Miten pärjäätte,

Anonyymi

eläkeläiset, hintojen noustessa ja elämän kallistuessa? Mistä luovutte vai luovutteko mistään?

Saas nähdä, kuinka itselle käy!

50

928

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ostan halvinta ruokaa ja nuukailen kaikessa, se taito ollu aina, köyhyys opettaa

      • Anonyymi

        Vanhuus on hyve ja siunaus. Kunnioittakaa kaikkia iäkkäitä heidän köyhyydestä ​​tai rikkaudestaan ​​riippumatta, koska monet koettelemukset ja kokemukset, joita jokainen uusi elinvuosi tuo mukanaan, antavat viisautta, johon menestyneintäkään nuorta ei voi verrata. 
        Vanhuus ei ole velka. Nuoruus nähdään nykyisin korkeimpana hyveenä kaikilla aloilla liike-elämästä hallitukseen, jossa nuorempi sukupolvi sen sijaan, että he rakentaisi vanhempiensa elämänkokemukseen, tekee kantapään kautta virheet, koska iän mukana tuomaa viisautta ei haluta kuulla. Senioreita halutaan muistaa vain silloin kun vaalit lähestyvät, sitten heidät unohdetaan taas. Joskus heille annetaan almuja silloin tällöin, mutta hintojen kohotessa jatkuvasti se ei paljon lohtua tuo. Emme juuri koskaan kuule senioreiden kohtaamista ongelmista, emmekä pääse kuulemaan heidän ääntään. Muutosta ei ole aikaan saatu nykyisten puolueiden tahoilta.


    • Anonyymi

      Täytyy mennä leipäjonoon jonottamaan, jos jotain evästä saisi.

    • Anonyymi

      En kerää säälipisteitä mutta kun on lapsuudestaan lähtien tottunut elämään köyhyydessä ja kurjuudessa ja joutunut suuren osan näistä yli 20:stä tottumaan leikatun indeksin näivettämään eläkkeeseen niin en usko kurjuuden enää tästä kummemmaksi muuttuvan.
      Vaimoni eläkettä KELA täydentää kuukausittain 216,36€:lla joten mikäs tässä on pullistellessa.
      Mitään muita tukiaisia tai apujaisia emme saa.
      Asiaan vaikuttaa myös se, että 80-luvun alusta alkaen aloimme varautumaan eläkejärjestelmämme heikkenemiseen.

    • Anonyymi

      Mikä on eläkkeenne köyhyyden raja? Mikä on hyvä eläke, millä tulee toimeen? Oma työeläkkeeni on 1380€/kk käteen.

      • Anonyymi

        Oma työ-eläkkeni on 100e vähemmän käteen. Kuin eläkeesä ilmotajalla. Naisen eläke on aina pienempi kuin miehen!Maksan itse kaikki kuluni.Onneksi on halpa stadin vuokra asunto.Koska asun yksin .Pärjän.Halitsen rahan käytön. Mutta se eristää.Ei älypuhelinta,kaikkihan pitää yhteydet Watss App kautta. Ovat myös vanhat insta/ F.B. minä en.Minulla ei ajokorttia ei autoa. Ei mahdolisuus risteillä, lomailla ymm.Koska en edes perintö rahoja koskaan saanut tai mökkejä.En käy kampaaja,vaikka haluaisin.Haluta kun voi mitä vaan.En ulkona lounailla tai päivälisillä.Ei löydy kotini taide esineitä.Ei arabian astioita tai Teeman. Kaiki ovat made in kiina tai Ikea. Koti on rakenettu hintalapun mukaan.Ei niin miten haluaisin.Käytän marketejen silmälasit.En osta metrolippua.MENEN VAIN SINNE MINNE JAKSAN KÄVELLÄ JA TAKAISIN.Hintojen nousun en voi vaikutaa,kun toinen jalka jo haudassa.Elämää. On ihmisiä jotka matkustaa ja pumaa raha lainoja. vältämättä eivät maksaneet takaisin.3vuotta opetelut sanoo ei,en ole pankki en ilmainen siivoja avun tuoja ym. Joten sekin eristää-Velkaa ei ole.Yksin ulkoilin tänäänki monta tuntia. nautein ulkoilu .Takaa raivoa painoi Kesä 51 vuotta sitten. Väkisin mutta ilmaseksi. Mustalisi nainen laajasalossa,pussi pysäkillä povasti kädestäni .Sanoi päivän vuoden.eka ja vika kerta povasi ilmasiksi.etsein yläkaapista tänään päiväkirja .Jotta sevi milloin sano kuolen. Hartiolta tippui taakka 8.6.22,Olin sentän vuosi 1971 vain 18 vuotias kiltti tyttö,töihin menossa kaupunkiin herkku puotiin.Meinaan kun kuolin siivous kesken.Oneksi on siis jatko aika tunemattomaan.huumoria,Elämäsä joutu siis pärjää ja asenne sen ratkase,itkeekö köyhys,loputon yksinäisyys ymm. Vai pyrkiikö elämän tehdä kaikesta huolimatta itselle mielyttäväkis. Mutsi 69. Itä-Helsinki.pydän anteksi teksti virheet en näe ne ,luki häirö


