MALTAINEN PUURO
Suomalaisista viljoista voi valmistaa maltaista puuroa.
Maltaiden toimittajat jauhaa tai rouhii viljojen maltaita pienestä lisämaksusta.
Tämä ohje pyrkii olemaan yleispätevä eri viljoille, niin valmistus aloitetaan vedestä. Näin tuleee huomioiduiksi eri viljojen maltaiden ja jauhojen erilainen veden tarve automaattisesti näppituntumalla arvioiden.
Maltaisen puuron ohje eri viljojen maltaista ja jauhoista:
1. Kuumennetaan reilun kokoisessa kattilassa arvioitu määrä vettä noin 70 asteiseksi.
2. Lisätään 70 asteiseen veteen vähitellen ja koko ajan sekoittaen kaura, ohra, vehnä tai ruis maltaita ja jauhoja niin että saadaan sakean notkeahko puuro. Maltaita noin yksi kolmasosa ja karkeita jauhoja noin kaksi kolmasosaa. Maltaiden ja jauhojen suhdetta voi vaihdella tarpeen mukaan. Miedomman puuron saa kun maltaiden määrää vähentää ja jauhojen määrää vastaavasti lisää. Eri viljojen maltaita ja jauhoja voi myö sekoittaa keskenään.
3. Laitetaan maltainen puuro hautumaan noin 70 asteiseen uuniin ja annetaan hautua noin 3 tuntia. Sekoitetaan hautumisen aikana noin 3 kertaa.
4. Otetaan hautunut puuro uunista. Lisätään suola ja maista, (noin 1 telusikallista suolaa 2 litraan vettä). Puuron tuleee olla nyt notkeaa puuroa. Lisätään tarvittaessa kuumaa vettä. Sekoitetaan.
5. Hautunut puuro laitetaan kunnolliseen uunivuokaan ja haudutetaan kypsäksi. Voidaan aluksi hauduttaa noin 170 asteisessa uunissa noin 15-30 minuuttia. Alennetaan uunin lämpötila noin 120 asteeseen ja annetaan hautua noin 2½ tuntia. Hautumisen alussa lisätään pinnalle muutama ruokalusikallinen voimakasta siirappivettä estämään kuorettumista, tai noin 3 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä. Korppuuntuminen vältetään kun haudutetaan täysiä vuokia. Ohut kerros vuokan pohjalla korppuuntuu pitkällä haudutusajalla helposti.
6. Maltainen puuro on parhaimmillaan, kun se on seisonut peitettynä viileässä noin 3 päivää. Puuro tarjoillaan kylmänä perinteisesti maidon tai kerman ja hienon sokerin kanssa.
Annoksesta saa juhlavan näköisen kermavaahdolla, värillisellä hillolla tai marmeladilla ja värillisillä ja pehmeillä hedelmäviipaleilla - sopii vaikkapa vappu ja juhannuspöytään.
Maltainen puuro eri viljojen maltaista ja jauhoista.
Anonyymi
0
96
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1353479Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen382733Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302525Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631212475Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .382445- 1161865
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi3151537Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1741498Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.3131390- 661248