Totuuspeli: poliittinen totuus vastaan realimaailman totuus.

Anonyymi-ap

Maailmassa pelataan nyt totuuspeliä. Se on poliittista peliä, jonka palkintona on valta. Valta on makeaa. Valta on kovaa valuuttaa. Jos on valtaa niin voi saada paljon muutakin - joidenkin mielestä voi saada ihan kaiken.

Totuuspeli on siis valtapeliä, peliä vallan oikeutuksesta, legitiimisyydestä. Vallan kohteet, ihmiset, kansalaiset tai alamaiset pitää saada uskomaan vallankäyttäjien oikeuteen käyttää valtaa - vaikka rajatonta valtaa. Vallan tavoittelijoiden ja vallassa olijoiden on osoitettava vallan kohteille, että totuus on heidän puolellaan.

Filosofia lähtee siitä, että on olemassa totuus, joka pitää löytää ja ymmärtää. Se on realimaailman totuus. Totuutta pitäisi siis etsiä. Totuuden etsiminen on kuitenkin työlästä ja kun se on löydetty niin se pitäisi vielä ymmärtää oikein. Totuus pitäisi vielä mahdollisuuksien mukaan osoittaa ja todistaa oikeaksi.

Realimaailman totuuden käyttö valtapelissä on siis vaikeaa. Jos vallankäyttäjä on ymmärtänyt realimaailman totuuden väärin niin vastustajat voivat kiistää vallan oikeutuksen. Siksi valtaan pääsemiseksi tai vallan säilyttämiksi valtapelin pelaajat kehittävät oman ideologisen totuuden, jota he sitten markkinoivat vallan kohteille. Ideologisen totuuden markkinointi on propagandaa.

Propaganda tarkoittaa sellaisen tiedon levittämistä, joka tukee ideologiaa. Propagandan levittämä tieto voi olla valikoitua, karsittua, vääristeltyä tai väärin tulkittua realimaailman tietoa eli faktaa. Propaganda voi kuitenkin olla myös täysin keinotekoista ja kuvitteellista väärää tietoa, jolla korvataan realimaailman faktatieto kun realimaailman tieto ei vastaa poliittisia tarkoitusperiä. Näin syntyy poliittinen totuus.

Poliittinen totuus totta kai osoittaa politiikan oikeaksi kun se on nimen omaan sitä varten suunniteltu. Realimaailman totuuden syrjäyttäminen poliittisella totuudella vaatii realimaailman totuuden levittämisen estämistä. Se on kuitenkin helppoa jos valta on rajatonta, käytetään vain poliittista voimaa. Näin politiikka legitimoi itse itsensä. Tällaista totuuspeliä pelaa Putinin Venäjä.

Putin pelaa totuuspeliä totalitarismin säännöillä. Totuuspeliä voidaan kuitenkin pelata myös demokratiassa. Kun yhteiskunnassa ja politiikassa on sanan vapaus niin propagandassa pitää välttää sellaisen väärän tiedon levittämistä, joka on helppo osoittaa vääräksi. Demokratiassa on noloa jos jää kiinni väärän tiedon levittämisestä joten propagandassa käytetään sofistikoidumpia keinoja.

Realimaailman totuutta vääristelemällä ja väärin tulkitsemalla voidaan saada aikaan poliittista ideologiaa tukeva poliittinen totuus. Se on mahdollista koska realimaailman totuus on harvoin absoluuttinen ja yksinkertainen. Realimaailman totuutta voidaan pyrkiä ymmärtämään paremmin ja paremmin, mutta koskaan sitä ei ymmärretä täydellisesti.

5

163

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eikös venäjän kielessä ole kaksi sanaa totuudelle, jotka tarkoittavat hieman eri asioita.

    • Anonyymi

      Kyllä kai totuus välillä riippuu katsojan valitsemasta puolesta ja näkökulmasta. Raamatussa puhutaan LEOPARDI pedosta, jolla on neljä päätä ja neljä siipeä. Mutta tunnetaan jopa sellainen peto jolla on KYMMENEN päätä.

