Turismia vastustava on uskomaton tollo

Anonyymi-ap

Näin on kun puhutaan Rovaniemeläisestä joka vastustaa turismia,Niitä olen tavannut useita täällä enkä voi käsittää heitä.

40

<50

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kerran käsität.usko pois.

  • Anonyymi

   Eikö paikallinen saamaton turismia vastustava käsitä sitä kuinka paljon tänne tulee rahaa ja työpaikkoja heidän ansiosta?

   • Anonyymi

    Ei raha ole se tärkein asia. Tärkeämpää on se, että ei turhaan saastuteta ja kuluteta luonnonvaroja. lentäminen, turistien ympäriinsä ajelu, kelkkasafarit ja ylikulutus on täysin tarpeetonta. Täältä ollaan kieltämässä hiukkaspäästöjen takia puunpolttoa, turvetta yms ja kylmässä pohjoisessa lämmitys on elämisen ehto ja turistilaumojen lennot ja muu matkustelu tuottaa myöskin runsaasti päästöjä. Yltäkylläisyys sen tekee, että ylikulutetaan, kohtuutta ei ole kohta missään

    Saamaton en ole, koko ikäni ollut työssä ja sanon kyllä, että maapallollakin on tuhannesti tärkeämpääkin työtä kuin kerskakuluttavien turistilaumojen passaaminen!!!! Työpaikkoja voisi perustaa opetustoimeen, päiväkoteihin, hoiva- sekä sairaanhoitoon, infran ylläpitoon esimerkiksi, kun niissä toimissa on valtava työvoimapula ja ne vähät jotka työskentelevät noissa ammateissa ovat aivan suoriutumisen rajoilla. Mistä raha noihin, no sieltä mistä sitä lapetaan nyt hotelli-ravintola-safari ym höntsään , koska runsaasti tuettuja ovat.

    Tältä kantilta minä katselen maailmaa ja vielä totean, että hyvin elivät ja jopa vanhoiksi meidän mummit ja ukitkin vaikka eivät kiertäneet ympäri maapalloa. Katsele sinäkin klo 16.09 kirjoittanut vähän vaikka oman sukusi historiaa taakse päin ja mieti onko tuo maapallon joka laidalle yltävä turismi sittenkään ihmiselle tärkein tehtävä . Kuinka paljon isovanhempasi matkustelivat? Jos eivät, siitä huolimatta elivät hyvän elämän. Ihmispolo kun on niin ahne, että kun aurinkorannat ja tavisten turistirysät on koluttu niin aina vain erikoisempaa pitää hakea ja rajoja ei tunneta missään kuluttamisessa.


  • Anonyymi

   Turismia vastustava uskomaton tollo????? Ei se taida ihan niinkään olla. Ajatella voi monelta kantilta ja minä en käsitä turismin paisuttamista liialliseksi. Kohtuus kaikessa!

  • Anonyymi

   Ok kuvitellaan turismin loppuvan täällä ens talvena totaalisesti.Miettikää mitä se tarkoittaa paikallisille ihmisille,kuinka monet menettävät työnsä...Tämä kaupunki kuolis muutamassa vuodessa,suuri osa muuttais samantien muualle..

  • Anonyymi

   Turistia tuovat sadat lentokoneet eivät ilmeisesti saastuta ilmastoa, mutta mummon mökin saunan lämmitys pitäis kokonaan kieltää. Miksi näin vihreät?

  • Anonyymi

   Elämä ei ollu hääviä 60-luvullakaan täällä ku harvoilla,pelkkää työntekoa ja kituuttamista puhumattakaan ennen sitä,tämä on raaka totuus.

  • Anonyymi

   - työpaikkoja voisi perustaa lasten-sairaanhoitoon...Hei..Jos turismi loppuisi täältä ei täällä olis töitä heille..Mieti vähä..Niitä ei tarvittaisiin täällä.

  • Anonyymi

   Jos joku luulee että täällä Lapissa oli ennen paremmin,on todella tietämätön tai elänyt ennen vähintään keskiluokkaisessa perheessä.

  • Anonyymi

   Harvat elivät nuoruuden täällä niin että muistelevat sitä hyvällä 50-60-luvulla.

  • Anonyymi

   On helppo vastustaa kaikkea kun siihen on varaa...

  • Anonyymi

   Turismia vastustava Rovaniemeläinen on todellakin TOLLO.Siitä repivät hyödyn ne ketkä siihen pystyvät.Turismia ei pysäytä mikään.Tämä on vasta alkua tämä turismi täällä.Raaka totuus.Tämä kaupunki elää vain talvisin.Toivon todellakin että turismi olis samanlaista myös kesäisin.Niin ei todellakaan vielä ole ollut,mutta uskon tuonkin asian muuttuvan lähivuosina.Sitte jaksaisin asua kotiseudullani,en muuten todellakaan.

  • Anonyymi

   Siinähän käy taas niin, että ahneuden iskettyä tehdään taas ylilyönti ja tulee jotain kriisiä ja taas on kaikki munat ollu samassa padassa ja siinä tukia haetaan kun ei älytä muita elinkeinoja hommata kunnolla rinnalle, matkailua vain pidetään ainoana mahdollisuutena. Valitettavasti. Näin sanoin myös ennen koronaa ja sotaa Ukrainassa.

  • Anonyymi

   No,keksi sitte joku muu elinkeino niille jotka nyt saavat täällä turistien ansiosta palkkansa...Työttömiä,niitä ja ja sossupummeja ja päihdeongelmaisia on jo tarpeeksi.Niitä ei kaivata enempää.MUTTA niitä tulee vaan lisää jos työttömyys kasvaa.Mikä keksit vastineeksi?

  • Anonyymi

   Et keksi mitään,uskon.Ja jos ne työttömäksi tulevat lähtevät täältä lastensa kanssa,onko se valoisa juttu Rovaniemen tulevaisuudelle?

  • Anonyymi

   Tehtaita tänne ei tule koskaan.Ainoa pelastaa asia on turismi ja tänne asumaan tulevat,ne jotka uskaltavat rakentaa tänne mikä työllistää myös jossain määrin.

  • Anonyymi

   Kysyn edelleen vihreiltä: miksi sata lentoa ei saastuta, mutta mummon puukiuas pitäisi kieltää?

   • Anonyymi

    Turismi elättää taas 2-3 vuotta ja se on siinä. Täällä on niin paljon sitten vain turisteja, ettei edes turisteja kiinnosta.


  • Anonyymi

   Pysy aiheessa,älä kiukaissa.

  • Anonyymi

   Turismi on vasta kasvamassa täällä,tämä on vasta alkua uskokaa tai älkää.Samaan aikaan tänne muuttavien määrä kasvaa,kaikki on kasvamassa täällä.Tosiasioita.Niitä vastaan on turha tapella.

  • Anonyymi

   Ja vaikka väkimäärä tuplaantuis ei haittaisi,tänne mahtuu,tilaa riittää.

   • Anonyymi

    Tyhjääpä tästä tällä palstalla arvotaan, aika näyttää, miten käy. Toivotaan kuitenkin parasta.


  • Anonyymi

   Toivon vain että turistit hoksais kuinka halvalla he ostais täältä tontin itselleen mihin he tekisivät kesämökin,näin alkais täällä olemaan vilkasta elämää myös kesäisin.

  • Anonyymi

   Jatkan:Uskon näin käyvän,tänne aletaan muuttamaan kokonaan tai osittain lähivuosina,samaan tapaan miten me asutaan talvet Espanjassa.Ite olen valinnut talveksi Länsi-Afrikan,huomattavasti rauhallisempi ja tilavampi asua ...

  • Anonyymi

   Ja kun ymmärrätte nämä tosiasiat,toistan:Turismia vastustava on uskomaton TOLLO...

   • Anonyymi

    Siinäpä jankkaat. Asioilla on aina monta puolta. En vastusta turismia, mutta kuitenkin kehoitan ajattelemaan. Turismi on yksi elinkeino elinkeinojen joukossa, vielä tänne mahtuu lisääkin ja missä se raja mikä kertoo olevan jo liiallista. Siinä mietittävää.

    Joulun molemmin puolin kiivain sesonki - tärkeää olisi se, että siitä saataisiin ympärivuotista ja silloin turisteja palvelevien työpaikatkin olisivat pysyviä eikä nyt niitä huonosti palkattuja pätkätöitä. Lyhyen kiivaan sesongin aikana työnantajat keräävät potin, maksavat huonosti sesonkityöläisille ja ottavat kyllä mehut irti alaisistaan.

    Toiseksi, todella hyvin tuettuja turistirysät ovat yhteiskunnan taholta. Koronarahaa jaettiin runsaasti niillekin kenellä jäi muhkeasti "viivan alle". Sanoisin, että kalliita työpaikkoja.


  • Anonyymi

   Millä muulla ku turismilla ja rakentamisella ihmiset saa täältä eniten työtä?EI MILLÄÄN.Tänne ei tule koskaan minkäänsortin teollisuutta,tehtaita,ei koskaan.

  • Anonyymi

   Tänne tulee työntekijät ja raksat,- firmat muualta jotka kehittävät tätä paikkaa koska paikalliset ei älyä tehdä mitään.Näin käy.Vähän samaan tyyliin ku sodan jälkeen,tulevat etelästä ja kehittävät tätä paikkaa rakentaen jne.Sitte vingutaan ku etelästä tulevat,vievät työmaat ja työpaikat...,samaa huvittavaa kitinälässytystä,näin tulee käymään.

  • Anonyymi

   Ei ihme että ruoka on kallista jo logistiikka kustannukset älyttömiä kun joka kulmassa on pikku K-Marketit, ne pitäs lopettaa tyystin. Isommat jättikaupat toimii paremmin volyymilla hinnat tippuis ja samalla logistiikka kustannukset sen seurauksena polttaineen kulutus vähenis ja ympäristöäkin säästys. Näitä paska kauppoja jotka nippa nappa tulevat toimeen vielä yhteiskunnan rahoilla tuetaan ei mitään järkeä ei muutako lopettaa kaikki kannattamattomat K-Marketit niitä täällä lapissa paljon jopa rovaniemellä keskustassa yhteiskunnan tukemia K-Market kauppoja siis haloo veromaksajat maksaa tuplana näille kusipää kauppialle sossu pummeille.Maksetaan SIKSI RUOKA ON KALLISTA KAUPPIAS ON AHNE YHTEISKUNNAN RAHOILLA ELÄVÄ SYÖPÄ K-MARKET KAUPPIAAT
   keskustalaiset kauppiiaat lapin tappajat mamujen hyysääjät

  • Anonyymi

   Kävele avantoon.

  • Anonyymi

   Porotalous ei elätä saamelaisia, turistit tuovat rahaa valtion kassaan tolkuttomasti!🤑🤑

  • Anonyymi

   Turismi jyrää ja sillä Lappi jatkossa pääosin elää, poro on pian historiaa,maistunut jo kauan ihan ku naudanliha eikä tule nousemaan enää.Tietämättömät siitä enää tykkää.

  • Anonyymi

   On vaan ajan kysymys kun ulkomailta tulevat turistit alkavat ostamaan tontteja ja tekevät mökkejä tänne itselleen.Näin käy pian kun ne älyää kuinka halpoja tontit on.Ja rakentaminen.

   • Anonyymi

    On vain ajan kysymys milloin vihreät kieltävät lentoliikenteen.


  • Anonyymi

   Kaivokset työllistävät myös.Turismi on silti ykkösjuttu.

  • Anonyymi

   Kulla pitta hookutela monta paaaaljo turismo.

  • Anonyymi

   Vihreät ei eikä kukaan muukaan ei kykene tekemään yhtään mitään lentoliikenteelle,höpöhöpö.

  • Anonyymi

   Turisteja vihaavat ovat aivan totta idiootteja.Niillähän täällä moni elää,heidän tuomilla rahoilla.Tätä ei vaan monet käsittämätöntä kyllä ymmärrä täällä.

   • Anonyymi

    Taas jälleen bongattu idiootti-sanaa viljelevä. Oletkos ylpeä, kun olet oppinut sanan? Fiksua se ei kyllä ole nimitellä ketään noin rumasti.


  • Anonyymi

   No joo ...mutta minkä sitä tavoilleen voi.Mitä nimitystä sitte käytän ihmistä joka ei mielestäni myönnä tai ymmärrä tosiasioita?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: "Naimisissa oleva kansanedustaja Matias Mäkynen (SDP) iski nuoren opiskelijan"

   https://www.seiska.fi/Kotimaa/Skandaalipaljastus-Naimisissa-oleva-kansanedustaja-Matias-Makynen-iski-nuoren-opiskelijan "Opiskelija on kertonut lähip
   Maailman menoa
   494
   3627
  2. Maisa menetti autonsa

   Alamäki on alkanut...todellisuudessa auto lähti liisarista kun rahat loppui... https://www.seiska.fi/Kotimaa/Voi-ei-Maisa-Torppa-joutui-autokiipeliin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   89
   2662
  3. Sille jollekin, edelleen tunnistat kyllä

   Jatkamme siitä mihin jäimme. Tekniikkakin meni kauhusta polvilleen kun rikoimme rajat. Edelleen on vielä verkko avaamatta. Nyt huomaat, että pidät si
   Ikävä
   244
   2064
  4. Tältä näyttää Elastiselle rakennettava luksusmökki Lapissa - Jopa Samu Haber hehkuttaa: "Upee"

   No nyt ei ole kyllä mikään pikkumökki, vaan aika öky... Ela on jakanut kuvia rakennusvaiheessa olevasta vapaa-ajan asunnosta. Se ei todellakaan näytä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   32
   1281
  5. Katja Ståhl sai yllätyksekseen masennusdiagnoosin - Yksi asia herätti: "Rupesin hirveesti..."

   Tsemppiä ja voimia, Katja Ståhl! Juontaja, hevosnainen Ståhl avaa yksityiselämäänsä Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa. Lue lisää: https://www.suomi
   Suomalaiset julkkikset
   8
   1242
  6. Olisitko nainen hävennyt mun kanssa

   liikkuessa, vai päinvastoin? Luin jostain lehdestä kauan sitten että naiset miettii tätä kautta asioita. Ja olisitko hävennyt mua faijasi edessä? Ei s
   Ikävä
   132
   972
  7. Haluun vaan, että tiedät

   Olet ensimmäinen ja viimeinen päivän ajatuksissani - en voi sinua unohtaa, vaikka aikaa on kulunut, kyyneleet edelleen virtaavat..
   Ikävä
   18
   885
  8. Niin solmussa

   Voi kun tietäisit miten suuria tunteita mulla on sua kohtaan. Naiselle ❤️
   Ikävä
   24
   850
  9. Hyvää iltaa

   Etenkin yhdelle naiselle täällä :).
   Ikävä
   100
   844
  Aihe