Olen viime aikoina oppinut, että lihan paistamisessa vähemmän on enemmän. Nykyään käytän hyvän lihan mausteena vain 0,5% suolaa. Loput on lihan laadusta ja kypsennyksestä kiinni. Yksi esimerkki on burgerit, joihin ennen käytin itse tekemääni burgermausteseosta, joka oli ihan hyvää, mutta kun sen korvawi pelkällä suolalla ja teki smashburgereita niin lihan oma maku pääsi oikeuksiinsa.
Toinen esimerkki oli pääsiäisen lammas eli karitsan kare, johon laitoin noin 0,5% korhersuolan muutaman tunnin etukäteen ja sitten valmistus reverse searingilla eli vajaa tunti 105C savussa kunnes sisälämpö 50C ja pintojen ruskistus 300C:ssa. Lampaan liha ja rasva savun ja miedon suolan kanssa oli aivan taivaallista ja jo mustapippuri olisi ollut liikaa siihen.
Miten muilla? Pysytään perusasioissa, jotka tehdään kunnolla vai hifistellään kohtuuden rajoissa? Vinkkejä sopivasta hifistelystä?
Minimalismi lihan paistamisessa
20
375
Vastaukset
- Anonyymi
Mitä on korhersuola ja missä myydään?
- Anonyymi
Grillfullness_ kirjoitti:
Täältä olen ostanut.
https://kauppa.savustintukku.fi/product/888/kosher-suola-12oz-340g--coarse-kosher-saltJaa siis tarkoitit kosher suolaa. Mitä eroa siinä on tavalliseen ja merisuolaan nähden?
- Anonyymi
Grillfullness_ kirjoitti:
Täältä olen ostanut.
https://kauppa.savustintukku.fi/product/888/kosher-suola-12oz-340g--coarse-kosher-saltMiten se voi olla hienonpaa kuin hieno merisuola ?
Anonyymi kirjoitti:
Jaa siis tarkoitit kosher suolaa. Mitä eroa siinä on tavalliseen ja merisuolaan nähden?
Raekoko on merisuolan ja hienon suolan välissä, jolloin helpompi tehdä kuivasuolaus. Merisuola ei pysy lihassa kiinni, hienoa suolaa tulee liikaa. Koshersuola leviää tasaisesti eikä pinnasta tule liian suolaista niin kuin hienolla suolalla herkästi käy.
- Anonyymi
Grillfullness_ kirjoitti:
Raekoko on merisuolan ja hienon suolan välissä, jolloin helpompi tehdä kuivasuolaus. Merisuola ei pysy lihassa kiinni, hienoa suolaa tulee liikaa. Koshersuola leviää tasaisesti eikä pinnasta tule liian suolaista niin kuin hienolla suolalla herkästi käy.
Ja höpö höpö, et kyllä nyt tiedä mistä kirjoitat, taitaa kuitenkin olla pahimman luokan besserwisseriä.
Anonyymi kirjoitti:
Ja höpö höpö, et kyllä nyt tiedä mistä kirjoitat, taitaa kuitenkin olla pahimman luokan besserwisseriä.
Tuossapa nuo kaikki on todettu.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kosher_salt- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja höpö höpö, et kyllä nyt tiedä mistä kirjoitat, taitaa kuitenkin olla pahimman luokan besserwisseriä.
Trolli vai tietämätön toope? Koshersuola tosiaan on paras lihan maustamiseen tuon tasaisen
leviämisen ja tarttumisen vuoksi. Lihasta tulee tasaisen suolainen eikä pinta liian suolaista niin kuin hienolla suolalla.
When seasoning steak with salt, it is very important to use kosher salt (our favorite is Diamond Crystal).
Kosher salt is preferred for seasoning steak because its larger grains distribute more evenly across the meat. They cling well to the meat’s surface, and they also don’t dissolve as quickly as grains of table salt.
https://www.americastestkitchen.com/articles/5592-how-to-season-steak-for-the-best-flavor - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Trolli vai tietämätön toope? Koshersuola tosiaan on paras lihan maustamiseen tuon tasaisen
leviämisen ja tarttumisen vuoksi. Lihasta tulee tasaisen suolainen eikä pinta liian suolaista niin kuin hienolla suolalla.
When seasoning steak with salt, it is very important to use kosher salt (our favorite is Diamond Crystal).
Kosher salt is preferred for seasoning steak because its larger grains distribute more evenly across the meat. They cling well to the meat’s surface, and they also don’t dissolve as quickly as grains of table salt.
https://www.americastestkitchen.com/articles/5592-how-to-season-steak-for-the-best-flavorJos typerät jenkit kirjoittavat jotain, niin sekö on muka aina oikein?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos typerät jenkit kirjoittavat jotain, niin sekö on muka aina oikein?
No ihan kokemuksesta voin kertoa, että koshersuola on paras pihville. Karkea merisuola on ilmiselvästi liian karkeaa eikä sitä kukaan käytä. Hienon suolan sopimattomuuden huomaa siitä oikein hyvin, että kun sen laittaa pihville vaikka pari tuntia etukäteen niin lopputulos on lihasnesteissa lilluva pihvi kun se suola on liuennut liian nopeasti ja neste valunut lautaselle.
Koskersuola imaisee lihasnestettä pisaran, liukenee siihen hitaasti niin, että se lihasneste palautuu takaisin lihaan. Koskersuolalla suolatussa pihvissä sen pinta on lopputilanteessa kuiva kuten on myös lautanen. Pöytäsuolalla suolatussa se pihvi lilluu lautasella suolaisessa lihasnesteessä.
Ei kannata jankuttaa asiasta, jota et ole edes koskaan kokeillut. Minä olen kokeillut ja tiedän aivan selkeästi eron. Samoin sitä koskersuolaa käyttää suunnilleen koko anglikaaninen maailma niin miten vitussa on taas niin, että joku Suomen peräkylän idiootti puskista huutelija on oikeassa ja koko muu maailma väärässä? - Anonyymi
Grillfullness_ kirjoitti:
Raekoko on merisuolan ja hienon suolan välissä, jolloin helpompi tehdä kuivasuolaus. Merisuola ei pysy lihassa kiinni, hienoa suolaa tulee liikaa. Koshersuola leviää tasaisesti eikä pinnasta tule liian suolaista niin kuin hienolla suolalla herkästi käy.
Kyllä pysyy hieno merisuola. Ruohonjuuresta ostan puhdistamatonta atlantin hienoa merisuolaa kaikkeen ruuanlaittoon.
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä pysyy hieno merisuola. Ruohonjuuresta ostan puhdistamatonta atlantin hienoa merisuolaa kaikkeen ruuanlaittoon.
Se on liian hienoa. Sitä tulee herkästi liikaa, jolloin lihan pinnasta tulee liian suolainen. Hieno suola liukenee liian nopeasti, jolloin se vetää lihan nesteitä liikaa ja liian nopeasti ulos eikä ne imeydy enää takaisin. Koshersuola liukenee hitaammin, jolloin nestettä ehtii imeytyä takaisin lihaan. Korhersuolalla suolatun pihvin lautanen on kuiva, hienolla suolalla suolattu pihvi lilluu lihasnesteissä suolaamisen jälkeen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No ihan kokemuksesta voin kertoa, että koshersuola on paras pihville. Karkea merisuola on ilmiselvästi liian karkeaa eikä sitä kukaan käytä. Hienon suolan sopimattomuuden huomaa siitä oikein hyvin, että kun sen laittaa pihville vaikka pari tuntia etukäteen niin lopputulos on lihasnesteissa lilluva pihvi kun se suola on liuennut liian nopeasti ja neste valunut lautaselle.
Koskersuola imaisee lihasnestettä pisaran, liukenee siihen hitaasti niin, että se lihasneste palautuu takaisin lihaan. Koskersuolalla suolatussa pihvissä sen pinta on lopputilanteessa kuiva kuten on myös lautanen. Pöytäsuolalla suolatussa se pihvi lilluu lautasella suolaisessa lihasnesteessä.
Ei kannata jankuttaa asiasta, jota et ole edes koskaan kokeillut. Minä olen kokeillut ja tiedän aivan selkeästi eron. Samoin sitä koskersuolaa käyttää suunnilleen koko anglikaaninen maailma niin miten vitussa on taas niin, että joku Suomen peräkylän idiootti puskista huutelija on oikeassa ja koko muu maailma väärässä?Ihan vaan 40 vuotta monesti palkittuna Helsinkiläisenä keittiömestarina täällä huutelen, enkä ole mikään itseäni esille tuova besserwisseri, mutta täällä on kiva joskus kiusata taviksia, jotka ei ruuanlaitosta oikeasti ymmärrä mitään. Töissä minulla on varmaan 6-7 erilaista suolaa ja itse teen monesti tuoreista yrteistä erilaisia suoloja, että silleen.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihan vaan 40 vuotta monesti palkittuna Helsinkiläisenä keittiömestarina täällä huutelen, enkä ole mikään itseäni esille tuova besserwisseri, mutta täällä on kiva joskus kiusata taviksia, jotka ei ruuanlaitosta oikeasti ymmärrä mitään. Töissä minulla on varmaan 6-7 erilaista suolaa ja itse teen monesti tuoreista yrteistä erilaisia suoloja, että silleen.
Internetissä kuka tahansa voi olla mitä tahansa, jopa ”palkittu” keittiömestari, joka ei ole 40 vuotisen ”uransa” aikana kuullut koshersuolasta 🤣
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ihan vaan 40 vuotta monesti palkittuna Helsinkiläisenä keittiömestarina täällä huutelen, enkä ole mikään itseäni esille tuova besserwisseri, mutta täällä on kiva joskus kiusata taviksia, jotka ei ruuanlaitosta oikeasti ymmärrä mitään. Töissä minulla on varmaan 6-7 erilaista suolaa ja itse teen monesti tuoreista yrteistä erilaisia suoloja, että silleen.
Nyt on pikkusen myöhäistä tuoda sitä omaa mielikuvitusuraansa enää paikkaamaan aloitusta, jossa valitsit tyyliksi lähiöpubin persvakoukon epäasiallisen öykkäröinnin, joka perustuu oman tietämättömyyden tuomaan varmuuteen. Ei voi mitään, ei jatketa tätä enempää. Olet menettänyt kaiken uskottavuutesi jo 😆
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kyllä pysyy hieno merisuola. Ruohonjuuresta ostan puhdistamatonta atlantin hienoa merisuolaa kaikkeen ruuanlaittoon.
Ette ole sitten kuulleet suolamyllystä? Myös pienellä kutterilla tulee.suolasta vaikka pölyä.
- Anonyymi
Pääsiäislampaassani oli merisuolaa ja mustapippuria. Marinointi punaviinissä ja ennen paistoa päälle kuivattua rosmariinia. Hyvää oli.
- Anonyymi
Minä paistan savussa 105,5C asteessa, ilman savua 105C. Savu kuluttaa lämpöä puolikkaan asteen verran.
- Anonyymi
Mitä on mainitsemasi korhersuola? En ole tuon nimistä suolaa nähnyt Suomessa myynnissä.
- Anonyymi
Kosher- termihän liittyy juutalaisuuteen ja heidän ruoanlaittotapoihinsa ja - menetelmiinsä, luonnosta ei löydy kosher- suolaa, löytyy vain esim. merisuolaa ja vuorisuolaa mutta ei kosher- suolaa...
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Hannu Pikkarainen ehdottomaan vankeuteen
KKO tuomitsi 1 v 9 kk. Tämä ei ole Hannulle ilon päivä.3673987Kuka on mystinen heppamies?
Nyt tänne vinkkejä siitä kuka on Martinan seurassa viihtyvä hevosmiljonääri. On tullut jo muutamia nimiä esiin keskustel1091433- 941297
Jäätävä epävarmuus
Mistä tää hirveä epävarmuus molemminpuolin johtuu? Pohjimmiltaan uskon, että molemmat tietää, että tunteita on. Vai onko651094Yksi iso yllätys luvassa The Summit Suomi -finaalijaksossa - Tiesitkö nämä Summit-loppukolmikosta?
The Summit Suomi on tarjoillut yllättäviä pudotuksia ja melkoisen määrän pelkkää kisaajien vaelluksen kuvaamista Norjass14927Perjantaita!
Miltä kaivattusi tuoksuu? Tuli mieleen kun täällä usein mainitaan pahasta hajusta. 🤔58907Voi että! Sergey Hilman paljastaa Race Across the World -kuvauksista: "Tämä oli se paras jekku"
Tykätään! Aikamoinen pari tämä Sergey Hilman ja Sini Sabotage - herättävät varmasti vahvoja tunteita suuntaan sun toise12877- 38870
- 65861
Ei tullut konkurssia, tuli 3 karhua
Olipas hyvä uutinen. Näin sitä vaan tunnetaan. Persut eivät onnistuneet tuhoamaan.. tätäkään60859