Parhaat lihapalat BBQ savustimeen ovat sitkeitä ja rasvaisia. Paljon työtä tekevät lihakset sisältävät paljon kollageenia eli ne ovat sitkeitä. BBQ savustimessa kollageeni denaturoituu pitkässä kypsennyksessä (ja ylikypsäksi kypsentämisessä) ja siitä tulee gelatiinia eli samaa mitä aladobissa on ja tämä tekee lihasta murean ja kostean mehukkaan. Runsaasti kollageenia sisältäviä osia ovat kylkiluissa olevat lihakset (possun ja naudan kylkiluut), rintalihakset (brisket) ja niska (kassler).
Lisäksi hyvä BBQ liha sisältää rasvaa, joka tuo paljon hyvää makua. Pitkässä savustamisessa rasva kuitenkin sulaa ja valuu pääosin pois eli lopputuote ei ole rasvaista, siinä on jäljellä rasvan maku. Edellä luetelluissa paloissa sattuu olemaan myös paljon rasvaa eli kylkiluut, rinta ja niska ovat maukkaimpia lihoja BBQ savustukseen.
Kaikista huonoimpia lihoja ovat rasvattomat ja työttömät lihakset kuten kanan rinta tai possun sisä- ja ulkofilee. Usein näissä on jopa alhaisempi kilohinta kuin näissä grilliherkkupaloissa. Itse välttelen ostamasta näitä ja jos on ihan pakko laittaa niin sopii makkaraan kun laittaa mukaan silavaa 25-30%.
Prhaat lihapalat BBQ savustimeen
Anonyymi
0
189
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh432997Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta612941- 422357
- 311853
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘251709Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa721654- 481576
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä771255- 361236
- 791070