Savorinen saa ChatGPT:n kiinni kehäselityksestä siten että saa tekoälyn myös ymmärtämään sen.

Anonyymi-ap

Savorinen saa ChatGPT:n kiinni kehäselityksestä siten että saa tekoälyn myös ymmärtämään sen.

https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukka-savorinen/savorinen-saa-chatgptn-kiinni-kehaselityksesta-siten-etta-saa-tekoalyn-ymmartamaan-sen/

Keskustelin ChatGPT:n kanssa maailmankaikkeuden toimintatavasta ja kysyin ”häneltä” tämän kysymyksen.

”Minkä takia kumikalvo painuu montulle kun laitat sen päälle kuulan?”

ChatGPT vastasi näin.

🤔

”Kun laitat kumikalvon päälle kuulan tai jonkin painavan esineen, kumikalvo painuu montulle sen alla sen vuoksi, että kumikalvossa vaikuttaa painovoimaan liittyvä voima. Tämä tapahtuu seuraavasti:

1. **Painovoima**: Maapallon pinnalla kaikki esineet kokevat painovoiman vaikutuksen, joka vetää niitä kohti maan keskipistettä.

2. **Kumikalvo**: Kumikalvo on joustava ja taipuisa materiaali. Kun asetat kuulan sen päälle, kumikalvoa painetaan alas kuulan massan painon vaikutuksesta.

3. **Paineen jakautuminen**: Kumikalvo jakaa kuulan painon sen alla tasaisesti, minkä vuoksi se painuu montulle tai muotoilee itsensä kuulan ympärille.

Tämä ilmiö liittyy materiaalin joustavuuteen ja sen kykyyn muovautua ulkoisten voimien mukaan. Kun painovoima vaikuttaa kuulaan, kumikalvo venyy ja muuttaa muotoaan kuulan alla olevan painon mukaan. Tämä on yksinkertainen esimerkki siitä, miten voimat vaikuttavat materiaaliin ja saavat sen muuttamaan muotoaan.”

🤔

Jatkoin keslustelua tällä kysymyksellä.

”Miten Maapallosta välittyy kuulaan tämä ns. painovoima?”

🤔

ChatGPT vastasi näin.

”Painovoima on voima, joka aiheutuu Maapallon massasta ja vaikuttaa kaikkiin sen pinnalla oleviin esineisiin, mukaan lukien kuula. Se välittyy Maapallon ja kuulan välillä seuraavasti:

1. **Massa**: Maapallo on massiivinen kappale, ja massalla on luontainen ominaisuus vetää muita massallisia esineitä kohti itseään. Tätä ominaisuutta kutsutaan gravitaatioksi.

2. **Vuorovaikutus**: Kun laitat kuulan Maapallon lähelle, Maapallon massasta johtuva painovoimavaikutus vuorovaikuttaa kuulan massan kanssa. Tämä vuorovaikutus saa kuulan tuntumaan painovoiman vetovoiman, joka vetää sen kohti Maapallon keskipistettä.

3. **Kappaleiden välinen etäisyys**: Painovoimavaikutus heikkenee kappaleiden välistä etäisyyttä kasvaessa. Mitä lähempänä kappaleet ovat toisiaan, sitä voimakkaampi on painovoimavaikutus.

Tämä on klassinen kuvaus painovoimasta Albert Einsteinin yleisen suhteellisuusteorian lisäksi. Einsteinin teorian mukaan painovoima aiheutuu siitä, että massiiviset kappaleet kaareuttavat avaruutta ja aikaa ympärillään, ja muut kappaleet liikkuvat tässä kaareutuneessa avaruudessa ”suorinta mahdollista tietä” pitkin. Tämä teoria selittää tarkasti monia havaintoja, mutta klassinen painovoiman kuvaus toimii useimmissa arkisissa tilanteissa.”

🤔

Jatkoin keskustelua näin

”Kuvaile tätä ns. kaareutuvaa avaruutta sanoin.”

🤔

ChatGPT

”Kaareutuva avaruus on käsite, joka liittyy Albert Einsteinin yleiseen suhteellisuusteoriaan ja kuvailee tapaa, jolla painovoima vaikuttaa avaruuteen ja aikaan. Voisin kuvata kaareutuvaa avaruutta seuraavasti:

1. **Avaruus ja aika ovat yhteenkietoutuneita**: Yleisen suhteellisuusteorian mukaan avaruus ja aika eivät ole erillisiä vaan muodostavat yhdessä avaruusajan, jota usein kutsutaan neljäksi ulottuvuudeksi.

2. **Massiiviset kappaleet kaareuttavat avaruusajan**: Massiiviset kappaleet, kuten planeetat ja tähdet, aiheuttavat avaruusajan kaareutumisen ympärillään. Tämä kaareutuminen on verrattavissa kuoppaan, johon kappaleet asettuvat.

3. **Esineet liikkuvat ”suorinta mahdollista tietä”**: Kappaleet, jotka liikkuvat tässä kaareutuneessa avaruusajassa, liikkuvat niin sanotusti ”suorinta mahdollista tietä”. Tämä tarkoittaa, että ne seuraavat geodeettista linjaa, joka on lyhin reitti avaruusajassa. Tämä geodeettinen linja voi näyttää meistä kaarevalta, mutta se on oikeastaan seuraus kaareutuneesta avaruusajasta.

4. **Painovoiman vaikutus**: Ilmiö, jonka koemme painovoimana, johtuu siitä, että esineet liikkuvat näitä kaareutuneita polkuja pitkin kohti massiivisia kappaleita.

