Kun astutte ravintolaan niin teillä ei ole rikosvastuuta. Voitte vaikka paskoa koko ravintolan niin ette joudu vastuuseen. Ja miksi? Koska kaikki mitä teet asiakkaana on laillista.
Muistakaa kaikki tämä.
7
168
Vastaukset
- Anonyymi
"Kun astutte ravintolaan niin teillä ei ole rikosvastuuta."
Täsmälleen oikein. Mitä mahdollisia rikoksia voisi ravintolassa edes tehdä?
1. Paikkojen hajottaminen tai väkivalta muita asiakkaita kohtaan? Siksi ravintoloissa on järjestysmiehet.
2. Varastaminen? Miten ravintolassa voi edes varastaa, jos ravintoloitsija tarjoilee annokset nenän eteen? Eihän maksukyvyttömyys ole rikos, ravintoloitsijan vastuulle jää maksukyvyn arviointi.
3. Liiallinen humaltuminen? Ei ole varsinaisesti rikos, mutta juuri siksi alkoholin nauttimista ohjataan ravintoloihin, että ihmiset ohjataa pois vaarallisesta yksityisestä alkoholin käytöstä, heitä holhotaan ja heille voidaan anniskella alkoholia turvallisesti ravintoloitsijan vastuulla.
4. Tomaatin ottaminen kurkkuhaarukalla buffetlinjastossa? Ikävää allergiselle asiakkaalle, mutta jos ravintoloitsija ei kykene järjestämään turvallista linjastoa niin hän voi itse syyllistyä rikokseen.- Anonyymi
4. Turvallinen linjasto on järjestetty, ajattelematon asiakas tekee siitä turvattoman.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
4. Turvallinen linjasto on järjestetty, ajattelematon asiakas tekee siitä turvattoman.
Tässä vinkujalle ohje Ruokavirastolta. Huomaatko, että tämä ohje on yrittäjälle, ei asiakkaalle. Huomaa tuo kapiteelilla korostamani kohta. Se on yksiselitteinen velvoite yrittäjälle eikä siinä ole vaihtoehtoa ulkoistaa sitä asiakkaalle. Jos et tähän pysty niin ei kannata pyörittää mitään lounasbuffetpuljua.
7. Huomioi toiminnassa:
Käsittele, varastoi ja kuljeta elintarvikkeet hygieenisesti. Pyri kaikin tavoin varmistamaan se, että elintarvikkeet eivät saastu mikrobeilla tai niihin ei joudu sellaista ainetta, joka niihin ei kuulu. ALLERGIAA AIHEUTTAVAT AINESOSAT ON PYSTYTTÄVÄ PITÄMÄÄN ERILLÄÄN SEKÄ TOISISTAAN ETTÄ ELINTARVIKKEISTA, JOIHIN NIITÄ EI OLE TARKOITETTU.
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikeyrityksen-perustaminen/ravintolan-perustaminen/
On tämä saatana kyllä melkoista kun asiakkaan pitää neuvoa yrittäjää ja hakea hänelle velvoittavat määräykset 😂😂😂 - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tässä vinkujalle ohje Ruokavirastolta. Huomaatko, että tämä ohje on yrittäjälle, ei asiakkaalle. Huomaa tuo kapiteelilla korostamani kohta. Se on yksiselitteinen velvoite yrittäjälle eikä siinä ole vaihtoehtoa ulkoistaa sitä asiakkaalle. Jos et tähän pysty niin ei kannata pyörittää mitään lounasbuffetpuljua.
7. Huomioi toiminnassa:
Käsittele, varastoi ja kuljeta elintarvikkeet hygieenisesti. Pyri kaikin tavoin varmistamaan se, että elintarvikkeet eivät saastu mikrobeilla tai niihin ei joudu sellaista ainetta, joka niihin ei kuulu. ALLERGIAA AIHEUTTAVAT AINESOSAT ON PYSTYTTÄVÄ PITÄMÄÄN ERILLÄÄN SEKÄ TOISISTAAN ETTÄ ELINTARVIKKEISTA, JOIHIN NIITÄ EI OLE TARKOITETTU.
https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikeyrityksen-perustaminen/ravintolan-perustaminen/
On tämä saatana kyllä melkoista kun asiakkaan pitää neuvoa yrittäjää ja hakea hänelle velvoittavat määräykset 😂😂😂Miten vaikeaa on ottaa salaatteja niiden omilla ottimilla? Miten vaikeaa se voi olla?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Miten vaikeaa on ottaa salaatteja niiden omilla ottimilla? Miten vaikeaa se voi olla?
Ehkäpä asiakkaana voi olla myös lapsia, vanhuksia ja vammaisia, jotka eivät ole kuulleetkaan anafylaksiasta? Entä jos asiakas on vaan ajatuksissaan oleva aikuinen, joka ei hoksaa asiaa juuri sillä hetkellä? Pitäisikö sinun sen sijaan julistaa vaikka kilpailu siitä, miten täyttäisit tuon ruokaviraston velvoitteen "on pystyttävä pitämään erillään" eikä uhkailla asiakkaiden salakuvaamisella ja turpaan vetämisellä, jotka molemmat ovat rikoksia?
