LK Levin jätevedet Ounasjokeen Kalastus. com

Anonyymi

LK: Levin jätevedet Ounasjokeen | Kalastus.com



Levin takapuolella

Ounasjoen Riikonkoskesta löytyy putki,
joka tulee tunturikylän vessasta.

Hajun tuntee haistelematta. Ei epäilystäkään: se on sitä itseään.


- Paskaputkeksi me tätä kutsutaan, valokuvaaja Sauli Koski tunnustaa.

Olemme Ounasjoen Riikonkosken rantatörmällä, jota koristaa keltainen kyltti. "Viemärin purkuputki. Etäisyys rannasta 30 m", siinä lukee.

Koski on avannut tarkastusluukun, josta on suora näköyhteys putkeen. Siellä käy kova kohina. Taskulampun valokeilassa näkyy ruskeaa, joka on tarttunut putken sisäpintaan. Lemu kuvottaa, vatsa on kääntyä nurin.

- Eikä se ole nyt edes pahimmillaan. Toisinaan haju on kuin seitsemän jättiläistä olisi pieraissut liha-aterian jälkeen, Koski vertaa.

Jättiläisiä täällä ei ole, mutta jättiläismäinen tunturikeskus löytyy. Sen nimi on Levi.

Se on hajun alkulähde.

24 000 vessanvetäjää

Suomen suurimmassa hiihtokeskuksessa on tuhansia vessoja.

Kun Levillä on sesonki, tunturiin ahtautuu 24 000 vessanvetäjää. Turistin kakka ja pissa päätyvät putkeen, joka vie jätökset Levin Vesihuolto Oy:n Taalovaaran jätevedenpuhdistamolle. Se seisoo Levin kupeessa lähellä Ounasjokea.

Puhdistamolta jätevesi jatkaa putkimatkaansa kohti Ounasjoen Riikonkoskea paikkaan, missä seisomme parhaillaan.

Sauli Koskea jurppii, eikä hän peittele tunteitaan. Valokuvaaja asuu jokivarressa Riikonkosken alapuolella, missä mikään ei ole kuten ennen - siis 5-10 vuotta sitten.

Tuolloin paikka oli vielä Kosken perheen vakituinen kala-, uinti- ja retkikohde.

- Hiekkarannat ovat muuttuneet lieterannoiksi. Kun tulet veneellä ylävirran puolelta tähän kohtaan, haju tulee vastaan. Koski on niin matala, että siinä voi kahlata paitsi, ettei siinä voi kahlata, koska kivet ovat liukkaita niljakkeita, hän kertoo.

Ei kelpaa pesuvedeksi

Riikonkoski oli aikaisemmin kalamiesten ja -naisten suosiossa. Perhokalastajat viihtyivät koskessa, vetouistelijat kosken alla.

Eivät viihdy enää.

- Se on putken syy. Kalaa ei pidetä syömäkelpoisena, Sauli Koski selittää ja kertoo ottaneensa aikaisemmin kahviveden joesta.

- Ei puhettakaan, että enää uskaltaisin. Homma loppui, kun pannuun ui paskakikare.

Koski ei ole yksin murheineen. Riikonkosken alapuoliset mökkeilijät eivät ole käyttäneet jokivettä enää aikoihin edes pesuvetenä.

- Kun vesi seisoo saavissa vähän aikaa, haju on hirveä. Peseydymme räystäsvedellä, yksi mökkiläisistä kertoo ja muistelee kaiholla aikoja, jolloin mökkiväki otti ruokavedenkin joesta.

- Meillä on ollut mökki jokivarressa 30 vuotta. Viimeisen 10 vuoden aikana joen pohja on limottunut pahasti. Syyllisestä ei ole epäselvyyttä, sillä kosken yläpuolella pohja on puhtaampi.

Mökkiläistä naurattaa puheet Ounasjoen lohikannan elvyttämisestä.

- Lohi on puhtaan veden kala. Ei se viemäriin nouse, hän vinoilee.

Kenen syy, kenen ei?

Ounasjoen veden heikko laatu on puhututtanut jokivarren asukkaita jo vuosia.

Ely-keskuksen asiantuntijat ovat selittäneet ilmiötä metsäojituksilla, maanviljelyllä ja sääolosuhteilla. Listalta puuttuu Riikonkosken viemäriputki.

- Ongelmia on ollut aikaisemmin, muttei enää viime kesästä lähtien. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa, tarkastaja Tarmo Oikarinen sanoo ja selittää putkesta tulevaa hajua hapettomassa tilassa tapahtuvalla mätänemisellä.

