Haluaisin ohjeen ns.isoäidin etikkakurkuille. Tehtään jotenkin niin, että juustohöylällä vuollaan tuoreesta kurkusta ohuita siivuja ja liemeksi laitetaan etikkaa, (vettä?) sokeria, suolaa ja mitä vielä??Kuinka paljon mitäkin aineita laitetaan, kauanko pitää maustua ym. Jos joku viisas osaa ohjeen, kiitollisena otan vastaan.
auttakaa
6
1320
Vastaukset
- Topi the chef...
kaupassa myydään avomaa kurkuille ja punajuurille tarkoitteja pusseja,siis niissä on mausteet ym. valmiina ja ohje valmistukseen.käytä niitä.itse lisään niihin ohjeisiin enemmäm sokeria koska pidän ns.amerikkalaisista kurkuista,mutta jokainen makunsa mukaan...paitsi että voit valmistaa niitä vasta loppu kesästä koska avomaa kurkut ei vielä ole kypsiä.niin ja siihen tarvitaan myös tilliä joka ei myöskään ole vielä "ihan" kasvanut tälle kesälle...
no mutta syksymmällä sitten!!!!! kokeile rohkeasti säilömistä,se kannattaa!!!!! - tuorekurkusta
tehtyjä "hölskytyskurkkuja".Ei siinä muuta tarvita kuin etikkaa,hiukan sokeria ja suolaa ja jos on,niin ei tillikään pahaa tee.Kaikki ainekset kannelliseen astiaan ja reilu ravistelu hetken aikaa.Itse en ole vettä laittanut,koska kurkuista irtoaa paljon nestettä.
- vielä
ei tarvii kauaa maustua.Jääkaappiin hetkeksi ja siinä se.Ainemääristä en osaa tarkemmin sanoa,makunsa kullakin.
- minun mummu
teki salaatin seuraavasti:
200g tuorekurkkua
½ dl etikkaa
½ tl suolaa
2 tl sokeria
veitsenkärjellinen valkopippuria
koristeeksi tilliä
leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi, kaada etikkakastike päälle ja koristele tillillä. - neuvoista
kyllä näillä ohjeilla hyviä ja maistuvia kurkkuja saa aikaiseksi. Kiitos paljon kaikille.
- Anonyymi
Isoäidin etikkakurkut
Ainekset:
• 1 iso kurkku
• 1 dl omenaviinietikkaa
• 1 dl vettä
• 1 rkl sokeria
• 1 tl suolaa
• muutama mustapippuri, maustepippuri ja laakerinlehti
Valmistusohje:
1. Pese kurkku hyvin ja leikkaa siitä ohuita siivuja juustohöylällä.
2. Laita siivut suureen lasipurkkiin.
3. Sekoita omenaviinietikka, vesi, sokeri, suola ja mausteet kattilassa ja kiehauta seos.
4. Kaada kuuma liemi kurkkusiivujen päälle purkkiin.
5. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa vähintään 24 tuntia ennen tarjoilua.
6. Kurkut säilyvät jääkaapissa noin viikon verran.
Nauti etikkakurkkuja esimerkiksi leivän päällä tai lisukkeena erilaisten ruokien kanssa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jalankulkija kuoli. Poliisi etsii mustaa BMW Coupe -autoa, jossa on punertavat vanteet.
Jalankulkija kuoli jäätyään auton alle Joensuussa – kuljettaja pakeni, poliisi pyytää havaintoja https://www.mtvuutiset.1934487Mikä vasemmistolaisista jankkaavaa vaivaa?
Pahasti on ihon alle, siis korvien väliin sinne tyhjään tilaan, päässeet kummittelemaan. Ei ole terveen ihmisen merkki313180Ohjelma "Rikollisjengien Ruotsi" hyvin paljasti jakautuneen maan
eli ns. ruotsalaiset yhdellä puolella, muslimit ja muut kehitysmaalaiset toisella puolella. Siinäkin hyvin näki mitä ma312894PÄIVÄN PARAS: Nigerialainen haki turvapaikkaa Suomesta, lähti takas huilaamaan
kotimaahansa, koska turvapaikan saaminen kesti niin kauan. Ja tämän kertoo ihan Yle, eikä yhtään toimittaja kyseenalaist742782Vassarina hymyilyttää vaurastuminen persujen kustannuksella
Olen sijottanut määrätietoisesti osan Kelan tuista pörssiosakkeisiin, ja salkku on paisunut jo toiselle sadalle tuhanne602776Riikka runnoo: Elisalta potkut 400:lle
Erinomaisen hallitusohjelman tavoite 100 000 työllistä lisää yksityisellä sektorilla on kohta saavutettu. Toivotaan toiv902625Pidennetään viikko 8 päiväiseksi
Ja jätetään työpäivien määrä nykyiseen 5:een. Tuo olisi kompromissiratkaisu vellovaan keskusteluun työajan lyhentämisest142361Pääseekö kuka tahansa hoitaja katselemaan kenen tahansa ihmisen terveystietoja?
"Meeri selaili puhelinta uteliaisuuttaan ja katuu nyt – Moni hoitaja on tehnyt saman rikoksen Tuttujen ihmisten asiat k1002129- 1131317
- 631128