Tutkijat eivät ole vieläkään varmoja siitä että onko alkuperäinen kaskinauris jo löydetty, vai onko päästy ainoastaan lähelle.
Nykyisin on saatavissa yleisesti valkoisia ja keltaisia nauriita. Nauriin harrastajilta voi saada hyvällä tuurilla harvinaisempiakin lajikkeita.
Imelletty "kaski"naurislaatikko.
Raaka-aineet imellettyyn naurislaatikkoon:
2 kg valkoisia tai keltaisia nauriita. Tai "kaskinauriita"
1/2-1 kg perunoita edistämään imeltymistä
erittäin niukasti vettä nauriiden ja perunoiden kypsentämiseen
4-6 reilua ruokalusikallista jauhoa
50-100 g voita tai haluamaasi rasvaa
2-3 teelusikallista suolaa
Mausta totutuilla mausteilla, mutta mausta hillitysti
Valmistusohje:
Pese ja kuori nauriit ja perunat ja paloittele reiluiksi kuutioiksi kattilaan ja kypsennä niukassa suolattomassa vedessä täysin kypsiksi. Peruna tehostaa ja helpottaa imeltymistä.
Soseuta kypsennetyt kuutiot kuumina soseeksi niukkaan keittoveteen. Jos sose on tönkön tuntuita, ohenna sosetta puuromaiseksi kuumalla vedellä
Jäähdytä sose huolellisesti ja välillä sekoittaen noin 74 asteiseksi.
Lisää vehnäjauhot hyvin sekoittaen noin 74 asteiseksi jäähdytettyyn soseeseen. Vain tarvittaessa voit lisätä tilkan noin 74 asteista vettä. Laita kansi kattilaan.
Laita sosekattila noin 70 asteiseen sähkölieden uuniin. Anna soseen imeltyä noin 3 tuntia. Sekoita sosetta 2-3 kertaa. Maistamalla voit varmistaa imeltymisen alkamisen.
Lisää imeltyneeseen soseeseen voi tai joku muu haluamasi rasva. Kiinteä rasva suulaa siivuina helposti soseeseen. Lisää kermaa niin että saat notkean puuromaisen soseen. Lisää suola. Tässä vaiheessa voit lisätä haluamasi mausteet
Laita sose voideltuun kunnolliseen uunivuokaan. Jos haluat lisää pinnalle muutama voinokare tai jotain muuta haluamaasi rasvaa. Pinnalle voit sirotella kevyesti korppujauhoa.
Paista imellettyä naurislaatikkoa aluksi noin 200 asteisessa sähkölieden uunissa niin että sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Täysiä vuokia paistettaessa saat mehevän imelletyn naurislaatikon ja näin vältetään myös korppuuntumisvaara.
Hauduta imellettyä naurislaatikkoa noin 3 tuntia.
Imelletty naurislaatikko
Anonyymi-ap
0
206
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Oletko kertonut jo muille tunteistasi?
Ystävillesi esimerkiksi? Minä en ole vielä kertonut kenellekään tästä meidän jutusta.854910- 1902298
- 402181
- 791966
- 1331899
ROTAT VALTAAVAT ALUEITA
Asukkaat nyt loukkuja tekemään ja kiireellä, jätehuolto kuntoon, jätteet niille kuuluville paikoille, huomioikaa yrittäj231708- 1781530
Miten minusta tuntuu että kaikki tietää sun tunteista mua kohtaan
Paitsi suoraan minä itse, vai mitä hlvettiä täällä tapahtuu ja miksi ihmiset susta kyselee minulta 🤔❤️161431Reuters: Ukraina on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan. Jopa 40 konetta vahingoittunut
Ukrainan turvallisuuspalvelu SBU on iskenyt Venäjän strategisia pommikoneita vastaan, kertoo Reuters. Uutistoimiston läh3451214- 351136