Älypuhelin

Anonyymi-ap

Nimike on varsin harhaanjohtava. Kyseessä on kuitenkin laite, joka on lähinnä pieni tietokone, jossa nyt on kylkiäisenä puhelinkin.
"Puhelin"-sana tulee puhumisesta, jonka ihminen tuottaa itse, ilman laitteen apua. Puheen välittämiseen taas riittää yksinkertainenkin laite, siinä ei suurempaa älyä tarvita.
Nykyisistä laitteista pitäisi "älypuhelimen sijasta käyttää esim. nimitystä taskutietokone.

8

125

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Älypuhelimet ovat nykyään niin älykkäitä että monet eivät näköjään tajua niistä yhtään mitään.
   Ihan oikeita taskutietokoneita oli jo 1980-luvulla. Tosin niillä oli turha yrittää soitella muuta kuin MS-DOSin tuottamaa piip-piip-ääniä ja säkkijärven polkkaa.

  • Anonyymi

   Kyse on siitä, että nykyinen kännykkä on kehittynyt laitteesta, jonka pääasiallinen funktio oli puhelun mahdollistaminen laitteesta toiseen. Missä vaiheessa se lakkaa olemasta puhelin?

  • Anonyymi

   Joo niin äly-sitä, äly-tota kaikkialla. Olisi kai tuo äly-nimitys pitänyt säästää siihen kun laitteisiin tulee tekoälyä käyttöön mutta se on nyt käytetty kuvaamaan lähinnä kai nettiyhteyttä. No, kaipa niille tuleville älylaitteillekin joku nimi keksitään.

   • Anonyymi

    "kaipa niille tuleville älylaitteillekin joku nimi keksitään."

    Mitä tarkoitat "tulevilla älylaitteilla"? Kiinnostaisi kuulla, jos tulevasta olisi jotain visioita tai näkemyksiä jo olemassa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "kaipa niille tuleville älylaitteillekin joku nimi keksitään."

    Mitä tarkoitat "tulevilla älylaitteilla"? Kiinnostaisi kuulla, jos tulevasta olisi jotain visioita tai näkemyksiä jo olemassa?

    AI, suomeksi tekoäly. Kyllä tuosta materiaalia löytyy. Jonkinlaista alkeellista versiotahan jo on olemassakin mutta kehittymässä olevaa teknologiaa vielä enimmäkseen.


  • Anonyymi

   Käsitin, että koska laitetta käytetään enemmän kädessä pienenä käsitietokoneena kuin puhumiseen, nimi voisi olla puhelimen sijasta käsitin.

  • Anonyymi

   Älypuhelin voi periaatteessa tarkoittaa myös pöytätietokonetta, jossa on lisävarusteena kuulokemikrofoni tai luuri. Lankapuhelimen koteloon mahtuisi pieni keskusyksikkö, jossa voi olla lisäksi usb- ja hdmi-liitäntä näyttöä ja näppäimistöä varten.
   Tällöin puhutaan älypuhelimesta, joka ei ole taskutietokone.

   • Anonyymi

    "liitäntä näyttöä ja näppäimistöä varten."

    No ei tosiaankaan ole enää "taskutietokone" ja pöytä-alaakin vie aikas paljon.
    Eikös vastaavan viritelmän saisi rakenneltua pienestä läppäristä, jossa sim-kortti paikka, jolloin sen voisi ottaa mukaankin?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kyssäriä pukkaa nyt

   Mikä on kaivattusi nimi?
   Ikävä
   95
   2014
  2. Nainen, minne tahtoisit muuttaa kanssani

   Jos meistä tulisi pari?
   Ikävä
   170
   1349
  3. Oudolta tuntuu

   Kun on joku joka välittää oikeasti täälläkin.
   Ikävä
   166
   1269
  4. Ikävintä on kokea

   Kun toinen lähestyy niin sitä itse vetäytyy. Sitten kun itse lähestyy niin toinen vetäytyy. Vähänkuin magneetit jotka hylkivät toisiaan ja sitä ei ede
   Ikävä
   80
   1069
  5. Unelmoitko asunnosta lämpimässä? Haluaisitko muuttaa Suomesta esim. Espanjaan?

   Kiinnostaisiko sinua muuttaa pois Suomesta lämpimään? Jos kiinnostaisi, niin muuttaisitko vain talviajaksi vai koko vuodeksi ja millaisia kriteerejä s
   Maailman menoa
   70
   797
  6. Sara ja Pyry eronneet?

   Pitääkö huhu paikkansa, tietääkö kukaan?Joku kertoi, että olivat tapelleet rajusti Emma gaalan jälkeen ja sen jälkeen Sara poisti Instatililtään kaikk
   Kotimaiset julkkisjuorut
   37
   779
  7. Miksi ihmiset ilkeilevät toisilleen anonyymisti?

   Ikuisuusaihe, tavallaan, mutta jäin tuota pohtimaan männä yönä. Miksi pitää olla ilkeä mm. palstalla anonyymisti? Miksei voi vain todeta, että olen er
   Sinkut
   156
   741
  8. Sen takia sanoin sen

   Että et ottaisi itseesi kun ei ole tarkoitus sinua loukata. Me vain heijastellaan toistemme kipukohtia ja se tuntuu ikävälle.
   Ikävä
   98
   667
  9. Millaisista tuoksuista miehet pitää?

   Tuli tuosta yhdestä aloituksesta mieleen tälläinen. Eli millainen tuoksu saa miehet sekaisin? Onko se karkkikaupan tuoksu, kukkainen tuoksu,mausteinen
   Ikävä
   87
   633
  Aihe