Puheenaiheet vähissä?

Anonyymi-ap

No minäpä annan teille yhden aiheen turistavaksi ja mietittäväksi.

Odotatko itselle erityiskohtelua? Pitääkö sinua kohdella erityisyytesi takia jotenkin erityisesti? Mikä tekee sinusta erityisen tai erilaisen?

Vastaan itsekin. En odota keneltäkään mitään erityiskohtelua. Pidän sellaista perseennuolentana ja se on miellyttämisen alhainen muoto. Jos jotain kohtelua odotan, niin sellaista että minua kohdeltaisi sellaisena kuin olen. Eikä sekään ole mikään pakko. Jos ei halua kohdella millään tavalla, sekin on ihan fine.

59

580

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Toivon kaikilta palstalle kirjoittavilta kohteliasta käytöstä ja asiallisia vastauksia. Myös itseltäni. Mitään erityiskohtelua ei tarvita. Näin keskustelu ja ajatuksenvaihto sujuu mutkattomasti, eikä kärjistyksille ole tarvetta.

      • Anonyymi
        UUSI

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        🔞 ­­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­a­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#18112065x

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi

      Oppenheimer-elokuvassa opetettiin se, että jos saat toisilta jonkin palkinnon, he tekevät oman itsekkyytensä ja hyötynsä takia, eivät lainkaan sinun tekojesi takia..

    • En odota erityis kohtelua. Koen itse olevani erilainen kuin monet muut, mutta jokainen meistä on vähän omalaatuinen.🙂

      Olenkin siitä kiitollinen, että minut kohdataan äitinä/naisena/työntekijänä/avopuolisonsa menettäneenä.. Samalla tavalla kuin ennenkin. Vaikka on ollut ja on raskasta paikkapaikoin.. silti koen niin että kaikesta on pystytty keskustelemaan oikeilla nimillä, en ole saanut missään mitään erikoiskohtelua.. 🙏

      Ystävällistä käytöstä odotan muilta kuin myös itseltäni oli paikka mikä tahansa.

    • Anonyymi

      Normi kunnioitus riittää. Saan olla omaitseni ilman turpansa aukojien mielipiteitä.

      Ex Huitale

      • Yhyy minä kyllä kaipaan sinun rekkuna oloa..🥲 ymmärrän kyllä miksi, et enää jaksa.. sait liikaa paskaa niskaasi niin näin on varmasti helpompi kirjoitella..?

        Vääryys, että ei saisi kirjoittaa niin kuin kirjoittaa.. kumminkin ihan julkinen palsta ja kaikki saa kirjoittaa mitä kirjoittaa😊 halit sulle🤗


    • Anonyymi

      Sehän nyt riippuu ihan tilanteesta ja seurasta ja myös siitä mitä erityskohtelulla tarkoitetaan. Jos jostain vieraista ihmisistä tai puolitutuista puhutaan niin en mä mitään erityiskohtelua odota. Odotan kyllä kaikkia ihmisiä kohdeltavan hyvin ja asiallisesti, mutta siinä ei pitäisi olla mitään erityistä, vaan ihan perusjuttu.

    • Anonyymi

      Isaac Asimov joskus todennut niin, että aletaan olemaan ajassa, missä kaikki täytyy hyväksyä ja kaikelle täytyy antaa samaa arvo ja intellektuaalisuus kärsii. Koska aletaan ajattelemaan niin, että "minun tietämättömyys on yhtä arvokasta kuin sinun tietäminen". Jotenkin näin.

      Ja nyt eletään siinä ajassa missä tietämättömyys on kävellyt tietämisen ja ymmärryksen yli. Se on helppoa, koska idiootteja on helvetin paljon enemmän ja heillä on nyt kanava missä ne voivat yhdistää voimansa ja kokea olevan oikeassa, koska kaikki muutkin kaltaisensa on samaa mieltä.

      Ihmisiä pitää kohdella just sellaisina kuin ne on. Jos se joskus edellyttää kohteliaisuudesta luopumista, se on tehtävä sitten niin. Muuten ei muutosta parempaan tule tapahtumaan ikinä. Päinvastoin.

      • Olisiko aika perustaa säätiö? 🤔


      • E-Lukka kirjoitti:

        Olisiko aika perustaa säätiö? 🤔

        Ehkä kuitenkin olemme matkalla kohti niitä teräsluolia.


      • buddy-love kirjoitti:

        Ehkä kuitenkin olemme matkalla kohti niitä teräsluolia.

        Näin saattaa käydä


      • Anonyymi


    • En halua enkä odota erityiskohtelua.
      Ihan samanlainen ihminen olen kuin muutkin, vaikka jotain eroa onkin.
      Ihanan paljon aloituksessa erityisiä erityis sanoja <3

      Tää palsta kyllä antaa erityiskohtelua haukkuu taas botiksi.

    • Anonyymi

      Saako palstalla joku erityiskohtelua?

    • Jokainen ihminen on erityinen ja ansaitsee erityiskohtelun. Pyrin kohtelemaan muita niin kuin haluaisin itseäni kohdeltavan. Netissä se tosin monesti unohtuu, kun kaikki on "kasvottomia".

