PERINTEINEN MÄMMI
Valmista perinteinen mämmi nykyaikaiseen tapaan.
Vanhan ajan mämmiä ei makeuteta siirapilla eikä sokerilla. Makeus saadaan aidosti imeltämällä.
Kun haluat lisää makeutta, niin lisää siirappia 1-2 desilitraa imeltämisen jälkeen.
AINESOSAT
3,5 litraa vettä
500 g mämmimaltaita
1000 g ruisjauhoja
2 appelsiinin kuori raaste tai 300-400 g appelsiinimarmeladia tai -hilloa, niin saat hedelmäisen mämmin tai 1 ruokalusikallistan jauhettua npomeranssinkuorta
1 teelusikallista suolaa
PINNALLE
Paiston aikana pinnalle 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä estämään kuorettumista TAI 1-2 kertaa vaoimakasta siirappivettä - 1/2 desilitraa siirappia ja 1 desilitra vettä estämään kuorettumista.
OHJEET:
Esilämmitä uuni 70-75 C asteeseen. Kuumenna vesi vähintään 6 litran uuninkestävässä kattilassa noin 75 asteen lämpötilaan. Lisää veteen kaikki maltaat ja jauhot vähitellen ja koko ajan sekoittaen, niin että saat sakeahkon puuromaisen mämmiseoksen.
Laita mämmiseoskattila noin 70 - 75 asteiseen uuniin ja anna imeltyä noin 4 tuntia. Sekoita välillä. Imeltymisen aikana mämmi notkistuu huomattavasti. Voit tarvittaessa notkistaa lisää kuumalla vedellä, mutta yleensä lisää notkistaminen on tarpeetonta.
Pese appelsiinit erittäin huolellisesti ja anna seistä vedessä , välillä liikutellen noin puoli tuntia. Nosta kattila uunista ja lisää suola ja jauhettu pomeranssinkuori TAI raastettu appelsiinin kuori. Jos haluat makean sokeripommin, niin lisää siirappia noin 1-2 desilitraa. Sekoita hyvin. Nykyisin halutaan määmmi ainoastaa imellettynä ja niin että mämmiin ei lisätä siirappia eikä sokeria.
Keitä mämmiä liedellä 10 minuuttia, samalla sekoittaen japohjaan palamista varoen. Anna mämmin seisoa 15-30 minuuttia ennen uunissa paistamista. Keittäminen ja seisottaminen ei ole välttämätöntä
Esilämmitä uuni noin 190 asteeseen. Paista aluksi mämmiä noin 190 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia ja alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen. Lisää pinnalle 3-4 kertaa muutama ruokalusikallinen vettä tai 1-2 kertaa muutama ruokalusikallinen voimakasta siirappivettä kuorettumista estämään. Näin mämmi ei kuivu eikä korppuunnu eikä kuoretu ja voit paistaa täysiä vuokia. Paista mämmiä sähkölieden uunissa noin 4 tuntia.
MÄMMI. Perinteinen mämmi nykyaikaisesti.
Anonyymi-ap
0
63
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta
Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul4353161Timo Vornanen kilahti
Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise1102582Tollokin tajuaa että Timo Vornanen
oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest3852513Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen
EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti1592066Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä
https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d71897- 1731315
Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!
Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm231297No kerros nyt nainen
Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.971186Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä
Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa721131Nainen, mietit miten minä jaksan
En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite89990