Kaura sisältää harvinaisen paljon nikkeli-nimistä raskasmetallia. Toisaalta kauran kuidussa olevalla beetaglukaanilla on terveysvaikutus: 3 g beetaglukaania päivittäin nautittuna (vastaa 40:tä grammaa kauralesettä tai 75:tä grammaa kaurahiutaletta) alentaa veren huonoa LDL-kolesterolia.
Olen käyttänyt aiemmin kauraa huolettomasti. Nyt rajoitan kauraleseen käytön 80 g:aan päivässä, joka vastaa 6:ta grammaa ß-glukaania.
Rukiissa on paljon vähemmän nikkeliä.
Kaura ei olekaan välttämättä terveellistä
87
2152
Vastaukset
- Anonyymi
Niin tai näin, ruisleipä alkaa pierettää.
- Anonyymi
Miten mikään ravinto voisi olla aivan tervettä, kun
ilma, maa, vesi saastutetaan myrkyillä?
Kaikessa ravinnossa on enemmän tai vähemmän terveydelle vaarallisia aineita.
Jopa hengittäessä suurkaupunkien väestö kuolleisuus on suurempi.
Itse käytän kauraa 2*1/2 dl, koska hyöty ylittää kielteiset ja
jotain tässä on syötävä! - Anonyymi
Härkäkauraa mainostettiin mitä parhainpana, mutta
sitten alkoi tulla valituksia suoliston vaikeuksista.
Kuka käyttää ja miten hyötyy härkäkaurasta?Tarkoitit varmaan härkäpapua? Ihan hyvää varsinkin tuoreena ja höyrytettynä, valkosipulivoisulalla.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Tarkoitit varmaan härkäpapua? Ihan hyvää varsinkin tuoreena ja höyrytettynä, valkosipulivoisulalla.
Kiitos oikaisuista! Fazeriko niitä uutuuksia valmisti?
Fazerilta saa näköjään muutakin kuin sinistä suklaata, kun harmittaa;-)
Pettuleipäkin on mainittu oikeana terveysleipänä ja
niin kalllista, ettei köyhä eläkeläisellä ole varaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kiitos oikaisuista! Fazeriko niitä uutuuksia valmisti?
Fazerilta saa näköjään muutakin kuin sinistä suklaata, kun harmittaa;-)
Pettuleipäkin on mainittu oikeana terveysleipänä ja
niin kalllista, ettei köyhä eläkeläisellä ole varaa."Alku"-merkkihän se voimakaura, ruokakaura olikin.
Suomalaisilla on niin monia uusia tuotteita, joita muualta ei löydy!
"Valion" meijerituotteita ylistetään yli kaikkien toisten.
Ja "Koskenlaskijaa" ja pastaa ja "Hätälän" kalatuotteita!
Kuten paljon muutakin. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kiitos oikaisuista! Fazeriko niitä uutuuksia valmisti?
Fazerilta saa näköjään muutakin kuin sinistä suklaata, kun harmittaa;-)
Pettuleipäkin on mainittu oikeana terveysleipänä ja
niin kalllista, ettei köyhä eläkeläisellä ole varaa.Jos härkäpapua etsitte, niin tässä kustannustehokas ja valmiiksi kypsennytty tuote https://www.s-kaupat.fi/tuote/harkisr-harkapapurouheseos-350g/6430043010430
Katsoin juuri S-ryhmän omat ostot -palvelusta, että olen vuodenvaihteen jälkeen ostanut tätä tuotetta 42 pussia. Kyllä on makkaraakin mennyt vuoden aikana... - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos härkäpapua etsitte, niin tässä kustannustehokas ja valmiiksi kypsennytty tuote https://www.s-kaupat.fi/tuote/harkisr-harkapapurouheseos-350g/6430043010430
Katsoin juuri S-ryhmän omat ostot -palvelusta, että olen vuodenvaihteen jälkeen ostanut tätä tuotetta 42 pussia. Kyllä on makkaraakin mennyt vuoden aikana...Kiitos tuosta lenkistä! Kadotin sen jo kerran ja etsin löytämättä..
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kiitos oikaisuista! Fazeriko niitä uutuuksia valmisti?
Fazerilta saa näköjään muutakin kuin sinistä suklaata, kun harmittaa;-)
Pettuleipäkin on mainittu oikeana terveysleipänä ja
niin kalllista, ettei köyhä eläkeläisellä ole varaa.Pettuleipä on niin karkeaa että se aiheuttaa suolistossa verenvuotoa.
Sellainen "terveysleipä"? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Pettuleipä on niin karkeaa että se aiheuttaa suolistossa verenvuotoa.
Sellainen "terveysleipä"?A-haa! Luin monta vuotta sitten näistä uusista tuotteista,
joita Suomessa oli kehitetty.
Proteiinipitoisia lihan sijasta ja vitamiinirikkaita.
Näin myös TV:stä, miten puusta kuorittiin tätä ainesta.
Leipä oli kysyttyä ja hirvittävän kallista.
Sitten alkoi tulla valituksia näistä terveyshaitoista, mutta
en muista mikä uusi tuote se oli, mitä väki ei kestänyt.
Täältä loppui myös Raision, Risenta soijajauho, jota
käytin proteeni-pulverina, kuten monissa kaupan proteeneissa on.
Suurustin soijalla keittoja ja kastikkeita vehnäjauhon sijaan.
Se sopi minulle paremmin kuin moni muu aikaan, jolloin
vähensin punaisen lihan syöntiä.
Nyt sain tilattua soijaa, sillä jotenkin voin paremmin siitä kuin
monista muista proteeni-jauheista.
Suomessa kasvatettiin myös erikoista nokkoslajia langaksi.
Siitä valmistettiin ihania textiilejä - luonnonvärisinä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
A-haa! Luin monta vuotta sitten näistä uusista tuotteista,
joita Suomessa oli kehitetty.
Proteiinipitoisia lihan sijasta ja vitamiinirikkaita.
Näin myös TV:stä, miten puusta kuorittiin tätä ainesta.
Leipä oli kysyttyä ja hirvittävän kallista.
Sitten alkoi tulla valituksia näistä terveyshaitoista, mutta
en muista mikä uusi tuote se oli, mitä väki ei kestänyt.
Täältä loppui myös Raision, Risenta soijajauho, jota
käytin proteeni-pulverina, kuten monissa kaupan proteeneissa on.
Suurustin soijalla keittoja ja kastikkeita vehnäjauhon sijaan.
Se sopi minulle paremmin kuin moni muu aikaan, jolloin
vähensin punaisen lihan syöntiä.
Nyt sain tilattua soijaa, sillä jotenkin voin paremmin siitä kuin
monista muista proteeni-jauheista.
Suomessa kasvatettiin myös erikoista nokkoslajia langaksi.
Siitä valmistettiin ihania textiilejä - luonnonvärisinä.Rawfoodin ekologinen, paahtamaton soijajauho tuli.
Tuoksui herneille ja tosiaankin! - hiukan savulta kuin talkkuna!
Otin sitä kokeeksi ja heti tuli vahvempi olo! Hyvääkin oli!
100g sisältää n.400kcal, n.19g rasvaa ja n.37g proteenia ja
vain n.9g hiilareita, joten se on täsmälleen, mitä etsin ja
mikä rasvamäärä puuttuu aivoistani!:-D
Sekoitan sitä pieneen määrään kaura- ja hampa-proteenia.
Keho tuntuu saavan siten oivan määrän rakennusaineita.
- Anonyymi
Missä näin on mitattu mittarilla?
- Anonyymi
Ei ole mitattu, avaaja sotkee asioita.
Olikohan viimeksi sama avaaja, joka väitti, että kaakaota ei saa juoda, koska siinä on kadmiumia ja lyijyä? Vain Etelä-Amerikan vulkaanisessa maaperässä kasvaneessa raakakaakaossa voi olla kadmiumia, mutta ei lainkaan terveydelle haitallisia määriä.
Kun lisätietoja häneltä pyydettiin, henkilö katosi kuin hiki Saimaassa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole mitattu, avaaja sotkee asioita.
Olikohan viimeksi sama avaaja, joka väitti, että kaakaota ei saa juoda, koska siinä on kadmiumia ja lyijyä? Vain Etelä-Amerikan vulkaanisessa maaperässä kasvaneessa raakakaakaossa voi olla kadmiumia, mutta ei lainkaan terveydelle haitallisia määriä.
Kun lisätietoja häneltä pyydettiin, henkilö katosi kuin hiki Saimaassa.Muistan että oli puhetta kaakaon kadmiumpitoisuudesta. Muistan myös että esitin linkin, ja keskustelun lopputulema oli, että suklaassa ei ole niin paljon kaakaota, että terveysvaaraa suklaansyöjille olisi. Mutta kaakaon runsas käyttö on eri asia kuin muutaman suklaapalan syönti. Mielestäni kukaan ei ”kadonnut” vaan asiasta käytiin ihan normaali Suoli24-keskustelu.
https://www.consumerlab.com/answers/why-is-there-so-much-cadmium-in-cocoa-powders-but-not-in-dark-chocolate/cadmium-in-dark-chocolate
Nikkeli-huoleni johtuu wikipedian kaura-artikkelin virkkeestä ”Kaura sisältää poikkeuksellisen paljon nikkeliä, jota kolmannes Finravinto 2012 -tutkimukseen osallistuneista suomalaisista sai yli suurimman hyväksytyn määrän[6]. Nikkelin turvallisen päiväsaannin yläraja täyttyy jo 2,5 desilitrasta kauraa[7][8]. ”
https://www.torrinomedica.it/approfondimenti/dietologia/nickel-in-foods/
Kaakaossa näyttäisi olevan 100 g:aa kohden 855 μg nikkeliä ja kaurassa 230 μg, kun taas ruisjauhoissa on vain 4 μg.
Ruokaviraston mukaan n. joka kolmas saa nikkeliä enemmän kuin on turvallista https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/tietoa-meista/julkaisut/julkaisusarjat/tutkimukset/riskiraportit/ruokaviraston_tutkimuksia_1_2020_finaali.pdf - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ei ole mitattu, avaaja sotkee asioita.
Olikohan viimeksi sama avaaja, joka väitti, että kaakaota ei saa juoda, koska siinä on kadmiumia ja lyijyä? Vain Etelä-Amerikan vulkaanisessa maaperässä kasvaneessa raakakaakaossa voi olla kadmiumia, mutta ei lainkaan terveydelle haitallisia määriä.
Kun lisätietoja häneltä pyydettiin, henkilö katosi kuin hiki Saimaassa.”Vain Etelä-Amerikan vulkaanisessa maaperässä kasvaneessa raakakaakaossa voi olla kadmiumia, mutta ei lainkaan terveydelle haitallisia määriä.”
Kertoisitko tuosta lisää? - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Muistan että oli puhetta kaakaon kadmiumpitoisuudesta. Muistan myös että esitin linkin, ja keskustelun lopputulema oli, että suklaassa ei ole niin paljon kaakaota, että terveysvaaraa suklaansyöjille olisi. Mutta kaakaon runsas käyttö on eri asia kuin muutaman suklaapalan syönti. Mielestäni kukaan ei ”kadonnut” vaan asiasta käytiin ihan normaali Suoli24-keskustelu.
https://www.consumerlab.com/answers/why-is-there-so-much-cadmium-in-cocoa-powders-but-not-in-dark-chocolate/cadmium-in-dark-chocolate
Nikkeli-huoleni johtuu wikipedian kaura-artikkelin virkkeestä ”Kaura sisältää poikkeuksellisen paljon nikkeliä, jota kolmannes Finravinto 2012 -tutkimukseen osallistuneista suomalaisista sai yli suurimman hyväksytyn määrän[6]. Nikkelin turvallisen päiväsaannin yläraja täyttyy jo 2,5 desilitrasta kauraa[7][8]. ”
https://www.torrinomedica.it/approfondimenti/dietologia/nickel-in-foods/
Kaakaossa näyttäisi olevan 100 g:aa kohden 855 μg nikkeliä ja kaurassa 230 μg, kun taas ruisjauhoissa on vain 4 μg.
Ruokaviraston mukaan n. joka kolmas saa nikkeliä enemmän kuin on turvallista https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/tietoa-meista/julkaisut/julkaisusarjat/tutkimukset/riskiraportit/ruokaviraston_tutkimuksia_1_2020_finaali.pdfTuntuu oudolta että kaurassa olisi enemmän nikkeliä kuin muissa viljoissa. Eihän ne viljat valmista itse metalleja (nikkeliä) vaan ne imeytyy kasvumaasta. Johtuisiko siis tuo ero siitä että eri viljat pidättävät eri määriä ravinteiden mukana imemiään metalleja.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
”Vain Etelä-Amerikan vulkaanisessa maaperässä kasvaneessa raakakaakaossa voi olla kadmiumia, mutta ei lainkaan terveydelle haitallisia määriä.”
Kertoisitko tuosta lisää?Hän taisi kadota kuin hiki Saimaaseen?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hän taisi kadota kuin hiki Saimaaseen?
Menipä sulla pahasti ihon alle, vähänkös naurattaa. 😁
- Anonyymi
Lainataan.
Kauran jäämät olivat pieniä ja kaukana EU:n asettamista rajoista. Nikkelille ei ole asetettu enimmäismäärärajaa. Ehkä ei siis tarvitse olla kovin huolissaan, koska laadultaan suomalainen raaka-aine täytti kirkkaasti lain vaatimukset.- Anonyymi
Taulukossa L1-6 on nikkelin lähteet. Täysjyvävilja on suurin ryhmä (etunenässä kaura; rukiissa ei liene nikkeliä paljonkaan). Pähkinä ja palkokasvit ovat toiseksi suurin ryhmä ja makeiset kolmanneksi suurin.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Taulukossa L1-6 on nikkelin lähteet. Täysjyvävilja on suurin ryhmä (etunenässä kaura; rukiissa ei liene nikkeliä paljonkaan). Pähkinä ja palkokasvit ovat toiseksi suurin ryhmä ja makeiset kolmanneksi suurin.
Ja paljonko suomalaisessa kaurassa on liikaa nikkeliä?
- Anonyymi
Tuo lainauksesi oli farmit.net-sivulta yhdestä blogikirjoituksesta, jossa ei ollut edes viitetietoja, ei siis Ruokaviraston tutkimuksesta. Oma aika pitkä kommenttini poistettiin enkä jaksa kirjoittaa enää uutta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Ja paljonko suomalaisessa kaurassa on liikaa nikkeliä?
Ei liikaa lainkaan, siinä on mitattavia määriä.
- Anonyymi
Ei kai tässä ole kyse kauran "terveellisyydestä".
Kauraahan käytetään muiden viljojen ja maitotuotteiden korvikkeena keliaakikoille ja laktoosi-intoleranteille, ei sen valtavan terveellisyyden takia.
Toisaalta onhan kaurapuuroa ihmiset syöneet iät ja ajat.
Ja taas toisaalta, jos mitään ei saa syödä, jos se aiheuttaa jollekin allergiareaktioita, emme voisi kohta syödä enää mitään.
Kun minä olin lapsi (kauan sitten), kukaan ei ollut allerginen millekään, nykyään näyttävät kaikki ovat allergisia milloin millekin. Tähänkö on tultu...- Anonyymi
Jos kaikki lopulta on allergisia divetymonoksidille, ihmiskunta on tuhon edessä... :(
Amerikassahan tämä myrkky yritettiin aikoinaan jo kieltää. Aiheutti liikaa kuolemia väestössä...
- Anonyymi
Täytyy lopettaa kokonaan Voimakauran syöminen, kun siinä on niin paljon nikkeliä.
- Anonyymi
Voimakauraa ei tosin tarvita kun 15 g joka päivä, jotta saisi kokoon terveysvaikutteisen 3 g beetaglukaania. Kauraleseellä vastaava luku on n. 40 g ja kaurahiutaleilla n. 75 g.
Magnesiumia Voimakaurassa on 100 g:aa kohden 360 mg (kauraleseessä 230 mg), rautaa 8,8 mg (kauraleseessä 8,0 mg) ja sinkkiä 7,1 mg (kauraleseessä 5,0 mg).
- Anonyymi
”Vaỉn Etelä-Amerỉkan vulkaanỉsessa maaperässä kasvaneessa raakakaakaossa voỉ olla kadmỉumỉa, mutta eỉ laỉnkaan terveydelle haỉtallỉsỉa määrỉä.”
Kun lỉsätỉetoja häneltä pyydettỉỉn, henkỉlö katosỉ kuỉn hỉkỉ Saỉmaassa. - Anonyymi
Kehotetaan vähentämään punaisen lihan syöntiä.
Sitten myrkytetään kasvisvaihtoehdot, kuten kaura,
täysvilja, palkokasvit, pähkinät, joihin olen itse siirtynyt.
Ei ole lähettää linkkiä, mutta mitä riisiin tulee, niin kehotettiin
koittamaan onko se jotain keinotekoista; jos riisi nousee veden
pinnalle sitä huuhdellessa, niin se on jotain korviketta.
Kaikkea nykyisin korvataan ja myydään edelleen ravinnoksi.
Kaura, ruis ja ohra ovat olleet minun suosikkejani lapsesta asti.
Samoin se hiukan savulta maistuva jauhosekoitus, mihin
lisätään palkokasveja, mutta olen unohtanut sen nimen.- Anonyymi
"Talkkuna" oli sen jyvä-herne-jauho-sekoitus, jota söin viilin kanssa!
Se olisi hyvää nytkin lukiessa, kun saa sopivaa aivo-energiaa.
Kai sen rasvan tähden, mitä niissä on, mikä sopii aivojen rasvaan.
Tapasin syödä annoksen soijaa+jugurttia ennen opiskelua.
Hyvää vahvan kahvin kanssa!
Nyt otan tosiaan kahvin kanssa proteiinijauhoa kaurasta ja palkokasveista ja
sen jälkeen vajaan tunnin reippaan kävelyn ennen opiskeluja!
Älkää te luulko, että yhteiskunnassa selviää tänä päivänä TV:n edessä
lojuen ja suklaata mössöttäen, kun naattii romanttisista kuvista! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Talkkuna" oli sen jyvä-herne-jauho-sekoitus, jota söin viilin kanssa!
Se olisi hyvää nytkin lukiessa, kun saa sopivaa aivo-energiaa.
Kai sen rasvan tähden, mitä niissä on, mikä sopii aivojen rasvaan.
Tapasin syödä annoksen soijaa jugurttia ennen opiskelua.
Hyvää vahvan kahvin kanssa!
Nyt otan tosiaan kahvin kanssa proteiinijauhoa kaurasta ja palkokasveista ja
sen jälkeen vajaan tunnin reippaan kävelyn ennen opiskeluja!
Älkää te luulko, että yhteiskunnassa selviää tänä päivänä TV:n edessä
lojuen ja suklaata mössöttäen, kun naattii romanttisista kuvista!Mitä sinä opiskelet?
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä sinä opiskelet?
MItä minä opiskelen? Hyvänen aika, mikä kysymys!
Kerropa, mikä sai sinut sitä kysymään, niin osaan
muovata vastaukseni paremmin tähän monisäikeiseen kysymukseen.
Näytä sinä ensin...;-D - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
MItä minä opiskelen? Hyvänen aika, mikä kysymys!
Kerropa, mikä sai sinut sitä kysymään, niin osaan
muovata vastaukseni paremmin tähän monisäikeiseen kysymukseen.
Näytä sinä ensin...;-DHyvänen aika, mikä ja millainen epäkohtelias vastaus!
Kai sinä nyt jotakin todella erikoista opiskelet kun kerrot, että syöt talkkunaa viilin kanssa, koska siitä saa sopivaa aivo-energiaa - kai sen rasvan tähden, mitä niissä on, mikä sopii aivojen rasvaan. Lisäksi soijaa+jugurttia - hyvää vahvan kahvin kanssa. Sitten otat kahvin kanssa proteiinijauhoa kaurasta ja palkokasveista ja sen jälkeen vajaan tunnin reippaan kävelyn ennen opiskeluja.
Et sinä ihan tavallinen opiskelija ole!
Avaudun omasta opiskelustani parikymppisenä sen verran, että kun krapulasta aamulla mustan kahvin avulla selvisi luennoille, lounas oli vettä, makaroneja ja ketsuppia tai perunoita ja makkaraa. Päivälliseksi leipää, pitsaa tai makaroneja ja tonnikalaa. Sitten taas juhliin, saunailtaan tai baariin olutta, lonkeroa ja siideriä juomaan. Sen jälkeen toistettiin eli palattiin alkuun kohtaan kahvi. Viikonloppuna ruokalaji saattui vaihtua. Tämä päti suurimpaan osaan tavallisia opiskelijoita muutamia vuosia sitten, ja suurin osa vielä valmistui ihan vaativiinkin työtehtäviin.
Sinä et todellakaan ole mikään tavallinen opiskelija. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Hyvänen aika, mikä ja millainen epäkohtelias vastaus!
Kai sinä nyt jotakin todella erikoista opiskelet kun kerrot, että syöt talkkunaa viilin kanssa, koska siitä saa sopivaa aivo-energiaa - kai sen rasvan tähden, mitä niissä on, mikä sopii aivojen rasvaan. Lisäksi soijaa jugurttia - hyvää vahvan kahvin kanssa. Sitten otat kahvin kanssa proteiinijauhoa kaurasta ja palkokasveista ja sen jälkeen vajaan tunnin reippaan kävelyn ennen opiskeluja.
Et sinä ihan tavallinen opiskelija ole!
Avaudun omasta opiskelustani parikymppisenä sen verran, että kun krapulasta aamulla mustan kahvin avulla selvisi luennoille, lounas oli vettä, makaroneja ja ketsuppia tai perunoita ja makkaraa. Päivälliseksi leipää, pitsaa tai makaroneja ja tonnikalaa. Sitten taas juhliin, saunailtaan tai baariin olutta, lonkeroa ja siideriä juomaan. Sen jälkeen toistettiin eli palattiin alkuun kohtaan kahvi. Viikonloppuna ruokalaji saattui vaihtua. Tämä päti suurimpaan osaan tavallisia opiskelijoita muutamia vuosia sitten, ja suurin osa vielä valmistui ihan vaativiinkin työtehtäviin.
Sinä et todellakaan ole mikään tavallinen opiskelija.Nyt näytit niin perusteellisesti, mitä sinulla on, että on
pakko kertoa, mitä minulla on - jos naurun tyrskyistä kykenen.;-D
Juu, katsos, kun tämä nykyinen tekniikkaan perustuva yhteiskunta
on tosi vaativaa jatkuvine muutoksineen ja vastuineen.
Ajattele, mistä kaikesta me joudumme kantamaan itse vastuun valitsemalla!
Ei vain työ, koulutus, vaan sähköt, uudet lait vuosittain, asunnoissa sama,
asuitpa vuokralla, omassa oassa rivitaloa, omalla tontilla...
Et saa ostettua ruokaa edes ilman kaikenlaisia kommervenkkejä, kuten Lidelissä jne.
Ei ole mitään työpaikkaa, missä levätä vuosia laakereillaan EI!
No, minä en ole enää työssä, mutta opiskelen englantia ja ottanut taas ne venäjän ABC-oppikirjat esille, kun piilotin ne jo puten toilausten alettua.
Teen diakonissan työtä ja se merkitsee maahanmuuttajien ajoittaista tukemista.
Niin, katsos, kun 74-vuotiaalla on elämänkokemusta ja varsinkin-näkemystä,
niin tuntemattomat ihmiset takertuvat minuun - kirjaimellisesti ottavat hihasta -
ei vielä rinnuksista kiinni ja itkevät miehensä kuolemaa tai anovat vähän huomiota...
Älä sinä, poju, naureskele minun opiskelujani! Kyllä ne ottaa koville!
Mutta varmaan siellä aivojen pölyjen joukossa vielä niitä uusia accosiaatio-verkkoja valmistuu ja vanhoja ravistellaan uusiin kuosiin.
Nyt kahvipannu porisemaan, kisu kehräämään ja luuta lähtövalmiiksi!
