Kylmää kyytiä.

Anonyymi-ap

Sähkölaskuista maksettava kertakorvaus toimisi Marinin mukaan siten, että sähköyhtiöt palauttaisivat kuluttajille esimerkiksi marras–joulukuun sähkölaskuista osan takaisin, ja valtio kompensoisi palautuksen yhtiöille.

Hallituksen tavoitteena on Marinin mukaan antaa kertakorvauksesta esitys eduskunnalle heti joulutauon jälkeen tammikuun alkupuolella.

35

256

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ihan ok. Helen lupaa edullisempaa määräaikaista sähkösopimusta. Aion odottaa mitä hallituksen päätös siihen vaikuttaa.

      • Anonyymi

        Hallitus lähtee joululomalle ja palaa tammikuum lopulla, v-2023 työpaikalle.
        Alkaa käsittelemään sähkön hinnan vaikutusta Suomen kanta-Suomalaisten elinkustannuksiin.
        Suurin huolenaihe on : Mistä rahat, koska lomareissu Australiaan ja Uuteen-Seelantiin (avustajineen), ei ollut näitä ongelmia.
        Tarjoiliko Australia "kuokkavieraille", edes "kenguruolutta".

        Monenkohan Kanta-Suomalaisen joulu on pilalla, kun sähköyhtiö uhkaa katkaista sähköt.
        Sähkön hinta on aivan sähöyhtiöiden mielivallan varassa ja laskut on mahdoton maksaa Kanta-suomalaisten ,kun tulot ei riitä.
        Toista se on elintakopakolaisten, kun voi ostella Saarikon ylimääräisellä lapsilisillä, jouluherkkuja ,vaikka 11-kg kinkun ja viinit.


      • Anonyymi

        Kilpailuta ja katso vähän laajemmin muitakin kuin heleniä. Lue myös tarkkaan "pienellä präntätyt", niissä ne miinat on. Tarkoitan "ottavat oikeuden muuttaa hintoja...", muista, että hintojen nousulle löytyy aina syitä, voipi vaikka Australiassa olla 50 astetta.


      • Anonyymi

        Tuohon vipuun ei kannata haksahtaa,20c/kwh on liian korkea hinta sähköstä.Nyt ei ole sopimuksien aika,pitäkyyt kaikki sähköyhtiöt sähkönsä.Ne pelkää sähkönkulutuksen putoavan niin radikaalisti että alkavat huijaamaan kaikenlaisilla sopimuksilla.Nyt kaikki vain säästämään sähköä niin pirusti,polttopuut agregaatit öljyt ym käyttöön vain,loppuu se vittuilu.


    • Anonyymi

      Monen joulu pilattu.

    • Anonyymi

      Vielä kerkesi tämä hallitus tilata uusia katujengiläisiä ja saattaapi se tilata lisääkin.

      • Anonyymi

        Vähempi tilannut kun persut sipilän hallituksessa, että silleen


    • Anonyymi

      Kun kuuntelee heitä joilla on säkölaskut tonneissa niin kyllä se joulun pilaa ei siinä pelasta joku kertakorvaus joka saatetaan maksaa maaliskuussa.

      On se kummallista jos oma kansa tarvii apua se on vaikeaa ,kysymys on heti:mistä rahat? ,mutta kun jossain maassa tarvitaan rahaa kun omat on käytetty heti Suomesta lähtee miljardit ei riitä miljoonat.

      Koettakaa ihmiset miettiä tarkkaan ketä äänestätte ,äänestättekö samaa porukkaa jotka ovat vallassa nyt.

      • Anonyymi

        Kyllä samaa porukkaa äänestetään. Oppositio nimittäin ei halua että energiassa omaa kansaa autetaan.


      • Anonyymi

        Eikö siinä ollu se talouskohtainen raja että jos yli 400e on niin saa jotain avustusta mikäli on normaalilla käytöllä talous ollut


    • Anonyymi

      Toisaalta joilla on tonnien sähkölaskut, luulisi myös olevan varaa maksaa leveästä elämästä. Ja kaiketi hyvätuloisiahan varten kertakorvaus on. Myös Helenin tarjous on kusetusta. Voitto pienenee noin 100 miljoonaa, mutta toiminta ei ole silti tappiollista. Härskiä nylkemistä. Kummasti sähköyhtiöt heräävät tarjoamaan ja kohtuullistamaan hintoja, kun hallitus yrittää tehdä jotain.

    • Anonyymi

      Kyllä Marin on tässä asiassa pahasti myöhässä. Hintakatto aikaisintaan keväällä, jolloin suurin sähköntarve jo ohitettu. Olisi pitänyt matkustella ulkomailla vähän vähemmän ja keskittyä kotimaan ongelmiin. Ei jatkoon.

      • Anonyymi

        Hintakatto tuhoontuomittu, valtiohan joutuu maksamaan erotuksen markkinahinnan ja katonvälisen eron.. Sähköä tuottaville sähköyhtiöille voitoista kunnon vero ja palautus kansalaisille.


    • Anonyymi

      Helenin ja kohta muidenkin "halpa" 20 c/kwh tarjous sitoo asiakkaan tuohon hintaan kahdeksi vuodeksi. Mitä jos/kun sähkön hinta putoaakin alle tuon pysyvästi? Maksetaan taas ylihintaa.
      Kuka uskaltaa tehdä sopimuksen kahdeksi vuodeksi?

      • Anonyymi

        Juuri näin,älkää nyt vain tekekö sopimuksia koska kusetuksen vaara on selvästi näkyvissä.


    • Anonyymi

      Ei tule mitään korvauksia sähkölaskuihin,Kun ei ole rahaa kirstussa,pelkkiä velkapapereita.Turha kenenkään köyhän on edes uskotella itselleen että apua saisi,systeemit on tehty sähköyhtiöille ja rikkaille jotka saavat korvauksen hulpeille sähkölaskuille.Tuskin 500€ laskuja edes noterataan vaikka se pientuloiselle on suuri rahan menetys.

      • Anonyymi

        Näin on,mariinin suosion hakua ja mielistelyä jotta kansa pysyisi hiljaa ja olisi tyytyväinen näistä lupauksista. Ollaankohan jo myöhässä muutenkin tässä asiassa,kerkeää pirttejä kylmetä siihen mennessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näin on,mariinin suosion hakua ja mielistelyä jotta kansa pysyisi hiljaa ja olisi tyytyväinen näistä lupauksista. Ollaankohan jo myöhässä muutenkin tässä asiassa,kerkeää pirttejä kylmetä siihen mennessä.

        Sdp:n vaalilupaus vappu­satasesta heitettiin romu­koppaan – näin puolue­sihteeri Rönnholm kommentoi

        Pääministeri Marin hautasi Sdp:n vaalilupauksen sunnuntaina, puheenjohtaja Rinne ei ole kommentoinut vielä sanallakaan.


      • Anonyymi

        Valtion kirstussa on rahaa. Tämä hallitus ei sitä sänkännyt kuten teki Sipilän hallitus jossa persut oli. Silloin oli muut hallitukset keränneet kassaan noin 7 miljardia ja sipilä pisti sen persujen kanssa menemään että heilahti.


    • Anonyymi

      Tasapuolisuuden nimissä sähkölaskun palautusta pitäisi saada kaikki kuluttajat. Miksi osalle maksetaan sähkö kotiin ja osalle ei?
      Ylimääräisen lapsilisän maksun kohdalla oli teknisesti mahdoton rajata saajia esim.tulojen mukaan. Miten maksun rajaus nyt yhtä-äkkiä onnistuukin?

      • Anonyymi

        Ylisuuria sähkölaskuja hyvitetään maalis­kuussa – näin kerta­korvaus toteutettaisiin.

        Nyt on joulukuu, vuosi 2022 ja maaliskuu on vuonna 2023.- 3-kk päästä.
        Voi mitä vit--vatulointia tämä on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ylisuuria sähkölaskuja hyvitetään maalis­kuussa – näin kerta­korvaus toteutettaisiin.

        Nyt on joulukuu, vuosi 2022 ja maaliskuu on vuonna 2023.- 3-kk päästä.
        Voi mitä vit--vatulointia tämä on.

        Vaalien alla huhtikuussa hyvä jakaa taas velkarahaa äänestäjien toivossa. Myöhäistä siihen tarkoitukseen mihin piti eli sähkön hinnan alentamiseen.


    • Anonyymi

      On se kummaa kun itketään valtion velkaantumista, seuraavaksi kun saa silmänsä auki korvaukset pitäisi heti olla taskussa.
      Nämä korvaukset maksetaan jälleen yhteisistä verovaroista ja velkaa ottamalla.

      • Anonyymi

        Matuille tulee heti ja korkojen kanssa.
        Matu ei itse maksa sähkölaskuja eikä vuokria, terveydenkin hoito on ilmaista, eikä tartte jonottaa.
        Veroja eivät maksa ja laki ei koske niitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Matuille tulee heti ja korkojen kanssa.
        Matu ei itse maksa sähkölaskuja eikä vuokria, terveydenkin hoito on ilmaista, eikä tartte jonottaa.
        Veroja eivät maksa ja laki ei koske niitä.

        I am very angry that my country has reached this point - very angry indeed.


    • Anonyymi

      Mahtavaa, valtio elikkä muut tukevat sähköautojen latauksia, mutta polttoaineen tankkauksen (diesel/bensa) maksaa autoilija itse. Toisekseen onko tarkoitus myös piilotukea Suomessa asuvaa halpatyövoimaa, että pystyvät oleman Suomeessa palkkoja polkemassa? Autoahan noilla ei pääsääntöisesti ole, ovat sen verran ovelia. Tai mitä noita täällä sekä Rovaniemellä näkee, niin tulevat pakuilla, joissa itä-Euroopan rekkarit.

    • Anonyymi

      Milloin hallitus alkoi suunnitella energiatukia kallistuvien sähkölaskujen kanssa tuskailevien kansalaisten auttamiseksi? Pääministeri Sanna Marinin mukaan jo kuukausia aiemmin, mutta ministeriön virkamiehen mukaan toimeksianto tuli vasta viikko sitten.

      Hallitus ilmoitti maanantaina auttavansa kalliiden sähkölaskujen kanssa tuskailevia kuluttajia kevään aikana.

      Pöydällä on ollut eri malleja, kuten hintakatto ja sähkölaskujen maksuaikojen pidentäminen, mutta mallit olisivat valmistumassa vasta kevääksi. Kuluttajien tukemiseksi hallitus esittää ensinnä kertakorvausta kuluttajien tukemiseksi. Kertakorvaus maksettaisiin takautuvasti talven aiempien sähkölaskujen kustannusten peittämiseksi myöhemmin talvella.

      Eduskuntapuolueet kokoontuvat maanantaina pääministeri Sanna Marinin (sd.) kutsusta puhumaan sähkön hinnasta. Eilen illalla Ylen A-studiossa Marin kuitenkin sanoi, että sähkön hintakatto ei edistynyt, koska malli vaatii lisää valmisteluaikaa.

      – Tämä malli (hintakatto) voitaisiin saada eduskuntaan kenties tammikuun lopussa. Ymmärtääkseni toimeenpanossa on myös vielä haasteita, Marin sanoi viitaten keskusteluihin työ- ja elinkeinoministeriön virkamiesten kanssa.

    • Anonyymi

      Tässä tuetaan taas hyvätuloisia, joilla on isot talot lämmitettävänä ja sähköautot ladattavana.
      Ei jatkoon!!!

    • Anonyymi

      Aika paha paikka Marinilla jälleen, tekipä mitä tahansa haukutaan. Jos kallista sähköä ei korvata, silloin tulee haukut saamattomuudesta. Jos sitten saadaan korvaukset maksuun, silloin aletaan puhumaan vaalitempusta, ja äänestäjien kosiskelusta.

      Sitten kuunnellan mitä sanoo asiantuntijat. Jos olette panneet merkille samasta asiasta usein löytyy vastakkaiset näkemykset. Asiantuntijoita nykyjään löytyy valtavat määrät.

      Medialle on katettu salaattipöytä eri asiantuntijoista että voi tarvittassa tilata mieluisan asiantuntia lausunnon. Näin meitä sumutetaan ja kerrotaan että asiantuntiakin on tätä mieltä. Vielä me onnettomat arvostelemme Venäjää, meillähän on sama tilanne fiksummin peiteltynä.

      • Anonyymi

        Kauppiaat rikastuu ,sähköllä rikastuu ,kansa maksaa ,pakosta. vain Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kauppiaat rikastuu ,sähköllä rikastuu ,kansa maksaa ,pakosta. vain Suomessa.

        Sisäministeri Mikkonen: turvapaikanhakijalle välitön työoikeus, isommat tuet, perheenyhdistämistä helpotettava...

        Hallitukselle tärkeämpi!


    • Anonyymi

      Kaikki jotka nyt säästää sähköä, äkkiä kuluttamaan mahdollisimman paljon

    • Anonyymi

      Se korvaushan on satasen ylimenevästä osasta esim 50 prossaa. Ei kande kuluttaa liikoja.

      Mitään ei ole vielä sovittu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      119
      2681
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      256
      1155
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      91
      1129
    4. Taas kuoli kuortaneella

      Mitä tapahtui kuhinoilla kun auton alle jäi ja kuoli 66.
      Kuortane
      8
      1084
    5. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1011
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      940
    7. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      933
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      906
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      41
      842
    10. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      37
      809
    Aihe