.

        Sitten on hyvä muistaa, että on hyviä hiilareita ja huonoja hiilareita, joista viimeksimainittuja on hyvä koettaa karttaa tai rajata varsin vähiin.

        "Älä anna hiilarien huijata - 10 ruokaa, joita kannattaa ehdottomasti nauttia"

        "Hiilihydraatit voivat hämmentää. Tässä jutussa kerromme, millaisten hiilareiden syöminen on terveysteko, ja millaiset kannattaa jättää suosiolla kaupan hyllylle."

        - https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/3ce9ad6f-23b0-48c6-9af9-48793888b32f

        "Yleensäkin katson niistä aina sokerin, suolan, kuidun ja proteiinin määrät."
        - Ilmeisesti syöt vai huvinko vuoksi katsot? Syö täysin makeuttamattomia niin ei haittaa jos soijamaidossa on makeutta.

        Yleensä kerrotaan juuri viljan hiilihydraattien olevan lihottavaa esim leivässä ja pullassa, terveellisempiin lisätty mantelia, hedelmiä, juureksia....

        "On myös syytä muistaa, että hyvät hiilarit eivät suinkaan ole sairauksien tai painonnousun syynä, vaan niiden taustalla ovat sokerit sekä muut prosessoidut hiilihydraatit sekä niiden sisältämät tyhjät kalorit."
        - Ei ne pelkät kuidot täysjyväviljassa estä lihomista jos muuten syö yhtä paljon, suolisto voi pysyä terveempänä, diapeetikotkin lihoo vaikka eivät käyttäisi sokeria. Hedelmät ja marjat varmasti terveellisempiä kuin mitkään viljat.

        Tässä ainakaan ei ole seokeria, kalsiumia 120mg/100g
        https://www.alpro.com/fi/tuotteemme/juomat/soijajuomat/makeuttamaton-soijajuoma/

        Itse käytän rasvatonta maitoa, korvikkeet ei oikein maistu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Yleensäkin katson niistä aina sokerin, suolan, kuidun ja proteiinin määrät."
        - Ilmeisesti syöt vai huvinko vuoksi katsot? Syö täysin makeuttamattomia niin ei haittaa jos soijamaidossa on makeutta.

        Yleensä kerrotaan juuri viljan hiilihydraattien olevan lihottavaa esim leivässä ja pullassa, terveellisempiin lisätty mantelia, hedelmiä, juureksia....

        "On myös syytä muistaa, että hyvät hiilarit eivät suinkaan ole sairauksien tai painonnousun syynä, vaan niiden taustalla ovat sokerit sekä muut prosessoidut hiilihydraatit sekä niiden sisältämät tyhjät kalorit."
        - Ei ne pelkät kuidot täysjyväviljassa estä lihomista jos muuten syö yhtä paljon, suolisto voi pysyä terveempänä, diapeetikotkin lihoo vaikka eivät käyttäisi sokeria. Hedelmät ja marjat varmasti terveellisempiä kuin mitkään viljat.

        Tässä ainakaan ei ole seokeria, kalsiumia 120mg/100g
        https://www.alpro.com/fi/tuotteemme/juomat/soijajuomat/makeuttamaton-soijajuoma/

        Itse käytän rasvatonta maitoa, korvikkeet ei oikein maistu.

        "Yleensä kerrotaan juuri viljan hiilihydraattien olevan lihottavaa esim leivässä ja pullassa, terveellisempiin lisätty mantelia, hedelmiä, juureksia...."

        Tärkeintä on terveyslähtökohdat, sillä solakkakin voi syödä epäterveellisesti ja silti pysyä solakkana.

        Mitä leipään tulee, niin se riippuu mistä se on tehtty ja kaikessa tietenkin kohtuus. Pulla puolestaan on yleensä paistettu vaaleista raffinoiduista täysin nolla-arvon jauhoista.

        Hiilarikommentoinnit tuppaavat monilla menemään pahoin virheasenteellisiksi.

        Hyvät hiilarit ovat ok ja niitä huonoja kannattaa koettaa karttaa tai rajoittaa mahdollismman vähiin, vaikka ei niitäkään nyt aivan fanaattisuuteen saakka tarvitse karttaa.

        "Itse käytän rasvatonta maitoa, korvikkeet ei oikein maistu."

        Paljonkos käyttämässäsi maidossa on sokeria? Utaremaito sinänsä on ihan ok, mutta kaikki löytämäni ovat peräti 4,8%:n sokerikuormalla ja ällöttävän makeita, pilaten aamiaisen maunkin.

        Kuten avauksessa jo mainitsin, niin kasvismaidoista on helppoa löytää hyvin vähäsokerisia vaihtoehtoja, mutta usein niistä puuttuu kalsiumi tai jos on, niin se on tietty synteettistä.

        ps. Elintarviketeollisuus markkinoi suurin kirjaimin rasvattomuuta tai vähärasvaisuutta, mutta vastapainoksi tuuppaa tuotteensa tärviölle sokerilla.

        Yenkeissä aikoinaan alkoi se kuulu rasvan demonisointi ja sitten teollisuus tuupasi tuotteet sokeria täyteen. Kuin sattumalta, juuri tuosta ajanjaksosta alkoi painoindeksit kiivetä räjähdysmäisesti yläviistoon ja lukuiset liian sokerin mukanana tuomat siaraudet.

        Liika sokeri myös omalta osaltaan aiheuttaa ja ylläpitää kehon matala-asteista tulehdustilaa, josta taasen on lukuisia terveyshaittoja.

        Ihminen tarvitsee terveydekseen ja toimiakseen sopivassa määrin hyviä rasvoja. Yenkeissä alan teollisuus käänsi asiat täysin päälleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Yleensä kerrotaan juuri viljan hiilihydraattien olevan lihottavaa esim leivässä ja pullassa, terveellisempiin lisätty mantelia, hedelmiä, juureksia...."

        Tärkeintä on terveyslähtökohdat, sillä solakkakin voi syödä epäterveellisesti ja silti pysyä solakkana.

        Mitä leipään tulee, niin se riippuu mistä se on tehtty ja kaikessa tietenkin kohtuus. Pulla puolestaan on yleensä paistettu vaaleista raffinoiduista täysin nolla-arvon jauhoista.

        Hiilarikommentoinnit tuppaavat monilla menemään pahoin virheasenteellisiksi.

        Hyvät hiilarit ovat ok ja niitä huonoja kannattaa koettaa karttaa tai rajoittaa mahdollismman vähiin, vaikka ei niitäkään nyt aivan fanaattisuuteen saakka tarvitse karttaa.

        "Itse käytän rasvatonta maitoa, korvikkeet ei oikein maistu."

        Paljonkos käyttämässäsi maidossa on sokeria? Utaremaito sinänsä on ihan ok, mutta kaikki löytämäni ovat peräti 4,8%:n sokerikuormalla ja ällöttävän makeita, pilaten aamiaisen maunkin.

        Kuten avauksessa jo mainitsin, niin kasvismaidoista on helppoa löytää hyvin vähäsokerisia vaihtoehtoja, mutta usein niistä puuttuu kalsiumi tai jos on, niin se on tietty synteettistä.

        ps. Elintarviketeollisuus markkinoi suurin kirjaimin rasvattomuuta tai vähärasvaisuutta, mutta vastapainoksi tuuppaa tuotteensa tärviölle sokerilla.

        Yenkeissä aikoinaan alkoi se kuulu rasvan demonisointi ja sitten teollisuus tuupasi tuotteet sokeria täyteen. Kuin sattumalta, juuri tuosta ajanjaksosta alkoi painoindeksit kiivetä räjähdysmäisesti yläviistoon ja lukuiset liian sokerin mukanana tuomat siaraudet.

        Liika sokeri myös omalta osaltaan aiheuttaa ja ylläpitää kehon matala-asteista tulehdustilaa, josta taasen on lukuisia terveyshaittoja.

        Ihminen tarvitsee terveydekseen ja toimiakseen sopivassa määrin hyviä rasvoja. Yenkeissä alan teollisuus käänsi asiat täysin päälleen.

        Ei maitoon lisätä sokeria eikä minulla ole mitään ongelmaa maitosokerin suhteen, ei haittaa juodessa, suolaisissa ruuissa ja esim marjamaitoon pitää lisätä makeutta. Vettä voi lisätä rasvattomaankin maitoon juodessa, samoin piimään, maistuu silti hyvältä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Yleensä kerrotaan juuri viljan hiilihydraattien olevan lihottavaa esim leivässä ja pullassa, terveellisempiin lisätty mantelia, hedelmiä, juureksia...."

        Tärkeintä on terveyslähtökohdat, sillä solakkakin voi syödä epäterveellisesti ja silti pysyä solakkana.

        Mitä leipään tulee, niin se riippuu mistä se on tehtty ja kaikessa tietenkin kohtuus. Pulla puolestaan on yleensä paistettu vaaleista raffinoiduista täysin nolla-arvon jauhoista.