      • Anonyymi

        Riittää minulle! Oma maksettu asunto. Pienet asumisen maksut. Julkinen liikenne toimii, paitsi nyt on vähän haastavaa, kun sporaremontit haittaavat sujuvaa liikkumista. Ruokaa ostan Stockan herkusta ja kampaajalla käyn ja vaatteita ostan, jos tarvitsen. Sairastamiseen on tänä keväänä uponnut vähän enemmän rahaa, eikä säästöön ole jäänyt niin paljon, kun kuvittelin. Kuitenkin säästöt karttuu tasaiseen.

        No, näin nyt, miten tulevaisuudessa, on korkeemmassa kädessä🙏🏻


    • Anonyymi

      "... joutunut suuren osan näistä yli 20:stä tottumaan leikatun indeksin näivettämään eläkkeeseen ..."

      Leikatun indeksin kerrottiin tuolloin olevan vain väliaikanen budjettiratkaisu, mutta ... jälleen kerran nähtiin se mitä poliittinen rehellisyys merkitsee.

      Ei sitten tule ihmetellä miten luottamus ja kunnioitus ko. tahoja kohtaan riskeeraa rapautua ja joidenkin kohdalla johtaa kansallistottelemattomuuteen muodossa tai toisessa.

    • Anonyymi

      Olen tällä hetkellä luopunut uusien vaatteiden ostosta. Vähentänyt autolla ajoa, vaihtanut halvempaan autovakuutukseen.

    • Anonyymi

      Voimakas dominon tavoin laukkaava inflaatio on haastavaa varsinkin eläkeläisille joiden liksa ei seuraa mukana tahdisa ja monilla on jo valmiiksi varsin vaatimaton eläke. Ohessa hieman tilastoja.

      "Suomalaisten keskieläke nousi viime vuonna lähes 50 euroa – yli 2 000 euron keskieläkettä maksettiin seitsemässä kunnassa" - 31.3.2021

      "Keskieläke vuonna 2020 oli 1 762 euroa kuukaudessa. Miesten keskieläke oli lähes 2 000 euroa, mikä on noin 400 euroa eli neljänneksen enemmän kuin naisten. Kyse on bruttosummista."

      - https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000007892321.html

    • Anonyymi

      alotukseen :

      vähän kyllä kauhistuttaa ja huolestuttaa,
      onneksi minulla ei ole valkoja,
      joten kuvittelen kun " vyötä kiristää "
      ja on pakko tulla toimeen, niin ehkä selviän,
      mutta
      esm lääkärissä käynti pitää unohtaa,
      vaikka silmistä kaihi vie näkemisen taidon,
      ym. lääkäri reissut pitää unohtaa,
      kitua vaivojensa kaa loppu elämä kait,

      ennenvanhaan sanottiin
      että

      vankilassaki vangit elää vedellä ja leivällä, hymm,, mutta jos se leipäki katoaa ruokapöydästä, elääkö ihminen pelkällä vedellä,,

    • Anonyymi

      Aloitin säästötalkoot jo viime vuoden puolella.
      Tilaan juomani Saksasta 12putelin erissä.
      Rommia, viskiä, absinttia, brandyä. Vahvuudet 80%, 75%, 40% ja 36%. 3 putelia kutakin.
      Putelikoot 1 litra ja 0,7 litraa.

      Kaverini tilaavat kimpassa oluet kuormalavoittain. Markettien oluen hinnat ovat karmeita. Keppanani lähtee 3€:sta ylöspäin. Vahvempi on tuntuvasti kalliimpaa.
      Espanjan lähimarketin San Miquel maksaa 0,40€/tölkki.
      Väkevät ovat tuntuvasti halvempia kuin saksalaisrosvolla. Esimerkiksi marketin Veterano maksaa 7€/0,7 litraa. Saku pyytää samasta 17€. Onneksi löytyy juotavaa brandyä alkaen 10,90€/ 0,7 litraa.

      • Anonyymi

        "Ei niin suurta nälkää ettei juomalla lähtis".. ? ;))


    • Anonyymi

      Pärjään mainiosti, koska osaan toimia taloudellisella ajattelutaidollani. Olen rahatalousasioissa älykäs.
      -Likinäkörillitäti

    • Anonyymi

      minä myös, katson tarkasti kadun reunat, tölkkejä löydän ja nekin hyvä lisä, nuukille on naurettu ei enää

    • Anonyymi

      Ei ainakaan toistaiseksi tarvitse muuttaa mitään. Mitä tapahtuu tulevaisuudessa...

    • Anonyymi

      En voi säästää enää missään. Ruoat laitan itse isompia eriä kerralla, leivon ja käytän tarjouksia. Kerään sieniä ja marjoja joita on vielä kosolti pakasteessa. Koska en tykkää autolla ajamisesta, en ole koskaan turhia rallannut, ne ajan mitä pitää. Taloudellisuus on syvällä luonteessani.
      Eli ennen jäi säästöön, nyt vähemmän.

    • Anonyymi

      Hyvin oon pärjänny asunto maksettu josta vain pieni yhtiövastike, mökki maksettu josta vain pieni kiinteistövero/vuosi, auto matkailuvaunu maksettu. Autosta kuluja vain pakolliset eikä mitään ylimääräisiä vakuutuksia. Vaunun pito todella edullista. Joka kk jää säästöön muutama satanen milloin useampi milloin vähemmän. Tuli aikoinaan tienattua hyvin ja kun sai tehdä pitkää päivää niin nyt sen näkee eläkkeessä.
      Muutama kaveri teki paljon pimeitä hommia silloin ja nyt ei pärjää eläkkeellään.

      Olis nuorukaisillakin syytä tehdä paljon töitä, että saa hyvän palkan ja sillä hyvän eläkkeen. On turha olla kateellinen eläkeläisille niin kuin joskus on kuulunut.

      • Anonyymi

        "Olis nuorukaisillakin syytä tehdä paljon töitä, että saa hyvän palkan ja sillä hyvän eläkkeen. "

        Nuorten tulisi opiskella miten rahan saa tuottamaan rahaa pitkäjänteisellä sijoitustoiminnalla mm. sijoituksien ja osinkojen muodossa ja / tai kiinteistösijoituksilla.

        Pelkkään duuniin ja liksaan ei ole viisasta tyytyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Olis nuorukaisillakin syytä tehdä paljon töitä, että saa hyvän palkan ja sillä hyvän eläkkeen. "

        Nuorten tulisi opiskella miten rahan saa tuottamaan rahaa pitkäjänteisellä sijoitustoiminnalla mm. sijoituksien ja osinkojen muodossa ja / tai kiinteistösijoituksilla.

        Pelkkään duuniin ja liksaan ei ole viisasta tyytyä.

        Opiskelu tarvii lainaa että voi opiskella ja laina pitää maksaa takaisin. Mutta mistä se sijoitusraha tulee jos ei tee töitä. Työllä ne palkat tehdään ja sieltä ne sijoitusrahat tulee.
        Ei kaikki saa kotoa rahaa yhtään mihinkään.


    • Anonyymi

      Onkohan länsimaissa yhtää köyhempää kansaa kuin suomi,
      suomen työ-kansa on varmasti maailman köyhintä
      varsinki entiset työäiset jotka nyt ovat pienellä työeläkkeellään toimeen tulevia,
      ja mikä kamalinta lipposen leikkuri leikkaa vieläkin jatkuvasti pienistäkin työeläkkeistä ostovoimaa pissa,
      missään muussa maassa EI taatusti ole omaa työ-kansaa kohdeltu niin huonosti kuin suomessa,
      se ihmetyttää,, kuinka VIELÄKI kehataan leikata pienistäkin työ-eläkkeistä ostovoimaa pois joka vuosi !!!!!!!!!???????????????????????????,,

      • Anonyymi

        Et ole missään muualla käynyt ilmeisesti eikä tarvitse käydäkään
        tietääkseen, että maailmassa on paljon maita, jopa EU:ssa,
        jossa on köyhempiä ihmisiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et ole missään muualla käynyt ilmeisesti eikä tarvitse käydäkään
        tietääkseen, että maailmassa on paljon maita, jopa EU:ssa,
        jossa on köyhempiä ihmisiä.

        ihan tottako ,, OHOH en usko

        sinä et ole ollenkaan perillä kuinka hirveen paljon suomessa on köyhiä joitten kansaneläke on jotain 600 euroa jos sitäkää,

        ja työeläkeet suurin osa on neljänkymmen vuoden ajalta töissä olleille noi pruttona 800- 1000 euroa ja siitä verot pois, miti miljoona kertaa kuinka nuo ihmiset suomessa tulee toimeen,
        suomessa ON euroopan köyhimmät eläkeläiset,
        valtio saisi hävetä tekojaan varsinki eläke leikkuri pitäisi poistaa kokonaan heti, ja maksaa taanehtivasti kaikille pienille työeläkeläisille muutama sata uroa takasi työ- eläkkeisiin,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ihan tottako ,, OHOH en usko

        sinä et ole ollenkaan perillä kuinka hirveen paljon suomessa on köyhiä joitten kansaneläke on jotain 600 euroa jos sitäkää,

        ja työeläkeet suurin osa on neljänkymmen vuoden ajalta töissä olleille noi pruttona 800- 1000 euroa ja siitä verot pois, miti miljoona kertaa kuinka nuo ihmiset suomessa tulee toimeen,
        suomessa ON euroopan köyhimmät eläkeläiset,
        valtio saisi hävetä tekojaan varsinki eläke leikkuri pitäisi poistaa kokonaan heti, ja maksaa taanehtivasti kaikille pienille työeläkeläisille muutama sata uroa takasi työ- eläkkeisiin,

        Kaikki tuet ja tulonsiirrot on laskettava nettorahaksi!
        Kokonaisuus ratkaisee eikä pelkästään eläkkeen summa!
        Köyhien palstalla on lukuisia kertomuksia työttömyyden ja köyhyyden ylenpalttisesta onnesta koska itseään voi toteuttaa vapaasti ilman taloudellisia rajoituksia.
        Käykää tutustumassa!
        Asumistukea, tt-tukea, laskut soskuun, maksusitoumuksia, anomuksia kelaan jne.

        Vaimoni nettoeläkkeet ovat 856,93€ työperäinen ja KELAn täydennys 216,36€.
        On minun syytäni, ettei hänellä ole mahdollisuutta saada asumistukea, toimeentulotukea tai muitakaan tukia.
        Veroakin maksaa ilman pappilan kustannuksia 4%!

        Mikä hiivatti näille köyhyyttään valittajille riittäisi?
        Loputon kierre. Aina on kuitenkin ihmisiä joiden aineellinen elintaso on korkeampi kuin itsellä. KAMALAA!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki tuet ja tulonsiirrot on laskettava nettorahaksi!
        Kokonaisuus ratkaisee eikä pelkästään eläkkeen summa!
        Köyhien palstalla on lukuisia kertomuksia työttömyyden ja köyhyyden ylenpalttisesta onnesta koska itseään voi toteuttaa vapaasti ilman taloudellisia rajoituksia.
        Käykää tutustumassa!
        Asumistukea, tt-tukea, laskut soskuun, maksusitoumuksia, anomuksia kelaan jne.

        Vaimoni nettoeläkkeet ovat 856,93€ työperäinen ja KELAn täydennys 216,36€.
        On minun syytäni, ettei hänellä ole mahdollisuutta saada asumistukea, toimeentulotukea tai muitakaan tukia.
        Veroakin maksaa ilman pappilan kustannuksia 4%!

        Mikä hiivatti näille köyhyyttään valittajille riittäisi?
        Loputon kierre. Aina on kuitenkin ihmisiä joiden aineellinen elintaso on korkeampi kuin itsellä. KAMALAA!

        Varmaan kituuttaisin minäkin, jos naimisissa olisin pysynyt. Eron jälkeen, viisikymppisenä, ostin asunnon ilman sentinkään pääomaa. Sain vähän halvemmalla, kun oli kaikki isot remontit edessä. Viidessätoistavuodessa maksoin kaikki pois; asunto-, putki- ja julkisivuremontit. Nyt olen kohta kolme vuotta asunut velattomana ja hyvin pärjään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ihan tottako ,, OHOH en usko

        sinä et ole ollenkaan perillä kuinka hirveen paljon suomessa on köyhiä joitten kansaneläke on jotain 600 euroa jos sitäkää,

        ja työeläkeet suurin osa on neljänkymmen vuoden ajalta töissä olleille noi pruttona 800- 1000 euroa ja siitä verot pois, miti miljoona kertaa kuinka nuo ihmiset suomessa tulee toimeen,
        suomessa ON euroopan köyhimmät eläkeläiset,
        valtio saisi hävetä tekojaan varsinki eläke leikkuri pitäisi poistaa kokonaan heti, ja maksaa taanehtivasti kaikille pienille työeläkeläisille muutama sata uroa takasi työ- eläkkeisiin,

        ''....kansaneläke on jotain 600 euroa jos sitäkää''

        Takuueläke on 855,48 €/kk


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan kituuttaisin minäkin, jos naimisissa olisin pysynyt. Eron jälkeen, viisikymppisenä, ostin asunnon ilman sentinkään pääomaa. Sain vähän halvemmalla, kun oli kaikki isot remontit edessä. Viidessätoistavuodessa maksoin kaikki pois; asunto-, putki- ja julkisivuremontit. Nyt olen kohta kolme vuotta asunut velattomana ja hyvin pärjään.

        Eritason tulot avioliitossa ei välttämättä merkitsen pienempituloisen kituuttamista.
        Jos olisimme olleet "omissa rahoissa" niin vaimoni olisi kuollut nälkään kotivuosiensa aikana jo 70-luvulla jolloin hänellä ei ollut omien vaatteiden lisäksi mitään henkilökohtaista omaisuutta ja hän oli vuosikaudet kotona saamatta mistään mitään.

        Yhteisverotuksen muuttuminen 70-luvun alkupuolella henkilökohtaiseksi oli inhottava takaisku meille.

        Vaimoni olisi voinut leikata matot halki jo kauan sitten ilman pelkoa elämäntyylin kurjistumisesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eritason tulot avioliitossa ei välttämättä merkitsen pienempituloisen kituuttamista.
        Jos olisimme olleet "omissa rahoissa" niin vaimoni olisi kuollut nälkään kotivuosiensa aikana jo 70-luvulla jolloin hänellä ei ollut omien vaatteiden lisäksi mitään henkilökohtaista omaisuutta ja hän oli vuosikaudet kotona saamatta mistään mitään.

        Yhteisverotuksen muuttuminen 70-luvun alkupuolella henkilökohtaiseksi oli inhottava takaisku meille.

        Vaimoni olisi voinut leikata matot halki jo kauan sitten ilman pelkoa elämäntyylin kurjistumisesta.

        Olin parempituloinen, mutta ei minulla naimisissa ollessa ollut mitään mahdollisuutta ostaa omaa asuntoa. Kaikki rahat kyllä kuluivat perheen menoihin. Vasta lasten lähdettyä ja erottuani oli mahdollisuus aloittaa varallisuuden kasvattaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olin parempituloinen, mutta ei minulla naimisissa ollessa ollut mitään mahdollisuutta ostaa omaa asuntoa. Kaikki rahat kyllä kuluivat perheen menoihin. Vasta lasten lähdettyä ja erottuani oli mahdollisuus aloittaa varallisuuden kasvattaminen.

        Miksi olisi naimisissa ollessa ollut tarve ostaa oma asunto?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi olisi naimisissa ollessa ollut tarve ostaa oma asunto?

        Niin, siis ei minulla ollut rahaa ostaa asuntoa perheellisenä koko perheelle, kun rahat menivät elättämiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, siis ei minulla ollut rahaa ostaa asuntoa perheellisenä koko perheelle, kun rahat menivät elättämiseen.

        Siis omistusasuntoa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis omistusasuntoa?

        Niin, omistusasuntoa. Asuimme stadin vuokrakämpissä.


    • Anonyymi

      Sittenhän sen näkee kun asia on ajankohtainen. Tilannekohtaisesti.
      Siili

      • Anonyymi

        SIIS tavoitteena on että puskurirahastoon kosketaan vain viimeisessä hädässä.
        Siili


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        SIIS tavoitteena on että puskurirahastoon kosketaan vain viimeisessä hädässä.
        Siili

        Kiinnostaisi puskurirahasto, ootko sijoittanut?
        Itsellä pahan päivän varat on korottomalla tilillä.
        Summia en kehtaa kysellä, nekin voit halutessasi kertoa.
        Oliko se kolmen kuukauden tulot ois hyvä olla käytettävissä, loput sijoitettuina.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinnostaisi puskurirahasto, ootko sijoittanut?
        Itsellä pahan päivän varat on korottomalla tilillä.
        Summia en kehtaa kysellä, nekin voit halutessasi kertoa.
        Oliko se kolmen kuukauden tulot ois hyvä olla käytettävissä, loput sijoitettuina.

        Ihan vaan säästötilillä, sieltä saa helposti otettua kun tarve tulee. Suositushan on et kolmen kuukauden tulojen verran tulisi olla.

        Pyrin laittamaan kuukausittain säästöön jonkin verran, riippuen menoista. Ei isoja summia ole mut sen verran et joku yllättävä isompi meno ei heti taloutta keikauta nurin.
        Siili


    • Anonyymi

      Ei vielä ole vaikuttanut mitenkään. Ehkä syksymmällä kun hinnat on nousseet enemmän.

      • Anonyymi

        Sähkön kallistuminen puristaa. Nykyinen myyjä ottaisi siitä 4000 e vuodessa. Katselen halvempaa myyjää.


    • Anonyymi

      Pienituloinen olen mutta on hieman säästöjä mutta rahan arvo voi äkkiä romahtaa. Kun sota syttyi niin aloin hiljalleen varastoimaan säilyvää ruokaa, ja olen säilönyt kuivattamalla mm. lihaa, kanaa. Sähkön saantiin ei voi turvata. Jos nyt tulisi tilanne ettei kaupoista saisi mitään. niin eiköhän olisi kahden kuukauden muonat varastossa. Olen vakaumuksellinen kristitty ja nälänhätää ennustavia profetioita tuli jo ennen koronaa. Ei tässä profeettoja enää tarvita vaan voi ymmärtää että ei ole hullua varautua. Ja voi sotakin tulla ja jossain vaiheessa Venäjä ainakin miehittää Suomen. Paras turva on usko Jumalaan. Ei Natokaan auta jos tänne rynnii paljon pakolaisia ja pitäähän heidänkin syödä. Kahvin juontia olen jo vähentänyt. Onneksi ostelin varastoon kun sai kolme pakettia kympillä. Kaikki heräteostokset pois ja vaatteitakin on ja jalkineita.