Treveisin Teräs-muikkeli-Milla-Magia - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nyt näytit niin perusteellisesti, mitä sinulla on, että on
pakko kertoa, mitä minulla on - jos naurun tyrskyistä kykenen.;-D
Juu, katsos, kun tämä nykyinen tekniikkaan perustuva yhteiskunta
on tosi vaativaa jatkuvine muutoksineen ja vastuineen.
Ajattele, mistä kaikesta me joudumme kantamaan itse vastuun valitsemalla!
Ei vain työ, koulutus, vaan sähköt, uudet lait vuosittain, asunnoissa sama,
asuitpa vuokralla, omassa oassa rivitaloa, omalla tontilla...
Et saa ostettua ruokaa edes ilman kaikenlaisia kommervenkkejä, kuten Lidelissä jne.
Ei ole mitään työpaikkaa, missä levätä vuosia laakereillaan EI!
No, minä en ole enää työssä, mutta opiskelen englantia ja ottanut taas ne venäjän ABC-oppikirjat esille, kun piilotin ne jo puten toilausten alettua.
Teen diakonissan työtä ja se merkitsee maahanmuuttajien ajoittaista tukemista.
Niin, katsos, kun 74-vuotiaalla on elämänkokemusta ja varsinkin-näkemystä,
niin tuntemattomat ihmiset takertuvat minuun - kirjaimellisesti ottavat hihasta -
ei vielä rinnuksista kiinni ja itkevät miehensä kuolemaa tai anovat vähän huomiota...
Älä sinä, poju, naureskele minun opiskelujani! Kyllä ne ottaa koville!
Mutta varmaan siellä aivojen pölyjen joukossa vielä niitä uusia accosiaatio-verkkoja valmistuu ja vanhoja ravistellaan uusiin kuosiin.
Nyt kahvipannu porisemaan, kisu kehräämään ja luuta lähtövalmiiksi!
Treveisin Teräs-muikkeli-Milla-Magia"Älä sinä, poju, naureskele minun opiskelujani!"
1. Sinulle ei ole naureskeltu.
2. Pojuttelu on rumaa. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Älä sinä, poju, naureskele minun opiskelujani!"
1. Sinulle ei ole naureskeltu.
2. Pojuttelu on rumaa.Oi-joi-joi! Eikö ISOA MIESTÄ saa pojutella!?
Yritän pitää hammasta kielellä, ettei enää lipsahda -
mitä ajattelen :-) - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oi-joi-joi! Eikö ISOA MIESTÄ saa pojutella!?
Yritän pitää hammasta kielellä, ettei enää lipsahda -
mitä ajattelen :-)Olet oikeassa, sinulle naureskellaan. Sorry.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olet oikeassa, sinulle naureskellaan. Sorry.
Olen pahoillani, sinua pojutellaan! P¤*u!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olen pahoillani, sinua pojutellaan! P¤*u!
Sinulla on toinen jalka jo haudassa, ja olet ihan tavallinen kalstaani. Oho, lipsahti vaikka miten yritin pitää pitää kieltä hampaalla. Anteeksi.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sinulla on toinen jalka jo haudassa, ja olet ihan tavallinen kalstaani. Oho, lipsahti vaikka miten yritin pitää pitää kieltä hampaalla. Anteeksi.
I-siiii!;-( Toi poju kiusaa mua!
Anna sille satikutia!
Mun isi on vahvempi kuin sun!;-( - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
I-siiii!;-( Toi poju kiusaa mua!
Anna sille satikutia!
Mun isi on vahvempi kuin sun!;-(Sinä olet kateellinen jopa veljellesi, jonka luusto on sirompi kuin sinun.
Olet sikäli vain omituinen höpöttäjä, jolla on romuluiset ja raskaat luut. Kohta varmasti sanot, että laihdut pelkästään nukkumalla. Hankkisit edes sen verran suuren peilin, että näet itsesi siitä kokonaan. Sinulla on harmiksesi miehen luusto ja sen takia sinulle kertyy painoa, ellet pidä huolta ravinnostasi. Kaikki tämä opetus on sinulle ilmaista, mummo!
Minulla on aina runsaasti tilannetajua ja tunneälyä, ja vaikka en aina olisikaan fiksuin tilanteessa, olen aina ystävällinen ja otan toiset huomioon. Niin myös nyt ja olen sinulle vain ystävällinen ja olen osoittanut sinulle syvää myötätuntoa kaikissa ongelmissasi.
- Anonyymi
"Kun lỉsätỉetoja häneltä pyydettỉỉn, henkỉlö katosỉ kuỉn hỉkỉ Saỉmaassa."
Missä siis on uskottavasti kerrottu että suomalainen kaura sisältää niin paljon nikkeliä että kauran syöntiä pitää rajoittaa ?
Tieto on yhtä kadoksissa kuin pieru Saharassa.- Anonyymi
Höpöläisen hatusta heitetty väite: "Suklaassa on kadmiumia. En laita linkkiä, koska osaatte vain suomea ja sitäkin huonosti."
Annettu vastaväite: "Ei pidä paikkaansa..... Vain tummassa suklaassa ja kaakaossa on kadmiumia sekä lyijyä ja mahdollisesti kuparia ja sinkkiä: suklaassa noin 10 % kaakaon pitoisuudesta. Pitoisuus on Etelä-Amerikan raaka-kaakaossa on noin 1 μg Cd/1 g kaakaota, ja tummassa suklaassa vain noin 10 % edellisestä..... Sallittu ja siten siedettävä enimmäismäärä kadmiumille (TWI) on 2.5 µg per henkilön painokilo. Tämän suuruisen annoksen kuluttaja voi siis nauttia joka viikko elämänsä aikana ilman, että hänelle aiheutuu siitä terveyshaittaa kuten munuaistoiminnan heikkenemistä. Edellä laskettu määrä tarkoittaisi satakiloiselle henkilölle 250 grammaa raakakaakaota per viikko ja tummaa suklaata 2,5 kiloa per viikko..... Afrikkalaisissa kaakaoissa ja suklaissa kyseistä ongelmaa ei ole lainkaan, sillä Afrikan kaakaota ei ole kasvatettu tuliperäisessä maaperässä, siis toisin kuin Etelä-Amerikassa. Vaalea suklaa ei sisällä kadmiumia kuin nimeksi."
https://iopscience.iop.org/article/10.1088/1742-6596/979/1/012011/pdf
https://www.researchgate.net/publication/285965612_A_survey_of_copper_lead_cadmium_and_zinc_residues_in_cocoa_beans_obtained_from_selected_plantations_in_Nigeria
https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S0308814617318721
https://scioteca.caf.com/bitstream/handle/123456789/1506/Cadmium_in_Cacao_From_Latin_America_and_The_Caribbean.pdf?sequence=1&isAllowed=y
Asia on tietenkin useimmille liian vaikeaa ymmärtää. Suomessa tai EU:ssa ei valvota elintarvikkeiden terveysvaikutuksia, eikö niin?
Suklaassa on siis kadmiumia ja kaurassa nikkeliä niin paljon, että kaikkien kannattaa siirtyä syömään valkaistua sokeria. - Anonyymi
En voi vastata kysymykseesi, koska en ole löytänyt yhtään analyysitulosta suomalaisen kauran nikkelipitoisuudesta.
Tuossa toisen keskustelijan viittaamassa farmit.net-sivun blogikirjoituksessa kerrottiiin että keskieurooppalaisissa tutkimuksissa oli löydetty aamiaismuroista, joissa oli käytetty suomalaista kauraa, suuria nikkelipitoisuuksia. Farmit.net-sivu ei antanut linkkiä, enkä minäkään löytänyt kyseistä sivua.
Ruokavirasto varmaan tietää suomalaisen kauran nikkelipitoisuuksista tarkkoja lukuja, mutta ei ole halunnut leimata kauraa epäterveelliseksi, siksi ei ole julkaissut tietoja.
Ruokavirasto kuitenkin arvioi, että 37 prosenttia suomalaisista saa liikaa nikkeliä (linkki edellä).
Nikkelipitoisuuksista Ruokavirasto suostuu kertomaan vain, että viljojen nikkelipitoisuusjärjestys menee näin: kaura >> vehnä > ohra > ruis . Tuo kaksoisväkänen tarkoittanee normaalia isompaa väliä, eli kaura lienee ylivoimainen viljaperäinen nikkelilähde.
Lisäksi Ruokavirasto suostuu raottamaan salaperäisyyden verhoa sen verran, että kertoo taulukossa täysjyväviljojen olevan suurin nikkelinlähde, eli käytännössä siis kauran olevan suurin nikkelin lähde keskivertoruokavaliossa.
- Anonyymi
Kauraleivän käyttöä pidän itselleni sopivampana kuin vehnä- tai ruistuotteita.
+ käläviän vanaha. - Anonyymi
"Viljakasveista vehnän ja kauran on todettu keräävän juuriston kautta kadmiumia. Lisäksi kauran jyviin kertyy maasta tehokkaasti nikkeliä (Penttilä 1993). Harjavallassa viljojen metallipitoisuudet ovat ylittäneet sallittuja pi toisuuksia ja terveyslautakunnan suositusten perusteella on voimakkaimmin pilaantuneilla peltoalueilla viljan viljely elintarvikekäyttöön lopetettu (Tammiranta 2000)."
Pitää lopettaa sekä vehnän että kauran syönti sekä kaakaon juonti ja lisäksi suklaan syönti. Varsinkin pitää lopettaa Voimakauran syönti nikkelin takia. Varsinkaan ei voi syödä mitään viljaa Harjavallan läheisyydestä tai minkään sähköauton läheisyydestä, koska ne autot on täynnä nikkeliä.
Ennen autojen jäteöljyt kannettiin pelloille ja nyt kaikki viljat ovat täynnä myrkkyjä.
Luullatenkin on terveellisintä syödä punaista lihaa koska siinä on vain rautaa. Lisäksi pinaattia koska se ei kerää raskasmetalleja.- Anonyymi
Nikkeliä ei pidä pelätä turhaan, joskin joillakin saattaa toki olla nikkeliallergia.
Nikkelin siedettävää saantia aletaan yleensä tarkastella vasta, kun nikkelin saanti ylittää määrän 2,8 - 4,3 μg/kg rp/vrk (lowest‐observed‐adverse‐effect‐level), joskin arvoksi on esitetty myös lukemaa 20. 100-kiloinen ihminen saa siis ilmeisen vapaasti saada 280 - 430 μg ja jopa 2000 μg nikkeliä vuorokaudessa.
Kaurajauhossa on 80 - 100 μg Ni/100 g, joten 100-kiloinen henkilö saa syödä kauraa jauhona vuorokaudessa 300 - 400 grammaa tai jopa enemmän.
Kauralese onkin aivan erilainen tarina, sillä kauraleseessä nikkelin pitoisuus on kaksinkertainen.
rp = ruumiinpaino
μg = mikrogramma
https://www.researchgate.net/publication/289773499_Evaluation_of_chromium_nickel_iron_and_manganese_content_in_wheat_flour_bran_and_selected_baked_products
https://www.torrinomedica.it/approfondimenti/dietologia/nickel-in-foods/ - Anonyymi
Ruokaviraston mukaan kadmium ei olisi mikään kansanterveydellinen ongelma. Se nimittäin kirjoittaa, että ”Kadmiumaltistus ylitti siedettävän viikkosaannin enimmäismäärän 0,7 %:lla 25–64-vuotiaista ja 0,2 %:lla 65–74-vuotiaista suomalaisista vuoden 2012 ruoankäyttöaineiston mukaan. Määrä vastaa noin 20 100 suomalaista ikäluokassa 25–74 vuotta. Yli 45-vuotiaista naisista noin 22 %:lla kadmiumaltistus ylitti osteoporoottisten murtumien riskin kasvuun liitetyn raja-arvon. Noin 6 % yli 45-vuotiaista naisista saa ravinnostaan kadmiumia määrinä, jotka on kirjallisuudessa voitu yhdistää yli kolminkertaiseen osteoporoosista johtuvan murtuman riskiin, ja 16 %:lla murtuman riski on kohonnut, mutta pienempi kuin kolminkertainen. Suurimpia kadmiumin saantilähteitä olivat viljat, kasvikset ja perunat. Eniten altistuvilla suuria saantilähteitä olivat myös liha tai palkokasvien, pähkinöiden ja öljysiementen muodostama elintarvikeryhmä.
Käytettävissä olleen aineiston perusteella eniten kadmiumia oli merilevässä, sisäelimissä (etenkin riistan), öljysiemenissä, kaakaopohjaisissa tuotteissa, ravintolisissä, metsäsienissä ja nilviäisissä. Vehnän kadmiumpitoisuudet ovat suuremmat kuin muiden viljojen, mutta silti selvästi pienemmät kuin edellä mainituissa elintarvikkeissa.” - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Nikkeliä ei pidä pelätä turhaan, joskin joillakin saattaa toki olla nikkeliallergia.
Nikkelin siedettävää saantia aletaan yleensä tarkastella vasta, kun nikkelin saanti ylittää määrän 2,8 - 4,3 μg/kg rp/vrk (lowest‐observed‐adverse‐effect‐level), joskin arvoksi on esitetty myös lukemaa 20. 100-kiloinen ihminen saa siis ilmeisen vapaasti saada 280 - 430 μg ja jopa 2000 μg nikkeliä vuorokaudessa.
Kaurajauhossa on 80 - 100 μg Ni/100 g, joten 100-kiloinen henkilö saa syödä kauraa jauhona vuorokaudessa 300 - 400 grammaa tai jopa enemmän.
Kauralese onkin aivan erilainen tarina, sillä kauraleseessä nikkelin pitoisuus on kaksinkertainen.
rp = ruumiinpaino
μg = mikrogramma
https://www.researchgate.net/publication/289773499_Evaluation_of_chromium_nickel_iron_and_manganese_content_in_wheat_flour_bran_and_selected_baked_products
https://www.torrinomedica.it/approfondimenti/dietologia/nickel-in-foods/Nikkeliä tulee ikävä kyllä muustakin ruoasta kuin kaurasta. Keskimääräisestä ruokavaliosta, jossa on siis muutakin viljaa kuin kauraa, vain viidesosa nikkelistä tulee viljatuotteista. Kauran käyttö ja osuus viljasta on saattanut viime vuosina kuitenkin lisääntyä tutkimusajankohtaan verrattuna (= oma mutu-tieto).
- Anonyymi
Nikkeli saa aikaan punoitusta ja kutinaa iholla, 😠
- Anonyymi
Suklaasta kirjoittaminen on näköjään sääntöjenvastaista, miksi? Viesti oli poistettu.
- Anonyymi
Jos sääntöjenvastaisuus johtui siitä että olin kopioinut tekstiä, niin voinhan kertoa sen omin sanoinkin.
Suklaan kohdalla olisin huolestunut alumiinista. Eli suklaassa on alumiinia 30 milligrammaa yhdessä 200 g levyssä. Hyväksyttävä saannin yläraja on yksi milligramma kilolle viikossa. (Mutta tosi paljon alumiinia tulee refluksi lääkkeistä 1000-2000 mg annoksesta). Alumiini ylittää veriaivoesteen ja kertyy aivoihin aiheuttaen hermoston rappeutumasairauksia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Jos sääntöjenvastaisuus johtui siitä että olin kopioinut tekstiä, niin voinhan kertoa sen omin sanoinkin.
Suklaan kohdalla olisin huolestunut alumiinista. Eli suklaassa on alumiinia 30 milligrammaa yhdessä 200 g levyssä. Hyväksyttävä saannin yläraja on yksi milligramma kilolle viikossa. (Mutta tosi paljon alumiinia tulee refluksi lääkkeistä 1000-2000 mg annoksesta). Alumiini ylittää veriaivoesteen ja kertyy aivoihin aiheuttaen hermoston rappeutumasairauksia.Tarkistin juuri, että Suomi24:n sääntöjen mukaan (joudun käyttämään omia sanoja ilman lainausmerkkejä) Suomi24:ssä ei saa kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista eikä esittää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia. Sääntö on muuten tiukempi kuin Suomen laissa, joka sallii sitaatit, jos ne ovat hyvän tavan mukaisesti otettuja lainauksia ja ovat tarkoituksen edellyttämän laajuisia.
Minulta poistettiin toissa päivänä viesti, jossa oli hyvän tavan mukaisesti esitetty sitaatti ja lähteen kera valtiollisen Ruokaviraston julkaisusta. Eli nyt täytyy katsoa peiliin ja nostaa peräreikä virheen merkiksi: ei koskaan enää sitaatteja! Ei edes Finlexistä :(
PS. Tekijänoikeuslain mukaan kaikilla on automaattisesti tekijänoikeus omiin teksteihinsä ja valokuviin yms. eikä sitä tarvitse erikseen ilmoittaa. Tekijänoikeus ei estä toista esittämästä teoksestasi hyvän tavan mukaiisa sitaatteja. En ole varma miten tätä sovelletaan musiikkikappaleisiin, onko siinä eri sääntö, en tiedä. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tarkistin juuri, että Suomi24:n sääntöjen mukaan (joudun käyttämään omia sanoja ilman lainausmerkkejä) Suomi24:ssä ei saa kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista eikä esittää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia. Sääntö on muuten tiukempi kuin Suomen laissa, joka sallii sitaatit, jos ne ovat hyvän tavan mukaisesti otettuja lainauksia ja ovat tarkoituksen edellyttämän laajuisia.
Minulta poistettiin toissa päivänä viesti, jossa oli hyvän tavan mukaisesti esitetty sitaatti ja lähteen kera valtiollisen Ruokaviraston julkaisusta. Eli nyt täytyy katsoa peiliin ja nostaa peräreikä virheen merkiksi: ei koskaan enää sitaatteja! Ei edes Finlexistä :(
PS. Tekijänoikeuslain mukaan kaikilla on automaattisesti tekijänoikeus omiin teksteihinsä ja valokuviin yms. eikä sitä tarvitse erikseen ilmoittaa. Tekijänoikeus ei estä toista esittämästä teoksestasi hyvän tavan mukaiisa sitaatteja. En ole varma miten tätä sovelletaan musiikkikappaleisiin, onko siinä eri sääntö, en tiedä.Hyvänen aika! Siksikö minun textejä poistetaan!
Miten sitä sitten ilmaisee, että lainaa joltain toiselta?
Minun on luettava säännöt, jotka ovat unohtuneet.
Kummallista törkypuhetta kuitenkin hyväksytään. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tarkistin juuri, että Suomi24:n sääntöjen mukaan (joudun käyttämään omia sanoja ilman lainausmerkkejä) Suomi24:ssä ei saa kopioida suoraa tekstiä muista julkaisuista eikä esittää tekijänoikeuksin suojattua materiaalia. Sääntö on muuten tiukempi kuin Suomen laissa, joka sallii sitaatit, jos ne ovat hyvän tavan mukaisesti otettuja lainauksia ja ovat tarkoituksen edellyttämän laajuisia.
Minulta poistettiin toissa päivänä viesti, jossa oli hyvän tavan mukaisesti esitetty sitaatti ja lähteen kera valtiollisen Ruokaviraston julkaisusta. Eli nyt täytyy katsoa peiliin ja nostaa peräreikä virheen merkiksi: ei koskaan enää sitaatteja! Ei edes Finlexistä :(
PS. Tekijänoikeuslain mukaan kaikilla on automaattisesti tekijänoikeus omiin teksteihinsä ja valokuviin yms. eikä sitä tarvitse erikseen ilmoittaa. Tekijänoikeus ei estä toista esittämästä teoksestasi hyvän tavan mukaiisa sitaatteja. En ole varma miten tätä sovelletaan musiikkikappaleisiin, onko siinä eri sääntö, en tiedä.Olen nyt taas etsinyt niitä S-24-sääntöjä, mutta mistä ne löytyy!
Olen lukenut ne kauan sitten ja niitä on muutettu sen jälkeen.
Lukisin ne mielelläni! Saan usein sen oranssin happamen ukon pään. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Olen nyt taas etsinyt niitä S-24-sääntöjä, mutta mistä ne löytyy!
Olen lukenut ne kauan sitten ja niitä on muutettu sen jälkeen.
Lukisin ne mielelläni! Saan usein sen oranssin happamen ukon pään.Löytyihän ne säännöt!
Valtavasti luettavaa ja kuka niitä noudattaa?
Niiden tarkkailu on myös kirjanoppineiden tyyliin:
siilataan hyttynen ja nielaistaan hevonen!
- Anonyymi
Paistettu majoneesi on kaikista hirveintä.
- Anonyymi
On silti pakko lopettaa Voimakauran käyttö.
- Anonyymi
Sama juttu minulla. Käytin viime vuonna hirveästi Voimakauraa, jopa lähes 100 g päivässä. Ikinä ei kannattaisi liioitella minkään ruoka-aineen kanssa. Tämä pätee ainakin kauraan, kaakaojauheeseen , siemeniin ja pähkinöihin. Olen siirtynyt nyt käyttämään neljän viljan hiutaleita plus silloin tällöin ruisleipää.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sama juttu minulla. Käytin viime vuonna hirveästi Voimakauraa, jopa lähes 100 g päivässä. Ikinä ei kannattaisi liioitella minkään ruoka-aineen kanssa. Tämä pätee ainakin kauraan, kaakaojauheeseen , siemeniin ja pähkinöihin. Olen siirtynyt nyt käyttämään neljän viljan hiutaleita plus silloin tällöin ruisleipää.
Kaakaojauhe tai suklaa eivät ole ongelma, sillä vain etelä-amerikkalainen, tuliperäisessä maaperässä kasvanut kaakaopapu sisältää kadmiumia. Afrikkalaisessa tai aasialaisessa kaakaossa kadmiumia ei juurikaan ole. Tuliperäisestä maaperästä saatavaa kaakaojauhetta voi huoletta käyttää 15 - 25 g/vrk raakajauheena, afrikkalaista ja aasialaista merkittävästi enemmän.
Alumiinin osalta riski on todella minimaalinen. Alumiinin siedettävän viikkosaannin arvoksi (TWI) on määritelty 1 mg painokiloa kohti. Kaakaon alumiinipitoisuus vaihtelee välillä 50 - 160 (290) mg Al/kg kaakaota. 100-kiloinen henkilö voi siis huoletta nauttia 100 mg alumiinia viikossa, joka tarkoittaa raakakaakaoksi muutettuna 600 g - 2000 g viikossa.
Suklaassa, tummassa suklaassa ja käsitellyssä kaakaojauheessa määrät ovat edellä kuvattua merkittävästi pienemmät.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6550414/
- Anonyymi
Finlex ® on oikeusministeriön omistama oikeudellisen aineiston julkinen ja maksuton Internet-palvelu.
Suomen laki ja siihen liittyvä juridiikka on täysin vapaasti lainattavissa, eikä lähdettä tarvitse edes mainita. Laki on yleistä ja kaikkien kansalaisten saatavilla olevaa ja kansalaista velvoittavaa. Lailla ei tekijänoikeuksia.- Anonyymi
Arvelinkin asian olevan noin. Kyse oli kuitenkin Suomi24:n säännöistä, ei tekijänoikeuslaista. Suomi24:n säännöt kieltävät lainaukset muista julkaisuista.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Arvelinkin asian olevan noin. Kyse oli kuitenkin Suomi24:n säännöistä, ei tekijänoikeuslaista. Suomi24:n säännöt kieltävät lainaukset muista julkaisuista.
Suoria lainauksia lakiteksteistä ei poisteta koskaan, syyn on oltava joku muu.
- Anonyymi
Nikkeli kertyy munuaisiin, mutta poistuu elimistöstä nopeasti. Puoliintumisaika on vuorokaudesta puoleentoista. Elintarvikkeista saaatu nikkeli imeytyy heikosti, 1-5 %.
https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/yhteisot/riskinarviointi/projektit/brief_nikkeli_final.pdf- Anonyymi
Ruokaviraston (tai EFSAn) väite on eriskummallinen.
Fysiikassa puoliintumisaika on aika, jonka kuluessa puolet eksponentiaalista hajoamista noudattavasta aineesta on hajonnut toisiksi atomiytimiksi. Kemiassa puoliintumiaika on aika, jonka kuluessa puolet aineen molekyyleistä on hajonnut prosessissa lopputuotteikseen tai välituotteiksi.
Nikkeli ei ole radioaktiivinen isotooppi eikä se ole molekyyli, eikä nikkeli siten varmuudella hajoa elimistössä muiksi ytimiksi, välituotteiksi tai lopputuotteiksi. Nikkeli joko kertyy elimistöön tai poistuu siitä virtsan, hien ja muiden eritteiden mukana. Ilmeisesti ruokavirasto tarkoittaa sitä, että nikkeli ei kerry elimistöön pitkäaikaisesti.
Ilmaus on erikoinen, koska ilmeisesti halutaan puhua luonnollisesta poistumasta. Ruokavirasto on ominut termin aivan uusiin tarkoituksiin, kemian ja fysiikan ulottumattomiin.
Niin tai näin, kadmiumin "puoliintumisaika" munuaiselle on 10–30 vuotta ja maksalle 5–10 vuotta, lyijyn käyttäytyminen on samanlaista kadmiumin kanssa. Kadmium sekä lyijy ovat siten elimistölle aivan erilaisia kuin nikkeli. Metyylielohopeasta noin 95 % imeytyy ruuansulatuskanavassa ja sen puoliintumisaika elimistössä on noin 50 vrk; metyylielohopea saattaa hajota myös väli- tai lopputuotteikseen, mutta ilmeisesti EFSA jälleen tarkoittaa luontaista poistumaa elohopealle.
Alumiinin vastaava puoliintumisaika on 1 vrk - 50 vuotta. - Anonyymi
Juuri lueskelen tästä asiasta, ja käsitin itse, että nikkeli kertyy muihinkin sisäelimiin, esim. maksaankin, ulkomaisissa lähteissä mainitaan pernat jne., jopa DNA:n tuhot. Ruokavirasto sanoo " Nikkeli kertyy MUUN MUASSA munuaisiin, mutta se poistuu elimistöstä
nopeasti: puoliintumisaika ihmisen elimistössä on vuorokaudesta puoleentoista"). Suurin osa kuitenkin hoituu pois munuaisten kautta virtsaan, mutta muuten nikkeliä pääsee kertymään muihinkin sisäelimiin. Sama asia kuin riisin arseeni. Voi vain kuvitella, miten paljon näitä myrkkyjä nykypäivän ihmiset kantavat itsessään ja miten paljon ne ovat syöpien ja muiden elintasosairauksien takana.
Ehkä vain lopetan näistä lukemisen, kun en voi ruokavaliotakaan enää juuri muuttaa... Anonyymi kirjoitti:
Ruokaviraston (tai EFSAn) väite on eriskummallinen.
Fysiikassa puoliintumisaika on aika, jonka kuluessa puolet eksponentiaalista hajoamista noudattavasta aineesta on hajonnut toisiksi atomiytimiksi. Kemiassa puoliintumiaika on aika, jonka kuluessa puolet aineen molekyyleistä on hajonnut prosessissa lopputuotteikseen tai välituotteiksi.
Nikkeli ei ole radioaktiivinen isotooppi eikä se ole molekyyli, eikä nikkeli siten varmuudella hajoa elimistössä muiksi ytimiksi, välituotteiksi tai lopputuotteiksi. Nikkeli joko kertyy elimistöön tai poistuu siitä virtsan, hien ja muiden eritteiden mukana. Ilmeisesti ruokavirasto tarkoittaa sitä, että nikkeli ei kerry elimistöön pitkäaikaisesti.
Ilmaus on erikoinen, koska ilmeisesti halutaan puhua luonnollisesta poistumasta. Ruokavirasto on ominut termin aivan uusiin tarkoituksiin, kemian ja fysiikan ulottumattomiin.
Niin tai näin, kadmiumin "puoliintumisaika" munuaiselle on 10–30 vuotta ja maksalle 5–10 vuotta, lyijyn käyttäytyminen on samanlaista kadmiumin kanssa. Kadmium sekä lyijy ovat siten elimistölle aivan erilaisia kuin nikkeli. Metyylielohopeasta noin 95 % imeytyy ruuansulatuskanavassa ja sen puoliintumisaika elimistössä on noin 50 vrk; metyylielohopea saattaa hajota myös väli- tai lopputuotteikseen, mutta ilmeisesti EFSA jälleen tarkoittaa luontaista poistumaa elohopealle.
Alumiinin vastaava puoliintumisaika on 1 vrk - 50 vuotta.Itse ihmettelin samaa. Munuaiset kun poistavat elimistöstä tarpeettomia aineita niin on aika luonnollista että munuaisissa on nikkeliä ennen kuin se huuhtoutuu pois.
Aivan vastaavasti voisi väittää että munuaisiin kertyy B-vitamiineja.- Anonyymi
https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikkeli
Kaurassa on 230 mikrogrammaa nikkeliä 100 grammassa, josta imeytyy 5 % eli 11.5 mikrogrammaa. 60 kiloisen enimmäisraja on 168 mikrogrammaa vuorokaudessa. Suomalaisen keskisaanti on 150 mikrogrammaa päivässä. Mitenhän paljon ihmiset syövät, jos noin paljon tulee nikkeliä, tai sitten sitä imeytyy enemmän kuin viisi prosenttia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
https://fi.wikipedia.org/wiki/Nikkeli
Kaurassa on 230 mikrogrammaa nikkeliä 100 grammassa, josta imeytyy 5 % eli 11.5 mikrogrammaa. 60 kiloisen enimmäisraja on 168 mikrogrammaa vuorokaudessa. Suomalaisen keskisaanti on 150 mikrogrammaa päivässä. Mitenhän paljon ihmiset syövät, jos noin paljon tulee nikkeliä, tai sitten sitä imeytyy enemmän kuin viisi prosenttia.Enimmäisrajassa on jo otettu huomioon huonohko imeytyminen. Sama juttu ravitsemussuositusten eri ravintoaineiden saantisuosituksissa. Esim. raudassa enimmäissuosituksessa on oletettu että osa raudasta on hemirautaa ja osa ei. Kasvissyöjillä raudan enimmäisrajojen paukkuminen ei ole niin vaarallista kuin runsaasti lihaa nauttivilla.
Enimäissuositukset ovat ravitsemusneuvottelukunnan v:n 2014 suositusten liitteessä 7.
https://www.ruokavirasto.fi/globalassets/teemat/terveytta-edistava-ruokavalio/kuluttaja-ja-ammattilaismateriaali/julkaisut/ravitsemussuositukset_2014_fi_web_versio_5.pdf
- Anonyymi
Olen pakannut vuosia nikkeli hienopulveria. Veriarvot olivat koko ajan suuremmat, kuin suositellut.
Eipä tuosta siltikään mitään seurannut. Tuollaiset elintarvikkeiden nikkelimäärät ovat hyvin vähäisiä.
On vainoharhaisuutta pelätä moista.En itsekään pelkää mutta metalista nikkeliä ja orgaanisia nikkeliyhdisteitä ei oikein voi verrata. Sama juttu kuin elohopealla.
- Anonyymi
Ihon läpi ei juuri mikään imeydy, täysin eri asia kuin ruokavaliosta näiden myrkkyjen elimistöön kertyminen.
- Anonyymi
Nyt kun olen vähentänyt kauran minimiin, unihäiriöni ovat yllättäen hävinneet. Onko vain kuvittelua, että kauran nikkeli aiheuttaa unihäiriöitä?
- Anonyymi
On, se on ihan täyttä kuvittelua.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
On, se on ihan täyttä kuvittelua.
Tänään taas nukuin hyvin – ilman kauraa. Kyllä siinä on perää, että kaura aiheuttaa unettomuutta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tänään taas nukuin hyvin – ilman kauraa. Kyllä siinä on perää, että kaura aiheuttaa unettomuutta.
"Onko vain kuvittelua, että kauran nikkeli aiheuttaa unihäiriöitä?"
On todellakin ihan puhdasta kuvittelua.
"Kyllä siinä on perää, että kaura aiheuttaa unettomuutta."
Ehkä. Mutta nikkeli tai kauran sisältämä nikkeli ei aiheuta unettomuutta.
Jos alkaa kuvitella asioita, asioista voi tulla omalle itselle kuitenkin ihan täyttä totta.
- Anonyymi
Olen mm. nikkeliallergikko, on keliakia, riisi- tattari- ja vehnäallergia (eli myös gluteeniton vehnätärkkelys suljettu ruokavaliosta), mutten ole gluteenittomasta kaurasta koskaan saanut mitään oireita, gluteenittomia kaurajauhoja menee vähintään kilo viikossa, reilu kymmenen vuotta näin. En ihan ehkä pelästy tästä, vaikka luin kyllä nikkelin olevan yhteydessä nenän ja keuhkon syöpiin, ja olen valmiiksi molempien suhteen koko ajan sairas. Täytyypä oikeasti edes tutkia asiaa lisää, muttei ole juuri vaihtoehtoja ruokavaliossakaan, kun miltei kaikki kasvikset ja hedelmätkin ovat boikotissa allergioiden suhteen, samoin paljon muuta.
- Anonyymi
Miksi tässä ei saa kysyä, miksi toinen kirjoittaja ei vastaa vai onko kysymys siitä, että kirjoittaja on kadonnut kuin hiki Saimaaseen?
- Anonyymi
Koska nikkeli poistuu munuaisista nopeasti, kauran lopettamisen hyötyvaikutukset tulevat nopeasti näkyviin. Itseä yllätti eniten roimasti parantuneet yöunet. En ollut osannut odottaa tätä.
- Anonyymi
"Jos alkaa kuvitella asioita, asioista voi tulla omalle itselle kuitenkin ihan täyttä totta."
Mikä tuli todistetuksi. - Anonyymi
Jätä samalla suklaa pois, niin nukut kuin tukki.
- Anonyymi
😃 Mitähän sitä voi enää syödä.
Perunois on glykoalkaloideja.
Korkeissa lämmöissä paistetuissa tuotteissa akryyliamidia.
Suklais ja pähkinöis, kahvis, siemenissä kaikennäköistä raskasmetallia, parapähkinät vielä radioaktiivisia.
Tees kai ainakin paljon fluoria.
Banaaneis, omenis yms torjunta-aineita, ees pesu välttämättä auta omenil.
Mitähän riisis on, varmaan jotain, ei vain matala ravinnepitoisuus.
Tomaatit ja muut happamat irrottaa ruostumattomasta teräksestä aineita.
Alumiini ja happamat ruoat.
Mikromuovit, PFASsat, ja geeäämmooot... ilmaakaan ei kannattas hengittää, jos ei ilmansaasteet, niin jo pelkkä happikin lisää vapaita radikaaleja elimistössä 🫣 - Anonyymi
Kolme päivää ilman kauraa. Energiataso edelleen hämmästyttävän korkea, ja ajatus on terävä kuin partaveitsi.
- Anonyymi
>Ja ajatus on terävä kuin partaveitsi.
Oletko Massiivikalorihöpöttäjä?
- Anonyymi
Onko täällä näkynyt ja kuulunut viime aikoina ennen niin aktiivista kirjoittajaa kuin Maya, Maja tai Maija?
Maya puhui isojen luidensa, lasten synntyksen ja roikkuvan kroppansa mukanaan tuomasta markkina-arvon laskusta. Hän piti itseään ylemmän tason naisena ilmeisen sivistyksensä, käytöstapojensa ja koulutuksensa vuoksi. Samalla Maya kertoi (oman) totuutensa myös vapaista vanhoista pojista, jotka ovat jollain tapaa ongelmaisia tai moniongelmaisia, ja kuuluvat yleensä ns. alemman tason kaartiin - keskiolut ja muu alkoholi sekä tupakka maistuu ja sohva vetää auttamatta puoleensa. Liikuntaa he pitävät kirosanana. Heidän kouluttamisensa Mayan kaltaisen ylemmän luokan tai ylemmän keskitason luokan naiselle ja käyttöön oli ainakin jossakin vaiheessa ilmeisen mahdoton tehtävä. Sellainen alempi luokka ei vain ole poikaystäväainesta.
Maya etsi jossakin vaiheessa raitista, tupakoimatonta, säännöllisesti liikuntaa harrastavaa, pitkää, keskustelu- ja hellimistaitoista, ulkonäöltään normaalia miestä, jolla olisi laaja yleissivistys koulutustaustasta riippumatta.
Kertokaa, jos tunnistatte tämän henkilön. Kysyn siksi, että tarkan seurannan tuloksena olen päätynyt siihen, että kelpuuttaisin Mayan mielelläni itselleni feederiksi. Olen Mayan kuvaamaa alemman tason kaartia, ja edellä mainittu toiminta on uusin harrastukseni. En tiedä tietenkään harrastuksen tulevaa kestoa, on mahdollista että se jää lyhytaikaiseksi. - Anonyymi
Onko täällä näkynyt ja kuulunut viime aikoina ennen niin aktiivista kirjoittajaa kuin Maya, Maja tai Maija?
Maya puhui isojen luidensa, lasten synntyksen ja roikkuvan kroppansa mukanaan tuomasta markkina-arvon laskusta. Hän piti itseään ylemmän tason naisena ilmeisen sivistyksensä, käytöstapojensa ja koulutuksensa vuoksi. Samalla Maya kertoi (oman) totuutensa myös vapaista vanhoista pojista, jotka ovat jollain tapaa ongelmaisia tai moniongelmaisia, ja kuuluvat yleensä ns. alemman tason kaartiin - keskiolut ja muu alkoholi sekä tupakka maistuu ja sohva vetää auttamatta puoleensa. Liikuntaa he pitävät kirosanana. Heidän kouluttamisensa Mayan kaltaisen ylemmän luokan tai ylemmän keskitason luokan naiselle ja käyttöön oli ainakin jossakin vaiheessa ilmeisen mahdoton tehtävä. Sellainen alempi luokka ei vain ole poikaystäväainesta.
Maya etsi jossakin vaiheessa raitista, tupakoimatonta, säännöllisesti liikuntaa harrastavaa, pitkää, keskustelu- ja hellimistaitoista, ulkonäöltään normaalia miestä, jolla olisi laaja yleissivistys koulutustaustasta riippumatta.
Kertokaa, jos tunnistatte tämän henkilön. Kysyn siksi, että tarkan seurannan tuloksena olen päätynyt siihen, että kelpuuttaisin Mayan mielelläni itselleni feederiksi. Olen Mayan kuvaamaa alemman tason kaartia, ja edellä mainittu toiminta on uusin harrastukseni. En tiedä tietenkään harrastuksen tulevaa kestoa, on mahdollista että se jää lyhytaikaiseksi. - Anonyymi
Aloittaja tässä. Nukun edelleen hyvin, kun olen laittanut kauransaannin minimiin. Sinänsä kreisiä, että kauran nikkeli aiheuttaisi huonounisuutta, mutta näin näyttää olevan.
Käytin aikoinaan isoja määriä Fazerin Voimakauraa, jossa on runsaasti beetaglukaania. Myöhemmin olen lukenut, ettei veren kolesteroliarvoille ole isoista beetaglukaaniannokista kasvavaa hyötyä, vaan kaikki saatava hyöty tulee jo 3 g:sta beetaglukaania. Sen saisi jo 15 g:sta Voimakauraa, mutta minä olen siis laittanut nyt kaiken kauran minimiin.
Huonounisuuteni alkoi keväällä 2021. Ihmettelin hieman, kun en löytänyt sille mitään psyykkistä syytä. Ajatelin että voisiko se johtua koronarokettaista, joista sain ensimmäisen maaaliskuun alussa 2021. Runsaan Voimakauran käytön aloitin samana kevättalvena, mutta en älynnyt syy-yhteyttä huonounisuuteen, vaan päinvastoin tyrkytin kaikille tällä palstallakin Voimakauran ihanuutta.
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Nurmossa kuoli 2 Lasta..
Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .1075081Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631453333Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen503175Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi4352391Purra hermostui A-studiossa
Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.2461473Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."
Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito121271- 761227
- 781221
Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!
Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde311178Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle
Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että1261086