      Niinpä Venäjän nykymenosta voidaan esittää ainakin kymmenen täysin erilaista näkökulmaa. Ilmestys 17 mukaan Venäjä on KARITSA, joka taistelee porttoa joka ratsastaa pedolla vastaan. Mutta toisaalta myös kuvaukset ANTIKRISTUKSESTA käyvät Venäjän kanssa yksiin. Islam puhuu PROFEETTA ISASTA ja toisaalta SUFY ANI nimisestä Mahdin vastustajasta ; ja Ilias teos puhuu ODYSSEYKSEN ja Agamemnonin välisestä taistelusta. Intia tuntee puolestaan HANUMAN nimisen apinajumaluuden. Apostoliset Isät teos puhuu TURMELUKSEN tuovasta hirviöstä ja Nostradamus puhuu TERRORIN KUNINKAASTA, joka nousi valtaan 1999. Venäläiset itse ehkä mieltävät johtajansa muinaisen VLADIMIR kuninkaan työn jatkajaksi. JNE.

      Mielipiteitä ja totuuksia on useita. Mutta jos on sota menossa niin voittajat kirjoittavat historian ja määräävät mikä kuva henkilöstä jää voimaan?
      Joka tapauksessa Totuus ei ole edes tärkeä asia aina vaan TODELLISUUS, joka jää voimaan ja vallitsee. Profetaaliset teokset tuntevat nykyisen sodan ja sen kulun melko tarkoin. Nekään eivät kuitenkaan kykene objektiivista täyttä totuutta kaivamaan esiin asiasta.

      Ilmestys 17-20 mukaan menossa on KETJUREAKTIO, jossa Kristikunta eli Portto menettää kaiken. Sen tähden Kristikunta näkee pahuutta kaikessa. Valtaan nousee kristittyjen sijaan väärä profeetta (islam?), joka näkee asian ensin hyvänä, mutta myöhemmin pahana kun itse joutuu Jumalan Sanan tuhoamaksi hallittuaan jonkin aikaa. Jumalan Sana puolestaan näkee kaiken hyvänä koska voittaa kaikki vihollisensa.

      Häviäjälle asia on kokonaisuudessa paha.
      Tilapäiselle voittajalle asia on ensin hyvä, mutta pian paha.
      Lopulliselle voittajalle asia on kokonaisuudessaan hyvä.

      EI
      KYLLÄ / EI
      KYLLÄ

      Kaikki kolme ovat oikeita ja totuudellisia näkökulmia.

      Anteeksi tämä asiaan kuulumaton ja asiaa vain vähän sivuava EI FILOSOFINEN kommentti, mutta alkaa ottaa päähän se että totuutta pidetään jonakin arvokkaana asiana, vaikka sen arvo on hyvin kiistanalainen. Hieno juttu, jos joku todella rakastaa totuutta, mutta ei sillä kyllä todellisuudessa ole paljoa painoarvoa.

    • Anonyymi

      Tietoa on nykyään tarjolla vaikka kuinka siitä reaalimaailmasta. Mutta ihmiset eivät halua ottaa sitä vastaan jos se sotii heidän maailmankuvaansa ja arvojaan vastaan.

      Samalla herää kysymys siitä mihin edes tiedettä tarvitaan jos sen totuudet eivät kelpaa ihmisille? Jos totuudet muodostetaan omien arvojen ja uskomusten varaan niin mihin tiedettä tarvitaan?

      • Anonyymi

        Miksi luulet, että maailma, jossa elämme, on reaalimaailma. Ehkä se on vain illuusion maailma. Virtuaalinen.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1428
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      962
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      741
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      34
      682
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      677
    6. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      641
    7. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      110
      634
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      624
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      64
      598
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      303
      587
    Aihe