Jos lämmittää sähköuunissa, piirakka kärventyy päältä ennen lämpenemistään sisältä. Mikrossa piirakka ei lämpene kunnolla sisältä. Uusavuton.
Lihapiirakan lämmitysohje?
63
4268
Vastaukset
- Anonyymi
Halkaise ja puolikkaat leivänpaahtimeen, paras menetelmä.
- Anonyymi
Ei ole paahdinta. Sen kanssa kärventyy äkkiä koko kämppä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole paahdinta. Sen kanssa kärventyy äkkiä koko kämppä.
Vai niin, että uusavuttomuus on tuota tasoa... Kannattanee jättää sitten lämmittämättä koko piirakka ettei vaan sattuis mitään, syö kylmänä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole paahdinta. Sen kanssa kärventyy äkkiä koko kämppä.
Höyrystä kattilassa.
- Anonyymi
Tämä hyvä vinkki !
- Anonyymi
Syöt kylmänä. Olet ihan liian tyhmä muuhun.
- Anonyymi
Kyl mä tuon tajuun.
- Anonyymi
Käytän lidl miniuunin kiertoilma- toimintoa ei kärtsäää
- Anonyymi
Käy tuokin uunimainoksesta.
- Anonyymi
Käytät siis natsiwan uunia, sillähän ne poltti koko lapinkin aikoinaan...
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Käytät siis natsiwan uunia, sillähän ne poltti koko lapinkin aikoinaan...
Mutta tässä on #GOTCHA# kaikki lidlin miniuunit ei ollut varustettu kiertoilmatoiminnolla #WATCH OUT#
- Anonyymi
Tehoton mikro. Täpölle laitat kuvun alle, ja pidät niin kauan, että alkaa sihinää ja pauketta kuulumaan, annat vielä hetkisen aikaa lämmetä siten, niin varmasti on sen jälkeen kuuma lihis sulla.
- Anonyymi
Mikä kupu?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikä kupu?
Mikrokupu, se on sellainen joka pitäisi olla aina lämmitettävän tuotteen päälle ettei itse mikro likaannu roiskeista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mikrokupu, se on sellainen joka pitäisi olla aina lämmitettävän tuotteen päälle ettei itse mikro likaannu roiskeista.
Sellainen muovinen mikrokupu, jonka voi ostaa vaikka isommasta Prismasta.
Lämmitettävä ruoka lautaselle. Kupu päälle. Käytön jälkeen vaan huuhtaiset kraanan alla.
- Anonyymi
Hiero ensin kunnolla.
- Anonyymi
Sitten kieltä peliin...
- Anonyymi
Mikro lämmittää täytteen ihan kuumaksi. Mutta jäähtyykin nopeasti.
Vanha konsti on höyrytys, myös nakeille. Kattilaan vettä 5 cm, kun se kiehuu, ritilään siihen päälle halkaistu piirakka ja pari nakkia. ei kestä kauan lämmetä.- Anonyymi
Höyrytystä pitää kokeilla, mutta täytyy ensin hankkia jostakin kattilaan sopiva ritilä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Höyrytystä pitää kokeilla, mutta täytyy ensin hankkia jostakin kattilaan sopiva ritilä.
Taisin ostaa ikeasta muutamalla eurolla. , vähän vettä pohjalle ja sitten ritilään mitä milloinkin. Höyrytyksessä säilyy vitamiinit paremmin. Esim. ohuet pakastepavut on hyviä. Niihin vaan suolaa ja teelusikallinen voita ennen tarjoilua!
Mulle kyllä käy lihis aukaistuna ja pari nakkia lautasen viereen mikrossa. Sitten voi kasata herkun. Sinappia , ketsuppia ja kurkkusalaattia. Joku 1,5- 2 min. - Anonyymi
Onko tosi näin ,ettei mikron lämpö varastoidu..vaan jäähtyy nopeammin kuin uunissa lämmitetty....voiko lämpömäärillä olla eroa??
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Onko tosi näin ,ettei mikron lämpö varastoidu..vaan jäähtyy nopeammin kuin uunissa lämmitetty....voiko lämpömäärillä olla eroa??
