Turismia vastustava on uskomaton tollo

Anonyymi-ap

Näin on kun puhutaan Rovaniemeläisestä joka vastustaa turismia,Niitä olen tavannut useita täällä enkä voi käsittää heitä.

39

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kerran käsität.usko pois.

    • Anonyymi

      Eikö paikallinen saamaton turismia vastustava käsitä sitä kuinka paljon tänne tulee rahaa ja työpaikkoja heidän ansiosta?

      • Anonyymi

        Ei raha ole se tärkein asia. Tärkeämpää on se, että ei turhaan saastuteta ja kuluteta luonnonvaroja. lentäminen, turistien ympäriinsä ajelu, kelkkasafarit ja ylikulutus on täysin tarpeetonta. Täältä ollaan kieltämässä hiukkaspäästöjen takia puunpolttoa, turvetta yms ja kylmässä pohjoisessa lämmitys on elämisen ehto ja turistilaumojen lennot ja muu matkustelu tuottaa myöskin runsaasti päästöjä. Yltäkylläisyys sen tekee, että ylikulutetaan, kohtuutta ei ole kohta missään

        Saamaton en ole, koko ikäni ollut työssä ja sanon kyllä, että maapallollakin on tuhannesti tärkeämpääkin työtä kuin kerskakuluttavien turistilaumojen passaaminen!!!! Työpaikkoja voisi perustaa opetustoimeen, päiväkoteihin, hoiva- sekä sairaanhoitoon, infran ylläpitoon esimerkiksi, kun niissä toimissa on valtava työvoimapula ja ne vähät jotka työskentelevät noissa ammateissa ovat aivan suoriutumisen rajoilla. Mistä raha noihin, no sieltä mistä sitä lapetaan nyt hotelli-ravintola-safari ym höntsään , koska runsaasti tuettuja ovat.

        Tältä kantilta minä katselen maailmaa ja vielä totean, että hyvin elivät ja jopa vanhoiksi meidän mummit ja ukitkin vaikka eivät kiertäneet ympäri maapalloa. Katsele sinäkin klo 16.09 kirjoittanut vähän vaikka oman sukusi historiaa taakse päin ja mieti onko tuo maapallon joka laidalle yltävä turismi sittenkään ihmiselle tärkein tehtävä . Kuinka paljon isovanhempasi matkustelivat? Jos eivät, siitä huolimatta elivät hyvän elämän. Ihmispolo kun on niin ahne, että kun aurinkorannat ja tavisten turistirysät on koluttu niin aina vain erikoisempaa pitää hakea ja rajoja ei tunneta missään kuluttamisessa.


    • Anonyymi

      Turismia vastustava uskomaton tollo????? Ei se taida ihan niinkään olla. Ajatella voi monelta kantilta ja minä en käsitä turismin paisuttamista liialliseksi. Kohtuus kaikessa!

    • Anonyymi

      Ok kuvitellaan turismin loppuvan täällä ens talvena totaalisesti.Miettikää mitä se tarkoittaa paikallisille ihmisille,kuinka monet menettävät työnsä...Tämä kaupunki kuolis muutamassa vuodessa,suuri osa muuttais samantien muualle..

    • Anonyymi

      Turistia tuovat sadat lentokoneet eivät ilmeisesti saastuta ilmastoa, mutta mummon mökin saunan lämmitys pitäis kokonaan kieltää. Miksi näin vihreät?

    • Anonyymi

      Elämä ei ollu hääviä 60-luvullakaan täällä ku harvoilla,pelkkää työntekoa ja kituuttamista puhumattakaan ennen sitä,tämä on raaka totuus.

    • Anonyymi

      - työpaikkoja voisi perustaa lasten-sairaanhoitoon...Hei..Jos turismi loppuisi täältä ei täällä olis töitä heille..Mieti vähä..Niitä ei tarvittaisiin täällä.

    • Anonyymi

      Jos joku luulee että täällä Lapissa oli ennen paremmin,on todella tietämätön tai elänyt ennen vähintään keskiluokkaisessa perheessä.

    • Anonyymi

      Harvat elivät nuoruuden täällä niin että muistelevat sitä hyvällä 50-60-luvulla.

    • Anonyymi

      On helppo vastustaa kaikkea kun siihen on varaa...

    • Anonyymi

      Turismia vastustava Rovaniemeläinen on todellakin TOLLO.Siitä repivät hyödyn ne ketkä siihen pystyvät.Turismia ei pysäytä mikään.Tämä on vasta alkua tämä turismi täällä.Raaka totuus.Tämä kaupunki elää vain talvisin.Toivon todellakin että turismi olis samanlaista myös kesäisin.Niin ei todellakaan vielä ole ollut,mutta uskon tuonkin asian muuttuvan lähivuosina.Sitte jaksaisin asua kotiseudullani,en muuten todellakaan.

    • Anonyymi

      Siinähän käy taas niin, että ahneuden iskettyä tehdään taas ylilyönti ja tulee jotain kriisiä ja taas on kaikki munat ollu samassa padassa ja siinä tukia haetaan kun ei älytä muita elinkeinoja hommata kunnolla rinnalle, matkailua vain pidetään ainoana mahdollisuutena. Valitettavasti. Näin sanoin myös ennen koronaa ja sotaa Ukrainassa.

    • Anonyymi

      No,keksi sitte joku muu elinkeino niille jotka nyt saavat täällä turistien ansiosta palkkansa...Työttömiä,niitä ja ja sossupummeja ja päihdeongelmaisia on jo tarpeeksi.Niitä ei kaivata enempää.MUTTA niitä tulee vaan lisää jos työttömyys kasvaa.Mikä keksit vastineeksi?

    • Anonyymi

      Et keksi mitään,uskon.Ja jos ne työttömäksi tulevat lähtevät täältä lastensa kanssa,onko se valoisa juttu Rovaniemen tulevaisuudelle?

    • Anonyymi

      Tehtaita tänne ei tule koskaan.Ainoa pelastaa asia on turismi ja tänne asumaan tulevat,ne jotka uskaltavat rakentaa tänne mikä työllistää myös jossain määrin.

    • Anonyymi

      Kysyn edelleen vihreiltä: miksi sata lentoa ei saastuta, mutta mummon puukiuas pitäisi kieltää?

      • Anonyymi

        Turismi elättää taas 2-3 vuotta ja se on siinä. Täällä on niin paljon sitten vain turisteja, ettei edes turisteja kiinnosta.


    • Anonyymi

      Pysy aiheessa,älä kiukaissa.

    • Anonyymi

      Turismi on vasta kasvamassa täällä,tämä on vasta alkua uskokaa tai älkää.Samaan aikaan tänne muuttavien määrä kasvaa,kaikki on kasvamassa täällä.Tosiasioita.Niitä vastaan on turha tapella.

    • Anonyymi

      Ja vaikka väkimäärä tuplaantuis ei haittaisi,tänne mahtuu,tilaa riittää.

      • Anonyymi

        Tyhjääpä tästä tällä palstalla arvotaan, aika näyttää, miten käy. Toivotaan kuitenkin parasta.


    • Anonyymi

      Toivon vain että turistit hoksais kuinka halvalla he ostais täältä tontin itselleen mihin he tekisivät kesämökin,näin alkais täällä olemaan vilkasta elämää myös kesäisin.

    • Anonyymi

      Jatkan:Uskon näin käyvän,tänne aletaan muuttamaan kokonaan tai osittain lähivuosina,samaan tapaan miten me asutaan talvet Espanjassa.Ite olen valinnut talveksi Länsi-Afrikan,huomattavasti rauhallisempi ja tilavampi asua ...

    • Anonyymi

      Ja kun ymmärrätte nämä tosiasiat,toistan:Turismia vastustava on uskomaton TOLLO...

      • Anonyymi

        Siinäpä jankkaat. Asioilla on aina monta puolta. En vastusta turismia, mutta kuitenkin kehoitan ajattelemaan. Turismi on yksi elinkeino elinkeinojen joukossa, vielä tänne mahtuu lisääkin ja missä se raja mikä kertoo olevan jo liiallista. Siinä mietittävää.

        Joulun molemmin puolin kiivain sesonki - tärkeää olisi se, että siitä saataisiin ympärivuotista ja silloin turisteja palvelevien työpaikatkin olisivat pysyviä eikä nyt niitä huonosti palkattuja pätkätöitä. Lyhyen kiivaan sesongin aikana työnantajat keräävät potin, maksavat huonosti sesonkityöläisille ja ottavat kyllä mehut irti alaisistaan.

        Toiseksi, todella hyvin tuettuja turistirysät ovat yhteiskunnan taholta. Koronarahaa jaettiin runsaasti niillekin kenellä jäi muhkeasti "viivan alle". Sanoisin, että kalliita työpaikkoja.


    • Anonyymi

      Millä muulla ku turismilla ja rakentamisella ihmiset saa täältä eniten työtä?EI MILLÄÄN.Tänne ei tule koskaan minkäänsortin teollisuutta,tehtaita,ei koskaan.

    • Anonyymi

      Tänne tulee työntekijät ja raksat,- firmat muualta jotka kehittävät tätä paikkaa koska paikalliset ei älyä tehdä mitään.Näin käy.Vähän samaan tyyliin ku sodan jälkeen,tulevat etelästä ja kehittävät tätä paikkaa rakentaen jne.Sitte vingutaan ku etelästä tulevat,vievät työmaat ja työpaikat...,samaa huvittavaa kitinälässytystä,näin tulee käymään.

    • Anonyymi

      Kävele avantoon.

    • Anonyymi

      Porotalous ei elätä saamelaisia, turistit tuovat rahaa valtion kassaan tolkuttomasti!🤑🤑

    • Anonyymi

      Turismi jyrää ja sillä Lappi jatkossa pääosin elää, poro on pian historiaa,maistunut jo kauan ihan ku naudanliha eikä tule nousemaan enää.Tietämättömät siitä enää tykkää.

    • Anonyymi

      On vaan ajan kysymys kun ulkomailta tulevat turistit alkavat ostamaan tontteja ja tekevät mökkejä tänne itselleen.Näin käy pian kun ne älyää kuinka halpoja tontit on.Ja rakentaminen.

      • Anonyymi

        On vain ajan kysymys milloin vihreät kieltävät lentoliikenteen.


    • Anonyymi

      Kaivokset työllistävät myös.Turismi on silti ykkösjuttu.

    • Anonyymi

      Kulla pitta hookutela monta paaaaljo turismo.

    • Anonyymi

      Vihreät ei eikä kukaan muukaan ei kykene tekemään yhtään mitään lentoliikenteelle,höpöhöpö.

    • Anonyymi

      Turisteja vihaavat ovat aivan totta idiootteja.Niillähän täällä moni elää,heidän tuomilla rahoilla.Tätä ei vaan monet käsittämätöntä kyllä ymmärrä täällä.

      • Anonyymi

        Taas jälleen bongattu idiootti-sanaa viljelevä. Oletkos ylpeä, kun olet oppinut sanan? Fiksua se ei kyllä ole nimitellä ketään noin rumasti.


    • Anonyymi

      No joo ...mutta minkä sitä tavoilleen voi.Mitä nimitystä sitte käytän ihmistä joka ei mielestäni myönnä tai ymmärrä tosiasioita?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1461
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1265
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1205
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1052
    Aihe