rikollinen on aina rikollinen surkee jäBä huru ukko

Anonyymi-ap

Virkarikossyytteet saanut Kittilän vt. kunnanjohtaja jäi ...
Arvioitu lukuaika: 3 min
Virkarikossyytteet saanut Kittilän virkaa tekevä kunnanjohtaja Timo Kurula (kesk.) on jäänyt sairauslomalle. Kurula myös anoo vuosilomaa ja virkavapaata loppuvuoden ajaksi. Asiasta kertoi Kittilän kunnanvaltuuston puheenjohtaja Aki Nevalainen (vas.) tiistaina.

5

211

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kittilä aikoo päästää lainvastaisesti valitun Timo Kurulan heti töihin – Oikeusoppineet hämmästelevät
   Kunnanhallituksen velvollisuutena on jättää lainvastainen päätös panematta täytäntöön.

   HILLE KUUSISTO 29.4.2017
   TEKSTI EEVA-LIISA HYNYNEN
   Biologian lehtori Timo Kurula (kesk) ryhtynee johtamaan Kittilän kuntaa vt. kunnanjohtajana tiistaina 2. toukokuuta, vaikka kunnanhallitus ei ole pannut vielä edes täytäntöön kunnanvaltuuston päätöstä Kurulan valinnasta.

   Jos Kittilässä edetään normaalien aikataulujen mukaan, kunnanhallitus kokoontuisi seuraavan kerran tiistaina 9. toukokuuta. Tuolloin Kurula olisi ehtinyt toimia jo viikon verran vt. kunnanjohtajana, vaikka hänen valintansa kunnanjohtajaksi tapahtui lainvastaisesti.

   Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on valvottava kunnan päätöksenteon laillisuutta ja vastattava päätösten täytäntöönpanosta.

   Kurulan ei pitäisi aloittaa työtään suunitellusti, arvioi Helsingin yliopiston hallinto-oikeuden professori Olli Mäenpää.

   ”Päätöksen merkittävyys huomioon ottaen pitäisi vähintäänkin odottaa kunnanhallituksen laillisuusarviota”, Mäenpää toteaa.

  • Anonyymi

   Valinnan valmistelussa meni lähes kaikki pieleen.

   Vt. kunnanjohtajan valinnan valmistelussa Kittilän kunnanhallitukselta ja vt. kunnanjohtajalta Kyösti Tornbergilta meni pieleen lähes kaikki, mikä pieleen voi mennä.

   Kittilän kunnanhallitus väisti esittelyvelvollisuutensa eikä esittänyt vt. kunnanjohtajaksi ketään.

   Kunnanhallitus ei myöskään laadituttanut tehtävää hakeneista minkäänlaista ansiovertailua valtuutettujen käyttöön. Se haastatteli kahdestatoista hakijasta viisi, mutta valtuusto sai äänestää kaikista tehtävää hakeneista ”sokkona” suljetulla lippuäänestyksellä ilman esittelyä.

   Haastateltujen joukossa oli kolme miestä ja kaksi naista. Kun hakeneiden joukossa on sekä miehiä että naisia, tasa-arvolaki edellyttää ansiovertailun laatimista, jotta estetään tilanteet, joissa valinta tapahtuisi sukupuolen perusteella.

   Kun valtuusto ryhtyi käsittelemään vt. kunnanjohtajan valintaa, puheenjohtaja Inkeri Yritys (vas) kysyi valmistelun perään: puuttuvista hakija- ja ansiovertailuista.

   Yle Uutisten mukaan kunnanhallituksen puheenjohtaja Pekka Rajala kertoi valtuuston kokouksessa, että tällainen vertailu päätettiin kunnanhallituksessa jättää tekemättä.   Lue lisää
   Rajalan johtaman kunnanhallituksen ja vt. kunnanjohtajana kaksi vuotta toimineen oikeustieteen tohtori Kyösti Tornbergin olisi kannattanut selvittää, mitä lainsäädäntö asiasta sanoo.

   ”Jo päätöksen perusteluvelvollisuus edellyttää hakijoiden ansioiden vertailua. On selvää, että perusteluja ei voida esittää, jos vertailua ei ole tehty”, professori Olli Mäenpää sanoo.

   ”Lisäksi menettely on tasa-arvolaissa kiellettyä syrjintää, jos työnantaja työhön ottaessaan ilman tehtävän laadusta johtuvaa painavaa ja hyväksyttävää syytä syrjäyttää henkilön, joka on ansioituneempi kuin valituksi tullut toista sukupuolta oleva henkilö.”

   Mäenpää muistuttaa, että hallituksen esityksen mukaan kyseisessä säännöksessä edellytetään hakijoiden ansiovertailua, jossa otetaan huomioon muun muassa ”työnhakijoiden koulutus, aikaisempi työkokemus sekä sellaiset työnhakijan ominaisuudet, tiedot ja taidot, jotka ovat eduksi tehtävän hoitamisessa ja voidaan siten katsoa lisäansioiksi”.

   Mäenpää tähdentää, että myös oikeuskäytännössä on korostettu ansiovertailun merkitystä. Hänen mukaansa Kittilän kunnanvaltuuston menettely poikkeaa tasa-arvolain ja hallintolain velvoitteista.

   ”Kysymyksessähän on kunnan kannalta erityisen tärkeä päätös, joten kunnollinen vertailu ja asialliset perustelut ovat välttämättömiä.”

   Mäenpää sanoo, että viisainta olisi palauttaa asia valtuustoon uudelleen ja lainmukaisesti käsiteltäväksi.

  • Anonyymi

   kurula epältynä lapsiin sex hommista

  • Anonyymi

   oli kuulemma vain näyttänyt Biologisia juttuja housut nilkoissa alle 8 vuotiaalle

  • Anonyymi

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   204
   2752
  2. Haluaisin tutustua suhun

   kunnolla. :) Millaista sun elämä on ollut. Puhua kaikesta maan ja taivaan välillä. Tunnut merkitykselliseltä ihmiseltä elämänpolullani. Aika näyttää..
   Ikävä
   142
   1833
  3. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   150
   1459
  4. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   136
   1373
  5. Zelensky ei halua neuvottelupöytään.

   Lukasenkan ehdotus ei käy. Kokeilisi edes, olisihan se sitten nähty saako keskustelu mitään aikaan. Eikö nyt kannattaisi kokeilla kaikki mahdollinen s
   Maailman menoa
   473
   1217
  6. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1124
  7. Työpaikkaromanssit...

   Onko ihan tuhoon tuomittuja juttuja?
   Ikävä
   66
   963
  8. Voi ei! Selviytyjät-luovuttaja Virpi rehellisenä vaikeasta päätöksestään: "Ei ole pelkoa, että..."

   Voi ei… Olisit nyt Virpi jatkanut kisan loppuun asti! Olisit voinut vaikka voittaa! Lue Virpin perustelut luovuttamiselle: https://www.suomi24.fi/vii
   Tv-sarjat
   35
   958
  9. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   95
   809
  10. Siihen ei voi vastata

   Mutta luin sen. Erittäin ihana kirjoitus, kiitos 🥺. En omi. Olen tuntenut kauan sitten samalla tavalla. Se on pitkä tarina jota en kirjoita tähän. M
   Ikävä
   38
   756
  Aihe