Tarjoan muutaman positiivisen keinon:
1. Minimoi anafylaksiaa aiheuttavat raaka-aineet
2. Erottele anafylaksiaa aiheuttavat raaka-aineet selvästi erilleen, esimerkiksi kalapöytä on tyypillinen.
3. Laita ystävällinen muistutus asiakkaille, etteivät sekoita ottimia.
4. Laita tarjoilija linjastolle, joka auttaa asiakkaita, valvoo siisteyttä, ruuan loppumista ja mahdollista ristiin kontaminointia.
5. Ilmoita allergiaa aiheuttavat ruoka-aineet. Jos asiakkailla on jotain vastuuta niin se on ruokailijalla omasta annoksestaan. Allerginen ruokailija tekee itse päätöksen, viraileeko lainkaan salaattopöydässäsi, kun se on valvomaton ja asiakkaiden vastuulla oleva sotku.
PS. Olen Keski-Suomesta, mielelläni kuulisin ravintolasi nimen, etten vahingossakaan eksy ja joudu salakuvatuksi ja joku rimpula yrittää vielä vetää turpaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ehkäpä asiakkaana voi olla myös lapsia, vanhuksia ja vammaisia, jotka eivät ole kuulleetkaan anafylaksiasta? Entä jos asiakas on vaan ajatuksissaan oleva aikuinen, joka ei hoksaa asiaa juuri sillä hetkellä? Pitäisikö sinun sen sijaan julistaa vaikka kilpailu siitä, miten täyttäisit tuon ruokaviraston velvoitteen "on pystyttävä pitämään erillään" eikä uhkailla asiakkaiden salakuvaamisella ja turpaan vetämisellä, jotka molemmat ovat rikoksia?
Tarjoan muutaman positiivisen keinon:
1. Minimoi anafylaksiaa aiheuttavat raaka-aineet
2. Erottele anafylaksiaa aiheuttavat raaka-aineet selvästi erilleen, esimerkiksi kalapöytä on tyypillinen.
3. Laita ystävällinen muistutus asiakkaille, etteivät sekoita ottimia.
4. Laita tarjoilija linjastolle, joka auttaa asiakkaita, valvoo siisteyttä, ruuan loppumista ja mahdollista ristiin kontaminointia.
5. Ilmoita allergiaa aiheuttavat ruoka-aineet. Jos asiakkailla on jotain vastuuta niin se on ruokailijalla omasta annoksestaan. Allerginen ruokailija tekee itse päätöksen, viraileeko lainkaan salaattopöydässäsi, kun se on valvomaton ja asiakkaiden vastuulla oleva sotku.
PS. Olen Keski-Suomesta, mielelläni kuulisin ravintolasi nimen, etten vahingossakaan eksy ja joudu salakuvatuksi ja joku rimpula yrittää vielä vetää turpaan.Jos jokaisella salaatilla on oma otin niin ei se kovin vaikeaa ole päätellä, että mitä se tarkoittaa silloin.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jens Ihlen (ex Kukka) poika todistaa oikeudessa
10:49 "Välit ovat olemattomat" Minkälainen isäsi ja sinun välinen suhde on tällä hetkellä? "Minulla ei ole minkäännäkö28010306K-kaupassa on mukava käydä, kun ei tarvitse katsella köyhiä
vasemmistolaisia, joista monet myös varastavat. Mielellään maksaa vähän enemmän tuotteista K-kaupassa, jotka ovat paljon2445993Suomeen ei kuulu ihmiset jotka ei halua kätellä toisia ihmisiä, koska tämä on vääräuskoinen
Nainen joka ei halunnut kätellä Stubbia on selvästi ääripään muslimi, eli sitä sakkia josta niitä ongelmia koituu. Ulos1735424PS:n Purra teki -JÄTTI-VELAT
* * PS:n Purra teki -JÄTTI-VELAT - ! ja jätti MaksuHuolet -Kansan Maksettavaksi -! *955048Vain vasemmistolaiset rakennemuutokset pelastavat Suomen
Kansaa on ankeutettu viimeiset 30+ vuotta porvarillisella minäminä-talouspolitiikalla, jossa tavalliselta kansalta on ot193315Persut huutaa taas: "kato! muslimi!"
Persut on lyhyessä ajassa ajaneet läpi kaksi työntekijöiden oikeuksien heikennystä, joita se on aiemmin vastustanut. Pe92714- 2142622
Nainen, sanotaan että totuus tekee kipeää
Ehkä mutta se voi olla myös se kaikkein kamalin asia kohdata. Kuplassa on turvallista, kun tietää vähemmän on helpompi.172434- 282284
Valtio lopettaa pienituloisten perheiden kylpylälomien tukemisen
Pienituloiset suomalaiset ovat voineet vuosikymmenten ajan hakea tuettuja lomia terveydellisin, sosiaalisin ja taloudell3822217