Juureton leipä on vähän niin kuin juureton ihminen, ei mistään kotoisin. Tajusin vasta nyt selkeästi, miksi mikään suosituimmista ruisleipämerkeistä ei maistu yhtään miltään verrattuna Oululaisen isoon, pyöreään jälkiuunileipään: niitä ei ole valmistettu hapanjuureen. Ennen kuin teollinen hiiva kehitettiin 1800-luvulla, kaikki leipä oli tehty taikinajuureen, joka otti tarvitsemansa villihiivat ilmasta. Teollinen hiiva teki leivistä mauttomia. Nykyään syön vain itse juureen leivottua ruisleipää, jossa on luonnostaan aito maku ja pitkä säilyvyys. Suosittelen.
Juurettoman leivän mauttomuus
Anonyymi
0
101
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta643225Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433087- 422447
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa992180- 311903
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271800- 481616
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851405- 391290
- 811132