Pihatulisijat. Onko kokemuksia?

Grillmaster

Onko kenelläkään kokemuksia ulkotulisijoista joissa voi polttaa puuta. Olen kiinnostunut takkamalleista en rautapadoista yms. Itse olen löytänyt vain yhden Palazetti nimisen valmistajan mallin. Olisin tosi kiitollinen jos joku voisi laittaa linkkejä tai tietoa muista vastaavista valmistajista. Itse olen googlettanut nyt muutaman illan perätysten mutta huonoin tuloksin.

7

6038

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Uusniitty

      Parhaan puilla toimivan grillin saa muuraamalla. Tämä vaatii kyllä oman tonttimaan ja vähän muuraustaitoa. On myös ladottavia. Tiilitehtailla ja erilaisissa pihanhoito-oppaissa löytyy muurausmalleja. Samassa grillissä voi tietysti käyttää myös hiiliä.

    • puugrillistä

      on seuraavasta:
      www.valugrilli.com.
      Hyvänä puolena säädettävä puuarinataso...tukeva ja kestää säävaihtelut. Mökillä tommonen on ollut 8 vuotta. Siihen saa myös savustuspöntön.

    • Milla

      Tulisija on useimmiten puunpolttotila, joko varaava tai avomalli.Jos pihaasi haluat lämmittää en tiedä onko se järkevää...vitsi vitsinä mutta toimivan grillin saa tiilistä latomallakin. Ritilä väliin ja halutessasi voit takareunaan tehdä nk.piipun ja suojata sen tarvittaessa hatulla, savut ohjautuvat enimmäkseen sitäkautta ja grillaaja säästyy silmien kirvelyltä. Toki tuulen suunta ja ilmanpainekkin antavat omat mausteensa asiaan mutta sehän kuuluu ulkona tehtävän ruuan luonteeseen jo muutenkin.

    • itselläkokemjuksia

      löytyy ainakin www.terassitakka.fi

    • kiukaanUUSItuleminen

      Meillä ukko teki vanhasta saunan puu-kiukaasta hyvän grillin silleen, että leikkasi sen yläosan pois ja hitsasi vähän leveämmän reunuksen siihen ylös reunoille. Siinä on avattava luukku josta laittaa puita sinne mukavasti. Porasi myös reikäparit molemmille sivuille (kahdet vielä eri korkeuksille) että saa rautapuikot läpi niistä sitten kun puut ovat hiiltyneet, ja saa ritiän laskettua sisään yläkautta -kun sehän on avoin ylöspäin. Siinä saa sitten makkarat ja muutakin grillattua ihan mukavasti. Samaa kiuasta poltamme myös (ulkona siis aina tietenkin, :) ) kun savustamme kalaa: savupönttö vaan päälle! Ja tulta alle.

      Olen teettämässä sillä toisen samanlaisen, niin kun polttelee tulia molemmissa sillä lailla vuorotellen, että jommassa kummassa on "hiilivaihe" -koivupuusta pyöreästä AINAKIN tulee hyvä- niin jos ei ehdi kypsyä ekoilla hiilillä niin nostaa toiseen mööpeliin siinä vieressä. Lihakin ehtii paremmin valmistua, tai mikä vaan. Niillä reikien korkeuksilla hyvä säädellä miten lähelle hiiliä haluaa sen ritilätason.

      Ja se koko systeemi on niinkuin sivuilta ehjä (paitsi pienet reiät) ja päältä auki, ja SAVU nousee tietenkin ylös ja minne nyt sattuu tuuli puhaltamaan. Ei mitään PIIPPUA tarvita. Omassa talossa ainakin kun asuu niin voi poltella pihalla avaralla paikalla, ottaa puutarhatuolit mukaan ja pöydän, kunhan huolehtii paloturvallisuudesta (mahd kipinät, ja ettei syttyvää lähellä). Lisäksi meillä on joskus päällä joku painava vanha "arina", sekin estää esim kevyemmän paperin lentoonlähtöä. Sen arinan päällä usein keitelty perunoita kattilassa, tehty sienikastikkeita, pannukahvia, kun siitähän tulee liekit aika ylös. Sitten kun lähtee tupaan, katsoo, että on suunnilleen sammunut, ja vanha uunipelti päälle ettei linnut kaki. :) Tuhkat nätisti valuu sinne tuhkaluukkuun, kun siellähän on se arina välissä. Sillä tuhkaluukulla on hyvä säädellä vetoa ja palamisen vauhtia, aivan niinkuin saunassakin.

    • kiukaanUUSItuleminen

      Ja unohtui mainita LETUNPAISTO, sitä on tullut tänä kesänäkin harrastettua. Sen painavan ritilän päällä hyvä paistella valurautapannulla. Muurikkapannun kanssa saa varoa vähän näppejään, kun se pukkaa liekki nuolemaan sitä pyöreää pannun pohjaa, mutta silläkin kun oppii.
      Ja mies laittoi alle "kantotelineeksi" paksummasta laudasta alustan, on hyvä siirrellä minne haluaa, kahteen pekkaan kantelee pitkin pihaa. Pyörät vois vielä alle?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe