Viettekö astiat ravintolassa itse

Anonyymi-ap

Viettekö käytetyt astiat ravintolassa itse pois? Jos viette, niin miksi?
Mielestäni asiakas ei ole astioiden kerääjä missään ravintolassa.

24

1165

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tyhjä lautanen ja aterimet vierekkäin kello viidessä on merkki tarjoilijalle kerätä lautanen pois. Jos tämä ei onnistu ja lisäksi raastepöytä on oman onnensa nojassa oleva sirkus niin kierrän kaukaa tuollaiset puljut.

    • Anonyymi

      Jos olen ABC:llä tai pikaruokalassa niin vien ne itse pois. Vain laiskat itsekkäät idiootit jättävät niissä astiat pöytään.

      • Anonyymi

        Halvassa lounasravintolassa jos olet ne itse jostain ottanut , niin voi ne myös laittaa tiskikärryyn . Jos tarjoilija ne tuo tai ne on katettuna pöydässä, niin vievät myös pois .


    • Sellaisissa vien, joissa selvästi näkyvissä paikka johon asiakkaiden on ne tarkoitus viedä. Pikaruokapaikat ym jotkut kahvilat.

    • Anonyymi

      Luomu naisten housut on vielä suosittu Nivala,on tillalla,silmille tuleva, hautaus, joko luomuneuvonra on pikku lappunsa ajanut puhelin kassat.

    • Anonyymi

      Fiksut vie, laiskat ei.

    • Anonyymi

      astiat lentävät itse paikoilleen

    • Anonyymi

      Tätä varten on palautuspiste jonka tarkoitusta ei ihmiset ymmärrä.

      T. Raflanomistaja.

    • Anonyymi

      Miksi asiakkaan pitäisi viedä lautaset pois?
      Käytetäänkö suomalaisten hyväntahtoisuutta härskisti hyväksi? Ilmiö on vain suomessa.
      Itsepalvelu ei näy edes hinnoissa, mitään sopimusta kuitissa ei ole omaehtoisesta astioiden poisviennistä.

      • Anonyymi

        Pikaruokaloissa viedään roskat itse myös ulkomailla ilman erillistä sopimusta. Ei tämä ole pelkkä suomalainen ilmiö, tätä on ulkomaillakin.

        Ja tuollainen typerä ruikutus astioiden viemisestä itse on lapsellista. Älä ole laiska narsistinen paskiainen, vie astiat pois kun olet syönyt.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pikaruokaloissa viedään roskat itse myös ulkomailla ilman erillistä sopimusta. Ei tämä ole pelkkä suomalainen ilmiö, tätä on ulkomaillakin.

        Ja tuollainen typerä ruikutus astioiden viemisestä itse on lapsellista. Älä ole laiska narsistinen paskiainen, vie astiat pois kun olet syönyt.

        Jätän mieluummin astiat viemättä. Minun tehtävä on vain maksaa annoksestani pyydetty listahinta, eikä minulta muuta edes edellytetä.
        Voit itse olla ilmainen tarjoilija/keittiöorja jatkossakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jätän mieluummin astiat viemättä. Minun tehtävä on vain maksaa annoksestani pyydetty listahinta, eikä minulta muuta edes edellytetä.
        Voit itse olla ilmainen tarjoilija/keittiöorja jatkossakin.

        Eli olet itsekäs laiska paskiainen. Tuo haittaa paljon enemmän muita asiakkaita kuin tarjoilijoita. Itse asiassa muut asiakkaat vihaavat kaltaisiasi mulkkuja.

        Ja muuten, tuollainen tarjoilijoiden ja keittiössä työskentelevien aliarviointa on aivottoman typerää. Et taatusti tee yhtään tärkeämpää työtä kuin he etkä ole yhtään parempi kuin he.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli olet itsekäs laiska paskiainen. Tuo haittaa paljon enemmän muita asiakkaita kuin tarjoilijoita. Itse asiassa muut asiakkaat vihaavat kaltaisiasi mulkkuja.

        Ja muuten, tuollainen tarjoilijoiden ja keittiössä työskentelevien aliarviointa on aivottoman typerää. Et taatusti tee yhtään tärkeämpää työtä kuin he etkä ole yhtään parempi kuin he.

        Oletko itse juurikin tuollaisen riistoravintolan omistaja. Asiakkaiden työllä säästät yhden työntekijän palkan omaan taskuusi silkkaa ahneuttasi.
        Tämän takia palvelua et saa enää monessakaan ruokapaikassa ja paikat ovat järjestäen siivottomassa kunnossa. Ruoka yleensä alempaa tasoa muutenkin näissä asiakasvetoisissa paikoissa.
        Asiakkaat ovat todellakin vain pölyä eteiskaapissasi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko itse juurikin tuollaisen riistoravintolan omistaja. Asiakkaiden työllä säästät yhden työntekijän palkan omaan taskuusi silkkaa ahneuttasi.
        Tämän takia palvelua et saa enää monessakaan ruokapaikassa ja paikat ovat järjestäen siivottomassa kunnossa. Ruoka yleensä alempaa tasoa muutenkin näissä asiakasvetoisissa paikoissa.
        Asiakkaat ovat todellakin vain pölyä eteiskaapissasi.

        No, anna sitten reippaasti tippiä noille tarjoilijoille. Voit vaikka antaa 50% tippiä tarjoilijoille, mutta rääkyen uikuttaen vain vaadit palvelua ilman mitään vastinetta. Jos ei tule lisää palkkaa niin miksi piittaisin asiakkaiden aivottomasta rääkymisestä. Työn tuloshan mitataan tilille tulevina euroina.

        Eli tuollaisten kaltaistesi "asiakkaitten" mielipiteillä voi rauhassa pyyhkäistä persettä. Jos arvostat työntekijöitä niin maksa siitä.

        Itse sanon vain sen verran, että vaadin jokaisesta työssä tekemästäni toimesta palkkaa. Eli jos haen lautaset pöydästä niin vaadin siitäkin pari euroa ylimääräistä palkkaa. Siis joka ainoasta lautasesta, yksi lautanen lisätköön euron palkkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jätän mieluummin astiat viemättä. Minun tehtävä on vain maksaa annoksestani pyydetty listahinta, eikä minulta muuta edes edellytetä.
        Voit itse olla ilmainen tarjoilija/keittiöorja jatkossakin.

        Yleensä näissä paikoissa joissa toivotaan että tiskit laitetaan kärryyn tms, on edulliset hinnat? Jos huomataan että astioiden palautus ei toimi, niin palkataan joku niitä keräämään? Asiakkaat tietysti maksaa kulut ?


    • Anonyymi

      Itse olen tottunut siihen, että hovimestari ottaa eleettömästi lautaseni ym. ja vie ne tarjoilupöydälle, josta tarjoilijatar ne sitten vie keitttiön puolelle. Sisäkön makuuhuoneeseeni tuoman iltapalatarjottimen ja portviinilasin laitan kyllä itse tarjoilupydälle odottamaan aamua, jos olen antanut ymmärtää, että haluan olla rauhassa.

      • Anonyymi

        Ja voit varmaan tottua siihen, että tarjoilija vain päättää kesken päivän haistattaa pitkät koko työpaikalle ja lähteä kotiin. Nimittäin tähänkin pitää pian tottua. Jos tarjoilija ei riittävästi rahaa saa tarjoilusta niin hän lähtee milloin vain häntä itse huvittaa. Työnantaja voi rääkyä ja uikuttaa miten huvittaa mutta paskat siitä.


    • Anonyymi

      On se liikaa vaadittu että vie itse pois jos munkki ja kahvi maksaa 6.50 mutta jos kahvi ja pulla maksaa 3.50 niin sitte voi hilata pois, pitäiskö muuten pöytä pyyhkii kans?

    • Anonyymi

      Jos nyt kuitenkin eroitellaan pois tästä pikaruokapaikat ja henkilöstöravintolat, niin kyllä tavallisissa ravintoloissa ne astiat vie pois tarjoilijat.
      Mitä siitäkin tulisi jos henkilöstöravintolassa jossa ensimmäisen tunnin aikana käy 200-300 asiakasta ja kaikki jättäisivät astiat pöytiin niin montako tarjoilijaa luulisit, että pitäisi palkata, kyllä ravintolan katteet paukkuisi saman tien. Tietysti jos se lounas maksaisi esim. 60€ niin sitä voisi harkita.

      • Anonyymi

        Mistä saat muusille ja makkarakastikkeellle noin härskin hinnan pelkällä lautasten keräämisellä? Parin euron safkasta 58e tarjoilupalkkioita per asiakas?! Huhhuh!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä saat muusille ja makkarakastikkeellle noin härskin hinnan pelkällä lautasten keräämisellä? Parin euron safkasta 58e tarjoilupalkkioita per asiakas?! Huhhuh!

        Et sitten näköjään ymmärrä sarkasmia....


    • Anonyymi

      Ei kirjoittaja tarkoittanut oikeita ravintoloita, joissa on pöytiin tarjoilu. Siellä ne viedään pois.
      Noutoruokapaikoissa yleensä viedään itse.

      • Anonyymi

        Mitenkä nämä pitseriat ja kebulat? Ei niissä tarvitse itse viedä astioita mihinkään. Näissä henkilökunta jaksaa kerätä astiat ja pyyhkiä pöydät.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      ABC-ravintolat on räikeä esimerkki: tilattu ruoka tuodaan kyllä pöytään, mutta asiakkaan odotetaan siivoavan pöytä ja vievän astiat ruokailun jälkeen pois. Hinnat ovat kyllä ravintolatasolla.

    • Anonyymi

      Tottakai vien itse astiat pois. Se on pieni vaiva minulle ja en koe sitä minkäänlaisena ongelmana.

    • Anonyymi

      Ravintolalla on oma palvelukonseptinsa, johon myös sen hintataso perustuu. Jos siihen kuuluu, että asiakas palauttaa astiat, niin silloin kunnon kansalaisena ne palautan.

      Jos en olisi valmis sitä tekemään, niin sitten valitsen ravintolan jossa ruoka tuodaan eteeni ja astiat korjataan henkilökunnan puolesta.

      Jokainen voi valita minkälaisessa ravintolassa voi syödä, mutta kiukuttelu astioiden viennistä on lapsellista.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mihin kaivattusi

      Ja sinun juttusi kaatui?
      Ikävä
      180
      8266
    2. En löydä sinua

      En löydä sinua täältä, etkä sinä varmaankaan minua. Ennen kirjoitin selkeillä tunnisteilla, nyt jätän ne pois. Varmaan k
      Ikävä
      26
      4478
    3. Ketä julkkista

      kaivattunne muistuttaa?
      Ikävä
      50
      4068
    4. Tunniste

      Jonka vain sinä ja kaivattusi tietää. ⬇️
      Ikävä
      51
      3295
    5. Opettelen sun jokaisen virheen

      ja rakastan sua.
      Ikävä
      51
      3086
    6. Miten, milloin

      Se onnistuisi sun luona
      Ikävä
      50
      2840
    7. Ne oli ne hymyt

      Mitä vaihdettiin. Siksi mulla on taas niin järjetön ikävä. Jos haluat musta eroon päästä niin älä huomioi mua. Muuten kä
      Ikävä
      26
      2516
    8. Haluan huomiota sulta

      nainen…tiedoksi. 😥❤️ -M-
      Ikävä
      31
      2099
    9. Mitä haluat oikeasti

      Mun ymmärtävän? Sitäkö ettet rakasta ja ole valmis mihinkään?
      Ikävä
      29
      1996
    10. Anteeksi kun käyttäydyn

      niin ristiriitaisesti. Mä en usko että haluaisit minusta mitään, hyvässä tapauksessa olet unohtanut minut. Ja silti toiv
      Ikävä
      38
      1973
    Aihe