Aloitin palmuöljylakon. Yhtenä syynä, että se ei ainakaan ole kotimaista. Lakkoa varten löysin tarpeeksi muitakin syitä.
Päätin alkuun etten syö palmuöljyä ja selvittelen sitten seuraavaksi mitstä muusta aion liopua😁 Bensiini? En viel tiedä.
Saan syödä nyt näköjään fazerin sinistä ja Pandan suklaata, mutta paljon muuta suklaata en saakaan syödä. Kekseistäkin saan syödä vain muutamia.
Muita lakkolaisia? Anyone?
Palmuöljylakko
12
1338
Vastaukset
- Anonyymi
Itsekin käytän kotimaista keiju rypsiöljyä ja voita paistamiseen jos haluan erityisen maukkaita pottuja, kananmunia ja pekonia.
- Anonyymi
Pekonia ei sentään tarvitse rasvassa paistaa.
Suuressa osassa keiju-margariineja käytetään palmuöljyä. Esim. Keiju laktoositon, keiju normaalisuolainen..
- Anonyymi
mmauri kirjoitti:
Suuressa osassa keiju-margariineja käytetään palmuöljyä. Esim. Keiju laktoositon, keiju normaalisuolainen..
Ja Flora juokseva, siinä on myös huonosti paistamiseen sopivaa auringonkukkaöljyä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja Flora juokseva, siinä on myös huonosti paistamiseen sopivaa auringonkukkaöljyä.
Siis se auringonkukkaöljyhän kestää vaikka mitä lämpötilaa! ”Auringonkukkaöljy on lähes mautonta ja sillä on hyvä lämmönsietokyky, joten se on hyvä yleisöljy niin paistamiseen kuin leivontaankin.”/
verkko-k-kauppa
Kylmäpuristetut rypsi-ja oliiviöljyt terveellisimpiä mutta ei suositella kuumaan paistoon. Tavallinen oliivi-ja tavallinen rypsiöljy sopivat paistamiseen. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Siis se auringonkukkaöljyhän kestää vaikka mitä lämpötilaa! ”Auringonkukkaöljy on lähes mautonta ja sillä on hyvä lämmönsietokyky, joten se on hyvä yleisöljy niin paistamiseen kuin leivontaankin.”/
verkko-k-kauppa
Kylmäpuristetut rypsi-ja oliiviöljyt terveellisimpiä mutta ei suositella kuumaan paistoon. Tavallinen oliivi-ja tavallinen rypsiöljy sopivat paistamiseen."Mitä tyydyttyneempää rasva on, sitä vakaampaa se on lämmitettäessä. Siitä syystä tyydyttyneet ja kertatyydyttymättömät öljyt ovat parhaimpia paistamiseen. Sen takia meidän tulisi myös vältellä öljyjä, joissa on korkea monityydyttymätön rasvapitoisuus.
Monityydyttymättömien rasvojen kemiallisessa rakenteessa on kaksi kaksoissidosta (tai useampia). Nämä kaksoissidokset reagoivat normaalisti hapen kanssa ja muodostavat haitallisia ainesosia korkealle lämpötilalle altistuessaan. Maulla on tietenkin myös merkitystä. Yleensä kun uppopaistamme ruokia, suosimme neutraalimman makuisia öljyjä."
https://askelterveyteen.com/mika-oljy-on-terveellisinta-paistamiseen/
Auringonkukkaöljy on monityydyttämätön ja ehkä kaikkein huonoin paistamiseen, vaikka tyydyttämättömät rasvat muuten olisivatkin terveellisempiä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Mitä tyydyttyneempää rasva on, sitä vakaampaa se on lämmitettäessä. Siitä syystä tyydyttyneet ja kertatyydyttymättömät öljyt ovat parhaimpia paistamiseen. Sen takia meidän tulisi myös vältellä öljyjä, joissa on korkea monityydyttymätön rasvapitoisuus.
Monityydyttymättömien rasvojen kemiallisessa rakenteessa on kaksi kaksoissidosta (tai useampia). Nämä kaksoissidokset reagoivat normaalisti hapen kanssa ja muodostavat haitallisia ainesosia korkealle lämpötilalle altistuessaan. Maulla on tietenkin myös merkitystä. Yleensä kun uppopaistamme ruokia, suosimme neutraalimman makuisia öljyjä."
https://askelterveyteen.com/mika-oljy-on-terveellisinta-paistamiseen/
Auringonkukkaöljy on monityydyttämätön ja ehkä kaikkein huonoin paistamiseen, vaikka tyydyttämättömät rasvat muuten olisivatkin terveellisempiä.Oliiviöljy on kertatyydyttämätön ja muutenkin todennäköisesti terveellisin. Voin proteiinien palaminen ei ole hyvä, mutta antaa hyvän maun ruokaan.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Mitä tyydyttyneempää rasva on, sitä vakaampaa se on lämmitettäessä. Siitä syystä tyydyttyneet ja kertatyydyttymättömät öljyt ovat parhaimpia paistamiseen. Sen takia meidän tulisi myös vältellä öljyjä, joissa on korkea monityydyttymätön rasvapitoisuus.
Monityydyttymättömien rasvojen kemiallisessa rakenteessa on kaksi kaksoissidosta (tai useampia). Nämä kaksoissidokset reagoivat normaalisti hapen kanssa ja muodostavat haitallisia ainesosia korkealle lämpötilalle altistuessaan. Maulla on tietenkin myös merkitystä. Yleensä kun uppopaistamme ruokia, suosimme neutraalimman makuisia öljyjä."
https://askelterveyteen.com/mika-oljy-on-terveellisinta-paistamiseen/
Auringonkukkaöljy on monityydyttämätön ja ehkä kaikkein huonoin paistamiseen, vaikka tyydyttämättömät rasvat muuten olisivatkin terveellisempiä.Joka paikassa kuitenkin suositellaan airingonkukkaöljyä paistoon. 😐
Siis ruokaohjepuolella. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Joka paikassa kuitenkin suositellaan airingonkukkaöljyä paistoon. 😐
Siis ruokaohjepuolella.Soveltuu varmaankin uppopaistoon kun ei kuumenna liikaa, mutta turvallisempi siinäkin joku muu.
- Anonyymi
”Fazer on päättänyt luopua palmuöljyn käytöstä kaikissa makeis- ja keksituotteissaan. Osa muutoksista on jo tehty, ja iso osa muutoksista toteutetaan 2022-2024 aikana.”
- Anonyymi
Palmuöljy-ja soijalakolla periaatteessa voi vaikuttaa sademetsien tuhoamisten vähentämiseksi. Ainakin jos lakkolaisia paaaljon.
- Anonyymi
Eniten vältän palmuöljyä sen hirveän maun takia, täytekakkuja ja kääretortuja ei voi syödä enää ollenkaan ellei ole varma ettei ole tuota oksettavaa mönjää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Elämä valuu ohi ilman merkitystä
Olen 5-kymppinen korkeasti koulutettu hyvässä ja vaativassa työssä oleva mies. Erosin pitkästä parisuhteesta pari vuotta3235980Martina julkaisi romanttisia kuvia kihlajaisista
Ihana pari. Paljon onnea ja rakkautta heille 💞2761643Ilo, joka nousee silmiisi saakka
kun katseemme kohtaavat. Olet energinen, aito, ihana. Välillä tuijotat suoraan silmiini - enkä hämmenny, katson takaisin661526eerikäinen novassa sanoi ei kukaan enää aja manuaalivaihteilla
meillä on 3 autoa talissa ja kaikissa manuaalilaatikot, on meillä vielä tämmöiset vaikka toisin puhutaan.1411512Gekkosessa hyvä juttu Sofian Dubai "töistä"
"Vielä tammikuussa Belórf lupaili aloittavansa jälleen verkkovalmennukset, mutta tämä projekti näyttää kuihtuneen kaikes1101436- 941355
En oikeasti
Tiennyt että sinulla on ollut vaikeuksia ja huonoja aikoja. Olen oikeasti pahoillani, ja olisin myös toiminut eritavoin1311252Jokaisella on omat syntinsä
Minä olisin niin mielelläni sinun. Ehkä joskus viittasitkin siihen. Olet nainen ajatuksissani jatkuvasti ja taidat tietä611194- 421035
- 172948