Kaupunki ei kuuntele vaikka haluaa mielipiteemme

Anonyymi-ap

Nyt sitten on julkaistu kaupunkistrategia, johon haluttiin ihmisiltä mielipiteitä. Slouganiksi valittiin jo etukäteen päätetty Maailanluokan rajakaupunki.

Olkoonkin ettei otakantaa sivustolla ollut kysely saanut runsaasti palautetta, mutta siellä oikeastaan kukaan ei pitänyt Maailmanluonan rajakaupunki brändistä. Silti siitä ei peräännytty.

Tästä kyselyn tuloksiin eli vastauksiin. Moni oli perustellut fiksusti miksi Maailmanluokan rajakupunkia ei pitäisi ottaa brändiksi.
https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/709/osallistuminen/1282/kysely/

Jo pelkästään siksi tuota ei olisi pitänyt ottaa, koska maailmanluokan toistuu jo jokapaikassa.
Hamina: Maailmanluokan pikkukaupinki
Vasassa: Maailmanluokan kampus

Tuo sana maailmanluokan ei tuo millään tavalla esille mielikuvaa siitä mitä Tornio-Haaparanta on. Missään maailmassa ei ole vastaavaa rajaseutua. No otetaan brändiksi maailmanluokan 🤦🏼‍♂️
Varmaan jollekin mainostoimistolle maksettu isoraha tuon iskulauseen käyttämisestä ja siksi sitä ei voitu vaihtaa parempaan.

Eikö tätä onnetonta brändiä voisi käydä vetämässä alas, vaikka siitä jo mainosjulisteettkin tehty. Tai ainakin antaa monoa nykyiselle kaupunkibrändityöryhmälle.

15

727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ei tarvitse kauaksi katsoa. Riittää kun katsoo Kemiin. Huonoilla päätöksillä pilattu kunnantalous totaalisesti.

      Nyt Torniossa laitetaan isosti aikaa eli rahaa palamaan uuteen strategiaan, joka sakkaa jo allumetreillä. Vielä kun kaikkia rahoja ei ole poltettu ja strategia on alkuteikijöissään kannattaisi todellakin kääntä suunta.

      Brändiviestintä ainakin on ihan hukassa. Hyvä brändi on sellainen, joka tuo välittömästi edes jonkin kaupingille ominaisen erityispiirteen esille. Nyt sellaista ei ole. Sen pohjalle on turharakentaa, kun jo iskulause "maailmanluokan rajakaupunki" menee metsään. Ihminen joka ei tiedä missä Tornio on saa tuosta vain mielikuvan kyseessä on rajakaupunki. Pelkkä rajakaupunki ko tekee alueesta ainutlaatuisen? No Suomessa on sitten aika monta spesiaalia rajakuntaa ja kaupunkia.

      Kyseinen brändilause ei herätä itsessäni mielenkiintoa tutustua lainkaan syvemmin mitä se pitää sisällään. Kun ihminen tutustuu syvemmin, sehän vain pettyy.

      Komppaan aloittajaa ja uusika brändi ja vaihtakaa sitä valmisteleva työryhmä.

    • Anonyymi

      Torniossa ei pääse Kivirannalla kävelemään joenrantaa kuin pikkupätkän Vanhalta sillalta Kuljunkorvaan. Siitä eteenpäin yksityiset on omineet rannat. Tulisi mahtava ulkoilupaikka, jos sinne saisi edes murskepolun rannan lähelle tulvarajan huomioonottaen.

    • Anonyymi

      Torniossa ei yksinkertaisesti ole päättäjissä yhtä ainutta visionääriä, poljetaan vain samoja tunkkaista raidetta vuodesta toiseen. Kyselyjä tehdään, mutta eivät ne johda juuri mihinkään uudistuksiin. Ei uskalleta, ei haluta ei osata?

      • Anonyymi

        Onhan ne visioineet ja toteuttaneet Hallituskadun lähes mahdottomaksi kahdelle autolle yhtäaikaa niin, että toinen auto tulee risteävältä kadulta kivipaaluja väistäen Hallituskadulle. Vissiin visionääreille oli ylläri, että Hallituskadulla voi varsinkin ruuhka-aikaan olla kaksi autoa yhtäaikaa pohjois-eteläsuunnassa eikä vain läpiajoristeyksenä Pohjolan talon ja Vanhan sillan risteyksissä.


    • Anonyymi

      Vieläkun ei ole kaikkia rahoja haaskattu kannattaisi kääntää suuntaa. Maailmanluokan brändisana on todella kulunut eikä sovi Torniolle. Joka paikassa hoetaan tuota ja nyt täälläkin. Mitä se kertoo tästä alueesta. Ei mitään. Täysin persoonaton. Tuolla brändillä mennään metsään ja eksytään sinne.

    • Anonyymi

      Kun kaupunki kyselee seuraavankerran mielipidettä johonkin, turha tuhlata aikaa vastaamiseen. Ei sitä kuitenkaan kuunnella. Viimeisin kysely todistaa tämän. Miksi kysyä, jos asiat on jo päätetty ja lukkoon lyöty eikä mitään muuteta.

    • Anonyymi

      Tietääkö kukaan miksi sillankorvan esson romiskoa ei pureta ? Onko maaperässä ongelma ?

      • Anonyymi

        Ei ne kaupungintalolla tiedä että sitä Essoa ei ole enää, Nummisen Shellistä ne siellä puhuu myös. Ei kertakaikkiaan kannata tuhlata aikaa kaupungin kyselyihin.ihan huuhaata koko touhu, kukaan ei vastaa mihinkään


    • Anonyymi

      Palvelut kannattaa aina kilpailuttaa.
      Lähetät tarjouspyynnön muutamaan kymmeneen eri kuntaan, ja valitset sitten sen jossa VERORAHOILLE luvataan eniten vastinetta.
      Valitettavasti Tornio ei sijoitu sinne kärkikahinoihin.

    • Anonyymi

      En tiedä yhtään suomen kaupunkia missä olis näin huonosti hoidettu joukkoliikenne.
      Olen asiasta maininnut päättäjille, pyytänyt kommenttia asiaan, eräs päällikkö vuosi sitten vastasi, kertoi että ei ole juuri tämän alan (linja-auto) vaan paikallisliikkenteen alan päällikkö..huh huh ..onkohan jokaisella suunnalla, Oulu, Kolari ? oma liikennesuunnittelupäällikkö? hankkisivat sellaisen ison maton jolla voisivat kaikki alan päätttäjät päivisin sitten leikkiä pienillä linkkareilla.
      Mutta asiaan..asutaan todella pullon kaulassa, ei täältä pääse ..no pääsee mutta takaisin ei sitten millään, Ouluun jos menet joten kuten..sieltä et pääse pois samanpäivän aikana. Kattokaa siellä kaupungintalolla aikatauluja..hallelujaa.
      Piirainen ei aja enää illalla Tornion kautta..tilanteesta yritin kysyä keväällä, no kaikki "sattuivat" olemaan lomalla, laitoin infokanavalle kyselyä, vastataan parin viikon sisällä ,, ei vastata koskaan ....sillä lailla.

      • Anonyymi

        Ehkä se juna kulkeempi 2030 viimeistään Oulusta Haaparannalle. HAAPARANNALLE ei haaparantaan kuten osa täällä taivuttaa.


    • Anonyymi

      Missä kunnossapidetyt hiihtoladut?

      • Anonyymi

        Kunhan nyt ensin tulee lunta, niin siellä ne ovat missä ennenkin. Ei niitä ruveta lumettomaan lepikkoon tekemään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kunhan nyt ensin tulee lunta, niin siellä ne ovat missä ennenkin. Ei niitä ruveta lumettomaan lepikkoon tekemään.

        Eli Hapaarannan puolella ainoat vähänkään säännöllisesti kunnossa pidetyt ladut.

        Puuluotokin monesti vähän niin ja näin, puhumattakaan jää ja muista Suensaaren alueen laduista.


    • Anonyymi

      Nyt on taa uuai turhake kysely. Mihin 20 000 € käytetään. OTA V*TTU OIKEIN KANTAA https://www.otakantaa.fi/fi/hankkeet/848/osallistuminen/1556/kysely/

      Liekö tässä ihan samoin kuten kaupungin visio strategian kanssa. Vastaat mitä tahansa, asia on jo päätetty ja sit vaan sanotaan, joo tätä kannatettiin.

      Vaikka kaikki äänestäis skeittaukselle, mut jos päättäjien jo valmia suunnitelma joku muu vaihtoehto se saa rahat.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1249
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1046
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      638
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe