Jos käyttää 4-5 dl kaurakermaa (testattu lidl kaurakerma) vs 2dl kuohukermaa on keiton rasvamäärä sama (veden määrä pienempi kuin kuohukerman kanssa).
Maussa kaurakerma voittaa selvästi, edut ovat
-täyteläisempi
-parempi suutuntuma
-pehmeämpi
-parempi maku
-ei maistu keitetyltä maidolta kuten kuohukerma
-EIKÄ maistu tippaakaan kauralta keitossa
Terveellisempää toki myös. Ei kestä yhtään keittämistä eli lisätään kalan jälkeen. Kalaakaan ei keitetä vaan liedeltä pois ja kala hautumaan kannen alle 7 min.
Kaurakermaan ollaan tehty pari vuotta. Tänään oli vain pakko käyttää kuohukermaa.
Lohikeitto: kaurakerma vs kuohukerma
10
667
Vastaukset
- Anonyymi
Minä kyllä käytän aina kermaa enkä moista edes maista.
- Anonyymi
Jos ei ole kaurakermaa niin kuohukerma + 1 dl sokeria ajaa saman asian.
- Anonyymi
Mitä olet käyttänyt enkä tarkoita kaurakermaa?
Se ei ole makeaa.
- Anonyymi
Amatöörit saavat käyttää vaikka piimää kalakeitossa.
- Anonyymi
Italiassa ja ranskassa käytetään oliiviöljyä keitossa. Amatöörejä?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Italiassa ja ranskassa käytetään oliiviöljyä keitossa. Amatöörejä?
Eikö ollut kaikki muumit laaksossa, kun et hiffannu, siis selkokielellä, jos käyttää kaurakermaa, soijamaitoa tms mitä ei lueta oikeaksi kermaksi/maidoksi keittiössä ja ei ole ruokarajotteita, voivat käyttää vaikka piimää ruuanlaitossa.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Eikö ollut kaikki muumit laaksossa, kun et hiffannu, siis selkokielellä, jos käyttää kaurakermaa, soijamaitoa tms mitä ei lueta oikeaksi kermaksi/maidoksi keittiössä ja ei ole ruokarajotteita, voivat käyttää vaikka piimää ruuanlaitossa.
Kaurakerma yksinkertaisesti maistuu paremmalle. Kuohukermaa käytän muulla. Maitopohjaista ruokakermaa en missään.
Jos leikit ammattilaista, kumminkin keität lohta ja kermaa minuuttitolkulla. Ei pitäisi, mahdatko tietää miksi?
- Anonyymi
Kalakeitto on parasta kirkkaana. Eli ei mitään eäinperäistä sitä kalaa lukuunottamatta. Suosittu norjalainen kassilohi on kyllä vihoviimeinen kala keittoon. Ahven ja kuha parhaita. Budjettikalakeitto, ja loistava sellainen, syntyy myös hauesta tai särkikaloista. Makumaailma on ihan eri planeetalta.
- Anonyymi
Makunsa kullakin, ja makuasioista voi aina kiistellä. Asuessamme Mikkelissä opin syömään kirkasta lohikeittoa, ja se ajan mittaan alkoi maistua hyvälle. Sieltä pois muutettuamme aloimme taas keittää äidin antamalla ohjeella kalakeiton maitoon, johon lisätään nokare voita.
Ei tulisi kokkimme (vaimon) mieleenkään pilata kakeittoa kermalla, olisi se sitten eläin- tai kasviperäistä. Mihin unohditte tämän vuodenajan erinomaisen soppakalan, mateen?
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Ajattelen sinua nyt
Ajattelen sinua hyvin todennäköisesti myös huomenna. Sitten voi mennä viikko, että ajattelen sinua vain iltaisin ja aamu645592Vaistoan ettei sulla kaikki hyvin
Odotatko että se loppuu kokonaan ja avaat vasta linjan. Niin monen asian pitäisi muuttua että menisi loppu elämä kivasti204207Yritys Kannus
Mää vaan ihmettelen, julkijuopottelua. Eikö tosiaan oo parempaa hommaa, koittas saada oikeasti jotain aikaiseksi. Hävett172906- 1522170
- 171906
Työkyvyttömienkin on jatkossa haettava työtä
Riikalla ja Petterillä on hyviä uutisia Suomen työttömille: ”Toimeentulotuen uudistus velvoittaa työttömäksi ilmoittaut1241728- 951377
- 681154
Harmi, se on
Mutta mä tulkitsen asian sitten niin. Olen yrittänyt, oman osani tehnyt, ja saa olla mun puolesta nyt loppuun käsitelty171126Maailma pysähtyy aina kun sut nään
Voi mies kuinka söpö sä oot❤️ Olisin halunnut jutella syvällisempää kuin vaan niitä näitä. Se pieni heti sut tavatessa o77978