Tämä on sitä demokratiaa.

Anonyymi-ap

Perussuomalaiset asettaisi kehitysavulle tiukat ehdot – kehitysapua tulee myöntää jatkossa vain ylijäämäisestä budjetista





Ukrainan auttamista lukuun ottamatta perussuomalaiset esittää kehitysapumenojen leikkaamista noin puoleen, mistä kertyisi säästöjä 640 miljoonaa euroa. Perussuomalaiset esittää lisäksi Suomen pakolaiskiintiön nollaamista ja huomattavia leikkauksia kotouttamis- ja vastaanottomenoihin.

Perussuomalaiset julkaisi tänään vaihtoehtobudjettinsa, jossa holtittomalle velkaantumiselle isketään jarrut pohjaan. Valtion menoeriä tarkastellaan kriittisesti, ja perussuomalaiset haluaakin aloittaa talouden ryhtiliikkeen leikkaamalla välittömästi sellaisia menoja, jotka eivät edistä suomalaisten hyvinvointia.

Perussuomalainen vaihtoehto säästäisikin muun muassa haitallisesta maahanmuutosta ja kaukaisille maille suuntautuvista kehitysapuhankkeista.

Kehitysapurahoista ensi alkuun puolet pois

Hallitus tunnetusti on koronapandemian keskelläkin voimakkaasti paisuttanut kehitysapumenoja. Pelkästään tänä vuonna valtion budjetista on varattu tehottomiin kehitysyhteistyöhankkeisiin yhteensä 1,27 miljardia euroa. Summa vastaa 0,49 prosenttia bruttokansantulosta.

Perussuomalaiset vaatii kehitysyhteistyön minimoimista. Perussuomalaiset esittääkin Suomen kehitysyhteistyöhön suunnattujen varojen leikkaamista siten, että vain ehdottomasti velvoittavat hankkeet suoritetaan loppuun ja humanitaarisiin kriiseihin vastaamiseen jätetään pieni määräraha. Leikkaukset eivät kuitenkaan koskisi Ukrainan auttamista.

Välitön säästö olisi 640 miljoonaa euroa, eli noin puolet kehitysapumenoista.

Humanitaarinen maahanmuutto minimiin

Kehitysapuleikkauksien ohella perussuomalaiset vaatii veronmaksajille kalliiksi käyvän humanitaarisen maahanmuuton minimoimista siten, että Suomen pakolaiskiintiö nollataan ja kotouttamis- ja vastaanottomenoihin kohdistetaan huomattavat leikkaukset, jotka eivät kuitenkaan koskisi ukrainalaisia pakolaisia.

Välitön vuotuinen säästö olisi 298 miljoonaa euroa, minkä lisäksi saataisiin moninkertainen säästö tulevien vuosikymmenien sosiaalimenoissa.

Rahat sidottava palautuspolitiikkaan

Perussuomalaiset kiinnittää huomiota myös siihen, että koska valtion budjetit ovat viime vuosina olleet alijäämäisiä, maailmalle lapioidut kehitysapumiljardit ovat velkarahaa. Suomen 14 vuotta jatkuneen negatiivisen velkakehityksen vuoksi ei ole enää millään lailla kestävää pitää kiinni nykyisestä kehitysavusta, ja perussuomalaiset esittääkin, että kehitysapua tulisi myöntää jatkossa vain ylijäämäisestä budjetista.

Perussuomalaiset myös asettaisi kehitysavulle ehtoja niin, että kehitysapurahat tulee sitoa palautuspolitiikkaan ja kehitysapu tulee voida keskeyttää erityisesti Venäjää tukevilta mailta. Jos esimerkiksi jokin maa ei ota vastaan Suomessa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita kansalaisiaan, kehitysapu tulee lopettaa. Samoin pitää toimia, jos maassa loukataan ihmisoikeuksia, kuten naisten tasa-arvoa.

5

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miestä epäillään tapon yrityksestä ja törkeästä ryöstöstä. Epäillyt rikokset tapahtuivat Helsingin Kampissa vappuyönä 1. toukokuuta noin kello 00.20 aikaan.

      Tässä sitten tulos.
      Mies koetti surmata ihmisen Helsingin ydinkeskustassa vappuyönä.

      Juttua muokattu 6.5. kello 14.37: Uutista päivitetty kauttaaltaan tuoreilla tiedoilla. Poistettu poliisin julkaisema tunnistevideo.
      Pata on valttia, siksi poistettu tunnistevideo.

    • Anonyymi

      Äänestäkää Henttusta Kok+PS

    • Anonyymi

      Tuet? Sitä ei vain ymmärrä kun aina pitää maksaa tukea? Jos ei yrittämisellä pärjää on jokin vikana, samoin asumustuki? Miksi veronmaksajien pitää joittenkin vuokra maksaa?

      • Anonyymi

        Verot valtion maksettavaksi!


    • Anonyymi

      Tukien maa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe