Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Maallikkona näin energiakriisin keskellä mietin

Anonyymi-ap

paljonko tuosta ydinvoimalla tuotetusta sähkötehosta muuttuu hukkalämmöksi, kun pitää mereen työntää? Onko liian kallista ajaa hukka kaukolämmöksi? Tarvitsisiko lämmönsiirtoputket edes kummoisia eristeitä, kun tarkoitus on kuitenkin vain yrittää hukata lämpöenergiaa lähestulkoon ääretön määrä?

Jos lopetettaisiin lämpöpumppujen pyörittely, poltettaisiin palavat maalämmöksi ja loput otettaisiin teollisuuden lämpöhäviöistä, olisiko energiakriisiä edes olemassa?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ydinvoimala on lämpövoimakone joka siirtää reaktorista lämpöä kylmään mereen muuttaa tuon lämpötilaeron mekaaniseksi työksi, jolla sitten pyöritetään generaattoria ja tuotetaan sähköä.

      Lämpövoimakoneen paras mahdollinen hyötysuhde toteutuu Carnotin syklissä, jossa laitteesta saadaan ulos mekaanista energiaa hyötysuhteella k

      https://en.wikipedia.org/wiki/Carnot_cycle

      k = 1 - Tcold/Thot

      jossa (yhtälö 3) Tcold on jäähdytysveden lämpötila ja Thot on reaktorista tulevan veden tai höyryn lämpötila ilmaistuna kelvin - asteina.

      Hukkalämmöstä voisi toki puuhata lämmitykseen lämpöä, mutta se edellyttäisi kaukolämpölaitosta ydinreaktorin vieressä ja riittävän lähellä voimalaa sijaitsevia lämmön käyttäjiä. Aikanaan Loviisan voimalan piti tulla Granön saarelle Helsingin lähelle juuri tätä tarkoitusta varten.

      • Anonyymi
        UUSI

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        🔞 ­­­N­y­­­m­­f­o­­m­­­a­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#17664500y

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Tuotetusta sähkötehosta ei hukkalämmöksi muutu itse voimalassa oikeastaan yhtään mitään (jossain muualla kenties).
      Ydinvoimalan sähköntuotannon hyötysuhde on noin 33% eli jos sähköteho on 1600MW, niin reaktoriteho on 1600/(0,33) = 4800 MW. Jäähdytysveteen menee siten 4800 - 1600 = 3200 MW.
      Jos haluttaisiin ydinvoimalla tuottaa kaukolämpöä, niin turbiinin vastapaine pitäisi nostaa 0,03 barista noin tasolle 2-3 bar, mikä alentaisi sähköntuotannon hyötysuhdetta aika rajusti → noin tasolle 20-25% (arvio, en viitsinä tarkemmin laskea).
      ...

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jos yritetään pistää asia maallikolle ymmärrettävään muotoon, niin onko kyse siis siitä, että turbiinin tehokas toimita vaatii mahdollisimman suuren lämpötilaeron, jolloin vesijäähdytysjärjestelmä pitää mitoittaa niin tehokkaaksi, että putkista uloslähtevä lämpötila ei ole paljoa korkeampi kuin sisään menevä?

      Muutaman asteen verran kohonneesta merivedestä on vaikeaa tehdä yli 65 asteista kaukolämpöä? (ilman lämpöpumppua, joka tietenkin taas vaatisi liike-energiaa)

      AP

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2227
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2063
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1668
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1490
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1486
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1248
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe