Imelletty naurislaatikko

Anonyymi-ap

Tutkijat eivät ole vieläkään varmoja siitä että onko alkuperäinen kaskinauris jo löydetty, vai onko päästy ainoastaan lähelle.
Nykyisin on saatavissa yleisesti valkoisia ja keltaisia nauriita. Nauriin harrastajilta voi saada hyvällä tuurilla harvinaisempiakin lajikkeita.

Imelletty "kaski"naurislaatikko.

Raaka-aineet imellettyyn naurislaatikkoon:

2 kg valkoisia tai keltaisia nauriita. Tai "kaskinauriita"
1/2-1 kg perunoita edistämään imeltymistä
erittäin niukasti vettä nauriiden ja perunoiden kypsentämiseen
4-6 reilua ruokalusikallista jauhoa
50-100 g voita tai haluamaasi rasvaa
2-3 teelusikallista suolaa
Mausta totutuilla mausteilla, mutta mausta hillitysti


Valmistusohje:

Pese ja kuori nauriit ja perunat ja paloittele reiluiksi kuutioiksi kattilaan ja kypsennä niukassa suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Peruna tehostaa ja helpottaa imeltymistä.
Soseuta kypsennetyt kuutiot kuumina soseeksi niukkaan keittoveteen. Jos sose on tönkön tuntuita, ohenna sosetta puuromaiseksi kuumalla vedellä
Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen noin 74 asteiseksi.
Lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen noin 74 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Vain tarvittaessa voit lisätä tilkan noin 74 asteista vettä. Laita kansi kattilaan.

Laita sosekattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Anna soseen imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita sosetta 2-3 kertaa. Maistamalla voit varmistaa imeltymisen alkamisen.

Lisää imeltyneeseen soseeseen voi tai joku muu haluamasi rasva. Kiinteä rasva suulaa siivuina helposti soseeseen. Lisää kermaa niin että saat notkean puuromaisen soseen. Lisää suola. Tässä vaiheessa voit lisätä haluamasi mausteet

Laita sose voideltuun kunnolliseen uunivuokaan. Jos haluat lisää pinnalle muutama voinokare tai jotain muuta haluamaasi rasvaa. Pinnalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa.

Paista imellettyä naurislaatikkoa aluksi noin 200 asteisessa sähkölieden uunissa niin että sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Täysiä vuokia paistettaessa saat mehevän imelletyn naurislaatikon ja näin vältetään myös korppuuntumisvaara.
Hauduta imellettyä naurislaatikkoa noin 3 tuntia.

0

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Oletko kertonut jo muille tunteistasi?

        Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.
        Ikävä
        85
        4910
      2. Olisin ottanut sinusta akan itselleni

        Mutta olitkin aika itsepäinen ja hankala luonne.
        Ikävä
        190
        2298
      3. Mistä puhuitte viimeksi kun näitte

        Kerro yksi aiheista
        Ikävä
        40
        2181
      4. Olenko saanut sinut koukkuun?

        Hyvä. Rakastan sua.
        Ikävä
        79
        1966
      5. Ei sua pysty unohtamaan

        Ei vaan yksinkertaisesti pysty
        Ikävä
        133
        1899
      6. ROTAT VALTAAVAT ALUEITA

        Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj
        Äänekoski
        23
        1708
      7. Kerro todelliset motiivit

        kaivattuasi kohtaan?
        Ikävä
        178
        1530
      8. Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan

        Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️
        Ikävä
        16
        1431
      9. Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut

        Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh
        NATO
        345
        1214
      10. Hei, huomenta komistus

        Yllättääkö, että olet heti mielessä. Mukavaa päivää upea ❤️
        Ikävä
        35
        1136
      Aihe