Älkää ostako itämeren villiä lohta. Maku on tunkkainen!

Anonyymi

Valtameressä kasvatettu lohi on makuneutraalia ja sopii sushiin. Itämeressä kasvanut vapaa lohi syö silakkaa ja kilohailia saastuneessa meressä.

81

2865

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Atlantin vapaa lohi on tietysti parasta.

    • Anonyymi

      taitoa olla se itämerem lohi aika saastunutta

    • Anonyymi

      Norjalainen kassilohi erittäin tautista ja täynnä loisia, eihän ne mahdu edes uimaan niissä kasseissa.

      • Anonyymi

        Ahvenamaan kassit ovat matalassa lämpimässä vedessä. Veden patogeenien määrä Itämeressä on satoja kertoja jäämerta suurempi.

        https://www.apu.fi/artikkelit/norjan-kassilohi-jyrasi-suomen-kirjolohen-tasta-se-johtuu


        Haluatko syödä lämpimän vai kylmän veden kalaa?

        Suomalainen kuluttaja osaa maistaa eron. Myös ranskalainen ja japanilainen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahvenamaan kassit ovat matalassa lämpimässä vedessä. Veden patogeenien määrä Itämeressä on satoja kertoja jäämerta suurempi.

        https://www.apu.fi/artikkelit/norjan-kassilohi-jyrasi-suomen-kirjolohen-tasta-se-johtuu


        Haluatko syödä lämpimän vai kylmän veden kalaa?

        Suomalainen kuluttaja osaa maistaa eron. Myös ranskalainen ja japanilainen.

        En ainakana norjalaista erittäin epäeettisesti kavatettua tautilohta.

        "Huimaa kasvutahtia selittää muun muassa lohille syötettävän rehun kehittyminen. Kasvua kiihdytetään entisestään antamalla "valohoitoa", mikä tarkoittaa että syksystä kevääseen altaita valaistaan tehovaloille. Tällä pidetään yllä lohien suurta ravinnonottoa ja se mahdollistaa kasvun myös talvella kylmän veden aikana.

        Rehuun lisätään muun muassa antibiootteja, loislääkkeitä ja väriaineita.

        - Kun puhutaan kassilohista, niin lähestyessä teurastamisikää niille annetaan rehussa astaksantiinia eli punaista väriä, Kalatalouden keskusliiton toiminnanjohtajan Markku Myllylä kertoo.

        Tutkija Eero Niemelä Luonnonvarakeskuksesta kertoo, että nykyisin kasvatettu kassilohi on tarkoin valikoitujen geenien yhdistelmä.

        "Geenicocktailit" kuitenkin sairastuvat herkästi. Valtavissa kasvatusaltaissa erilaiset kalataudit ja -infektiot myös leviävät helposti. Sairaudet voivat siirtyä luontoon, kun kasvatuslohia pääsee karkaamaan verkkoaltaista.

        Sairauksien lisäksi jalostetut kassilohet aiheuttavat niin sanottu geneettistä saastumista, mikäli ne pariutuvat luonnonlohien kanssa.

        Norjassa karkulaiset ovat onnistuneet jo tuhoamaan luonnonlohen kantoja, kertoo tutkija Niemelä.

        - Geneettisissä tutkimuksissa näkyy, että luonnon lohikannat ovat jo hävinneet suurimmaksi osaksi Etelä- ja Keski-Norjan alueelta. Se on tapahtunut viimeisen 30 vuoden kuluessa, Niemelä toteaa."
        https://www.iltalehti.fi/uutiset/a/201612102200038748


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ahvenamaan kassit ovat matalassa lämpimässä vedessä. Veden patogeenien määrä Itämeressä on satoja kertoja jäämerta suurempi.

        https://www.apu.fi/artikkelit/norjan-kassilohi-jyrasi-suomen-kirjolohen-tasta-se-johtuu


        Haluatko syödä lämpimän vai kylmän veden kalaa?

        Suomalainen kuluttaja osaa maistaa eron. Myös ranskalainen ja japanilainen.

        Norjalainen kassilohi on myös erittäin myrkyllistä.

        "
        Norjan kassilohi, maailman myrkyllisin elintarvike
        Johan
        12.07.2018 - 19:35

        https://www.youtube.com/watch?v=MgrFXN4d1Jc

        Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

        Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjalainen kassilohi on myös erittäin myrkyllistä.