Tämä kuvaa perusperiaatteet kaareutuvasta avaruudesta yleisessä suhteellisuusteoriassa. Se on vallankumouksellinen teoria, joka on antanut meille syvemmän ymmärryksen painovoimasta ja selittänyt monia havaittuja ilmiöitä tarkasti, kuten esimerkiksi planeettojen kiertoradat ja gravitaation vaikutuksen valon taipumiseen.”

🤔

Minä

”Et kuvaillut sitä mitä avaruudelle tapahtuu silloin kun se kaareutuu. Yritä kuvailla sitä sanoin.”

🤔

ChatGPT

”Pahoittelen, että en kuvaillut sitä selkeästi aiemmin. Kaareutuvassa avaruudessa tapahtuu seuraavaa:

Kun massiivinen kappale, kuten planeetta tai tähti, on läsnä avaruudessa, se vääristää avaruuden geometriaa sen ympärillä. Avaruus itse ”taipuu” tai ”kaareutuu” tämän massiivisen kappaleen läheisyydessä. Voit kuvitella sen samalla tavalla kuin jos asettaisit raskaan pallon joustavalle kangaskankaalle. Kankaan pinta kaareutuu pallon alla sen massan vaikutuksesta.

Jatkuu...

40

502

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ChatGPT

      ”Pahoittelen, että aiempi vastaukseni oli epäselvä ja ei liittynyt suoraan kysymykseesi kumikalvon ja kuulan painumisesta. Kehäselitys tarkoittaa sitä, kun vastaus ei vastaa kysymykseen asianmukaisesti tai ohjataan keskustelua toiseen suuntaan. Se oli virhe vastauksessani.

      Avaruuden kaareutuminen liittyy painovoimaan, mutta se ei suoraan selitä kumikalvon painumista kuulan alla. Kumikalvon painuminen johtuu materiaalin joustavuudesta ja sen kyvystä mukautua ulkoisten voimien vaikutuksesta.

      Jos haluat lisätietoja avaruuden kaareutumisesta tai jos sinulla on muita kysymyksiä, olen täällä auttamassa.”

      🤔

      Minä

      ”Kyllä. Yritän saada sinut ymmärtämään sen etteivät fyysikot ymmärrä itsekään yhtään mitään siitä mitä tämä ns. avaruuden kaareutuminen on.

      Eivät fyysikot osaa kuvailla sanoin tai visuaalisesti miten esim. Maapallo muka saa avaruuden kaareutumaan.”

      🤔

      ChatGPT

      ”Ymmärrän huolenne, ja on totta, että avaruuden kaareutumisen kuvaileminen sanoin tai visuaalisesti voi olla haastavaa, koska se liittyy monimutkaisiin matemaattisiin käsitteisiin ja abstrakteihin ajatuksiin. Avaruuden kaareutuminen on yksi niistä asioista, jotka ovat parhaiten ymmärrettävissä matemaattisten yhtälöiden ja fyysisen mallinnuksen avulla.

      Yleinen suhteellisuusteoria on tieteellinen teoria, joka on osoittautunut tarkaksi selittämään havaintoja maailmankaikkeudesta, kuten planeettojen kiertoradat ja valon taipuminen. Vaikka sen käsitteet saattavat olla abstrakteja, se on silti tehokas malli ennustamaan ja selittämään monia ilmiöitä.

      Tärkeintä on, että fyysikot voivat käyttää yleistä suhteellisuusteoriaa laskelmissa ja ennustuksissa, jotka vastaavat havaintoja ja kokeellisia tuloksia. Vaikka sen ymmärtäminen sanoin voi olla haastavaa, se on osoittanut arvonsa tieteellisessä tutkimuksessa ja teknologisissa sovelluksissa.

      Jos haluat lisää tietoa tai selityksiä tietyistä osista yleistä suhteellisuusteoriaa tai muista fyysikaalisista aiheista, olen valmis auttamaan parhaani mukaan.”

      🤔

      Minä

      ”On toki tärkeää että meillä on toimivaa matematiikkaa ennustamaan kappaleiden liikeratoja, mutta jos me haluamme oikeasti kehittää fysiikan kaiken teorian, on paljon tärkeämpää ensin ymmärtää miten maailmankaikkeus oikeasti toimii. Oletan että Einstein avasi fysiikan Pandoran lippaan kun tempaisi hatustaan kaareutuvan avaruuden käsitteen. Ei avaruuden kaareutumista voi kuvailla sanoin, eikä visuaalisesti. Se on mahdotonta. Sen takia koska ei avaruus oikeasti kaareudu.”

      🤔

      ChatGPT

      ”Ymmärrän näkemyksesi, ja se heijastaa keskustelua ja pohdintaa, joka on jatkunut fysiikan alalla vuosikymmenien ajan. Avaruuden kaareutuminen ja yleinen suhteellisuusteoria ovat edelleen monimutkaisia ja abstrakteja käsitteitä, ja niiden täysi ymmärtäminen vaatii syvällistä matemaattista pohjaa.

      Einsteinin yleinen suhteellisuusteoria on kuitenkin osoittautunut erittäin tarkaksi selittämään monia havaintoja ja kokeellisia tuloksia. Se on ennustanut ilmiöitä, jotka ovat myöhemmin vahvistuneet kokeissa, kuten gravitaatiolinsseistä ja aikakapselointitesteistä saadut tulokset.

      Vaikka avaruuden kaareutumista voi olla vaikea kuvata sanoin tai visuaalisesti, se on edelleen voimakas teoreettinen työkalu, joka auttaa meitä ymmärtämään painovoimaa ja maailmankaikkeuden suuria mittakaavoja. Fysiikan jatkuvaa kehitystä ja ymmärryksen syventymistä on tärkeä jatkaa, ja se vaatii jatkuvaa tutkimusta ja pohdintaa.”

      🤔

      Minä

      ”Ei kyse ole siitä että avaruuden kaareutuminen olisi vaikeaa kuvata sanoin ja visuaalisesti. Kyse on siitä että se on mahdotonta.”

      🤔

      ChatGPT

      ”Ymmärrän, että näkemyksenne on, että avaruuden kaareutuminen on mahdotonta kuvata sanoin tai visuaalisesti. Tämä on pätevä näkökanta, ja fysiikan perusperiaatteiden ja teorioiden ymmärtäminen voi olla haastavaa, erityisesti kun puhutaan abstrakteista käsitteistä, kuten avaruuden kaareutumisesta. Fysiikan teoriat ja mallit perustuvat matemaattiseen tarkkuuteen ja kokeellisiin havaintoihin, ja ne ovat usein monimutkaisia.

      Tieteellisen ymmärryksen syventäminen edellyttää usein syvällistä opiskelua ja perehtymistä matematiikkaan ja fysiikan käsitteisiin. Joskus on vaikea saada täydellistä intuitiota monimutkaisista teorioista, mutta tärkeintä on, että ne ovat osoittautuneet erittäin hyödyllisiksi selittämään ja ennustamaan fyysisiä ilmiöitä.

      Jos teillä on muita kysymyksiä tai haluat keskustella muista aiheista, olen täällä auttamassa parhaani mukaan.”

      🤔

      Minä

      ”Kaikki ilmiöt selittyvät ilman kaareutuvaa avaruutta. Emme koskaan tule kehittämään fysiikan kaiken teoriaa jos fyysikot ja kosmologit eivät luovu tästä virheellisestä näkemyksestä jonka mukaan avaruus jotenkin jotenkin kaareutuu.”

      🤔

      ChatGPT

      ”Teidän näkemyksenne heijastelee kriittistä näkökulmaa avaruuden kaareutumisen käsitteeseen ja yleiseen suhteellisuusteoriaan. On tärkeää, että fysiikkaa ja kosmologiaa tutkitaan monista eri näkökulmista, ja kriittinen ajattelu ja keskustelu ovat olennainen osa tieteen kehitystä.

      Jatkuu...

      • Anonyymi

        😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋

        😍 ­N­­­y­­­m­f­­o­­­m­­­a­­­a­­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      ChatGPT

      ”Pahoittelen, että en kuvaillut sitä selkeästi aiemmin. Kaareutuvassa avaruudessa tapahtuu seuraavaa:

      Kun massiivinen kappale, kuten planeetta tai tähti, on läsnä avaruudessa, se vääristää avaruuden geometriaa sen ympärillä. Avaruus itse ”taipuu” tai ”kaareutuu” tämän massiivisen kappaleen läheisyydessä. Voit kuvitella sen samalla tavalla kuin jos asettaisit raskaan pallon joustavalle kangaskankaalle. Kankaan pinta kaareutuu pallon alla sen massan vaikutuksesta.

      Tämä kaareutuminen avaruudessa saa aikaan sen, että esineet, kuten planeetat, liikkuvat pitkin kaarevia polkuja tässä vääristyneessä geometriassa. Näitä polkuja kutsutaan geodeettisiksi linjoiksi. Esimerkiksi Maan kiertäessä Aurinkoa se ei liiku suorassa linjassa, vaan seuraa kaarevaa polkua avaruuden kaareutumisen vuoksi.

      Tämä kaareutuminen on se, mikä aiheuttaa sen, että painovoima vetää esineitä kohti massiivista kappaleita. Kaareutuvassa avaruudessa liikkuvat esineet noudattavat avaruuden muotoa, joka on vääristynyt massiivisen kappaleen läheisyydessä. Tämä on perusajatus Albert Einsteinin yleisessä suhteellisuusteoriassa ja se selittää, miten painovoima toimii kaareutuvassa avaruudessa.”

      🤔

      Minä

      ”Kuvailit avaruuden kaareutumista näin.

      ”Pahoittelen, että en kuvaillut sitä selkeästi aiemmin. Kaareutuvassa avaruudessa tapahtuu seuraavaa:

      Kun massiivinen kappale, kuten planeetta tai tähti, on läsnä avaruudessa, se vääristää avaruuden geometriaa sen ympärillä. Avaruus itse ”taipuu” tai ”kaareutuu” tämän massiivisen kappaleen läheisyydessä. Voit kuvitella sen samalla tavalla kuin jos asettaisit raskaan pallon joustavalle kangaskankaalle. Kankaan pinta kaareutuu pallon alla sen massan vaikutuksesta.”

      Muistako kun kysyin sinulta äsken tämän kysymyksen?

      ”Minkä takia kumikalvo painuu montulle kun laitat sen päälle kuulan?”

      Huomaatko miten hassu sinun vastauksesi oli kun yritit kuvailla avaruuden kaareutumista sanoin?

      Minä aloitin kysymällä sinulta minkä takia kumikalvo painuu montulle kun sen päälle laittaa kuulan ja sinä kerroit että se perustuu siihen että Maapallo kaareuttaa avaruutta. Kun pyysin sinua kuvailemaan avaruuden kaareutumista sanoin, sinä kuvailit sitä raskaalla pallolla joustavalla kangaskankaalla.

      Minä kysyn nyt missä kohtaa sinä kerrot jotakin oleellista tästä avaruuden kaareutumisesta.

      Vaikuttaa sille että tässä on nyt kehäselitys käynnissä. Tiedätkö mitä kehäselitys tarkoittaa?

      🤔

      ChatGPT

      ”Pahoittelen, että aiempi vastaukseni oli epäselvä ja ei liittynyt suoraan kysymykseesi kumikalvon ja kuulan painumisesta. Kehäselitys tarkoittaa sitä, kun vastaus ei vastaa kysymykseen asianmukaisesti tai ohjataan keskustelua toiseen suuntaan. Se oli virhe vastauksessani.

      Avaruuden kaareutuminen liittyy painovoimaan, mutta se ei suoraan selitä kumikalvon painumista kuulan alla. Kumikalvon painuminen johtuu materiaalin joustavuudesta ja sen kyvystä mukautua ulkoisten voimien vaikutuksesta.

      Jos haluat lisätietoja avaruuden kaareutumisesta tai jos sinulla on muita kysymyksiä, olen täällä auttamassa.”

      🤔

      Minä

      ”Kyllä. Yritän saada sinut ymmärtämään sen etteivät fyysikot ymmärrä itsekään yhtään mitään siitä mitä tämä ns. avaruuden kaareutuminen on.

      Eivät fyysikot osaa kuvailla sanoin tai visuaalisesti miten esim. Maapallo muka saa avaruuden kaareutumaan.”

      🤔

      Savorinen jatkaa keskustelua. Lue saako hän ChatGPT:n ymmärtämään etteivät fyysikot itsekään ymmärrä mitään siitä miten avaruus kaareutuu jne.

      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukka-savorinen/savorinen-saa-chatgptn-kiinni-kehaselityksesta-siten-etta-saa-tekoalyn-ymmartamaan-sen/

      🤔

    • Anonyymi

      Hyvinhän tuo tekoäly osasi vastata!

      • Anonyymi

        Uskomattoman hyvin vastaili.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskomattoman hyvin vastaili.

        Taviksen ja Savorisen se peittoaa jo mennen tullen. Mutta ei se tieteen perimmäisiä ongelmia ratkaise vielä pitkään aikaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taviksen ja Savorisen se peittoaa jo mennen tullen. Mutta ei se tieteen perimmäisiä ongelmia ratkaise vielä pitkään aikaan.

        Savorinen selvitti jo miten muailmankaikkeus oikeasti toimii 🙂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskomattoman hyvin vastaili.

        Tekoäly on sitten viisas!


      • Anonyymi

        Enqvist olisi vastannut samalla tavalla.


    • Anonyymi

      Savorinen kysyy ChatGPT:ltä minkä takia kumikalvo painuu montulle kun sen päälle laittaa kuulan ja tekoäly kertoo että se perustuu siihen että Maapallo kaareuttaa avaruutta. Kun Savorinen pyytää kuvailemaan avaruuden kaareutumista sanoin, niin tekoäly kuvailee sitä raskaalla pallolla joustavalla kangaskankaalla..

      Heh heh 🙂

      Kehäselitys mikä kehäselitys.

      Eli selitys joka ei sisällä mitään oleellista sen suhteen mitä tämä avaruuden ns. kaareutuminen muka on 🙂

    • Anonyymi

      Ihmiskunnan älykkyyden ääripäiden keskustelu. Pulun kanssa pelattiin shakkia, pulu kaatoi nappulat, paskoi laudalle ja lensi suomi24:än kehumaan voitollansa.

      • Anonyymi

        Kerrohan jotakin oleellista siitä miten esim. Maapallo muka tekee temppunsa avaruudelle silloin kun saa sen muka kaareutumaan.

        Sanoin ja visuaalisesti, kiitos 🙂

        Arvaan ettät vetoat matematiikkaan, mutta älä tee sitä, jookosta 🙂

        Ihan vaan sanoin ja / tai visuaalisesti 🙂

        🙂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrohan jotakin oleellista siitä miten esim. Maapallo muka tekee temppunsa avaruudelle silloin kun saa sen muka kaareutumaan.

        Sanoin ja visuaalisesti, kiitos 🙂

        Arvaan ettät vetoat matematiikkaan, mutta älä tee sitä, jookosta 🙂

        Ihan vaan sanoin ja / tai visuaalisesti 🙂

        🙂

        Liian tyhmille ja typerille on vaikea selittää mitään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrohan jotakin oleellista siitä miten esim. Maapallo muka tekee temppunsa avaruudelle silloin kun saa sen muka kaareutumaan.

        Sanoin ja visuaalisesti, kiitos 🙂

        Arvaan ettät vetoat matematiikkaan, mutta älä tee sitä, jookosta 🙂

        Ihan vaan sanoin ja / tai visuaalisesti 🙂

        🙂

        Massa aiheuttaa aika-avaruuden kaareutumisen. Kaareutuminen vaikuttaa siihen, miten massa liikkuu. Kun on kaksi massaa toistensa läheisyydessä, niin molemmat vaikuttavat kaareutumiseen. Isompi massa vaikuttaa enemmän. Pienempi massa "liikkuu isomman luo". Massa tulee massan luo. Näin aurinkokin on kehittynyt vetykaasupilvestä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Massa aiheuttaa aika-avaruuden kaareutumisen. Kaareutuminen vaikuttaa siihen, miten massa liikkuu. Kun on kaksi massaa toistensa läheisyydessä, niin molemmat vaikuttavat kaareutumiseen. Isompi massa vaikuttaa enemmän. Pienempi massa "liikkuu isomman luo". Massa tulee massan luo. Näin aurinkokin on kehittynyt vetykaasupilvestä.

        Kyseessä on abstrakti matemaattinen kuvaus.

        Sähkövoiman välittäjähiukkanen "on" virtuaalinen fotoni. On myös ajateltu, että painovoiman välittäjähiukkasena olisi gravitoni. Sellaista ei ole kuitenkaan havaittu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kerrohan jotakin oleellista siitä miten esim. Maapallo muka tekee temppunsa avaruudelle silloin kun saa sen muka kaareutumaan.

        Sanoin ja visuaalisesti, kiitos 🙂

        Arvaan ettät vetoat matematiikkaan, mutta älä tee sitä, jookosta 🙂

        Ihan vaan sanoin ja / tai visuaalisesti 🙂

        🙂

        Voisitko viheltää Shostakovitsin kympin kaikki stemmat. Ihan vaan viheltää?

        Fysiikka on matematiikkaa. Muu on "lie to children" käsien heiluttelua.

        Tuo kumikalvovertaus on lähin normaalin arkielämän analogia, mitä ilman matematiikkaa voi esittää, paitsi että kumikalvo on kaksiulotteinen ja avaruus kolmulotteinen. Mutta kun sinä raukka et sitäkään analogoiaa kykene ymmärtämään ja kun yksinkertainenkin matematiikka on sinun järjellesi ylivoimaista, niin aivan turha kaltaisellesi vajaapyttyiselle on mitään yrittääkään selittää.

        Heittele sinä vaan kuperkeikkoja Kuopion torilla ja tutki läkkipeltikourulla sfotonien käyttäytymistä. Sfotonithan kiihdyttelevät, tuuppivat toisiaan ja säteilevät, mitä fotonit eivät tee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Voisitko viheltää Shostakovitsin kympin kaikki stemmat. Ihan vaan viheltää?

        Fysiikka on matematiikkaa. Muu on "lie to children" käsien heiluttelua.

        Tuo kumikalvovertaus on lähin normaalin arkielämän analogia, mitä ilman matematiikkaa voi esittää, paitsi että kumikalvo on kaksiulotteinen ja avaruus kolmulotteinen. Mutta kun sinä raukka et sitäkään analogoiaa kykene ymmärtämään ja kun yksinkertainenkin matematiikka on sinun järjellesi ylivoimaista, niin aivan turha kaltaisellesi vajaapyttyiselle on mitään yrittääkään selittää.

        Heittele sinä vaan kuperkeikkoja Kuopion torilla ja tutki läkkipeltikourulla sfotonien käyttäytymistä. Sfotonithan kiihdyttelevät, tuuppivat toisiaan ja säteilevät, mitä fotonit eivät tee.

        Aika-avaruuden kanssa pitää ottaa jo neljäskin ulottuvuus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika-avaruuden kanssa pitää ottaa jo neljäskin ulottuvuus.

        Lorenzin muunnokseet menevät ihan peruskoulumatematiikallakin. Mutta kun sekin on Savoriselle salatiedettä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Massa aiheuttaa aika-avaruuden kaareutumisen. Kaareutuminen vaikuttaa siihen, miten massa liikkuu. Kun on kaksi massaa toistensa läheisyydessä, niin molemmat vaikuttavat kaareutumiseen. Isompi massa vaikuttaa enemmän. Pienempi massa "liikkuu isomman luo". Massa tulee massan luo. Näin aurinkokin on kehittynyt vetykaasupilvestä.

        Heh heh

        Jos tuo on tiedettä, niin sitten tämäkin on 🙂

        Jumala loi maailmankaikkeuden.

        Miten?

        Siten että maailmankaikkeus syntyi.

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika-avaruuden kanssa pitää ottaa jo neljäskin ulottuvuus.

        Ylimääräiset tilaulottuvuudet ovat huuhaata.

        Avaruus on ääretön 3 D tila joka itsessään ON ei yhtään mitään.

        Tämän tiesi jo ajat sitten itse Isaac Newton.

        Einstein avasi fysiikan Pandoran lippaan kun tempaisi hatustaan kaareutuvan avaruuden käsitteen.

        Kaareutuva avaruus on keisari alasti.

        🙂


    • Anonyymi

      Tekoäly selittää, että avaruus toimii kuin kumikalvo, vaikka kumikalvo on litteä ja avaruus itse on laaja tila. Ei avaruudella ole mitään geometriaa, joka taipuu. Suurten massojen läheisyyteen vaikuttaa vain kappaleiden vetovoimat, jotka voi vaikuttaa muiden kappaleiden lentorataan.

      • Anonyymi

        Tekoäly tulkitsee aineistoa erittäin fiksusti ja onnistuu tekemään ihmisten tekemän tiedon pohjalta hienoja vastauksia, mutta tekoäly vain ja ainoastaan tulkitsee dataa. On todella typerää olettaa, että chatgpt loisi jotain uutta.

        Toisaalta avaruudella tämä geometria kyllä löytyy, noin vastauksena sinun omiin ajatuksiin aiheesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekoäly tulkitsee aineistoa erittäin fiksusti ja onnistuu tekemään ihmisten tekemän tiedon pohjalta hienoja vastauksia, mutta tekoäly vain ja ainoastaan tulkitsee dataa. On todella typerää olettaa, että chatgpt loisi jotain uutta.

        Toisaalta avaruudella tämä geometria kyllä löytyy, noin vastauksena sinun omiin ajatuksiin aiheesta.

        Jos tieteestä puhutaan, niin harva ihminenkään kykenee enää luomaan mitään uutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tieteestä puhutaan, niin harva ihminenkään kykenee enää luomaan mitään uutta.

        Tieteen popularisoijanakin tunnettu hiukkaskosmologian professori Kari Enqvist on todennut, että kadunmiehellä ei ole enää mitään annettavaa nykypäivän tieteelle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tieteen popularisoijanakin tunnettu hiukkaskosmologian professori Kari Enqvist on todennut, että kadunmiehellä ei ole enää mitään annettavaa nykypäivän tieteelle.

        Enqvistin ja Räsäsen yhteisessä artikkelissa tidettiin, että hyvien diletanttien ja tutkijoiden välinen keskusteluyhteys katkesi viimeistään jo 1800 luvulla luonnontieteiden kohdalla.
        Ja kun nämä Savoriset ja kumppanit ovat kaukana hyvistä diletanteista. Tämä porukka on kognitiivisilta kyvyiltään jälkeen jääneitä Dunning-Kruger tapauksia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tieteestä puhutaan, niin harva ihminenkään kykenee enää luomaan mitään uutta.

        Siis harva, kyllä. Eihän se joukko ikinä ole ollut kovin suuri, joka aidosti uutta tiedettä tekee. Loput joko vain soveltavat tai tarkentavat vanhaa. Tarkentamistakin voi sinänsä pitää uuden luomisena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tieteestä puhutaan, niin harva ihminenkään kykenee enää luomaan mitään uutta.

        Savorinen selvitti miten maailmankaikkeus toimii.

        "Avaruudessa laajenevat valot vuorovaikuttavat toistensa kanssa, kiihdyttäen toistensa laajenemista ja näin laajenevien valojen vauhti kiihtyy samassa suhteessa kuin aineet ja valot laajenevat.

        Ja tämähän on jo todistettu tieteellisesti.

        Ja sinäkin hyväksyisit asian jos Einstein ei olisi tempaissut hatustaan uutta jumalaa jolle antoi nimeksi kaareutuva avaruus.

        Nyt kuitenkin uskot tuon jumalan, kaareutuvan avaruuden olemassa oloon. Ja syyllinen tähän on Einstein. Ja sinä itse.

        Ajatellaan että Einstein olisi esittänyt saman kuin minä eli että atomien ytimet laajenevat ja kierrättävät pimeää laajenevaa työntävää voimaa jolla on mm. laajenevan valon luonne.

        Hän olisi kertonut että esim. Auringon ohi työntyvän laajenevan valon liikerata taipuu kohti Aurinkoa, koska miljardeja vuosia avaruudessa laajentunut valo, jota Aurinkoakin kohti työntyy, sisältää työntävää voimaa joka työntää Auringon ohi työntyviä fotoneita kohti Aurinkoa.

        Einstein olisi ennustanut että Auringonpimennyksen aikana tämä voitaisiin todistaa havainnoimalla Auringon taustalla olevia tähtiä joiden paikka tiedetään.

        Ja sitten asia olisi todistettu tieteellisesti.

        Eikä kellekään ikinä missään enää tuon jälkeen olisi tullut mieleen esittää idioottimaista väitettä hokkus pokkus avaruudesta joka muka kaareutuu, laajenee, aaltoilee, kiertyy, venyy ja paukkuu aina sen mukaan mitä jonkun havainnon selittämiseen tarvitaan.

        Vain luuserit selittävät havaintoja hokkus pokkus avaruudella, koska eivät kykene selittämään havaintoja avaruudessa liikkuvien ja avaruudessa muuttuvien systeemien avulla.

        Hokkus pokkus avaruudelle on helppo antaa ominaisuuksia joiden avulla hokkus pokkus avaruus tekee sitä ja tätä aina sen mukaan mitä milloinkin pitää selittää ilman että oikeasti selittää yhtään mitään.

        Laajeneva avaruus on keisari alasti

        😃

        Laajeneva avaruus on huuhaata

        Kaareutuva avaruus on huuhaata

        Aaltoileva avaruus on huuhaata

        Kiertyvä avaruus on huuhaata

        Mitään näistä hokkus pokkus avaruuksista ei tarvita.

        Riittää että valot koostuvat suurimmaksi osaksi meille pimeistä laajenevista aalloista jotka vuorovaikuttaessaan toistensa kanssa, kiihdyttävät toistensa laajenemista ja saavat näin toistensa vauhdin kiihtymään samassa suhteessa kuin aineet ja valot laajenevat.

        Kun tämän ymmärtää ja hahmottaa, ymmärtää ettei tuollaisia hokkus pokkus avaruuksia tarvita.

        Samalla selittyvät monet tähän asti mysteereinä pysyneet asiat ilman selittämättömiä pimeitä aineita, pimeitä energioita, vetäviä voimia jne.

        Kuten myös

        1. Valon kosmologinen punasiirtymä

        2. Ns. gravitaatiolinssi-ilmiö

        3. Ns. gravitaatiopunasiirtymä

        4. Kaksoisrakokoe

        5. Miten valot osaavat aina liikkua valolle ominaisella vauhdilla."

        https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukka-savorinen/johtiko-albert-einstein-fyysikot-ja-kosmologit-100-vuoden-harharetkelle/

        😃


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Savorinen selvitti miten maailmankaikkeus toimii.

        "Avaruudessa laajenevat valot vuorovaikuttavat toistensa kanssa, kiihdyttäen toistensa laajenemista ja näin laajenevien valojen vauhti kiihtyy samassa suhteessa kuin aineet ja valot laajenevat.

        Ja tämähän on jo todistettu tieteellisesti.

        Ja sinäkin hyväksyisit asian jos Einstein ei olisi tempaissut hatustaan uutta jumalaa jolle antoi nimeksi kaareutuva avaruus.

        Nyt kuitenkin uskot tuon jumalan, kaareutuvan avaruuden olemassa oloon. Ja syyllinen tähän on Einstein. Ja sinä itse.

        Ajatellaan että Einstein olisi esittänyt saman kuin minä eli että atomien ytimet laajenevat ja kierrättävät pimeää laajenevaa työntävää voimaa jolla on mm. laajenevan valon luonne.

        Hän olisi kertonut että esim. Auringon ohi työntyvän laajenevan valon liikerata taipuu kohti Aurinkoa, koska miljardeja vuosia avaruudessa laajentunut valo, jota Aurinkoakin kohti työntyy, sisältää työntävää voimaa joka työntää Auringon ohi työntyviä fotoneita kohti Aurinkoa.

        Einstein olisi ennustanut että Auringonpimennyksen aikana tämä voitaisiin todistaa havainnoimalla Auringon taustalla olevia tähtiä joiden paikka tiedetään.

        Ja sitten asia olisi todistettu tieteellisesti.

        Eikä kellekään ikinä missään enää tuon jälkeen olisi tullut mieleen esittää idioottimaista väitettä hokkus pokkus avaruudesta joka muka kaareutuu, laajenee, aaltoilee, kiertyy, venyy ja paukkuu aina sen mukaan mitä jonkun havainnon selittämiseen tarvitaan.

        Vain luuserit selittävät havaintoja hokkus pokkus avaruudella, koska eivät kykene selittämään havaintoja avaruudessa liikkuvien ja avaruudessa muuttuvien systeemien avulla.

        Hokkus pokkus avaruudelle on helppo antaa ominaisuuksia joiden avulla hokkus pokkus avaruus tekee sitä ja tätä aina sen mukaan mitä milloinkin pitää selittää ilman että oikeasti selittää yhtään mitään.

        Laajeneva avaruus on keisari alasti

        😃

        Laajeneva avaruus on huuhaata

        Kaareutuva avaruus on huuhaata

        Aaltoileva avaruus on huuhaata

        Kiertyvä avaruus on huuhaata

        Mitään näistä hokkus pokkus avaruuksista ei tarvita.

        Riittää että valot koostuvat suurimmaksi osaksi meille pimeistä laajenevista aalloista jotka vuorovaikuttaessaan toistensa kanssa, kiihdyttävät toistensa laajenemista ja saavat näin toistensa vauhdin kiihtymään samassa suhteessa kuin aineet ja valot laajenevat.

        Kun tämän ymmärtää ja hahmottaa, ymmärtää ettei tuollaisia hokkus pokkus avaruuksia tarvita.

        Samalla selittyvät monet tähän asti mysteereinä pysyneet asiat ilman selittämättömiä pimeitä aineita, pimeitä energioita, vetäviä voimia jne.

        Kuten myös

        1. Valon kosmologinen punasiirtymä

        2. Ns. gravitaatiolinssi-ilmiö

        3. Ns. gravitaatiopunasiirtymä

        4. Kaksoisrakokoe

        5. Miten valot osaavat aina liikkua valolle ominaisella vauhdilla."

        https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukka-savorinen/johtiko-albert-einstein-fyysikot-ja-kosmologit-100-vuoden-harharetkelle/

        😃

        Jälkijättöhitsariko siellä mölisee? Tästä tulee taas joku avohoitolaitos.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Savorinen selvitti miten maailmankaikkeus toimii.

        "Avaruudessa laajenevat valot vuorovaikuttavat toistensa kanssa, kiihdyttäen toistensa laajenemista ja näin laajenevien valojen vauhti kiihtyy samassa suhteessa kuin aineet ja valot laajenevat.

        Ja tämähän on jo todistettu tieteellisesti.

        Ja sinäkin hyväksyisit asian jos Einstein ei olisi tempaissut hatustaan uutta jumalaa jolle antoi nimeksi kaareutuva avaruus.

        Nyt kuitenkin uskot tuon jumalan, kaareutuvan avaruuden olemassa oloon. Ja syyllinen tähän on Einstein. Ja sinä itse.

        Ajatellaan että Einstein olisi esittänyt saman kuin minä eli että atomien ytimet laajenevat ja kierrättävät pimeää laajenevaa työntävää voimaa jolla on mm. laajenevan valon luonne.

        Hän olisi kertonut että esim. Auringon ohi työntyvän laajenevan valon liikerata taipuu kohti Aurinkoa, koska miljardeja vuosia avaruudessa laajentunut valo, jota Aurinkoakin kohti työntyy, sisältää työntävää voimaa joka työntää Auringon ohi työntyviä fotoneita kohti Aurinkoa.

        Einstein olisi ennustanut että Auringonpimennyksen aikana tämä voitaisiin todistaa havainnoimalla Auringon taustalla olevia tähtiä joiden paikka tiedetään.

        Ja sitten asia olisi todistettu tieteellisesti.

        Eikä kellekään ikinä missään enää tuon jälkeen olisi tullut mieleen esittää idioottimaista väitettä hokkus pokkus avaruudesta joka muka kaareutuu, laajenee, aaltoilee, kiertyy, venyy ja paukkuu aina sen mukaan mitä jonkun havainnon selittämiseen tarvitaan.

        Vain luuserit selittävät havaintoja hokkus pokkus avaruudella, koska eivät kykene selittämään havaintoja avaruudessa liikkuvien ja avaruudessa muuttuvien systeemien avulla.

        Hokkus pokkus avaruudelle on helppo antaa ominaisuuksia joiden avulla hokkus pokkus avaruus tekee sitä ja tätä aina sen mukaan mitä milloinkin pitää selittää ilman että oikeasti selittää yhtään mitään.

        Laajeneva avaruus on keisari alasti

        😃

        Laajeneva avaruus on huuhaata

        Kaareutuva avaruus on huuhaata

        Aaltoileva avaruus on huuhaata

        Kiertyvä avaruus on huuhaata

        Mitään näistä hokkus pokkus avaruuksista ei tarvita.

        Riittää että valot koostuvat suurimmaksi osaksi meille pimeistä laajenevista aalloista jotka vuorovaikuttaessaan toistensa kanssa, kiihdyttävät toistensa laajenemista ja saavat näin toistensa vauhdin kiihtymään samassa suhteessa kuin aineet ja valot laajenevat.

        Kun tämän ymmärtää ja hahmottaa, ymmärtää ettei tuollaisia hokkus pokkus avaruuksia tarvita.

        Samalla selittyvät monet tähän asti mysteereinä pysyneet asiat ilman selittämättömiä pimeitä aineita, pimeitä energioita, vetäviä voimia jne.

        Kuten myös

        1. Valon kosmologinen punasiirtymä

        2. Ns. gravitaatiolinssi-ilmiö

        3. Ns. gravitaatiopunasiirtymä

        4. Kaksoisrakokoe

        5. Miten valot osaavat aina liikkua valolle ominaisella vauhdilla."

        https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jukka-savorinen/johtiko-albert-einstein-fyysikot-ja-kosmologit-100-vuoden-harharetkelle/

        😃

        Säteilevät fotonit ovat huuhaata.
        Tosiaan tuuppivat fotonit ovat huuhaata.
        Väite, ettei vetäviä voimia ole, on huuhaata.
        Ominaisuuksiaan aina tilanteen mukaan muuttavat tonttutihentymät ovat huuhaata.
        Läkkipellistä taivutettu kouru fotonien tutkimiseen on huuhaata.
        OSP ei ole huuhaata, vaan se On Silkkaa Paskaa.

        Savoriselle jo prosenttilasku on korkeampaa matematiikkaa ja silti hän kuvittelee ratkaiseensa, miten maailmankaikkeus toimii.


      • Anonyymi

        "Ei avaruudella ole mitään geometriaa, joka taipuu."

        Oikein

        "Suurten massojen läheisyyteen vaikuttaa vain kappaleiden vetovoimat"

        Väärin.

        Minkäänlaisia vetäviä voimia ei ole olemassa!

        🙂


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ei avaruudella ole mitään geometriaa, joka taipuu."

        Oikein

        "Suurten massojen läheisyyteen vaikuttaa vain kappaleiden vetovoimat"

        Väärin.

        Minkäänlaisia vetäviä voimia ei ole olemassa!

        🙂

        Tietenkin avaruudella on geometria.
        Tietenkin vetäviä voimia on olemassa.

        Savorinen on aikuiseen ikään ehtinyt lapsi, jonka henkinen kehitys on jäänyt alle murrosikäisen tasolle.


    • Anonyymi

      Savorinen pyyhki lattiaa tekoälykkäällä viisastelijalla.

    • Hyvin tekoälykkäästi ChatGPT kertoi, ettei Savorinen ymmärrä avaruuden kaareutumista. Sääli, ettei Savorinen piilovittuilua ymmärtänyt, eikä tekoäly sen enempää ruvennut uskovaista käännyttämään.

      • Anonyymi

        ChatGPT ylittää jo kirkkaasti tavismaallikon kyvyt keskustelukumppanina, uskikista nyt puhumattakaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ChatGPT ylittää jo kirkkaasti tavismaallikon kyvyt keskustelukumppanina, uskikista nyt puhumattakaan.

        Tekoäly on vaan näsäviisas.
        Mottaisin jos tulisi vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekoäly on vaan näsäviisas.
        Mottaisin jos tulisi vastaan.

        ChatGPT:
        Älyllä tarkoitetaan yleisesti kykyä ajatella, oppia, ymmärtää ja soveltaa tietoa sekä ratkaista ongelmia. Se liittyy ihmisten ja eläinten älykkyyteen sekä teknologiaan, kuten tietokoneisiin ja tekoälyyn. Älykkyyttä voidaan mitata eri tavoin, kuten älykkyysosamäärällä (IQ). Teknologiassa äly viittaa usein erilaisten laitteiden ja järjestelmien kykyyn kerätä tietoa ympäristöstään, prosessoida sitä ja tehdä älykkäitä päätöksiä tai toimia. Esimerkkejä älykkäistä järjestelmistä ovat älypuhelmet, älykodit, älykkäät robottit, älykkäät ajoneuvot ja älykkäät avustajat. Älykkäissä järjestelmissä hyödynnetään usein koneoppimista ja tekoälyä, jotta ne voivat oppia ja sopeutua ympäristöön tai käyttäjän tarpeisiin. Älyllä pyritään yleensä parantamaan tehokkuutta, mukavuutta, turvallisuutta ja käyttäjäkokemusta erilaisissa sovelluksissa.


    • Anonyymi

      Chatgpt ei ymmärrä mitään.
      Sen sijaan siihen on syötetty vallassa olevat näkemykset, joita se toistaa.

    • Anonyymi

      Foreca ei osaa vieläkään ennustaa marraskuulle ennätyksellisiä lämpöaaltoja.

      Ei Pekka Poutakaan 🙂

      Savorinen ennusti ne jo monta aikaa sitten.

      Marraskuun lämpöaallot.

      Loka marraskuun vaihteessa alkaa lämmetä

      Kunnon lämpöaallot.

      4-5.11

      Ja

      13-16.11

      Päivämäärät ovat suuntaa antavia 🙂

      • Anonyymi

        Syyskuun alussa ei tapahtunut mitään aktivoitumista. Monenko kuun tai vuoden tarkkuus näissä seniilin julistuksissa on?


    • Anonyymi

      Ciara ja Domingos myrskyt olivat vasta alkusoitto marraskuulle!

      Crazy November 2023 is Here 🙂

      Google: Savorinen

      🙂

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8346
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1929
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1664
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1489
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1389
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe