auttakaa

osaamatonta

Haluaisin ohjeen ns.isoäidin etikkakurkuille. Tehtään jotenkin niin, että juustohöylällä vuollaan tuoreesta kurkusta ohuita siivuja ja liemeksi laitetaan etikkaa, (vettä?) sokeria, suolaa ja mitä vielä??Kuinka paljon mitäkin aineita laitetaan, kauanko pitää maustua ym. Jos joku viisas osaa ohjeen, kiitollisena otan vastaan.

6

1286

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Topi the chef...

      kaupassa myydään avomaa kurkuille ja punajuurille tarkoitteja pusseja,siis niissä on mausteet ym. valmiina ja ohje valmistukseen.käytä niitä.itse lisään niihin ohjeisiin enemmäm sokeria koska pidän ns.amerikkalaisista kurkuista,mutta jokainen makunsa mukaan...paitsi että voit valmistaa niitä vasta loppu kesästä koska avomaa kurkut ei vielä ole kypsiä.niin ja siihen tarvitaan myös tilliä joka ei myöskään ole vielä "ihan" kasvanut tälle kesälle...
      no mutta syksymmällä sitten!!!!! kokeile rohkeasti säilömistä,se kannattaa!!!!!

    • tuorekurkusta

      tehtyjä "hölskytyskurkkuja".Ei siinä muuta tarvita kuin etikkaa,hiukan sokeria ja suolaa ja jos on,niin ei tillikään pahaa tee.Kaikki ainekset kannelliseen astiaan ja reilu ravistelu hetken aikaa.Itse en ole vettä laittanut,koska kurkuista irtoaa paljon nestettä.

      • vielä

        ei tarvii kauaa maustua.Jääkaappiin hetkeksi ja siinä se.Ainemääristä en osaa tarkemmin sanoa,makunsa kullakin.


    • minun mummu

      teki salaatin seuraavasti:

      200g tuorekurkkua
      ½ dl etikkaa
      ½ tl suolaa
      2 tl sokeria
      veitsenkärjellinen valkopippuria
      koristeeksi tilliä

      leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi, kaada etikkakastike päälle ja koristele tillillä.

    • neuvoista

      kyllä näillä ohjeilla hyviä ja maistuvia kurkkuja saa aikaiseksi. Kiitos paljon kaikille.

    • Anonyymi

      Isoäidin etikkakurkut

      Ainekset:
      • 1 iso kurkku
      • 1 dl omenaviinietikkaa
      • 1 dl vettä
      • 1 rkl sokeria
      • 1 tl suolaa
      • muutama mustapippuri, maustepippuri ja laakerinlehti

      Valmistusohje:
      1. Pese kurkku hyvin ja leikkaa siitä ohuita siivuja juustohöylällä.
      2. Laita siivut suureen lasipurkkiin.
      3. Sekoita omenaviinietikka, vesi, sokeri, suola ja mausteet kattilassa ja kiehauta seos.
      4. Kaada kuuma liemi kurkkusiivujen päälle purkkiin.
      5. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa vähintään 24 tuntia ennen tarjoilua.
      6. Kurkut säilyvät jääkaapissa noin viikon verran.

      Nauti etikkakurkkuja esimerkiksi leivän päällä tai lisukkeena erilaisten ruokien kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ominaisuutta arvostat eniten hänessä?

      Ihastuksessasi, rakkautesi kohteessa
      Ikävä
      148
      2493
    2. Miksi mies kääntyy poispäin

      Ja teeskentelee, ettei näe minua, kun törmäämme vahingossa? 🫣
      Ikävä
      180
      1738
    3. Kysy jotain kaivatultasi

      Laita tunnisteet molemmista
      Ikävä
      92
      1598
    4. Kerro kaivatustasi.

      1. Minkälainen koti 2. Ammatti 3. Ulkonäkö 4. Ikä
      Ikävä
      70
      1570
    5. Kesä, kesä!

      Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k
      Tunteet
      6
      975
    6. Kai me nainen jollain tasolla tykätään

      Toisistamme kun tämä on kestänyt niin kauan
      Ikävä
      80
      948
    7. Minkälaisesta seksistä

      haaveilet kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      68
      881
    8. Tarkkanäköisyys

      Oon muuten pirun hyvä huomaamaan asioita! Senhän sä varmaan kyllä jo tiesitkin.
      Ikävä
      61
      856
    9. Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.

      Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes
      Maailman menoa
      188
      834
    10. Milloin viimeksi

      Tunsit perhosia vatsassa? 🦋🦋
      Ikävä
      61
      818
    Aihe