Palmuöljylakko

Anonyymi

Aloitin palmuöljylakon. Yhtenä syynä, että se ei ainakaan ole kotimaista. Lakkoa varten löysin tarpeeksi muitakin syitä.
Päätin alkuun etten syö palmuöljyä ja selvittelen sitten seuraavaksi mitstä muusta aion liopua😁 Bensiini? En viel tiedä.
Saan syödä nyt näköjään fazerin sinistä ja Pandan suklaata, mutta paljon muuta suklaata en saakaan syödä. Kekseistäkin saan syödä vain muutamia.

Muita lakkolaisia? Anyone?

12

301

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itsekin käytän kotimaista keiju rypsiöljyä ja voita paistamiseen jos haluan erityisen maukkaita pottuja, kananmunia ja pekonia.

      • Anonyymi

        Pekonia ei sentään tarvitse rasvassa paistaa.


      • Suuressa osassa keiju-margariineja käytetään palmuöljyä. Esim. Keiju laktoositon, keiju normaalisuolainen..


      • Anonyymi
        mmauri kirjoitti:

        Suuressa osassa keiju-margariineja käytetään palmuöljyä. Esim. Keiju laktoositon, keiju normaalisuolainen..

        Ja Flora juokseva, siinä on myös huonosti paistamiseen sopivaa auringonkukkaöljyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja Flora juokseva, siinä on myös huonosti paistamiseen sopivaa auringonkukkaöljyä.

        Siis se auringonkukkaöljyhän kestää vaikka mitä lämpötilaa! ”Auringonkukkaöljy on lähes mautonta ja sillä on hyvä lämmönsietokyky, joten se on hyvä yleisöljy niin paistamiseen kuin leivontaankin.”/
        verkko-k-kauppa

        Kylmäpuristetut rypsi-ja oliiviöljyt terveellisimpiä mutta ei suositella kuumaan paistoon. Tavallinen oliivi-ja tavallinen rypsiöljy sopivat paistamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis se auringonkukkaöljyhän kestää vaikka mitä lämpötilaa! ”Auringonkukkaöljy on lähes mautonta ja sillä on hyvä lämmönsietokyky, joten se on hyvä yleisöljy niin paistamiseen kuin leivontaankin.”/
        verkko-k-kauppa

        Kylmäpuristetut rypsi-ja oliiviöljyt terveellisimpiä mutta ei suositella kuumaan paistoon. Tavallinen oliivi-ja tavallinen rypsiöljy sopivat paistamiseen.

        "Mitä tyydyttyneempää rasva on, sitä vakaampaa se on lämmitettäessä. Siitä syystä tyydyttyneet ja kertatyydyttymättömät öljyt ovat parhaimpia paistamiseen. Sen takia meidän tulisi myös vältellä öljyjä, joissa on korkea monityydyttymätön rasvapitoisuus.

        Monityydyttymättömien rasvojen kemiallisessa rakenteessa on kaksi kaksoissidosta (tai useampia). Nämä kaksoissidokset reagoivat normaalisti hapen kanssa ja muodostavat haitallisia ainesosia korkealle lämpötilalle altistuessaan. Maulla on tietenkin myös merkitystä. Yleensä kun uppopaistamme ruokia, suosimme neutraalimman makuisia öljyjä."
        https://askelterveyteen.com/mika-oljy-on-terveellisinta-paistamiseen/

        Auringonkukkaöljy on monityydyttämätön ja ehkä kaikkein huonoin paistamiseen, vaikka tyydyttämättömät rasvat muuten olisivatkin terveellisempiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitä tyydyttyneempää rasva on, sitä vakaampaa se on lämmitettäessä. Siitä syystä tyydyttyneet ja kertatyydyttymättömät öljyt ovat parhaimpia paistamiseen. Sen takia meidän tulisi myös vältellä öljyjä, joissa on korkea monityydyttymätön rasvapitoisuus.

        Monityydyttymättömien rasvojen kemiallisessa rakenteessa on kaksi kaksoissidosta (tai useampia). Nämä kaksoissidokset reagoivat normaalisti hapen kanssa ja muodostavat haitallisia ainesosia korkealle lämpötilalle altistuessaan. Maulla on tietenkin myös merkitystä. Yleensä kun uppopaistamme ruokia, suosimme neutraalimman makuisia öljyjä."
        https://askelterveyteen.com/mika-oljy-on-terveellisinta-paistamiseen/

        Auringonkukkaöljy on monityydyttämätön ja ehkä kaikkein huonoin paistamiseen, vaikka tyydyttämättömät rasvat muuten olisivatkin terveellisempiä.

        Oliiviöljy on kertatyydyttämätön ja muutenkin todennäköisesti terveellisin. Voin proteiinien palaminen ei ole hyvä, mutta antaa hyvän maun ruokaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitä tyydyttyneempää rasva on, sitä vakaampaa se on lämmitettäessä. Siitä syystä tyydyttyneet ja kertatyydyttymättömät öljyt ovat parhaimpia paistamiseen. Sen takia meidän tulisi myös vältellä öljyjä, joissa on korkea monityydyttymätön rasvapitoisuus.

        Monityydyttymättömien rasvojen kemiallisessa rakenteessa on kaksi kaksoissidosta (tai useampia). Nämä kaksoissidokset reagoivat normaalisti hapen kanssa ja muodostavat haitallisia ainesosia korkealle lämpötilalle altistuessaan. Maulla on tietenkin myös merkitystä. Yleensä kun uppopaistamme ruokia, suosimme neutraalimman makuisia öljyjä."
        https://askelterveyteen.com/mika-oljy-on-terveellisinta-paistamiseen/

        Auringonkukkaöljy on monityydyttämätön ja ehkä kaikkein huonoin paistamiseen, vaikka tyydyttämättömät rasvat muuten olisivatkin terveellisempiä.

        Joka paikassa kuitenkin suositellaan airingonkukkaöljyä paistoon. 😐
        Siis ruokaohjepuolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joka paikassa kuitenkin suositellaan airingonkukkaöljyä paistoon. 😐
        Siis ruokaohjepuolella.

        Soveltuu varmaankin uppopaistoon kun ei kuumenna liikaa, mutta turvallisempi siinäkin joku muu.


    • Anonyymi

      ”Fazer on päättänyt luopua palmuöljyn käytöstä kaikissa makeis- ja keksituotteissaan. Osa muutoksista on jo tehty, ja iso osa muutoksista toteutetaan 2022-2024 aikana.”

    • Anonyymi

      Palmuöljy-ja soijalakolla periaatteessa voi vaikuttaa sademetsien tuhoamisten vähentämiseksi. Ainakin jos lakkolaisia paaaljon.

    • Anonyymi

      Eniten vältän palmuöljyä sen hirveän maun takia, täytekakkuja ja kääretortuja ei voi syödä enää ollenkaan ellei ole varma ettei ole tuota oksettavaa mönjää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

      Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
      Suomalaiset julkkikset
      11
      3589
    2. Mikä hän on ammatiltaan?

      Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
      Ikävä
      170
      3080
    3. Ohhoh! Michele Murphy-Kaulanen hämmentää vauvauutisella - Totuus on hieman toisenlainen!

      No nyt on aikamoinen "vauva"! Michele Minttu Murphy-Kaulanen on jakanut Instassa "iloisen perhetapahtuman". Lue juttu ja katso kuvat: https://www.su
      Kotimaiset julkkisjuorut
      7
      2308
    4. Kiira Korpi ja wanha Pekka

      Järjenvastainen suhde, ei mitään tolkkua.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      58
      1330
    5. Kuu kaipaa tähtiään...

      mutta nalle kaipaa tähtisilmäänsä vielä enemmän. Runoa ei täksi illaksi viel ole, mut toivottavasti pidät tästä laulusta :) olen vähä epävarma onko tä
      Ikävä
      184
      1135
    6. Kerran vielä...

      Minä tiedän ja sinä tiedät...Anteeks omasta puolesta🤗... toivon oikeasti sulle kaikkea hyvää, vaikka viisaasti et toiminutkaan, mutta mä alan olla ta
      Ikävä
      53
      1037
    7. Sanna on aivan sekaisin Venäjästä, auringonpistosko?

      Sannan mielestä tavallinen venäläinen ei saisi matkustaa Euroopassa ja käydä katsomassa nähtävyyksiä. Tällä hetkellä hävettää olla suomalainen, niin t
      Maailman menoa
      274
      1013
    8. Miksei Martinaa kutsuttu Leppilampi en häihin

      Pelättiin varmasti että jos käyttää siellä "äidillisiä otteita" muihin vieraisiin tai nuolee jonkun miehen korvaa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      64
      996
    9. Mies, kudoin sulle villahaalarin

      Sellasen kirjavan, jossa on huppu ja avattava lappu takalistossa. Laitathan sitten joka päivä sen töihin. ☺️
      Ikävä
      124
      844
    Aihe