Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Välit poikki perinnönjaossa - miten jatkoit eteenpäin?

Anonyymi-ap

Minulla oli ainoan sisarukseni kanssa aina hyvät välit. Vanhemmat kuolivat. Loppuvaiheen tavaroiden jaossa sisarukseni muutamasta seikasta päätteli, että olisin ottanut tietyistä pikkutavaroista myös hänelle kuuluneen osuuden omine lupineni. En tiedä tänä päivänä missä nuo tavarat ovat tai mitä niille tapahtui, en edes muista niitä kunnolla, mutta hänellä oli muistikuva, että olimme yhdessä niitä silmäilleet joskus aiemmin (kun vanhemmat eivät eläneet enää).
Hän ei uskonut syyttömyyttäni, vaan laittoi välit poikki viimeisessä tapaamisessa ikuisiksi ajoiksi. Pyysipä vielä oman osuutensa rahanakin noista kadonneista tavaroista, ja minä kiltisti tein hänen tahtonsa mukaan, vaikka minulla ei ole hajuakaan, minkä arvoisia ne olisivat olleet. Tuskin kummoisiakaan.
Tähän väliin todettakoon, että sisarukseni ei ole sen luonteinen, että hän olisi edellä mainitulla tavalla halunnut saada minulta pelkästään ylimääräistä rahaa. Hän vain olisi halunnut minun tunnustavan "varkauteni" ja siihen en syyttömänä tietenkään suostunut. En vain pystynyt sitä todistamaan. Myös puolisooni hän halusi laittaa välit poikki, koska oletti hänen ilmeisesti olleen kanssani "juonessa mukana" ja kääntäneen tavarat rahaksi.

Tapahtuma on mielessäni edelleen päivittäin pitkän ajan jälkeen, vaikka yritän olla sitä miettimättä. Olin syytön, välien rikkoutuminen ollut minusta lähtöisin, joten miksi en vain jatkaisi omaa elämääni? Se ei olekaan ollut yksinkertaista. Välillä nousee viha, jos hän puhuu minusta samaa perätöntä tarinaa sukulaisille, joskin minulle on aina ollut yhdentekevää, mitä muut minusta ajattelevat, kunhan itse tiedän missä mennään. Ja minähän tiedän. Silti pääni sisällä käyn hiljaisina hetkinä loputtoman väsyttävää vuoropuhelua tilanteesta tai näen asioista unta, koska en ikäpäivänä olisi halunnut näin käyvän (saati varmastikaan vanhempamme). Toisaalta taas olen jollain lailla säälinyt häntä, että hän on joutunut käymään varmaan omat prosessinsa läpi ajateltuaan minun pettäneen hänen luottamuksensa. Tai sitten hän on ollut vain onnellinen päästyään minusta eroon?? Anteeksikin olen antanut, mutta unohtaa en osaa, tuskin koskaan.

Luojan kiitos minulla on lähipiirissä ihmisiä, jotka ovat kuunnelleet, etten ole ihan järkeäni menettänyt tilanteen takia, koska se on ollut minulle niin uskomaton.
Välillä olen yrittänyt ajatella, että sisarukseni on kuollut, etten miettisi asiaa, mutta toisaalta joissain sukujuhlissa hänet väistämättä jossain vaiheessa näen, ellen lakkaa niissä käymästä. Sisaruksellani on myös puoliso, joka todennäköisesti oli hänen kanssaan täysin samoilla linjoilla.

Miten sinä pääsit perintöriitojen jälkeen eteenpäin, missä vaiheessa lakkasit miettimästä asiaa? Parhaat keinot siihen? Myös sinun, joka olet jossain riitatilanteessa ollut tuo toinen osapuoli, ajatuksiasi olisi mielenkiintoista kuulla.
Ryhmän nimen mukaan minulle suku ei ole pahin, ole ollut koskaan, mutta tilanne on ollut kyllä omaa luokkaansa.

1

211

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Millä voin

        Hyvittää kaiken?
        Ikävä
        69
        2237
      2. Jotain puuttuu

        Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
        Ikävä
        101
        2063
      3. Haluan sut

        Haluatko sinä vielä mut?
        Ikävä
        78
        1668
      4. Hei A, osaatko

        sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
        Ikävä
        41
        1490
      5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

        Ei tästä mitään tule koskaan.
        Ikävä
        78
        1486
      6. Ampuminen Iisalmessa

        Älytöntä on tämä maailman meno.
        Iisalmi
        10
        1387
      7. Pohjola kadulla paukuteltu

        Iltasanomissa juttua.
        Iisalmi
        31
        1354
      8. 52
        1248
      9. Synnittömänä syntyminen

        Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
        Helluntailaisuus
        62
        1190
      10. Mitä tämä tarkoittaa,

        että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
        Ikävä
        28
        1179
      Aihe