No ei tosiaankaan ole noin! Lämpö "varastoituu" sen verran kuin se materiaali pystyy sitä varastoimaan ja sen jälkeen se säteilee sitä pois ihan normaalilla tahdilla riippuen ympäristön lämpötilasta, ympäristön kosteudesta ja tietysti siitä pinnasta millä se tuote on.
Mikron lämpö on ihan sitä samaa lämpöä mitä saa uunissa. Mikrossa lämmittäessä mikron magneetti saa ruuan vesipisarat liikkumaan nopeasti ja muodostamaan sillä tavoin lämpöä suoraan tuotteeseen. Uunissa taas lämpövastukset ovat uunin sivuilla ja se lämpösäteily johtuu uunista tuotteeseen. Siitä syystä uunissa lämmitetty on pinnalta lämmin ja sisältä hieman haaleampi (riippuu siitä kuinka nopeasti tuote itsessään johtaa lämpöä sisäänsä) kun taas mikrossa tuote saattaa olla toiselta reunaltaan aivan saatanan kuuma ja toiselta reunalta tai ainakin keskeltä kylmä. Siitä syystä kun mikrossa lämmittää esimerkiksi ruoka-annoksen, kannattaa tehdä niin että ruoka levitetään reunoille niin että keskellä jää tyhjä tila. Tietenkään keitoissa tms, tuo ei onnistu, mutta pataruuissa onnistuu. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
No ei tosiaankaan ole noin! Lämpö "varastoituu" sen verran kuin se materiaali pystyy sitä varastoimaan ja sen jälkeen se säteilee sitä pois ihan normaalilla tahdilla riippuen ympäristön lämpötilasta, ympäristön kosteudesta ja tietysti siitä pinnasta millä se tuote on.
Mikron lämpö on ihan sitä samaa lämpöä mitä saa uunissa. Mikrossa lämmittäessä mikron magneetti saa ruuan vesipisarat liikkumaan nopeasti ja muodostamaan sillä tavoin lämpöä suoraan tuotteeseen. Uunissa taas lämpövastukset ovat uunin sivuilla ja se lämpösäteily johtuu uunista tuotteeseen. Siitä syystä uunissa lämmitetty on pinnalta lämmin ja sisältä hieman haaleampi (riippuu siitä kuinka nopeasti tuote itsessään johtaa lämpöä sisäänsä) kun taas mikrossa tuote saattaa olla toiselta reunaltaan aivan saatanan kuuma ja toiselta reunalta tai ainakin keskeltä kylmä. Siitä syystä kun mikrossa lämmittää esimerkiksi ruoka-annoksen, kannattaa tehdä niin että ruoka levitetään reunoille niin että keskellä jää tyhjä tila. Tietenkään keitoissa tms, tuo ei onnistu, mutta pataruuissa onnistuu."Uunissa taas lämpövastukset ovat uunin sivuilla ja se lämpösäteily johtuu uunista tuotteeseen."
Kaikissa uuneissa, mitä minulla on vuosikymmenten aikana ollut, ovat vastukset olleet uunin yläpuolella ja alapuolella.
- Anonyymi
Lihapiirakan voi lämmittää missä vain, missä on riittävän lämmintä ja kohtuullisen kuivaa. Ei siis kuumassa kattilavedessä.
Esimerkiksi mikrossa pitämällä mikrokupua päällä ja lämmittämällä riittävän pitkään. Mikroaaltosäteet tunkeutuvat melko syvälle ja sitten kun lämmittää pitempään, niin siirtyyhän sitä lämpöä johtumallakin .
Mikrokupu pitää piirakan vähän lämpöisempänä, kun se estää ilmavirtauksia. Toisekseen se pitää mikron sisäseinämiä puhtaana, kun ei tule roiskeita.
Tavallisessa sähköuunissa jos lämmittää 100 asteessa, niin ei pala pinta.- Anonyymi
Ei ole mikrokupua. Sähköuunissa piirakka kuivuu.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole mikrokupua. Sähköuunissa piirakka kuivuu.
Köyhä persu.
- Anonyymi
itsekin suosin mikrokupua, mutta sitä pitää kyllä vahtia koska se kerää lämpöä tosi rajusti; minulta on roiskuneet kaurapuurot parikin kertaa "pitkin seinämiä", kun on alkanut kuvun sisällä kuohua.
Mutta mkrokupu on siis ehdottoman pätevä juttu ja halpa,, - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole mikrokupua. Sähköuunissa piirakka kuivuu.
Älä nyt yritä kusettaa vitun pelle. Jos kerran aiot trollata, sinun on parasta tietää fysiikasta ja kemiasta huomattavasti enemmän!
Sähköuunissa se piirakkasi ei todellakaan voi kuivua, koska ihan yksinkertaiset fysiikan lait estävät sen! Ohjeiden mukaan jos sen teet, niin missään suomalaisessa uunissa et voi paistaa sitä niin kuivaksi että sen pinta kuivuu, koska se tarkoittaisi sitä että sinun uunisi on lähemmäs viisisataa asteinen! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Älä nyt yritä kusettaa vitun pelle. Jos kerran aiot trollata, sinun on parasta tietää fysiikasta ja kemiasta huomattavasti enemmän!
Sähköuunissa se piirakkasi ei todellakaan voi kuivua, koska ihan yksinkertaiset fysiikan lait estävät sen! Ohjeiden mukaan jos sen teet, niin missään suomalaisessa uunissa et voi paistaa sitä niin kuivaksi että sen pinta kuivuu, koska se tarkoittaisi sitä että sinun uunisi on lähemmäs viisisataa asteinen!200 asteessa kärventyy eikä lämpene sisältä. Kuiva koppura. Mikrossakin kuivuu, jos yrittää saada lämpimäksi sisältä.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
200 asteessa kärventyy eikä lämpene sisältä. Kuiva koppura. Mikrossakin kuivuu, jos yrittää saada lämpimäksi sisältä.
Jos se kärventyy "200 asteessa", niin pistäppä sinne uuniisi lämpömittari. Se näyttää taatusti enemmän kuin 200 astetta, ja lähemmäs, ellei jopa yli 250 astetta, jos lihapiirakka kärventyy eikä lämpene sisältä.
- Anonyymi
Miksi sämpylä lämpenee mikrossa hetkessä, mutta lihapiirakka ei?
- Anonyymi
Kun meille tuli nakkikioski, ne oli koreissa, nakit ja lihikset. Vesihöyryssä kuumennettiin. Jääkiekkopelien väliajoilla ostetiin. Ihan parhauta kylmässä ulkoilmassa. Kurkkusalaattia, sinappia, ketsuppia ja sipulia sai lisukkeeksi.
Muutaman vuoden päästä tuli ensimmäinen grilli, jossa vartaassa kiesri kananpoikia. Ja sai ranskalaisia.- Anonyymi
Kylille tuli palveluja?
Korvaako valtio yrittäjälle mitään??? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kylille tuli palveluja?
Korvaako valtio yrittäjälle mitään???Em, ne olivat ranskalaisia vaihto-oppilaita joita "sain" siis
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kylille tuli palveluja?
Korvaako valtio yrittäjälle mitään???Tää oli vanhaan aikaan. Ei kuluja valtiolle. Nakkikoju oli yksityisyritäjän.
- Anonyymi
Yleensä kuppiloissakaan ei saa lämmintä lihapiirakkaa tai pasteijaa. Eivät osaa ammattilaisetkaan.
- Anonyymi
Yleensä pissin päälle lämmikkeeksi ,tekee makua lisään edelliseeni
- Anonyymi
Se kupu pitäisi kyllä auttaa huomattavasti ja pysyy muutenkin paikat siistinä
- Anonyymi
Tosin muovinen sivumaku kun sen syön.
- Anonyymi
Uunissakin lämpenee hyvin, kun ei ole liian korkea lämpötila. Vähemmän lämpöä ja pidempi aika. Sama mikrossa.
- Anonyymi
Tosin uuni alkaa savuttaa kun lämmitän siellä mikroani.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tosin uuni alkaa savuttaa kun lämmitän siellä mikroani.
Liian korkea lämpötila, vähennä lämpöä.
- Anonyymi
Halkaise ja puolikkaat leivänpaahtimeen, paras menetelmä.
