Henkinen antidepressantti

Minä jaksan tätä elämää, koska oman ajatteluni kautta kiteytynyt uskomukseni on, että kaikki me ihmiset (ja myös eläimet) olemme tärkeitä tulevaisuuden kannalta. Kaikki me vaikutamme koko ajan valintojemme kautta todellisuuden syy-seuraus-verkkoihin ja siihen mitä tulevaisuudestamme kehkeytyy. Keitä tänne syntyy tulevaisuudessa ja niin edelleen. Ihan oikeasti tuollainen ajattelutapa toimii minulle hyvänä antidepressanttina.

Olen melkein varma, etten ole tämän ajattelutavan ensimmäinen keksijä. Täytyy olla, että tämä on keksitty hyvin monia kertoja ennen minua, mutta olen 'korkeammille' Voimille kiitollinen, että olen pääosin omalla ajattelullani pääsyt tähän nykyiseen ymmärrykseeni.

Tämä "kaikki vaikuttaa tulevaisuuteen"-ajattelu ei luultavasti sovi kaikille. Mahdollistaahan se hyvin amoraalisen näkemyksen valintoihimme, kun kaikki tekomme - olivat ne sitten tavanomaisen moraalin kannalta miten huonoja (tai hyviä) tahansa - vaikuttavat ratkaisevasti koko ihmiskunnan tulevaisuuteen. Mutta toisaalta, tämä ajattelutapa voi myös johtaa esimerkiksi "positiivisiin" ykseyden kokemuksiin koko olevaisuuden kanssa. Jos ihmistä erityisesti vaivaa suuri syyllisyys ja/tai häpeä, voi tästä ajattelusta olla hyötyä.

Muita tärkeitä elämääni mielekkyyttä ja sisältöä tuovia asiota ovat hengellinen vakaumukseni, ihmissuhteeni ja se, ettei ole sietämättömiä fyysisiä kipuja

8

258

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Olen samoilla linjoilla.

   Ajattelen lisäksi että omat hyvät tekoni kantaa hyviä hedelmiä rajan tuolle puolen. Ja kaikki mitä opin täällä kantaa kuoleman rajan taakse .

   • Hyväksi koettu synnyttää sekä hyväksi koettua että pahaksi koettua. Pahaksi koettu synnyttää sekä hyväksi koettua ettö pahaksi koettua Ja totuus synnyttää sekä hyväksi koettua että pahaksi koettua.

    Mutta joo. Elämänkokemuksemme eivät mene hukkaan ainakaan tuossa mielessä, kun kaikki sulautuu todellisuuden loputtomiin syy-seuraus-verkkoihin. Ja siellä tekomme sitten vaikuttavat ainakin ihmiskunnan loppuhistorian ajan.


  • Anonyymi

   Suvunjatkamiseen ja selviytymiseen liittyy ihan vakiona mahd hyvien ja turvallisten elinolosuhteiden rakentaminen jälkipolviakin varten. Ei tämä sen kummempaa filosofiaa tarvtse.

  • Anonyymi

   Toki kaaosteoria voi saada hyvälle tuulelle.

   https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Perhosvaikutus

   Itse ajattelen että yö ja sen pimeys sekä kylmyys jotenkin pysäyttää perhosefektin toimivuuden.

   Jos on menossa jokin suoraviivainen ketjureaktio niin kunkin reaktion vaatima aika voi olla niin pitkä että yö yllättää ja pysäyttää ketjun etenemisen.

   • Jos vaikka päätän juoda lasillisen vettä, niin sen vaikutus lähtee räjähdysmäisesti leviämään ainakin ihmistodellisuuden syy-seuraus-verkoissa. (Keitä jatkossa syntyy maapallolle jne.) Vaikka tapahtumiin voi liittyä epädetermisyyttä, jonkinmoinen syy-seuraus-ilmiö kuitenkin pysyy.


  • Anonyymi

   Ihmiset tavoittelevat hyvää, ainakin hyvät ihmiset. Hyvä maailma vaatii työtä.

   • Anonyymi

    Sammot eivät oikein ymmärrä omaa pahuuttaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sammot eivät oikein ymmärrä omaa pahuuttaan.

    https://keskustelu.suomi24.fi/yhteiskunta/uskonnot-ja-uskomukset/idan-uskonnot/hindulaisuus

    Kuningas joutuu ottamaan osan alamaistensa synneistä, pappi osan kuninkaan synneistä, aviomies osan vaimonsa synneistä ja henkinen opettaja osan oppilaidensa synneistä.


    Päivällä ei tarvita lamppua, hyvin toimeentulevalle ei tarvita ruokaa, sade meren yllä on hyödytön, ja rikkaalle on yhdentekevää lahja.


    Sillä, jolla on varallisuutta, on sekä ystäviä että sukulaisia, mutta hän on tavallinen ihminen. Häntä, jolla on runsaasti tietoa, sen sijaan kunnioitetaan tietäjänä.    Ahneet ja levottomat ihmiset eivät voi saavuttaa sitä onnea ja rauhaa, jonka henkisen tiedon nektariin tyytyväinen ihminen saavuttaa.


    Ole tyytyväinen: vaimoon, kaitselmuksen tahdosta saatuun ruokaan ja lailliseen rikkauteen. Täydentäkää aina itsenne koulutuksessa, henkisessä harjoituksessa, Jumalan Nimien toistamisessa ja hyväntekeväisyydessä.


    Chanakya Pandit


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tollanen supernainen oot...

   Kunnon pakkaus, ja sitten asut jonkun idiootin kanssa jossain korvessa. Oliko sulla siinä joku ajatuskin kun siihen ru
   Ikävä
   124
   1906
  2. Kaipaan keskustelua kanssasi nainen

   Siinä oli niin hyvä olla.
   Ikävä
   73
   1394
  3. Savonlinnassa machete hyökkäys!

   Myös kirvestä käytetty lyömäaseena......näin se Savonlinnakin rikastui...
   Maailman menoa
   99
   1211
  4. Jos sinua kiinnostaa nainen

   tai olet miettinyt, niin ei minulla ole ollut ketään. Olen viettänyt hiljaista ja yksinäistä elämää. En ole "käynyt nais
   Ikävä
   55
   1177
  5. Tekisin sitä nyt

   Kanssasi jos voisin mutta pitää tehdä yksin
   Ikävä
   103
   1021
  6. Sevenissä kuva "Aboriginaalista"

   Mutta eihän vaan ole Pikkuruisen salainen serkku - yhtä omituinen hymy päällä....
   Kotimaiset julkkisjuorut
   222
   979
  7. Ihana tumma

   Kaunotar nainen, oletko täällä? Tiedät että olet kauneinta maailmassa ja niin tiedän minäkin. Mitenkäs Juhannus?
   Ikävä
   38
   947
  8. Suoraan Sinulle

   En usko välttämättä mihinkään sielunkumppanuuteen tai muuhun maagiseen voimaan, mutta sinussa olen silti nähnyt jotain,
   Ikävä
   41
   869
  9. En kuulu tänäkään vuonna

   juhannukseesi. Ei sellaista juhannusta taida tullakaan. Eikä joulua..
   Ikävä
   41
   851
  10. Mitäpä sitä valehtelemaan nainen

   Kyl oisin toivonut että juhannus oltas vietetty yhdessä. Ehkä jopa oltaisiin rakssteltu yöttömänä yönä. Mutta ei, vain y
   Ikävä
   30
   843
  Aihe