Muistakaa kaikki tämä.

Anonyymi

Kun astutte ravintolaan niin teillä ei ole rikosvastuuta. Voitte vaikka paskoa koko ravintolan niin ette joudu vastuuseen. Ja miksi? Koska kaikki mitä teet asiakkaana on laillista.

7

131

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Kun astutte ravintolaan niin teillä ei ole rikosvastuuta."

      Täsmälleen oikein. Mitä mahdollisia rikoksia voisi ravintolassa edes tehdä?

      1. Paikkojen hajottaminen tai väkivalta muita asiakkaita kohtaan? Siksi ravintoloissa on järjestysmiehet.

      2. Varastaminen? Miten ravintolassa voi edes varastaa, jos ravintoloitsija tarjoilee annokset nenän eteen? Eihän maksukyvyttömyys ole rikos, ravintoloitsijan vastuulle jää maksukyvyn arviointi.

      3. Liiallinen humaltuminen? Ei ole varsinaisesti rikos, mutta juuri siksi alkoholin nauttimista ohjataan ravintoloihin, että ihmiset ohjataa pois vaarallisesta yksityisestä alkoholin käytöstä, heitä holhotaan ja heille voidaan anniskella alkoholia turvallisesti ravintoloitsijan vastuulla.

      4. Tomaatin ottaminen kurkkuhaarukalla buffetlinjastossa? Ikävää allergiselle asiakkaalle, mutta jos ravintoloitsija ei kykene järjestämään turvallista linjastoa niin hän voi itse syyllistyä rikokseen.

      • Anonyymi

        4. Turvallinen linjasto on järjestetty, ajattelematon asiakas tekee siitä turvattoman.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        4. Turvallinen linjasto on järjestetty, ajattelematon asiakas tekee siitä turvattoman.

        Tässä vinkujalle ohje Ruokavirastolta. Huomaatko, että tämä ohje on yrittäjälle, ei asiakkaalle. Huomaa tuo kapiteelilla korostamani kohta. Se on yksiselitteinen velvoite yrittäjälle eikä siinä ole vaihtoehtoa ulkoistaa sitä asiakkaalle. Jos et tähän pysty niin ei kannata pyörittää mitään lounasbuffetpuljua.

        7. Huomioi toiminnassa:

        Käsittele, varastoi ja kuljeta elintarvikkeet hygieenisesti. Pyri kaikin tavoin varmistamaan se, että elintarvikkeet eivät saastu mikrobeilla tai niihin ei joudu sellaista ainetta, joka niihin ei kuulu. ALLERGIAA AIHEUTTAVAT AINESOSAT ON PYSTYTTÄVÄ PITÄMÄÄN ERILLÄÄN SEKÄ TOISISTAAN ETTÄ ELINTARVIKKEISTA, JOIHIN NIITÄ EI OLE TARKOITETTU.

        https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikeyrityksen-perustaminen/ravintolan-perustaminen/

        On tämä saatana kyllä melkoista kun asiakkaan pitää neuvoa yrittäjää ja hakea hänelle velvoittavat määräykset 😂😂😂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä vinkujalle ohje Ruokavirastolta. Huomaatko, että tämä ohje on yrittäjälle, ei asiakkaalle. Huomaa tuo kapiteelilla korostamani kohta. Se on yksiselitteinen velvoite yrittäjälle eikä siinä ole vaihtoehtoa ulkoistaa sitä asiakkaalle. Jos et tähän pysty niin ei kannata pyörittää mitään lounasbuffetpuljua.

        7. Huomioi toiminnassa:

        Käsittele, varastoi ja kuljeta elintarvikkeet hygieenisesti. Pyri kaikin tavoin varmistamaan se, että elintarvikkeet eivät saastu mikrobeilla tai niihin ei joudu sellaista ainetta, joka niihin ei kuulu. ALLERGIAA AIHEUTTAVAT AINESOSAT ON PYSTYTTÄVÄ PITÄMÄÄN ERILLÄÄN SEKÄ TOISISTAAN ETTÄ ELINTARVIKKEISTA, JOIHIN NIITÄ EI OLE TARKOITETTU.

        https://www.ruokavirasto.fi/yritykset/elintarvikeala/elintarvikeyrityksen-perustaminen/ravintolan-perustaminen/

        On tämä saatana kyllä melkoista kun asiakkaan pitää neuvoa yrittäjää ja hakea hänelle velvoittavat määräykset 😂😂😂

        Miten vaikeaa on ottaa salaatteja niiden omilla ottimilla? Miten vaikeaa se voi olla?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten vaikeaa on ottaa salaatteja niiden omilla ottimilla? Miten vaikeaa se voi olla?

        Ehkäpä asiakkaana voi olla myös lapsia, vanhuksia ja vammaisia, jotka eivät ole kuulleetkaan anafylaksiasta? Entä jos asiakas on vaan ajatuksissaan oleva aikuinen, joka ei hoksaa asiaa juuri sillä hetkellä? Pitäisikö sinun sen sijaan julistaa vaikka kilpailu siitä, miten täyttäisit tuon ruokaviraston velvoitteen "on pystyttävä pitämään erillään" eikä uhkailla asiakkaiden salakuvaamisella ja turpaan vetämisellä, jotka molemmat ovat rikoksia?

        Tarjoan muutaman positiivisen keinon:
        1. Minimoi anafylaksiaa aiheuttavat raaka-aineet
        2. Erottele anafylaksiaa aiheuttavat raaka-aineet selvästi erilleen, esimerkiksi kalapöytä on tyypillinen.
        3. Laita ystävällinen muistutus asiakkaille, etteivät sekoita ottimia.
        4. Laita tarjoilija linjastolle, joka auttaa asiakkaita, valvoo siisteyttä, ruuan loppumista ja mahdollista ristiin kontaminointia.
        5. Ilmoita allergiaa aiheuttavat ruoka-aineet. Jos asiakkailla on jotain vastuuta niin se on ruokailijalla omasta annoksestaan. Allerginen ruokailija tekee itse päätöksen, viraileeko lainkaan salaattopöydässäsi, kun se on valvomaton ja asiakkaiden vastuulla oleva sotku.

        PS. Olen Keski-Suomesta, mielelläni kuulisin ravintolasi nimen, etten vahingossakaan eksy ja joudu salakuvatuksi ja joku rimpula yrittää vielä vetää turpaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ehkäpä asiakkaana voi olla myös lapsia, vanhuksia ja vammaisia, jotka eivät ole kuulleetkaan anafylaksiasta? Entä jos asiakas on vaan ajatuksissaan oleva aikuinen, joka ei hoksaa asiaa juuri sillä hetkellä? Pitäisikö sinun sen sijaan julistaa vaikka kilpailu siitä, miten täyttäisit tuon ruokaviraston velvoitteen "on pystyttävä pitämään erillään" eikä uhkailla asiakkaiden salakuvaamisella ja turpaan vetämisellä, jotka molemmat ovat rikoksia?

        Tarjoan muutaman positiivisen keinon:
        1. Minimoi anafylaksiaa aiheuttavat raaka-aineet
        2. Erottele anafylaksiaa aiheuttavat raaka-aineet selvästi erilleen, esimerkiksi kalapöytä on tyypillinen.
        3. Laita ystävällinen muistutus asiakkaille, etteivät sekoita ottimia.
        4. Laita tarjoilija linjastolle, joka auttaa asiakkaita, valvoo siisteyttä, ruuan loppumista ja mahdollista ristiin kontaminointia.
        5. Ilmoita allergiaa aiheuttavat ruoka-aineet. Jos asiakkailla on jotain vastuuta niin se on ruokailijalla omasta annoksestaan. Allerginen ruokailija tekee itse päätöksen, viraileeko lainkaan salaattopöydässäsi, kun se on valvomaton ja asiakkaiden vastuulla oleva sotku.

        PS. Olen Keski-Suomesta, mielelläni kuulisin ravintolasi nimen, etten vahingossakaan eksy ja joudu salakuvatuksi ja joku rimpula yrittää vielä vetää turpaan.

        Jos jokaisella salaatilla on oma otin niin ei se kovin vaikeaa ole päätellä, että mitä se tarkoittaa silloin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Oulaisten vaalit, hyvä alku mutta lisää toimenpiteitä tarvitaan.

      Hallituksen toimet rikollisuutta vastaan alkavat tuottaa tulosta. Puolueväriin katsomatta demokratian valtaa ja perustus
      Oulainen
      6
      4125
    2. Olet minua

      vanhempi, mutta se ei vaikuta tunteisiini. Tunnen enemmän kuin ystävyyttä. Olo on avuton. Ikävöin koko ajan. Yhtäkkiä va
      Ikävä
      95
      2253
    3. Jos tapaisimme uudelleen?

      niin luuletko että mikään muuttuisi vai toistuuko meidän historia? Ehkä vähän eri tavalla mutta samoin tuloksin J
      Ikävä
      59
      964
    4. Hän on niin

      Hyvännäköinen. Vaikea vastustaa
      Ikävä
      47
      834
    5. Mites nyt suu pannaan

      Kitkiöjoki ja Järvinen solmivat Attendon/Terveystalon kanssa sopimuksen, jonka mukaan sopimuksen irtisanomisoikeus on va
      Sysmä
      37
      833
    6. Mies pyysi rahaa

      Jälkikäteen kun tarjosi kyydin yhteisestä harrastuksesta kotiini. Mitä vi**... Ei ihastunut mies noin toimi?
      Ikävä
      185
      820
    7. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      34
      811
    8. Nähdäänkö ensi viikolla

      paikassa joka alkaa samalla kirjaimella kuin etunimesi? Ikävä on sinua. Fyysistä läsnäoloasi.
      Ikävä
      35
      772
    9. Taas Lieksassa tyritty

      Suomalaisten kansallismaisemaa juntit pilaamassa. Nuori tyttö kaupunginjohtajana ei ole sen viisaampi. *S-ryhmän hanke
      Lieksa
      119
      755
    10. 35
      754
    Aihe