auttakaa

osaamatonta

Haluaisin ohjeen ns.isoäidin etikkakurkuille. Tehtään jotenkin niin, että juustohöylällä vuollaan tuoreesta kurkusta ohuita siivuja ja liemeksi laitetaan etikkaa, (vettä?) sokeria, suolaa ja mitä vielä??Kuinka paljon mitäkin aineita laitetaan, kauanko pitää maustua ym. Jos joku viisas osaa ohjeen, kiitollisena otan vastaan.

6

1305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Topi the chef...

      kaupassa myydään avomaa kurkuille ja punajuurille tarkoitteja pusseja,siis niissä on mausteet ym. valmiina ja ohje valmistukseen.käytä niitä.itse lisään niihin ohjeisiin enemmäm sokeria koska pidän ns.amerikkalaisista kurkuista,mutta jokainen makunsa mukaan...paitsi että voit valmistaa niitä vasta loppu kesästä koska avomaa kurkut ei vielä ole kypsiä.niin ja siihen tarvitaan myös tilliä joka ei myöskään ole vielä "ihan" kasvanut tälle kesälle...
      no mutta syksymmällä sitten!!!!! kokeile rohkeasti säilömistä,se kannattaa!!!!!

    • tuorekurkusta

      tehtyjä "hölskytyskurkkuja".Ei siinä muuta tarvita kuin etikkaa,hiukan sokeria ja suolaa ja jos on,niin ei tillikään pahaa tee.Kaikki ainekset kannelliseen astiaan ja reilu ravistelu hetken aikaa.Itse en ole vettä laittanut,koska kurkuista irtoaa paljon nestettä.

      • vielä

        ei tarvii kauaa maustua.Jääkaappiin hetkeksi ja siinä se.Ainemääristä en osaa tarkemmin sanoa,makunsa kullakin.


    • minun mummu

      teki salaatin seuraavasti:

      200g tuorekurkkua
      ½ dl etikkaa
      ½ tl suolaa
      2 tl sokeria
      veitsenkärjellinen valkopippuria
      koristeeksi tilliä

      leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi, kaada etikkakastike päälle ja koristele tillillä.

    • neuvoista

      kyllä näillä ohjeilla hyviä ja maistuvia kurkkuja saa aikaiseksi. Kiitos paljon kaikille.

    • Anonyymi

      Isoäidin etikkakurkut

      Ainekset:
      • 1 iso kurkku
      • 1 dl omenaviinietikkaa
      • 1 dl vettä
      • 1 rkl sokeria
      • 1 tl suolaa
      • muutama mustapippuri, maustepippuri ja laakerinlehti

      Valmistusohje:
      1. Pese kurkku hyvin ja leikkaa siitä ohuita siivuja juustohöylällä.
      2. Laita siivut suureen lasipurkkiin.
      3. Sekoita omenaviinietikka, vesi, sokeri, suola ja mausteet kattilassa ja kiehauta seos.
      4. Kaada kuuma liemi kurkkusiivujen päälle purkkiin.
      5. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa vähintään 24 tuntia ennen tarjoilua.
      6. Kurkut säilyvät jääkaapissa noin viikon verran.

      Nauti etikkakurkkuja esimerkiksi leivän päällä tai lisukkeena erilaisten ruokien kanssa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ketä ikävöit?

      Tuntomerkkejä jos täällä oikeat kohtaavat❤️
      Ikävä
      96
      2159
    2. Et saa mua ikinä

      Oma vikasi. Naiselta.
      Ikävä
      129
      1398
    3. Ammuskelua taas

      Keskipohjanmaa tietää kertoa että Yläpubin hujakoilla ammuskeltu lauantain vastaisena yönä.
      Kokkola
      23
      1360
    4. Juniorivalmennus Jokereissa..

      Mitä hittoa siellä seurassa oikein tapahtuu?? Tämän kauden U14 ikäluokkaan on mahdutettu kaksi päävalmentajaa. Tälle kau
      Nuorten jääkiekko
      29
      1308
    5. Päivämääriä

      Minä päivämääränä näit kaivattusi viimeksi?
      Ikävä
      68
      1223
    6. Introverttinä osastolla

      Yhdellä lääkäritapaamisella hoitaja valitti lääkärille etten tee mitään muuta kuin makaan ja ulkoilen. Kävin kuitenkin s
      337
      1038
    7. Toivotko, että

      hän tulisi juttelemaan sinulle, vai lähestytkö mieluummin itse?
      Ikävä
      89
      965
    8. Seksikkäin asu mikä päällä olet nähnyt kaivattusi ?

      Seksikkäin asu mikä yllä olet nähnyt kaivattusi ?
      Ikävä
      56
      914
    9. 122
      797
    10. VIELÄKIN NAURATTAA

      Seurustelua haluais. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
      Ikävä
      82
      786
    Aihe