Karismaattiset johtajat - itsevaltiaita?

Seitsemän merkitsevää kirjainta, jotka muodostavat käsitteen, jota tarvitsee lähes kaikki ihmiset – Johtajaa – isolla J-kirjaimella.

Johtajan määrite, käsite ja asennemaailma ovat muutoksessa –

.. on vain yksi ominaisuus, joka on ollut ja on aina ajankohtainen ja yleispätevä. Tuo johtajan ominaisuus on karismaattisuus [1.

__ __ __
Karismaattisuus on usein selittämättömästi esiintyvä hyvin harvinainen ihmisyyteen liittyvä ominaisuus, joka voi kuitenkin esiintyä – koulutukseen, asemaan, ihonväriin, sosiaaliluokkaan, sukupuoleen tai muuhun perinnearvoasteikkoon liittymättä … se vain on tai sitä yleensä ei ole.

Johtajia on perinnöllisenä, vaalillisina, salaseuravalinnaisina – huutoäänestettyinä, asemallisina tai rahalla asetettuina - johtotehtäviin, joissa päällimmäisenä tulisi olla kyky havaita oikeudenmukaisuutta, tasa-arvoa ja kykyä ohjata ihmisiä innostuneiksi tehtävään, josta jaetaan yhteistä hyvää kaikille – kuitenkin niin,

… että eniten saanut saa vain kahdeksan kertaa enemmän kuin vähiten saanut. Usein johtaja ottaa vasta sen jälkeen, kun muut ovat palkitut asianmukaisesti – no näinhän se ei tänään ole, sillä ahneuden monumentti asustaa kerroksissa ylimmissä.

Mahatma Gandhi [2, Caesar, Ramses II Suuri [3, Napoleon – Hitler [4, Mandela [5 (anteeksi Nelson sijaintisi luettelossa) ja vaikka Trump [4 ja Mao, Stalin tai Xi – niin mitä sitten? Miten meidän kansan suosikki Sauli Niinistö ja kaikkein arvostetuimmaksi presidentiksemme valittu Urho Kekkonen [6?


Johtaja tunnetaan teoistaan -

… vanha klisee, mutta osuva, sillä johtaja tunnistetaan juuri vaikeiden aikojen ja aikojen, joina ei oikein tiedetä mitä tehdään, mutta todellinen johtaja tietää ja lujallakin kädellä vie kansakuntansa, ryhmänsä – yhtiönsä tai muun joukon vaikeuksien ohi – osoittamalla rohkeutta, nokkeluutta – osaamista ja itsensä likoon laittamista – todellista esimerkkiä ja mallia näyttämällä – edestä, rintamalla …

… II Maailmansodassa oli karismaattisia sotilasjohtajia – saksalaisista vaikkapa von Manstein, Rommel – Dönitz --- Englannista Montgomery ja Yhdysvalloista Patton – niin ja Neuvostoliitosta Zukov.


Saarnaajaprofessori Kanadasta

Uusoikeiston palvoma saarnamies saapuu Suomeen –

Miksi ihmeessä miljoonat ihmiset janoavat tämän pistäväkatseisen kanadalaisprofessorin näkemyksiä?
-HS ~ https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005828313.html
HS Mielipide – kolumni – Jaakko Lyytinen

IJL-kommentti:

Näennäistasapäistyneissä keskustelu- ja mediapiireissä pelätään vetoavan Johtajan ilmestymistä - lietsomaan "tietämätöntä ja omaa etuaan ymmärtämätöntä" kansanosaa, joka todellisuudessa hakee vain paikkaansa evoluution vuosimiljoonaisesta hierarkialokerikosta.

Turvallisuuden tunne on korkeimpia tarvehierarkian osa-alueita yhteenkuuluvuuden tuntemuksen rinnalla. Uuden aallon lähettiläät puhuvat mielellään myös tarpeellisuuden kokemisen voimasta, jossa halutaan nähdä oman hyödyllisyyden hyväksyntää muidenkin tahoilta.

Ihminen on 'reviristi' ja keinotekoinen kansojen sekoitus ja sekoittaminen on historiallisesti ohimenevä ideaali-ilmiö.

Ongelmaksi tulee reviiripuolustus yltiökiihkoutuneelta nationalismilta, ja juuri tämä ongelma tarvitsee johtajuutta (kaupallisenkin) oikeudenmukaisuuden takaamiseksi.


Saarnaajia on sivuunsa ollut – historiasta nykypäivään

Lähinnä uskonnollisuus saa hurmoksellisuutta hyväksymään tarkemmin perustelematta karismaattisia johtajia … riittää kun usko on kohdallaan ja kuuntelijat sopivassa moodissa ottamaan vastaan samankaltaisuusefektejä yhteenkuuluvuuden nimissä –

… ilmentyminä lahkot ja laajemmin uskonnot … suuria johtajia olivat Jeesus, Muhammed ja monet muut, jotka osasivat osoittaa ihmisille paikkansa järjestelmässä, jossa koettiin ryhmälle kaltaistaan turvallisuutta ja jatkuvuutta – unohtamatta toivoa ja selitystä selittämättömälle.

Entä tämän päivän johtajat – onko sellaista karismaa havaittavissa, johon laajat kansanryhmät voisivat luottamuksensa asettaa, onhan lähestymässä ajat, jolloin vaikeudet olemassaolon turvaamiseksi asettuvat varsinaisten haasteiden asemaan ja vaativat lujaa kättä … demokratia on voimaton tulevien ongelmien edessä. Tarvitaan osaamista, taitoa ja sitä harvinaista karismaa.


Viitteet:
[1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/10/kuningas-on-kuollut-kauan-elakoon.html -
[2 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Mahatma_Gandhi -
[3 ~ https://fi.wikipedia.org/wiki/Ramses_II -
[3 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2006/09/suuri-johtaja-vaikuttaa-kauan-kasvaen.html -
[4 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2017/01/hatkahdyttava-vertailu-donald-trump-ja.html -
[5 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/06/vapaustaistelija-nelson-mandela.html -
[6 ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2014/03/kansalaisen-paras-kausi-elettiin.html -

EKSTRA
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2015/07/taisteluni.html - ]

..

_
133530 | 1069 | 3514

61

617

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Arne Treholt.

      • Anonyymi

        Se kuuuluisa vakooja?


      • Anonyymi

        Wiki:

        Arne Treholt (13.12.1942 – 12.2.2023) oli norjalaissyntyinen Venäjällä tuomittu rikollinen ja KGB -agentti, joka tuomittiin maanpetoksesta ja vakoilusta Neuvostoliiton puolesta Norjaa vastaan ​​kylmän sodan aikana ja tuomittiin 20 vuodeksi vankeuteen. vankilassa.


    • 2

      ” … Nyt rikekivet ovat pieniä, liikkeellä eivät ole karisma eikä johtajuus
      [ … paavillinen karisma ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2005/04/paavi-oli-yhtenisyyden-luoja-ja.html - ]

      Meillä ei ole pelkoa enemmästä, ehkä vain yhden populistipuolueen hajoamisesta, jota sitäkin voidaan pitää ideologia-evoluutiona, jos Perussuomalaisissa mitä ideologiaa aidosti onkaan/ olikaan [?]

      Vaarallisimpia tai haluttavimpia ovat sellaiset nousevat ryhmät, joilla on Johtaja ja hänellä karisma sekä voima vaikuttaa suoraan ihmisiin, saaden heidät uskomaan yhteisen tavoitteen hyödyllisyydestä niin itselle, ryhmälle kuin sille haaveelle, joka on saattanut elää koko siihen saakka eletyn elämän ajan! … ”

      • Anonyymi

        Paavo presidentiksi. Se olisi meidän kansakuntamme pelastus!


    • Anonyymi

      Mahatma Gandhi

      Mohandas Karamchand Gandhi (gudžaratiksi મોહનદાસ કરમચંદ ગાંધી, IAST: mohandās karamcand gāndhī, 2. lokakuuta 1869 Porbandar, Intia – 30. tammikuuta 1948 New Delhi, Intia), tavallisesti kutsuttu nimellä Mahatma Gandhi oli Intian itsenäisyysliikkeen johtaja. Hänet tunnetaan väkivallattoman vastarinnan satyagrahan kehittäjänä.

    • Anonyymi

      Jonninjoutavaa sontaa, jonka lähteenä on kirjoittajan sontakirjoitukset.

      • Anonyymi

        Hyvä luettelo henkilöehdokkaista, jotka voisivat ansaita karismaattisen johtajan ominaisuudet.


      • Anonyymi

        Kohtuullinen saavutus näin tässä vaiheessa! ;-) Harjoittelitko kauan "*onta -sanaa"


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kohtuullinen saavutus näin tässä vaiheessa! ;-) Harjoittelitko kauan "*onta -sanaa"

        Entä Luoman heikko kirjoitustaito?

        Omien kirjoitusten käyttö lähteinä on typerää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä Luoman heikko kirjoitustaito?

        Omien kirjoitusten käyttö lähteinä on typerää.

        ketä haittaa jos on karismaa


    • Anonyymi

      Johtajuus on suotu laajana hyväksyntänä vain hyvin harvoille
      [ .. sanotaan kuitenkin, ettei valtaa saada, vaan se otetaan - tai ..? ..]

      Näin se on varmaankin sermien takaisessa arkitodellisuudessa. Se otetaan oveluudella, nokkeluudella, kieroiluilla, petoksilla, mutta myös asiaperäisyydellä, karismalla ja johtajuudella.

      Erityisesti kriisissä positiivisesti sanottuna rahvas eli kansan suurin osa kaipaa vahvaa johtajaa |1, jolle myönnetään ajan virratessa hiukan kuin automaattisesti valtatekijät ja -ominaisuudet. Usein näin. Historia kertoo myös hyviä johtajia olleen - suurellakin vallankäytöllä varustettuna.
      .
      |1 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2018/09/johtaja.html -, otsikoituna näin: "Johtaja"
      .


      Ehkä paras esimerkki olisi Saksasta, vuodelta 1933, kun kansallissosialistit ottivat eittämättä karismaattisen johtajansa Adolf Hitlerin otteilla demokratian jälkeisen vallan.

      Tuo NSDAP' n ('Saksan kansallissosialistinen työväenpuolue' -suomennettuna) "kaappaus" tapahtui noin 40 prosentin demokratiasta (demokraattisten päätösten päättyessä tuohon viimeiseen vuoden 1933 vapaaseen vaaliin*), lopun ollessa jo hyvin tiedettyä kansallista voimaa, saksalaisuuden ylistystä ja lopulta tuho, jossa liika valta oli tehnyt tehtävänsä - loputtomana uskona omaan täyteen mieltyvyyteen omista voimista, jotka lopulta uupuivat nollille.



      Tänään tietous on kasvanut - olemme historiamme lukeneet

      Mutta kansakunnan muisti on lyhyt, vain vaalilupausten annon mittainen. Ehkä jälleen, kun vääjäämätön kriisi astuu askeleen kohden täyttä hallitsemattomuutta - astuvat samalla tarjolle vahvat johtajat.

      Autoritääriset johtajat eivät laajemmin kysele, mutta turvautuvat lähipiirin uskollisuuteen, neuvoihin, ajatuksiin ja ehdotuksiin - kunkin johtajan omien mielihalujen puitteissa. Näinkö? Kyllä - kriiseissä näin.

      Ei tarvitse kuin kurkata omaan historiaamme 1940 talvella ja 1941-44 loppukesään - marsalkka C.G.E. Mannerheimin käskyvalta oli ylivertainen, vaikka olivat eduskunta ja presidenttikin olemassa.

      ..
      Meillä täällä Suomessa pitäisi olla malttia olla sekaantumatta muiden itsenäisten omiin päätöksiin - kukin päätös siis aina omien johtajuuksien valtapyyteiden ja kansallisten etujen ja hyötyjen yhteissummana - rikkomatta ulkosuhteita.



      Aikanaan ruotsalaiset olivat kaukaa viisaita

      Pelasivat pelejään 1939-1944 niin liittoutuneiden kuin Saksan kolmannen valtakunnan etuja hyödyntäen, niin itselle kuin kumppaneilleen. Ruotsi välttyi turvallisen selkämme takana sodilta - viimeisen ollen tietoinen irtautuminen Venäjän tsaarin rajanaapuruudesta vuonna 1809.



      Niin mikä onkaan sitten sitä oikeaa johtajuutta?

      Onko se kansallinen etujen valvonta ja niiden kehittäminen omavaraisuuden ja itsellisyyden suuntaan - vai sitten yhteistyöllinen, pisimmillään liittovaltiokehitys vaikkapa läntisen eurooppalaisuuden kehitysvirtana, jossa lopulta pienet kansallisvaltiot menettävät omaa itsenäisyyttä - kuten on jo nyt tapahtunut.



      Johtajuus vahvana komponenttina tarkoittaa usein kirkasta oman reviirin hyväksyntää

      • Anonyymi

        Huomaa, ettei "anonyymi" ole koskaan lukenut historiaa - ei muuten moista sontaa syntyisi peruskoulutasoisesta historiasta.


    • Anonyymi

      Paavo Väyrynen on ainoa todella karimaattinen johtaja joka meillä on. Ajatelkaapa vaikka Paavon tanhutaitoja, joita hän mielellään esittelee. Niin ja tietysti jalasmökkiä.

      • Anonyymi

        Paavo lienee ainoa presidenttiehdokas, joka otetaan vastaan niin Moskovassa kuin Washingtonissa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavo lienee ainoa presidenttiehdokas, joka otetaan vastaan niin Moskovassa kuin Washingtonissa?

        Voihan olla että Paavo saa ihan samanlaisen vastaanoton niin Moskovassa kuin Washingtonissakin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavo lienee ainoa presidenttiehdokas, joka otetaan vastaan niin Moskovassa kuin Washingtonissa?

        EIhän Väyrynen ole presidenttiehdokas.
        Kuka hänet muka Moskovassa "ottaisi vastaan" ja miksi? Hänhän ei nykään ole yhtään mitään.


      • Anonyymi

        Paavon kolme pointtia, onko niitä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        EIhän Väyrynen ole presidenttiehdokas.
        Kuka hänet muka Moskovassa "ottaisi vastaan" ja miksi? Hänhän ei nykään ole yhtään mitään.

        Korttikeräys käynnissä. Onnistuuko?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Korttikeräys käynnissä. Onnistuuko?

        Ei se Väyrysestä vielä ehdokasta tee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavon kolme pointtia, onko niitä?

        1. Pyrkyryys
        2. Pyrkyryys
        3. Pyrkyryys


    • Anonyymi

      Mitä mieltä ollaan Adolf Hitleristä ja hänelle vahvasta vastakkaisuudesta Mahatma Gandhista?

      • Anonyymi

        Järjetön ja idioottimainen vastakkainasettelu.


    • Anonyymi

      Luoman mielestä Putin on tietysti karismaattinen.

    • Anonyymi

      Pisteet Mahatmalle!

    • Anonyymi

      Pyrkiäkseen johtajaksi täytyy luulla itsestään olevansa enemmän. kuin vain kuopantäytettä.

      • Anonyymi

        Narsismi ei lisää johtajuutta eikä älykkyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Narsismi ei lisää johtajuutta eikä älykkyyttä.

        Oliko Mahatma narsisti?


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Voi kettu mitä paskaa!!!

        Onko tuo Luoma suomalainen vai mitä tuubaa öyhöttää?

        Eikö hän ole kuullut koskaan ole kuullut suomettumisesta, mikä on Kekkosen "suurin" saavutus?


      • Anonyymi

        Huh huh!

        Kekkosen Suomesta puoli miljoonaa karkasi Ruotsiin paremman elämän perässä. Ei ollut kiva asustella pienissä kylmissä asunnoissa.
        Kekkosen Suomessa kansa oli sairasta eikä elänyt kovin pitkään.
        Jos "otti pumpusta" niin se oli kuolemaksi. Ohitusleikkauksia ei tehty.
        Syöpää ja keuhkotautia "hoidettiin" morfiinilla.


    • Anonyymi

      Onko Rumppi oikea johtaja?

      • Anonyymi

        Entä diktaattori Putin?


      • Anonyymi

        Tämän takia politikot vihaavat Trumppia: https://t.me/c/1878216607/1846
        The TRUMP Rules: Congressional Reform Act of 2017
        1...7
        Serving in Congress is an honor and privledge NOT a career. The Founding Fathers envisioned citizen legislators should serve their term(s), then go home and go back to work … not get all kinds of freebies.

        NO WONDER THEY’RE FIGHTING EVERYTHING HE TRIES! Pass it on!!!! Let's help TRUMP drain the swamp!! Just hold your finger down then hit forward and send it to everyone you know. Let’s help trump get the country straightened out.
        Lue nuo 7 kohtaa linkistä. Mitähän eduskunta tykkäisi samasta? Edustajat palvelevat kamsalaisia, eikä politiikasta voi tehdä uraa rikastumista varten.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tämän takia politikot vihaavat Trumppia: https://t.me/c/1878216607/1846
        The TRUMP Rules: Congressional Reform Act of 2017
        1...7
        Serving in Congress is an honor and privledge NOT a career. The Founding Fathers envisioned citizen legislators should serve their term(s), then go home and go back to work … not get all kinds of freebies.

        NO WONDER THEY’RE FIGHTING EVERYTHING HE TRIES! Pass it on!!!! Let's help TRUMP drain the swamp!! Just hold your finger down then hit forward and send it to everyone you know. Let’s help trump get the country straightened out.
        Lue nuo 7 kohtaa linkistä. Mitähän eduskunta tykkäisi samasta? Edustajat palvelevat kamsalaisia, eikä politiikasta voi tehdä uraa rikastumista varten.

        Rumppi uhosi päättävänsä Ukrainan itäslaavisodan vuorokaudessa! ;-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rumppi uhosi päättävänsä Ukrainan itäslaavisodan vuorokaudessa! ;-)

        Kukaan ei ole kuullutkaan "Ukrainan itäslaavisodasta".

        Onko se joku Pietarin trollitehtaan uusi hokema, koska siellä Venäjällä saa ankaran rangaistuksen totuuden kertomisesta. Todellisuudessahan kyseessä on Venäjän hyökkäyssota, joka on YKn yleiskokouksenkin tuomitsema ja YK vaatii, että Venäjä vetäytyy rajojensa taakse.


    • Anonyymi

      Mitä mieltä ollaan Stalinista, joka voitti kaikki, paitsi itsensä!

      • Anonyymi

        Kysy torakalta - sehän on trollista seuraava ylöspäin.


    • Anonyymi

      Kertokaahan rehdisti; onko Pekka Haavisto karismaattinen johtaja!

      • Anonyymi

        Etkö itse pysty muodostamaan mielipidettä asiasta? Aloitit sentään avauksesi mahtipontisesti: "Seitsemän merkitsevää kirjainta, jotka..."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö itse pysty muodostamaan mielipidettä asiasta? Aloitit sentään avauksesi mahtipontisesti: "Seitsemän merkitsevää kirjainta, jotka..."

        Pekka olisi hyvä UNICEF-lähettiläs Afrikkaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pekka olisi hyvä UNICEF-lähettiläs Afrikkaan.

        Et sitten osannut perustella väitettäsi - eli tyhjiä sanoja!


    • Anonyymi

      Nelson Mandela tai Tito entisestä Jugoslaviasta.

      • Anonyymi

        SItten et tiedä heistä yhtään mitään.


    • Anonyymi

      Valistunut itsevaltias on paras johtaja, ei niitäkään kovin monia ole ollut, muutamaan sataan vuoteen ainakaan.

      Olemmeko jokin apina- tai susilauma, joka tarvitsee aina johtajan?

      Sais jo lopettaa koko touhun, minä en kaipaa yhtäkään johtajaa elämääni, pelkkiä harhaanjohtajia muutenkin kaikki tyynni.

      • Anonyymi

        Gaius Julius Caesar?


    • Anonyymi

      Nostaisin meidän huippujohtaja Kekkosen kolmen joukkoon. Urkki ymmärsi mitä merkitsee hyvät suhteet kaikkiin ilmansuuntiin.

      • Anonyymi

        Heh heh - Kekkosen Suomea kutsutaan Kekkoslovakiaksi, jolloin Suomi oli rähmällään omasta tahdosta Moskovan suuntaan.

        Tiedätkö mitä tarkoittaa suomettuminen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh - Kekkosen Suomea kutsutaan Kekkoslovakiaksi, jolloin Suomi oli rähmällään omasta tahdosta Moskovan suuntaan.

        Tiedätkö mitä tarkoittaa suomettuminen?

        RetroSuomettuminen käynnissä uusia kotiryssiä myös eduskunnassa.

        StuBBiDoo on putinisti!

        Sotkeutunut rahanpesuun Euroopassa nimiPanamapaperissa.

        Kreikkaikivippi liittyy ase ja varustekauppojen rahoitukseen Saksan ja Ranskan saatavien kautta.

        Eikö lanttu leikkaa? TukiverkkosukkaJutta samma saK.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh - Kekkosen Suomea kutsutaan Kekkoslovakiaksi, jolloin Suomi oli rähmällään omasta tahdosta Moskovan suuntaan.

        Tiedätkö mitä tarkoittaa suomettuminen?

        Sinä ja sun suomettumisesi, pelkkä silmänkääntötemppu. Ja sinä menit halpaan ja luulet olevasi viisas suomettumis-termiä käyttäessäsi. Ei todellakaan ollu Suomi rähmällään mihinkään Moskovan suuntaan. Käytä joskus omia aivojasi äläkä usko kaikkea propagandaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh - Kekkosen Suomea kutsutaan Kekkoslovakiaksi, jolloin Suomi oli rähmällään omasta tahdosta Moskovan suuntaan.

        Tiedätkö mitä tarkoittaa suomettuminen?

        Presidentinvaalit | HS seurasi presidentti­ehdokkaiden hurjaa kampanjointi­tahtia – Katso kuvakooste:

        https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010217278.html

        Onko näillä karismaa?


    • Anonyymi

      "Kun kutsua ei kuulunut, Väyrynen kertoo kirjoittaneensa tiistaiaamuna Joensuussa blogikirjoituksen, jossa hän olisi ilmoittanut, että hän palauttaa Niinistölle Suomen Leijonan ritarikunnan suurmestarina sen suurristin, jonka Mauno Koivisto hänelle vuonna 1987 antoi."

      https://www.is.fi/politiikka/art-2000010011225.html

      "Väyrynen kertoo luopuneensa ajatuksesta kysyttyään tekoälyä käyttävältä ChatGPT:ltä suunnitelmasta palauttaa suurristi Niinistölle.
      ChatGPT kehotti Väyrystä harkitsemaan huolellisesti asiaa ja huomautti, että suurristi ei ole vain kunnianosoitus yksittäisille henkilöille, vaan osa laajempaa kulttuurista ja historiallista kontekstia, joka tukee kansallista identiteettiä ja yhteisöllisyyttä.
      Väyrynen ei siis palauta suurristiä, mutta aikoo järjestää mielenosoituksena oman itsenäisyyspäivän juhlan."

      On se hienoa että Suomen Johtavat Suurmiehet osaavat kysyä neuvoa ChatGPT:ltä kun omat aivot eivät vieläkään toimi ja Kekkonen ja kumppanit eivät enää vastaa kyselyihin.

    • Saammeko nyt ajassa karismaattisen presidentin? Ajatelkaahan: Stubb tai Haavisto!

      • Anonyymi

        Paavo Väyrynen olisi se kaikkein karismaattisin johtaja jos joku ei olisi mennyt hukkaamaan sen karismaattisia kannattajakortteja.


      • Anonyymi

        Epäkelpoja aikaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Paavo Väyrynen olisi se kaikkein karismaattisin johtaja jos joku ei olisi mennyt hukkaamaan sen karismaattisia kannattajakortteja.

        Ainakin ulkopolitiikan osaavin ja kokenein!


    • Anonyymi

      Kekkonen ja Kennedy.

    • Anonyymi

      Kummallakaan p.ehdokkaalla ei ole tarvittavaa karismaa!

    • Anonyymi

      pietari HERRAN jeesuksen kristuksen palvelija. palvelkaa toisianne kukin niilla armolahjoilla joita teilla on ......seuratkaa miten paavali eli ja ottakaa mallia hanen teoistaan . kristillisen seurakunnan johtaja on ,,,,,,,,.niinkuin paavali ja pietari ovat antaneet esimerkkia elamastaan......miten apostolit palvelivat seurakuntaa ja miten seurakunta palveli heita aikanaan ja olivatko apostolit aikanaan karismaattisia persoonia ,,,,,,ja miten jos paavali rupeaisi pitamaan seurakunnassanne kokouksia niin ihmiset suhtautuisivat haneen etta jaaha ,,,tama on nyt se uusi ameerikan menestys teologia ja harhaoppi kun sairaatkin paranevat ja kaikki menestyy ja ihmiset voivat hyvin sisaltaan ,,,,,,,,,jaaha ,,,,selva menestys toelogian julistaja tama uusi paimen

    • Anonyymi

      jos apostolit elavat luopumuksessa itse ja paimenet seurakunnassa salasyneissa miten ..........heidat voidaan saada hengellisesti hertaamaan ja valvomaan ,,itseaan ja oppejaan ............miten heratyksen ajat vaikuttavat saarnoihin ....miten luopumuksessa elava apostoli kutsultaan voi yleensakaan hoitaa enaa paimenen tehtaviaan no koko lauma on sokea ,,,,ja luopunut .,.,.,seka meidan paimen on ,,,,,tanaan eri tilassa kuin 10 vuotaa sitten kun oli heratysta ..siis voiko paimenet julistaa herran sanaa vaikka ovat itse kiinni siteissa ja kukaan eihuomaa mitaan kun profeettoja ei ole huoneessa

    • Anonyymi

      paavali oli johtaja joka palveli ...kaikkia armoituksellaan seka viela oli pokkaa sanoa seuratkaa minun jalkiani mita hedelmaa olen tuottanut naina vuosina seka ottakaa elamastani .,...oppia ,.,,,,.miten olen leiviskoitani hoitanut uskollisena ,,herralle ,,, aika pokkaa sanoa varmaan ylpee tyyppi ja oma kehuinen

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi laatikkomansikoihin jätetty kannat?

      Tympeä homma kotona sitten poistaa...
      Maailman menoa
      136
      1913
    2. Mikä oli se hetki

      kun tajusit rakastuneesi?
      Ikävä
      91
      1605
    3. Ymmärrät sanomattakin

      Että ollaan kielletyllä alueella. Silti nainen sinun vaikutus on suurempi kuin kenekään toisen koskaan. En voi tälle as
      Ikävä
      83
      1298
    4. Älä turhaan nainen ikävöi minua

      Olen sellainen jäntevä pantteri ja sinä jo melkein rollaattorikamaa. Ei onnistu mikään.
      Ikävä
      94
      1297
    5. Mitä sanoisit kaivatullesi juuri nyt?

      Mitä sanoisit hänelle?
      Ikävä
      125
      1078
    6. En ollut varma

      Tunnistiko/hoksasiko kuka olen niin siksi en viitsinyt sanoa mitään 😔🫣😂 yleensä kyllä tervehdin tuttuja, paitsi sillo
      Ikävä
      9
      982
    7. Kuinka paljon voi olla rakastunut..

      ....ja välittää ihmisestä jota ei edes tunnen kunnolla? Eikö silloin ole kysymys jostain suuremmasta? Mitä on yhteenkuul
      Ikävä
      64
      909
    8. Kuvaile nainen itseäsi

      Niin katsotaan, oletko kaivattuni. Kiitos. 💛
      Ikävä
      46
      873
    9. SDP-johtoinen hallitus luo vakaan yritys- sekä työmarkkinaympäristön

      Vaikka mitä puhutaan SDP-johtoinen hallitus luo vakaimman ja ennustettavimman yritys- ja työelämäympäristön. Mm. niin e
      Maailman menoa
      106
      829
    10. Sä olet nainen niin

      Loistava ihminen että en muista ketään kuka pääsisi samalle tasolle kanssasi. Piristystä päivääsi. T:J
      Ikävä
      32
      763
    Aihe