Linnunrata nelihaarainen ja isompi kuin Andromeda

Anonyymi-ap

Purple Mountainin observatoriosta että National Astronomical Observatoriesista on havainnut, että perinteinen näkemys Linnunradan galaksista neljän käden muodostamana ei ole oikea. The Astrophysical Journal -lehdessä julkaistussa artikkelissaan ryhmä kuvaa useiden tietolähteiden analysointiaan yrittääkseen saada Linnunradan todellisen muodon.
Tiimi käytti myös Gaian avaruusobservatorion tietoja, joita käytetään tähtien sijainnin kartoittamiseen suhteessa Maahan ja toisiinsa. He kiinnittivät huomionsa OB-tähdeihin, joiden on todettu olevan hyödyllisiä, koska ne eivät liiku paljoa muodostumisen jälkeen. He keräsivät tietoja 24 000 heistä ja lisäsivät ne rakentamaansa karttaan. He lisäsivät myös tietoja lähes tuhannesta avoimesta tähteestä, myös Gaian luvalla.

Tämän jälkeen ryhmä sovitti tähtien sijoittelun spiraaliin ja havaitsi näin, että Linnunradan todennäköisin muoto on kierre, jossa on kaksi päävartta, jotka ulottuvat ulospäin tangosta. Muut lyhyemmät varret ovat kauempana ja epäsäännöllisempiä eivätkä ole yhteydessä päärakenteeseen.

30

337

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Maa on litteä ja avaruutta ei ole olemassa.

   • Anonyymi

    Jep ja suurii Norppa taivaissa on luonut kaiken, jonka jälkeen meni syömään kosmista kalaa :D


   • Anonyymi

    On se noi papparaiset hankalia tapauksia, kun eivät pysty omaksuun mitään uutta, vaan menee häiriköinnin linjalle.


   • Anonyymi

    Kollivapunen on KAHJO


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kollivapunen on KAHJO

    Senhän me jo tiesimme.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Senhän me jo tiesimme.

    Ja että Linnunrata on nelihaarainen ja isompi kuin Andromeda.


   • Anonyymi

    Sun pääs on litteä!


  • Anonyymi

   Taas meni oppikirjat uusiksi.

   • Anonyymi

    50' Luvulla luultiin että Andromeda on paljon isompi kuin Liinunrata. Tällä vuosituhannella asia korjaantui, Linnunrata on kasvanut tutkimuksissa kokoajan ja nyt meni haarajakaumakin ihan uusiksi.


  • Anonyymi

   Andromedan ytimen musta rööri on kuitenkin paljon isompi kuin Linnunradan SgrA, Mutta Linnunradan ytimessä on useampia mustia aukkoja.

   Toisaalta mustan auko massa/tilavuus ei taidakkaan olla kovin vakio
   Jättiaukot taitaakin olla melko höttöä.

  • Anonyymi

   Kuitenkin palstan asiantuntijat ovat olleet koko ajan oikeassa ja epäilijät väärässä.
   Tiede kuulemma korjaa itseään, mutta taivaan totuutena kulloistakin vallitsevaa käsitystä täällä aina pidetään.

   • Anonyymi

    Joo papparainen ei mitään mitään tiedä.


   • Anonyymi

    Vihapapparainen ei ole kuin nettihäiriköinnin asiantuntija.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vihapapparainen ei ole kuin nettihäiriköinnin asiantuntija.

    Näin on!


   • Anonyymi

    Asiantuntijat! Heh heh! Vapunen näkee taas uniaan.


  • Anonyymi

   Linnunrata on nelihaarainen ja isompi kuin Andromeda.

   • Anonyymi

    Syytä uskoa nykytiedettä!


  • Anonyymi

   Olemme olleet vuosikymmeniä väärässä Linnunradan muodosta, uusi tutkimus väittää.
   Viime vuosina tutkijat ovat havainneet, että useimmat galaksit noudattavat jotain kolmesta päämuodosta. Galaksi voi olla elliptinen, epäsäännöllinen tai kierteinen eli spiraalinen, ja valtaosassa tällaisista spiraaligalakseista on kaksi selkeää kierrehaaraa. Linnunrata, joka on niin sanottu sauvaspiraaligalaksi, tekee siihen kuitenkin poikkeuksen.

   Perinteisessä Linnunradan kuvauksessa, kuten yllä olevassa kuvassa, voidaan nähdä neljä selkeää haaraa, jotka lähtevät tähtien muodostaman keskussauvan päistä. Näin ollen Linnunrata olisi aiheesta kirjoittavan Space.comin mukaan ”äärimmäisen harvinainen poikkeavuus”, jonka erikoisen rakenteen voisivat selittää erikoislaatuiset ominaisuudet.

   Nyt tähtitieteilijöiden ryhmä esittää havaintoihinsa perustuen toista selitystä kotigalaksimme erikoisuudelle; perinteinen kuvaus Linnunradasta voi heidän mukaansa yksinkertaisesti olla virheellinen.

   KIINAN TIEDEAKATEMIAN tutkijat esittävät The Astrophysical Journal -tiedelehdessä, että myös Linnunradassa olisi todellisuudessa vain kaksi pääharaa, kuten muissakin sen lajityyppiin kuuluvissa galakseissa.

   ”Vaikka sen eteen on tehty paljon työtä, on Linnunradan spiraalirakenteen morfologia edelleen jokseenkin epävarma”, tutkijat kirjoittavat raportissaan.

   ”Viimeksi kuluneen kahden vuosikymmenen aikana tarkat mittaukset ovat mahdollistaneet tämän ongelman ratkaisemisen.”
   Niinpä tutkijat käyttivät tätä nykyaikaista mittatietoa, joka voi kertoa aiempaa tarkemmin Linnunradan tähtien etäisyyksistä. Tähtien etäisyysdataa yhdistettiin ESA:n Gaia-avaruusteleskoopin keräämään dataan Linnunradan rakenteen määrittämiseksi. Tutkijat mainitsevat, että kartoituksessa auttoivat erityisesti niin sanotut OB-tähdet, jotka ovat tähdiksi poikkeuksellisen lyhytikäisiä. Ne eivät siis ehdi vaeltaa kovin pitkälle elinkaarensa aikana, mikä helpottaa galaksin rakenteen selvittämistä.

   Tutkimuksensa perusteella tutkijat toteavat nyt Linnunradan olevan sauvaspiraaligalaksi, jonka tiheän keskuspullistuman päistä lähtee vain kaksi päähaaraa.

   ”KÄYTTÄEN HYVIN nuorten kappaleiden tarkkoja sijainteja esitämme ensimmäistä kertaa, että galaksillamme on useamman haaran muoto, joka koostuu kahdesta symmetrisestä haarasta”, tutkijat kirjoittavat.

   Galaksin ytimestä lähtevät päähaarat ovat tutkimuksen mukaan Norma ja Perseus. Ne haarautuvat edelleen galaksin ulommissa osissa ja muodostavat pitkiä epäsäännöllisiä haaroja, jotka eivät ole yhteydessä galaksin keskuspullistumaan. Nämä haarat ovat voineet erkaantua päähaaroista esimerkiksi galaksien törmäyksissä, tutkijat sanovat.

  • Anonyymi

   On varmaan vaikeaa tutkia tuollaista koska linnunradan tähdet ovat ymmärtääkseni aika samassa linjassa eli suht lättänänä biljoonien ja biljoonien tähtien rykelmänä vain eri etäisyydellä,eri muodostelmissa..Yritäpä sitten katsoa sitä hieman kuitenkin loputomman kokoista "lättänää kiekkoa"( tai mitä muotoja nyt onkin esim sitä sitten väitetään niitä nyt esim. spiraaliksi esim(?))), mutta niin jostain niinkuin päältä "hommaa "pitäisi katsoa...ja kun siellä ei ole kai mitään kuvauslaitetta??.Että hankala on hahmottaa hommaa..?!..Tsemppiä vaan..Lisäksi haastetta taitaa tuoda se että taitaa tähdet esim liikkua jokainen eri vauhtiakin?..Mustan aukon lähellä ilmeisesti aika huimia vauhteja esim?että eihän homma/kuvio edes pysy samanlaisena tuonkaan takia?.Ja jos tarpeeksi isoja supernovia esim räjähtää ninkuin niin mistä ihmiset/tutkijat tietää miten se vaikuttaa milloinkin siihen kohtaan tai muuttaako ratkaisevasti esim kokonais kuviota niin että alue muuttuu kuvioltaan eri näköiseksi töysin?(kauempaa katsoen..).Onko sitä tutkittu että onko jossain aurinkokunnan tosi ulko tai uloimmassa osassa pieni musta aukko?.Sehän on ehkä todiste että kaikki mustat aukot eivät ole pelkästään vaarallisia että todennäköisesti se musta aukko jonkun verran suojaa (?)ettei maan kohtaan tule ihan niin helposti isoa meteoriittia?.Joku oli pystynyt laskemaan sen ulomman alueen liikkeistä siis että siellä kaukana aurinkokunnan aivan äärissä..olisi pienehkö musta aukko siis...Aika tärkeä tuokin tutkimus siitäkin olisi,onko se totta?

   • Anonyymi

    Tosta nyt ei saa mitään kiinii kukaan!


   • Anonyymi

    Massa joka on aurinkokunnan reunalla "planet X" tai mikä onkaan. No Linnunradastahan se ei kerro mitään.

    Ennen luultiin että ollaan linnunradan laidalla! Sekään ei pitänyt paikaansa! Koska olemme haarajärjestelmän keskiosassa!

    Nykytekniikalla Linnunradan koon määrittäminen on helpompaa, sensijaan Linnunradan massa on ihan arvailua. Galaksien mustien aukkojen näkyvä koko, ei ehkä vastaa sen massaa.
    Andromedan valtava musta aukko onkin mahdollisesti hötömpi kuin meidän Sg.
    Linnunrata on huomattavasti paksumpi keskeltä kuin Andromeda, joka näyttää hyvin tasapaksulta. Koska senhän me näemme galaksina.

    Ei olisi yllätys jos tutkimus osoitaa että linnunradan halkaisijan säde jopa 163 000 valovuotta.
    Jos löydetyt kaukaismmat oletetut kohteen on osa Linnunrataa. on Koko 185 000–320 000 valovuotta.


  • Anonyymi

   Syyttä se on palstan pappojenkin jo usko!

   • Anonyymi

    Ikävää jos ihminen ei kykene omaksumaan mitään uutta!


  • Anonyymi

   Juhan Af Gran tietää avaruuden rakenteen kun Siriuksella lomailee.
   No Juhan on nyt siellä pysyvästi eikä koskaan kertonut miten asiat on?
   Melkoinen hörhö joka teki tiliä uskomuksista kuten papit....

  • Anonyymi

   13 miljardia vuotta sitten aineen ei olisi pitänyt vielä ehtiä muodostaa kovin kirkkaita galakseja. Uusi tutkimus viittaa Webb-teleskoopin havaintojen olevan tuntuvassa ristiriidassa nykyteorioiden kanssa.

   Oheinen kuva julkaistiin viime heinäkuussa osana James Webb -teleskoopin ensimmäisiä tiedekuvia. Jo tuolloin huomattiin, että kuvan kauimmaiset galaksit vaikuttivat tähtimääränsä suhteen massiivisemmilta kuin olisi odotettu. Uusi tutkimus arvioi massoja uudelleen eri menetelmällä.

   "Käytimme tavanomaista työskentelytapaa tähtien massojen laskemiseen Webb-avaruusteleskoopin kuvista, mutta tarkastelimme yksittäisiä pikseleitä sen sijaan, että olisimme arvioineet kerralla koko galaksin valoa", selittää uutta arviota tehnyt Clara Giménez Arteaga.

   "Odotimme tulosten olevan samoja kuin aiemmin, mutta ne eivät sitä ole."

   Tutkitut viisi varhaista galaksia ovat uuden arvion mukaan tähtiensä yhteismassan suhteen moninkertaisesti suurempia kuin aiemmin oli otaksuttu.

   Nykyään vallalla oleva ΛCDM-malli kuvaa maailmankaikkeuden kehitystä ja on monilta osin vastannut pitkälti havaintoja. Kuitenkin varhaisten galaksien osalta sen on jo aiemminkin huomattu ennustavan tähtimassat alakanttiin.

  • Anonyymi

   On se kollinkin uskottova!

  • Anonyymi

   Niin se tiede muuttuu.

  • Anonyymi

   Kolmoistähtijärjestelmiä. Teksasin yliopiston tutkijoiden katsauksessa löytyi 30 kolmoistähteä, joilla on planeetta.

   Oman planeettamme lailla useimmat havaitut eksoplaneetat kiertävät yhtä tähteä. Ei tarvitse kuitenkaan mennä kauas löytääkseen esimerkin moninkertaisesta planeetallisesta tähtijärjestelmästä: meitä lähin tähti Proxima Centauri ja sitä kiertävät kaksi kivistä maailmaa ovat osa kolmoistähteä.

   Arvioiden mukaan puolet galaksimme tähtijärjestelmistä on moninkertaisia. Silti vain noin sadalta kaksoistähdeltä on löydetty eksoja. Planeetallisia kolmoistähtiä on noin 30 ja neloistähtiä yhdestä kolmeen, ilmenee Teksasin yliopiston tähtitieteilijöiden taannoisesta tutkimuksesta. Tarkka määrä riippuu siitä, kuinka epävarmoja tapauksia otetaan mukaan, sanoo työtä johtanut Manfred Cuntz.

   Jos kaksoistähden planeetta kiertää tähtikomponenteista toista, astronomit sanovat sen olevan S-tyypin radalla. Toinen mahdollisuus on P-tyyppi. Siinä planeetta kiertää molempien tähtien ulkopuolella niiden keskinäistä painopistettä. Tätä luokittelua sovelletaan myös kerrotumpiin järjestelmiin.

  • Anonyymi

   Vahoilla papoilla on hyvin vaikea omaksua uutta tieto.

  • Anonyymi

   Jos tieteen Andromedan koko on haarukassa, että tähtien lukumäärä 200-1000 miljardia.

   Ei se ole tiedettä. jos epävarmuus on jo 80% luokaa.

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

   Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
   Joensuu
   92
   7293
  2. Naista muistuttamaan leikattu mies halventaa Miss Suomi-kisatkin

   Itkeäkö 😭 vai nauraa? 😂 https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/rimi-riutta-on-historian-ensimmainen-transsukupuolinen-mis
   Luterilaisuus
   360
   3873
  3. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

   Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
   Suomalaiset julkkikset
   26
   2391
  4. Lauri Tähkä raiskasi naisen

   Mikähän himo joillain on raiskaamiseen, Laurillekin taatusti bändäreitä riittäisi jonoksi asti vapaaehtoisina valmiina k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   128
   2241
  5. Lähden mun kanssa viikonlopuksi jonnekin?

   Vaikka Tampereelle. Ollaan yhdessä koko viikonloppu. Heinä-elokuussa? Minä maksan.
   Ikävä
   128
   1931
  6. Joko käytät WC-paperia talouspaperin korvikkeens?

   Sekä vessapaperien että talouspaperien hinnat ovat nousseet vuodessa jopa 35% verran. Täällä pehmopaperien valmistuksen
   Maailman menoa
   142
   1305
  7. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

   Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
   Ikävä
   62
   1134
  8. Mitä teitte tänään?

   Mitä palstalaiset teitte tänään? Oliko mitään tavallisesta poikkeavaa? Tapahtuiko jotain kivaa tai vaikka ikävää? Näitte
   Ikävä
   153
   1043
  9. Sähköautojen tulipaloherkkyys pitäisi saada kuriin

   Eihän tuollaisia uskalla ostaa: Parkkihallissa lauantaina räjähtänyt sähköauto syttyi nyt liekkeihin autoliikkeen pihass
   Maailman menoa
   160
   982
  10. Ajanvarauksellako mies?

   Rakas, kerro, miten uskaltaisin soittaa? Kuinka voin mitenkään ikinä täällä saada varmistuksen, että toivot mun soittav
   Ikävä
   59
   921
  Aihe