      • Huomaan itsessäni saman että välillä meinaa lipsahdella jotain mikä ensimmäisenä juolahtaa mieleen.. mitä en ikinä sanoisi päin näköä.. mutta tässä on paljon helpompi antaa tulla.. vaikka silti yleensä pystyn hillitsemään itseni. Mutta tulee sitä välillä päästettyä myös sammakoita suustaan.


    • Anonyymi

      Oikeastaan, en välitä. En ole kiinnittänyt tai hoksannut kiinnittää huomiota tuohon, että pitäisikö toisen nähdä minut ns. "vip" - tuolissa. Pureudun samantien toisen sanoihin ja asiayhteyteen mutta että toisen/vastapuolen pitäisi ensin kumartaa kevyesti, niin sellaista en odota, eikä ole tullut mieleen, että haluaisin odottaakaan. Ei liikauta suuntaan toiseen. - cu-

    • No sanotaanko näin, etten tarvitse mitään erikoiskohtelua. Mutta että voin jossain tilanteessa käyttäytyä jotenkin toista ihmistä kunnioittavasti, arvostavasti, minua kannattaa kuulla ja ohjeitani noudattaa.
      Eli kun ilmoitan jostain rajastani, se itsensä vuoksi kannattaa huomioida.

      En tosin tiedä onko se erikoiskohtelua? Eiköhän kaikkien pitäisi toisten rajoja osata kunnioittaa?

    • Taas täytyy vastata, että se riippuu niin tilanteesta. - Kun olen vapaa-ajalla omilla asioillani, en todellakaan odota enkä halua mitään erityiskohtelua. - Toki joskus joku on vain niin syntynyt asiakaspalvelijaksi, että hänen palvelunsa tuntuu siltä kuin olisin joku kovin erityinen asiakas. - Mutta sitten on tilanteita, mihin se erityiskohtelu vain liittyy niin olennaisesti, että muu olisi asiatonta.

    • Anonyymi

      En tietenkään ja odotan ettei myöskään minulta odoteta erityskohtelua.

      -harmiseikirj-

    • Anonyymi

      Poliisit antaa erityiskohtelua :)

    • Nah, miksi täällä kohtelu tulisi kokea oikein miksikään kun moni muukaan asia ei sitä täällä tee, aktiivisin juttuihin iskevä osa palstaa on toi jumalattoman egon omaava poistobotti

    • Anonyymi

      Mjoo

      Kyllä täällä läppä järsii kuin majava puuta tai aallot sen estettä.

      Erityiskohtelusta (noin sanana) ei nouse mieleen kuin negaatioita.

      Ensinnäkin (taas) tämä limittyy objektin ja subjektin ikuiseen ristiriitaan. Toiseksi on mainittava, että jos sanabaarissa viihtyy, niin kuinka se voisi olla keltään pois.

      (naurua)

    • Anonyymi

      I might say... even funny... talks...

    • Anonyymi

      heitän jonkin musiikki-laulun... money talks, funny walks... taitaa olla sähkövirran juttja, josta tulikin mieleen uusi pistokeeni jonka ostin juuri, maadoitettuk, nooh ilman kummenpia lisää acdc - money walks:

      https://www.youtube.com/watch?v=iaaRYZPu9dc

      Money Walks... Money Talks? Kumpaa se tekee?

    • Tjaa'a... En, en kyllä, olen hyvin tavallinen ja arkinen otus, oikeastaan below average -otus.

      Mutta duunissa... Tilanne on toinen. En odota, oleta, edes tarvitse/kaipaa/edellytä mitään erityistä, olen vain asiakaspalvelija, mutta jos homma alkaa lipsumaan sivuraiteelle (50/60), niin tuon kyllä nopeasti ilmi sen, että en kuuntele ohi aiheen lässytystä, eikä minulla ole aikaa arpomiselle osaamisalueeni osalta. Ja silloin otan tyynesti, joskin voimalla ja röyhkeästi oman tilani, tilan hallinnan ja vien asioita nopeasa tahdissa eteenpäin. Silloin en kuuntele mitään epämääräistä hölötystä, en ihmettelyä, vaan yksinkertaisesti suoritan. Nätisti toki, en loukkaa ketään, en edellytä mitään erityistä, en poikkea "säännöistä", mutta en myöskään kunnioita tilanteessa ketään, joka haluaisi vielä vaikkapa diskuteerata tai ihmetellä vaihtoehtoja. Tilanteen jälkeen, voidaan diskuteerata ja palauttaa kunnioitus, ihan arkipäivää. Siltikään en odota erityiskohtelua, koska en tarvitse sitä, otan sen mitä tarvitsen.

      Kuulostaa kylmältä, arrogantilta ja suorastaan mulkulta, mutta ei sitä ole, vaan vain tilanteen/tarpeen sanelema... No vaikka olosuhde, suorite, miten vain.

      • Anonyymi

        Ai...Aika Master meiningiltä kuulostaa. Tota, herää vaan kysymys, tykkääkö ne asiakkaat tästä sairaanpaljon, vai ihan kipeen paljon...Anteeks, kaikkea sitä tulee lukiessa vaan mieleen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ai...Aika Master meiningiltä kuulostaa. Tota, herää vaan kysymys, tykkääkö ne asiakkaat tästä sairaanpaljon, vai ihan kipeen paljon...Anteeks, kaikkea sitä tulee lukiessa vaan mieleen.

        Tuskin se mitään master-touhua on, vaan ennemmikin sitä, että joku ymmärtää kaikki (olennaiset) muuttujat, kykenee neuvottelemaan niiden osalta kaikkien eri osapuolten kanssa, harkitsemaan karkeasti ottaen optimaalisen keskitien joka vähintäänkin täyttää kaikkien osapuolten minivaatimukset, rakentamaan niistä toteutettavan kokonaisuuden nopeasti sekä myös toimittamaan/suorittamaan sen ratkaisun nopeasti.

        Aina ei ole kiire, jolloin voidaan hieroa ja vatkata, mutta aika usein aika on tärkein määrittävä tekijä. Silloin tarvitaan tahoja, jotka kykenevät edellä esitetyissä olosuhteissa tekemään johtopäätöksiä sekä uskaltavat tarttua toimeen ja myös kantamaan vastuun tekemistään päätöksistä. Ja näistä viimeinen on se suurin ongelma, miksi asioita hierotaan, hinkataan, vatkataan ja arvotaan loputtomiin.

        Mutta tämä siis koskee vain mun duuniani, jossain toisessa duunissa asiat on ihan toisin. Ja toisaalta, erityisosaamiseni vuoksi mulla ei ole aikaa hinkata asioita, sen saa tehdä joku toinen. Jos aikaa hinkkaamiselle vain on.

        Ai niin. En tiedä tykkäävätkö asiakkaat/yhteistyökumppanit, mutta vielä kukaan niistä ei ole siirtynyt muiden palvelutuottajien pariin. Ehkä tykkäämisen ja saavutettujen tavoitteiden välinen korrelaatio ei ole lineaarinen?


      • Anonyymi
        randombypasser kirjoitti:

        Tuskin se mitään master-touhua on, vaan ennemmikin sitä, että joku ymmärtää kaikki (olennaiset) muuttujat, kykenee neuvottelemaan niiden osalta kaikkien eri osapuolten kanssa, harkitsemaan karkeasti ottaen optimaalisen keskitien joka vähintäänkin täyttää kaikkien osapuolten minivaatimukset, rakentamaan niistä toteutettavan kokonaisuuden nopeasti sekä myös toimittamaan/suorittamaan sen ratkaisun nopeasti.

        Aina ei ole kiire, jolloin voidaan hieroa ja vatkata, mutta aika usein aika on tärkein määrittävä tekijä. Silloin tarvitaan tahoja, jotka kykenevät edellä esitetyissä olosuhteissa tekemään johtopäätöksiä sekä uskaltavat tarttua toimeen ja myös kantamaan vastuun tekemistään päätöksistä. Ja näistä viimeinen on se suurin ongelma, miksi asioita hierotaan, hinkataan, vatkataan ja arvotaan loputtomiin.

        Mutta tämä siis koskee vain mun duuniani, jossain toisessa duunissa asiat on ihan toisin. Ja toisaalta, erityisosaamiseni vuoksi mulla ei ole aikaa hinkata asioita, sen saa tehdä joku toinen. Jos aikaa hinkkaamiselle vain on.

        Ai niin. En tiedä tykkäävätkö asiakkaat/yhteistyökumppanit, mutta vielä kukaan niistä ei ole siirtynyt muiden palvelutuottajien pariin. Ehkä tykkäämisen ja saavutettujen tavoitteiden välinen korrelaatio ei ole lineaarinen?

        Uskon, että olet oikein hyvä työssäsi, ja asiakkaat tykkää. Saat asiat tehtyä. Nyt on perjantai, joten asento pois ja lepo... Mulla vaan hyppelee hassuja juttuja mieleen, mutta toisaalta niinhän se menee... Hihittelen ja lueskelen vähän miten sattuu. Ai jai...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Uskon, että olet oikein hyvä työssäsi, ja asiakkaat tykkää. Saat asiat tehtyä. Nyt on perjantai, joten asento pois ja lepo... Mulla vaan hyppelee hassuja juttuja mieleen, mutta toisaalta niinhän se menee... Hihittelen ja lueskelen vähän miten sattuu. Ai jai...

        Ehkä enimmäkseen hyvä työssäni. Asiakkaiden tykkäämisestä en kaikilta osin tiedä, muta jos eivät ole kaikonneet, luultavasti en ole ollut toiseksi paras vaihtoehto. Vielä.

        Kai sitä aina perjantaina loikkii kaikkea epämääräistä mielessä, sanoisin.


    • Tietysti odotan saavani erityisen keskinkertaista kohtelua, sillä kaikki muu on epäilyttävää.

      • Anonyymi


      • Anonyymi
        buddy-love kirjoitti:

        Myös itsepalvelun laatu laskee jatkuvasti.

        Mjaa

        Kun viskoo näille tolloille ”drinksuja”, niin ei se kyllä järin mieltä ylennä.

        Joku oma hanasysteemi olisi hyvä. Kortti koneeseen ja poke ovella hoitaa loput.

        (hirn)


    • Anonyymi

      No, en kohtele ihmisiä samalla tavalla, niin onko se sitten erityiskohtelua, vai erikoiskohtelua?
      Jos äitini kohtelisi minua samoin, kuin nuoruuden bile kaverini, olisin peloissani...Ihan yhtä erityisesti kohtelen ihmisiä elämässäni ihan erikoisesti eri tavalla, ja odotan sitä, tai kaikki muuttuisi pelottavan kummalliseksi?...

    • Jäin miettimään mitä erityiskohtelu oikein on palstaympäristössä? Mitä se on muissakaan ympäristöissä?

      Ihminen usein saa sen mukaan mitä itse pystyy antamaan ja ottamaan proaktiivisesti vastuuta, tietysti poislukien suoran kiusaamisen, syrjinnän ja värinkohtelun. Valitettavasti noita viimeisiä on maailmassa ikävän paljon. Jos mietitään tavallista ihmistä ja tavallista elämää, vaikka ystäviä saa kun itse on aktiivinen ja hyvä ystävä toiselle. Kun olet toiselle erityinen, ja annat jotain hän kohtelee sinua yleensä arvostaen ja kunnioittaen, ja antaa takaisin. Ainakin pitkässä juoksussa, keskiarvoisesti. Sama pätee muihinkin asioihin. Se toki mitä ihminen saa synnyinlahjanaan vaikuttaa paljon. Jos synnyt kahden lahjakkaan hyvötuloisen sosiaalisesti taitavan lapseksi, on elömä monin verroin helpompaa ja etuoikeutetumpaa kuin vaikka kahden mt- ja päihdeongelmaisen lapseksi. Suomessa onneksi tasa-arvo tässä suhteessa on parempi kuin monessa maassa, vaikka samaa emme elämämme pohjaksi saa.

      Olen sitä mieltä, fiksu ihminen kohtelee muita löhtökohtaisesti hyvin ja kunnioittaen. Se ei ole erikoiskohtelua, vaan ihan normaalia aikuisten ihmisten käytöstapoja. Kiusaaminen tai nimittely, palstalla tai itl, ei ole aikuista eikä fiksua. Jos on ääliö tai voi pahoin, se ei oikeuta hölmöön käytökseen muita kohtaan. Eikä normaalit käytöstavat ole erikoiskohtelua. Vähän samaa mitä Keltikangas-Jörvinen sanoo tänään siteerattanassani jutussa: ”Tempperanentti ei ohjaa aikuista, vaan aikuinen tempperamenttia.”

      Jos joku ihminen on minulle tärkeä. tottakai haluan antaa hänelle enemmän kuin mitä annan jollekin ihan sama-tyypille. Sitten on tilanteita missä pitää pystyä olemaan hyvinkin tasapuolinen, mutta ne tilanteet taas on ihan erilaisia.

      • Olen itse monella tavalla erilainen kuin valtavöestön mediaani. Silti vaikka työssäni olen kaltaisteni joukossa, ja erilaisuuden tilalla vallitsee samankaltaisuuden tunne riippumatta sitä, että osa on yli 15v vanhempia ja osa 25v nuorempia.

        Varsinaisesti erityinen en ole, paitsi että minulla on lukihäiriö ja sen verran kapeahko että tuskin saisin diagnoosia (ainakin lukiossa sanoivat, ettei kannata hakea todistusta, koska en sitä luultavasti saisi enkä edes tarvitse lisäaikaa, koska olen yleensä nopea. Olin oppinut paikkaamaan heikkoudet vahvuuksilla.


      • Citrinella kirjoitti:

        Olen itse monella tavalla erilainen kuin valtavöestön mediaani. Silti vaikka työssäni olen kaltaisteni joukossa, ja erilaisuuden tilalla vallitsee samankaltaisuuden tunne riippumatta sitä, että osa on yli 15v vanhempia ja osa 25v nuorempia.

        Varsinaisesti erityinen en ole, paitsi että minulla on lukihäiriö ja sen verran kapeahko että tuskin saisin diagnoosia (ainakin lukiossa sanoivat, ettei kannata hakea todistusta, koska en sitä luultavasti saisi enkä edes tarvitse lisäaikaa, koska olen yleensä nopea. Olin oppinut paikkaamaan heikkoudet vahvuuksilla.

        Nyt täytyy sanoa että hitto osaat kirjoittaa.!! Ihan huippu tyyppi olet, tai siis pidän sinusta. Toki onhan noita häiriöitä eritasoisia.. Itse siis en ole 20v. Jälkeen lukenut kirjoja.. se näkyy niin että täällä oikeasti mietin että mitä tuo sana tarkoittaa.. toki itselläni on sekin, ettei ole huvittanut sivistää itseään.. jos ei huvita niin en muiden takia sivistä itseäni😅


      • Anonyymi
        Citrinella kirjoitti:

        Olen itse monella tavalla erilainen kuin valtavöestön mediaani. Silti vaikka työssäni olen kaltaisteni joukossa, ja erilaisuuden tilalla vallitsee samankaltaisuuden tunne riippumatta sitä, että osa on yli 15v vanhempia ja osa 25v nuorempia.

        Varsinaisesti erityinen en ole, paitsi että minulla on lukihäiriö ja sen verran kapeahko että tuskin saisin diagnoosia (ainakin lukiossa sanoivat, ettei kannata hakea todistusta, koska en sitä luultavasti saisi enkä edes tarvitse lisäaikaa, koska olen yleensä nopea. Olin oppinut paikkaamaan heikkoudet vahvuuksilla.

        Olen hyvin pitkälle samaa mieltä...Mutta.
        Nämä on mielestäni hyvin perus asioita, joilla pysytään hyvin suppealla, toki määrätyllä tai turvallisella alueella. Hyödyt on toki kaikille selvät, ja jos et kykene käytännön elämässä, niin haasteita tulee, muillekin, kuin sille, joka ei kykene. Mutta tavallaan, mielestäni kyse on tietyn tyyppisen luovuuden jopa pysähdyttämisestä, tavallaan turvallisten raamien yli säilyttämiseksi. Huumori taas voi käsitellä todellisuuksia tehokkaammin, säilyttääkseen autenttisuuden, turvallisuuden, sekä myös vaaran, tai koetun vaaran elementit, käsiteltävämpään muotoon, tai kokemukseen. Eli, vaaraa ei ole, sillä ymmärretään jotakin todellista käsiteltäväksi huumorin kautta. Ihmiset ovat loppujen lopuksi hyvin saman tapaisia kokonaisuuksia, joita on monistakin näkökulmista voitava käsitellä, sekä kohdata. Jatkuva kysymys kuuluu, missä on sopiva raja?
        Kliinisyys, on paikallaan monessa tilanteessa, asiassa, mutta nekin vaativat kevennyksensä. Lopulta koen, että se ryhmä, tai kokonaisuus, jolla on suurin mahdollinen keino sietää mokailuja, sekä vakavuutta, siitä tasapainoon palautuen, on se, joka kykenee myös parhaiten unohtamaan itsensä terveesti, kun on aika keskittyä oleelliseen, sekä miettiä kokonaisuutta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olen hyvin pitkälle samaa mieltä...Mutta.
        Nämä on mielestäni hyvin perus asioita, joilla pysytään hyvin suppealla, toki määrätyllä tai turvallisella alueella. Hyödyt on toki kaikille selvät, ja jos et kykene käytännön elämässä, niin haasteita tulee, muillekin, kuin sille, joka ei kykene. Mutta tavallaan, mielestäni kyse on tietyn tyyppisen luovuuden jopa pysähdyttämisestä, tavallaan turvallisten raamien yli säilyttämiseksi. Huumori taas voi käsitellä todellisuuksia tehokkaammin, säilyttääkseen autenttisuuden, turvallisuuden, sekä myös vaaran, tai koetun vaaran elementit, käsiteltävämpään muotoon, tai kokemukseen. Eli, vaaraa ei ole, sillä ymmärretään jotakin todellista käsiteltäväksi huumorin kautta. Ihmiset ovat loppujen lopuksi hyvin saman tapaisia kokonaisuuksia, joita on monistakin näkökulmista voitava käsitellä, sekä kohdata. Jatkuva kysymys kuuluu, missä on sopiva raja?
        Kliinisyys, on paikallaan monessa tilanteessa, asiassa, mutta nekin vaativat kevennyksensä. Lopulta koen, että se ryhmä, tai kokonaisuus, jolla on suurin mahdollinen keino sietää mokailuja, sekä vakavuutta, siitä tasapainoon palautuen, on se, joka kykenee myös parhaiten unohtamaan itsensä terveesti, kun on aika keskittyä oleelliseen, sekä miettiä kokonaisuutta.

        Jos ihmisellä on pelisilmää (=hyvä sosiaalinen lukutaito) hän pystyy lukemaan muita ja leikkimään sopivan ja sovinnaisen rajalla ilman, että kukaan pahoittaa mieltä ja pahoitettuja mieliä ei synny.

        Jos ihmiseltä puuttuu sosiaalisten tilanteiden lukutaito esim. autismiskirjon/asperger takia, sopivan ja sovinnaisen rajalla käy isoja törmäyksiä ja mielensä pahoittaminen on enemmänkin normi kuin varvinainen vahinko.

        Taitava voi vuolla puukkolla puuta loukkaantumatta, mutta kömpelön kannattaa varoa enemmän ettei käy isompaa vahinkoa.

        Se että pystyy ottamaan vastaan ikävää käytöstä toiselta ja ymmärtämään mistä käytös johtuu ei tee käytöstä oikeutetuksi. Jokaiselta voi odottaa, että toisia kohtaan ollaan kunnioitettavia ja kanssaihmisiä kohdellana hyvin. Myös niiltä, jotka joutuvat yrittämään enemmän käyttäytyäkseen kuin aikuiset.


      • Haaveilija39 kirjoitti:

        Nyt täytyy sanoa että hitto osaat kirjoittaa.!! Ihan huippu tyyppi olet, tai siis pidän sinusta. Toki onhan noita häiriöitä eritasoisia.. Itse siis en ole 20v. Jälkeen lukenut kirjoja.. se näkyy niin että täällä oikeasti mietin että mitä tuo sana tarkoittaa.. toki itselläni on sekin, ettei ole huvittanut sivistää itseään.. jos ei huvita niin en muiden takia sivistä itseäni😅

        Kiitos kehusta! En kuitenkaan koe olevani mikään erikoinen kirjoittaja. Enkä olen hieman harjoittanut itseäni kertomaan mitä tunnen ja ajattelen. Ei sen enempää.


      • Anonyymi
        Citrinella kirjoitti:

        Jos ihmisellä on pelisilmää (=hyvä sosiaalinen lukutaito) hän pystyy lukemaan muita ja leikkimään sopivan ja sovinnaisen rajalla ilman, että kukaan pahoittaa mieltä ja pahoitettuja mieliä ei synny.

        Jos ihmiseltä puuttuu sosiaalisten tilanteiden lukutaito esim. autismiskirjon/asperger takia, sopivan ja sovinnaisen rajalla käy isoja törmäyksiä ja mielensä pahoittaminen on enemmänkin normi kuin varvinainen vahinko.

        Taitava voi vuolla puukkolla puuta loukkaantumatta, mutta kömpelön kannattaa varoa enemmän ettei käy isompaa vahinkoa.

        Se että pystyy ottamaan vastaan ikävää käytöstä toiselta ja ymmärtämään mistä käytös johtuu ei tee käytöstä oikeutetuksi. Jokaiselta voi odottaa, että toisia kohtaan ollaan kunnioitettavia ja kanssaihmisiä kohdellana hyvin. Myös niiltä, jotka joutuvat yrittämään enemmän käyttäytyäkseen kuin aikuiset.

        Aika yksipuolinen näkökulma mielestäni siihen, mitkä syyt saattaisivat olla rajoitteina, ja mistä tulkitaan jotakin huonona käytöksenä, tai aikuismaisena.
        Voin kertoa, että kyvyt, eivät suinkaan ole ainoita syitä, tai motivaatiot niiden takana .Nämä ovat hyvinkin moni kirjavia asioita, sekä joukkoja.
        Voin myös kertoa sen, etten ole henkilökohtaisesti mitenkään kirjolla, vaan päin vastoin vahvuuteni ovat moneen suuntaan omien ennalta odotusteni kyseenalaistamisessa.


      • Citrinella kirjoitti:

        Kiitos kehusta! En kuitenkaan koe olevani mikään erikoinen kirjoittaja. Enkä olen hieman harjoittanut itseäni kertomaan mitä tunnen ja ajattelen. Ei sen enempää.

        Olin vaan niin ällistynyt🤗


      • Anonyymi
        Citrinella kirjoitti:

        Jos ihmisellä on pelisilmää (=hyvä sosiaalinen lukutaito) hän pystyy lukemaan muita ja leikkimään sopivan ja sovinnaisen rajalla ilman, että kukaan pahoittaa mieltä ja pahoitettuja mieliä ei synny.

        Jos ihmiseltä puuttuu sosiaalisten tilanteiden lukutaito esim. autismiskirjon/asperger takia, sopivan ja sovinnaisen rajalla käy isoja törmäyksiä ja mielensä pahoittaminen on enemmänkin normi kuin varvinainen vahinko.

        Taitava voi vuolla puukkolla puuta loukkaantumatta, mutta kömpelön kannattaa varoa enemmän ettei käy isompaa vahinkoa.

        Se että pystyy ottamaan vastaan ikävää käytöstä toiselta ja ymmärtämään mistä käytös johtuu ei tee käytöstä oikeutetuksi. Jokaiselta voi odottaa, että toisia kohtaan ollaan kunnioitettavia ja kanssaihmisiä kohdellana hyvin. Myös niiltä, jotka joutuvat yrittämään enemmän käyttäytyäkseen kuin aikuiset.

        Löytyykö sulta ymmärrystä fyysisesti rajoittuneelle, joka haittaa sun kulkemistasi apuvälineineen? Vai koskeeko mielipiteesi vain psyykkisesti rajoittuneita? Riittääkö jos pyörätuolilla kulkeva huolehtii ripeästi sulle esteettömän kulun?