        Hiilarikommentoinnit tuppaavat monilla menemään pahoin virheasenteellisiksi.

        Hyvät hiilarit ovat ok ja niitä huonoja kannattaa koettaa karttaa tai rajoittaa mahdollismman vähiin, vaikka ei niitäkään nyt aivan fanaattisuuteen saakka tarvitse karttaa.

        "Itse käytän rasvatonta maitoa, korvikkeet ei oikein maistu."

        Paljonkos käyttämässäsi maidossa on sokeria? Utaremaito sinänsä on ihan ok, mutta kaikki löytämäni ovat peräti 4,8%:n sokerikuormalla ja ällöttävän makeita, pilaten aamiaisen maunkin.

        Kuten avauksessa jo mainitsin, niin kasvismaidoista on helppoa löytää hyvin vähäsokerisia vaihtoehtoja, mutta usein niistä puuttuu kalsiumi tai jos on, niin se on tietty synteettistä.

        ps. Elintarviketeollisuus markkinoi suurin kirjaimin rasvattomuuta tai vähärasvaisuutta, mutta vastapainoksi tuuppaa tuotteensa tärviölle sokerilla.

        Yenkeissä aikoinaan alkoi se kuulu rasvan demonisointi ja sitten teollisuus tuupasi tuotteet sokeria täyteen. Kuin sattumalta, juuri tuosta ajanjaksosta alkoi painoindeksit kiivetä räjähdysmäisesti yläviistoon ja lukuiset liian sokerin mukanana tuomat siaraudet.

        Liika sokeri myös omalta osaltaan aiheuttaa ja ylläpitää kehon matala-asteista tulehdustilaa, josta taasen on lukuisia terveyshaittoja.

        Ihminen tarvitsee terveydekseen ja toimiakseen sopivassa määrin hyviä rasvoja. Yenkeissä alan teollisuus käänsi asiat täysin päälleen.

        Laktoosittomia on vaikka kuinka paljon, miten voi olla huomaamatta. 4.8% ei ole edes paljon verrattuna viljatuotteiden hiilihydraattimäärään ja se on aivan samaa hiilihydraattia vaikka vilja olisi jauhettu kuorineen, täysjyvävilja on toki terveellisempää kuitujen takia.

        Ostan itsekin yleensä täysjyvä-, monivilja- tai ruisleipää, mutta tuskinpa rinkeli aamukahvin kanssa lihottaa sen enempää kuin leipäpalanen tai lautasellinen puuroa. Kerran päiväsä tulee syötyä myös hiukan makea, pelkkä kahvi ei maistu ja leipäänkin kyllästyy jos aina syö.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laktoosittomia on vaikka kuinka paljon, miten voi olla huomaamatta. 4.8% ei ole edes paljon verrattuna viljatuotteiden hiilihydraattimäärään ja se on aivan samaa hiilihydraattia vaikka vilja olisi jauhettu kuorineen, täysjyvävilja on toki terveellisempää kuitujen takia.

        Ostan itsekin yleensä täysjyvä-, monivilja- tai ruisleipää, mutta tuskinpa rinkeli aamukahvin kanssa lihottaa sen enempää kuin leipäpalanen tai lautasellinen puuroa. Kerran päiväsä tulee syötyä myös hiukan makea, pelkkä kahvi ei maistu ja leipäänkin kyllästyy jos aina syö.

        Laktoosittomiin en ole kiinnittänyt huomiota kun en omaa terveysongelmia sen suhteen.
        Tuo 4,8% on näemmä ihan luonnollinen määrä lehmänmaidolle, joskin tuo maidon sokerinen maku on itselleni suorastaan vastenmielinen.

        Koetan mahdollisuuksien mukaan karttaa elintarvikkeissa kaikkea lisättyä sokeria / piilosokreia ja näin jo kymmeniä vuosia, vaikka se ei toki estä jotakin makupalaa silloin tällöin kahvin kanssa.

        "Tutkijat: Sokeri on myrkkyä siinä missä tupakka ja alkoholi"

        "Sokeriset ruuat ja juomat aiheuttavat muun muassa liikalihavuutta, sydänongelmia, syöpää ja maksaongelmia."

        - https://www.iltalehti.fi/ruoka/a/2012020215158412

        "Sokeria kohtuudella"

        "Sokeria kannattaa käyttää vain kohtuudella. Sokeria kertyy helposti makeutetuista elintarvikkeista."

        - https://sydan.fi/fakta/sokeria-kohtuudella/

        Puhut toistamiseen lihoamisesta, kun se oleellisin lähestymiskulma on ravinnon terveellisyys. Ravitsemuksessa kysymys on aina kokonaisuudesta.

        Mutta tokihan lihoaminen jo itsessään kertoo ravitsemustottumuksistakin ja on terveydella kaikin puolin haitallista, joskin henkilö voi olla myös solakka ja epäterveellisesti syövä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei maitoon lisätä sokeria eikä minulla ole mitään ongelmaa maitosokerin suhteen, ei haittaa juodessa, suolaisissa ruuissa ja esim marjamaitoon pitää lisätä makeutta. Vettä voi lisätä rasvattomaankin maitoon juodessa, samoin piimään, maistuu silti hyvältä.

        Ongelma on sekin kun ihmiset ovat oppineet ja ehdollistuneet jo lapsesta alkaen teollisuuden tuottamiin makeisiin tuotteisiin, eli se makeus on opittuna ikään kuin se "oikea" maku ja sitten melkein kaikki eri tuotteiden luontaiset maut korvataan (pilataan) sokerilla ja makeutuksilla.

        Itse olen tietoisesti koettanut karttaa kaikkea lisättyä sokeria mahdollisuuksien mukaan ja jo ensikädessä terveydellisistä syistä.

        Ravinnossa arvostan myös niiden luontaisia makuja ja aromeja joita voi vielä mausteilla kohetaa tai täydentää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laktoosittomiin en ole kiinnittänyt huomiota kun en omaa terveysongelmia sen suhteen.
        Tuo 4,8% on näemmä ihan luonnollinen määrä lehmänmaidolle, joskin tuo maidon sokerinen maku on itselleni suorastaan vastenmielinen.

        Koetan mahdollisuuksien mukaan karttaa elintarvikkeissa kaikkea lisättyä sokeria / piilosokreia ja näin jo kymmeniä vuosia, vaikka se ei toki estä jotakin makupalaa silloin tällöin kahvin kanssa.

        "Tutkijat: Sokeri on myrkkyä siinä missä tupakka ja alkoholi"

        "Sokeriset ruuat ja juomat aiheuttavat muun muassa liikalihavuutta, sydänongelmia, syöpää ja maksaongelmia."

        - https://www.iltalehti.fi/ruoka/a/2012020215158412

        "Sokeria kohtuudella"

        "Sokeria kannattaa käyttää vain kohtuudella. Sokeria kertyy helposti makeutetuista elintarvikkeista."

        - https://sydan.fi/fakta/sokeria-kohtuudella/

        Puhut toistamiseen lihoamisesta, kun se oleellisin lähestymiskulma on ravinnon terveellisyys. Ravitsemuksessa kysymys on aina kokonaisuudesta.

        Mutta tokihan lihoaminen jo itsessään kertoo ravitsemustottumuksistakin ja on terveydella kaikin puolin haitallista, joskin henkilö voi olla myös solakka ja epäterveellisesti syövä.

        Minulle lihavuus on myös ulkonäkökysymys, mutta luonnollisesti samaan aikaan tulee monille terveyshaittoja ja liikuntakyky heikkenee.

        Onneksi ei ole koskaan ollut makean himoa vaikka lapsena olisi maistunutkin lähes mikä vaan, nykyään himottaa vielä vähemmän ja haluan säästää myös hampaita. Eniten sokeria tulee kotiviinissä vaikka ei sitäkään hirveästi kulu. Limpparit ja energiajuomat maistuisi, mutta turhia rahallísestikin.

        Jotain nautntoja pitää kuitenkin itselleen suoda eikä koko ajan ajatella vain terveyttä, ärsyttää kuitenkin ihmiset jotka ahmii järjettömät määrät mitä tahansa, kaikki niistä terveyshaitoista maksaa veroina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ongelma on sekin kun ihmiset ovat oppineet ja ehdollistuneet jo lapsesta alkaen teollisuuden tuottamiin makeisiin tuotteisiin, eli se makeus on opittuna ikään kuin se "oikea" maku ja sitten melkein kaikki eri tuotteiden luontaiset maut korvataan (pilataan) sokerilla ja makeutuksilla.

        Itse olen tietoisesti koettanut karttaa kaikkea lisättyä sokeria mahdollisuuksien mukaan ja jo ensikädessä terveydellisistä syistä.

        Ravinnossa arvostan myös niiden luontaisia makuja ja aromeja joita voi vielä mausteilla kohetaa tai täydentää.

