Yle satuilee: Rahaa jää pitkästä aikaa enemmän käteen, sillä palkat nousevat ja inflaatio hidastuu

Anonyymi-ap

Yle: Helpottava käänne on vihdoin käsillä: Rahaa jää pitkästä aikaa enemmän käteen, sillä palkat nousevat ja inflaatio hidastuu
https://yle.fi/a/74-20042596
"Lähi-Tapiolan ekonomisti Hannu Nummiaro sanoo ostovoiman kääntyneen nousuun. Huhti–kesäkuun inflaatio oli alle prosentin, ja samaan aikaan alettiin maksaa palkankorotuksia.

Palkat alkavat ottaa hintoja kiinni, niin että ostovoima kohenee. Hintojen laskua on nähty lähinnä bensapumpuilla

Ostovoima on jo alkanut kasvaa, Lähi-Tapiolan ekonomisti Hannu Nummiaro arvioi. Hänen mukaansa palkat ylittävät kesällä hintojen nousun, kun monille aletaan maksaa palkankorotuksia.

– Palkat ovat nousemassa enemmän kuin hinnat, jolloin ostovoima kääntyy nousuun.

Nummiaro arvelee, että ostovoiman paraneminen näkyy seuraavassa Tilastokeskuksen reaaliansioita kuvaavassa tilastossa. Elokuussa julkaistava tilasto kertoo huhti–kesäkuun tilanteesta.

– Kesäkuuhun päättyvällä neljänneksellä on tapahtunut käänne eli inflaatio on huomattavasti rauhoittunut. Tänä aikana hinnat ovat nousseet vain noin prosentin. On hyvin todennäköistä, että palkat tulevat nousemaan paljon enemmän. Jos tähän asti kotitaloudet ovat selvinneet, niin tuntuu, että valoa on nyt näkyvissä."


Normiduunari ei ole nähnyt kuin jatkuvat ahneusinflaation eli greedflationin hintojen nousut, ei siinä alkuvuodesta päätettyjen palkankorotusten toiset erät perässä pysy. Orpon hallituksella näihin korotuksiin ei ole osaa eikä arpaa, vaikka koitetaan jotenkin yhdistää, vaan jatkossa kulttuuripalveluiden ja mediapalvelujen mm. lehtien, elokuvien, festaeien ym. ALV:n nousu supistaa edelleen ostovoimaa. Lisäksi köyhällistön ja pienituloisten leikkaukset mm. 300€/kk työtulojen suojaosan poisto, asumistukileikkuri, toimeentulotuen asumiskulujen omavastuu, vammaistukien leikkaus ym. ym. ym.

Taitaa olla oineistoekonomisti tämä Lähi-Tapiolamies.

Ylen toimitusjohtaja on muuten Merja Ylä-Anttila EK/Paltan naisia. Ylen hallituksen puheenjohtaja Matti "omistajan ääni" Apunen kivikova kokoomusmies ja Ylen hallitusneuvoston puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo kokoomus
Myös toimituksen johdossa kokoomuslaisia.
Sen lauluja laulat..vaikka veronmaksajien leipää syöt.

Toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila (kok) sai bonuksia muuten 40 500 euroa, hänen kiinteä kokonaispalkkansa luontoisetuineen on 321 000 euroa.

45

319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Palkat ei nouse joka kuukausi hinnat kyllä nousee jatkuvasti. Toivoisin ekonoomeille parempaa tietoa taloudesta.

      • Anonyymi

        Tuo otsikko on varmaan YLE:n kokoomuslaisen toimittajan/jonkun päällikön laatima. On huuhaata kirjoittaa noin, ainakaan, jos puhutaan keskiverto palkansaajasta, eläkeläisestä tai yleensäkään ihmisestä joka ei ole koroillaan tai sijoituksillaan elävä, -yleensä ottaen eliittiin laskettava rikas. Mutta tällaisilla artikkeleilla saadaan köyhäkin hiljalleen manipuloitua, saadaan luulemaan, että nyt aurinko alkaa paistamaan risukasaankin, kun hallitus saa leikkaukset toteutettua ja rikkaimman prosentin tulokehitys turvattua viemällä työttömyysturva ja inhimillisen elämän mahdollisuus pois heikossa asemassa olevilta. En voi kuin ihmetellä tätä maata jossa kokoomuksen ja äärioikeiston rikkaat joutilaat tuhoavat kaiken hyvinvoinnin mikä sodan jälkeen on Suomeen saatu.


      • Anonyymi

        Viimeviikolla kerrottiin, että kaupan varastot on täynnä ja kauppiaat yrittävät epätoivoisesti niitä tyhjentää alennusmyynneillä. Hintojen nousun pysähtyminen siis vain tilapäinen tilastoharha.
        Lisäksi on vielä tulossa hallituksen leikkauslista joka mm. nostaa kotitalouksien vuokramenoja. Se valo tunnelin päässä on päälle syöksyvä pikajuna.


      • Anonyymi

        Kauppaketjut nostavat ahneuksissaan hintoja ja tähän ei puututa. Suomessa ei ole tervettä kilpailua ja ruoka euroopan kalleimpia. Samalla romutetaan omavaraisuutta ja tehdään meidät riippuvaisemaksi tuonnista, vaikka maailmantilanne on täysin epävakaa.

        Tuottajat eivät saa juuri mitään, kauppiaat kehuvat lehtijutuissa omaisuudellaan. Köyhiltä, joilla ei ennestäänkään ole varaa edes perustarpeisiin leikataan lisää. Työnantajat saavat helpotuksia, vaikka töitä on vaikea saada muutenkin.

        Silti meillä on muka varaa elättää muita maita ja ollaan maailman onnellisimpia. Ehkä jos kysyt kauppaketjuilta, sopeutumiseläkettä nostavilta entisiltä politiikoilta tai isoilta tukia nostavilta firmoilta.

        Kansa ei taida olla kovin onnellista pitenevissä leipäjonoissa.


      • Anonyymi

        "Mun palkka ei ole noussut 50% mitä monien tuoteiden hinnat on nousseet"

        Kauppiaiden "palkka" on noussut 50%.


      • Anonyymi

        Kyllä LIKI-TAPPIOLAN mies tietää, älä eppäile!


      • Anonyymi

        😋😋😋😍😍😍😍😋😋😋

        🍑 ­­N­­y­m­­f­­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#17954238s

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Kyllä on typerän tarkoituksenomainen juttu. Inflaatio on edellen niin korkea, tällä hetkellä 6,3 prosenttia, huomioon ottaen vielä, että kuinka paljon inflaatio oli vuosi sitten, noin 10 %. Kenen palkankorotukset tuon kuroivat umpeen? Inflaatio on hintojen vuosimuutos. Vaikka tässä jutussa nyt yritettiin verrata kuukausia keskenään ja sieltä repiä jotain prosentin kasvua ja selittää, että nykyiset palkankorotukset tulevat kuromaan tuon umpeen. Tuohon tarkottaisii sitä että vuosi sitten ihmisten olisi pitänyt saada 10% palkankorotus ja nyt yli 6% palkankorotus. Ja kun otetaan verotus huomoon, niin sekään ei riitä.

    • Anonyymi

      Onko tämä juttu tehty puolustamaan hallituksen leikkauspolitiikkaa? Että onhan kansalaisilta varaa leikata? Oikeiston juoni.

    • Anonyymi

      Ei saisi näin harhaanjohtavia juttuja julkaista lainkaan. Laskin äsken, että menot kasvaneet viimeisen vuoden aikana n. 23% = ja palkkaa tuli vain 70€/brutto lisää. Pistää oikein vihaksi tämä kauppojen, bensan, korkojen, sähkön, palveluiden ahneus, ylipäätään hinnat nousseet aivan liikaa eikä olemattomat palkankorotukset tilannetta pelasta.

