Linnunrata nelihaarainen ja isompi kuin Andromeda

Anonyymi-ap

Purple Mountainin observatoriosta että National Astronomical Observatoriesista on havainnut, että perinteinen näkemys Linnunradan galaksista neljän käden muodostamana ei ole oikea. The Astrophysical Journal -lehdessä julkaistussa artikkelissaan ryhmä kuvaa useiden tietolähteiden analysointiaan yrittääkseen saada Linnunradan todellisen muodon.
Tiimi käytti myös Gaian avaruusobservatorion tietoja, joita käytetään tähtien sijainnin kartoittamiseen suhteessa Maahan ja toisiinsa. He kiinnittivät huomionsa OB-tähdeihin, joiden on todettu olevan hyödyllisiä, koska ne eivät liiku paljoa muodostumisen jälkeen. He keräsivät tietoja 24 000 heistä ja lisäsivät ne rakentamaansa karttaan. He lisäsivät myös tietoja lähes tuhannesta avoimesta tähteestä, myös Gaian luvalla.

Tämän jälkeen ryhmä sovitti tähtien sijoittelun spiraaliin ja havaitsi näin, että Linnunradan todennäköisin muoto on kierre, jossa on kaksi päävartta, jotka ulottuvat ulospäin tangosta. Muut lyhyemmät varret ovat kauempana ja epäsäännöllisempiä eivätkä ole yhteydessä päärakenteeseen.

32

483

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Maa on litteä ja avaruutta ei ole olemassa.

      • Anonyymi

        Jep ja suurii Norppa taivaissa on luonut kaiken, jonka jälkeen meni syömään kosmista kalaa :D


      • Anonyymi

        On se noi papparaiset hankalia tapauksia, kun eivät pysty omaksuun mitään uutta, vaan menee häiriköinnin linjalle.


      • Anonyymi

        Kollivapunen on KAHJO


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kollivapunen on KAHJO

        Senhän me jo tiesimme.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Senhän me jo tiesimme.

        Ja että Linnunrata on nelihaarainen ja isompi kuin Andromeda.


      • Anonyymi

        Sun pääs on litteä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kollivapunen on KAHJO

        Pappa jäänyt jonnekin 50 luvulle tietoineen!


    • Anonyymi

      Taas meni oppikirjat uusiksi.

      • Anonyymi

        50' Luvulla luultiin että Andromeda on paljon isompi kuin Liinunrata. Tällä vuosituhannella asia korjaantui, Linnunrata on kasvanut tutkimuksissa kokoajan ja nyt meni haarajakaumakin ihan uusiksi.


    • Anonyymi

      Andromedan ytimen musta rööri on kuitenkin paljon isompi kuin Linnunradan SgrA, Mutta Linnunradan ytimessä on useampia mustia aukkoja.

      Toisaalta mustan auko massa/tilavuus ei taidakkaan olla kovin vakio
      Jättiaukot taitaakin olla melko höttöä.

    • Anonyymi

      Kuitenkin palstan asiantuntijat ovat olleet koko ajan oikeassa ja epäilijät väärässä.
      Tiede kuulemma korjaa itseään, mutta taivaan totuutena kulloistakin vallitsevaa käsitystä täällä aina pidetään.

      • Anonyymi

        Joo papparainen ei mitään mitään tiedä.


      • Anonyymi

        Vihapapparainen ei ole kuin nettihäiriköinnin asiantuntija.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vihapapparainen ei ole kuin nettihäiriköinnin asiantuntija.

        Näin on!


      • Anonyymi

        Asiantuntijat! Heh heh! Vapunen näkee taas uniaan.


    • Anonyymi

      Linnunrata on nelihaarainen ja isompi kuin Andromeda.

      • Anonyymi

        Syytä uskoa nykytiedettä!


    • Anonyymi

      Olemme olleet vuosikymmeniä väärässä Linnunradan muodosta, uusi tutkimus väittää.
      Viime vuosina tutkijat ovat havainneet, että useimmat galaksit noudattavat jotain kolmesta päämuodosta. Galaksi voi olla elliptinen, epäsäännöllinen tai kierteinen eli spiraalinen, ja valtaosassa tällaisista spiraaligalakseista on kaksi selkeää kierrehaaraa. Linnunrata, joka on niin sanottu sauvaspiraaligalaksi, tekee siihen kuitenkin poikkeuksen.

      Perinteisessä Linnunradan kuvauksessa, kuten yllä olevassa kuvassa, voidaan nähdä neljä selkeää haaraa, jotka lähtevät tähtien muodostaman keskussauvan päistä. Näin ollen Linnunrata olisi aiheesta kirjoittavan Space.comin mukaan ”äärimmäisen harvinainen poikkeavuus”, jonka erikoisen rakenteen voisivat selittää erikoislaatuiset ominaisuudet.

      Nyt tähtitieteilijöiden ryhmä esittää havaintoihinsa perustuen toista selitystä kotigalaksimme erikoisuudelle; perinteinen kuvaus Linnunradasta voi heidän mukaansa yksinkertaisesti olla virheellinen.

      KIINAN TIEDEAKATEMIAN tutkijat esittävät The Astrophysical Journal -tiedelehdessä, että myös Linnunradassa olisi todellisuudessa vain kaksi pääharaa, kuten muissakin sen lajityyppiin kuuluvissa galakseissa.

      ”Vaikka sen eteen on tehty paljon työtä, on Linnunradan spiraalirakenteen morfologia edelleen jokseenkin epävarma”, tutkijat kirjoittavat raportissaan.

      ”Viimeksi kuluneen kahden vuosikymmenen aikana tarkat mittaukset ovat mahdollistaneet tämän ongelman ratkaisemisen.”
      Niinpä tutkijat käyttivät tätä nykyaikaista mittatietoa, joka voi kertoa aiempaa tarkemmin Linnunradan tähtien etäisyyksistä. Tähtien etäisyysdataa yhdistettiin ESA:n Gaia-avaruusteleskoopin keräämään dataan Linnunradan rakenteen määrittämiseksi. Tutkijat mainitsevat, että kartoituksessa auttoivat erityisesti niin sanotut OB-tähdet, jotka ovat tähdiksi poikkeuksellisen lyhytikäisiä. Ne eivät siis ehdi vaeltaa kovin pitkälle elinkaarensa aikana, mikä helpottaa galaksin rakenteen selvittämistä.

      Tutkimuksensa perusteella tutkijat toteavat nyt Linnunradan olevan sauvaspiraaligalaksi, jonka tiheän keskuspullistuman päistä lähtee vain kaksi päähaaraa.

      ”KÄYTTÄEN HYVIN nuorten kappaleiden tarkkoja sijainteja esitämme ensimmäistä kertaa, että galaksillamme on useamman haaran muoto, joka koostuu kahdesta symmetrisestä haarasta”, tutkijat kirjoittavat.

      Galaksin ytimestä lähtevät päähaarat ovat tutkimuksen mukaan Norma ja Perseus. Ne haarautuvat edelleen galaksin ulommissa osissa ja muodostavat pitkiä epäsäännöllisiä haaroja, jotka eivät ole yhteydessä galaksin keskuspullistumaan. Nämä haarat ovat voineet erkaantua päähaaroista esimerkiksi galaksien törmäyksissä, tutkijat sanovat.

    • Anonyymi

      On varmaan vaikeaa tutkia tuollaista koska linnunradan tähdet ovat ymmärtääkseni aika samassa linjassa eli suht lättänänä biljoonien ja biljoonien tähtien rykelmänä vain eri etäisyydellä,eri muodostelmissa..Yritäpä sitten katsoa sitä hieman kuitenkin loputomman kokoista "lättänää kiekkoa"( tai mitä muotoja nyt onkin esim sitä sitten väitetään niitä nyt esim. spiraaliksi esim(?))), mutta niin jostain niinkuin päältä "hommaa "pitäisi katsoa...ja kun siellä ei ole kai mitään kuvauslaitetta??.Että hankala on hahmottaa hommaa..?!..Tsemppiä vaan..Lisäksi haastetta taitaa tuoda se että taitaa tähdet esim liikkua jokainen eri vauhtiakin?..Mustan aukon lähellä ilmeisesti aika huimia vauhteja esim?että eihän homma/kuvio edes pysy samanlaisena tuonkaan takia?.Ja jos tarpeeksi isoja supernovia esim räjähtää ninkuin niin mistä ihmiset/tutkijat tietää miten se vaikuttaa milloinkin siihen kohtaan tai muuttaako ratkaisevasti esim kokonais kuviota niin että alue muuttuu kuvioltaan eri näköiseksi töysin?(kauempaa katsoen..).Onko sitä tutkittu että onko jossain aurinkokunnan tosi ulko tai uloimmassa osassa pieni musta aukko?.Sehän on ehkä todiste että kaikki mustat aukot eivät ole pelkästään vaarallisia että todennäköisesti se musta aukko jonkun verran suojaa (?)ettei maan kohtaan tule ihan niin helposti isoa meteoriittia?.Joku oli pystynyt laskemaan sen ulomman alueen liikkeistä siis että siellä kaukana aurinkokunnan aivan äärissä..olisi pienehkö musta aukko siis...Aika tärkeä tuokin tutkimus siitäkin olisi,onko se totta?

      • Anonyymi

        Tosta nyt ei saa mitään kiinii kukaan!


      • Anonyymi

        Massa joka on aurinkokunnan reunalla "planet X" tai mikä onkaan. No Linnunradastahan se ei kerro mitään.

        Ennen luultiin että ollaan linnunradan laidalla! Sekään ei pitänyt paikaansa! Koska olemme haarajärjestelmän keskiosassa!

        Nykytekniikalla Linnunradan koon määrittäminen on helpompaa, sensijaan Linnunradan massa on ihan arvailua. Galaksien mustien aukkojen näkyvä koko, ei ehkä vastaa sen massaa.
        Andromedan valtava musta aukko onkin mahdollisesti hötömpi kuin meidän Sg.
        Linnunrata on huomattavasti paksumpi keskeltä kuin Andromeda, joka näyttää hyvin tasapaksulta. Koska senhän me näemme galaksina.

        Ei olisi yllätys jos tutkimus osoitaa että linnunradan halkaisijan säde jopa 163 000 valovuotta.
        Jos löydetyt kaukaismmat oletetut kohteen on osa Linnunrataa. on Koko 185 000–320 000 valovuotta.


    • Anonyymi

      Syyttä se on palstan pappojenkin jo usko!

      • Anonyymi

        Ikävää jos ihminen ei kykene omaksumaan mitään uutta!


    • Anonyymi

      Juhan Af Gran tietää avaruuden rakenteen kun Siriuksella lomailee.
      No Juhan on nyt siellä pysyvästi eikä koskaan kertonut miten asiat on?
      Melkoinen hörhö joka teki tiliä uskomuksista kuten papit....

    • Anonyymi

      13 miljardia vuotta sitten aineen ei olisi pitänyt vielä ehtiä muodostaa kovin kirkkaita galakseja. Uusi tutkimus viittaa Webb-teleskoopin havaintojen olevan tuntuvassa ristiriidassa nykyteorioiden kanssa.

      Oheinen kuva julkaistiin viime heinäkuussa osana James Webb -teleskoopin ensimmäisiä tiedekuvia. Jo tuolloin huomattiin, että kuvan kauimmaiset galaksit vaikuttivat tähtimääränsä suhteen massiivisemmilta kuin olisi odotettu. Uusi tutkimus arvioi massoja uudelleen eri menetelmällä.

      "Käytimme tavanomaista työskentelytapaa tähtien massojen laskemiseen Webb-avaruusteleskoopin kuvista, mutta tarkastelimme yksittäisiä pikseleitä sen sijaan, että olisimme arvioineet kerralla koko galaksin valoa", selittää uutta arviota tehnyt Clara Giménez Arteaga.

      "Odotimme tulosten olevan samoja kuin aiemmin, mutta ne eivät sitä ole."

      Tutkitut viisi varhaista galaksia ovat uuden arvion mukaan tähtiensä yhteismassan suhteen moninkertaisesti suurempia kuin aiemmin oli otaksuttu.

      Nykyään vallalla oleva ΛCDM-malli kuvaa maailmankaikkeuden kehitystä ja on monilta osin vastannut pitkälti havaintoja. Kuitenkin varhaisten galaksien osalta sen on jo aiemminkin huomattu ennustavan tähtimassat alakanttiin.

    • Anonyymi

      On se kollinkin uskottova!

    • Anonyymi

      Niin se tiede muuttuu.

    • Anonyymi

      Kolmoistähtijärjestelmiä. Teksasin yliopiston tutkijoiden katsauksessa löytyi 30 kolmoistähteä, joilla on planeetta.

      Oman planeettamme lailla useimmat havaitut eksoplaneetat kiertävät yhtä tähteä. Ei tarvitse kuitenkaan mennä kauas löytääkseen esimerkin moninkertaisesta planeetallisesta tähtijärjestelmästä: meitä lähin tähti Proxima Centauri ja sitä kiertävät kaksi kivistä maailmaa ovat osa kolmoistähteä.

      Arvioiden mukaan puolet galaksimme tähtijärjestelmistä on moninkertaisia. Silti vain noin sadalta kaksoistähdeltä on löydetty eksoja. Planeetallisia kolmoistähtiä on noin 30 ja neloistähtiä yhdestä kolmeen, ilmenee Teksasin yliopiston tähtitieteilijöiden taannoisesta tutkimuksesta. Tarkka määrä riippuu siitä, kuinka epävarmoja tapauksia otetaan mukaan, sanoo työtä johtanut Manfred Cuntz.

      Jos kaksoistähden planeetta kiertää tähtikomponenteista toista, astronomit sanovat sen olevan S-tyypin radalla. Toinen mahdollisuus on P-tyyppi. Siinä planeetta kiertää molempien tähtien ulkopuolella niiden keskinäistä painopistettä. Tätä luokittelua sovelletaan myös kerrotumpiin järjestelmiin.

    • Anonyymi

      Vahoilla papoilla on hyvin vaikea omaksua uutta tieto.

    • Anonyymi

      Jos tieteen Andromedan koko on haarukassa, että tähtien lukumäärä 200-1000 miljardia.

      Ei se ole tiedettä. jos epävarmuus on jo 80% luokaa.

      • Anonyymi

        Myös etäisyys mitta on hyvin kyseenalainen, koko tähtitieteessä!
        Valovuosi vs Kilometri,, Virhe voi olla jopa 89%


    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe