Tutkijat eivät ole vieläkään varmoja siitä että onko alkuperäinen kaskinauris jo löydetty, vai onko päästy ainoastaan lähelle.
Nykyisin on saatavissa yleisesti valkoisia ja keltaisia nauriita. Nauriin harrastajilta voi saada hyvällä tuurilla harvinaisempiakin lajikkeita.
Imelletty "kaski"naurislaatikko.
Raaka-aineet imellettyyn naurislaatikkoon:
2 kg valkoisia tai keltaisia nauriita. Tai "kaskinauriita"
1/2-1 kg perunoita edistämään imeltymistä
erittäin niukasti vettä nauriiden ja perunoiden kypsentämiseen
4-6 reilua ruokalusikallista jauhoa
50-100 g voita tai haluamaasi rasvaa
2-3 teelusikallista suolaa
Mausta totutuilla mausteilla, mutta mausta hillitysti
Valmistusohje:
Pese ja kuori nauriit ja perunat ja paloittele reiluiksi kuutioiksi kattilaan ja kypsennä niukassa suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Peruna tehostaa ja helpottaa imeltymistä.
Soseuta kypsennetyt kuutiot kuumina soseeksi niukkaan keittoveteen. Jos sose on tönkön tuntuita, ohenna sosetta puuromaiseksi kuumalla vedellä
Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen noin 74 asteiseksi.
Lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen noin 74 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Vain tarvittaessa voit lisätä tilkan noin 74 asteista vettä. Laita kansi kattilaan.
Laita sosekattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Anna soseen imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita sosetta 2-3 kertaa. Maistamalla voit varmistaa imeltymisen alkamisen.
Lisää imeltyneeseen soseeseen voi tai joku muu haluamasi rasva. Kiinteä rasva suulaa siivuina helposti soseeseen. Lisää kermaa niin että saat notkean puuromaisen soseen. Lisää suola. Tässä vaiheessa voit lisätä haluamasi mausteet
Laita sose voideltuun kunnolliseen uunivuokaan. Jos haluat lisää pinnalle muutama voinokare tai jotain muuta haluamaasi rasvaa. Pinnalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa.
Paista imellettyä naurislaatikkoa aluksi noin 200 asteisessa sähkölieden uunissa niin että sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Täysiä vuokia paistettaessa saat mehevän imelletyn naurislaatikon ja näin vältetään myös korppuuntumisvaara.
Hauduta imellettyä naurislaatikkoa noin 3 tuntia.
Imelletty naurislaatikko
Anonyymi-ap
0
113
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Tapio Suominen on kuollut
Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y25118459Tapio Suominen oli sairauden uhri
Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van833145- 1232161
- 1911860
Sydämeni on
varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää1341725Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!
Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten2721416Minä itkin kotona kun tajusin että
Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten101272Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä
"– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu831091- 118960
Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta
Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu232959