Haluaisin ohjeen ns.isoäidin etikkakurkuille. Tehtään jotenkin niin, että juustohöylällä vuollaan tuoreesta kurkusta ohuita siivuja ja liemeksi laitetaan etikkaa, (vettä?) sokeria, suolaa ja mitä vielä??Kuinka paljon mitäkin aineita laitetaan, kauanko pitää maustua ym. Jos joku viisas osaa ohjeen, kiitollisena otan vastaan.
auttakaa
6
1286
Vastaukset
- Topi the chef...
kaupassa myydään avomaa kurkuille ja punajuurille tarkoitteja pusseja,siis niissä on mausteet ym. valmiina ja ohje valmistukseen.käytä niitä.itse lisään niihin ohjeisiin enemmäm sokeria koska pidän ns.amerikkalaisista kurkuista,mutta jokainen makunsa mukaan...paitsi että voit valmistaa niitä vasta loppu kesästä koska avomaa kurkut ei vielä ole kypsiä.niin ja siihen tarvitaan myös tilliä joka ei myöskään ole vielä "ihan" kasvanut tälle kesälle...
no mutta syksymmällä sitten!!!!! kokeile rohkeasti säilömistä,se kannattaa!!!!! - tuorekurkusta
tehtyjä "hölskytyskurkkuja".Ei siinä muuta tarvita kuin etikkaa,hiukan sokeria ja suolaa ja jos on,niin ei tillikään pahaa tee.Kaikki ainekset kannelliseen astiaan ja reilu ravistelu hetken aikaa.Itse en ole vettä laittanut,koska kurkuista irtoaa paljon nestettä.
- vielä
ei tarvii kauaa maustua.Jääkaappiin hetkeksi ja siinä se.Ainemääristä en osaa tarkemmin sanoa,makunsa kullakin.
- minun mummu
teki salaatin seuraavasti:
200g tuorekurkkua
½ dl etikkaa
½ tl suolaa
2 tl sokeria
veitsenkärjellinen valkopippuria
koristeeksi tilliä
leikkaa kurkut ohuiksi siivuiksi, kaada etikkakastike päälle ja koristele tillillä. - neuvoista
kyllä näillä ohjeilla hyviä ja maistuvia kurkkuja saa aikaiseksi. Kiitos paljon kaikille.
- Anonyymi
Isoäidin etikkakurkut
Ainekset:
• 1 iso kurkku
• 1 dl omenaviinietikkaa
• 1 dl vettä
• 1 rkl sokeria
• 1 tl suolaa
• muutama mustapippuri, maustepippuri ja laakerinlehti
Valmistusohje:
1. Pese kurkku hyvin ja leikkaa siitä ohuita siivuja juustohöylällä.
2. Laita siivut suureen lasipurkkiin.
3. Sekoita omenaviinietikka, vesi, sokeri, suola ja mausteet kattilassa ja kiehauta seos.
4. Kaada kuuma liemi kurkkusiivujen päälle purkkiin.
5. Anna kurkkujen maustua jääkaapissa vähintään 24 tuntia ennen tarjoilua.
6. Kurkut säilyvät jääkaapissa noin viikon verran.
Nauti etikkakurkkuja esimerkiksi leivän päällä tai lisukkeena erilaisten ruokien kanssa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1482493
- 1801738
- 921598
- 701570
Kesä, kesä!
Veikkaan, ettet juuri nyt ikävöi minua, ehket enää koskaan? Näkemättömyys on laimentanut tunteet, ja katselet iloisena k6975- 80948
- 68881
- 61856
Miksi sanotaan että Suomella on suuri armeija, tykistö jne.
Asioita tarkemmin seuranneet tietävät että tuolla Ukrainassa palaa kuukaudessa sen verran mitä Suomella on kokonaisuudes188834- 61818