Haastattelut ja "menettelyn" selvityspyynnöt

Anonyymi-ap

Miten olette vastailleet jos pakon takia haetusta eli epämieluisasta työpaikasta soitetaan haastattelun tms. lisätietojen merkeissä? Millaisia asioita muilla on katsottu joko puhelimessa tai muuten että "on omalla menettelyllään aiheuttanut" sen ettei työpaikkaa ole saanut? Miten yleisiä selvityspyynnöt tämän takia yleensä on? Nämähän on ihan tulkinnavaraisia asioita, ja työttömät on täysin haastattelijan ja työkkärin virkailijan tulkintojen/uskomusten armoilla!
Itse totesin ainakin nyt että rehellisyys ei todellakaan kannata, vaan siitä rangaistaan.. Turha oli luulo, että haastattelut olisi jotenkin luottamuksellisia. Jos sattuu joku m*lkvisti haastattelija jolle vastaa rehellisesti kysymykseen miksi hakenut paikkaa (koska on pakko hakea ja tämä sopi kriteereihin), se juoruaa heti tästä työkkärin "omavalmentaja"/ ahdistelija kyylälle..!! Antaa muuten todella hyvän kuvan työpaikasta jossa on aikaa tuollaiseen, työttömien kiusaamiseen :D Luonteestakaan ei kannata sanoa mitään totuudenmukaista, jos vaikka ei olekaan ihan sosiaalisimmasta päästä, vaikka ilmoituksessa sitä toivottiin. On siis pakko oppia valehtelemaan sujuvasti vaikka olisi siinä kuinka huono... Jotenkin arvasin että olen taas ihan liian rehellinen näiden virkaintoisten perseilijöiden kanssa ja joskus tämäkin paska tulee vastaan... Tämä käräyttäjäkin tosin taisi kiitellä etten haaskaa enempää kummankaan aikaa, eikä halua turhaan häiritä ketään..! No ei sitten ollutkaan niin kiitollinen ja ylimääräisen riesan aiheuttaminenkin jälkeenpäin onnistuu.. Missään vaiheessa en siis kuitenkaan suoraan sanonut ettei paikka kiinnosta enkä halua siihen.. toki tiedän ettei noin voi/kannata sanoa! Mutta tuo rehti vihjaus pakkohaustakin (joka on riittänyt haastattelijoille) näköjään sitten tulkitaan "menettelyksi"..
Millä keinoin noista epämieluisien paikkojen haastattelusoitoista pääsisi mahdollisimman kätevästi ja ilman jälkiseuraamuksia eroon?
Entä onko joku joutunut varsinaiseen haastatteluun, millainen käytös vaatetus tms. voidaan katsoa siellä selvityspyyntöön johtavaksi "menettelyksi"? Silloinhan puututaan jo ulkonäköön ja persoonaan...
Olen miettinyt olisiko parasta vastailla mahdollisimman suppeasti ja jotenkin epämääräisen ympäripyöreitä kierrellen ja kaarrellen, ja esittää hieman hidasta. Vai laittaisiko jo hakemuskaavakkeeseen jonkun tolkuttoman (ei kuitenkaan liian räikeää, mistä taas voisi tehdä tulkintoja..) palkkavaatimuksen, ettei edes tarvisi soitella..? Millainen olisi sopivasti karkoittava palkkapyyntö keski-ikäiselle ammattikoulutaustaiselle pitkäaikaistyöttömälle?

53

878

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Aivan sairasta että Suomessa on sääntö jonka mukaan työnhakijaa voidaan rangaista siitä jos hän on "omalla toiminnallaan aiheuttanut" sen ettei ole saanut työpaikkaa jota ei ole itse edes halunnut hakea.

      Suomen kansalaisella on perustuslaillinen oikeus valita itse työpaikkansa ja elinkeinonsa. (YK artikla 23, perustuslaki §18)

      Miksi kukaan omalla toiminnallaan tahallisesti aiheuttaisi sen ettei saa työpaikkaa johon itse haluaisi mennä?

      Ja jos näin kävisi, työnhakija olisi itse se joka seurauksista kärsii koska ei tosiaan saa sitä työpaikkaa eikä siitä saatua toimeentuloa. Mikä ihmeen syy tämä on rangaista työnhakijaa??

      • Anonyymi

        "Ja jos näin kävisi, työnhakija olisi itse se joka seurauksista kärsii koska ei tosiaan saa sitä työpaikkaa eikä siitä saatua toimeentuloa. Mikä ihmeen syy tämä on rangaista työnhakijaa??"

        Jos työnhakija omalla toiminnallaan on aiheuttanut sen, ettei tule valituksi työpaikkaan johon itse haluaisi mennä, eikö se työpaikan ja toimeentulon sivu suun meneminen ole itsessään tarpeeksi iso rangaistus omasta töpeksinnästä?

        Mitä ihmeen julkisen vallan suorittamaa lisärangaistusta ja kuritustoimenpidettä siihen tarvitaan lisäksi? Ja ennen kaikkea MIKSI?


    • Anonyymi

      Suomen kansalaisella on laillinen oikeus elinkeinonvapauteen ja työpaikan vapaaseen valintaan.

