Plasmafysiikka ja sähköisen universumin malli

Plasmafysiikka on paljon monimutkaisempaa ja paljon vaikeammin mallinnettavissa matemaattisilla kaavoilla kuin gravitaatioon perustuva fysiikka joka on enimmäkseen lineaarista kun taas plasmasysteemit voivat olla toisiinsa nähden avoimia, itseorganisoituvia, epälineaarisia, epätasapainossa olevia systeemeitä hyvin samantapaisella tavalla kuin biologiset systeemit.

Plasmafysiikka perustuu sähkömagnetismiin ja se on paljon voimakkaampaa ja sen "toimintarepertuaari" on laajempi kuin pelkällä gravitaatiolla joka on vetävä ja heikko voima kun taas sähkömagnetismi on sekä vetävä että työntävä että hyvin vahva voima.

Plasmafysiikka on mittakaavasta riippumatonta eli esim. galaksien kaltaisten plasmasysteemien käyttäytymistä voi testata laboratorio-olosuhteissa kun taas gravitaation vaikutus näkyy selkeästi vain kuiden, planeettojen ja sitä suurempien kappaleiden tasolla.

Thunderbirds kanavalla on useita mielenkiintoisia videoita liittyen plasmakosmologiaan, plasmafysiikkaan ja sähköisen universumin kosmologiaan ja ne kuvaavat täysin toisenlaista ja paljon"elävämpää" ja konkreettisempaa todellisuutta kuin pitkälle matematisoitu valtavirtatiede joka alkaa jo muistutaa vahvasti keskiaikaisia episykimalleja jotka nekin aikoinaan kykenivät ennustamaan ilmiöitä riittävän tarkasti ihmisten arjen tasolla.

Tässä yksi esimerkki:

Mel Acheson: Playing w/Power Thinking | Thunderbolts
https://www.youtube.com/watch?v=THPSxlS0X9Y

Aurinko on valtava plasmapallo jonka sähkömagneettiset voimat yltävät aurinkokunnan laidoille asti ellei paljon kauemmaksikin jos sähköisen universumin malli pitää paikkansa.

Plasmakosmologia on vaihtoehtoinen skenaario pelkkään gravitaatioon perustuvalle alkuräjähdysmallille ja viime aikoina on ilmaantunut useita tutkimuksia joiden mukaan sähkömagnetismi näyttelee paljon merkittävämpää aurinkojen ja galaksien toiminnassa kuin tähän mennessä on oletettu.

Eräs vihje siitä että pelkkään gravitaatioon perustuva kosmologia ei oikeasti toimi on se että sitä paikkaamaan on jouduttu postuloimaan ns. pimeää ainetta ja pimeää energiaa ja sitä pimeää ainetta oletetaan sitten olevan suurin osa maailmankaikkeuden aineesta.

Vaihtoehtoinen ja minusta paljon selkeämpi skenaario on se että gravitaatio ei yksinkertaisesti riitä galaksien käyttäytymisen mallintamiseen vaan siihen tarvitaan sähkömagnetismia ja nimenomaan plasmafysiikkaa ja saattaa olla että gravitaatiolla ei ole mitään merkitystä vaan se on pohjiimmiltaan sähkömagnetismista johtuva emergentti ilmiö eikä sähkkömagnetisminkaan ymmärys taida olla vielä lähelläkään täydellistä.

Kun luonnontieteissä on keskitytty viimeiset sata vuotta pelkkään matematiikkaan ja laskemiseen niin monet vaihtoehtoiset mallit kuten plasmafysiikka ovat jääneet paljon vähemmälle huomiolla koska sitä paljon vaikeampaa mallintaa matemaattisesti eikä taivu samalla tavalla yksinkertaisiin kaavoihin kuin esim. gravitaatio.

David Bohm tutki plasmafysiikkaa ja totesi että plasmalla on hyvin paljon samoja ominaisuuksia kuin biologisilla organismeilla ja kuten tiedämme biologia ei ole helposti tai ei ollenkaan kattavasti matematisoitavissa ja biokemiakin voi tutkia vain kuollutta orgaanista ainetta.

7

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Se olikin lyhyt palstailutauko. 25.06.2022 klo 5:56 multinikki FractalMind/Belisario/Mandraken haamu kirjoitteli:

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17502471/pioneer-anomalia-ja-gravitaation-voimakkuuden-mukaan-vaihteleva-valonnopeus#comment-115534380

      "Jätän nyt teidät toistaiseksi omaan rauhaanne. Tämä oli oikeastaan vain testausta ja demoilua omalta kannaltani ja siirryn nyt toistaiseksi oikeasti kiinnostavien askareiden pariin."

      Se "kiinnostava askare" näyttääkin olevan nojatuolifilosofian ja käsienheiluttamisen jatkaminen tähtitiedepalstalla. Sinunhan piti jättää meidän toistaiseksi omaan rauhaamme mutta petit lupauksesi saman tien. En toki hämmästynyt siitä että et ole edes sanasi mittainen mies. Sehän on jo aiemminkin tullut selväksi.

      • Pelkkää häiriköintiä sinulta eikä liity muutenkaan mitenkään tämän aloituksen aiheeseen.

        Palstan ylläpito ei taaskaan hoida tehtäviään vaan antaa taas palstaterroristien ja muiden ajatuspoliisia leikkivien terrorisoida keskustelua.


      • Anonyymi
        Fractalmind kirjoitti:

        Pelkkää häiriköintiä sinulta eikä liity muutenkaan mitenkään tämän aloituksen aiheeseen.

        Palstan ylläpito ei taaskaan hoida tehtäviään vaan antaa taas palstaterroristien ja muiden ajatuspoliisia leikkivien terrorisoida keskustelua.

        Kun et ymmärtänyt miten gravitaatio toimii niin ajattelit sitten esitellä palstalla omaa ymmärtämättömyyttäsi plasmafysiikan osalta.

        Jos palstalla olisi toimiva moderointi niin vuosia jatkuva jaarrittelu ja multinikkeily saisi saman tien kyytiä.


    • Anonyymi

      Tuo "plasmafysiikka" kuulostaa mielenkiintoiselta, eikä siitä ole juuri kuultu, ainakaan tässä yhteydessä.
      Toivottavasti asiaa tutkitaan vakavasti otettavissa tahoissa. Toivottavasti kuulemme tutkimustuloksia vielä.

      • Kohtelias tapa ilmoittaa, etteivät aloittaja ja hänen linkkinsä ole vakavasti otettavia tahoja. ; )


    • Anonyymi

      Kaikenlaista paskafysiikkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1325
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1227
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1155
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1080
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      61
      906
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      76
      762
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      692
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      691
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      669
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      656
    Aihe