        "
        Norjan kassilohi, maailman myrkyllisin elintarvike
        Johan
        12.07.2018 - 19:35

        https://www.youtube.com/watch?v=MgrFXN4d1Jc

        Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

        Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

        Ei ihme että närästää ja tulee paha olo heti jos syö noita ällöttävän rasvaisia myrkkylohia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei ihme että närästää ja tulee paha olo heti jos syö noita ällöttävän rasvaisia myrkkylohia.

        Saatanan tyhmä persu!

        Väität Mercedeksen ja BMW:n kelvottomaksi.

        Kaikki Michelin kalaravintolat käyttävät norjalaista kasvatettua lohta.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjassa ei käytetä antibiootteja. Suomessa käytetään. Runsaasti, niitä käytetään Tanskassa. Chile on todella suuri ongelma, koska siellä käytetään, niitä kymmeniä kertoja Tanskaakin enemmän.

        Tanskasta tuodaan kirjolohta Suomeen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tanskasta tuodaan kirjolohta Suomeen!

        Tanskassa kirjolohi kasvaa nopeasti murtovedessä. Kalan suolanpoisto vie energiaa ja se kasvaa hitaammin suolavedessä.

        Tanskassa vesi on lämmintä kesällä. Siksi taudit jyllää ja tarvitaan antibiootteja.

        Ahvenanmaan kirjolohi on parempaa. Parasta on Ruotsin Lapin suurjoissa kasvatettu kirjolohi.

        DK- https://www.youtube.com/watch?v=X4SLXJKkxl8


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Saatanan tyhmä persu!

        Väität Mercedeksen ja BMW:n kelvottomaksi.

        Kaikki Michelin kalaravintolat käyttävät norjalaista kasvatettua lohta.

        Vain tyhmät maksaa michelin-paikkojen järjettömät hinnat ja saavat sitten vielä myrkkylohta :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjassa ei käytetä antibiootteja. Suomessa käytetään. Runsaasti, niitä käytetään Tanskassa. Chile on todella suuri ongelma, koska siellä käytetään, niitä kymmeniä kertoja Tanskaakin enemmän.

        Eikä norjalaiset käytä dopingia :D

        Paljon pahempi myrkky ne dioksiinit ja muut lääkeaineet ovat, loisten tappaminen vaatii vahvoja myrkkyjä. Ja kun sitä ällöä rasvaa on norjalaisissa läskilohissa paljon niin myrkkyjäkin on moninkertaisesti!


    • Anonyymi

      Minä ostan aina villilohta, mutta olen sen verran ovela että kesytän sen ennen syömistä, niin kuin villihevoset kesytetään ratsukoiksi.
      Ja sitten vielä, eihän sellaista lohta tai muutakaan elintarviketta saa myydä myrkytettynä, siihenhän puuttuisi jo ruokavirastokin.
      Ja vielä sekin, että tosikot voisivat lopettaa tuon linkittämisen joka asiaan, jos ei osaa kirjoittaa päästä, niin ei tarvii kirjoittaa ollenkaan.

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Norjan lohen yksi ongelma oli, että siellä ei ollut mitään määräyksiä kaloille syötettävän ruuan toksisuudesta. Norjan viranomaiset salasivat ne tutkimukset, jotka nostivat tuon ongelman esiin vuosia sitten. En ole nähnyt missään, onko tuohon rehuongelmaan puututtu vieläkään.
      Suomessa kassitettu kala on kesällä niin mutaisen makuista, että meikäläinen jättää ne kalat tiskille. Varsinkin nykyisillä hinnoilla.

      • Anonyymi

        Norjassa kasvatetussa lohessa KAIKKI jäämät ovat Suomessa kasvatettua kalaa alhaisemmat!

        Norjalainen ja suomalainen kasvatettu kala on PALJON luonnonkalaa puhtaampaa!

        Norja on ykkönen. Määrässä, laadussa ja elintarviketurvallisuudessa!

        https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikealan-yhteiset-vaatimukset/valvonta/tutkimukset-ja-projektit/vierasaineisiin-liittyvia-hankkeita/kotimaisen-kalan-kilpailukykya-elintarvikkeena-ja-rehuna-parannetaan-yhteishankkeessa/usein-kysyttya-ymparistomyrkyista/


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjassa kasvatetussa lohessa KAIKKI jäämät ovat Suomessa kasvatettua kalaa alhaisemmat!

        Norjalainen ja suomalainen kasvatettu kala on PALJON luonnonkalaa puhtaampaa!