        Olet ennenkin kirjoittanut vastaavaa psyykksisistä ominaisuuksista ja mä olen sun kanssasi aivan eri mieltä tuosta.

        xLiner


      • Anonyymi kirjoitti:

        Aika yksipuolinen näkökulma mielestäni siihen, mitkä syyt saattaisivat olla rajoitteina, ja mistä tulkitaan jotakin huonona käytöksenä, tai aikuismaisena.
        Voin kertoa, että kyvyt, eivät suinkaan ole ainoita syitä, tai motivaatiot niiden takana .Nämä ovat hyvinkin moni kirjavia asioita, sekä joukkoja.
        Voin myös kertoa sen, etten ole henkilökohtaisesti mitenkään kirjolla, vaan päin vastoin vahvuuteni ovat moneen suuntaan omien ennalta odotusteni kyseenalaistamisessa.

        En tarkoittanut, että olisit kirjolla tai että sosiaalisen pelisilmän puute olisi sama kuin asperger. Sosiaalinen pelisilmä on toisilla parempi kuin toisilla ja kummatkin voi olla ihan normaaleja. Ja vaikka lapseni kaveri on asperger ja silti pystyy toimimaan kohtuullisen hyvin, koska hänelle on opetettu kotona ja koulussa miten toimitaan, vaikkei nuori osaisi luontaisesti toimia odotusten mukaisesti. Iso osa oppii sosiaalisen koodiston aika helposti, ainakin sen verran mitä tarvitaan normaaleissa ihmissuhteissa.

        Huono käytös voi toki olla sitäkin, ettei käytöstä ja sosiaalisesti hyvöksyttävää käytöstä ole opetettu lapsena kotona, eikä asiaa ole oppinut kantapään kauttakaan. Siperia myös opettaa, niin sanotusti. Tai jollakin voi olla mt-ongelmia tai persoonallisuushäiriöitä, joka vaikuttaa epäsosiaaliseen käytökseen.

        Ja toki, jos ihmistä ei kiinnosta ollenkaan miltä toisesta huono käytös tuntuu, on juurisyy käytökseen empatian puute. On vaikka lapsia ja aikuisia, jotka saa nautintoa eläinten kiduttamisesta sen sijaan, että siitä tulisi paha olo. Tämä on lainaus, mutta hyvö sellainen:” – Aina ei voi tehdä juuri niin kuin itsestä tuntuu hyvältä. Ympärillä on monia ihmisiä, joiden tarpeet pitää oppia huomioimaan. Yhteiskunta ei voi toimia niin, että yksilöt käyttäytyvät juuri niin kuin itse haluavat.”” – Näitä varoitusmerkkejä ovat empatian puute, äärimmäinen itsekkyys ja itsekeskeisyys. Omat tarpeet ajavat aina muiden tarpeiden edelle. Omanarvon tunto on liioiteltua ja lapsi kieltäytyy ottamasta vastuuta omista teoistaan, Viding kertoo.” Tämä viimeinen osa-alue menee kyllä osittain päällekäin persoonallisuushöiriöiden kanssa tai piirteiden, jotka on lähellä diagnoosia ilman, että ovat vielä varsinaisia sairauksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Löytyykö sulta ymmärrystä fyysisesti rajoittuneelle, joka haittaa sun kulkemistasi apuvälineineen? Vai koskeeko mielipiteesi vain psyykkisesti rajoittuneita? Riittääkö jos pyörätuolilla kulkeva huolehtii ripeästi sulle esteettömän kulun?

        Olet ennenkin kirjoittanut vastaavaa psyykksisistä ominaisuuksista ja mä olen sun kanssasi aivan eri mieltä tuosta.

        xLiner

        Ei se, että kirjoitan avoimesti mitä vaikka kirjolla oleminen vaikuttaa tarkoita ettenkö hyvöksyisi ihmistä, jolla on joku diagnoosi. Ex-työkavreissa, ex ja lähipiirissä on ihmisiä, jolla on joku diagnoosi. Silloin minä olen se kuka joustaa ja sopeuttaa itsensä, koska toinen ei pysty. Eikä diagnoosi vie ihmisarvoa eikä kunnioitusta ihmistä kohtaan!

        Silti en jaksaisi enää harkita puolisoa, jonka kohdalla olen aina se joustava ja mukautuva osapuoli. Tahdon suhteen, joka on tasavertainen. Jos se onnistuu diagnoosista huolimatta, en välitä mikä ICD-koodi kelakorttiin on painettu. Eikä ihmisen erityisyydet pitäisi olla mikään tabu, josta ei voi puhua myös parisuhdekontekstissa. Jokainen erityisyys kuitenkin vaikuttaa siihen millainen parisuhde on.


    • Anonyymi
    • Kyllä haluan erityiskohtelua. Viestini on poistettu kahdesti tällä viikolla ja tietysti ilman syytä.
      Yllättäin loukkaannuin.

      Ei p*kle mulle tollasta kohtelua.

      • Sullahan on selkeästi erityiskohtelu! 😁😂🤣


    • Anonyymi

      tuollainen on aivan harhaluuloa että joku alkoholin veronkin korotus mitenkään vaikuttaisi kun itse ainakin saan 0 sentillä niin paljon alkoholijuomaa kuin haluan koska noniin.

      MUTTA: jos on äärimmäinen määrä ilmaista alkoholia siltikin pitää hoitaa tärkeät hommat..

