Sanna pyytää saamelaisilta anteeksi

Anonyymi-ap

19

273

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Johtuuko se että saamelaisten asiat eivät etene siitä kun ovat niin kovin riitaisia keskenään.

   • Anonyymi

    Meinaan siis sitä että kun meille on kerrottu että saamen kieliä on kolme mutta saamelaisryhmiä vain kaksi ja ettäiInarinsaamelaiset eivät ole oikeasti saamelaisia ja että kyllä saamelainen saamelaisen tuntee.


  • Anonyymi

   "Lakiuudistuksen ytimessä on esimerkiksi se, keitä saamelaiskäräjien vaaliluetteloon hyväksytään eli ketkä voivat äänestää vaaleissa ja asettua ehdolle."

   Jos tehtäisiin sillai että perustetaan inarinsaamelaiskäräjät ja sitten saamelaisten rahat jaetaan tasan saamelaiskäräjien ja inarinsaamelaiskäräjien kesken. Olisi reilua eikä tarvitse enää riidellä. Rahastahan siinä riidellään.

   • Anonyymi

   • Anonyymi

    tuohan on tullut jo vuosikausia ilmi, että rahasta riidellään ja aivan yksi vitun hailee mitä muuta olisi. Kyllä tämmöiset porukat pitää laittaa "piiskan voimalla" oikesiin tuottavaan työn tekoon ja nämä saamelaishömpät tulee lopettaa. Tulee liian kalliksi sille suomen kansanosalle joka nämä rahat oikeasti tienaa. Siis nämä saamelais ja kolttahömpät ei tuota mitään vaan kuluttaa aikaa, rahaa, eri viranomaistahoja kun nämä riitelyt verorahoilla jatkuu vuodesta toiseen.


  • Anonyymi

   Sanna sentään pyytää anteeksi tuota asiaa mitä monet hallitukset ennen nykyistä ovat jättäneet hoitamatta. Onkohan Kepu vai vihreät jotka siellä hannaa vastaan?

  • Anonyymi

   https://www.permanto.fi/fi/web/alfatv/player/vod?assetId=131091437
   "Vieraana studiossa ovat inarinsaamelaiset Anu Avaskari ja Inka Kangasniemi, joiden kanssa keskustellaan mm. saamelaiskäräjälain uudistamisesta sekä siitä, kuka edustaa saamelaisia ja saamelaiskulttuuria ja kenen ääni keskustelussa kuuluu."

   • Anonyymi

    Haastattelun perusteella inarinsaamelaiset eivät vaikuta riitaisilta pikemminkin päinvastoin. Ketä ne riitapukarit sitten ovat?


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Tuossa viitataan uutiset saamelaiskäräjät poikkeustila. Tähän liittyvän jutun Sana vapaa paikallislehti Inarilaisessa ja kirjoittaja Kari Kyrö.
    Olen tuntenut miehen varmankin n. 50 v ja en yhtään epäile etteikö Kyrön kirjoitus perustu tosiasioihin ja omakohtisiin kokemuksiin.
    Kyllä ollaan tekemisessä todellisen roskajoukkion kanssa ja ihmetellä täytyy, että valtiovallan taholta ei oma aloittisesti kukaan ole puuttunut tämän saamelaiskäräjien johdon toimintaan. Kyseessähän voisi olla vaikka rikoksiin viittavia tapahtumia ja pitkällä aikavälillä. Onko tällä roskajoukolla mitään kontrollia ja kuka suorittaa näiden tekosista tai tekemättä jättämisistä laillisuusvalvontaa?


  • Anonyymi

   Olisko niin että inarinsaamelaiset pyytää anteeksi saamelaisilta.

  • Anonyymi

   Eikö se riitä ,kun Pirkko -Pekka Petelius jo pyysi anteeksi.

  • Anonyymi

   polethaan jankhää saamelaiset riukusääret

   • Anonyymi

    Eipä poleta. Asiallinen keskustelu jatkuu.


  • Anonyymi

   https://yle.fi/uutiset/3-12667351   "Nyt käsillä oleva lakiluonnos esittää mallia, jota saamelaiskäräjät ja ihmisoikeusasiantuntija kannattavat. Se painottaa saamelaisten oikeutta päättää, kenet he hyväksyvät ryhmän jäseniksi. "

   Miten valitaan ryhmän ensimmäinen jäsen? Ensin ryhmässä on 0 jäsentä. Jotenkin pitäisi löytyä ryhmään ensimmäinen jäsen joka valitsee seuraavan ja ryhmä alkaa siitä pikkuhiljaa kasvaa. Mutta se ensimmäinen jäsen? Kuinka? Valitaan?

   • Anonyymi

    Eniten ääniä käräjien vaaleissa saanut aloittaa keräilyn?


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eniten ääniä käräjien vaaleissa saanut aloittaa keräilyn?

    "Eniten ääniä käräjien vaaleissa saanut aloittaa keräilyn?"

    Kuulostaa demokraattiselta. Mutta kuuluuko demokratia mitenkään saamelaiskäräjien toimintaan?


  • Anonyymi

   Veronmaksajien ei tarvitse koskaan pyytää lappalaisilta mitään anteeksi.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martina naimisiin.

   Etsimässä täydellistä hääpukua Roomassa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   370
   3495
  2. Etsin sinua vakavissani

   Täältä tai ihan mistä tahansa. Meillä jäi asioita selvittämättä, ja minun sydän on sanonut painavan sanansa, että meillä jäi juttu pahasti kesken. Syd
   Ikävä
   60
   1535
  3. En minä seksin perässä ollut

   vaikka niin luulit, vaan sinun, koska halusin sinut kokonaan. Vihjailit nimittäin siihen suuntaan. Miksi muuten epäilit minusta kaikkea pahaa, nainen?
   Ikävä
   71
   1267
  4. En voi edes kirjoittaa siitä.

   Se olis liian lapsellista. Kun on yhteys tosielämän puolella ja selvät sävelet. Älykäs se on, todennäköisesti älykkäämpi kuin kukaan, ketä olen tavann
   Ikävä
   62
   1192
  5. Vanhempi mies

   Rakkain, kuinka me enää koskaan voitais sopia näkemisestä? Soittasin, soittasin -mutta, kun?
   Ikävä
   70
   1094
  6. Olen pahoillani nainen

   Olen pahoillani siitä, että vielä säännöllisesti nähdessämme asiat välillämme ajautuivat suuntaan, joka ei ollut kummallekaan hyvästä. Harmittaa puole
   Ikävä
   70
   967
  7. Hääpukuja ei turhaan ostella

   Olisiko todella niin, että Hanuri-Hannu on taas kehissä ja vanha suola janottaa todella pahasti - Martti on liikkeellä ja nyt lienee tosi kyseessä! O
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   916
  8. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   316
   903
  9. Martina kiusoittelee kateellisia vihaajiaan

   Palstan Martina vihaajat menivät sekaisin kun Martina lähti Roomaan. Tätä on hauska seurata 🤭
   Kotimaiset julkkisjuorut
   144
   844
  10. En löydä sinua

   jotta voisin viestiä lähettää.
   Ikävä
   42
   826
  Aihe