Paras imelletty perunalaatikko talven yli varastoiduista perunoista.

Anonyymi-ap

Imelletty perunalaatikko.

Valmistettiin perinteisesti leipomispäivinä ja se kypsennettiin massiivisten leivinuunien jälkilämmössä.
Sähköliesien uuneista ei juurikaan jälkilämpöä saada. Älä siis katko turhaan sähkölien virtaa - katkominen vain lisää virran kulutusta

Ainekset:

2 kg Hyvin soseutuvia perunoita - kiinteitä tai jauhoisia
niukasti vettä perunoiden kypsentämiseen
1 dl vehnäjauhoja
50-100 g voita
n. 8 dl maitoa
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl muskottipähkinää tai kanelia tai kardemummaa
Kun epäonnistut imeltämisessä, niin lisää tummaa siirappia maun mukaan, noin 1/2 - 1 desilitraa

Valmistusohje:

1. Pese ja kuori perunat.
Keitä perunat kypsiksi niukassa suolattomassa vedessä. Muusaa perunasurvimella perunat kuumina suoraan niukkaan keittoveteen niin että saat notkeahkon perunamuusin. Laita kansi kattilaan. Laita kattila noin 70-75 asteiseen sähkölieden uuniin ja anna imeltyä noin 3-4 tuntia. Sekoita muusia muutamia kertoja imeltymisen aikana. Sose imeltyy parhaiten 70-75 asteisena asteisena. Alle 65 asteinen muusi saattaa tarvita jopa useiden kymmenien tuntien imeltymisajan.

2. Lisää imeltyneeseen muusiin voi viipaleina sulamaan. Lisää maitoa niin että saat notkean puuromaisen soseen. Lisää suola. Mausta halutessasi muskottipähkinällä. Voit maustaa myös muillakin mausteilla, esimerkiksi kanelilla tai kardemummalla. Jos imeltyminen on epäonnistunut, niin lisää 1/2- 1 desilitra tummaa siirappia. Tämän ohjeen lämpötiloilla imeltyminen ei epäonnistu.

3. Laita notkeahko imeltynyt muusi voideltuun kunnolliseen lasiseen tai posliiniseen uunivuokaan. Paista aluksi noin 190 asteisessa uunissa. Kun imelletty perunalaatikko saa hiukan väriä pintaan ja se alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa täysiä vuokia. Näin imelletty perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu ja näin saat hyvän ja mehevän imelletyn perunalaatikon.
Paista imellettyä perunalaatikkoa noin 3-4 tuntia.


Parhaan imelletyn perunalaatikon saat talven yli varastoiduista perunoista.

0

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta

        https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi
        Kotka
        113
        2943
      2. Olen tosi outo....

        Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap
        Ikävä
        30
        2405
      3. Vanhalle ukon rähjälle

        Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
        Ikävä
        23
        2369
      4. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

        https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
        Kotimaiset julkkisjuorut
        108
        2006
      5. Oletko sä luovuttanut

        Mun suhteeni
        Ikävä
        114
        1650
      6. Hommaatko kinkkua jouluksi?

        Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k
        Sinkut
        171
        1368
      7. Aatteleppa ite!

        Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.
        Maailman menoa
        288
        1198
      8. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

        Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
        Kotimaiset julkkisjuorut
        251
        1057
      9. Mitä sanoisit

        Ihastukselle, jos näkisitte?
        Tunteet
        71
        1044
      10. Onko se ikä

        Alkanut haitata?
        Ikävä
        80
        1044
      Aihe