Miten kumppani voi tukea ja olla vaikeissa tilanteissa läsnä?

Anonyymi-ap

Onko sulla tullut, fiilis, eikö osapuoli ota kauheasti huomioon, kun sinulla on elämässä joku hätätilanne? Yleensä jotkut saattavat vältää aiheen puhumista, kun sitä pidetään jostain syystä tabuna ja se on kysymys henkistä ja fyysisen vahvuudesta. Mutta "heikko itsetunto " voi olla riski kumppanin näkökulmasta sudenkuoppaan!
Esim: Jos jomman kumman elämässä tulee vastaan joku iso vastoinkäyminen tai hätä, mutta ihmisellä ei ole omalta osaltaan voimaa tai keinoja sen ratkaisemiseen.

Kertokaa te kokemuksenne, miten osapuoli voisi tukea, jotta riittäisi sopivasti voimavaroja?

6

288

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      No yleensäkin tukemalla ja olemalla läsnä. Turvallisen ilmapiirin luominen/ylläpitäminen, jotta voi puhua vaikeista asioista yhdessä. Hellittely mielestäni tärkeää, sillä sitä voi juuri kumppanin kanssa toteuttaa. Että voi päästä kumppanin lämpimään syliin turvaan ja siinäkin vaikka jakaa niitä vaikeita ajatuksia.

      Itselläni ei ole tullut fiilistä, ettei huomioitaisi vaikeassa tilanteessa. Päinvastoin sillon kun olen ikävässä mielentilassa, saan aivan parasta huomiota ja se todellakin parantaa ainakin minun mieltä, kun oma rakas auttaa.

      • Anonyymi

        Vaikka osapuoli haluaisi, mutta voi olla, jos on motivaatio tai seksuaalisuuden taitojen puute, niin siinä saatetaan nähdä riskinä. Tiedän tuttuja, jolla on tilannetaju kehittämisen alla.

        Ap


    • Jos tässä on kyseessä vaihdevuodet niin kokemukseni mukaan miehellä ei ole mitään mahdollisuutta tukea kaiken loogisuuden ja realismin hiljalleen menettävää munasarjakasta menettämättä itse järkeään. Ja siinä samassa rytinässä, kun munasarjakas menettää seksuaalisuutensa, pitäisi miehen olla "uskollinen".

    • Anonyymi

      Voithan sä ajatella sen niin jos sinulle tulee joku iso vastoinkäyminen miten toivoisit toisen silloin toimivan. Eikä lopulta tuollaisia tilanteita voi ennakoida. Ne tulee yllättäen ja molemmat joutuu sopeutumaan ja etsimään keinot selvitä. Tukea voi muttei kumppani mikään ihmeidentekijä ole. Varmaan tärkeintä että ottaa tosissaan sen toisen hädän ja on läsnä sekä rauhoittaa. Eikä ainakaan löhde lietsomaan tai pahenna tilannetta tai käännä sitä jotenkin itseensä.

      • Anonyymi

        Se on haastava tilanne, sillä monet miehillä on tilannetajua tai kokemuksesta puute. Jos esim koskee alku tutustuminen, niin luulen naiset olevan varovaisia ja tarkkavaisia, kun eivät tiedän, mikä ihminen on kyseessä. Jos olette parisuhteessa, niin kuinka voimavaroja näkyy arkielämässä, oli sitten talous, erimielisyys tai väärä käsitys kavereiden kanssa.

        Ap


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2880
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2145
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1013
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      795
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe