Miksi länsimaissa kaikkia eurooppalaisen näköisiä ihmisiä kutsutaan "kaukasialaisiksi"

Anonyymi-ap

Tieteellisissä piireissä tähän päivään asti on mielipide, että eurooppalainen rotu on peräisin Kaukasuksesta. Tällä teorialla, jonka fyysisen antropologian perustaja Johann Friedrich Blumenbach esitti 1700-luvun lopulla, on sekä kannattajia että vastustajia.

Olemme kaikki kaukaasialaisia
Vertailevan antropologian työkaluihin luottaen Blumenbach ehdotti ensimmäisten joukossa ihmiskunnan jakamista tiettyjen perinnöllisten ominaisuuksien kompleksin mukaan. Joten tieteellisessä teoriassa ilmestyi viisi rotua: kaukasialainen (valkoinen), mongoloidi (keltainen), negroidi (musta), malaiji (ruskea), amerikanoidi (punainen). Samanlainen luokitus eri versioissa on edelleen olemassa.

Kaukasialaisella rodulla on erityinen paikka Blumenbachin opinnoissa. Tiedemiehen mukaan Kaukasuksen muinaiset kansat ovat kaikkien eurooppalaisten esi-isiä. Tämän teorian syntymisen sysäys oli löytö - Blumenbachin vuonna 1795 Georgiassa löytämä kallo. Tutkiessaan Mustan ja Kaspianmeren välisellä alueella asuvien kaukasialaisten kraniologisia piirteitä tiedemies päättelee, että näiden paikkojen väestö on "valkoisen rodun" puhtaimpia edustajia.

Blumenbach piti georgialaisia ​​ihanteellisina valkoihoisina ja kutsui heitä "kauneimmaksi ihmisroduksi". Lisäksi tiedemiehen päätelmät osoittavat, että Kaukasuksen vuorten etelärinteillä on ilmeisellä todennäköisyydellä koko ihmiskunnan esi-isien koti. Kaikki rodut ovat Blumenbachin mukaan tulosta "alkuperäisen valkoisen valkoihoisen rodun pigmentoituneista muutoksista", jotka tapahtuivat tuhansien vuosien ajan sekaantumisen kautta.

Saksalainen tiedemies toistaa jossain määrin antiikin ja keskiajan ajattelijoiden näkemyksiä, jotka pitivät Kaukasusta maapallon akselina, joka kulkee lännen ja idän välillä, sekä uuden asettuneen ihmiskunnan kehtona. planeetalla vedenpaisumuksen jälkeen. Blumenbach uskoi, että Kaukasia, kuten mikään muu alue, ansaitsee kutsua arjalaisten kotimaaksi, koska he asettivat myöhemmin maat Intiasta Britanniaan ja Uralista Afrikkaan.

Ideat ovat elossa
Blumenbachin teoriat osoittautuivat hedelmälliseksi maaperäksi, mikä ruokki monia seuraajia. Hegel, yksi saksalaisen klassisen filosofian luojista, toimi samoilla käsitteillä kuin saksalainen antropologi. Hän kirjoitti: "Ainoastaan ​​kaukasialaisessa rodussa henki tulee absoluuttiseen ykseyteen itsensä kanssa, ymmärtää itsensä absoluuttisessa riippumattomuudessaan, saavuttaa itsemääräämisoikeuden, itsensä kehittämisen ja siten toteuttaa maailmanhistorian."

Fyysisen antropologian perustajan ajatuksista tuli suurelta osin sysäys tieteellisen rasismin syntymiselle, jonka näkyvä edustaja oli amerikkalainen luonnontieteilijä Samuel George Morton. Hänen ideoidensa mukaan rodut ovat eri kehitysvaiheissa: aivan huipulla on valkoinen kaukasialainen rotu, alaosassa - musta negroidi, kaikki loput ovat väliasemassa. Tämä teoria toimi perusteena rodulliselle epätasa-arvolle Yhdysvalloissa: sen postulaatteja noudatettiin 1900-luvun puoliväliin asti.

On olemassa mielipide, että natsi-Saksassa he myös uskoivat, että arjalaiset olivat sukua Kaukasiaan. Sen ilmaisi tohtori Ver Julem Berliinin osavaltion yliopistosta. Humboldt. Tutkijan mukaan syksyllä 1942 Ahnenerben retkikunta lähetettiin Kaukasiaan Gruppenführer Heinrich von Mitken johdolla tämän teorian vahvistamiseksi. Totta, hän on virallisesti listattu kadonneeksi.

Jatkossa käsite "kaukasialainen rotu" alkoi vähitellen poistua käytöstä. Siten antropologi Franz Müller ehdotti termiä "Välimeren rotu", mukaan lukien siihen kansat ja sivilisaatiot, jotka muodostuivat muinaisina aikoina Välimeren rannoille. Neuvostoliitossa termi "kaukasialainen rotu" on juurtunut, joskus käytetään ilmaisua "euraasialainen rotu".

1900-luvun 50-luvulla Tbilisin antropologit esittelivät "kaukasialaisen tyypin" määritelmän, joka ei kattanut koko "valkoista rotua", vaan vain Keski-Kaukasuksen vuoristokansoja harjanteen molemmilla puolilla. Kuitenkin länsimaisilla kielillä termiä kaukasialainen, kaukasoidi tai kaukasische käytetään nykyään samassa merkityksessä kuin europoid.

Yhdysvaltalainen antropologian opettaja Carol Mukhopadhyay uskoo, että termin "valkoihoinen" käyttö rodussa herättää henkiin ajatuksia tieteellisestä rasismista, mikä ei ole kovin tervetullut amerikkalaisten keskuudessa. Tiedemiehen mukaan tämä oppi todellakin väittää, että ihmislajin biologisesti järjestetyissä riveissä "valkoisen rodun" ihmiset ovat muita parempia.

Tavalla tai toisella Blumenbachin ajatuksia "valkoisen rodun" kaukasialaisesta alkuperästä ei unohdettu. Antropologian professori McMasterin yliopistossa Kanadassa, kielitieteilijä ja valkoihoisen kulttuurin asiantuntija John Colarusso suoritti tutkimuksen, jossa hän havaitsi korkean keskittymiskyvyn.

5

376

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "indoeurooppalaisen geenin" keskittyminen tšerkessien keskuuteen. Tiedemies myönsi, että jo ennen tutkimuksen aloittamista hän tuli siihen tulokseen, että monien indoeurooppalaisten - slaavien, englannin, kreikkalaisten, italialaisten - muinainen kieli oli hyvin lähellä adygien, ubykhien ja abazan puhumaa kieltä.

      Ei kestä tarkastelua
      Blumenbachin teoriaa on kritisoitu hänen ensimmäisistä julkaisuistaan ​​lähtien. Monille ei ollut selvää, miksi esimerkiksi saksalainen tiedemies, joka sanoi, että georgialaisilla on kaikista kansoista valkoisin iho, seurasi muotokuvaa Ottomaanien valtakunnan Lontoon-suurlähettilästä, Tripolista kotoisin olevasta Yusuf Agha Efendistä.

      Tiedemaailma jo 1800-luvulla päätyi siihen tulokseen, että Kaukasus ei voi olla valkoihoisten kotimaa, jos siellä asuivat "valkoisen rodun" edustajat (esimerkiksi kimmeriläiset 800-luvulla eKr.), niin vain tilapäisesti. käyttäen Kaukasusta kauttakulkupaikkana. Ja nykyaikaiset kielitieteilijät väittävät, että suurimman osan kaukasialaisten kansojen kielillä ei ole mitään tekemistä indoeurooppalaisten kielten kanssa.

      Antropologit ovat osoittaneet, että Transkaukasian nykyisellä väestöllä ei ole juurikaan yhteistä valkoihoisen rodun esi-isien kanssa, jotka asettuivat Euraasian laajuuksiin. Ainoa poikkeus on Länsi-Georgian, Abhasian ja Adygean asukkaat, joiden esi-isät ovat jotenkin muuttaneet tänne Välimeren alueelta.

      Viime kädessä genetiikka kumoaa Blumenbachin teoreettisen tutkimuksen. Niinpä italialainen Luigi Cavalli-Sforza, yksi maailman johtavista populaatiogenetiikan asiantuntijoista, sanoo, että geneettisten markkerien mukaan lähes kaikki Kaukasuksen alkuperäiskansat sekä Länsi-Aasian alueet (turkkilaiset, kurdit, syyrialaiset), eivät kuulu valkoihoisiin. Lisäksi Cavalli-Sforza, tukeutuen geneettisten tutkimusten tietoihin, osoittaa jälleen kerran, että nykyihmisen kehtoa tulisi etsiä Afrikasta, ei Kaukasuksesta. Vasta myöhemmin kaukaiset esi-isämme muuttivat Lähi-itään ja Eurooppaan ja levisivät sitten maalle ja pitkin rannikkoa Kaakkois-Aasiaan ja Amerikkaan.

      Useat tutkijat uskovat, että Blumenbachin teorialla, jonka mukaan Kaukasuksen asukkaita kutsutaan ihmiskunnan esivanhemmiksi, ei ole niinkään tieteellistä kuin kulttuurista taustaa. Ehkä tiedemiestä vain ihailivat ylämaan ylämaan ylpeät ja itsenäiset heimot, jotka erottuivat luonteensa ankaruudesta ja luonteensa yksinkertaisuudesta.


      google translate

      cyrillitsa.ru

    • Anonyymi

      kirjatossa on kirja, joka käsittelee FILOSOFIAA ja RASISMIA
      niiden suhdetta

    • Anonyymi

      Miksi aboriginaaleja kutsutaan yliopistoväeksi ?

    • Anonyymi

      maantienvärinen tukka

    • Anonyymi

      Onneksi suomalaiset eivät ole länsimaalaisia niin että tarvitsisi kutsua jotakuta kaukaasialaiseksi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      152
      10934
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3073
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2912
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1716
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 84
      1593
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    Aihe