- Puhdas vesikin voi haista siltä.

Vedenlaatuvalitukset ovat tuttuja Oikariselle, joka on vastaanottanut niitä myös Riikonkosken yläpuolisen Ounasjoen varresta. Tosin valtaosa valituksista on lähtöisin alempaa.

- Valituksia tulee myös muista vesistöistä paikoista, missä ei ole mitään kuormitusta, hän huomauttaa.

Tarkastaja ei itse joisi Ounasjoen vettä ilman keittämistä, eikä kalastaisi Riikonkosken alapuolella.

- Vaikka uskon kyllä, että kala on syötävää.

Retkiä paskaputkelle

Sauli Koski sulkee paskaputken tarkastusluukun. Hän on lauhtunut sen verran, että kykenee juomaan termospullokahvit suklaaleivoksen kera.

Retkikeli on mainio. Aurinko paistaa siniseltä taivaalta. Riikonkoski kohisee ja höyryää pakkasessa. Rantajäätä koristavat ketun, jäniksen ja kärpän jäljet. Joen takana kohoavan vaaran laki on puhtaan valkoinen. Muita ihmisiä ei näy, eikä kuulu, mutta hajun tuntee.

46

1003

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Valjastettava paska joki sähköntuotantoon

      • Anonyymi

        Joesta saa rakennettua kaivuulla sivujoen mistä padolla saa sähköä niin ettei vaikuta jokeen eikä kaloihin.


    • Anonyymi

      Rakennustyömaan päästö värjäsi Kemijoen vettä Rovaniemellä
      Ohikulkijat saivat eilen ihmetellä Rovaniemen uimarannalla ojaa pitkin Kemijokeen valunutta ainetta, joka värjäsi joen veden valkoiseksi. Ympäristöviranomaisten selvityksen perusteella valkoinen maitomainen aine oli kalliokairauksessa syntynyttä ohutta liejua, joka tuli noin puolen kilometrin päässä joesta olevalta rakennustyömaalta.

      Uimarannan pikku laguunin vesi oli kuin maitoa.
      Rovaniemen uimarannan pikku laguunin vesi oli kuin maitoa. Kuva: Vesa Vaarama / Yle
      VESA VAARAMA
      27.10.2015

      Kemijokeen laskee pieni oja Rovaniemen uimarannan eteläpäässä. Vetensä oja saa pääasiassa niin sanotuista hulevesistä Ounasvaaran laidasta kauppakeskus Ounaksen seutuvilta.

      Ison osan matkasta vesi kulkee maan alla putkia pitkin, pintaojaan se tulee rautatien vanhan kivisillan jälkeen.

      Valkoinen aine joutui hulevesikanaviin ja sitä myötä ojaan Rovaniemen kaupungin ympäristöviranomaisten selvityksen mukaan liikekeskus Ounaksen työmaalta, joka pyörähti täyteen vauhtiin pari viikkoa sitten.

      Kauppakeskukseen tulee maalämpöjärjestelmä, jota varten kairataan viisi 250 metriä syvää reikää.

      – Kauppakeskuksen työmaalla on maalämpökaivojen poraus menossa ja eilen siihen sattui eteen sellainen kallioperä, josta tällaista vaaleaa jauhautunutta kiveä sekoittui prosessiveteen mitä kairauksessa käytetään. Sieltä se väri on tullut, Rovaniemen kaupungin ympäristötarkastaja Harri Katainen sanoo.

      – Se ei ole millään tavalla vaarallista. Se on käytännössä kivipölyä.

      Maidonvalkeaa vettä pääsi hulevesikanaviin eli sadevesiviemäreihin vaikka työmaalla on kairausvedelle saostusallas. Kova kiviaines jauhautui niin hienoksi, että se ei ehtinyt saostua altaassa. Valkea väri tulee kallioperän kvartsi- ja maasälpäpitoisista kerrostumista.

      Avantouintipaikka suojattiin varmuuden vuoksi
      Heti ohikulkijoiden ilmoituksen jälkeen Lapin pelastuslaitos kävi uimarannalla tarkistamassa tilanteen. Paikan päällä selvisi nopeasti, että kyse ei ollut erityisestä vaaratilanteesta tai myrkyllisestä aineesta, joka olisi vaatinut pikaisia toimia.

      Pelastuslaitos asetti uimarannan akanvirtaan puomin varmistamaan, että värjäytynyt vesi ei päässyt kulkemaan kohti lähellä olevaa avantouintipaikkaa.

      Kotimaa
      Rakennustyöma

      • Anonyymi

        Apua jätevedet pitää ohjata johonkin muualle ihmiset kuolee jos vedet saastuu.


    • Anonyymi

      AGNICO EAGLE FINLAND OY ENONTEKIÖN VESIHUOLTO OY …
      kemijoenvsy.fi/download/Liite_2_Ounasjoki_tarkkailusuunnitelma.pdf · PDF tiedosto
      yhtyen Kemijokeen Rovaniemen kaupungin kohdalla. Ounasjokeen pohjoisesta tulevat latvahaarat Näkkäläjoki, Pöyris–Vuontisjoki ja Käkkälöjoki saavat alkunsa erämaa- ... Enontekiön Hetan taajaman käsitellyt jätevedet johdetaan kaivettua viemäriä pitkin Näkkäläjokeen, joka laskee edelleen Vaikkojoen kautta Ounasjokeen.

      • Anonyymi

        Kaikista saastunein vesimassa voidaan käyttää sähkön tuotantoon ei muita. Järki päässä.Ennen tehtiin vesitorneja juomaveden puhdistukseen.Ette voi syödä saastuneita kaloja joten pakko vaan suojella vedet.


    • Anonyymi

      Sierilän voimalaitoksen rakentaminen Kemijokeen, Rovaniemen mlk
      https://www.ymparisto.fi/fi-FI/content/10969/25246
      Lausunto pyydetty seuraavilta: Rovaniemen maalaiskunta, Rovaniemen kaupunki, Ympäristöministeriö, Maa- ja metsätalousministeriö, Kauppa- ja teollisuusministeriö, Lapin liitto, Lapin TE-keskus kalatalousyksikkö, Tielaitos, Lapin piiri, Lapin Lääninhallitus Sosiaali- ja terveysosasto, Lapin luonnonsuojelupiiri, Suomen ympäristökeskus

      • Anonyymi

        Vesivoimalla pärjää kokonainen kylä mutta sivujoki kaloille oltava siis vain osittainen voimala ja jätevedet puhdistetaan. Muuten kalat kuolee.


    • Anonyymi

      Rovaniemellä öljyvahinko – öljy vuoti Kemijokeen ...
      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rovaniemella-oljyvahinko-oljy-vuoti-kemijokeen-hul...
      26.4.2019 · Kemijokeen on valunut öljyä hulevesiviemäristä Jyrhämänrannassa Rovaniemellä. Pelastuslaitos on aloittanut vahingontorjunnan putken ympärillä öljynimeytyspuomeilla. ... Rovaniemen kaupungin omistama Napapiirin Energia ja Vesi sekä urakoitsija Eerola Yhtiöt tutkivat parhaillaan öljyn alkuperää.

    • Anonyymi

      Uraanikaivos Rovaniemelle - Rovaniemi - Suomi24 Keskustelut
      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16863760
      24.3.2021 · Uraanikaivos Rovaniemelle. Hei rovaniemeläiset ! Mitä mieltä olette kaupungin lähelle suunnitellusta uraanikaivoksesta. Ylitornion puolella vastustus näyttää kasvavan. Puolustajina siellä näyttää olevan enää muutama yksinkertainen, joka haluaa töitä ja muuttoa paikkakunnalle.

    • Anonyymi

      LKS vataa kaikki pukataan kemijokee n

    • Anonyymi

      oli kauheeeta uistimeen tarttui sikiö revitty abortoitu kemijoesta

    • Anonyymi

      evestin paskat kaupasta sinne mennee meltaus saatana maksa miljoonia paskaa pukannut jokee n 40 vuotta

      • Anonyymi

        Onko se Torniojoen rannalla se Everstin piilo?


      • Anonyymi

        Kuka eversti Meltauksessa?


      • Anonyymi

        Evestistä puheen ollen, täytyy ajella tuosta paikasta ohi jottei mene fiilikset pilalle kun on tien päällä. Käyn silloin tällöin kaffeella siinä,kävin taas viimeviikolla, Piirakan kappale ja haalea kahvinlitku 7 euroa ! myyjätär kun saapui odottelun jälkeen kassalle,ei tervehdi ja naama norsunvitulla. Hemmetin hieno paikka muuten,komeat maisemat aukeaa joelle päin isoista ikkunoista. Mutta,mikä tuota henkilökuntaa vaivaa ??


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Evestistä puheen ollen, täytyy ajella tuosta paikasta ohi jottei mene fiilikset pilalle kun on tien päällä. Käyn silloin tällöin kaffeella siinä,kävin taas viimeviikolla, Piirakan kappale ja haalea kahvinlitku 7 euroa ! myyjätär kun saapui odottelun jälkeen kassalle,ei tervehdi ja naama norsunvitulla. Hemmetin hieno paikka muuten,komeat maisemat aukeaa joelle päin isoista ikkunoista. Mutta,mikä tuota henkilökuntaa vaivaa ??

        Aina ollu paskapalvelu,jo sen vanhemman sukupolven aikana.( poikkeuksena myymäläauto.siellä oli kiva asioida )Nuoremmat tämän perineet. Hymyhän ei maksa mitään.


    • Anonyymi

      myös meetoo ottaa kantaa kemjoki oy sex häirintää

    • Anonyymi

      palosaari nähty paskalla jokeen luultiin mursusksi

    • Anonyymi

      valjastettava heti

    • Anonyymi

      kyllä

    • Anonyymi

      teille jotka Ounasjokea vaaditte valjastettavaksi,onko sitten paskan ym. saastan laskeminen valjastettuun jokeen sallittu ? joku järki näihin kirjoituksiinkin !Levin jätevesien huono käsittely on ollut tiedossa jo vuosia,Kittilän kunnalla vain ei paukut,uskallus riitä asiasta osoittaa todellista syypäätä. Itseään,sillä he ovat riittämättömän paskanpuhdistuslaitoksen rakennuttaneet. Levin yrittåjille puhdas luonto on tärkeää vain mainoksissa,käytäntö on jotain aivan muuta.

      • Anonyymi

        Varteenotettava näkökulma.


      • Anonyymi

        Kokonaan mitään jokea ei voi padota tai valjastaa kalat kytee vastavirtaan ja niiden lisääntyminen on tärkeää. Myös saasteet ei saa päästä vesiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kokonaan mitään jokea ei voi padota tai valjastaa kalat kytee vastavirtaan ja niiden lisääntyminen on tärkeää. Myös saasteet ei saa päästä vesiin.

        mitä kytee hahaha


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        mitä kytee hahaha

        Tietoinen tajunta räjähti.
        Syy on tärkeä tietää että oikea vika tulee korjatuksi. Ei mikään virtuaalipeikko.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietoinen tajunta räjähti.
        Syy on tärkeä tietää että oikea vika tulee korjatuksi. Ei mikään virtuaalipeikko.

        Jo heinä-elokuussa 2022 Kittilän Ounasjokiongelmat ovat räjäyttäneet tajunnan.
        Saivartelu poroista, sorasta, hilloista on nettikirjoittajan ja sen kaffepannuun livahtaneen kakkakikkareen ajatonta viihdettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varteenotettava näkökulma.

        Laiminlyönti viemärivesiä jokeen purkamalla on todellinen ympäristörikos.


    • Anonyymi

      kyllä

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      Luonnonsuojelijat paikalle niillä pitää olla paskan puhdistuslaitos siellä ja veden puhdistus ei jätteitä saa puhdistamista laskea vesistöön missään.Tiedetään näitä laskettelu yrittäjiä toiset ei välitä heittää paskat vesistöön. Ei siihen kuole kun jätteet lajittelee.

    • Anonyymi

      "luonnonsuojelija/jat"miten vain,eikös kaikkien pitäisi niihin lukeutua ? Eihän se niin voi mennä,että toinen suojaa ja toinen sitte sotkee ! Mikä on logiikka tällaisessa ? Nykyään on tietoa, taitoa ja osaamista aivan tarpeeksi joka alalla ja osa-alueella yhteiskunnassamme jättää puhdas luonto jälkipolvillemme...jos vain halutaan. Valjastettu joki ei voi muuttua paskaviemäriksi vain sen takia,että siinä on voimalaitoksia. Valjastamaton, taas edustaa vapaata ,mutta harvoin ihmisen käden muovaamaatta olevaa uomaa jossa vesi virtaa,Ounasjoki on suurelta osalta perattu puutavaran uittoa varten 60 luvulla,sittemmin jokea on "entisöity" kylläkin kyseenalaisin tuloksin, Esim. Harjuskannat romahtaneet lähes kokonaan,vaikkei maataloutta enää ole jokea kuormittamassa,myöskin metsäojitukset harventuneet Ihminen tähän on syypää,ei lehmä eikä metsäkone. Irvailijoita ja paskanlässyttäjiä riittää aina,niitten puheille yks ja sama. Levin paskaputki on vain yksi ihmisen välinpitämättömyyden törkeä esimerkki ! Kukaan ei ota vastuuta,kun kysymys on yhteiskunnan vastuusta. Levi on saanut Kittilän päättäjistä niskalenkin ja se pitää.

      • Anonyymi

        Palosaari vs Kurula?


    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      Jos tämä paskaputki on totta, on se suurimpia rikoksia joka on salattu vuosia.
      Nyt luonnonsuojelijat voisivat alkaa toimiin.
      He voisivat sitoa itsensä putken päähän kettingillä kiinni ja todistaa mikä on totuus, jotta julkisuus leviäisi laajemmallekin...
      Onko Kittilän päättäjät sulkeneet silmänsä ihmetellään maailmalla?
      Käykö tässä samoin, kun jupakassa jossa rikolliset tuomittiin 10 vuoden mietinnön jälkeen?

      • Anonyymi

        Sitäpä sitä. Minusta luonnonsuojelijoiden pitäisi kömpiä Aalistunturilta protestoimaan Levin
        viemäriputken ollako vai eikö olla.
        En ole nähnyt missään kerrottavan että tuo viemäriputki on tukittu.


    • Anonyymi

      Tama putki pitta laitta tulpa paa

    • Anonyymi

      tässsä syylliset



      Lapin Kansa
      LAPPI
      UUSIMMAT
      URHEILU
      PODCASTIT
      NÄKÖISLEHDET

      PÄÄKIRJOITUS: KKO:n Kit­ti­lä-pää­tös on kun­ta­päät­tä­jil­le monella tapaa kiu­sal­li­nen
      PODCAST: Onko kes­kus­ta enää Lapin suurin? Oletko Väy­ry­sen ope­tus­lap­si, Katri Kul­mu­ni?
      VAALIKONE: Kokeile kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä omaa aja­tus­maail­maa­si
      MAINOS: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä
      KKO tuo­mit­si Kit­ti­län kun­nan­joh­ta­jan eh­dol­li­seen van­keu­teen van­hois­ta vir­heis­tä – kun­ta­päät­tä­jil­le tilanne on monella tapaa kiu­sal­li­nen
      Lapin Kansa
      23
      02.03.2023 16:00
      KITTILÄ-JUPAKKA
      Timo Kurula on toiminut Kittilän kunnanjohtajana joulukuusta 2022 lähtien.
      Timo Kurula on toiminut Kittilän kunnanjohtajana joulukuusta 2022 lähtien.
      KUVA: ANSSI JOKIRANTA
      PÄÄKIRJOITUS // 3.3.2023
      Reilut 10 vuotta jatkuneen Kittilä-jupakan uusin käänne nähtiin torstaina, kun korkein oikeus (KKO) tuomitsi kunnanhallituksen puheenjohtajana 2013 toimineen Timo Kurulan 60 päivän ehdolliseen vankeuteen virka-aseman väärinkäytöstä.
      Päätöksen merkittävyyttä lisää se, että hän on nykyisin Kittilän kunnanjohtaja.

      Kyse on koko jupakan käynnistäneestä oikeusjutusta. Sen ydinkysymys oli, syyllistyivätkö kunnanhallituksen jäsenet virka-aseman väärinkäyttöön peruuttaessaan kunnanjohtaja Anna Mäkelän Levin hiihtokeskusjohtajasta Jouni Palosaaresta poliisille tekemän tutkintapyynnön, joka koski hissikauppoja.

      Lisäksi hallitus antoi kunnan edustajille omistajaohjausta, jonka mukaan Palosaari oli palautettava toimitusjohtajaksi. KKO:n mukaan syyllistyivät.

      Juttu jatkuu mainoksen jälkeen
      Juttu jatkuu
      Sen sijaan Palosaaren toiminnassa ei ole todettu laittomuuksia. Hän toimii yhä hissiyhtiön johtajana.

      Kyseisen episodin seurauksena kunnanvaltuusto erotti Mäkelän. Korkein hallinto-oikeus totesi potkut sittemmin laittomiksi ja kunta joutui maksamaan erotetulle 140 000 euron korvaukset.

      Erottamisesta lähti oikeusprosessien vyöry, jonka selvittely on jatkunut näihin päiviin asti. Pääosa syytteistä on hylätty.

      KKO:n tuomio koskee Kurulan lisäksi kunnanhallituksen ex-varapuheenjohtajaa Aki Maunulaa ja Palosaari-asiassa aktiivisesti toiminutta hallituksen jäsentä, jotka saivat 60 päiväsakkoa. Kolme muuta jäsentä tuomittiin 40 ja kaksi varajäsentä 10 päiväsakkoon.

      KKO katsoi hallituksen päätösten ensisijaisena vaikuttimena olleen pyrkimys hyödyttää Palosaaren, eikä kunnan etua – näin he käyttivät päätösvaltaansa hallintolain vastaisesti. Sekä Lapin käräjäoikeus että hovioikeus olivat aiemmin hylänneet syytteet.

      KKO:n päätös on Kittilän kannalta kiusallinen – johtaahan kuntaa nyt vankeustuomion saanut mies. Vaikka tuomio ei liity Kurulan nykyvirkaan mitenkään, tuomion taustalla olevat asiat ovat Kittilän asioita, joita Kurula on ollut keskeisessä asemassa hoitamassa.

      Kurula tuskin eroaa (LK 2.3.). Kunta joutunee ottamaan kantaa hänen viranhoitonsa jatkoedellytyksiin.

      Tässä yhteydessä on hyvä muistaa, että valtuusto valitsi Kurulan kunnanjohtajaksi viime joulukuussa selkeällä äänten enemmistöllä tilanteessa, missä oikeusprosessin tiedettiin olevan kesken.

      Toki vähemmistö – seitsemän valtuutettua – jätti valintaan eriävän mielipiteen. Tältä pohjalta on silti vaikea uskoa, että valtuusto päätyisi erottamaan Kurulan.

      Kittilän kunnallisen päätöksenteon jo ennestään ryvettyneelle maineelle KKO:n päätös ei tee hyvää. Sen sijaan Kittilän imago kestänee uusimmankin takaiskun – kuuluuhan Levin pitäjä pohjoisen elinvoimaisimpiin kuntiin, missä asukasluku kasvaa ja palvelut pelaavat.

      P.S.

      Lapin kansanedustaja Markus Mustajärvi (vas.) jää Suomen poliittiseen historiaan Nato-änkyränä, joka vastusti Suomen puolustusliittojäsenyyttä loppuun asti. Eduskunnan äänestyksessä keskiviikkona hän ehdotti Nato-jäsenyyttä koskevan lakiesityksen hylkäämistä (LK 2.3.). Ehdotus sai täystyrmäyksen, kun eduskunta hyväksyi Nato-jäsenyyden äänin 184-7. Mustajärvi sai taakseen vain muutaman vasemmistoliiton edustajan. Aika näyttää, puolustiko Lapin mies Suomen eduskunnassa Suomen vai Venäjän turvallisuutta.

      KOMMENTOI (23)


      LUE LISÄÄ
      Korkein oikeus aloitti Kittilä-jupakan vastaajien ja todistajien kuulemisen Rovaniemellä – Timo Kurula: "En toivoisi tällaista kenellekään"
      Korkein oikeus aloitti Kit­ti­lä-ju­pa­kan vas­taa­jien ja to­dis­ta­jien kuu­le­mi­sen Ro­va­nie­mel­lä – Timo Kurula: "En toi­voi­si täl­lais­ta ke­nel­le­kään"
      25.04.2022 16:05
      Kittilässä tehtiin virheitä lakia rikkomatta ja opittiin, että sopiminen tulee aina riitelyä halvemmaksi
      PÄÄKIRJOITUS
      Kit­ti­läs­sä tehtiin vir­hei­tä lakia rik­ko­mat­ta ja opit­tiin, että so­pi­mi­nen tulee aina rii­te­lyä hal­vem­mak­si
      04.05.2021 15:24
      Korkein oikeus jäi pohtimaan Kittilää –  jos vastaajat todetaan syyllisiksi, valtio saattaa periä heiltä takaisin jo korvatut asianajokulut
      Korkein oikeus jäi poh­ti­maan Kit­ti­lää –  jos vas­taa­jat to­de­taan syyl­li­sik­si, valtio saattaa periä heiltä ta­kai­sin jo kor­va­tut asian­ajo­ku­lu

    • Anonyymi

      kittilän kommarit tekkee mitä haluaa

    • Anonyymi

      Kittilässä ole mitään kommareita,ikinä ollukkaan.Paskaa jauhat. Kapitalistin perseen nuolija vassareita sielläon,ei mitään eikä ketään muuta.

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      fffff

    • Anonyymi

      ddd

    • Anonyymi

      ddd

      • Anonyymi

        opettele kirjottaan sieki ! Ei tarvi takoa tuota yhtä kirjainta.


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1863
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1426
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe