Aloittamisen ja lopettamisen sudenkuopat

Anonyymi

arjen filosofointia liittyen työprojekteihin, Kun itselle annetaan tehtäväksi täysin uusi työ ja työprojekti (sellaista jonka tarkoitus ja työvaiheet ovat itselle entuudestansa täysin tuntemattomia) niin tapahtuu merkillisiä asioita. Oletetaan että tehtävälle työlle on annettu hyvin lyhyt utopistinen aikaikkuna rajallinen määrä työstettävää raaka-ainetta epämääräinen tavoite. Olet myös ainoa työtekijä työprojektille eikä sinulla ole mahdollisuutta kysyä keneltäkään toiselta opastusta. Olet siis täysin omillasi. Aluksi todennäköisesti stressaannut. Olenko se taas minä joka joutuu etupoteroihin ottaamaan hyökkäyksen vastaan. Rauhoitat silti tilanteen ja otat asiasta kopin ja henkilökohtaisen vastuun. Järkeilet. Luot itsellesi jonkinlaisen mielikuvan tavoitetilasta ja työvaiheista. Alat tekemään riskialtiita kokeiluja annetulla pakalla materiaalilla. Et voi kuitenkaan tehdä montaa koekappaletta muutoin raaka-aine loppuu kesken. Keksit mielestäsi järkevän tavan toteuttaa työ ja saavuttaa tavoite. Ryhdyt rivakasti työhön. Oppiminen alkaa ja oppimiskäyrä nousee projektisi aikana. Aluksi työ etenee hiipimällä ja epävarmoin askelin. Epäröit ja taas uskallat. Huomaat tehneesi tukun pieniä virheitä jotka korjaat jos pystyt. Itsevarmuutesi kasvaa ja homma siirtyy automaatiolle. Kurot aikataulua kiinni. Tunnet olevasi tilanteen herra ja hidalgo . Vielä 2 leikkausta ja homma on valmis. Raaka-ainekin riittää tasan 2.teen leikaukseen, Enempää materiaalia ei ole. Laitat innoissasi lisää vauhtia koneeseen kun kerran homma on niin samperin helppoa ja maali todella lähellä. Silloin se tapahtuu. Teet ison kämmin ja munauksen. Sahaat raaka-aineen väärästä kohtaa poikki. Vara-materiaalia ei ole. Teit munauksen jota et voi korjata. Virhe jää näkyviin. Virheesi paistaa silmään heti. Saat päälliköiden syytteet kalliista miljoona munauksestasi. Koko projekti on pilalla.
Mitä tästä kaikesta voimme havaita. a) Alku on vaikein mutta täynnä luovia mahdollisuuksia b) keskivaihe on helpointa tekemisen juhlaa c) Lopetusvaihe tekee sinusta joko mestarin ja epäonnistujan . Miten varmistat että sinusta jää maininta historiakirjoihin että olet mestari etkä luuseri? Vastaus: Opettele tekemään loppukiri oikein. Älä nukahda loppukirissäsi.

4

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No niin nythän minä munasin tuon loppukirini ihan itse. Piti tietenkin kirjoittaa
      a) Lopetusvaihe tekee sinusta joko mestarin tai epäonnistujan . Sen sijaan menin ja kirjoitin b) Lopetusvaihe tekee sinusta joko mestarin ja epäonnistujan.
      tv Postausketjun aloittaja

    • Projektin lopettamisen tuska on samantapaista niin kirjailijalla kuin insinöörilläkin: Jos ei ole tiukkaa aikataulua, vaan on esimerkiksi "luovan alan ammattilainen", on niin kirjan kuin rakennesuunnitelman päättäminen hankalaa. Aina on asioita, joita voi tehdä toisin, muuttaa sananvalintoja tai rakenteita, kunnes projekti menee hieromiseksi.

      Pitää osata sanoa itselleen "Nyt se on valmis!", päättää projekti, panna se jakoon sekä palata siihen vain jos myöhemmin paljastuvien virheiden vuoksi on tarpeen.

      George Lucas on hyvä esimerkki taiteilijasta, joka ei osaa jättää teostaan, vaan palaa sen luokse yhä uudestaan "parantelemaan" mestariteosta, kunnes monet ihailijat jo sanovat teoksen muuttuneen niin, että se on peruuttamattomasti pilalla.

      • Anonyymi

        jep. Taiteenteossa keskeneräisyys on juurikin se juttu. Taiteilijan on hyvä jättää teoksensa avoimeksi mysteeriksi. Taideteoksen katsojat/yleisö saavat puntaroida mitä teos esittää ja millaisia elämään liittyviä piilotarinoita teos kantaa mukanansa. Hyvät taiteilijat piilottavat monenlaista juttuja teoksiiinsa. Taiteilija on aina päättymättömällä matkalla. Tilaustyöt varmaan toisenlaisia. Tehdään valmista asiakkaan toiveiden mukaisesti. Vähemmän mysteeriä. Silloin valokuvan kopiointikin riittää monelle asiakkaalle,


    • Anonyymi

      Sudenkuoppaan 10L kerosniiniä ja eiku tuleen! Sillä niistä ongelmista pääsee eroon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8751
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2623
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      128
      2361
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1989
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1736
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1540
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1487
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      9
      1427
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1296
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      6
      1219
    Aihe