PERINTEINEN MÄMMI
Valmista perinteinen mämmi nykyaikaiseen tapaan.
Vanhan ajan mämmiä ei makeuteta siirapilla eikä sokerilla. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.
Kun haluat lisää makeutta, niin lisää siirappia 1-2 desilitraa imeltämisen jälkeen.
AINESOSAT
3,5 litraa vettä
500 g mämmimaltaita
1000 g ruisjauhoja
2 appelsiinin kuori raaste tai 300-400 g appelsiinimarmeladia tai -hilloa, niin saat hedelmäisen mämmin tai 1 ruokalusikallistan jauhettua npomeranssinkuorta
1 teelusikallista suolaa
PINNALLE
Paiston aikana pinnalle 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista TAI 1-2 kertaa vaoimakasta siirappivettä - 1/2 desilitraa siirappia ja 1 desilitra vettä estämään kuorettumista.
OHJEET:
Esilämmitä uuni 70-75 C asteeseen. Kuumenna vesi vähintään 6 litran uuninkestävässä kattilassa noin 75 asteen lämpötilaan. Lisää veteen kaikki maltaat ja jauhot vähitellen ja koko ajan sekoittaen, niin että saat sakeahkon puuromaisen mämmiseoksen.
Laita mämmiseoskattila noin 70 - 75 asteiseen uuniin ja anna imeltyä noin 4 tuntia. Sekoita välillä. Imeltymisen aikana mämmi notkistuu huomattavasti. Voit tarvittaessa notkistaa lisää kuumalla vedellä, mutta yleensä lisää notkistaminen on tarpeetonta.
Pese appelsiinit erittäin huolellisesti ja anna seistä vedessä , välillä liikutellen noin puoli tuntia. Nosta kattila uunista ja lisää suola ja jauhettu pomeranssinkuori TAI raastettu appelsiinin kuori. Jos haluat makean sokeripommin, niin lisää siirappia noin 1-2 desilitraa. Sekoita hyvin. Nykyisin halutaan määmmi ainoastaa imellettynä ja niin että mämmiin ei lisätä siirappia eikä sokeria.
Keitä mämmiä liedellä 10 minuuttia, samalla sekoittaen japohjaan palamista varoen. Anna mämmin seisoa 15-30 minuuttia ennen uunissa paistamista. Keittäminen ja seisottaminen ei ole välttämätöntä
Esilämmitä uuni noin 190 asteeseen. Paista aluksi mämmiä noin 190 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia ja alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen. Lisää pinnalle 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä tai 1-2 kertaa muutama ruokalusikallinen voimakasta siirappivettä kuorettumista estämään. Näin mämmi ei kuivu eikä korppuunnu eikä kuoretu ja voit paistaa täysiä vuokia. Paista mämmiä sähkölieden uunissa noin 4 tuntia.
MÄMMI. Perinteinen mämmi nykyaikaisesti.
Anonyymi-ap
1
179
Vastaukset
- Anonyymi
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
😋 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#17831663i
🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Yritystuet 10 mrd. vuodessa, eli yrittäjäriski valtiolla kuten kommunismissa
Pelkästään Viking Linen viinanhakuristeilyitä sponsoroidaan 20 miljoonalla eurolla vuosittain. Dieselin verotukikin on797665- 747484
Sture Fjäder haluaa tuensaajien nimet julki
Kokoomuspoliitikko haluaa yli 800 euroa kuukaudessa tukia saavien nimet julki. Ehkä olisi syytä julkaista myös kuvat? h1666059Luotathan siihen tunteeseen, joka välillämme on?
Uskothan myös, että se kestää tämän? Kaipaan sinua valtavasti. Vielä tehdään yhdessä tästä jotain ihmeellistä ja kaunist554966En saa sua mielestäni vaikka tekisin mitä
Mikä tähän auttaa.. ei mikään. Edes aika. Kaivan sut kohta vaikka kivenkolosta että saan kysyä haluatko sinäkin💛204159Onnettomuus
Hukkajärventiellä kolaroi lavetti ja henkilöauto. Uutista ei missään! Hys hys ollaanko hiljaa tästäkin?53890- 383582
- 313517
Maahanmuuttajat torjuvat marjanpoiminnan - "emme ole rottia"
Ruotsalaisen journalistin selvitys paljasti, miksi maahanmuuttajat kieltäytyvät työstä. Taustalla vaikuttavat kulttuuris982913Adonikselle
Kuvittelitko oikeasti, että ootan sua? Kuvittelitko, että voit noin vain vetäyttä ja kun tulet takaisin, kaikki on niin2092562