        Maitosokeri on ainakin luonnollista. Kahvikaan ei ole minulle nautinto ellei makeuta sokerilla tai makeutusaineella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulle lihavuus on myös ulkonäkökysymys, mutta luonnollisesti samaan aikaan tulee monille terveyshaittoja ja liikuntakyky heikkenee.

        Onneksi ei ole koskaan ollut makean himoa vaikka lapsena olisi maistunutkin lähes mikä vaan, nykyään himottaa vielä vähemmän ja haluan säästää myös hampaita. Eniten sokeria tulee kotiviinissä vaikka ei sitäkään hirveästi kulu. Limpparit ja energiajuomat maistuisi, mutta turhia rahallísestikin.

        Jotain nautntoja pitää kuitenkin itselleen suoda eikä koko ajan ajatella vain terveyttä, ärsyttää kuitenkin ihmiset jotka ahmii järjettömät määrät mitä tahansa, kaikki niistä terveyshaitoista maksaa veroina.

        Useinkin ravitsemuksessa paino edellä menevät lankeavat moniin vähemmän terveellisiin ravitsemustapoihin.

        Mutta ravitsemuksensa kokonaisuudne terveys ja tasapaino edellä menevät saavat tuplahyödyn, eli terveellisten tapojen kylkiäisenä myös terve pano tule bonuksena.

        Terve, tietoisesti koostettu kokonaisuus on maukasta ja nautinnollista jo itsessään, ei siihen liitty mitään nautinnon estävää puutetta tai kärsimyspolkua, eikä esim. suklaakakun muhevakaan pala silloin tällöin nautittuna kokonaisuutta kaada.

        ps. Osa jo 40-45 vuotiaista on melkoisen kehnon oloisessa ja rasvaisen roikkuvassa kuosissa kasvoiltaankin ja näkee etteivät terveellisen tasapainoiset elintavat ja ravitsemustavat ole oiken olleet lähellä sydäntä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Maitosokeri on ainakin luonnollista. Kahvikaan ei ole minulle nautinto ellei makeuta sokerilla tai makeutusaineella.

        Aikoinaan, kahvissa vaihdoin yhden pienen tumman sokeripalan pieneen määrään hunajaa, jossa siinäkin on sokeria, mutta vähemmän vrt. sama paino ja samalla tulee mukana muutakin, ei ainoastaan sokerin nolla-arvoa.

        Poikkeus on tiukka expresso-kahvi, johon laitan hieman sokeria, mutta vain vähän, jotta muhevan vahva kahvin maku ei tärväytyisi ;-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laktoosittomia on vaikka kuinka paljon, miten voi olla huomaamatta. 4.8% ei ole edes paljon verrattuna viljatuotteiden hiilihydraattimäärään ja se on aivan samaa hiilihydraattia vaikka vilja olisi jauhettu kuorineen, täysjyvävilja on toki terveellisempää kuitujen takia.

        Ostan itsekin yleensä täysjyvä-, monivilja- tai ruisleipää, mutta tuskinpa rinkeli aamukahvin kanssa lihottaa sen enempää kuin leipäpalanen tai lautasellinen puuroa. Kerran päiväsä tulee syötyä myös hiukan makea, pelkkä kahvi ei maistu ja leipäänkin kyllästyy jos aina syö.

        "Laktoosittomia on vaikka kuinka paljon, miten voi olla huomaamatta."

        Juuri eilen katsoin kauppareissulla laktoosittomien sokerit, kaikissa tuo sama 4,8%.

        "Näissä on eniten piilosokeria: Katso, kuinka monta sokeripalaa menee päivässä vahingossa suuhun"

        - https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000001210604.html

        Edes bio-mysleistä on vaikea löytää alle 10% sokeria sisältäviä ja tuo kymmenen on mielestäni sekin jo aivan liikaa. Tämä siis oman marketissa vertailun tuloksena.

        "Vertailussa myslit: Mikä mysleistä on sokerisin?" 2010

        - https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vertailussa-myslit-mika-mysleista-on-sokerisin/3196262


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Laktoosittomia on vaikka kuinka paljon, miten voi olla huomaamatta."

        Juuri eilen katsoin kauppareissulla laktoosittomien sokerit, kaikissa tuo sama 4,8%.

        "Näissä on eniten piilosokeria: Katso, kuinka monta sokeripalaa menee päivässä vahingossa suuhun"

        - https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000001210604.html

        Edes bio-mysleistä on vaikea löytää alle 10% sokeria sisältäviä ja tuo kymmenen on mielestäni sekin jo aivan liikaa. Tämä siis oman marketissa vertailun tuloksena.

        "Vertailussa myslit: Mikä mysleistä on sokerisin?" 2010

        - https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vertailussa-myslit-mika-mysleista-on-sokerisin/3196262

        Ei tietenkään ole maitosokeria laktoosittomissa, jos ostat vaikka jogurttia niin tietysti niihin voi olla lisätty muuta sokeria, mutta maidoissa ei ole mitään muuta sokeria. Tässähän on esimerkki.
        https://www.alpro.com/fi/tuotteemme/juomat/soijajuomat/makeuttamaton-soijajuoma/

        Laitapa sitten linkki laktoosittomaan (korvike)maitoon missä on sokeria mainitsemasi määrä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Laktoosittomia on vaikka kuinka paljon, miten voi olla huomaamatta."

        Juuri eilen katsoin kauppareissulla laktoosittomien sokerit, kaikissa tuo sama 4,8%.

        "Näissä on eniten piilosokeria: Katso, kuinka monta sokeripalaa menee päivässä vahingossa suuhun"

        - https://www.is.fi/ruokala/ajankohtaista/art-2000001210604.html

        Edes bio-mysleistä on vaikea löytää alle 10% sokeria sisältäviä ja tuo kymmenen on mielestäni sekin jo aivan liikaa. Tämä siis oman marketissa vertailun tuloksena.

        "Vertailussa myslit: Mikä mysleistä on sokerisin?" 2010

        - https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vertailussa-myslit-mika-mysleista-on-sokerisin/3196262

        Mikset tee itse mysliä jos ei ole mieluista, mutta hedelmissä on sokeria luonnostaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei tietenkään ole maitosokeria laktoosittomissa, jos ostat vaikka jogurttia niin tietysti niihin voi olla lisätty muuta sokeria, mutta maidoissa ei ole mitään muuta sokeria. Tässähän on esimerkki.
        https://www.alpro.com/fi/tuotteemme/juomat/soijajuomat/makeuttamaton-soijajuoma/

        Laitapa sitten linkki laktoosittomaan (korvike)maitoon missä on sokeria mainitsemasi määrä.

        Laitoit toistamiseen linkin soija-maitoon, vaikka nyt oli kyse utaremaidosta.

        Kaiken aikaa avauksesta alkaen olen kertonut miten nimenomaan kasvismaidoista on helppoa löytää myös liki sokeriton vaihtoehto.

        Sen sijaan kerroit, että laktoositon utaremaito on sokeritonta, mutta todellisuus on toista.

        Valio Eila® laktoositon rasvaton maitojuoma, jossa sokeria 3,1%:

        - https://www.valio.fi/tuotteet/maidot/valio-eila-rasvaton-maitojuoma-laktoositon/

        Sitten verrokiksi laaktositonta utaremaitoa ulkomailla.

        "Lactaid is 100% real milk, just without the lactose." Sugars 12g

        - https://www.lactaid.com/about-us

        Ohessa laktoositonta utaremaitoa ja sokeria 4,8%:

        * Lait Bio Sans Lactose - sucres 4.8 g / 100 mL

        - https://www.carrefour.fr/p/lait-bio-sans-lactose-matin-leger-lactel-3428272110024

        *

        Mutta laitapas linkki laktoosittomaan kotimaiseen tai ulkolaiseen utaremaitoon, jossa sokeria ei ole juuri lainkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikset tee itse mysliä jos ei ole mieluista, mutta hedelmissä on sokeria luonnostaan.

        On sulla kanssa logiikka. Kun elintarviketeollisuus pilaa jopa bio-tiotteet tunkemalla niihin aivan töreitäkin määriä sokeria, niin sinä kehoitat valmistamaan ko. tuotteet itse.

        Älylliseen ja loogiseen keskusteluun tarvitaan älyllisä kanssakommentoijia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laitoit toistamiseen linkin soija-maitoon, vaikka nyt oli kyse utaremaidosta.

        Kaiken aikaa avauksesta alkaen olen kertonut miten nimenomaan kasvismaidoista on helppoa löytää myös liki sokeriton vaihtoehto.

        Sen sijaan kerroit, että laktoositon utaremaito on sokeritonta, mutta todellisuus on toista.

        Valio Eila® laktoositon rasvaton maitojuoma, jossa sokeria 3,1%:

        - https://www.valio.fi/tuotteet/maidot/valio-eila-rasvaton-maitojuoma-laktoositon/

        Sitten verrokiksi laaktositonta utaremaitoa ulkomailla.

        "Lactaid is 100% real milk, just without the lactose." Sugars 12g

        - https://www.lactaid.com/about-us

        Ohessa laktoositonta utaremaitoa ja sokeria 4,8%:

        * Lait Bio Sans Lactose - sucres 4.8 g / 100 mL

        - https://www.carrefour.fr/p/lait-bio-sans-lactose-matin-leger-lactel-3428272110024

        *

        Mutta laitapas linkki laktoosittomaan kotimaiseen tai ulkolaiseen utaremaitoon, jossa sokeria ei ole juuri lainkaan.

        Olethan kertonut etsineesi korvikejuomia ja sellainenhan tuo maitojuomakin on, ei sitä maitona myydäkään vaan maitojuomana. Laktoosi poistettu koska kaikki ei pysty käyttämään, mutta jotain makeutta pitää olla jos halutaan maistuvan maidolle.

        Ei myslit voi olla sokerittomia kun niissä on hedelmiä ja marjoja, kuivattuna vielä suhteessa enemmän. Kun teet itse niin saat mitä haluat. Ei kaikkia tuotteita voi tehdä jokaiseen makuun, aina on liikaa tai liian vähän suolaa, rasvaa, mitä vaan.

        Tuossakin listassa monissa on alle 10% sokeria niin tuskin on lisätty yhtään tai hyvin vähän.
        https://syohyvaa.fi/tuotevertailut/kategoriat/murot-ja-myslit/myslit/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olethan kertonut etsineesi korvikejuomia ja sellainenhan tuo maitojuomakin on, ei sitä maitona myydäkään vaan maitojuomana. Laktoosi poistettu koska kaikki ei pysty käyttämään, mutta jotain makeutta pitää olla jos halutaan maistuvan maidolle.

        Ei myslit voi olla sokerittomia kun niissä on hedelmiä ja marjoja, kuivattuna vielä suhteessa enemmän. Kun teet itse niin saat mitä haluat. Ei kaikkia tuotteita voi tehdä jokaiseen makuun, aina on liikaa tai liian vähän suolaa, rasvaa, mitä vaan.

        Tuossakin listassa monissa on alle 10% sokeria niin tuskin on lisätty yhtään tai hyvin vähän.
        https://syohyvaa.fi/tuotevertailut/kategoriat/murot-ja-myslit/myslit/

        Laktoosittomiin maitoihin en ole kiinnittänyt huomiota, mutta tämän ketjun puitteissa tein aiheesta hieman hakua. Ohessa faktaa siitä toistamiseen mainitsemastasi "sokerittomuudesta."

        Glukoosia ja galaktoosia

        "Laktoosittoman maitojuoman koostumus poikkeaa tavallisen maidon koostumuksesta siten, että se sisältää laktoosia alle 0,01 prosenttia[2], mutta sisältää sen sijaan maidossa esiintymätöntä glukoosia ja galaktoosia."

        "Maidon luontainen laktoosi on pilkottu glukoosiksi ja galaktoosiksi laktaasientsyymin avulla. "

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/Laktoositon

        "Laktoositon maito maistuu makeammalta kuin tavallinen maito"

        "Laktaasi, laktoosittomaan maitoon lisätty entsyymi, pilkkoo laktoosin kahdeksi yksinkertaiseksi sokeriksi: glukoosiksi ja galaktoosiksi."

        "Koska makuhermosi näkevät nämä yksinkertaiset sokerit makeampina kuin monimutkaiset sokerit, lopullisella laktoosittomalla tuotteella on makeampi maku kuin tavallisella maidolla."

        - https://vegan.rocks/fi/blog/lactose-free-milk/

        #

        Myslit olen aina pyrkityt ostamaan varsin luonnollisina, vaikkapa pähkinöillä lisättyinä, muttai ilman kuivattuja hedelmiä, sillä nautin yleensä hedelmät tuoreina, joitakin poikkeusia lukuunottamatta.

        "Ei kaikkia tuotteita voi tehdä jokaiseen makuun, aina on liikaa tai liian vähän suolaa, rasvaa, mitä vaan."

        Nyt ei ole kyse vain "jokaisen mausta" vaan _kansakunnan terveydestä_, kun elintarviketeollisuus tuuppaa terveydelle vahingollista skeidaa markkinoille hyllyt täyteen hyvin suurilla mainosbudjeteilla.

        Todellisuudessa elintarviketeollisuus on aivan tupakkateollisuuteen rinnastettava politiikaltaan ja suorastaan moraalittomilta toimintamalleiltaan.

        "Yhdysvaltain sokeriteollisuus pyrki vaikuttamaan amerikkalaisiin terveydenhuoltosuosituksiin ja tutkimuksiin, jotta sokerin kulutus ei laskisi, kertoo tuore amerikkalaistutkimus. Sokeriteollisuus käytti tutkijoiden mukaan samoja keinoja kuin oikeusjuttuihin päätynyt tupakkateollisuus."

        - https://yle.fi/uutiset/3-7863993

        "Näin elintarvikeyhtiöt pyrkivät vaikuttamaan tutkijoihin – rahaa syydetään jopa Suomessa"

        - https://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-2000000888337.html

        Alla oleva _ravintoluokituksen_ selkeä merkintä on puutteistaan huolimatta ollut askel oikeaan suuntaan, mutta kuin sattumalsta, elintarviketeollisuus ja koettanut voimalla lobata sitä vastaan.

        Taannoin oli juttua siitä, että koko EU-tasolla tuollainen laitettaisiin pakolliseksi, jonka toivotaan helpottavan ja selkeyttävän kuluttajien terveellisempiä valintoja ja samalla pakolla ohjaavan elintarviketeollisuutta edes jonkin verran kansanterveydellisesti siedettävempään suuntaan.

        "Nutri-Score"

        "The Nutri-Score, also known as the 5-Colour Nutrition label or 5-CNL, is a five-colour nutrition label,[1] and an attempt to simplify the nutritional rating system demonstrating the overall nutritional value of food products."

        - https://en.wikipedia.org/wiki/Nutri-Score

        - https://en.wikipedia.org/wiki/File:Delhaize_crunchy_muesli_price_and_Nutri-Score.jpg


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laktoosittomiin maitoihin en ole kiinnittänyt huomiota, mutta tämän ketjun puitteissa tein aiheesta hieman hakua. Ohessa faktaa siitä toistamiseen mainitsemastasi "sokerittomuudesta."

        Glukoosia ja galaktoosia

        "Laktoosittoman maitojuoman koostumus poikkeaa tavallisen maidon koostumuksesta siten, että se sisältää laktoosia alle 0,01 prosenttia[2], mutta sisältää sen sijaan maidossa esiintymätöntä glukoosia ja galaktoosia."

        "Maidon luontainen laktoosi on pilkottu glukoosiksi ja galaktoosiksi laktaasientsyymin avulla. "

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/Laktoositon

        "Laktoositon maito maistuu makeammalta kuin tavallinen maito"

        "Laktaasi, laktoosittomaan maitoon lisätty entsyymi, pilkkoo laktoosin kahdeksi yksinkertaiseksi sokeriksi: glukoosiksi ja galaktoosiksi."

        "Koska makuhermosi näkevät nämä yksinkertaiset sokerit makeampina kuin monimutkaiset sokerit, lopullisella laktoosittomalla tuotteella on makeampi maku kuin tavallisella maidolla."

        - https://vegan.rocks/fi/blog/lactose-free-milk/

        #

        Myslit olen aina pyrkityt ostamaan varsin luonnollisina, vaikkapa pähkinöillä lisättyinä, muttai ilman kuivattuja hedelmiä, sillä nautin yleensä hedelmät tuoreina, joitakin poikkeusia lukuunottamatta.

        "Ei kaikkia tuotteita voi tehdä jokaiseen makuun, aina on liikaa tai liian vähän suolaa, rasvaa, mitä vaan."

        Nyt ei ole kyse vain "jokaisen mausta" vaan _kansakunnan terveydestä_, kun elintarviketeollisuus tuuppaa terveydelle vahingollista skeidaa markkinoille hyllyt täyteen hyvin suurilla mainosbudjeteilla.

        Todellisuudessa elintarviketeollisuus on aivan tupakkateollisuuteen rinnastettava politiikaltaan ja suorastaan moraalittomilta toimintamalleiltaan.

        "Yhdysvaltain sokeriteollisuus pyrki vaikuttamaan amerikkalaisiin terveydenhuoltosuosituksiin ja tutkimuksiin, jotta sokerin kulutus ei laskisi, kertoo tuore amerikkalaistutkimus. Sokeriteollisuus käytti tutkijoiden mukaan samoja keinoja kuin oikeusjuttuihin päätynyt tupakkateollisuus."

        - https://yle.fi/uutiset/3-7863993

        "Näin elintarvikeyhtiöt pyrkivät vaikuttamaan tutkijoihin – rahaa syydetään jopa Suomessa"

        - https://www.is.fi/ruokala/uutiset/art-2000000888337.html

        Alla oleva _ravintoluokituksen_ selkeä merkintä on puutteistaan huolimatta ollut askel oikeaan suuntaan, mutta kuin sattumalsta, elintarviketeollisuus ja koettanut voimalla lobata sitä vastaan.

        Taannoin oli juttua siitä, että koko EU-tasolla tuollainen laitettaisiin pakolliseksi, jonka toivotaan helpottavan ja selkeyttävän kuluttajien terveellisempiä valintoja ja samalla pakolla ohjaavan elintarviketeollisuutta edes jonkin verran kansanterveydellisesti siedettävempään suuntaan.

        "Nutri-Score"

        "The Nutri-Score, also known as the 5-Colour Nutrition label or 5-CNL, is a five-colour nutrition label,[1] and an attempt to simplify the nutritional rating system demonstrating the overall nutritional value of food products."

        - https://en.wikipedia.org/wiki/Nutri-Score

        - https://en.wikipedia.org/wiki/File:Delhaize_crunchy_muesli_price_and_Nutri-Score.jpg

        Sehän hyvä kun hait itse tiedon ettei sokeria ole lisätty, on vaan pilkottu.

        Myslejähän on ilman hedelmiäkin, ei luulisi sinua haittaavan jos muut tykkää syödä hedelmiä ja suurin osa asiantuntijoistakin pitää niitä terveellisinä, terveelisempänä kuin viljaa. Tietysti niitäkin on sokeroituja kuten muitakin tuotteita epäterveellisen makeita, etenkin karkit, limpparit, energiajuomat... ja näkyy valtavana ylipaino-ongelmana.

        Jos terveys ja sokerittomuus on noin tärkeä asia niin silloin luulisi näkevän hiukan vaivaa ja tekevän itse vaikka myslinkin, tietää mitä syö. Useimmile kyllä on riittävästi valinnanvaraa kauppojenkin tuotteissa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sehän hyvä kun hait itse tiedon ettei sokeria ole lisätty, on vaan pilkottu.

        Myslejähän on ilman hedelmiäkin, ei luulisi sinua haittaavan jos muut tykkää syödä hedelmiä ja suurin osa asiantuntijoistakin pitää niitä terveellisinä, terveelisempänä kuin viljaa. Tietysti niitäkin on sokeroituja kuten muitakin tuotteita epäterveellisen makeita, etenkin karkit, limpparit, energiajuomat... ja näkyy valtavana ylipaino-ongelmana.

        Jos terveys ja sokerittomuus on noin tärkeä asia niin silloin luulisi näkevän hiukan vaivaa ja tekevän itse vaikka myslinkin, tietää mitä syö. Useimmile kyllä on riittävästi valinnanvaraa kauppojenkin tuotteissa.

        Faktakulma. Hain tietoa ja korjasin valheelliset ja toistuvat väittämäsi sen suhteen, ettei laktoosittomissa maidoissa ole sokeria.

        "Jos terveys ja sokerittomuus on noin tärkeä asia niin silloin luulisi näkevän hiukan vaivaa ja tekevän itse vaikka myslinkin, tietää mitä syö. "

        Toistetaan asian pihvi.

        Kyse on __kansanterveydellisestä ongelmasta_, joka vielä lisäksi tulee kollektiivisestikin veronmaksajille kalliiksi kasvaneina terveydenhuollon kustannuksina.

        Tämän ovat monet EU-poliitikotkin tiedostaneet, mutta heidän tavoitteensa saada elintarviketeollisuus-mafia ruotiin, on tuottanut varsin rajallisia tuloksiä tähän mennessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Faktakulma. Hain tietoa ja korjasin valheelliset ja toistuvat väittämäsi sen suhteen, ettei laktoosittomissa maidoissa ole sokeria.

        "Jos terveys ja sokerittomuus on noin tärkeä asia niin silloin luulisi näkevän hiukan vaivaa ja tekevän itse vaikka myslinkin, tietää mitä syö. "

        Toistetaan asian pihvi.

        Kyse on __kansanterveydellisestä ongelmasta_, joka vielä lisäksi tulee kollektiivisestikin veronmaksajille kalliiksi kasvaneina terveydenhuollon kustannuksina.

        Tämän ovat monet EU-poliitikotkin tiedostaneet, mutta heidän tavoitteensa saada elintarviketeollisuus-mafia ruotiin, on tuottanut varsin rajallisia tuloksiä tähän mennessä.

        Kerroin ettei maitoihin ole lisätty sokeria, tuossahan se on vain pilkottu. Maitojuomissa tai muissa maitotuotteissa sitten voi olla mitä tahansa.

        Toistetaan asian pihvi.

        Hedelmät ja maidon luontainen sokeri eivät ole_kansanterveydellinen ongelma_, vaikka sinulle olisikin. Hedelmiä ja maitoa terveellisempää ei juuri olekaan, mutta mitään ei pidä syödä tai juoda liikaa. Ei edes vettä tai niitä kananmunan kuoriasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerroin ettei maitoihin ole lisätty sokeria, tuossahan se on vain pilkottu. Maitojuomissa tai muissa maitotuotteissa sitten voi olla mitä tahansa.

        Toistetaan asian pihvi.

        Hedelmät ja maidon luontainen sokeri eivät ole_kansanterveydellinen ongelma_, vaikka sinulle olisikin. Hedelmiä ja maitoa terveellisempää ei juuri olekaan, mutta mitään ei pidä syödä tai juoda liikaa. Ei edes vettä tai niitä kananmunan kuoriasi.

        Ilmeisesti roskaruoka (?) tai geeniperäinen ominaisuus haittaa jo aivotoimintaakin, mutta palautellaampa muistia.

        Kun puihin utaremaidon sokerista, niin siihen ratkaisuksi kannustit valitsemaan laktoosittoman ja sitten vielä toistamiseen toistit ettei siinä ole sokeria.

        "Laktoosittomia on vaikka kuinka paljon, miten voi olla huomaamatta."

        "Ei tietenkään ole maitosokeria laktoosittomissa ..."

        "Laitapa sitten linkki laktoosittomaan (korvike)maitoon missä on sokeria mainitsemasi määrä."

        Laitoin reippaasti linkkejä laktoosittoman maidon sokerin määrään ja nyt sitten täysiverisessä älyllisessä epärehellisyydessä käännät asian "lisättyyn sokeriin."

        "Hedelmät ja maidon luontainen sokeri eivät ole_kansanterveydellinen ongelma_, vaikka sinulle olisikin. Hedelmiä ja maitoa terveellisempää ei juuri olekaan, mutta mitään ei pidä syödä tai juoda liikaa. Ei edes vettä tai niitä kananmunan kuoriasi."

        Faktaa.

        Aivotoimintasi, sekä luetun ymmärtäminen ja sisäistäminen pätkii pahemman kerran ja boonuksena älyllisessä epärehellisyydessä koetat vielä toistamisen vääristellä sanomisiani, oikein urakalla ja laskuun ..... ja kun tämäkään ei riittäisi, niin sitten lähdet vielä täysin epäkypsän kakaramaisiin asiattomuuksiin. ps. Tuleeko tuo vieläpä biologisesti kypsään ikään ehtineen näppikseltä?

        Myöskin toistuva ohiluenta kuuluu tuohon työkalupakkiin.

        Olen alusta alkaen kertonut miten elintarviketeollisuus-mafia turmelee lähtökohtaisesti hyvän ja terveellisenkin ravinnon, kuten BIO-myslit, tunkien niihin mm. kohtuuttomia määriä lisättyä sokeria.

        Sama tilanne lähtökohtaisesti hyvin terveellisen vega-ravinnon suhteen. Kun se tulee ko. teollisuuden hihnalta, niin yhä useammin se on lähinnä pelkkää teollisuus-skeidaa, as usual.

        Olen toki tietoinen miten massat tuppaavat katsomaan enempi hintaetikettiä kuin perhetymään tuotteen spekseihin ja terveellisyyteen ja siksipä kansanterveyttä rämettävällä, mittavavat pääomat ja lobbausvoiman omaavalla elintarviketeollisuudella on edelleenkin lokoisat olot.

        Elintarviketeollisuus "myrkyttää" populan, mutta sille itselleen on todellista myrkkyä se kun sen moraalittomaan politiikkaan koetetaan puuttua ja saada siihen muutoksia.

        Mutta onneksi on viisauden tahoja, jotka koettavat saada tilanteeseen edes jonkin asteista muutosta.

        "WHO: EU-wide introduction of Nutri-Score necessary" 2021

        Traffic light labels - Transparency and food safety

        - https://www.foodwatch.org/en/news/2021/who-eu-wide-introduction-of-nutri-score-necessary/?cookieLevel=not-set

        "Let’s impose NUTRI-SCORE at the EU level!"

        - https://europa.eu/citizens-initiative-forum/blog/lets-impose-nutri-score-eu-level_en

        "Creating a sustainable food system: the EU's strategy"

        - https://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/society/20200519STO79425/creating-a-sustainable-food-system-the-eu-s-strategy


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti roskaruoka (?) tai geeniperäinen ominaisuus haittaa jo aivotoimintaakin, mutta palautellaampa muistia.

        Kun puihin utaremaidon sokerista, niin siihen ratkaisuksi kannustit valitsemaan laktoosittoman ja sitten vielä toistamiseen toistit ettei siinä ole sokeria.

        "Laktoosittomia on vaikka kuinka paljon, miten voi olla huomaamatta."

        "Ei tietenkään ole maitosokeria laktoosittomissa ..."

        "Laitapa sitten linkki laktoosittomaan (korvike)maitoon missä on sokeria mainitsemasi määrä."

        Laitoin reippaasti linkkejä laktoosittoman maidon sokerin määrään ja nyt sitten täysiverisessä älyllisessä epärehellisyydessä käännät asian "lisättyyn sokeriin."

        "Hedelmät ja maidon luontainen sokeri eivät ole_kansanterveydellinen ongelma_, vaikka sinulle olisikin. Hedelmiä ja maitoa terveellisempää ei juuri olekaan, mutta mitään ei pidä syödä tai juoda liikaa. Ei edes vettä tai niitä kananmunan kuoriasi."

        Faktaa.

        Aivotoimintasi, sekä luetun ymmärtäminen ja sisäistäminen pätkii pahemman kerran ja boonuksena älyllisessä epärehellisyydessä koetat vielä toistamisen vääristellä sanomisiani, oikein urakalla ja laskuun ..... ja kun tämäkään ei riittäisi, niin sitten lähdet vielä täysin epäkypsän kakaramaisiin asiattomuuksiin. ps. Tuleeko tuo vieläpä biologisesti kypsään ikään ehtineen näppikseltä?

        Myöskin toistuva ohiluenta kuuluu tuohon työkalupakkiin.

        Olen alusta alkaen kertonut miten elintarviketeollisuus-mafia turmelee lähtökohtaisesti hyvän ja terveellisenkin ravinnon, kuten BIO-myslit, tunkien niihin mm. kohtuuttomia määriä lisättyä sokeria.

        Sama tilanne lähtökohtaisesti hyvin terveellisen vega-ravinnon suhteen. Kun se tulee ko. teollisuuden hihnalta, niin yhä useammin se on lähinnä pelkkää teollisuus-skeidaa, as usual.

        Olen toki tietoinen miten massat tuppaavat katsomaan enempi hintaetikettiä kuin perhetymään tuotteen spekseihin ja terveellisyyteen ja siksipä kansanterveyttä rämettävällä, mittavavat pääomat ja lobbausvoiman omaavalla elintarviketeollisuudella on edelleenkin lokoisat olot.

        Elintarviketeollisuus "myrkyttää" populan, mutta sille itselleen on todellista myrkkyä se kun sen moraalittomaan politiikkaan koetetaan puuttua ja saada siihen muutoksia.

        Mutta onneksi on viisauden tahoja, jotka koettavat saada tilanteeseen edes jonkin asteista muutosta.

        "WHO: EU-wide introduction of Nutri-Score necessary" 2021

        Traffic light labels - Transparency and food safety

        - https://www.foodwatch.org/en/news/2021/who-eu-wide-introduction-of-nutri-score-necessary/?cookieLevel=not-set

        "Let’s impose NUTRI-SCORE at the EU level!"

        - https://europa.eu/citizens-initiative-forum/blog/lets-impose-nutri-score-eu-level_en

        "Creating a sustainable food system: the EU's strategy"

        - https://www.europarl.europa.eu/news/en/headlines/society/20200519STO79425/creating-a-sustainable-food-system-the-eu-s-strategy

        Ilmeisesti liika kanamunan kuorien syönti on kalkkeuttanut aivosi ja olet lisäksi vainoharhainen. En ole puolustanut gmo:ta jos sitä tarkoitat, geeniperimä sen sijaan on kaikilla kasveilla.

        "Ei tietenkään ole maitosokeria laktoosittomissa ..."
        "Maidon luontainen laktoosi on pilkottu glukoosiksi ja galaktoosiksi laktaasientsyymin avulla. "
        - Itsehän sen linkilläsi todistit, mitä nyt itket?

        Tottakai löytyy paljonkin maitotuotteita mihin on lisätty sokeria, mutta jos on maidon nimellä niin ei saa olla lisätty, mitä siitä et ymmärrä?

        On vaikka kuinka paljon myslejä missä on vain hedelmien sokeri, mutta sekään sinulle ei kelvannut eli vastustat myös hedelmiä, eikä ratkaisuksi kelpaa edes että tekisit itse mieleistäsi, kaikkien pitäisi syödä pelkkää makeuttamatonta viljamysliä kuten sinä. Et taida olla ihan järjissäsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti liika kanamunan kuorien syönti on kalkkeuttanut aivosi ja olet lisäksi vainoharhainen. En ole puolustanut gmo:ta jos sitä tarkoitat, geeniperimä sen sijaan on kaikilla kasveilla.

        "Ei tietenkään ole maitosokeria laktoosittomissa ..."
        "Maidon luontainen laktoosi on pilkottu glukoosiksi ja galaktoosiksi laktaasientsyymin avulla. "
        - Itsehän sen linkilläsi todistit, mitä nyt itket?

        Tottakai löytyy paljonkin maitotuotteita mihin on lisätty sokeria, mutta jos on maidon nimellä niin ei saa olla lisätty, mitä siitä et ymmärrä?

        On vaikka kuinka paljon myslejä missä on vain hedelmien sokeri, mutta sekään sinulle ei kelvannut eli vastustat myös hedelmiä, eikä ratkaisuksi kelpaa edes että tekisit itse mieleistäsi, kaikkien pitäisi syödä pelkkää makeuttamatonta viljamysliä kuten sinä. Et taida olla ihan järjissäsi.

        Jahas ..... eli mitä enempi olet äänessä, niin sitä epäloogisemmaksi kakofoniaksi ja luokattomammaksi tuotanto muokkautuu ... toki, olihan se aistittavissa ensimmäisien viestiesi myötä.

        Vanhan viisauden mukaan elämä on liian lyhyt (riidanhaasteellisiin) ja sivistymättömiin ääliöihin tuhlattavaksi ;-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ilmeisesti liika kanamunan kuorien syönti on kalkkeuttanut aivosi ja olet lisäksi vainoharhainen. En ole puolustanut gmo:ta jos sitä tarkoitat, geeniperimä sen sijaan on kaikilla kasveilla.

        "Ei tietenkään ole maitosokeria laktoosittomissa ..."
        "Maidon luontainen laktoosi on pilkottu glukoosiksi ja galaktoosiksi laktaasientsyymin avulla. "
        - Itsehän sen linkilläsi todistit, mitä nyt itket?

        Tottakai löytyy paljonkin maitotuotteita mihin on lisätty sokeria, mutta jos on maidon nimellä niin ei saa olla lisätty, mitä siitä et ymmärrä?

        On vaikka kuinka paljon myslejä missä on vain hedelmien sokeri, mutta sekään sinulle ei kelvannut eli vastustat myös hedelmiä, eikä ratkaisuksi kelpaa edes että tekisit itse mieleistäsi, kaikkien pitäisi syödä pelkkää makeuttamatonta viljamysliä kuten sinä. Et taida olla ihan järjissäsi.

        "- Itsehän sen linkilläsi todistit, mitä nyt itket?"

        Faktalla todistin valheeksi, useaan otteeseen tekemäsi väittämät laktoosittoman maidon sokerittomuudesta.

        ps. Off-topic. Oletko mahdollisesti joistakin hellaripiireistä, kun tuo meno vaikuttaa olevan jotakin telttakokouksien kouhkaan viiraavaa ...

        ;-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "- Itsehän sen linkilläsi todistit, mitä nyt itket?"

        Faktalla todistin valheeksi, useaan otteeseen tekemäsi väittämät laktoosittoman maidon sokerittomuudesta.

        ps. Off-topic. Oletko mahdollisesti joistakin hellaripiireistä, kun tuo meno vaikuttaa olevan jotakin telttakokouksien kouhkaan viiraavaa ...

        ;-)

        "Ei tietenkään ole maitosokeria laktoosittomissa ..."
        - Ilmeisesti liian vaikeaa kalkkeutuneille aivoillesi tajuta, laktoosi on maitosokeria, eikä muutakaan sokeria ole laktoosittomaan maitoon lisätty, vain pilkottu se laktoosi kuten itse totesit.


    • Anonyymi

      Hyviä kalsiumin lähteitä ovat esimerkiksi tofu, parsakaali, appelsiini ja tahini. Googlaile vaikka vegaani ja kalsium.

      • Anonyymi

        Bio-tofua tuli käytettyä säännöllisesti, mutta nyt en ole jaksanut sitä metsästellä kun lähimarketissa sitä ei ole, hieman laiska tuhlaamaan aikaa kauppareissuilla, mutta josko kuitenkin saisi aikaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Bio-tofua tuli käytettyä säännöllisesti, mutta nyt en ole jaksanut sitä metsästellä kun lähimarketissa sitä ei ole, hieman laiska tuhlaamaan aikaa kauppareissuilla, mutta josko kuitenkin saisi aikaiseksi.

        Jos Lidl on lähellä niin sieltä löytyy pienissä paketeissa ja aasialaisista kaupoista löytyy usein paljon erilaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos Lidl on lähellä niin sieltä löytyy pienissä paketeissa ja aasialaisista kaupoista löytyy usein paljon erilaisia.

        Myykö Lidl bio-tofua, sillä soijatuotteisiin en mieluusti kajoa jos ovat ei-biota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myykö Lidl bio-tofua, sillä soijatuotteisiin en mieluusti kajoa jos ovat ei-biota.

        Juu, tavallista ja savustettua 200g pakkaus.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Maidon kaltaiset liuokset ovat korvikkeita. Miksi niitä pitäisi juoda? Samat ravintoaineet saa muista ruoka-aineista.

      Sama pätee lihankorvikkeisiin. Ei kukaan lihansyöjä kajoa niihin eikä toisaalta oikea kasvissyöjäkään.

      • Anonyymi

        "Maidon kaltaiset liuokset ovat korvikkeita. Miksi niitä pitäisi juoda? Samat ravintoaineet saa muista ruoka-aineista."

        Eiköhän tuossa ole lähinnä kyse kunkin tottumuksista, yksi ei estä toista.

        "Sama pätee lihankorvikkeisiin. Ei kukaan lihansyöjä kajoa niihin eikä toisaalta oikea kasvissyöjäkään."

        Olematta veega, niin vihennesruoassa itseäni kiinnostaa nimenomaan sen terveellisyys ja ennen kaikkea sen akuperäisyys ja monipolisuus myös visuaalisesti. Se voi olla kaunista lautasella.

        Punainen liha on jäänyt ihan vain pikkuhiljaa aikas lailla paitsioon kun on tuntunut hieman raskaalta, vaikka sitä joskus harvemmin syönkin. Mitä kanaan tulee, niin halpa ns. markettikana on liki laitanaan ihan skeidaa, hormoneilla ja skeidalla nopeasti kasvatettua :/

        Nyttemmin kun teollisuus on havainnut markkinaraon veegassa, niin kauppojen hyllyt alkavat notkua kaikenkarvaista teollisuuden skeida-veegaa, kuten pihvin korvikkeet (kuin "lihanarkkarille" vieroituskamaa), jossa koko vihannesruoan lähtökohdat ja idea vedetään vessasta alas, myös visuaalisesti.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Maidon kaltaiset liuokset ovat korvikkeita. Miksi niitä pitäisi juoda? Samat ravintoaineet saa muista ruoka-aineista."

        Eiköhän tuossa ole lähinnä kyse kunkin tottumuksista, yksi ei estä toista.

        "Sama pätee lihankorvikkeisiin. Ei kukaan lihansyöjä kajoa niihin eikä toisaalta oikea kasvissyöjäkään."

        Olematta veega, niin vihennesruoassa itseäni kiinnostaa nimenomaan sen terveellisyys ja ennen kaikkea sen akuperäisyys ja monipolisuus myös visuaalisesti. Se voi olla kaunista lautasella.

        Punainen liha on jäänyt ihan vain pikkuhiljaa aikas lailla paitsioon kun on tuntunut hieman raskaalta, vaikka sitä joskus harvemmin syönkin. Mitä kanaan tulee, niin halpa ns. markettikana on liki laitanaan ihan skeidaa, hormoneilla ja skeidalla nopeasti kasvatettua :/

        Nyttemmin kun teollisuus on havainnut markkinaraon veegassa, niin kauppojen hyllyt alkavat notkua kaikenkarvaista teollisuuden skeida-veegaa, kuten pihvin korvikkeet (kuin "lihanarkkarille" vieroituskamaa), jossa koko vihannesruoan lähtökohdat ja idea vedetään vessasta alas, myös visuaalisesti.

        Mikä kotimainen broilerituotemerkki on hormoneilla kasvatettua?


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä kotimainen broilerituotemerkki on hormoneilla kasvatettua?

        Kommentoin asiaa globaalilla tasolla, mutta eiköhän nuo hormonimetodit ole melko yleisiä kotimaassakin (?) ja puhumattakaan OGN-rehuista. Mutta eikös sitä tuontikamaakin ole vaikka kuinka paljon.

        Kuitenkin hyvin halpahintaiset kanatuotteet joihin viittasin, viittaavat myös kysenalaisiin metodeihin.

        Mutta "vapaassa maassa" taivasalla kiemaileva ja luonnollista tahtia kasvava bio-kana lienee sitten paremmalla tolalla.

        ps. Mistä muuten tietää miten kotimaisien tuotebrändien kanatehtailua toimitetaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kommentoin asiaa globaalilla tasolla, mutta eiköhän nuo hormonimetodit ole melko yleisiä kotimaassakin (?) ja puhumattakaan OGN-rehuista. Mutta eikös sitä tuontikamaakin ole vaikka kuinka paljon.

        Kuitenkin hyvin halpahintaiset kanatuotteet joihin viittasin, viittaavat myös kysenalaisiin metodeihin.

        Mutta "vapaassa maassa" taivasalla kiemaileva ja luonnollista tahtia kasvava bio-kana lienee sitten paremmalla tolalla.

        ps. Mistä muuten tietää miten kotimaisien tuotebrändien kanatehtailua toimitetaan?

        Suomessa ei saa hormoneja tai antibiootteja käyttää kasvatukseen millään eläimillä, ei ole myöskään enää häkkikanaloita vaan kaikki lattiakanaloita.

        Oikein hyvää suomalaista broilleria saa esim Lidlistä, mutta S-ryhmän Maalaiskana onkin sitten aiva eri juttu.

        "Katrineholmissa on jo pitkään keitetty kanoja elävältä. Viranomaiset moittivat jo viime vuonna metodin aiheuttavan eläimille tarpeetonta kärsimystä, mutta huomautuksesta huolimatta yhtiö ei ole parantanut tapojaan.

        – Ne [kanat] eivät kuolleet heti. Kuului vain hitonmoinen kaakatus. Se oli kamalaa. Ja se oli sotkuisin paikka, jossa olen nähnyt käsiteltävän elintarvikkeita, Kronfågelin entinen työntekijä kuvailee ohjelmassa.

        Kyseenalaiset toimintatavat ovat johtaneet myös hygieenisiin ongelmiin teurastamolla. Aftonbladetin mukaan äskettäisessä tarkastuksessa havaittiin yli kolmanneksessa laitoksella teurastetuista kanoista niihin kuulumattomia ruoansulatuskanavan sisältöjä – jopa pieniä ”kakkaklimppejä”, lehti kuvailee."
        https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/97d5e5df-a91f-4958-a8f3-cff6c06c5ad8


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomessa ei saa hormoneja tai antibiootteja käyttää kasvatukseen millään eläimillä, ei ole myöskään enää häkkikanaloita vaan kaikki lattiakanaloita.

        Oikein hyvää suomalaista broilleria saa esim Lidlistä, mutta S-ryhmän Maalaiskana onkin sitten aiva eri juttu.

        "Katrineholmissa on jo pitkään keitetty kanoja elävältä. Viranomaiset moittivat jo viime vuonna metodin aiheuttavan eläimille tarpeetonta kärsimystä, mutta huomautuksesta huolimatta yhtiö ei ole parantanut tapojaan.

        – Ne [kanat] eivät kuolleet heti. Kuului vain hitonmoinen kaakatus. Se oli kamalaa. Ja se oli sotkuisin paikka, jossa olen nähnyt käsiteltävän elintarvikkeita, Kronfågelin entinen työntekijä kuvailee ohjelmassa.

        Kyseenalaiset toimintatavat ovat johtaneet myös hygieenisiin ongelmiin teurastamolla. Aftonbladetin mukaan äskettäisessä tarkastuksessa havaittiin yli kolmanneksessa laitoksella teurastetuista kanoista niihin kuulumattomia ruoansulatuskanavan sisältöjä – jopa pieniä ”kakkaklimppejä”, lehti kuvailee."
        https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/97d5e5df-a91f-4958-a8f3-cff6c06c5ad8

        "Suomessa ei saa hormoneja tai antibiootteja käyttää kasvatukseen millään eläimillä, ei ole myöskään enää häkkikanaloita vaan kaikki lattiakanaloita. "

        Tuosta en ollut tietoinen ja se on ihan hyvä asia, joskaan edes lattiakasvatus itsessään ei kerro hyvistä olosuhteista, sekä riippuu myös "asukastiheys" per m2.

        Mutta saako kotimaassa syöttää kanoille ym. OGM-skeidaa?


      • Anonyymi

        Mitä se oikea maito sisältääkään?
        Maito sisältää noin kaksisataa eri ainetta. Nämä yhdisteet voidaan jakaa viiteen osaan, suolat, vesi, hiilihydraatit, lipidit, proteiinit. 70 eri entsyymiä. Ainakin näitä.
        tiamiini, Riboflaviini, askorbiinihappo, kalsiferoli, tokoferoli, Niasiini, koliini, Pantoteenihappo, pyridoksiini, foolihappoa, Biotiin, Kalium, Kalsium,Magnesium, Fosfori, Natrium, Rauta,sinkki,Seleeni, Kupari, Tryptofaani, Isoleusiini, Valiini,Leusiini, Treoniini, Lysiini, Metioniini, Fenyylialaniini, Arginiini, Histidiini, Kaseiini, Heraproteiini, laktoferriini, transferriini ,Rasvahappo, Kapronihappo, Kapriinihappo, Myristiinihappo, Steariinihappo, Palmitoleiinihappo, Linolihappo, Arakidonihappo, Voihappo, Kapryylihappo, Lauriinihappo, Palmitiinihappo, Myristoleiinihappo, Oleiinihappo, Linoleenihappo, Arakidonihappo, D-galaktoosi, D-glukoosi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Suomessa ei saa hormoneja tai antibiootteja käyttää kasvatukseen millään eläimillä, ei ole myöskään enää häkkikanaloita vaan kaikki lattiakanaloita. "

        Tuosta en ollut tietoinen ja se on ihan hyvä asia, joskaan edes lattiakasvatus itsessään ei kerro hyvistä olosuhteista, sekä riippuu myös "asukastiheys" per m2.

        Mutta saako kotimaassa syöttää kanoille ym. OGM-skeidaa?

        Eikös GMO ole kielletty koko Euroopassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös GMO ole kielletty koko Euroopassa.

        EU:ssa ei ole kieltoa. Lisäksi hommaa mutkistaa se, että eläinten rehu lienee useinkin GMO-skeidaa vähintäänkin x %-osuudella, koska se lienee kasvattajille edullisempaa.

        Ainoastaan jos kyse on kontroloidusta, vaikkapa bio-kanasta, niin tilanne on kuluttajalle selkeämpi.

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/GMO-lainsäädäntö#Eurooppa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EU:ssa ei ole kieltoa. Lisäksi hommaa mutkistaa se, että eläinten rehu lienee useinkin GMO-skeidaa vähintäänkin x %-osuudella, koska se lienee kasvattajille edullisempaa.

        Ainoastaan jos kyse on kontroloidusta, vaikkapa bio-kanasta, niin tilanne on kuluttajalle selkeämpi.

        - https://fi.wikipedia.org/wiki/GMO-lainsäädäntö#Eurooppa

        Onneksi pitää kuitenkin merkitä jos sisältää yli 0,9% ja maat voi myös kieltää gmo-viljelyn. Kertoo mitä kansa haluaa kun gmo-merkatut ei käy kaupaksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi pitää kuitenkin merkitä jos sisältää yli 0,9% ja maat voi myös kieltää gmo-viljelyn. Kertoo mitä kansa haluaa kun gmo-merkatut ei käy kaupaksi.

        Tuossa kokonaisuudessa on haasteena myös vapaakauppasopimukset, jossa elintarvikelait eivät ole kaikkialla toisiaan vastaavia.


    • Anonyymi

      Idea kannamunan kuorien käytöstä toimisi hyvin kalsiumittoman kasvismaidon kanssa aamiaisella, mutta annos pitää hyvin punnita / mitata ettei mene annostus överiksi.

      Joskin K2:sta ja C:tä ja D-vitamiinia tulisi saada sopivasti, jotta kalsiumi imeytyy luustoon sen sijaan, että se alkaa majoittua sydän- ja verisuonitoon.

      "Kalsiumin lähteet vertailussa"

      - https://tikis.fi/artikkelit/kalsiumin-lahteet-vertailussa/

      *

      "Kananmunan kuorien hyötykäyttö - 16 yllättävää tapaa"

      5. Syö kuoret

      "Monet syövät kananmunan kuoria niiden korkean kalsiumpitoisuuden takia. Murskaa kuoret pieneksi jauheeksi ja ripottele keittoihin, jälkiruokiin, kastikkeisiin, salaatteihin ja muihin aterioihin. Kuoret eivät vaikuta ruuan makuun ja saat aimo annoksen luita vahvistavaa kalsiumia."

      - https://askelterveyteen.com/16-yllattavaa-kayttotapaa-kananmunan-kuorille/

      Pitää vielä kaivella hieman lisää infoa mm. tuosta kalsiumin määrästä ja sen imeytymisestä, mieluummin jostakin virallisesta lähteestä.

      "Yhden kananmunan kuoressa on n. 2g kalsiumia eli puolikkaasta kuoresta saa päivän kalsiumit. Kliinisillä tutkimuksilla on todistettu, että ihminen pystyy hyödyntämään kananmunan kuoren kalsiumin erittäin hyvin."

      - https://vastuullisuusjaruoka.blogspot.com/2021/05/kananmunan-kuoret.html

      ap

      • Anonyymi

        Kylläpä alkoikin tehdä mieli maitoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kylläpä alkoikin tehdä mieli maitoa.

        Meillä on kalanruotoja ja munankuorisalaattia tänään tarjolla ja jälkkäriksi ehkä banaaninkuoria tai perunankuorisipsejä!


    • Anonyymi

      Juokaa kaljaa!

      • Anonyymi

        Kaljaa voi juoda jos se on alkoholitonta ja sokeritonta. Minut on ymmärretty tahallaan väärin jos väitätte muuta.


    • Anonyymi

      "Vuosia on tullut käytetyä bio-soijamaitoa jossa lisättynä _synteettistä_ kalsiumia, eli ei ehkä se optimaalisin vaihtoehto."

      Synteettistä kalsiumia ei ole olemassakaan. Kalsium on alkuaine jota muodostuu tähtien ytimissä, mutta syntettisesti sitä ei pysty valmistamaan.

      • Anonyymi

        Linnunradalta tuodaan?


    • Anonyymi

      Mikä on lopputulema ? Tofuko on paras kalsiuminlähde vegaanille

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://vegaaniliitto.fi/tietoa/vitamiinit-ja-kivennaisaineet/kalsium/&ved=2ahUKEwjpg5GKwvL7AhWh-ioKHUUZC4gQFnoECBcQAQ&usg=AOvVaw3o3ftkSxGFqjpN72UnQpEV
        Tässä tämmönen linkki

        Mitä nämä kalsiumilla täydennetyt soija- ja kasvis ym. tuotteet on nimeltään ?
        Jogurtit, juomat ja muut. Niitä on kymmenittäin ellei satoja.
        Jos ei halua sokeria eikä paljon rasvaakaan, mutta tarvitsee proteiinia ja kalsiumia
        mitä tuotteita kannatta suosia ?
        Maha ei kestä paljon kasviksia, raakana ei ollenkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä nämä kalsiumilla täydennetyt soija- ja kasvis ym. tuotteet on nimeltään ?
        Jogurtit, juomat ja muut. Niitä on kymmenittäin ellei satoja.
        Jos ei halua sokeria eikä paljon rasvaakaan, mutta tarvitsee proteiinia ja kalsiumia
        mitä tuotteita kannatta suosia ?
        Maha ei kestä paljon kasviksia, raakana ei ollenkaan.

        Rainbow luomu soijavalmiste, joka on noista jugurtin kaltaisista valmisteista happamin ja monikäyttöinen. Kauravalmisteissa ei proteiinia juurikaan ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä nämä kalsiumilla täydennetyt soija- ja kasvis ym. tuotteet on nimeltään ?
        Jogurtit, juomat ja muut. Niitä on kymmenittäin ellei satoja.
        Jos ei halua sokeria eikä paljon rasvaakaan, mutta tarvitsee proteiinia ja kalsiumia
        mitä tuotteita kannatta suosia ?
        Maha ei kestä paljon kasviksia, raakana ei ollenkaan.

        Jos valmistat itse, niin voit varmistaa nuo luomu ja lisäaineasiat. Ohjeita kyllä löytyy googlaamalla. Vatsaoireisille yleensä sopii hyvin banaani, joka on oivallinen makeutusaine, sekä yllätys sitrushedelmät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      276
      2974
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      76
      1538
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      43
      1470
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      36
      1270
    5. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      47
      1190
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      25
      1187
    7. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      6
      1170
    8. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1109
    9. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1077
    10. Ihan mielenkiinnosta kyselen...

      Kun olen huomannut, että omat sähköpostit sakkaavat, puhelut eivät yhdisty jne. että missähän mahtaa olla vika? Osaisko
      Ikävä
      14
      1013
    Aihe