    • Anonyymi

      Aika jännä juttu, kun samana päivänä tuli uutinen että hinnat jatkavat nousuaan.

      Ihan turhaa heruttamista että rahatilanne paranee. Se mihinkään tästä parane ja Orpo vie vielä tuhkatkin pesästä.

    • Anonyymi

      EKokoomuslaista propagandaa nyt jo Ylenkin kautta, hävetkää!

    • Anonyymi

      Olen pitänyt Ylen uutisointia hyvinkin korkeatasoisena, mutta nyt haiskahtaa pahasti OrPon tilaamalla propagandaviestinnältä, josta tämä valeuutinen on oiva esimerkki epätarkkoja faktoja ja vääristettyä otsikkoa myöden. Varmaan kannattaisi haastatella ihmisiä jossain muualla kuin Westendin merenranta -kahvilassa. Ihmiset jarruttavat koko ajan enemmän ostoksiaan mikä tulee näkymään hyvinkin pian yritysten tuloksissa.

    • Anonyymi

      Mediapropaganda on alkanut 20.6. jälkeen muistuttaa Sipilän porvarihallituskauden vastaavaa, valtamedia valjastettiin tuolloin hehkuttamaan kuukausittaisella jutulla mm. "työllisyysihmettä" joka suli kadoksiin pikkuhiljaa. Seuraako taas Ylen puhdistus, vai onko muut kuin oikeistolaiset pää-, politiikan ym. toimittajat jo toimituksesta potkittu pois Sipilän omistajaohjauksen kaudella?

    • Anonyymi

      Hyvähän se vain on, että keskiluokalla hieman helpottaa. Onhan se uskomatonta, kuinka paljon tuo luokka on saanut kärsiä.

      Onhan tässä alimmat tulodesiilitkin saaneet tuta tuota, mutta mehän emme lennä, ajele autolla emmekä lomailusta Välimerellä haaveksi.

      Jos niin ollen emme paljon ilmastopäästöjäkään aiheuta, niin sitähän ei tietysti kukaan talousviisas laskelmissaan noteeraa missään.

      • Anonyymi

        Minä olen keskiluokkaa (3400€/kk) ja kyllä me kuule köyhdytään kovaa vauhtia. Palkankorotukset ei millään alalla ole missään lähelläkään inflaatiota.

        Kohta alkaa Orpo mestaroida veronalennuksia rikkaimmille ja helpottaa veronkiertoa. Meiltä tavallisilta työmyyriltä viedään rahat kulutusverojen kautta. Ja kohtahan tulee se kokkareiden lupaama kiky2. Eli tuntipalkkoja lasketaan pakkolailla kun työtunteja lisätään àla Sipilä. Eipä sitten pääse toista työtä tekemään henkensä pitimiksi kun sen päätyön työtunteja lisätään.

        Enemmän töitä ja jatkuva köyhtyminen. Tervetuloa oikeiston Suomeen.


    • Anonyymi

      Täysin eri mieltä artikkelin havaintojen kanssa. Perus ruokatarvikkeiden hinnat edelleen vähintään 2x hintaisia muutaman vuoden takaisiin verrattuna, palkat ei ole muuttunut mihinkään.

    • Anonyymi

      missä maailman onnellisin kansa uutinen taas

    • Anonyymi

      Olemme viime aikoina, antaneet EK-ÄärioikeistoYlelle, palautetta sen eläkeläisväestön vihaignoroinnin jatkamisesta ja pörssirikollisuuden mainostamisesta non stoppina - joka kerta vastaus on sama: katteetton omakehu ja nyt astetta kovempi valehteleminen, superrikkaiden pörssirikollisten verovälttelyn ja vastikkeettomien yritys-maatalous-korona-media-kulttuuri-ym ökytuilla herroiksi verokeitaissa elelyllä kehuskeleleminen. EK-Ylen johto on erottamisensa ansainnut.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17833541/petoskokpersujen-piti-lakkauttaa-ek-yleisradio-ja-poistaa-jattirahoitus

    • Anonyymi

      Sitä samaa valhettahan tuo on kuin se "onnellisin valtio" -huijaus. Samat pörssirikolliset asialla, joten olisi jo todellakin johtopäätösten aika, Suomen kansalle vahingollisen, äärifasistisen pörssirikollismedian lakkauttamisen ja alun alkaenkin liioitellun, pinnalliseen turhuuteen ja äärifasistiseen politikointiin käytettävän jättibudjetin poistamisen aika.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17259897/yle-syo-poydassasi

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14666594/ylen-veroja-maksetaan-veroparatiisiin#comment-101719999

      On PetosKokPersujen pitkäaikaisin ja yksi tärkeimmistä vaalilupauksista, tuo EK-Ylen verokeidas-jättibudjetin lakkauttaminen, vaan onko tekoja tulossa, näyttää jälleen päinvastaiselta Flowlta.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17711489/veroparatiisi-media-kulttuuri-taide-ym-okytukia-quotsolidaarisuudenquot-verukkeella

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hoksatkaa myös EK-Ylen muu manipulointi, jossa se yrittää esittää, olevansa "tavallisen kansan keskuudessa", tekemällä jonninjoutavia haastatteluja, joissa aiheena mitä sattuu, että tavikset voisivat luulla ja tuntea, kuuluvansa johonkin porukkaan, johon eivät todellakaan kuulu tyhjätaskuiksi ryöstetyt, tavalliset kansalaiset.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17725482/30e-vale-elakekorotus-otettiin-tuhatkertaisesti-550e-miinuksella-olevista-elakkeista#comment-118865254

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17570837/ruotsissa-on-6-500ekk-elakekatto-eika-osake-vakuutuskuoririkollisuutta

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17942248/rasismi-ja-ei-rasismi-hyodyttavat-porssirikollis-aarifasistien-yksipuoluejarjestelmaa#comment-122093915

      Tarvitsee vain vilkaista länsinaapuriin Ruotsiin, niin heti on eri meininki eläkeläisväestön kohtelussa, tiedonvälityksessäkin, eikä kehuskeleminen kuulu kulttuuriin missään, paitsi Suomen verokeitaaksi itselleen, tehneiden loputtoman ahneiden pörssirikollisten keskuudessa.

      https://www.aamulehti.fi/tekstarit/art-2000009729475.html

    • Anonyymi

      No huhuh,,,se mitä palkat nousi ei riitä mihinkään energiaan että ostovoima olis edes lähellä ennen putinin hyökkäystä.

    • Anonyymi

      Hieno uutinen Ylelt'. Nyt työllisyys alkaa siis paranemaan Kiinassa, Intiassa, Koreassa ja ehkä Taiwanissakin.

      Ajattelin itsekin ostaa uuden läppärin, että voisin tehokkaammin kirjoitella tänne Suomi 24:ään.

    • Anonyymi

      no hyvä. ompa taas lisää ylimäärästä rahaa lainata etelä eurooppaan

    • Anonyymi

      Hallitus ajaa läpi isot muutokset työmarkkinoilla.

      Pian toisen työntekijän palkkaamisesta potkitun tilalle ei aiheudu lisäkustannuksia, koska kyseinen työntekijä poistetaan järjestelmästä minuuteissa, jos asiakkaita ei ole. Samoin nollatuntisopimusten ansiosta johtajat voivat irtisanoa ja vuokrata uudelleen päivittäin päivittäin uusia orjia, värillä on väliä.

    • Anonyymi

      Jutussa ollaan haastateltu porukkaa Espoosta. Helppo sen on kysellä fiiliksiä paikassa jossa valtaosa on ylempää keskiluokkaa. Haastattelu voi helposti antaa yksipuoleisen "tavan kansalaisten" näkemyksen tälläisessä tilanteessa.
      Vrt vaikka Vantaan Korsossa vastauksissa voisi näkyä vähän enemmän ihmisten huoli tilanteesta.

    • Anonyymi

      "Inflaatio on kuitenkin hidastunut ja EKP aikoo jatkaa vielä korkojen nostoa, joka hillitsee inflaatiota edelleen."

      Joo, mutta lähivuodet monivuotiset palkankorotukset laskee nopeammin kuin hinnat, ja Orpon kauhukabinetti pitää Sipilän kauhukabinetin tapaan työmarkkinaneuvotteluihin työnantajan puolella puuttuen huolen siitä että lähivuodet tehdään äärimaltillisia palkkakierroksi. Sama resepti kuin 2010-luvun porvarijohtoisella menetetyllä vuosikymmenellä.

    • Anonyymi

      Palkat nousee vuodessa 3% ja hinnat nousee edelleenkin hurjien nostojen jälkeenkin 6% vuodessa, vitun hyvin menee.

    • Anonyymi

      Ostovoima kasvaa vain siksi, koska energia halpeni vuoden takaisesta ennätyskorkeasta tasostaan. Kok-PS-hallitusta ei voi vielä kiitellä. Jos Sipilän hallituksen jäljillä mennään, ansaitsematon ostovoiman nousu täytyy kostaa palkansaajille työajan pidennyksinä.

    • Anonyymi

      ennen jäi käteen ei mitään niin nyt sitä jää vielä enemmän

      • Anonyymi

        Ja säästöt on syöty.

        Tätä tosiasiaa ei voi paeta, vaikka selittelis ummet ja lammet.

        Alkanut näkymään alehintoja....


    • Anonyymi

      Ja hämäyksenä yksinkertaiselle kansalle kerrotaan mm. palstalla, "ai ai kuinka vasemmistolainen Yle on". Käytännössä Eteläranta vetelee naruista.

    • Anonyymi

      Paljon on kauppiailla vielä kesätavaraa myymättä.
      Syksy painaa ja pitäisi kohta saada joulurojua hyllyyn.

    • Anonyymi

      Yle syytää propagandaa surutta ja sensuroi tarvittaessa ohjelmiensa sisältöä jos vahingossa sinne pujahtaa jotain yllättävää.

      Hyvä esimerkki siitä oli illan A-Studio ohjelmassa (31.07.2023) kun vieraileva keskustelija Mihail Jonin puheessaan antoi myönteisen kuvan nuorten venäläis-poikien ikävästä tilanteessa maansa armeijan-koneistossa.
      Puheesta oli leikattu ääni pois muutamiksi sekunneiksi, sillä mitään myötätuntoisia ajatuksia ei saa kuulijoissa syntyä venäläisiä kohtaan. A-Studio, ohjelman kohdassa 30:27 - 30:40.

    • Anonyymi

      Mina ola persua ja katsoa vaan Rt ja luke Pravda.

      • Anonyymi

        Ei pysty katsomaan Eu:n alueella RT-kanavaa.
        Eu sensuroi ja esti kanavan näkyvyyden Internetissä ja kaapeleissa.
        Ei saa toisen sodan osapuolen uutisointia antaa ihmisille.
        Eu päätti estää vapaasti RT-kanavan seuraamisen.
        Ihmiset eivät osaa itse hahmottaa ja koostaa oikeaa kuvaa sodan tapahtumista jos saavat kummankin leirin uutisointia..


    • Anonyymi

      Yäk! yle pitää lakkauttaa, säästösyistä. Ei yks ... saa maksaa noin paljoa. Löysät pois kunnolla, joka kastista kerran sillä tiellä ollaan!

    • Anonyymi

      Kuka se sitten kertoo totuuden?