      • Anonyymi

        Paras turva on Nato, ei usko Jumalaan.


    • Anonyymi

      Yritän asettua kymmenen vuoden takaiseen tilanteeseen jolloin olin 63v ja "eläkkeellä" 11 vuotta. Mieheni "eläköityi" samoihin aikoihin.
      Jos tämä tilanne olisi tullut silloin vastaan niin se ei olisi muuttanut elämäämme eikä kulutustamme tippaakaan.
      Emme kumpikaan ole käyttänyt, tuhlannut rahaa vain sen vuoksi, että sitä sattuisi olemaan.

      • Anonyymi

        kun laitostuu säästämään, nin perikunta sitten saa enemmän....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        kun laitostuu säästämään, nin perikunta sitten saa enemmän....

        Lue viimeinen virke ajatuksella!
        Miksi tuhlata jos käyttäminen tyydyttää tarpeet.
        En ole tinkinyt mistään tarpeelliseksi kokemastani mutta en myöskään koe mielihyvää pelkästä raha tuhlaamisesta.
        Jo aikaisemminkin, mutta varsinkin eläkevuosina olemme toteuttaneet kohtuullisia mielitekojamme. Matkustelun osalta korona sekoitti pakan pahemman kerran.

        Lapsiamme olemme sponsoroineet verottajan sallimissa puitteissa ja yhden asunnon 90-luvun alussa tapahtuneen omistusmuutoksen lasten suorittaman vuoden takaisen realisoinnin yhteydessä he joutuivat maksamaan verot.
        Lastenlapset ovat luku sinänsä.


    • Anonyymi

      Tämä on toistaiseksi suhteellisen pientä.
      2008 / -09 vuoden vaihteen ja kevään tietämissä perheemme pörssivarallisuus väheni 6-numeroisen luvun verran ja silti selvisimme siitä.
      Olisimme kestäneet pahempaakin.
      Toipuminen tuosta kesti muutaman vuoden.

    • Anonyymi

      Tulojamme emme voi enää lisätä; minä töissä, puoliso eläkkeellä/töissä silloin kuin siltä tuntuu, joten vähennämme kulutusta. Se on helppoa koska rahaa on mennyt moneen sellaiseen, joka ei ole niin tärkeää. Kesät mökillä, kalat järvestä, potut ja muut vihannesmaasta, paljon kananmunaruokia, vähemmän autolla ajoa ja vaatteita nyt ei tarvitse nimeksikään!

    • Anonyymi

      Hyvin pärjää eikä tarvitse tinkiä eikä elää pihistelemällä, pikkusen yli tonnin eläke tulee käteen, vuokra n. 250e, joten säästöönkin jää, kun ei ole autoa, ei tupakkaa, ei pahemmin oluttakaan, eikä lääkekulujakaan.
      Elämme hienoa aikaa, vuoden pisin päivä menossa....!

      • Anonyymi

        jälkeläisille sitten jää säästöt kulutukseen....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        jälkeläisille sitten jää säästöt kulutukseen....

        Säästämättäkin jää.
        Johtuen pienestä eläkkeestäni minulla olisi mahdollisuus yhtenä pankkipäivänä realisoida noin 30:n vuoden nettoeläkkeeni kuukausisummaa vastaava määrä rahaa.
        Kyllä oli rasittavaa yli 70 vuotien naisen ryhtyä tuhoamistoimiin!
        Elän sellaista elämää kuin terveyteni sallii ja haluan. En stressaa itseäni tietoisella, tarkoituksettomalla haaskauksella.
        Ilman perintöjä ja lottovoittoja on pelivaraa kertynyt ilman ponnisteluja.
        Mieheni lähtökohta oli vielä heikompi kuin minulla mutta hänellä on koulutus josta on aikanaan maksettu palkkaakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Säästämättäkin jää.
        Johtuen pienestä eläkkeestäni minulla olisi mahdollisuus yhtenä pankkipäivänä realisoida noin 30:n vuoden nettoeläkkeeni kuukausisummaa vastaava määrä rahaa.
        Kyllä oli rasittavaa yli 70 vuotien naisen ryhtyä tuhoamistoimiin!
        Elän sellaista elämää kuin terveyteni sallii ja haluan. En stressaa itseäni tietoisella, tarkoituksettomalla haaskauksella.
        Ilman perintöjä ja lottovoittoja on pelivaraa kertynyt ilman ponnisteluja.
        Mieheni lähtökohta oli vielä heikompi kuin minulla mutta hänellä on koulutus josta on aikanaan maksettu palkkaakin.

        Oletkos L-L kirjoittamassa tuota edellistä kommenttia taas?


    • Olen siis 80-. Pärjään kyllä muutaman vuoden koska olin varautunut. Nyt sitten vain käydään rahastoissa nostamassa rahaa arkielämän kulutukseen. Matkailuautolla ajelua on pitänyt vähentää. Ruokamenojen olen antanut vain nousta. Ei rahan käytön kanssa kannata toisaalta kauheasti pihistelläkään kun inlaatio laukkaa. Rahastotkaan eivät tuota tämmöiselle piensijoittajalle. Syödään nyt vain sitä, mitä on säästetty. Matkailu ja liikkuminen on se, mistä joutuu tinkimään, sorry vaan matkailuyrittäjät. Testailen kuitenkin vähän pitemmillä pyöräilylenkeillä perättäisinä päivinä olisiko vielä nykykunnossa eväitä Päijänteen ympäriajoon fillarilla. Vaaruvuoren nousu olisi kiva vielä kokea.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mukavaa sunnuntai päivää

      Kirsille ja mukaville ihmisille jos täällä enää ovat. 😊☕🌞🍁🧡 Jos eivät ole, niin sitten poistun.
      Ikävä
      329
      1564
    2. Milloin on kaivattusi nimi päivä?

      Otsikossa kysymys. Osumien kautta illaksi viä treffeille 💁💁💁
      Ikävä
      67
      1235
    3. Alan kyllästyä ihmisiin

      Hyvää yötä ja loppuiltaa. ☀️🥱🌌💤🌃✨🍁👍👎👐🫶🖖🧟‍♀️🫅🏼❄️💫
      Ikävä
      176
      1077
    4. Vanhan Mestarin porttikieltolaiset?

      VM lopettaa ja uutta tulee tilalle. Onnea uudelle yrittäjälle! Tuli vaan tuossa mieleen, että säilyvätkö vanhat porttiki
      Suomussalmi
      35
      1033
    5. Mitä pidät

      Siitä että suhde alkaa pettämisen kautta
      Ikävä
      146
      966
    6. Sofia Virta sanoi totuuden suoraan....

      ....Suomessa ei tarvita Persuja maamme taloutta hoitanaan. Hyvin sanottu.
      Maailman menoa
      322
      947
    7. Machokultti vai tasa-arvoa

      Oikein hyvää päivää kaikki Vedatietäjät ja Hare Krishnat! Tarkoitukseni ei ole provosoida vaan monen pettymyksen jälkeen
      Hindulaisuus
      265
      890
    8. Kimmeliin yöksi?

      Sopii minulle, mutta en tiedä sopisiko se sinuun.
      Ikävä
      64
      872
    9. Venäjän ydinaseet??

      Tuntuvat olevan muutamille jonkinlainen lähes seksuaalinen fantasia ja kierouma. Uskonnollinen (?) fetissi. Niillä sit
      Maailman menoa
      235
      848
    10. Millon näit kaivattusi viimeksi? Missä??

      saitko vihdoin kerrottua häälle mitä tunnet? Oliko hetki lämmin vai kylmä.
      Ikävä
      28
      720
    Aihe