PERINTEINEN MÄMMI
Valmista perinteinen mämmi nykyaikaiseen tapaan.
Vanhan ajan mämmiä ei makeuteta siirapilla eikä sokerilla. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.
Kun haluat lisää makeutta, niin lisää siirappia 1-2 desilitraa imeltämisen jälkeen.
AINESOSAT
3,5 litraa vettä
500 g mämmimaltaita
1000 g ruisjauhoja
2 appelsiinin kuori raaste tai 300-400 g appelsiinimarmeladia tai -hilloa, niin saat hedelmäisen mämmin tai 1 ruokalusikallistan jauhettua npomeranssinkuorta
1 teelusikallista suolaa
PINNALLE
Paiston aikana pinnalle 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista TAI 1-2 kertaa vaoimakasta siirappivettä - 1/2 desilitraa siirappia ja 1 desilitra vettä estämään kuorettumista.
OHJEET:
Esilämmitä uuni 70-75 C asteeseen. Kuumenna vesi vähintään 6 litran uuninkestävässä kattilassa noin 75 asteen lämpötilaan. Lisää veteen kaikki maltaat ja jauhot vähitellen ja koko ajan sekoittaen, niin että saat sakeahkon puuromaisen mämmiseoksen.
Laita mämmiseoskattila noin 70 - 75 asteiseen uuniin ja anna imeltyä noin 4 tuntia. Sekoita välillä. Imeltymisen aikana mämmi notkistuu huomattavasti. Voit tarvittaessa notkistaa lisää kuumalla vedellä, mutta yleensä lisää notkistaminen on tarpeetonta.
Pese appelsiinit erittäin huolellisesti ja anna seistä vedessä , välillä liikutellen noin puoli tuntia. Nosta kattila uunista ja lisää suola ja jauhettu pomeranssinkuori TAI raastettu appelsiinin kuori. Jos haluat makean sokeripommin, niin lisää siirappia noin 1-2 desilitraa. Sekoita hyvin. Nykyisin halutaan määmmi ainoastaa imellettynä ja niin että mämmiin ei lisätä siirappia eikä sokeria.
Keitä mämmiä liedellä 10 minuuttia, samalla sekoittaen japohjaan palamista varoen. Anna mämmin seisoa 15-30 minuuttia ennen uunissa paistamista. Keittäminen ja seisottaminen ei ole välttämätöntä
Esilämmitä uuni noin 190 asteeseen. Paista aluksi mämmiä noin 190 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia ja alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen. Lisää pinnalle 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä tai 1-2 kertaa muutama ruokalusikallinen voimakasta siirappivettä kuorettumista estämään. Näin mämmi ei kuivu eikä korppuunnu eikä kuoretu ja voit paistaa täysiä vuokia. Paista mämmiä sähkölieden uunissa noin 4 tuntia.
MÄMMI. Perinteinen mämmi nykyaikaisesti.
Anonyymi-ap
1
160
Vastaukset
- Anonyymi
🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒
😋 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#17831663i
🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ensi kesänä
Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta643225Tukalaa kuumuutta
Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh433087- 422447
Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.
Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa992180- 311903
Okei, myönnetään,
Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘271800- 481616
Mihin hävisi
Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä851405- 391290
- 811132