      -> Suomen lainsäätäjä, ja julkinen valta sanelee ensin mitä työpaikkaa sinun on haettava.

      -> Sitten valvoo kuin olisit rangaistusvanki että varmasti olet hakenut työpaikkaa jota et halua oikeasti hakea.

      - > Sitten pakottaa sinut vielä teeskentelemään että muka oikeasti haluat sitä työtä. Et voi edes tässä kohtaa olla rehellinen.

      Jos tämä ei ole elinkeinonvapauden, ja työpaikan vapaan valinnanoikeuden riistämistä, en tiedä mikä on.

      Suomi harjoittaa täysin laittomia pakkokeinoja aivan tavallisia Suomen kansalaisia vastaan, joita on kohdannut onnettomuus nimeltä työttömyys ja toimeentulon puute. Ongelmasta josta työtön _itse kärsii_, häntä rangaistaan viimesijaisimmalla toimeentulolla leikkimällä ikään kuin työtön olisi itse tehnyt jotain pahaa kun työttömyys on häntä kohdannut.

      This is finland.

      Milloin Suomen lainsäätäjä keksii alkaa tehtailemaan lakeja joilla rangaistaan vaikkapa onnettomuuksiin joutuneita?

      • Anonyymi

        Tämäpä. Olin puitesopparilla hyvissä hommissa ja pakottivat sitten hakemaan paskatyöhön. Et sitten saanut sanua ei ja 2vk jaksoin tätä. Taas työttömänä sitten nämä vuokraorjafirmat päälle. Suomen työelämä on pilalla!!

        Sota tänne tarvitaan ja työläisten oikeuksista taisteltava!!


      • Anonyymi

        Valehtelemaan pakottaminen pakkotyönhaussa on verrattavissa siihen, että pakotetaan valehtelemaan, että luulee sukupuolia olevan enemmän kuin kaksi. Niinkuin Orwellin (vai oliko se Huxley) kirjassa, jossa hyvä on paha, sota on rauhaa ja niin edelleen. Ihmisen persoona yritetään jotenkin hajottaa. Totuuden sanomisesta tulee rikos. Se on tätä lopun aikaa, antikristuksen henkeä.

        Kun sopivaa työpaikkaa ei ole, on haettava sopimatonta. Hakemuksessa on valehdeltava, että on kiinnostunut. Koska kyseessä on huono työpaikka, vilpittömiä hakijoita ei ehkä ole yhtään. Siksi työnantaja joutuu valitsemaan epäpätevistä ja kaikin puolin juuri siihen tehtävään sopimattomista, liian kaukana asuvista jonkun. Se parka, joka 'pääsi' töihin, joutuu menemään sinne mahdottoman matkankin takaa, yhä onnenvirne naamallaan, kun pääsi sahalle töihin. Kun sitten pian paljastuu, että tekijä ja työ eivät kohtaa, työntekijä saa potkut. Syyksi kerrotaan irtisanomispaperissa, että valehteli hakemuksessa. Siitä seuraa karenssi. Jos ei olisi hakenut tai jos olisi lähettänyt rehellisen hakemuksen, olisi siitäkin tullut karenssia. Työn hakemisesta tehdään näin vaarallinen toimenpide. Se on kuin miinakentän läpi hiipimistä. Joku aina astuu miinaan. Voi sitä.

        Minusta tuntuu, että jos minulle yritettäisiin läimäistä yhdenkin olemattoman paikan hakeminen kuukaudessa, vastustaisin jyrkästi. Ja jos järjen ääni ei uppoaisi virkailijan kalloon, ja hän kuitenkin yrittäisi pakottaa hakemaan olematonta, kirjoittaisin hakemuksen rehellisesti. Kirjoittaisin sen työnantajan näkökulmasta. Pahoittelisin, miten tämä äärimmäisen huono systeemi tuhlaa hänen aikaansa. Pyytäisin, että hän ei rankaisisi minua asiasta, jolle e voi mitään. Toivottaisin, että hän löytää sopivan työntekijän. Ja kun karenssi tulisi, kirjoittaisin siitä kansan 'edustajille', siis niille, joita yhtään kiinnostaa. Kaikki perussuomalaisia lukuunottamatta äänestivät tämän lakihirvityksen puolesta.


    • Anonyymi

      On aika vitun pöyristyttävää että me elämme maassa jossa aivan tavallinen ihminen vailla ansiotyötä, joutuu esittämään tällaisia kysymyksiä, kuin aloittaja!

      • Anonyymi

        Luuleeko aloittaja, et kaikilla työssäkäyvillä on kiinnostava ja kiva työ?! TÖISSÄ VAAN KUULUU KÄYDÄ ELÄTTÄÄKSEEN ITSENSÄ JA ELÄÄ KSEEN OMILLA RAHOILLA.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Luuleeko aloittaja, et kaikilla työssäkäyvillä on kiinnostava ja kiva työ?! TÖISSÄ VAAN KUULUU KÄYDÄ ELÄTTÄÄKSEEN ITSENSÄ JA ELÄÄ KSEEN OMILLA RAHOILLA.

        Jos nyt laittaisit ihan ekaksi sen CAPS LOCKIN pois päältä niin vaikuttaisit edes hiukan vähemmän vajakilta.


    • Anonyymi

      Tässä maassa turvattomassa asemassa oleva ajetaan nurkkaan ja voidaan kohdella ties kuinka psykopaattisella tavalla.
      Pelkästään välitysfirman ämmän valehtelu työstäkieltäytymisestä tuo pitkän selvittelyn koska kuntakokeilun akka ei kuuleviin korviinsa ota uhrin puolustusta yllättävään karenssikirjeeseen jota virheeksi aluksi luulee mielivallan uhri kunnes selviää ettei virkailijaa vähempää voisi oikaisuyritys kiinnostaa. Pian 2 vuotta mennyt että tuomarit selvittelevät asiaa, aluksi tuli hylätty päätös ja karenssi sai jäädä voimaan, seuraavaan en jaksanut mitään laittaa ja viimeiseen puolustauduin. Kysyessäni milloin asia ratkeaa oli vastaus kesällä. Rikkaat tuomarit tuosta asian vääntämisestä rikastuvat ja hyötyvät. Noin vain voi kiusata ilman mitään seuraamuksia. Todella väärin. Valehtelijan on mielestäni todistettava valehtelunsa että niin mukamas on. Suomi ei ole mikään oikeusvaltio. Heikossa asemassa olevia kiusataan, ahdistellaan ja väsytetään. Aiemmastakin tapauksesta valtio maksaa verovaroista tuomarijoukon palkat jonka aikaan sai välitysfirmassa työpaikkansa jättäneen paikan ja ylennyksen sen myötä napannut valehtelija johon myös olin yhteydessä asian selvitysyrityksessä. Katala piru kampitti tahallaan, ilkeyttään kerran valtaa saanut jota voi käyttää mielensä mukaan kuinka tahtoo muita vastaan.
      Toinen työnhakuongelma. Kerran paikkoja haettava, voi tulla firma vastaan joka ei kerro työnkuvasta rehdisti ensinkään eli jättää ilmoituksessaan ja haastattelussa kertomatta että pelkkää puhelinmyyntiä oikeasti on tekeminen. Sopparissa kuitenkin lukee lopuksi että työtehtäviä kaikki esimiehen osoittamat hommat. Kun ei rehtinä voi soitella ympäriinsä ja suoltaa tosi paksua palturia ei voi menestyä ja tulee koeaikana purku. (Oli paljon muitakin asioita jotka eivät pitäneet paikkaansa siinä hakumainoksessa. No, jokainen tarpeeksi röyhkeä kyllä voi itseään häpeilemättä kehua vaikka aihetta ei oikeasti olisi eikä ansioita.) Tapaus menee kuntakokeilussa selvittelyyn ja voi saada syytteen että omalla toiminnallaan on aiheuttanut pahimmillaan.. Käskettiin toimeentulotukilappu täyttää koska selvittely kestää.
      Aina vaan heikossa asemassa olevan asemaa huononnetaan ja elämää vaikeutetaan. Kyllä turvattoman ahdingosta hyötyy hyvässä asemassa oleva. Aivan kuin tarkoitus olisi ettei edes haluta että heikot pääsisivät oikeasti jaloilleen koska hyväksikäyttäminen loppuisi siihen.
      Olen oikeasti kyllästynyt ja jo pitkät ajat miettinyt pääsisipä täältä pois, joka ainoa päivä. Ei jaksa kituuttaa huono-osaisena kulutushysteerisessä maassa (vaikka ympäristöasiat ovat lähellä sydäntä, ei kulutus, ei täällä voi hyvää elämää elää ilman rahaa) rahan puuttumisen takia lisääntyvien elämää haittaavien asioiden takia koska on vain päivästä toiseen selviytymistä ja asioita vaan kasaantuu koska ei ole mahdollista tehdä niille mitään. Turhapa tässä enempää jatkaa, ei sillä mikään valitettu asiantola miksikään muutu. Toivottavasti ei rikkaat näitä lueskele ja naureskele, ei kiinnosta olla ilmaisviihdettä kenellekkään eikä antaa vinkkejä jotta vielä enemmän voisi kurjistaa elämää jollakin huononnuksella.

      • Anonyymi

        Elämme kommunistisessa Suomessa jossa työttömän työnhakuja valvotaan ja tutkitaan kuin rikoksia.

        Julkisen vallan edustaja toimii kuin rikostutkija joka etsii todistetta siitä että työnhakija on hakenut työtä väärällä tavalla, ja tästä keksitään tekosyy rangaista häntä eväämällä ja tekemällä aivan kohtuuttomia leikkauksia siihen viimesijaisimpaan toimeentuloon jonka varassa hänen koko elämänsä lepää.

        Työtä haetaan ja tehdään ITSELLE. Ansiotyössä käydään siksi, jotta ihminen voi saada ITSELLEEN toimeentulon, ja elää OMAA elämäänsä. Ihminen ei tee töitä valtiolle eikä yhteiskunnalle, vaan itselleen.

        Mikään kohta aivan normaalin yksityisen henkilön työnhakuprosessissa ei kuulu julkiselle vallalle.

        Niinistöt, Kurviset jne. meillä on sekä päättäjinä monia monia lain asiantuntijoita jotka ovat hyväksyneet tämän menettelyn.

        Se on puistattava ajatus, ettei oikeutieteitä lukeneet asianajajat, juristit ja tuomarit jotka toimivat päättäjinä ole nähneet tässä mitään ongelmaa.


      • Anonyymi

        Mitä helvettiä joku paritusfirman akka juoruilee jotain asiakkaidensa asioita jollekin kuntakokeilun valmentajalle??

        Työtön ja hänen yksityinen elämänsä on kuin yleistä omaisuutta. Jokaista pientä liikettä tarkkaillaan ja valvotaan kun ei näillä paska- aivoilla ole muuta tekemistä.


      • Anonyymi

        Selvityspyynnön vaatiminen omista työnhakuista taloudellisten sanktioiden uhalla on laiton uhkaus.


      • Anonyymi

        Pitäisi keksiä uusi termi korvaamaan tämä "heikossa asemassa oleva". Tautiset poliitikkomme ja kaikki julkisen vallan piirissä loisivat paskakasat tulkitsevat tämän "heikkouden" tuen tarpeen kerjäämiseksi, sääliin kutsuksi ja holhoamisen vaatimiseksi.

        Aina kun puhutaan heikossa asemassa olevista siihen vastataan holhoamistoimenpiteillä kun ei se ajatus yllä sen pidemmälle meidän verorahah'orapoliitikoillamme.

        "Heikossa asemassa olevia kiusataan, ahdistellaan ja väsytetään."

        Sosiaalitukiriippuvaisiin kohdistuvilla velvoittavilla palveluilla pyritään kaikin keinoin varmistamaan se, että he pysyvätkin riippuvaisina ja hyväksikäytettävinä koko elämänsä. Hyväksikäyttäjä esiintyy aina hyväntekijänä. Kaikista tärkein asia hyväksikäytön dynamiikassa on se, että hyväksikäytettävä osapuoli leimataan itse hyväksikäyttäjäksi, tai vähintäänkin kiitollisuudenveloissa olevaksi osapuoleksi.


      • Anonyymi

        Ajatelkaa kuinka paljon verovaroja ja kaikkien resursseja upoaa näihin aivan mielipuolisiin tarpeettomiin selvityksiin.


      • Anonyymi

        Suomi ei ole koskaan ollut mikään kulutushysteerinen maa. Suomalaiset ovat pohjois- korealaisiin verrannollisen indoktrinaation aivopestyjä uhreja. Taas yksi aivan hatusta vedetty valhe. Suomi on yksi tyhmä keisari ilman vaatteita.

        Se prosenttiosuus Suomen väestöstä joka on joskus elänyt kulutushysteriassa on hyvin pieni osa poikkeuksellisen etuoikeutettuja henkilöitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä helvettiä joku paritusfirman akka juoruilee jotain asiakkaidensa asioita jollekin kuntakokeilun valmentajalle??

        Työtön ja hänen yksityinen elämänsä on kuin yleistä omaisuutta. Jokaista pientä liikettä tarkkaillaan ja valvotaan kun ei näillä paska- aivoilla ole muuta tekemistä.

        Juuri tätä eniten ihmettelen mitä mielenkiintoa tai hyötyä sille voi tästä olla että saa jollekin työttömälle lisää ongelmia? En keksi mitään muuta kuin kusipäisen pätemisen tarpeen ja silkan katkeran kiusanteon!
        No taidan laittaa pari "kiittelevää" palautetta kyseiseen firmaan, haastattelijalle ja jollekin ylemmälle taholle jotta tietää mihin siellä rekrypuolella haaskataan työaikaa ja millaisia elämäänsä kyllästyneitä juoruämmiä onkaan tullut palkattua.. jahka saan ensin selvitettyä asiaa te-kyylän kanssa tarkemmin... Joka tapauksessa asia ei todellakaan jää tähän, siitä se akka voi olla varma,... ties vaikka itse päätyisi maistamaan pakkotyöhaun herkkua postin tiputellessa silloin tällöin kasan selvityspyyntöjä... X )

        (terv. ap)


      • Anonyymi

        Jis joku soitaa sanon että sain jo töitä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jis joku soitaa sanon että sain jo töitä

        Miten ton sitten selittelee te-kyylälle jos kantautuu sen tietoon..?


      • Anonyymi

        No mene sinne kouluun, että ei tarvii olla sairaan kateellinen korkeasti koulutetuille! Ja tuhota heidän työmahdollisuutensa ilkeillä valheilla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mene sinne kouluun, että ei tarvii olla sairaan kateellinen korkeasti koulutetuille! Ja tuhota heidän työmahdollisuutensa ilkeillä valheilla!

        Kouluihinkaan ei mennä. Kouluihinkin pitää ensin hakea ja sitten päästä.

        Sen jälkeen itse koulutuksen pitäisi vielä olla sen laatuista että siellä oppii jotakin. Ja sen jälkeen kun haet töihin, sanoo työnantaja ettet kelpaa koska ei työkokemusta. Mutta työharjoitteluun pääsisit 9 euron ylläpitokorvauksella. Sittne työkokeiluun samalla tavalla. Ja titten tynantaja ilmoittaa että olet viallinen työntekijä eikä syytä palkagta.

        Tekkosyitä kuule riittää.

        Kun olet hankkinut tällä tavoin kymmenen ammatillista koulutusta hyvin arvosanoin aloilta joissa "podetaan huutavaa työvoimapulaa" ja huomaat kiertäväsi tätä samaa kehää koskaan sinne työelämään päätymättä, voit ehkä tehdä johtopäätöksen jostain suomalaiiin työnantajiin liittyvästä. Mitä johtopäätöksiä tällaisesta voit vetää, voit sitä pohdiskella vaikka itseksesi.

        Oletko muuten tietoinen että monen alan ongelmat johtuvat siitä että kouluista valmistuu tätä nykyä osaamattomia ammattilaisia siksi, koska koulujen opetuksen laatu on niin heikko? Oletko tietoinen ettei kouluissa enää opeteta mitään? Koulut ovat paikkoja joihin opettajat menevät perseilemään jos heitä nyt ylipäänsä paikalla edes näkyy.

        Et tiedä tätäkään? Etkä paljon mitään muutakaan. Pää tyhmyyttä täynnä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Juuri tätä eniten ihmettelen mitä mielenkiintoa tai hyötyä sille voi tästä olla että saa jollekin työttömälle lisää ongelmia? En keksi mitään muuta kuin kusipäisen pätemisen tarpeen ja silkan katkeran kiusanteon!
        No taidan laittaa pari "kiittelevää" palautetta kyseiseen firmaan, haastattelijalle ja jollekin ylemmälle taholle jotta tietää mihin siellä rekrypuolella haaskataan työaikaa ja millaisia elämäänsä kyllästyneitä juoruämmiä onkaan tullut palkattua.. jahka saan ensin selvitettyä asiaa te-kyylän kanssa tarkemmin... Joka tapauksessa asia ei todellakaan jää tähän, siitä se akka voi olla varma,... ties vaikka itse päätyisi maistamaan pakkotyöhaun herkkua postin tiputellessa silloin tällöin kasan selvityspyyntöjä... X )

        (terv. ap)

        Voishan se periaatteessa joku muukin olla kun haastattelija joka vasikoinu.. Jos joku pomo vaikkapa salakuuntelee (tällaiseen puhelujen kuunteluun oli viitattu muualla) näitä haastattelujakin, niin haastattelija ei välttämättä tietäis mitään ilmiannosta.. Tai jos tuolla on yleinen sopimus että kaikki "työhaluttomiksi" tulkitut työttömät käräytetään työkkäriin, eikä uskalla jättää ilmottamattakaan salakuuntelun pelossa. No, ehkä melko kaukaa haettua että jollain kiireisillä (?) johtotyypeillä riittäsi mielenkiintoa käyttää aikaa yksittäisten työttömien asioihin puuttumiseen, mistä ei edes hyödy paskaakaan, ja todennäkösintä että se haastattelija vaan leikkii vallanhimoissaan jotain poliisia siellä... pääsee kyykyttään edes työttömiä jotka epäonnekseen ja epätoivoissaan erehtyy hakemaan sinne..!
        Joka tapauksessa varmaa, että yhteydenotto tullu oma-alotteisesti sieltä suunnalta kun ei työkkäriinkään ole koko paikasta ilmoitettu.. Tuskin te-tyyppikään alkaisi summassa kyseleen niiden sivustolla ilmotetuista avoimista paikoista, että onko tällanen joku yksittäinen työtön mahdollisesti hakenu just tätä paikkaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Selvityspyynnön vaatiminen omista työnhakuista taloudellisten sanktioiden uhalla on laiton uhkaus.

        ... hauista...


    • Anonyymi

      Seuraa lehdistöä. Sieltä se vastaus löytyy. Joka paikassa on ne asiat, joista ei haluta puhua. Ja vielä sanoisin, että rekryt on hermona koronan jäljiltä, joten paljoa ei tarvitse sanoa, niin tulee kiire "kokoukseen". Tämä pakkohakeminen on siitäkin inhottavaa, että löytäisivät hakijat ilman pakotustakin. Alkaa kaikki olla väsyneitä tähän "puppuun".

      • Anonyymi

        " rekryt on hermona koronan jäljiltä"

        Mitä ihmeellistä tämäkin tarkoittaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        " rekryt on hermona koronan jäljiltä"

        Mitä ihmeellistä tämäkin tarkoittaa?

        Mietippä ihan itse.


    • Anonyymi

      "Miten olette vastailleet jos pakon takia haetusta eli epämieluisasta työpaikasta soitetaan haastattelun tms. lisätietojen merkeissä?"

      Miksi pitää hakea työtä epämieluisasta työstä?
      Työnhaussa opastetaan ja kerrotaan, että hae mieluisaa työtä eli työtä mitä voisit tehdä! Aika selkeä perussääntö, mikä siinä niin vaikeaa?

      Mikäli on mokannut ja hakee kaikenlaista sontaa niin sitä saa mitä tilaa!
      Hakijan on tarjottu työ otettava vastaan mikäli kyseistä työtä hakenut tai karenssia 45 päivää tarjotusta työpaikasta kieltäytymisen syystä.

      • Anonyymi

        "Miksi pitää hakea työtä epämieluisasta työstä?"

        Että minkäköhän takia?? Kun niitä mieluisia ja työkkärin kriteerit täyttäviä EI muitakaan OLE!! Ei kai nyt kukaan herrranjesta muuten kuin vaihtoehtojen puutteessa näitä paskapaikkoja hakisi.. Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää?
        Ohjeena on myös että pitää olla hakemaansa paikkaan pätevä.

        Mitähän sontaa hakemiseen PAKOTETTU työnhakija (orja) on tässä hakenut?
        Nytpä on tiedossa, rehellisyys on sitten ilmeisesti ainakin "mokaamista"...
        Työtä ei tarjottu vaan ainoastaan kyse oli haastattelusta, ja ensimmäinen sanktio on varoitus, ei mikään karenssi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miksi pitää hakea työtä epämieluisasta työstä?"

        Että minkäköhän takia?? Kun niitä mieluisia ja työkkärin kriteerit täyttäviä EI muitakaan OLE!! Ei kai nyt kukaan herrranjesta muuten kuin vaihtoehtojen puutteessa näitä paskapaikkoja hakisi.. Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää?
        Ohjeena on myös että pitää olla hakemaansa paikkaan pätevä.

        Mitähän sontaa hakemiseen PAKOTETTU työnhakija (orja) on tässä hakenut?
        Nytpä on tiedossa, rehellisyys on sitten ilmeisesti ainakin "mokaamista"...
        Työtä ei tarjottu vaan ainoastaan kyse oli haastattelusta, ja ensimmäinen sanktio on varoitus, ei mikään karenssi.

        Jos työttömältä menee haluamansa työpaikka sivu suun, miksi helvetissä siitä pitää työtöntä vielä rangaista erikseen?

        Mikä ihmeen rankaisemisen peruste on se että työtön ei saa haluamaansa työtä?

        Sehän on epäonni joka on kohdannut työtöntä itseään.


      • Anonyymi

        Mitään muuta kuin sontaa ei ole tarjolla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Miksi pitää hakea työtä epämieluisasta työstä?"

        Että minkäköhän takia?? Kun niitä mieluisia ja työkkärin kriteerit täyttäviä EI muitakaan OLE!! Ei kai nyt kukaan herrranjesta muuten kuin vaihtoehtojen puutteessa näitä paskapaikkoja hakisi.. Mikä tässä on niin vaikea ymmärtää?
        Ohjeena on myös että pitää olla hakemaansa paikkaan pätevä.

        Mitähän sontaa hakemiseen PAKOTETTU työnhakija (orja) on tässä hakenut?
        Nytpä on tiedossa, rehellisyys on sitten ilmeisesti ainakin "mokaamista"...
        Työtä ei tarjottu vaan ainoastaan kyse oli haastattelusta, ja ensimmäinen sanktio on varoitus, ei mikään karenssi.

        Kaikista ei ole kaikkiin töihin eli pakottamiset eivät auta eikä työnantajat halua pakotettuja työntekijöitä sairastelemaan.

        Älkää siis hakeko työtä mitä ette voi tehdä. Selkeä ulosanti mitkä on työt mitä voisi tehdä jolloin sitä suunitelmaa aletaan toteuttamaan ei mitään muuta!
        Jos valitsee sellaisen suunnan työnhakuun että hälläväliä niin silloin alkaa kaikenlainen tarjonta jopa määräten. Se on tietysti oikeinkin, koska ei ole tehnyt valintoja itse.

        Työpaikasta jota hakenut ja työnantaja valmis työllistämään hakijan eikä ota sitä vastaan on aina karenssin arvoinen suoritus ja varoituksella ei selviä, koska kyseessä työstä kieltäytyminen!

        Varoitukset tulevat lievemmistä laiminlyönneistä kuten työpaikkojen haku määrän alittaminen, TE- toimiston määrämän rekry-tilaisuuksista poisjääminen, tapaamisten läiminlyönti, TE-toimiston puheluiden vastaamatta jättäminen jne.


    • Anonyymi

      Halusin vain sanoa tämänkin asian kannalta että Suomi on pikku venäjä.
      Ryssitty Suomi on koko EU:n häpeäpilkku, Pohjoismaaksi tätä ei voi kutsua enää lainkaan.

      • Anonyymi

        No palaa takaisin sinne venäjälle, venäjä on sun kotimaa, siel on kaikki mitä tarvitset!


    • Anonyymi

      Otan osaa. Mukava kuulla, että jollekin muullekin yritettiin samaa. Sain itse kiemurreltua pois. Näistä jutuista pitäisi puhua vaikka A-talkissa. Voimia sinulle.

    • Anonyymi

      Ei ole soitettu kertaakaan.

      • Anonyymi

        Kauanko olet hakenut näitä paikkoja?
        Ihmettelen kuinka aina näkee valituksia että vaikka laittaa satoja hakemuksia niin ei juuri mistään kuulu mitään, eikä edes haastatteluihin pääse.. Itselle soitettu parista kolmestakin paikasta 4kk aikana! Eikä siis juurikaan ole työkokemusta, koulutus vanhentunu jne. Ilmeisesti haetut paikat on ollu jotain niin paskoja ettei hirveetä hakuryntäystä olekaan..?


    • Anonyymi

      Kuvitelkaa että oma- vamentajan tai vielä pahemman verorahah'oran, työllisyyspalveluiden päällikön, tai sitten vaikkapa kansanedustajien ja ministereiden palkkoihin voitaisiin lakisääteisesti kajota siten, että jos he eivät suostu esim. yksityisasioidensa paljasteluun heidän palkkojaan voitaisiin leikata 40%.

      Mikä poru siitä tulisi. Mikä pöyristys ja paniikki!

      Heillä ei olisi hätäpäivää noilla tuloilla vaikka palkasta napsaistaisiin parin kuukauden ajaksi 40% pois.

      Heillä ei olisi hätäpäivää vaikka jäisivät kokonaan palkatta puoleksi vuodeksi.

      Toimeentulotukiorjan viimesijaisimpaan, täysimääräisenäkin riittämättömään toimeentuloon, voidaan lakisääteisesti kajota leikkaamalla sitä 40%, siis lähes puolella, jos hän ei suostu perustuslain vastaisiin täysin mielivaltaisiin ulkoa määrättyihin velvoitteisiin.

      Meidän poliitikot eivät näe tässä mitään ongelmallista.

      • Anonyymi

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomi pitäisi haastaa kansainväliseen ihmisoikeustuomioistuimeen kun laittomasti leikkaavat jo valmiiksi liian matalasta perustoimeentulosta!

        Suomihan on saanut monta noottia liian alhaisesta perustoimeentulosta Euroopan neuvostolta

        https://www.kauppalehti.fi/uutiset/euroopan-neuvosto-suomen-perusturvan-taso-liian-alhainen/5d33e778-5131-4e9a-85ac-440bd3aa965f

        Mitähän helvettiä meidän lainsäätäjät kuvittelevat saavansa aikaan tällaisella mielivallalla? Jotain muuta kuin Ruotsin tien ammattirikollisuuden lisääntymisessä?

        Köyhillä ei Suomessa kohta ole muuta mahdollisuutta säilyä hengissä kuin rikolliset keinot.

        Työllisyystoimipolitiikka on valtion harjoittamaa kiusaamista joka kohdistuu yhteiskunnan kaikista heikoimmassa asemassa oleviin. Jos tyhmät poliitikkomme luulevat jotenkin provosoivansa köyhiä tukiriippuvaisia ottamaan vastuunomastatoimeentulostaan tekemällä heidän elämästään mahdotonta, se tulee valitettavasti osumaan lainsäätäjiämme omaan nilkkaan. Kuten myös julkisen vallan toimijoiden. Seuraukset tulevat tuntumaan heidän henkilökohtaisessa elämässään aivan kuten heidän edesottamustensa seuraukset tuntuvat työttömien tukiorjien elämässä, jotka eivät suinkaan työllisty vaikka heitä kuinka kiusattaisiin.

        Poliitikkojen ja julkisen vallan vartijoiden omasta työstä tulee vaarallista kun ahdingossa olevat ajetaan tahallisesti tilanteeseen ettei käytännössä ole enää mitään menetettävää. Ja säännöllisellä ahdistelulla ja yksityiselämän häiriköinnillä sekoavat päästään.

        Työtöntä syytetään ongelmasta johon hän ei ole syyllinen, ja josta hän itse kärsii eniten. Jos lainsäätäjä ja julkisen vallan edustajat jotka itse ovat valinneet moraalittoman verorahahoordausammattinsa luulevat olevansa seurauksilta turvassa, luulkoot uudelleen.

        Suomalaisen luonteenlaadun kun tietää yhdistettynä vieraskulttuurien ongelmiin, täällä riehutaan kohta pahemmin kuin Ruotsissa.


    • Anonyymi

      Itse menettelen siten, että en hae epämieluista työtä!

      • Anonyymi

        Vaan mitäs sitten jos ei ole vaihtoehtoja? Vai etkö ole pakotettu hakemaan 4 paikkaa/kk?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaan mitäs sitten jos ei ole vaihtoehtoja? Vai etkö ole pakotettu hakemaan 4 paikkaa/kk?

        Uutisten mukaan tätä sovelletaan vain joihinkin työttömiin ja jotkut on jätetty kokonaan rauhaan. riippuu ilmeisesti aika paljon siitä missä asustelet, minkä kuntakokeilun asiakkaana olet ja millainen henkilö siellä sattuu olemaan oma- valmentajanasi.

        Eli tosi tasa- arvoista taas tämä kiusaaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uutisten mukaan tätä sovelletaan vain joihinkin työttömiin ja jotkut on jätetty kokonaan rauhaan. riippuu ilmeisesti aika paljon siitä missä asustelet, minkä kuntakokeilun asiakkaana olet ja millainen henkilö siellä sattuu olemaan oma- valmentajanasi.

        Eli tosi tasa- arvoista taas tämä kiusaaminen.

        Nyt kannattaisi sitten asua jossain periferiassa missä paikkoja ei lähimailla tai edes vähän kauempanakaan yksinkertaisesti ole..? Vai mistä syistä jotkut saa olla kokonaan rauhassa kun näiden pakkohakujen kai pitäis koskea pääsääntöisesti kaikkia, ja vain joissain erikoistapauksissa voi saada (valmentajan tms. armosta) vapautuksen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kannattaisi sitten asua jossain periferiassa missä paikkoja ei lähimailla tai edes vähän kauempanakaan yksinkertaisesti ole..? Vai mistä syistä jotkut saa olla kokonaan rauhassa kun näiden pakkohakujen kai pitäis koskea pääsääntöisesti kaikkia, ja vain joissain erikoistapauksissa voi saada (valmentajan tms. armosta) vapautuksen?

        Jotkut työttömät joutuvat pelkäämään tukileikkureita, toiset saavat olla rauhassa.

        Reilua?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kannattaisi sitten asua jossain periferiassa missä paikkoja ei lähimailla tai edes vähän kauempanakaan yksinkertaisesti ole..? Vai mistä syistä jotkut saa olla kokonaan rauhassa kun näiden pakkohakujen kai pitäis koskea pääsääntöisesti kaikkia, ja vain joissain erikoistapauksissa voi saada (valmentajan tms. armosta) vapautuksen?

        Laki (se huono) sanoo, että pakkohakuja on tehtävä 0-4/kk. Eli nolla on vaihtoehto, ei erikoistapaus. Pienet kunnat, syrjäseudut, iäkäs tai sairas työnhakija, niin tuskinpa pakkohakua ullukaan määrää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vaan mitäs sitten jos ei ole vaihtoehtoja? Vai etkö ole pakotettu hakemaan 4 paikkaa/kk?

        Kyllä ihmisellä on aina vaihtoehtoja pitää vain alkaa tajuamaan ne!
        Työnhaku suunitelmassa kerrotaan mitä hakee ja sitä sitten aletaan toteuttamaan! Itse teen avoimia hakuja firmoihin ja saman kohteen voi hakea uudelleen 3kk välein eli pidetään haku voimassa!...

        Te-toimistotapaamisessa päätetään montako hakua tehtävä ja sitä noudatetaan.
        No itselläni on 2 hakua/kk ja niiden kuittailut omillasivuilla lopetettiin 6kk hakuajan jälkeen, eikä uutta suunitelmaa asiaan tehty! Noudatan siis vanhaa sopimusta!
        Viimeisin yhteydenotto oli yli 5kk sitten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt kannattaisi sitten asua jossain periferiassa missä paikkoja ei lähimailla tai edes vähän kauempanakaan yksinkertaisesti ole..? Vai mistä syistä jotkut saa olla kokonaan rauhassa kun näiden pakkohakujen kai pitäis koskea pääsääntöisesti kaikkia, ja vain joissain erikoistapauksissa voi saada (valmentajan tms. armosta) vapautuksen?

        No työpaikan haku on yleensä 80km säteellä omasta asuiosoitteesta, mutta asia voidaan määrittää myös 2 tuntia suuntaansa julkisella kulkuyhteydellä alkaen lähimmältä pysäkiltä/asemalta....eli säde vähintäänkin tuplaantuu!

        Hakujen määrä perustuu hakijan terveydentilaan jonka lääkäri määrittänyt jos on alenevaa työkykyä aiheuttavia rajoitteita. 0-4 velvoitehakua joista työkyvytön on 0 ja 4 täysin työkykyinen.


    • Anonyymi

      Reilua olisi, että paljastasit firman nimen, niin tiedettäs kaikki välttää.

    • Anonyymi

      Nyt alkaa olla työmarkkinoilla tilanne, että avointen työpaikkojen määrä vähenee. Joka paikkaan tulee paljon hakemuksia. Ei tartte pelätä joutuvansa haastatteluun, saati sitten töihin.

    • Anonyymi

      Varokaa ainakin tätä https://career.teleperformancecareer.com/locations/tampere
      Kuulema ilmoittaa automaattisesti kaikki "työhaluttomiksi" tulkitut hakijat te-toimistolle, näin on itse kertoneet. Melko turha tosin kuvitella että tällaisella kiusanteolla pakkohakemusten virrasta pääsisi eroon (millä verukkeella tekee tätä), eiköhän kaikkein vähiten kuormittavaa niillekin olisi vain yksinkertaisesti ohittaa ne pakosta hakeneiksi tiedetyt/epäillyt, kuten kai useimmat työnantajat tekee..?

    • Anonyymi

      Sönköttää ja puhuu kuin humalainen..

    • Anonyymi

      Karmivaa. Onneks en asu Tampereella.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      131
      7741
    2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

      RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
      Maailman menoa
      77
      3764
    3. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1323
    4. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      75
      1087
    5. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      57
      1022
    6. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      94
      1007
    7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      123
      833
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      718
    9. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      715
    10. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      38
      663
    Aihe