40 minuuttia ja teippaa nappi alas. - Anonyymi
Kuumenna nuotiolla. Jos tiedät mikä sellainen on.
- Anonyymi
Sähköuunissa jos sinulla on liian kuumalla uuni, se pinta kärventyy ja sisältä on vielä kylmä. Liian kuuma uuni tekee myös esimerkiksi pullalle sen että pullan pinnasta tulee kova, kun taas sisälmys on pelkkää taikinaa, eikä mureaa. Uuneissa on todellakin eroja ja jos on kiertoilmauuni, silloin paistoaika ja lämpötila täytyy ottaa myös huomioon.
Eli, jos sinulla on lihapiirakka missä sanotaan esimerkiksi että se pitää paistaa 250 ja 15 minuuttia ja sinun uunisi polttaa sen pinnan, sinun kannattaa laittaa se esimerkiksi 225 asteelle ja sen jälkeen paistaa sitä uunissa 20 - 25 minuuttia, tai jopa 200 astetta ja paistaa sitä sitten 20 - 30 astetta.
Nyt jos joku inisee että "paistolämpötilan pitää olla korkea jotta haitalliset mikrobit kuolee" niin totta kai pitää olla. Mutta se ei auta ketään jos pinta on tulikuuma ja kärähtänyt ja sisältö on vielä jäässä! Siitä syystä lämpötilaa lasketaan, ja paistoaikaa pidennetään niin että se lämpö imeytyy sisälle saakka, mutta ei käräytä pintaa.- Anonyymi
Valmiin lihapiirakan lämmittäminen on varsinaista tiedettä. Vastaava vehnäsämpylä lämpiää tuosta vain, mutta lihis ei.
- Anonyymi
Tissien välissä lämpenee sopivaksi ja tarjoilualusta on mieleinen.
- Anonyymi
Uskon tuohon.
- Anonyymi
Höyrytys saa maun uusiin sfääreihin. Sitä käytettiin ennen kun ei ollut mikroja. Nakit höyryyntyvät samalla.
- Anonyymi
Uskon tuohon.
- Anonyymi
Kersana 70-luvulla oli harvinaista herkkuruokaa lihapiirakka ja tomaattikeitto. Mutsi lämmitti lihikset juurikin tolla vesi/höyryhaudemenetelmällä. Ei kuulosta enää miltään himosafkalta mutta silloin oli.
- Anonyymi
Pistä pesukoneeseen valkopyyykille ni lämpee.
- Anonyymi
Kylmä lihis on karu safka. Rasva tarttuu kitalakeen.
- Anonyymi
Siis: ainakin kun otan suihin itseltäni ja kuvaan sen.
- Anonyymi
Hyvälaatuiset höyryttämöt osaa höyryttää juuri keskeltä ja hyvä onkin sillä muuten #PASI!# laittaa taas paikat remonttiin
- Anonyymi
Riippuu lihapirakasta miten se pitää lämmittää. Jos se on kaksijalkainen lihapiirakka niin kaikilta miehiltä sen lämmittäminen ei onnistu. Esimerkkinä Haavisto. Toisenlaiselle lihapiirakan lämmitys ohje löyty vaikka Pirkka lehden ohjeista netistä.
- Anonyymi
Tunget piirakan kalsareihisi uutisten ajaksi kun uutiset loppuu piirakka on syöntikunnossa.
- Anonyymi
Päällekin on tullut sinapit automaattisesti.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Päällekin on tullut sinapit automaattisesti.
Mutta kiitos ei majoneesia
- Anonyymi
Halkaistu piirakka, puoliskot leivänpaahtimeen, niinkuin joku alussa mainitsi.
Paistinpannullakin tulee rapeaa voissa, samalla munat, makkarat, sipulirenkaat.
mausteeksi sinappikurkkusalaatti. - Anonyymi
Upserm
Heil 39min
Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi852287Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap182257Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen181700- 1041458
Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663921416Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1631248Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2571042- 63943
- 78909
Omalääkäri hallituksen utopia?
Suurissa kaupungeissa ja etelässä moinen onnistunee. Suuressa osassa Suomea on taas paljon keikkalääkäreitä. Mitenkäs ha174893