Limainen makaroni

verna--

Luin muistaakseni täältä, että nykyisin kun makaronit sun muut pastat tehdään durum-vehnästä niin niitä ei tarvitsisi huuhdella kuumalla vedellä keittämisen jälkeen vaan keittoveden poiskaataminen riittää (joo, tiedätään myös että kuumassa kraanavedessä on bakteereja).

Kysymys kuuluukin:
Mitä teen väärin, kun joka kerta kun makaronia keitän niin päälle ja kattilan reunoihin muodostuu ällöttävää "limaa". Ei kyllä kävisi mielessäkään syödä niitä limaisina vaan huuhtelen aina ennen syömistä makaronit siivilän avulla kuumalla vedellä. Kattilan reunoihinkin jää aina limaryyhkää. Hyi.

6

3297

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuli mieleen

      että keitätkö liian kauan niitä tai liian vähässä vedessä

    • .....

      ....makaronit kiehuvaan veteen? Eikös makaroneista tule limaisia jos ne laittaa kylmään veteen ja vasta sitten kattilan hellalle? Kuulemma, en ole itse kokeillut..

    • kokemusta hyvästä

      Laita makaronit kiehuvaan veteen ja katso pakkauksen keittoaika ...on muuten tarkka siitä ..siis ehkä minuutin kestää olla kauemmin kuin ohjeessa käsketään EI YHTÄÄN KAUEMPAA !

    • A34

      Se "lima" tulee siitä, että pastaa keitetään liikaa ja huonolaatuinen pasta tuottaa sitä vieläkin enemmän. Liian pitkään keitettäessä irtoaa pastasta proteiineja, ja jäljelle jää ryhditöntä, pelkästään hiilihydraattia sisältävää limaista massaa, joka on myös epäterveellisempää kuin oikein keitetty pasta.

      Pasta keitetään niin, että se laitetaan kiehuvaan, suolattuun, veteen. Keittoaika mitataan tarkkaan siitä hetkestä kun vesi kiehuu uudestaan. Pastan pakkauksessa mainittu keittoaika on se oikea tai minuutin verran vähemmän, mutta ei missään tapauksessa yhtään pitempään.

      Kun ostat kunnollista durum-vehnästä tehtyä pastaa ei sitä myöskään pidä eikä tarvitse huuhdella vedellä keittämisen jälkeen. Valutus riittää ja heti tarjolle.

      • verna--

        Kiehuvaan suolaveteen olenkin pastan aina laittanut ja Myllyn parhaita yms ovat olleet eli pitäis olla ihan kunnon kamaa. Ehkä vika on sitten liian vähässä vedessä tai liian pitkässä keittoajassa. Pitääpä testailla.


    • Anonyymi

      Keitettya pastaa ei huuhdella vedella vaan sekoitetaan kastikkeeseen ,vedenpoisheittamisen jalkeen. Vain kylman pastan kayttotarkoituksessa pasta huuhdellaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3108
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1265
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1251
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1056
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1010
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      956
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      52
      947
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      914
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      826
    Aihe