        Norja on ykkönen. Määrässä, laadussa ja elintarviketurvallisuudessa!

        https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikealan-yhteiset-vaatimukset/valvonta/tutkimukset-ja-projektit/vierasaineisiin-liittyvia-hankkeita/kotimaisen-kalan-kilpailukykya-elintarvikkeena-ja-rehuna-parannetaan-yhteishankkeessa/usein-kysyttya-ymparistomyrkyista/

        Norjalaisiaa lohissa kaikki myrkkymäärät ovat vähintään viisinkertaiset.

        "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

        Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjalaisiaa lohissa kaikki myrkkymäärät ovat vähintään viisinkertaiset.

        "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

        Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
        https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

        https://salmon-fromnorway-com.translate.goog/norwegian-salmon/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

        Kirjolohen kasvatus lämpimässä vedessä on virhe!


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Norjalaiset sen tietää, Norjan kassilohi on maailman myrkyllisin.

      "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

      Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
      https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/40624/SY_529.pdf?sequence=1

        Norjan kasvatettu lohi on puhtainta.

        Norjassa kirjolohen kasvatuksessa rehukerroin on 1,5 .
        Suolaisessa meressä kuluu energiaa, mutta kirjolohikin on siellä laadultaan parempaa.


    • Anonyymi

      Norjalaisessa lohessa 5x enemmän RASVAA ja 5x enemmän DIOKSIINIA, kaikki muut myrkyt, loiset, taudit ja lääkeaineet siihen päälle, hyi olkoon. Suomalaista kirjolohta sentään pystyy syömään, norjalaisesta lohesta tulee heti hirveä närästys.

    • Anonyymi

      Eikös suhsita juuri löydetty ihmisille sopimattomia bakteereja, ja kaloista parasiittejä? Nam nam.

    • Anonyymi

      Lähes 40% rasvaa norjalaisessa lohessa, ei ihme että maistuu pahalta ja kerää kaikki myrkyt. Tuohan on pelkkkää rosvousta, miksi kukaan rasvasta maksaisi, saati myrkkyrasvasta.

      • Anonyymi

        "Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti."

        Niinpä, kuka tuota myrkkyrasvaa syö ja myrkkyä jää kalaan vaikka rasvat valuu astiaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://sciencenorway-no.translate.goog/fish-farming-food-safety-health/how-healthy-and-climate-friendly-is-norwegian-farmed-salmon/1829710?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

        Junttipersu korvaa lohen makkaralla.

        "Junttipersu korvaa lohen makkaralla."
        Ei, vaan ahvenella, kuhalla ja siialla.
        Jussinakin syötiin siikaa graavattuna ja paistettuna, siiklin kanssa.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Lohen rasvaisuus on yksi tae laadusta. Tärkein on tuoreus / puhdas maku.
      Suuri ja rasvainen lohi on halutuinta! Kyseessä on Japanin vientilaatu!

    • Anonyymi

      "Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti."
      https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

      Onneksi ihmiset osaa jo varoa, järjettömän rasvainen, peräti 35% rasvaa, on jo siksikin todella tympeän ja tunkkaisen makuista, mutta kun on vielä kyllästetty myrkyillä ja lääkejäämillä niin eihän sitä syö erkkikään. Olikin lihakin aivan keltaista kun erehdyin liiteristä ostamaan ja harmaan valkoista limaa muovin sisällä.

      • Anonyymi

        Tanska-Suomi kirjolohi ja siinä on raskaat taudit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tanska-Suomi kirjolohi ja siinä on raskaat taudit.

        Kalankasvattajapersu ei tiedä. Japanilainen huippukokki tietää!



        https://yle.fi/uutiset/3-7431706


      • Anonyymi

        Tuon takia ne suolistosairaudetkin lisääntyneet. Yksi sukulainen söi usein norjalaista myrkkylohta ja sairastui, onneksi itse huomasin heti ettei ole terveellistä. Toinen terveysintoilijana JUO sen myrkkyrasvan ja äitinsä sairastui jo syöpään. Kolmannelta kuoli mies syöpään, kaikki käyttivät norjalaista lohta usein.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuon takia ne suolistosairaudetkin lisääntyneet. Yksi sukulainen söi usein norjalaista myrkkylohta ja sairastui, onneksi itse huomasin heti ettei ole terveellistä. Toinen terveysintoilijana JUO sen myrkkyrasvan ja äitinsä sairastui jo syöpään. Kolmannelta kuoli mies syöpään, kaikki käyttivät norjalaista lohta usein.

        Nozaki tietää. Sinä et.

        https://yle.fi/uutiset/3-7431706


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuon takia ne suolistosairaudetkin lisääntyneet. Yksi sukulainen söi usein norjalaista myrkkylohta ja sairastui, onneksi itse huomasin heti ettei ole terveellistä. Toinen terveysintoilijana JUO sen myrkkyrasvan ja äitinsä sairastui jo syöpään. Kolmannelta kuoli mies syöpään, kaikki käyttivät norjalaista lohta usein.

        Väkisin sairastuukin, dioksiini yksi pahimmista myrkyistä ja kaikki muut lisäksi lääkejäämät ja loismyrkyt. Tavallisessa kirjolohessakin rasvaa enemmän kuin tarpeeksi, järjetöntä lisätä sitä lähes 40% painosta ja ahneuden takia se on tehtykin kun muuten eivät saa nostettua painoa. Eihän lihasmassa kasvakaan kun eivät pääse kassissa edes liikkumaan. Kalaöljyn saa turvallisesti purkista, ei sen takia norjalaista myrkkylohta pidä ostaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Väkisin sairastuukin, dioksiini yksi pahimmista myrkyistä ja kaikki muut lisäksi lääkejäämät ja loismyrkyt. Tavallisessa kirjolohessakin rasvaa enemmän kuin tarpeeksi, järjetöntä lisätä sitä lähes 40% painosta ja ahneuden takia se on tehtykin kun muuten eivät saa nostettua painoa. Eihän lihasmassa kasvakaan kun eivät pääse kassissa edes liikkumaan. Kalaöljyn saa turvallisesti purkista, ei sen takia norjalaista myrkkylohta pidä ostaa.

        Nozaki tietää! Kalankasvattajapersu ei tiedä.
        Eikä pohjalaiset kalarehua Tanskasta salakuljettaneet rikolliset.

        Todennäköisesti kalataudit tulivat rehun mukana Tanskasta Suomeen.


    • Anonyymi

      Itämeren lohessa dioksiinipitoisuudet ovat 10-20 kertaisia verrattuna Norjan loheen!

      https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikealan-yhteiset-vaatimukset/valvonta/tutkimukset-ja-projektit/vierasaineisiin-liittyvia-hankkeita/kotimaisen-kalan-kilpailukykya-elintarvikkeena-ja-rehuna-parannetaan-yhteishankkeessa/usein-kysyttya-ymparistomyrkyista/

    • Anonyymi

      "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

      Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
      https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

      Pakkohan se on uskoa kun norjalaiset tutkijat itse kertoo, mutta huomaahan sen maustakin ja närästyksestä että on myrkkyä ja viimeistään kun sairastuu, mutta monelle on sillon liian myöhäistä.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.."
      https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

      Ei ikinä enää norjalaista myrkkylohta, liian moni sukulainen jo sairastunut syöpään syötyään noita. Lihaa kalassa pitää olla eikä myrkkyrasvaa.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Norjan lohi kasvaa"jopa 50 metriä syvissä kasseissa" Mitenkä nuo Savon tuoreet"

        Onko niillä riittävästi puhdasta vettä ja tilaa? Onko luonnollista?

        Kuluttaja tietää ja maistaa vastauksen.


    • Anonyymi

      "Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.."
      https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

      Olisipa sukulaisetkin tienneet ajoissa etteivät olisi sairastuneet syöpään. Pitäisi nostaa joukkokanne myrkyttämisestä.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Kuka hullu edes haluaa että 35% kalasta olisi ällöä rasvaa ja vielä myrkyllistä. Jalostettu tuollaisiksi että tekisivät mahdollisimman paljon voittoa, paino nousee nopeasti. Pilaavat ahneuksissaan luonnonkalatkin kun karkaavat kasseista, pystyvät lisääntymään luonnonkalojen kanssa, mutta eivät jälkeläiset eivät selviä luonnossa. Kalat tarvitsee lihaksia eikä rasvaa, puhumattakaan myrkyistä mitä rasva kerää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kuka hullu edes haluaa että 35% kalasta olisi ällöä rasvaa ja vielä myrkyllistä. Jalostettu tuollaisiksi että tekisivät mahdollisimman paljon voittoa, paino nousee nopeasti. Pilaavat ahneuksissaan luonnonkalatkin kun karkaavat kasseista, pystyvät lisääntymään luonnonkalojen kanssa, mutta eivät jälkeläiset eivät selviä luonnossa. Kalat tarvitsee lihaksia eikä rasvaa, puhumattakaan myrkyistä mitä rasva kerää.

        Ruotssissa Itämeressä kasvatettua kirjolohta ei yksikään kauppaketjuole ottanut myyntiin.

        Ainoastaan norjalaista luhta myydään hyvin suuria määriä.
        Edes Uumajajoessa kasvatettua kirjolohta ei myydä. Kaikki menee Suomeen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotssissa Itämeressä kasvatettua kirjolohta ei yksikään kauppaketjuole ottanut myyntiin.

        Ainoastaan norjalaista luhta myydään hyvin suuria määriä.
        Edes Uumajajoessa kasvatettua kirjolohta ei myydä. Kaikki menee Suomeen!

        Norjassa asenteet ovat kunnossa.

        https://www-svt-se.translate.goog/nyheter/sapmi/finska-laxfiskaren-halsar-till-kung-harald-med-fem-kilos-lax-norska-myndigheter-rasar?_x_tr_sl=sv&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

        Tässä näkyy video.

        https://www.svt.se/nyheter/sapmi/finska-laxfiskaren-halsar-till-kung-harald-med-fem-kilos-lax-norska-myndigheter-rasar


    • Anonyymi

      Tuo täytyy kaikkien lukea että myrkkylohen levittäminen ja luonnonlohen tuhoaminen loppuu.

      "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

      Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
      https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Norjan lohi on ylivertaisen puhdasta ja raikasta.

        Jokainen maistaa sen!

        Itämeren kala ei ole puhdasta. Syön Jäämeren kalaa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      "Tuossa Nicolas Danielin maailmalla, etenkin Norjassa, paljon keskustelua herättäneessä dokumentissa Norjalainen tunnettu ja arvostettu ympäristöaktivisti Kurt Oddekalv totesi, että kasvatettu Norjan lohi on yksi myrkyllisimpimpiä elintarvikkeita maailmassa. Ympäristömyrkyt kerääntyvät rasvaan herkästi. Villin lohen rasvapitoisuus on 5-7 %, Norjalaisen kassilohen rasvapitoisuudet ovat 15 % - 35 % välillä. Dioksiinit, PCB, Ethoxyquin yms. toksiset ainesosat ja kemikaalit imeytyvät ja akkumuloituvat rasvaan voimakkaasti.

      Dokumentissa Ranskalainen toksikologi ja tutkija tohtori Jerome Ruzzin vahvisti tutkimuksissaan Kurt Oddekalvin johtopäätökset omilla, useita elintarvikkeita sisältäneillä tutkimuksillaan. Norjan kassilohen toksisuus oli 5 kertaisesti suurempi kuin kaikkien tutkimuksessa mukana olleiden elintarvikkeiden yhteensä. Toksikologi Ruzzin sanoi tutkimusten jälkeen että on päivänselvää, että Norjan kassilohen sisältämille myrkyllisille ainesosille altistumista on syytä välttää. Hän sanoi että ei itse enää syö kasvatettua Norjalaista lohta lainkaan sen korkean toksisuus tason vuoksi."
      https://kalastus.com/keskustelu/kaikkea-kalastuksesta/norjan-kassilohi-maailman-myrkyllisin-elintarvike

      Hienoa että haluat pitää asiaa esillä, aivan liian moni jo sairastunut norjalaisen myrkkylohen takia!

    • Anonyymi

      Norjalainen merilohi on parasta. Sitä kannattaa ostaa luomuna.
      Luomu Norjanlohi on parasta.

      • Anonyymi

        Suomessa myydään vain erittäin myrkyllistä norjalaista kassilohta kalliiseen hintaan.


    • Anonyymi

      Kannattaa katsoa MOTista miten tautisia Norjan lohet ovat, suuri osa kuolee jo kasseissa. Tuollaiset tautilohet saisi maksaa korkeintaan pari euroa per kilo, mutta eihän noita myrkyt kerääviä rasvapommeja kannata syödä ollenkaan, lihottaa ja sairastuttaa vaan.

    • Anonyymi

      minä harrastan saimaanorpan perinnekalastusta kaiffarit lähettää mulle afrikasta gepardinläskiä siihen kylkeen .

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

      https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
      Kotka
      119
      2990
    2. Olen tosi outo....

      Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
      Ikävä
      30
      2415
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      26
      2408
    4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      108
      2036
    5. Oletko sä luovuttanut

      Mun suhteeni
      Ikävä
      114
      1670
    6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

      Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
      Sinkut
      171
      1378
    7. Aatteleppa ite!

      Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
      Maailman menoa
      289
      1212
    8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      260
      1106
    9. Onko se ikä

      Alkanut haitata?
      Ikävä
      62
      1057
    10. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      71
      1054
    Aihe