Evoluutio maailmankatsomuksena

Anonyymi-ap

Evolutionismi on naturalistinen maailmankatsomus, jonka pohjalta analysoidaan orgaanisen maailman todellisuutta, ja pyritään sovittamaan se evoluutioteoriaan.

Evolutionismi katsoo nojaavansa tieteelliseen tutkimusmenetelmään, joka tunnetaan nimellä metodologinen naturalismi. Metodologisen naturalismin mukaan ”tieteellisen tutkimuksen tulee pitää kiinni empiirisestä tutkimuksesta ja tutkimustulosten riippumattomasta verifioinnista, pyrkiessään kehittämään ja arvioimaan luonnollisia selityksiä havaittavissa oleville ilmiöille. Metodologinen naturalismi hylkää näin muun muassa yliluonnolliset selitykset, auktoriteettiin vetoamisen sekä subjektiiviset havainnot".
(https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiede#Tieteellisen_menetelm%C3%A4n_luonne)

Kun sitten tarkastelemme todellisuutta, niin huomaamme evolutionistien tutkimusmenetelminä olevan mm. auktoriteetteihin vetoaminen, enemmistömielipiteeseen vetoaminen, sekä usko yliluonnollisiin ilmiöihin kuten:

-elämän itsestään syntyminen elottomasta materiasta vastoin fysiikan lakeja eli abiogeneesi
- aineettoman geneettisen informaation syntyminen aineesta kemiallisessa prosessissa
- evoluution käynnistyminen vastoin tunnettuja fysiikan, genetiikan ja biokemian lakeja
- evoluutio, joka ohittaa tunnetut biomekanismit ja genetiikan rajat
- välimuotofossiilit, joita kukaan ei ole nähnyt.

Taksonomisia eliösukuja, -heimoja, -luokkia ja -lahkoja erottaa toisistaan evoluutiolle ylipääsemättömät geneettiset kuilut.

2020-luvulle tultaessa kymmenien tuhansien eliöiden genomien sekvenssit oli määritetty ja joka päivä geenipankkeihin lisätään ainakin sadan uuden eliön sekvenssit. Sekvenssitieto osoittaa, että jokaisella lajilla on lukuisia, täysin uniikkeja geneettisiä ohjelmia, joita ei löydy minkään muun lajin genomista (n. 10±30 % DNA:sta). Nämä ohjelmat tuottavat muun muassa singletoneja, kullekin lajille omia ja ainutlaatuisia proteiineja.

Ihmisellä ja simpanssilla ei ole yhteisiä singletoneja, mikä jo yksin riittäisi kaatamaan väitteen sukulaisuudesta.

Tässä tulee myös vastaan matematiikkaan perustuva mahdottomuusteoreema ja odotusajan dilemma. Nimittäin ihmisen ja simpanssin genomit, osittaisesta samankaltaisuudestaan huolimatta, poikkeavat toisistaan suunnattoman paljon enemmän kuin mitä mutaatioteoria ja seitsemän miljoonaa vuotta sallivat.

Simpanssilla ja ihmisellä on molemmilla osin samankaltainen kehon kaava, voimme syödä samanlaista ravintoa ja aineenvaihdunnan toiminnot ovat samantyyppisiä. Nämä ovat anatomiasta ja fysiologiasta johtuvia pakottavia rakenteellisia ja toiminnallisia DNA:n ohjeita, eikä niillä ole mitään tekemistä yhteisen esi-isän kanssa.

Näin ollen vaikkapa pesusienestä saadaan ihmisen lähisukulainen, jos vertailuun valitaan vain sellaisia genomin osia, jotka muistuttavat huomattavasti toisiaan. DNA:ssa on kaikilla eliöillä väistämättä samanlaisuuksia, koska käytämme samoja ravinteita (proteiineja, hiilihydraatteja, rasvoja, mineraaleja) sekä tarvitsemme happea, tuotamme hiilidioksidia jne.

Ratkaisevat geneettiset erot syntyvät eliöiden anatomisissa perusrakenteissa, joissa evoluutio on sekä bioteknisesti että kokeellisesti todistettu mahdottomaksi. Evoluutiobiologien unelma yhteiseen kantamuotoon johtavasta geenien sukupuusta on ikuiseksi jäävä fiktio.

Evoluutiobiologia on joutunut heräämään samanlaiseen painajaiseen kuin fysiikka silloin, kun Max Planck löysi kvantin eli atomien energiatilojen epäjatkuvuuden.

8

258

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      "Evolutionismi on naturalistinen maailmankatsomus, jonka pohjalta analysoidaan orgaanisen maailman todellisuutta, ja pyritään sovittamaan se evoluutioteoriaan."

      Ehei.

      Evoluutioteoria on muotoiltu todellisuudesta saatujen havaintojen perusteella ja sitä on vahvistettu havainnoin ja kokein monet kerrat ja kykenee myös ennustamaan tulevaisuutta.

      "-elämän itsestään syntyminen elottomasta materiasta vastoin fysiikan lakeja eli abiogeneesi"

      Elämän syntyminen ei liity evoluutioteoriaan, eikä ole vastoin fysiikan lakeja.

      "- aineettoman geneettisen informaation syntyminen aineesta kemiallisessa prosessissa"

      Termodynamiikassa on sellainen juttu kuin entropia, eli epäjärjestyksen kasvaminen.

      Suurempi epäjärjestys tarkoittaa suurempaa määrää informaatiota, eli informaation lisääntyminen tapahtuu automaattisesti. Aineen järjestäytyminen sitten tapahtuu systeemiin tulevalla energialla ja se vähentää informaatiota.

      "- välimuotofossiilit, joita kukaan ei ole nähnyt."

      Kaikki elämä on välimuotoa siihen millainen elämä on tulevaisuudessa. Maailma kun muuttuu jatkuvasti. Olemassa olevien lajien havainnointi ei tarvitse fossiileja. Fossiilit liittyvät aikaisemmin eläneisiin elämänmuotoihin maailman ollessa erilainen.

      "Taksonomisia eliösukuja, -heimoja, -luokkia ja -lahkoja erottaa toisistaan evoluutiolle ylipääsemättömät geneettiset kuilut."

      Ei evoluution tarvitse päästä minkään kuilun yli. Taksonomiset luokat ovat vain ihmisten keksimiä luokituksia ja näiden eroavaisuudet ovat seurausta toistuvista joukkosukupuutoista kun sukuhaaran lajeista melkein kaikki katoaa mutta joku selviytyykin useista joukkosukupuutoista.

      "Nämä ovat anatomiasta ja fysiologiasta johtuvia pakottavia rakenteellisia ja toiminnallisia DNA:n ohjeita, eikä niillä ole mitään tekemistä yhteisen esi-isän kanssa."

      DNA todistaa yhteisen esi-isän. Simpanssin ja ihmisen perimästä löytyy täysin saman viruksen jättämä jälki joka edeltänyt lajiutumista. Virukset kun ovat sellaisia että voivat jättää jälkensä perimään.

      "Ratkaisevat geneettiset erot syntyvät eliöiden anatomisissa perusrakenteissa"

      Ja simpanssit ovat lähes samanlaisia kuin ihmiset. Joidenkin harmiksi ovat myös esimerkiksi ihmisiä älykkäämpiä joissakin tehtävissä.

      • Anonyymi

        "Tieteellinen menetelmä pyrkii selittämään tapahtumia toistettavissa olevalla tavalla. Tämä tapahtuu havaintojen ja/tai kokeiden kautta. Kokeilla pyritään simuloimaan luonnossa ilmeneviä tapahtumia kontrolloiduissa olosuhteissa." https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiede#Tieteellinen_menetelmä

        Evoluutiota ei ole todistettu havaintojen ja/tai kokeiden kautta toistettavissa olevalla tavalla kertaakaan. Luonnossakin havaitaan vain lajien sisäistä sopeutumismuuntelua ja alalajien kehittymistä.

        (Makro)evoluutio vaatisi eliölajeihin laadullisesti uusia geenejä, mutta niiden sijasta tapahtuu jatkuvaa geenikatoa. Jos evoluutio olisi totta, eliölajeja pitäisi nyt olla enemmän kuin tuhansia tai miljoonia vuosia sitten. Niitä onkin vähemmän.

        "Elämän syntyminen ei liity evoluutioteoriaan ..."

        Evoluutioteoria on kuin rakennus, joka on piirretty paperille. Piirroksessa rakennuksella ei ole perustaa. Se on tyhjän päällä kuten evoluutiokin. Ei ole olemassa tieteellistä selitystä sille, kuinka oletettu abiogeneettinen elämän ilmestyminen ja evoluutio voisivat liittyä toisiinsa. Mutta koska evoluutio onkin vain mielikuvitusrakennelma, se ei tarvitse perustaa!

        "... eikä ole vastoin fysiikan lakeja."

        Nobel-palkittu fyysikko Robert B. Laughlin kuvaa evoluutioteoriaa ”aatejärjestelmäksi, loogiseksi umpikujaksi ja antiteoriaksi”. Hän huomauttaa, että kokeellinen luonnontiede ei tarvitse evoluutioteoriaa, eikä evoluutioteoria saa tukea kokeellisesta luonnontieteestä.

        Se fysiikan laki, jota abiogeneesi / evoluutio rikkoisi (jos niitä olisi), on termodynamiikan 2. pääsääntö. Sen mukaan universumin luonnollisten prosessien suunta on entropia (hajeen lisääntyminen). Aine ei voi järjestyä toiminnalliseen muotoon ilman työtä ja vapaata energiaa, koska aine pyrkii luonnostaan kohti entropiaa eli hajoamista - ei koskaan kohti suurempaa järjestäytymisastetta.

        Kuinka biodiversiteettiin suunnittelemattomasti johtavat evolutiiviset prosessit olisivat voineet itsestään tapahtua? Luonnontieteeksi ei voi riittää se, että entropian laki unohtamalla kuvitellaan jatkuvasti monimutkaistuvia eliöitä tuottava ainehiukkasten tarkoitukseton prosessoituminen. Tarvittaisiin välttämättä selonteko nimenomaan siitä, miten tällainen prosessi olisi kuviteltavissa mahdolliseksi entropian lain hallitsemassa (mikro)fysikaalisessa ympäristössä.

        Niin kauan kun tällaista fysiikan realiteettien puitteissa laadittua kuvausta ei ole olemassa, evoluutiota ei järkevästi ajatellen voi pitää edes luonnontieteellisenä hypoteesina, vaan pelkkänä toivomusaloitteena luonnontieteellisen hypoteesin laatimiseksi.

        Jos epäilee termodynamiikan toimivuutta maapallolla, niin voi laittaa pöydälle kupin kuumaa kahvia. Kuumeneeko kahvi lisää, vai alkaako se luovuttaa lämpöään huoneeseen? Veikkaan jälkimmäistä eli entropian lisääntymistä, koska termodynamiikka pyrkii poistamaan poikkeavuudet yleisessä tasapainotilassa. Myös abiogeneesi olisi poikkeavuus yleisessä tasapainotilassa, ja siksi sitä ei voi tapahtua.

        "Termodynamiikassa on sellainen juttu kuin entropia, eli epäjärjestyksen kasvaminen.
        Suurempi epäjärjestys tarkoittaa suurempaa määrää informaatiota, eli informaation lisääntyminen tapahtuu automaattisesti."

        Abiogeneesi vaatisi semanttista informaatiota eikä informaatiosotkua.

        " Aineen järjestäytyminen sitten tapahtuu systeemiin tulevalla energialla ja se vähentää informaatiota." Tuo ei riitä abiogeneesiiin.

        Jos aine voisi ohjaamattomasti järjestyä toiminnalliseen muotoon pelkällä energian syöttämisellä, pääsisivät autokorjaamot helpolla. Laitetaan vain rojut auringonpaisteeseen.

        "Kaikki elämä on välimuotoa siihen millainen elämä on tulevaisuudessa." Edelleenkään niitä välimuotofossiileja ei ole löytynyt.

        "DNA todistaa yhteisen esi-isän. Simpanssin ja ihmisen perimästä löytyy täysin saman viruksen jättämä jälki joka edeltänyt lajiutumista."

        Endogeeniset retrovirukset mainitaan virheellisesti todisteena lajien, erityisesti kädellisten ja nisäkkäiden yhteisen edeltäjän puolesta. Todellisuudessa "endogeeniset retrovirukset" ovat osoitus luoduista mekanismeista, eivät evoluutiosta. Egrv:lla on havaittu olevan merkittävä osa istukan valmistumisessa. Egrv:n alkuperä on eliö itse, eikä se todista yhteisestä kantamuodosta.

        "Endogeeniselle retrovirukselle" ollaan itse asiassa miettimässä kokonaan uutta nimitystä, eikä siinä enää vihjata viruksiin, eikä varsinkaan endogeenisyyteen. Luulisi että evolutionistillakin alkaisi hiljalleen raksuttaa mistä on kysymys silloin, kun tuntematonta geeniainesta aletaan kutsua jollain evoluutiomerkityksellisellä ilmauksella.

        Orpogeenit ovat todiste eliöiden sukulaisuutta vastaan. Orpogeenit ovat geenejä, jotka ovat tyypillisiä vain sille eliölajille jossa ne on havaittu. Ihmisellä on omat orpogeeninsä, simpanssilla omansa.

        "Ja simpanssit ovat lähes samanlaisia kuin ihmiset. "

        En tiedä missä porukoissa liikut, joten en voi ottaa kantaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Tieteellinen menetelmä pyrkii selittämään tapahtumia toistettavissa olevalla tavalla. Tämä tapahtuu havaintojen ja/tai kokeiden kautta. Kokeilla pyritään simuloimaan luonnossa ilmeneviä tapahtumia kontrolloiduissa olosuhteissa." https://fi.wikipedia.org/wiki/Tiede#Tieteellinen_menetelmä

        Evoluutiota ei ole todistettu havaintojen ja/tai kokeiden kautta toistettavissa olevalla tavalla kertaakaan. Luonnossakin havaitaan vain lajien sisäistä sopeutumismuuntelua ja alalajien kehittymistä.

        (Makro)evoluutio vaatisi eliölajeihin laadullisesti uusia geenejä, mutta niiden sijasta tapahtuu jatkuvaa geenikatoa. Jos evoluutio olisi totta, eliölajeja pitäisi nyt olla enemmän kuin tuhansia tai miljoonia vuosia sitten. Niitä onkin vähemmän.

        "Elämän syntyminen ei liity evoluutioteoriaan ..."

        Evoluutioteoria on kuin rakennus, joka on piirretty paperille. Piirroksessa rakennuksella ei ole perustaa. Se on tyhjän päällä kuten evoluutiokin. Ei ole olemassa tieteellistä selitystä sille, kuinka oletettu abiogeneettinen elämän ilmestyminen ja evoluutio voisivat liittyä toisiinsa. Mutta koska evoluutio onkin vain mielikuvitusrakennelma, se ei tarvitse perustaa!

        "... eikä ole vastoin fysiikan lakeja."

        Nobel-palkittu fyysikko Robert B. Laughlin kuvaa evoluutioteoriaa ”aatejärjestelmäksi, loogiseksi umpikujaksi ja antiteoriaksi”. Hän huomauttaa, että kokeellinen luonnontiede ei tarvitse evoluutioteoriaa, eikä evoluutioteoria saa tukea kokeellisesta luonnontieteestä.

        Se fysiikan laki, jota abiogeneesi / evoluutio rikkoisi (jos niitä olisi), on termodynamiikan 2. pääsääntö. Sen mukaan universumin luonnollisten prosessien suunta on entropia (hajeen lisääntyminen). Aine ei voi järjestyä toiminnalliseen muotoon ilman työtä ja vapaata energiaa, koska aine pyrkii luonnostaan kohti entropiaa eli hajoamista - ei koskaan kohti suurempaa järjestäytymisastetta.

        Kuinka biodiversiteettiin suunnittelemattomasti johtavat evolutiiviset prosessit olisivat voineet itsestään tapahtua? Luonnontieteeksi ei voi riittää se, että entropian laki unohtamalla kuvitellaan jatkuvasti monimutkaistuvia eliöitä tuottava ainehiukkasten tarkoitukseton prosessoituminen. Tarvittaisiin välttämättä selonteko nimenomaan siitä, miten tällainen prosessi olisi kuviteltavissa mahdolliseksi entropian lain hallitsemassa (mikro)fysikaalisessa ympäristössä.

        Niin kauan kun tällaista fysiikan realiteettien puitteissa laadittua kuvausta ei ole olemassa, evoluutiota ei järkevästi ajatellen voi pitää edes luonnontieteellisenä hypoteesina, vaan pelkkänä toivomusaloitteena luonnontieteellisen hypoteesin laatimiseksi.

        Jos epäilee termodynamiikan toimivuutta maapallolla, niin voi laittaa pöydälle kupin kuumaa kahvia. Kuumeneeko kahvi lisää, vai alkaako se luovuttaa lämpöään huoneeseen? Veikkaan jälkimmäistä eli entropian lisääntymistä, koska termodynamiikka pyrkii poistamaan poikkeavuudet yleisessä tasapainotilassa. Myös abiogeneesi olisi poikkeavuus yleisessä tasapainotilassa, ja siksi sitä ei voi tapahtua.

        "Termodynamiikassa on sellainen juttu kuin entropia, eli epäjärjestyksen kasvaminen.
        Suurempi epäjärjestys tarkoittaa suurempaa määrää informaatiota, eli informaation lisääntyminen tapahtuu automaattisesti."

        Abiogeneesi vaatisi semanttista informaatiota eikä informaatiosotkua.

        " Aineen järjestäytyminen sitten tapahtuu systeemiin tulevalla energialla ja se vähentää informaatiota." Tuo ei riitä abiogeneesiiin.

        Jos aine voisi ohjaamattomasti järjestyä toiminnalliseen muotoon pelkällä energian syöttämisellä, pääsisivät autokorjaamot helpolla. Laitetaan vain rojut auringonpaisteeseen.

        "Kaikki elämä on välimuotoa siihen millainen elämä on tulevaisuudessa." Edelleenkään niitä välimuotofossiileja ei ole löytynyt.

        "DNA todistaa yhteisen esi-isän. Simpanssin ja ihmisen perimästä löytyy täysin saman viruksen jättämä jälki joka edeltänyt lajiutumista."

        Endogeeniset retrovirukset mainitaan virheellisesti todisteena lajien, erityisesti kädellisten ja nisäkkäiden yhteisen edeltäjän puolesta. Todellisuudessa "endogeeniset retrovirukset" ovat osoitus luoduista mekanismeista, eivät evoluutiosta. Egrv:lla on havaittu olevan merkittävä osa istukan valmistumisessa. Egrv:n alkuperä on eliö itse, eikä se todista yhteisestä kantamuodosta.

        "Endogeeniselle retrovirukselle" ollaan itse asiassa miettimässä kokonaan uutta nimitystä, eikä siinä enää vihjata viruksiin, eikä varsinkaan endogeenisyyteen. Luulisi että evolutionistillakin alkaisi hiljalleen raksuttaa mistä on kysymys silloin, kun tuntematonta geeniainesta aletaan kutsua jollain evoluutiomerkityksellisellä ilmauksella.

        Orpogeenit ovat todiste eliöiden sukulaisuutta vastaan. Orpogeenit ovat geenejä, jotka ovat tyypillisiä vain sille eliölajille jossa ne on havaittu. Ihmisellä on omat orpogeeninsä, simpanssilla omansa.

        "Ja simpanssit ovat lähes samanlaisia kuin ihmiset. "

        En tiedä missä porukoissa liikut, joten en voi ottaa kantaa.

        Jälleen samat vääristelyt, valheet ja väärinymmärrykset. Vaikka toistat päivästä toiseen ja viestistä toiseen pakonomaisesti tätä samaa kuraa, se ei muutu yhtään sen todemmaksi. Olet edelleen sama suuruudenhullu ja harhainen ääriuskova, joka ei ymmärrä tieteestä mitään.