    • Anonyymi

      Koska aloittajalla on puheenaiheet vähissä niin minä kerron, toivottavasti epämiellyttävää: tutkiskelin oikein noita kenkiä mitkä ostin laitoin käden sisään tuollaiseen Timberland, kova nyrkkeilyhanskana olisi kenkä, järkyttävät pitokuviot pohjassa...

    • Anonyymi

      Odotan ennenkaikkea asenneilmapiirin vaihdosta yleisesti tai ihmistä joka on käynyt läpi realisaation ja sen kautta toimii itsensä ja toisten suhteen järkevästi. Se mitä odotan ei koske vain itseäni vaan kaikkia koska mielestäni tietyt vahingolliset kulttuurilliset piirteet pitää pystyä heittämään romukoppaan.

      Arvostan niitä jotka tämän tekevät, sekä näen heidät jotka noita "yleisiä" säännönalaisuuksia noudattavat heikkoina lenkkeinä.

      Eli se mitä odotan on ikäänkuin ihmisen henkinen laatu joka näkyy valintojen ja toimintatapojen kautta.

    • Anonyymi

      Mistä Sinä hslusit keskustella?

    • En odota erityiskohtelua, mutta saan sitä ihan hitokseltaan. Ja niin jokainen suomalainen saa.

      Hitto .. joitakin tämän ketjun kommentteja lukiessani jouduin huutamaan ääneen " Vi.tu mitä pa.kaa!"

      Hyvät käytöstavat, kohteliaisuus, sosiaalinen pelisilmä.. mä työnnän nuo peräreikääni pyyhkimäni paperin kera wc- pöntöön.

      Mutta kaikilla meillä on mielipiteemme ja toiset vaan kuvittelevat omastaan liikoja.

      Kyllä.. niin, palatakseni aiheeseen. Saan erityiskohtelua .. ja paljon. En vaadi sitä, mutta se jolta en saa erityiskohtelua, ei vaan kuulu elinpiiriini ja on minulle yhdentekevä.

      Erityiskohteluni on sitä, että saan olla ihan omanlaiseni - aina ja kaikkialla. Jos ei kelpaa, niin olkoonkin ilman. Mä en ala lukemaan mitään sosiaalisia koodistoja ja kohteliaisuussäädöksiä toisen miellyttämiseksi. Naurettavaa sosiaalista marionettitoimintaa.

      Koko sosiaalinen verkostoni hyväksyy tai on hyväksymättä minut. Joko tai. Ei ole välimuotoa. Ihminen joko kuuluu elämääni tai sit ei. En tarvitse pissimiskaveria vessaan, en ruokapöytään kaveria, en ole riippuvainen sosiaalisuudesta. En tarvitse sitä.

      Niin.. joudun pyörtämään aiemman.. minä vaadin erityiskohtelua itselleni. Sen että voin pyyhkiä persaustani sosiaalisilla toimintamalleilla. Johan nuo vanhanaikaiset luolamiesaikuiset mallit joutaakin poistaa.

    • Anonyymi

      eihän tuollaisessa mitään oikeasti, mutta pitää ymmärtää että tämä ei ole perhepalsta.

    • Anonyymi

      Lähinnä itsestäänselvyytenä olen aina tottunut olemaan. Kotikasvatus oli spartalainen, missä suurin hyve oli omista tarpeista kieltäytyminen, muutoin tuli remmillä selkään. Parhaiten viihdyn yksinäni kun en ole missään tekemisissä muiden kanssa, ja ihmiset ottavat yhteyttä, kun tarvitsevat jotain kuten lainaa tai muuttoapua.

    • Itse pyrin kohtelemaan erityisesti toista ihmistä jos kyseessä on ns. erityisnuori tai -aikuinen. Jos tiedän, että hän on esim. neuroepätyypillinen. Silloin vältän tiettyjä puheenaiheita, jos tiedän että ne saavat heidät tolaltaan tai yliajattelemaan loputtomasti. Koska en itse ole nepsy, en ajattele, että itse tarvitsisin erityiskohtelua.
      Jos kysymyksellä taas viitataan palstakeskusteluihin, niin niihin etenkään en toivo liittyvän itseni kohdalla erityiskohtelua. Ajattelen että palstakeskusteluissa saa varautua tavallaan täysin mihin vaan, koska kasvottomina ja anonyymeina ollaan, myös rekatut tavallaan. Oikeastaan itse usein kirjoitan palstalle silloin, kun kaipaan jotain vähän sivaltavampaa sanansäilää vastapuolelta. Tosin olen huomannut, että rekattuna sitä en enää s24:ltä saa. Toisin oli vanhoina hyvinä aikoina Miehen logiikassa ;)

    • Anonyymi

      nyt alkss tuo amazing race... (joo kyllä tiedän että tuo haaveilijaw haluawisi eläjää pen6uerll)

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 130
      3644
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      95
      3328
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2428
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1851
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1698
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1579
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1544
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      29
      1486
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1461
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      84
      1410
    Aihe