Suomen työmarkkinat eivät toimi markkinaehtoisesti

Anonyymi-ap

Hoitoalalla on suuri ja jopa kriittinen vaje hoitajista, mutta tarjotut palkat pysyvät paaria-tasolla, vaikka työssäolevat joutuvat raatamaan puolentoista työntekijän edestä. Ruotsissa ja Norjassa maksetaan puolitoistakertaisia palkkoja vastaavista töistä ja hoitotyöntekijöitä virtaa maahan paitsi Suomesta, myös monista muista maista.

13

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Hoitajien sietäisi mennä täyslakkoon, ei ainuttakaan hoitotoimenpidettä kunnes palkat nostettu sinne 5000-8000e/kk tasolle. Tämä palkkataso kopioitu ahtaajien tasosta, eli työstä johon ei vaadita mitään koulutusta verraten hoitotyöhön johon vaaditaan pitkäkin koulutus ja jatkuvaa tietojen päivittelyä.

      • Anonyymi

        Realismia olisi saada 500 e kuoppakorotukset ja perusteluna palkkojen alimittaisuus koulutukseen, työn vaativuuteen ja loputtomaan kiireeseen vedoten. Helsingissä Nobinan eläimillekin maksetaan 3700 e/kk. Koulutus muutaman viikon kurssi, eikä suomenkieltä tarvi osata Suomessa asiakaspalvelutehtävässä.


    • Anonyymi

      Pitäisi niitä terveyskeskusmaksuja nostaa oikealle tasolle. Nyt käynti maksaa n. 20eur/kerta, kun kustannus yhteiskunnalle on n. 100eur oikeasti. Kun saataisiin kunnollinen maksu siihen, voisi palkatkin nousta.

      Firman palkathan oikeasti pitäisi perustua sisääntulevan rahan määrään, jos ei tule rahaa sisään, ei voi maksaa kunnon palkkaakaan. Jos taas "viivan alle jää jotain", voi siitä maksaa kunnon palkan.

      Nyt tilanne on se, että nuokin pienet terveyskeskusmaksut jättää moni maksamatta. Ei ihme, että palkkakin laahaa, kun rahaa ei tule sisään.

    • Anonyymi

      eihän julkisen systeemin pyörittämä sote systeemi voikaan olla markkinaehtoinen kun loppuasiakas eli sairastava ihminen haluaa sote-palvelut lähes ilmaiseksi.

    • Anonyymi

      Suomessa on enemmän hoitajia per 1000 ihmistä kuin Ruotsissa tai Norjassa.

      • Anonyymi

        Juuri näin, voisi vetää johtopäätöksen että työn tehokkuus on Suomessa huono.....


      • Anonyymi

        Ruotsissa ja Norjassa on BKT hieman eri luokkaa kuin Suomessa. Heidän verotuotto on eri tasolla kuin Suomessa. Sitä myöten myös maksettava palkka voi olla eri.

        Norjassa tosin yleinen hintatasokin on korkeampi, joten palkasta ei sielläkään "jää ylimääräistä", kun kaikki maksaa enemmän.


    • Anonyymi

      Ruotsissa varmaankin on hoitajilla paremmat palkat kuin Suomessa. Tosin pitkät hoitojonot on Ruotsinmaalla ihan arkipäivää. Kiireettömään hoitoon on kuukausien odotteluajat. Ei se hoitajien hyvä palkkataso hoitojonoja vähennä. Ruotsissahan koronapandemia ryssittiin oikein kunnolla. Kuolleisuus oli mittavaa. Hyväpalkkaisuus ei ole mikään laadun tae.

    • Anonyymi

      Mm. alan opiskelijat ovat orjatyöpalkalla 0-9 €/pv. Sama ongelma on silti lähes kaikilla aloilla.
      Miksi on niin älyttömän vaikeaa löytää tasapaino työmarkkinoilla työnantajan ja työnhakijan välillä? Työnhakija (myöhemmin mahd. palkansaaja) on yrittäjän asiakas, joka äänestää jaloillaan.
      https://www.suomenmaa.fi/mielipide/palkansaaja-on-yrittajan-asiakas/

    • Anonyymi

      asiakas eli potilas tai hoitoa tarvitseva ei ole valmis kovin paljoa maksamaan julkisen soten palveluista . Kysyntää ( sairaat, vaivaiset yms) on runsaasti mutta heillä ei ole halukkuutta maksaa palveluistansa nykyistä enempää. Siinä perimmäinen syy ongelmiin. Julkinen sote elää lähes pelkästänsä verotuloista mutta asiakasmaksut ovat minimaaliset Sitä saa mitä tilaa. Mitä enemmän hoitajien palkkoja nostetaan sitä vähemmän hoitajia julkinen sote-systeemi kykenee palkkaamaan.

      • Anonyymi

        Pitää muistaa, että julkisenpuolen käyntimaksujen suuruus on poliittisen päätöksen tulos, ne eivät perustu mitenkään kuluihin.

        Käyntimaksujen perimmäinen tarkoitus on hillitä sitä "turhaa" käyntiä julkisella puolella, ei muuta. Tämän takia ne eivät voi olla liian suuret, koska silloin on todennäköistä, että ne pienituloiset jotka hyötyisivät aikaisesta käynnistä eivät käy riittävän ajoissa hoidatuttamassa vaivojaan vaan ne pahenevat ajan myötä ja hoitaminen on silloin kalliimpaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää muistaa, että julkisenpuolen käyntimaksujen suuruus on poliittisen päätöksen tulos, ne eivät perustu mitenkään kuluihin.

        Käyntimaksujen perimmäinen tarkoitus on hillitä sitä "turhaa" käyntiä julkisella puolella, ei muuta. Tämän takia ne eivät voi olla liian suuret, koska silloin on todennäköistä, että ne pienituloiset jotka hyötyisivät aikaisesta käynnistä eivät käy riittävän ajoissa hoidatuttamassa vaivojaan vaan ne pahenevat ajan myötä ja hoitaminen on silloin kalliimpaa.

        Julkisen puolen sotessa on valtava rahoituksellinen ongelma ja pahenee koko ajan. Miljardin euron vuosittainen lisärahoituskaan ei riitä millään. Pysyvä alijäämän kasvu on tosiasia. Ainoa jäljelle jäävä vaihtoehto on valtion jatkuva lisävelkaantuminen jos tavoitteena on julkisen soten palvelujen takaaminen täysimääräisesti kaikille tarvitsijoille. Suomessa ei ole näköpiirissä sellaista työn tuottavuuden nousua että verotuloja saataisiin milloinkaan tulevaisuudessa riittäviä määriä. Velan ottamisellakin on tietenkin perälauta. Ikävä kyllä. Perälauta tulee jossain vaiheessa vastaan nykymenolla. Kansainväliset luotonantajat laittavat rahahanat kiinni jos eivät saa omia rahojansa ja lainalyhennyksiä takaisin sovitussa ajassa. On puolueita jotka eivät kykene ideologisista syistä johtuen laittamaan aikatakarajaa velkakierteen katkaisemiselle. Suomi ei ole niin tuottoisa järjestelmä että pystyy itsensä elättämään. Joku
        muu ulkopuolinen taho saa siis luvan elättää Suomen kansantalouden ja hyvinvointiyhteiskuntamme. Onhan se eettismoraalisesti todella häpeällistä.


      • Anonyymi

        Juuri näin hoitoala toimii ja myös yksityinenkin puoli. Asiakkaat haluavat ostaa paskaa palvelua halvalla niin sitten sitä tuotetaan. Halpuutuksen tiellä on menty jo pitkään ja pahemmaksi menee kokoajan. Pitää tehdä aina vain halvemmalla ja nopeammin niin laatu kärsii.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1896
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe