Imelletty naurislaatikko

Anonyymi-ap

Tutkijat eivät ole vieläkään varmoja siitä että onko alkuperäinen kaskinauris jo löydetty, vai onko päästy ainoastaan lähelle.
Nykyisin on saatavissa yleisesti valkoisia ja keltaisia nauriita. Nauriin harrastajilta voi saada hyvällä tuurilla harvinaisempiakin lajikkeita.

Imelletty "kaski"naurislaatikko.

Raaka-aineet imellettyyn naurislaatikkoon:

2 kg valkoisia tai keltaisia nauriita. Tai "kaskinauriita"
1/2-1 kg perunoita edistämään imeltymistä
erittäin niukasti vettä nauriiden ja perunoiden kypsentämiseen
4-6 reilua ruokalusikallista jauhoa
50-100 g voita tai haluamaasi rasvaa
2-3 teelusikallista suolaa
Mausta totutuilla mausteilla, mutta mausta hillitysti


Valmistusohje:

Pese ja kuori nauriit ja perunat ja paloittele reiluiksi kuutioiksi kattilaan ja kypsennä niukassa suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Peruna tehostaa ja helpottaa imeltymistä.
Soseuta kypsennetyt kuutiot kuumina soseeksi niukkaan keittoveteen. Jos sose on tönkön tuntuita, ohenna sosetta puuromaiseksi kuumalla vedellä
Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen noin 74 asteiseksi.
Lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen noin 74 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Vain tarvittaessa voit lisätä tilkan noin 74 asteista vettä. Laita kansi kattilaan.

Laita sosekattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Anna soseen imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita sosetta 2-3 kertaa. Maistamalla voit varmistaa imeltymisen alkamisen.

Lisää imeltyneeseen soseeseen voi tai joku muu haluamasi rasva. Kiinteä rasva suulaa siivuina helposti soseeseen. Lisää kermaa niin että saat notkean puuromaisen soseen. Lisää suola. Tässä vaiheessa voit lisätä haluamasi mausteet

Laita sose voideltuun kunnolliseen uunivuokaan. Jos haluat lisää pinnalle muutama voinokare tai jotain muuta haluamaasi rasvaa. Pinnalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa.

Paista imellettyä naurislaatikkoa aluksi noin 200 asteisessa sähkölieden uunissa niin että sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Täysiä vuokia paistettaessa saat mehevän imelletyn naurislaatikon ja näin vältetään myös korppuuntumisvaara.
Hauduta imellettyä naurislaatikkoa noin 3 tuntia.

0

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Ensi kesänä

        Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
        Ikävä
        64
        3225
      2. Tukalaa kuumuutta

        Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
        Ikävä
        43
        3087
      3. Sinä, ihastukseni

        Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
        Ihastuminen
        42
        2437
      4. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

        Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
        Kotimaiset julkkisjuorut
        99
        2180
      5. Tiedät ettei tule toimimaan.

        Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
        Ikävä
        31
        1903
      6. Okei, myönnetään,

        Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
        Ikävä
        27
        1800
      7. Onko kaivatullasi

        himmeä kuuppa?
        Ikävä
        48
        1616
      8. Mihin hävisi

        Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
        Iisalmi
        85
        1405
      9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

        En taida nähdä sinua koskaan.
        Rakkaus ja rakastaminen
        39
        1290
      10. Lähtikö korvat

        puhtaaksi vaikusta?
        Tuusniemi
        81
        1132
      Aihe