Henkinen antidepressantti

Minä jaksan tätä elämää, koska oman ajatteluni kautta kiteytynyt uskomukseni on, että kaikki me ihmiset (ja myös eläimet) olemme tärkeitä tulevaisuuden kannalta. Kaikki me vaikutamme koko ajan valintojemme kautta todellisuuden syy-seuraus-verkkoihin ja siihen mitä tulevaisuudestamme kehkeytyy. Keitä tänne syntyy tulevaisuudessa ja niin edelleen. Ihan oikeasti tuollainen ajattelutapa toimii minulle hyvänä antidepressanttina.

Olen melkein varma, etten ole tämän ajattelutavan ensimmäinen keksijä. Täytyy olla, että tämä on keksitty hyvin monia kertoja ennen minua, mutta olen 'korkeammille' Voimille kiitollinen, että olen pääosin omalla ajattelullani pääsyt tähän nykyiseen ymmärrykseeni.

Tämä "kaikki vaikuttaa tulevaisuuteen"-ajattelu ei luultavasti sovi kaikille. Mahdollistaahan se hyvin amoraalisen näkemyksen valintoihimme, kun kaikki tekomme - olivat ne sitten tavanomaisen moraalin kannalta miten huonoja (tai hyviä) tahansa - vaikuttavat ratkaisevasti koko ihmiskunnan tulevaisuuteen. Mutta toisaalta, tämä ajattelutapa voi myös johtaa esimerkiksi "positiivisiin" ykseyden kokemuksiin koko olevaisuuden kanssa. Jos ihmistä erityisesti vaivaa suuri syyllisyys ja/tai häpeä, voi tästä ajattelusta olla hyötyä.

Muita tärkeitä elämääni mielekkyyttä ja sisältöä tuovia asiota ovat hengellinen vakaumukseni, ihmissuhteeni ja se, ettei ole sietämättömiä fyysisiä kipuja

8

244

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olen samoilla linjoilla.

      Ajattelen lisäksi että omat hyvät tekoni kantaa hyviä hedelmiä rajan tuolle puolen. Ja kaikki mitä opin täällä kantaa kuoleman rajan taakse .

      • Hyväksi koettu synnyttää sekä hyväksi koettua että pahaksi koettua. Pahaksi koettu synnyttää sekä hyväksi koettua ettö pahaksi koettua Ja totuus synnyttää sekä hyväksi koettua että pahaksi koettua.

        Mutta joo. Elämänkokemuksemme eivät mene hukkaan ainakaan tuossa mielessä, kun kaikki sulautuu todellisuuden loputtomiin syy-seuraus-verkkoihin. Ja siellä tekomme sitten vaikuttavat ainakin ihmiskunnan loppuhistorian ajan.


    • Anonyymi

      Suvunjatkamiseen ja selviytymiseen liittyy ihan vakiona mahd hyvien ja turvallisten elinolosuhteiden rakentaminen jälkipolviakin varten. Ei tämä sen kummempaa filosofiaa tarvtse.

    • Anonyymi

      Toki kaaosteoria voi saada hyvälle tuulelle.

      https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Perhosvaikutus

      Itse ajattelen että yö ja sen pimeys sekä kylmyys jotenkin pysäyttää perhosefektin toimivuuden.

      Jos on menossa jokin suoraviivainen ketjureaktio niin kunkin reaktion vaatima aika voi olla niin pitkä että yö yllättää ja pysäyttää ketjun etenemisen.

      • Jos vaikka päätän juoda lasillisen vettä, niin sen vaikutus lähtee räjähdysmäisesti leviämään ainakin ihmistodellisuuden syy-seuraus-verkoissa. (Keitä jatkossa syntyy maapallolle jne.) Vaikka tapahtumiin voi liittyä epädetermisyyttä, jonkinmoinen syy-seuraus-ilmiö kuitenkin pysyy.


    • Anonyymi

      Ihmiset tavoittelevat hyvää, ainakin hyvät ihmiset. Hyvä maailma vaatii työtä.

      • Anonyymi

        Sammot eivät oikein ymmärrä omaa pahuuttaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sammot eivät oikein ymmärrä omaa pahuuttaan.

        https://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/uskonnot-ja-uskomukset/idan-uskonnot/hindulaisuus

        Kuningas joutuu ottamaan osan alamaistensa synneistä, pappi osan kuninkaan synneistä, aviomies osan vaimonsa synneistä ja henkinen opettaja osan oppilaidensa synneistä.


        Päivällä ei tarvita lamppua, hyvin toimeentulevalle ei tarvita ruokaa, sade meren yllä on hyödytön, ja rikkaalle on yhdentekevää lahja.


        Sillä, jolla on varallisuutta, on sekä ystäviä että sukulaisia, mutta hän on tavallinen ihminen. Häntä, jolla on runsaasti tietoa, sen sijaan kunnioitetaan tietäjänä.



        Ahneet ja levottomat ihmiset eivät voi saavuttaa sitä onnea ja rauhaa, jonka henkisen tiedon nektariin tyytyväinen ihminen saavuttaa.


        Ole tyytyväinen: vaimoon, kaitselmuksen tahdosta saatuun ruokaan ja lailliseen rikkauteen. Täydentäkää aina itsenne koulutuksessa, henkisessä harjoituksessa, Jumalan Nimien toistamisessa ja hyväntekeväisyydessä.


        Chanakya Pandit


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      158
      6527
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3908
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1809
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1390
    Aihe