OSA 2/5 - ILMASTONMUUTOS - TODELLISET SYYT

Anonyymi-ap

OSA 2/5 - ILMASTONMUUTOS - TODELLISET SYYT

IPCC:N PAHIN UHKA -TIEDE: ASTRONOMIA JA HISTORIANGEOLOGIA
IPCC kiistää ilmastonlämpenemisessä "kaikki muut syyt kuin ihmisen toiminnan". Saadakseen CO2:n istumaan ideologiaansa, se on syrjäyttänyt kokonaisia tieteenaloja, pilkkoo tutkimuksia ja poimii agendaan istuvia osia.

IPCC on vaientanut astronomian- ja historiangeologianalat koska Aurinko ei istu ideologiaan. Vaikka Maan kallistuskulman muutos määrittää helteet ja pakkasen, kesän ja talven. Ei vaikka ilman Auringon lämpöä ei olisi Maapalloa ja Auringon vaikutus on todistetusti merkittävä. Energianlähteeksi Aurinko kyllä kelpaa.

AURINGONPILKUT
Vaikuttavat lämpötiloihin reaaliajassa, aiemmin totesimme hiilidioksidilla heikot kantimet. Nyt todistamme lämpösäteilyllä olevan vahvat kantimet.

Röntgenteleskoopilla havaitaan selviä muutoksia Auringon aktiivisuudessa ja auringonpilkkusyklissä. 10-12v auringonpilkkujaksot vaikuttavat todistetusti sääilmiöihin; yhdistetään myrskyisiin talviin: Vuosi vuodelta raportoidaan pahenevista talvimyrskyistä. Kaikki uutisoitu on ennustettu jo tähtitieteilijöiden tutkimuksissa.

Auringossa vaikuttaa kaksoisdynamo, joiden jaksot elävät eri aikaa. Jo 2015 Auringonpilkkujen ennustettiin kaksoisjakson limittyessä olevan aktiivisimmillaan 2022, joka olikin mittaushistorian lämpimin vuosi.

Minijääkausi
2030-2040 kaksoisjakso osuu eri aikaan, jolloin auringonpilkkuaktiivisuus romahtaa 60%. Se vastaa vuoden 1645-1715 minijääkautta (Maunderin minimi) ja ennustetaan ilmaston selvää viilenemistä. Mielenkiintoista miten IPCC tulee reagoimaan ilmaston viilenemiseen, ottaako sulan hattuunsa?

Grönlanti
Astronomia yhdessä historiangeologian kanssa todettu Auringon aktiivisuuden kontrolloivan Grönlannin lämpötiloja. Vertaisvahvistetussa tutkimuksessa Grönlannin lämpötilojen todettiin pudonneen v1975-1995, kun muu Pohjoinen puolisko lämpeni. Sama tapahtui 1920-1940. Mekanismina Auringon vaikutus meren kiertoon, jolla tärkeä rooli Grönlannin ilmaston säätelijänä, mahdollistaen viilenemisen muiden alueiden lämmetessä.

Grönlannista puhuttaessa pitää muistaa 900-luku, jolloin viikingit perustivat tuolloin rannikkoltaan nykyistä vehreämmälle (vihreä saari) kiinteää asutusta, jonka joutuivat sittemmin hylkäämään ilmaston kylmettyä.

Auringon magneettikentän muutossyklejä tunnetaan 50, 90 ja 206-vuoden vaihtelujaksot aina 500 000v:een ja jopa pitempiin, jotka vaikuttavat säteilymääriin. Mittauksissa jaksot ovat voimistuneet 1850-luvulta. Ja kyllä, niitä on osattu mitata.

MAAN HUOJUNTAMUUTOKSET
Akselikulma ja huojunta ovat syklisiä ja vaikuttavat Maahan saapuvan lämpösäteilyn määrään (solar forcing).

23 000v välein pystyakselin huojunta vaihtelee 23.5-astettta (precession) vaikuttaen kulmaan jossa Auringon säteily tavoittaa Maan. Nyt Aurinko ja Maa ovat lähimpänä toisiaan talvisin ja kaukana kesäisin. 10 500 vuoden kuluttua Aurinko ja Maa ovat lähimpinä toisiaan kesäisin. Tästä johtuen nyt talvet ovat lämpimämpiä kuin jakson toisessa päässä.

KALLISTUSKULMAMUUTOKSET
41 000v välein Maan pystyakselin kulma vaihtuu 24.5- ja 21.5-asteen välillä (axial tilt) ja vaikuttaa kuten vuodenaikavaihtelu, voimistaen kesän ja talven vaikutuksia.

KIERTORADAN ELLIPTIIKKA
Nyt Maan kiertorata on elliptinen Auringon ympäri.
Kiertorata muuttuu ympyrän ja elliptin välillä 100 000-vuoden välein. Tällä on merkittävä vaikutus Maahan saapuvan lämpösäteilyn määrään.

TODELLINEN SYY ILMASTONMUUTOKSEEN
Kun Maan kallistuskulmat, ratamuutokset ja Auringon aktiivisuus osuvat päällekkäin, lämpösäteilyn määrä ja siten Maan ilmasto kylmenee tai lämpenee dramaattisesti.

Nämä vastaavat muutoksia ja ajankohtia, joista IPCC syyttää hiilidioksidia. Nykyiset muutokset ON selitettävissä sykleillä, mutta EI hiilidioksidilla.

Vulkaanisella toiminnalla on oma lyhytaikainen vaikuttimensa, mutta vähäinen kokonaisuudessa.

Tiede, astronomian ja geologian yhteistyö -selittää menneet ja tulevat ilmiöt ja on osunut oikein talviennusteissa ja lämpötilamuutoksissa jopa vuosikymmenten päähän. Nykyaika on poikkeus, ei vakio. Voiko enempää todisteita vaatia? Silti IPCC ja vihreät sivuuttavat koko tähtitieteen ja historiangeologian alat. Tai ehkä juuri siksi? Voidaan kysyä mitä yhteistä on IPCC:lla ja inkvisitiolla?

NOAA PITÄÄ EPÄTODENNÄKÖISENÄ
CO2 ei pääsyyllinen ilmastonlämpenemiseen. Poliittisessa painostuksessa asia muotoiltu neutraalisti: "Teoria mekanismista ei ole 100% varma ja muuttujia on paljon. On 50/50 todennäköisuus olla oikeassa tai väärässä".

IPCC manipuloi NOAA:n tutkimusdataa härskisti pilkkoen ja poimien vain ideologiaan istuvia palasia, muu vaietaan tai sanotaan ettei se pidä paikkaansa.

NASA KIISTÄÄ
NASA vuosia puhunut IPCC:n malleja vastaan, koska CO2:ta ei ole kiistattomasti yhdistetty lämpenemiseen. Kairaukset, fossiilit ja Auringon aktiivisuusvaihtelut osoittavat osoittavat päinvastaista CO2 ilmakehätutkimusten kanssa.

NASA:n johtaja on haastatteluissa tuonut asian selvästi esille, mutta turhaan.

1

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

        Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
        Maailman menoa
        131
        8131
      2. Rokote otti taas omansa. Maki Kolehmainen kuollut.

        RIP Maki. Muusikko, tuottaja ja säveltäjä Maki Kolehmainen on kuollut. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle. Kolehmainen k
        Maailman menoa
        96
        4339
      3. Se viime kohtaaminen

        Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
        Ikävä
        68
        1353
      4. Ihan rakentavassa mielessä

        Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
        Ikävä
        76
        1135
      5. Mitä kehon osia

        Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
        Ikävä
        57
        1082
      6. Taidan olla ihan sairas

        Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
        Ikävä
        94
        1027
      7. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

        Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
        Sinkut
        132
        913
      8. Olen sinusta nainen

        Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
        Ikävä
        37
        748
      9. Luin jostain että skorpioni

        Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
        Ikävä
        102
        745
      10. Pitäisikö alkaa

        Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
        Ikävä
        43
        731
      Aihe