    • Anonyymi

      kun minulla on tarve niin se syntyy ja bakteereilla on
      Ensin syntyy tarve transistorista ja se on kuin solu

    • Anonyymi

      Ei evoluutio ole maailmankatsomus. Maailmankuvaan se kyllä voi liittyä, jos omaa tieteeellisen maailmankuvan.

      Evoluutiobiologialla menee oikein hyvin, kiitos vaan.
      Sinulle on valehdeltu ja sinä levität nettiin samoja valheita. Evoluutioteoriassa ei ole mitään luonnontieteiden vastaisia väittämiä, kuten yrität valheellisesti esittää.

      Et muuten vieläkään uskaltanut vastata kysymykseeni. Jos lajistossa tapahtuu vain lajien sisäistä muuntelua, niin mistä kambrikauden lajeista suuret maaeläimet ovat varioituneet. Anomalocariksesta Tyrannoaurus Rexiin on melkoinen varioituminen.

      Uskallatko vastata, vai oletko pelkkä valehteleva vellihousu?

    • Anonyymi

      Pieni lisä.
      Ei fysiikka painajaiseen herännyt kvanttiteorian synnyn myötä. Päin vastoin, fysiikka sai ennen näkemätöntä boostia asiasta. Kun vähän myöhemmin julkaistiin erityinen suhteellisuusteoria ja vielä yleinen suhteellisuusteoria, fysiikka alkoi kehittyä ennen näkemätöntä vauhtia.

      Sinulle vanhojen oppien osoittautuminen vääriksi tai ainakin rajoittuneeksi, on varmasti painajainen. Tutkijoille asia on aivan päin vastoin. Kenties suurin pettymys LHC:n kohdalla oli se, ettei standardimallin tuon puoleisesta fysiikasta saatu näkyviin merkkiäkään. Higgsin bosoni oli löytö, mutta sitä osattiin odottaa. Se ei saanut aikaan uutta mullistusta fysiikkaan.

      Elät minun näkövinkkelistä katsoen kummallisessa maailmassa. Riiput epätoivoisesti kiinni esitieteellisissä uskomuksissa ja siteeraat kuitenkin tutkijoita. Miksi se 0,1 % edustava evoluutioteoriaa epäilevä tutkija olisi oikeassa ja ne 99.9 %:a edustavat "Stevet" olisivat kaikki väärässä?
      Miksi totuus löytyisi vanhoista esitieteellisen ajan uskonnollisista kertomuksista, jotka ovat suurilta osin selvästi vastoin luonnontieteellistä tietämystä?

    • Anonyymi

      Uskontopalstat on erikseen. Siellä valehtelu on hyve. Tämä palsta käsittelee tiedettä ja täällä pitäisi pyrkiä totuuteen.

    • Anonyymi

      Ominaisuudet määrittelevät eliön menestymisen, suhteessa olosuhteisiin .
      Tämä saattaa olla vaikea todentaa , jos olosuhteita manipuloidaan jatkuvasti .
      Mutta kyllä se sieltä löytyy , kun tarkastellaan tarkasti !!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      284
      2978
    2. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      215
      1890
    3. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      59
      1562
    4. Tiesitkö? Farmi Suomi Kirsikka Simberg on tämän julkkisnaisen tytär - Katso tyrmäävät mallikuvat!

      Oho, aikamoinen ylläri. Tiesitkö?! Kirsikka Simberg on yksi tämän kauden Farmi Suomi -kisaajista. Hänellä ei ole tuttu t
      Suomalaiset julkkikset
      2
      1350
    5. Kaipaaville

      Kerro sun tunteesi ja ajatukset tähän jos et uskalla irl!
      Ikävä
      77
      1218
    6. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      262
      1162
    7. Miten haluaisit

      Että reagoisin jos näkisin sinut nyt?
      Ikävä
      80
      1052
    8. Sinua tulen kyllä ikävöimään pitkään nainen

      mutta oli pakko tehdä päätös oman mielenrauhan vuoksi. Toivottavasti saat elämältä kaiken mitä haluat.
      Ikävä
      52
      1021
    9. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      80
      961
    10. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      143
      821
    Aihe