Palmuöljylakko

Anonyymi

Aloitin palmuöljylakon. Yhtenä syynä, että se ei ainakaan ole kotimaista. Lakkoa varten löysin tarpeeksi muitakin syitä.
Päätin alkuun etten syö palmuöljyä ja selvittelen sitten seuraavaksi mitstä muusta aion liopua😁 Bensiini? En viel tiedä.
Saan syödä nyt näköjään fazerin sinistä ja Pandan suklaata, mutta paljon muuta suklaata en saakaan syödä. Kekseistäkin saan syödä vain muutamia.

Muita lakkolaisia? Anyone?

12

1637

1Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itsekin käytän kotimaista keiju rypsiöljyä ja voita paistamiseen jos haluan erityisen maukkaita pottuja, kananmunia ja pekonia.

      • Anonyymi

        Pekonia ei sentään tarvitse rasvassa paistaa.


      • Suuressa osassa keiju-margariineja käytetään palmuöljyä. Esim. Keiju laktoositon, keiju normaalisuolainen..


      • Anonyymi
        mmauri kirjoitti:

        Suuressa osassa keiju-margariineja käytetään palmuöljyä. Esim. Keiju laktoositon, keiju normaalisuolainen..

        Ja Flora juokseva, siinä on myös huonosti paistamiseen sopivaa auringonkukkaöljyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja Flora juokseva, siinä on myös huonosti paistamiseen sopivaa auringonkukkaöljyä.

        Siis se auringonkukkaöljyhän kestää vaikka mitä lämpötilaa! ”Auringonkukkaöljy on lähes mautonta ja sillä on hyvä lämmönsietokyky, joten se on hyvä yleisöljy niin paistamiseen kuin leivontaankin.”/
        verkko-k-kauppa

        Kylmäpuristetut rypsi-ja oliiviöljyt terveellisimpiä mutta ei suositella kuumaan paistoon. Tavallinen oliivi-ja tavallinen rypsiöljy sopivat paistamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis se auringonkukkaöljyhän kestää vaikka mitä lämpötilaa! ”Auringonkukkaöljy on lähes mautonta ja sillä on hyvä lämmönsietokyky, joten se on hyvä yleisöljy niin paistamiseen kuin leivontaankin.”/
        verkko-k-kauppa

        Kylmäpuristetut rypsi-ja oliiviöljyt terveellisimpiä mutta ei suositella kuumaan paistoon. Tavallinen oliivi-ja tavallinen rypsiöljy sopivat paistamiseen.

        "Mitä tyydyttyneempää rasva on, sitä vakaampaa se on lämmitettäessä. Siitä syystä tyydyttyneet ja kertatyydyttymättömät öljyt ovat parhaimpia paistamiseen. Sen takia meidän tulisi myös vältellä öljyjä, joissa on korkea monityydyttymätön rasvapitoisuus.

        Monityydyttymättömien rasvojen kemiallisessa rakenteessa on kaksi kaksoissidosta (tai useampia). Nämä kaksoissidokset reagoivat normaalisti hapen kanssa ja muodostavat haitallisia ainesosia korkealle lämpötilalle altistuessaan. Maulla on tietenkin myös merkitystä. Yleensä kun uppopaistamme ruokia, suosimme neutraalimman makuisia öljyjä."
        https://askelterveyteen.com/mika-oljy-on-terveellisinta-paistamiseen/

        Auringonkukkaöljy on monityydyttämätön ja ehkä kaikkein huonoin paistamiseen, vaikka tyydyttämättömät rasvat muuten olisivatkin terveellisempiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitä tyydyttyneempää rasva on, sitä vakaampaa se on lämmitettäessä. Siitä syystä tyydyttyneet ja kertatyydyttymättömät öljyt ovat parhaimpia paistamiseen. Sen takia meidän tulisi myös vältellä öljyjä, joissa on korkea monityydyttymätön rasvapitoisuus.

        Monityydyttymättömien rasvojen kemiallisessa rakenteessa on kaksi kaksoissidosta (tai useampia). Nämä kaksoissidokset reagoivat normaalisti hapen kanssa ja muodostavat haitallisia ainesosia korkealle lämpötilalle altistuessaan. Maulla on tietenkin myös merkitystä. Yleensä kun uppopaistamme ruokia, suosimme neutraalimman makuisia öljyjä."
        https://askelterveyteen.com/mika-oljy-on-terveellisinta-paistamiseen/

        Auringonkukkaöljy on monityydyttämätön ja ehkä kaikkein huonoin paistamiseen, vaikka tyydyttämättömät rasvat muuten olisivatkin terveellisempiä.

        Oliiviöljy on kertatyydyttämätön ja muutenkin todennäköisesti terveellisin. Voin proteiinien palaminen ei ole hyvä, mutta antaa hyvän maun ruokaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Mitä tyydyttyneempää rasva on, sitä vakaampaa se on lämmitettäessä. Siitä syystä tyydyttyneet ja kertatyydyttymättömät öljyt ovat parhaimpia paistamiseen. Sen takia meidän tulisi myös vältellä öljyjä, joissa on korkea monityydyttymätön rasvapitoisuus.

        Monityydyttymättömien rasvojen kemiallisessa rakenteessa on kaksi kaksoissidosta (tai useampia). Nämä kaksoissidokset reagoivat normaalisti hapen kanssa ja muodostavat haitallisia ainesosia korkealle lämpötilalle altistuessaan. Maulla on tietenkin myös merkitystä. Yleensä kun uppopaistamme ruokia, suosimme neutraalimman makuisia öljyjä."
        https://askelterveyteen.com/mika-oljy-on-terveellisinta-paistamiseen/

        Auringonkukkaöljy on monityydyttämätön ja ehkä kaikkein huonoin paistamiseen, vaikka tyydyttämättömät rasvat muuten olisivatkin terveellisempiä.

        Joka paikassa kuitenkin suositellaan airingonkukkaöljyä paistoon. 😐
        Siis ruokaohjepuolella.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joka paikassa kuitenkin suositellaan airingonkukkaöljyä paistoon. 😐
        Siis ruokaohjepuolella.

        Soveltuu varmaankin uppopaistoon kun ei kuumenna liikaa, mutta turvallisempi siinäkin joku muu.


    • Anonyymi

      ”Fazer on päättänyt luopua palmuöljyn käytöstä kaikissa makeis- ja keksituotteissaan. Osa muutoksista on jo tehty, ja iso osa muutoksista toteutetaan 2022-2024 aikana.”

    • Anonyymi

      Palmuöljy-ja soijalakolla periaatteessa voi vaikuttaa sademetsien tuhoamisten vähentämiseksi. Ainakin jos lakkolaisia paaaljon.

    • Anonyymi

      Eniten vältän palmuöljyä sen hirveän maun takia, täytekakkuja ja kääretortuja ei voi syödä enää ollenkaan ellei ole varma ettei ole tuota oksettavaa mönjää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritykset verolle ja yritystuet 10 mrd. eur/v pois

      Kiristämistapauksissa yrityksille sanotaan hei hei. Suomi ei tarvitse yhteiskunnan rahoilla "yrittämistä". Yhteiskunta v
      Maailman menoa
      194
      2665
    2. Riikan perintö: ennätysvelka, ennätystyöttömyys ja ennätysverotus

      Tavallisen keskituloisen suomalaisen verotus on kireintä vuosikymmeniin, ja ensi vuonna palkansaajien käteen jää vieläki
      Maailman menoa
      49
      2608
    3. Mikä on sinun ja kaivattusi ikä

      💕💕💕💕
      Ikävä
      179
      2550
    4. Sannalta jälleen fiksu lausunto johtamisesta

      "I used to think the best argument would win – but real leadership means listening, understanding where people come from
      Maailman menoa
      70
      2252
    5. Riikka se runnoo työttömyyttä lisää

      Menkää töihin! "15–74-vuotiaiden työttömyysasteen trendiluku oli lokakuussa 10,3 prosenttia. Työttömiä oli yhteensä 276
      Maailman menoa
      71
      2115
    6. Sanna Antikainen (ps) : Vornasen pyssy suututti demarit

      https://www.suomenuutiset.fi/sanna-antikaisen-kolumni-vornasen-pyssy-suututti-demarit-mutta-kuka-puhuu-totta/ Vornasen
      Maailman menoa
      41
      2105
    7. Riikka Purra on ihana, jämpti

      Hän yrittää saada Suomen taas kuntoon. Sanoo asiat suoraan, eikä piiloudu kapulakielen taakse. Riikan kaltaisia päättä
      Maailman menoa
      2
      1985
    8. Hallinto-oikeus totesi Sysmän kunnanjohtajan potkut laittomiksi (YLE Lahti 24.11.2025)

      Että näin sitten: Hallinto-oikeus totesi Sysmän kunnanjohtajan potkut laittomiksi – valtuuston päätös nurin ja 50 000 la
      Sysmä
      73
      1586
    9. Onko sulla jotain

      Suunnitelmia?
      Ikävä
      146
      1467
    10. Sorsa: kuvaputki - Lipponen: kaasuputki - Marin: ryppyputki

      Nuo kolme demaria ovat poikkeuksia Suomen poliittisessa historiassa. Ovat ainoita, jotka ovat kyenneet nostamaan puolue
      0
      1340
    Aihe