    • Anonyymi

      Tavalliset kansalaiset tietävät totuuden ja osaavat sen myös kertoa, kun vastaanottajaa löytyy, eli kiinnostusta.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17833541/petoskokpersujen-piti-lakkauttaa-ek-yleisradio-ja-poistaa-jattirahoitus

      https://metropolitan.fi/entry/edward-snowden-finland-nsa-cooperation-since-2004

      EK-Yle tekee pelkkää pörssirikollis-äärioikeistoekstremistien, yksityistämismainoksia ym isoimman talousrikollisuuden aivopesua ja AutokratiaUsan pörssirikollisten manipulaatio-disinformaatiota. Tänään vuorossa yhteisiksi jo lakien mukaan, tarkoitettujen kansallis-luonnonpuistojen, ökyrikkaille perintö- ja verosuunnittelija-pörssirikollisille, yksityistämisten mainoksia.

    • Anonyymi

      Aina samat jutut, musta, mustempi, mustin.

    • Anonyymi

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17259897/yle-syo-poydassasi

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/14666594/ylen-veroja-maksetaan-veroparatiisiin#comment-101719999

      Mitään aitoa riippumatonta, älykästä, saati asiallista tiedonvälitystä, ei nykyinen, äärifasistinen pörssirikollis-EK-Yle, ole enää vuosikymmeniin, kyennyt tarjoamaan. Ei ole mitään perusteita rahoittaa, yksityisten pörssirikollis-äärifasistien kanavaa, kansalaisten taloudellisen oikeusturvan kustannuksella. Rahoitus pois kansallemme, jo monin tavoin vahingolliselta, kaupalliselta yksityiskanavalta.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17907665/epaluottamuslause-ei-riita--laittomuudet-perusoikeuksia-vastaan-tutkittava-

    • Anonyymi

      Olen hoitaja. Pitkässä sopimuksessamme palkat nousee muutaman kympin aina puolen vuoden välein. Vuokrat ja ruuan ja julkisen liikenteen hinnat laukkaa monikertaista tahtia näihin pikku korotuksiin verrattuna. Köyhtymisvauhtini on hurja.

      Viime vuonna vielä pärjäsin. Nyt alkaa tehdä tiukkaa. Eilen söin perunaa ja tarjousnakkeja.

      Onneksi syksyisin saa joka puolelta ilmaisia omenoita ja kerään marjoja ja sieniä. Vadelmia ja mustikoita kasvaa vähän joka paikassa. Koiran kanssa kun kävelen niin aina löytyy joku marjapaikka. Metsämansikat syön paikan päällä.

      Talvella se on sitten taas raakoja juureksia. Pakastetuista marjoista teen joskus jotain mutta en niin välitä sulatetuista vettyneistä marjoista. Lanttua ja naurista välillä vaihteeksi.

      Haluisin syödä salaatteja ja osaan tehdä tosi hyviä salaatteja mutta ei ole enää varaa niin tarveaineisiin. Esimerkiksi rucola on kamalan kallista ja kirsikkatomaatit. Joskus teen perus tomaatilla, keräsalaatilla ja siemenillä halpisversion. Muutaman palan fetaa kehtaa laittaa niin saa monta salaattia yhdestä purkista. Etikkaan mausteeksi. Rasvaista kastiketta jos laittaa niin se siitä salaatin terveellisyydestä. Yhtä hyvin voi sitten syödä vaikka makkaraa.

    • Anonyymi

      Ylen puniikkitoimittajat lietsovat sekasortoa.

    • Anonyymi

      Tilastothan saadaan semmoisiksi kuin halutaan kysymällä sellaisilta jotka tuottavat halutun tuloksen , en oo enään pitkään aikaan uskonu näitä tilasto-ja/tai galluppi yms
      julkaisuja .

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2545
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2213
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1907
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1651
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1635
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1606
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1568
    8. 75
      1479
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      111
      1396
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe