Vetyautoilijoiden tuska: Vedyn hinta nousee sietämättömäksi.

Anonyymi-ap

Kaliforniassa on muutamilla vetyaiheisilla keskustelupalstoilla valitellaan että vedyn hinta on karannut sietämättömälle tasolle. Tässä linkissä kehoitetaan allekirjoittamaan vetoomus että vedyn hintaa valvottaisiin ja säädeltäisiin ettei sen hinta jatkuvasti vain nousisi. Viimeisin vetytankkausaseman hinta on ollut korkeammillaan jopa 36 dollaria kilo ja monella alle 30 dollaria. Vuonna 2021 oli vielä noin 15 dollaria kilo.

Jos bensiini/diesel auto kuluttaisi 5l/100km, niin vetyautoon suhteutettuna olisitko valmis maksamaan vastaavasti bensa/diesel litrasta 6 euroa? Olisiko myös sinulla silloin tuskaiset fiilikset?

https://www-change-org.translate.goog/p/urgent-appeal-for-regulation-of-h2-fuel-prices-at-truezero-stations?utm_content=cl_sharecopy_36650742_en-US:8&recruiter=218130941&recruited_by_id=ce388c00-a324-11e4-a6ff-e7e0ae340e15&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=psf_combo_share_initial&utm_term=psf_combo_share_initial&share_bandit_exp=initial-36650742-en-US&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=fi&_x_tr_hl=fi&_x_tr_pto=wapp

https://www.facebook.com/groups/2354481738171728/posts/3704660756487146

13

367

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Lisää vain jatkuvaa mielenosoitusta korkean vedyn hinnan vuoksi. Ihmiset kokevat jopa tulleensa huijatuksi Toyotan tulevaisuuden näkymien osalta. Kun on kallis vetyauto ostettu, niin harmittaahan se ettei sillä ajelu ole aina helppoa ja kuinka nopeasti sen arvo tippuu muiden käyttövoimien autoihin verrattuna.

      "Hei kaikki, täällä on Mirain omistaja Kaliforniasta. Kun vedyn hinta on noussut vielä 7 dollaria kilolta viikossa, olen valmis haastamaan Toyotan oikeuteen väärästä mainonnasta ja siitä, että se ei tarjoa omistajille kannattavia tankkausvaihtoehtoja. Myös omistajien hylkääminen monopolivetytankkausaseman True Zero -aseman hyväksi. Seuraavan kerran kun tulet paikalle, se voi olla 50 dollaria kilolta, ja meidän on maksettava se. Se on 6! kertaa kalliimpaa ajaa tällä ajoneuvolla verrattuna bensiiniautoihin jopa nykyhinnoilla. Joten, onko siellä lakimiehiä, jotka ovat kiinnostuneita tästä tapauksesta ryhmäoikeuteen?"

      "ok, jos joku hinnoittelee talonsa reilusti yli markkinoiden, menen ostamaan toisen, kun taas TrueZero-monopolin tapauksessa minun on pakko maksaa minkä tahansa hinnan he haluavat laittaa tai vain varastoida Miraini metalliromuna taloni viereen. Tämä ei ollut skenaario, jonka Toyota esitti autoa myydessään."

      https://www.facebook.com/groups/1688271238129437/posts/3365099887113222/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Siis yli 50 000 dollarin arvoinen auto, ikää 6 vuotta kohtuu kilometreillä, noin 5000 dollarin arvoinen eli vain 10% arvosta enään jäljellä. Huh huh, ja sitten varoitellaan että sähköauton ajoakun uusiminen voi maksaa esim. 20 000 euroa, niin tässä vetyautoilussa tämä "ajoakun uusiminen" tapahtuu 100% varmuudella arvonalennuksen muodossa kun taas sähköautoissa melko harvalle.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kyllä nyt Kalifornian vetyautoilu on viimeistään taputeltu uusien vetyautojen myyntien osalta, sillä puskaradiona noin 30 dollarin vetykilon hinta leviää varoitellen ystäviään ettei kannata ostaa vetyautoa. Ja menee vuosia että se luottamus saadaan takaisin sillä vaikka vedyn hinta laskisi, niin pelko jää taustalle että uskaltaako enään vetyautoa ostaa jos taas lähtee vedyn hinta nousemaan.

    • Anonyymi

      Muutama harva vetytankkausasema tarjoaa ajanvarauksella tankkaamista. Aika pitää itse varata. Vetyahdistus on niin kovaa että vapaat ajat menevät minuuteissa.... kaikki. Kaliforniassa vetyautoilijan tankkaamisen tuska siis jatkuu.

      "Jokivarren kokemus -
      Hyvää huomenta kaikille!
      Vain tietojen jakamiseksi useimmat tietävät, että Riverside-asema on vain ajanvaraus. Ja selittääkseni, kuinka valtava tarve läheisille ehdotetuille asemille tarvitaan, näin maanantaina.
      Aikoja tiistaista torstaihin postitetaan kalenterimaanantai klo 15.00. Ne menevät nopeasti. Vaikka ehdottaisinkin, että he lisäävät "Captcha"-näytön, koska epäilen, että joillakin on ohjelmisto, joka on kirjoitettu tapaamisten varaamiseen, he eivät ole tehneet ja sillä maantieteellisellä alueella on valtava määrä kuljettajia, jotka ajavat paljon maileja.
      Klo 1500:30 sekuntia tapaamiset ilmestyivät. Valitsin tiistaina 15.00 (15.00) kaikki on automaattisesti täytetty puhelimessani. "Anteeksi, että aika on jo kulunut". Vuoteen 1503 mennessä, 2 1/2 minuuttia, ei ollut yhtään tapaamista vapaana. Diamond Barista pohjoiseen ja itään on paljon Mirais. SoCalin todellinen tarve näyttää vain jäävän huomiotta."

      https://www.facebook.com/groups/235997166860573/posts/1807700656356875/?locale=fi_FI

    • Anonyymi

      Jotkut yrittävät saada vetykusetusta myös Suomeen.

    • Anonyymi

      Itävallassa kilo maksaa 24 euroa.

    • Anonyymi

      Aloituksen facebook kuvassa oli tankattu vetyä 193 dollarilla ja sillä sai vetyä 5,361 kiloa. Siis suurinpiirtein täyden tankin. Vetyä kuluu noin kilon per 100km, joten teoriassa autolla pystyi ajamaan 536 kilometriä.... 193 dollarin hinnalla.

      5l/100km kuluttavalla autolla, jossa 50l polttoainetankki pystyy ajamaan 1000km teoriassa. Ja sitten vielä 2e/litra hinnalla hintaa tulee 100e tankilliselle. 500km matka maksaa vastaavasti.... 50e. Joten todella kallista on vetyautoilu ihan vain energialähteen muodossa. Toisinsanoen vedyn pitäisi maksaa tulevaisuudessa Suomessa MAKSIMISSAAN 10e/kilo vetytankkausasemalla (500km ajosuorite), jotta vetyauto edes teoriassa pystyisi kilpailemaan bensa/diesel/etanoli/kaasu autoja vastaan.

      Miettikää jos tämä sama vetyhullutus tulee Suomeen ja vedyn hinta lähtee kolmessa vuodessa kipuamaan vain ylöspäin, niin tuskallisen kallista on ajaa vetyautolla. Kun kipuraja menee yli vetyauto pitäisi myydä pois mielipahan takia niin eihän sitä kukaan halua ostaa järkevään hintaan vaan siitä tarjotaan surkeasti, koska vetyautoilun kalleus on ihmisten tiedossa. Rahaa palaa paljon vetyauton arvonalennuksen muodossa. Jos ulkomailla se vedyn hinta vain kipuaa ylöspäin, niin suurella todennäköisyydellä myös Suomessa.

      Sitten varmaan perustettaisiin facebook ryhmä "STOP vetyautoilijoiden kuritukselle!", jossa ihmiset voisivat purkaa mielipahaansa kalliin vedyn takia ja miettiä miten vedyn myyjiä että virkavaltaa voisi painostaa kohti halvempaa vedyn hintaa.

      https://www.facebook.com/groups/1595868463917799

    • Anonyymi

      Korkean vedyn hinnan takia mietitään että onko jotain "porsaanreikää" millä vetyauton leasing sopimuksesta pääsisi eroon.

      "Hei kaikki, olen nähnyt tämän kysymyksen esiin nostavan tässä ryhmässä, mutta en löydä varsinaisia lopullisia vastauksia. Ottaen huomioon vedyn erittäin korkea hinta ja ajomäärä, jota teemme '21 Clarityllamme, olemme melkein ajaneet polttoainekortin läpi - se kestää todennäköisesti vielä noin 3 kuukautta. Kun kortti on käytetty, en halua maksaa 140 dollaria joka neljäs päivä jatkaakseni tämän auton käyttöä.
      Onko kukaan kyennyt vain kävelemään pois vuokrasopimuksesta ilman, että hänelle aiheutuu palkkioita tai jäljellä olevia vuokramaksuja? Minulla on noin vuosi jäljellä alkuperäisiä vuokraehtoja."

      https://www.facebook.com/groups/235997166860573/posts/1826864347773839/

    • Anonyymi

      Jos UUDEN vetyauton saa nyt tuolla superalennuksella (-83%), niin voitte arvata mitä käy 5 vuotta vanhoille Toyota Miraille ja heijastuen myös 5 vuotta vanhoihin Hyundai Nexoihin... käytettyjen hinnat painuvat kuin kivi pohjaan.

      Todella moni vetyautoilija nyt kiroaa että heitä on käytännössä huijattu; Ensin että vetytankkausverkostoa rakennetaan lisää (ei rakennettu riittävästi), vedyn hinta tippuu lähivuosina (nousi kuitenkin voimakkaasti yli kipurajan) ja nyt vielä tämä seikka ettei edes käytetystä vetyautosta saa juuri mitään kun siitä pitäisi päästä eroon... Toyotan Mirai superalennuksen takia.

      "Tuosta hätääntyneenä Toyota on lähettänyt kirjeen harvoille Miraita myyville jälleenmyyjilleen. Sen mukaan 66 000 dollarin hintaisesta vuosimallin 2023 Toyota Mirai Limitedista saa antaa 40 000 dollarin alennuksen. Eikä siinä vielä kaikki, vaan jäljelle jäävälle vähäiselle summalle annetaan tietyin ehdoin nollakorkoinen rahoitus. Ja vielä paketin kuorrutukseksi ostaja saa vetyä ilmaiseksi 15 000 dollarilla, kunhan tankkaa sen kuuden vuoden kuluessa.

      Mikäli päättää ostaa 49 500 dollarin hintaisen vaatimattomammin varustellun vuosimallin 2023 Toyota Mirai XLE:n, saa ”ainoastaan” 22 000 dollarin alennuksen. Muilta osin edut ovat samat.

      Uskallamme väittää tämän olevan yksi kaikkien aikojen parhaista uuden auton alennuksista. Mikäli alennukseen lisää vielä tankkausedun, jo ilman rahoitusetua alennus on täysin käsittämätön 83 prosenttia!"

      https://tekniikanmaailma.fi/kaikkien-aikojen-tarjous-uudesta-toyota-miraista-voi-saada-usassa-40-000-dollarin-alennuksen-ja-kylla-jutussa-on-iso-juju/

      P.S. Täyssähköautojen yhden yön muutaman tonnin hinnanalennukset varmasti myös kirpaisevat, mutta tämä Mirain yhden yön alennus on kyllä ennätys autokaupan historiassa! :D

    • Anonyymi

      Ei ainoastaan vedyn korkea hinta vaan myös vakuutusmaksut ovat selvästi nousseet ainakin Mirain osalta.

      "En siirrä vuoden 2017 MIRAIani tankkausasemien kroonisten ongelmien/ongelmien vuoksi... Siitä huolimatta autovakuutusmaksuni on noussut 50% tälle vuodelle‼ ja vakuutusyhtiöni kertoi minulle, että se johtuu näiden autojen korjauskustannuksista nousi inflaation mukana!!"

      https://www.facebook.com/groups/H2Owners/posts/3326462977652044/

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Yritin nainen

      Kaikkeni ettei meidän välille syntyisi mitään. Tiesin jo hyvin alussa että sinä olet minun heikko kohta. Lopulta kuitenk
      Ikävä
      110
      2227
    2. Miksi et voi

      Soittaa tai laittaa viestiä
      Ikävä
      121
      1659
    3. Käärijä jättäytyy pois illan viisufinaalista

      https://www.is.fi/viihde/art-2000010420075.html Voi voi sentään! Kuka nyt Suomen pisteet jakaa. Tosi pölvästiä käytöstä
      Maailman menoa
      120
      1162
    4. Iso ikävä sinua nainen

      Aina vain, ei helpota millään. Ainoa varma helpotus olisi se et oltais yhdessä. Mutta se ei sinulle sovi.
      Ikävä
      30
      1090
    5. Mistä tykkäät

      Erityisesti kaivattusi olemuksessa
      Ikävä
      48
      998
    6. Kaikkien Vuosien Äitien Äiti

      Huomenna aamulla MTV:ssä vaihteeksi taas linssiluteet Martina ja isällään asuva tytär Vicotria ylistämässä toisiaan . Ai
      Kotimaiset julkkisjuorut
      167
      918
    7. Miten voi olla muun sukupuolinen?

      Ei mitenkään. Kyllä tämä Euroviisujen voittaja on selvästi poika eikä tyttö, eikä mikään muun sukupuolinen. Olen aina pi
      Maailman menoa
      193
      887
    8. Tunnustan nyt

      Tykkään katsella sua😍
      Ikävä
      36
      834
    9. Nainen, joskus päivällä kun tulet mieleen

      Olen puuhailemassa jotakin, yhtäkkiä ajattelen sinua, että olisit minun ja pääsisin iloitsemaan läsnäolostani, silloin k
      Ikävä
      32
      826
    10. Nainen, monta kertaa epäilin sinua

      ja koit sen syytöksinä ja ehkä jonkinlaisena vihan tai antipatian osoituksena, etten esim. sietänyt sinua tai oletin sin
      Ikävä
      53
      793
    Aihe